Varför publicerar man sånt här?

När folk dör, sjukvården går på knäna och människor har inte träffat sina nära och kära på över ett år, så framstår Josephine Qvists inlägg som en smula egoistiska och världsfrånvänt.
Hon har nämligen inte träffat sin pojkvän på 23 dagar och måste nu – till vilket pris som helst – ta sig in i USA för att stilla kärlekstörsten.
De som kommer skriva till henne om att det fortfarande härjar en pandemi i världen – don’t bother – ni kommer bara bli blockade eftersom hon inte bryr sig.
Jag förstår helt ärligt inte varför hon ens skriver om saken, om hon på förhand vet att hon kommer få kritik om saken, som hon samtidigt skiter i.
Varför hälla bensin på en redan rasande eld?
Varför skriva om det, med en ”attack är bästa försvar-inställning”?

Den här pandemin har sannerligen fått människor att visa sitt sanna jag!

Tack för tips!

 

165 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men är hon vaccinerad är det väl OK?

   Jag förstår bara inte varför hon skriver om det, med en ”attack är bästa försvar-inställning”?

   Varför skulle det vara okej? Man kan få covid även om man är vaccinerad, och man kan även sprida det vidare till andra som kanske inte är vaccinerade än.

    Det är okej att resa även utan vaccination. Många flygbolag som nöjer sig med negativt covidtest.

    Kanske ska klaga på flygbolagen och vilka regler de har satt upp i stället.

     Eller så skyller man inte ifrån sig hela tiden, utan växer upp och börjar ta lite eget ansvar.

      Hon i inlägget skyller väl inte ifrån sig öht?

       ”Det är inte förbjudet, flygbolagen borde ta ansvar, regeringen borde säga nej” och alla andra argument på det temat. Är faktiskt att skylla ifrån sig och ducka det egna ansvaret.

        Fast nej, du får ta det med politikerna och de korkade svenska myndigheterna istället. Har man vaccinerat sig är man fri. Vi kommer ändå aldrig komma till en punkt då sjukdomen är helt utrotad. Den chans Sverige hade att rädda liv sumpades för länge sedan.

        Eller så kan man klaga på de som bestämmer restriktionerna/reglerna om man tycker att de är fel att få flyga utan vaccination.

         Istället för att klaga kan man väl bara ta sitt egna ansvar och låta bli även om det är ”tillåtet”

          Men de som flyger klagar ju inte..

     Sen får man hålla tummarna att testet inte är gjort på ställen som skriver ut falska intyg, ve sjutton vill sitta på ett sånt plan?

   Varför tror du att hon är vaccinerad? Hon är väl knappast i rätt ålder ännu.

   Hon lär väl inte va vaccinerad? För ung.

    Jag är 27 och vaccinerades på vårdcentral i Sthlm förra veckan. Är ej i riskgrupp eller liknande men vårdcentralen hade vaccin över och vaccinerar alla som vill och listar sig hos dem

     Vilken vårdcentral? 👀

      Det flesta vårdcentralerna i sthlms län har listor(som alla över 18år) kan skriva upp sig på, sen ringer dem utifrån den listan om någon inte kommer/avbokar sin tid kort inpå,och då måste man komma med kort varsel.

     Va? Jag är född 93 och kan inte vaccinera mig eftersom dom just nu vaccinerar 91 och tidigare. 96 och tidigare är planerad till augusti?

   Nej restriktionerna gäller väl även vaccinerade?

   Nix USA har stängt för Svenskar

  Skrev du inte så sent som häromdagen att du var trött på coronapolisande inlägg och att det skulle bli färre sådana framöver?
  Återigen: det är inte förbjudet att resa, det finns inte ens någon avrådan till de flesta länder. Dessutom har hon inte ens åkt så detta är ickeproblemens ickeproblem.

   Har det varit många de senaste dagarna?

    Det var inte svar på varken min fråga eller min kritik.

     Det har inte varit några coronareserelaterade inlägg alla de senaste dagarna. Det skulle i alla fall jag kalla färre än tidigare.

   På vilket sätt är det oklart angående lämpligheten i att resa under en pandemi? Undrar på riktigt, för folk som du förstår jag mig inte på. ”Det är inte förbjudet att resa” är en mening som är så jävla sjuk att man vara kan skratta. Är du helt världsfrånvänd? Obs. Uppriktig fråga även det.

    Det som främst är oklart verkar ju vara vad den ena och den andra anser vara en nödvändig resa. Någon tycker att det är nödvändigt att träffa sin pojkvän, en annan tycker inte det. Någon tycker att det är nödvändigt att träffa sin familj, en annan tycker inte det. Någon tycker att det är nödvändigt att resa för att delta på ett bröllop, en annan tycker inte det.

    Var till och med en diskussion i något öppet spår för ett tag sedan kring om det verkligen var nödvändigt att resa för att delta på en anhörigs begravning.

    Det är väl snarare där det oklara ligger tycker jag att det verkar som.

    Och så länge det är tillåtet att resa och rekommenderat att undvika ”onödiga” resor så kommer vi ha olika syn på vad som är onödigt och inte.

     Vi hamnar i hårklyverier, när rekommendationerna säger att vi ska undvika att resa.

    Att det inte är förbjudet att resa är fakta. Att du tycker fakta är sjukt och omöjligt för dig att hantera är ditt problem.

     Fast bara för att något inte är förbjudet betyder ju inte det att det är rätt att göra? Det är inte heller förbjudet att krama 300 främlingar på stan men det är ändå inte särskilt bra ut ett corona perspektiv? Som influencer influerar man personer och att hon uppmuntrar till smittospridning måste man ju få ifrågasätta, även om det inte är förbjudet

      Jo jag skulle säga att det absolut kan klassas som ofredande att krama 300 främlingar på stan. Dvs olagligt.

    Vet ni svenskar om att det är värre att gå in i en mataffär i Sverige där INGEN SOM ENSAM LAND I TYP VÄRLDEN inte har munskydd – än att resa? Eller lika farligt i alla fall. Tror inte ni förstår hur mycket bilden om svenskar har förändrats.
    Det är helt sinnesjukt att i en pandemi sitter svenskar på metron utan skydd.

     Therese: fast det är ju inte resan i sig som avses. Vad händer om hon behöver söka vård i USA? Vad händer om hon tar sig in men inte får resa hem? Ska du betala med dina skattepengar för att undsätta henne då så att hon får resa hem? Det är ju de stora sakerna som påverkar, inte resan i sig.

      Man får inte hjälp att ta sig hem längre. Bra.

      Vadå skattepengar? Ni är ju dumma i huvudet mer er besatthet av skatt. Inte fan betalar Sverige om hon behöver vård i usa, det kommer hon bekosta själv eller hennes reseförsäkring. Idiot

       Oj Nina, behöver du verkligen ta i från tårna och kalla alla som inte håller med dig för idioter. Det säger mer om dig och din ståndpunkt än du kan ana.

   WHO avråder från att resa, ens inom Europa i sommar. Förstår inte hur folk tycker det är otydligt? Stanna hemma

    WHO styrs dock mycket från Kina och att avråda folk som är fullt vaccinerade att resa i ett område som EU med hög vaccinationsgrad borde få många att fundera både en och två gånger i vems ärende WHO går.

     Oj, vad du vet mycket!

      Varifrån styrs who då?

       Folihattarnas samfund.

       Eller nä, jag vet inte, jag undrar också, men tror inte vi får ett tydligt svar.

        https://www.google.se/amp/s/amp.dw.com/en/what-influence-does-china-have-over-the-who/a-53161220

        ” The World Health Organization has drawn sharp criticism from some quarters over its deference to Beijing and the way it handled the COVID-19 pandemic in recent weeks.”

        Ovan handlar om hur utredningen gick till ang var sars co-2 uppstod och att utredningen varken var exportledd eller objektiv. Läs gärna hela artikeln.

        Ni kan också kolla in kritiken som kommit in från flera håll sedan långt tidigare hur det gick till när nuvarande generalsekreterare blev tillsatt och hur den utnämningen gick till.

         Sorry, det var fel länk. Hittar inte rätt längre bland mina bokmärken.

         Men ni kan leta upp det själva.

      ”Oj, vad du vet mycket!”

      GOOGLE vet mycket.

       En gång för alla, förklara för mig hur man kan googla på något som man inte vet att det finns på förhand?

       Tex, om jag aldrig hört talas om Higgsbosonen och vetat hyfsat väl vad den handlar om, hur ska man kunna googla efter det då?

       Jag tänker att man har isf större chans att ”snubbla över” kunskap genom att ta ett uppslagsverk, kasta det upp i luften och låta slumpen avgöra vilken sida som ska komma upp för att sedan random kunna briljera med kunskap som inte var förvärvad på annat vis än att ha slagit upp eller googlat den.
       Men du får gärna rätta mig om du har en teori som du tycker håller. 👍

     Ja och Kina vet kanske mer om det här viruset än oss och är väl mer vana vid stora utbrott än vi i vårt avlånga land? Jag tycker att vi fått ganska mycket och gedigen bekräftelse på att just fara runt och resa till olika platser inte visat sig vara sådär jättevettigt ur smittspridningssynpunkt?

      Instämmer delvis, men nu var det inte det som jag syftar till utan herravälde och slå hårt på andra länders ekonomi när de kan.

      Mer och mer vana… de har haft ett stort utbrott förut. Och de lät bli i det längsta att informera och varna omvärlden. Förra gången tog det år.

      (Och samtidigt så är Kina i stort sett hel öppet för alla och fritt för dem att resa över hela världen.)

       PS Och varför de har öppnat sitt land är för att de är vaccinerade = helt rätt.

       De har haft fler stora utbrott som inte delats till omvärlden.

        Ok. (Jag känner själv bara till ett tidigare) Hur menar du då på att de vet bra hur man ska hantera utbrott? När de döljer.

        Och fundera och då också på varför de inte delat med sig av informationen till omvärlden. Om de inte tjänar på det ekonomiskt att inte stänga sina egna gränser trots att de borde gjort det och nu när de kan ha öppna gränser, varför styra nu så att andra inte ska ha det?

        Av någon orsak hamnade min följdfråga till dig i modd. 🌼

   WHO avrådde att avboka sina resor senast förra/förrförra veckan… om folk bara kunde ta lite ansvar istället för att bara tänka på sig själva så hade det inte behövt spridas runt ännu fler varianter av skiten nu..

  Första resan hon gjorde i pandemin var till Marbella, hon och hennes föräldrar har köpt hus där och behövde komma ner och skriva på papper eller något. Kände då att okej, det kanske är en nödvändig resa. Hon var noggrann med att förklara varför hon åkte för att hon inte skulle få oförtjänt med skit.

  Nu har hon varit till Marbella minst 2 gånger till (tagit med ett syskonbarn en gång och sin kompis andra gången), samt till Grekland och nu ska hon till USA (via ytterligare ett annat land). Hon bryr sig uppenbarligen inte så mycket som hon ville ge sken av vid sin första resa 🙄

   Hon har varit i Marbella 3 gånger, Tyskland 1 gång och Grekland 1 gång, ändå sitter hon i podden och ba ”jag saknar verkligen att resa!!!!”

   Värst av allt tycker jag är att hon inte sätter sig i karantän efter sina resor. Det är sådant här som gör att virusvariationerna sprids. Otroligt tråkigt att vissa människor har så stort ego och inte ens kan tänka lite längre än sig själv.

  Det är inte förbjudet att resa, men varför försöka snika sig in från något annat land?

   Det kommer inte precis att underlätta för oss andra, som håller oss till spelreglerna, den dagen gränserna öppnar igen.

    Spelreglerna?

  OT men Josephine är så lik Miss Universum 2016 Iris Mittenaere.

   Vänta va? Är miss universum ännu en pågående tävling? Trodde att den la ner för länge sedan.

   Minns att fröken Sverige och miss universum visades på teve på typ 90talet men inte hört talas om det senaste decenniet ungefär.

   Utser vi alltså ännu fröken Sverige?

   Ot jag vet.

    Nej!

    Panos som äger märkesskyddet i Sverige ville ändra på tävlingsformatet och modernisera bla genom ta bort baddräktsmomentet (ironiskt nog då han säljer just baddräkter) fick på nöten och hotades med vite av Trump. Så Panos väljer trots miljonförlust att inte ha tävlingar alls. 👌

     Det finns dock en annan tävling i Sverige (har jag för mig) med en annan titel. Om dess vinnare får ställa upp i miss Universum är jag dock osäker på.

      Googla så får du fram ett svar.

       Suger på att googla så du kan kanske hjälpa mig? 🙏😊

     Okej. Slog mig mest att det varit så tyst om den tävlingen att jag faktiskt hade glömt bort den. Brukade titta när den visades på teve förut.

      😊👍

  Gud vad det finns massa influencers jag aldrig har hört talas om….

   För att inte tala om anonym.

    Har hört om anonym massvis med gånger!

  Vet inget om denna personen eller relationen, men…
  Kan inte hennes killa åka till henne?
  Eller är det bara hon som får åka dit han är?

   Nu pratar inte jag för henne men från mitt eget perspektiv i ett låååndistansförhållande. Kan ju vara så att den ena har ett mer flexibelt jobb så att det är enklare att ses en längre period när man väl reser. I vårt fall tar resan ca 10-12 timmar. Jag kan ta ledigt när jag vill, kan arbeta ikapp före/efter, ta med jobbet osv. Han kan knappt få semester och är ledig typ tre dagar som längst på schemat. Ska han resa till mig så går två dagar till rasande och vi kan ses en dag. Reser jag till honom kan jag i princip vara där hur länge som helst.

   Kan ju även vara olika med regler nu under pandemin som gör det enklare för den ena att resa.

   Kan även vara att den ena har barn och inte därför kan åka bort hur som helst.

   Ja, det finns flera anledningar. Spelar det egentligen någon roll för någon utomstående?

    Jag är helt med på att det finns olika anledningar.
    Jag reflektera över att hon enbart skriver att HON saknar och JAG ska kolla resor – inget vi, så börja fundera..

     Jaha, ja det var ju att tolka in en hel del…

    Han är hockeyspelare och kan därav troligen åka tillbaka.

     Måste väl vara ute ur Sverige ett ex. Antal dagar innan han återvänder annars åker han på en skattesmäll efter som han jobbar här i Sverige.

  Men jösses. Låt henne resa och träffa sin pojkvän. Vad är det här för jäkla angiverisamhälle som pandemin har skapat?

   Jag reagerar mer på attityden om jag ska vara ärlig…

   Grejen är ju att usa stängt portarna och att hon ska mygla in sig genom andra länder bara för att träffa hennes kille hon inte sett på 23(!!!) dagar 😂😂😂

    False news!

    USA’s gränser är inte stängda för Schengen medborgare, däremot ska man inte ha vistats i ett Schengen land de senaste 14 dagarna.

    Läs den officiella proclamation

     Uh ja…vad tror du det innebär i praktiken…?

      Läs den officiella proclamation. Det är inget fel att göra så här.

      Det enda som händer när du ska in i USA om du har ett Schengen pass, är att de vill veta om du varit i ett Schengen land (inkl mellanlandning) de senaste 14 dagarna. Alltså kan du åka till ett godkänt land innan eller om du redan bor i ett åka över till USA utan problem.

    De har inte stängt portarna så hon behöver inte mygla sig in. Däremot måste hon följa deras regelverk vilket hon gör genom att inte komma från Schengen direkt in i usa. Att följa deras regler är väl knappast att mygla sig in?

   Angiveri, till vem?
   Vad jag önskar, personligen, vore att människor lärde sig att ta hänsyn, respektera och tänka utanför sin egen box. Allt med hjälp av pandemin. Men ibland tvivlar jag. Människor verkar helt enkelt hopplöst egoistiska. Så klart är detta ingen nödvändig resa oavsett vad hon känner. För det är ju just det, inget annat än känslor.

    Jamen exakt! Jag fattar inte varför folk slänger sig med uttrycket angivarsamhälle. Det är ju toppen att vi hjälps åt att göra vad vi kan för att hålla smittspridningen nere. Eller vad det nu annars kan handla om. Låter som mentaliteten ”golare har inga polare” när man skriver så.

  Alexandra Nilsson e ju oxå pepp på att resan skall ju iväg nu på två resor i sommar , Det säger hon i sin vlogg förra veckan , blir så trött

  Jag köper att folk desperat vill träffa sina loved ones snarare är ta bikinibilder på Maldiverna?! Lets talk about that?!… inte?? Inte denna gången heller… okej 🐸☕️

   Ja det är klart men 23 dagar är ju inte lång tid. Man klarar sig

    Ja men lär ju få lägga till bra lång tid innan hon är där även om hon börjar planera resan nu. Speciellt om hon måste vara 2 veckor i Mexico eller liknande innan.

    För dig kanske det inte är lång tid men för en annan kan det vara det.

     Men gud.. det är väl skit detsamma! Att åka någonstans där man inte är välkommen p.g.a. en pandemi – bara för att träffa sin pojkvän är så jävla verklighetsfrånvänt så att jag saknar ord.

      Ok. Själv tog jag en omväg när jag skulle på min brors bröllop i Berlin förra året. Åka direkt från Sverige = karantän 14 dagar. Åka via annan region i Tyskland = ingen karantän då regionerna hade olika regler då. Lätt värt det. Ska resa ner dit nästa vecka igen och träffa min brorson som jag inte sett sedan han föddes.

       Och där har vi svaret på en långgående smittspridning över flera länders gränser. Fyfan vad duktigt gjort!

        Haha men grattis. Kom du på det nu?

       Smart bror du har…

        Ja jag tycker det är rätt så korkat att skaffa barn. Finns smartare saker att göra. Få nobelpriset tex. Men inte ens det har han lyckats med än.

         I en pandemi ja. Men tänkte främst på bröllopet.

     Oavsett om det är jobbigt att vänta eller inte så handlar det ju inte om att hon ska få vänta i ÅR, det handlar ju om några veckor. Startade mitt förhållande med distans och ibland fick man vänta ett tag innan man kunde ses. Kan man stå ut 23 dagar klarar man 23 till. Lovar.

   Är beredd att hålla med. Liksom en annan av dem som prompt ska till långväga föräldrarnas sommarstuga var och varannan vecka.

  Men who cares, det är inte olagligt att resa så varför bry sig?
  Dessutom (för er som inte rest), så är det extremt mycket kontroller både vid in-och utresa; så att komma tillbaka och ”smitta Sverige igen” är en extrem högoddsare.

  Folk är så outbildade i detta, med extrema åsikter innan de vet fakta 😴

   Bara för att du inte testar positivt betyder det inte att du har viruset i kroppen och du får symtom någon dag senare. Det vet väl alla? Annars hade inte muterade varianter spridits sig från andra länder till oss

    Det där med tester inför resor lät bättre innan skandalen med fejkade tester uppdagades…

     Är någon förvånad att någon såg en chans att lura folk på pengar här?

    Du behöver ju inte testa dig när du kommer in i Sverige dock…

    Haha nej, eller ja.
    Grejen är den att ”stänga av” länder funkar inte oavsett. Dels pga att visa måste resa, och dels pga import/export.
    Var bara en tidsfråga att viruset skulle komma till Sverige oavsett.

    Det jag menar med att de flesta är okunniga/har åsikter innan man granskat fakta 😁

     Är det något som har visat sig gå, så är det typ allt utom spädbarn. Det är det fina i kråksången. När en dörr stängs, öppnas en ny dörr. Jag tror att mänskligheten kommer vidare trots mindre resande.

   Det är ju helt uppenbart INTE en högoddsare eftersom vi fått in deltavarianten…

    Ja?
    Export/import?
    Eller menar du att man skulle stänga av Sveriges gränser helt?

    Funkar inte

     Det är ju ingen här som har sagt att vi ska stänga ner Sverige helt.

      Jo, citat från en kommentar ovan; ”Annars hade inte muterade varianter spridits sig från andra länder till oss”..

      Jag svarade på dem som tror så.

   Konstigt att alla är så säkra på att man inte tar med sig smitta bara för att man testas vid ut eller inresa. Finland som har väldigt få fall just nu har nästan uteslutande fall som kommer från utlandet. Där du måste testas innan du kommer i landet och även senast 72 timmar efter inresandet.

   Så argumentet att man testas betyder ingenting, du har lika stor chans att ta med dig smitta ändå och har smittat de du varit i kontakt med innan du får svar.

  23 dagar… hahaha.

   23 dagar är ingenting. Jag har inte träffat min pojkvän på ca 7 månader. Vad är det i dagar? Typ 210 dagar, haha…
   Inte för att det är en tävling, men ja.

    Åh en tävling i vem som inte sett sin pojkvän på längst tid!! Vad vinner man?

     Ett samlag med förlorarens pojkvän.

   Hur länge sedan träffade du din pojkvän/flickvän?

   Säger väl mer om relationen om man inte tycker att det spelar roll att inte ses sedan början av 2020.

    Hur länge har de varit tillsammans? Ja det är jobbigt men gnälla över 23 dagar i dagens läge…

    23 dagar är ju inte början av 2020! Det är ju mindre än en månad sedan. Det hade varit mycket om de hade bott i samma stad, men är en piss i Mississippi eftersom de bor i olika delar av världen.

     Tror du missförstod. Om man inte setts sedan det blev en pandemi (dvs sedan resor avråddes) så skulle man inte setts sedan början av 2020. Det är väl det som vore det rätta? Och tycka att det var fine och inte ”mygla” till sig en träff säger en del om relationen.

     23 dagar är 23 dagar oavsett hur långt ifrån varandra man bor.

      Jag vet inte riktigt vad du vill säga här, så ja jag missförstår nog 😊 i alla fall, tycker definitivt inte att det är något att gnöla över. Helt naturligt att inte kunna träffa sin andra hälft när det rasar en pandemi och denna befinner sig på andra sidan jorden. Hade definitivt varit konstigt om de inte setts på 23 dagar om de bodde i samma stad.

  Tycker det är väldigt lågt att hon tar bort kommentarer på sina inlägg som tillochmed frågar på ett diskret sätt om det är reko att resa just nu. Hon har verkligen förändrats de senaste månaderna vilket är riktigt trist

   Pallar inte med henne och hur hon blivit. Hon tror numera att hon är guds gåva till mänskligheten, Sveriges svar på Beyonce osv., och gud vet vad – med den enda bedriften: en fjantig podd och medverkan i reality 😅 Orkade inte längre lyssna på podden på grund av henne längre.

  Är själv väldigt kluven i frågan men till er som tycker det är helt åt skogen att resa nu, när tycker ni det är OK? Det finns beräkningar på att covid kommer finnas och spridas i 5 år till och länder som är beroende av turism kommer lida stort om vi inte reser alls under denna tid. Om alla testas innan och vid ankomst minskar ju risken, likaså om man är fullt vaccinerad. Att sprida smitta som vaccinerad är mycket liten risk. Är det värre att åka långt (flyga) än t ex till Norge eller Finland?

   Om det är fem år, tycker jag att fem år är en rimlig tid. Vårt resande tär oerhört på planeten och är faktiskt ohållbart ändå. Opopulär åsikt, men ibland gör det ont att inse att vi inte lever hållbart.

    Bara en nyfiken fråga.. har du familj och partner utomlands?

    Upplever att många med denna åsikt har sambo och sin familj i samma stad ungefär. Då är det lätt att tycka att det är enkelt att avstå resor på obestämd tid.

     Bor faktiskt vid gränsen och har inte haft möjlighet att passera den på snart ett och ett halvt år, så jepp, vet nog vad jag talar om 😊

      Va? Finska gränsen? Jag bor också vid den och har kunnat passera hyfsat enkelt under största delen av pandemin. Har i alla fall inte varit omöjligt i ett och ett halvt år.

       Är du finsk medborgare bosatt i Sverige? För de kan passera obehindrat. Jag har inte försökt ta mig mellan, det finns ju en anledning till att det är stängt. Jag nöjer mig så.

       Dock vet jag om finska medborgare som först åkte 100+ mil, coronatestade sig, gjorde stan och åkte över till Finland, för att ett par dagar senare få positivt provsvar. Så, de som skiter i dessa regler sabbar verkligen för alla!

        Nej är svensk medborgare.

      Jag har inte fått krama mina syskon på 8 år. Två syskonbarn har jag aldrig träffat, och två har blivit vuxna.

      För två år sedan kunde jag hälsa min storasyster i Kanada i en vecka, då hade vi inte setts på 11 år. Jag gråter en skvätt varje dag, saknar de så oerhört

       Varför?

     Kanske inte så smart att ha partner i annat land då. Då får man ta detta.

      Det var väl inte riktigt det som var poängen här..

    Utsläppen från flyg står för ungefär 2-4% av dom totala utsläppen ett vanligt år. Det är knappast en stor miljöbov.

     Många bäckar små.

      Visst kan man tänka så, men jag tycker att det är sjukt vilken kritik man får när man reser (ett vanligt år) och hur mycket fokus som läggs på detta i miljödebatter när det finns massa annat som människan kan göra för att minska utsläppen.

       Jag håller definitivt med om att vi behöver göra mer än att dra ner på flygandet. Det och mycket mer alltså 😊

   Vi tycker det är illa att resa nu för att WHO avrått från att resa då mutationerna, särskilt delta, sprids oerhört snabbt

   Svenskar får inte komma in i Finland. De har vakter vid gränsen och har så haft länge nu.

    Ja räcker ju med att vara med i en facebookgrupp om Haparanda för att se alla inlägg om hur folk blivit våldsamt bemötta av gränspolisen när de velat åka över till Finland. Många har fått vända och om de ifrågasätter vakterna har de fått handfängsel och blivit agressivt muddrade typ

  Kenza:
  Oh shit, jag har reklammarkerat fel när jag lagt upp Chimireklam.

  *lägger upp Chimireklam sekunden senare*

   Men nu var ju reklamen korrekt markerad så vad är problemet? Bra att hon lärt sig väl?

  Jag jobbar på akuten och möter dagligen patienter som knappt kan syresätta sig. Både unga och gamla och en del av de är faktiskt livrädda, ångesten syns i deras ögon 😔
  Exakt vad är det som en hel del människor inte verkar förstå? Eller så bryr de sig helt enkelt inte. Dumma i huvudet och extremt egoistiska

   Har också i mitt arbete kommit i kontakt med person som varit sövd tre veckor i respirator. Var definitivt inte något den personen önskar någon annan. Konstanta mardrömmar. Ångest efter uppväckning och rädsla för att inte överleva. Säga vad man vill om personer i riskgrupp och så vidare, även om den här personen är i riskgrupp, hade vederbörande inte hamnat i respirator om det inte vore för covid 19.

   Men snälla. Det är självklart fruktansvärt. Men smittspridningenr tedan så bred i Sverige att resor inte kommer förändra det. Det är 1 år och 4 månader försent.

    Det är väl klart det gör en skillnad. Om någon från västerås åker till norrbotten och smittar 3 personer på väg upp i 3 olika regioner och de i sin tur smittar minst 3 var… ja hur tror du själv det påverkar?

  Låter mest som att flunsan vill droppa lite coola resmål och visa att hon minsann har råd. Jag tycker inte om nyrikt beteende, men fattar att det ibland stiger dem åt huvudet och att de bara måååste skryta lite.

   oj vad du läser in mycket i hennes inlägg. Tyckte det var tydligt att hon ville träffa sin pojkvän som hon saknar.

   Var får du nyrikt beteende ifrån i sammanhanget?

   Vi får hoppas att det är så! Är ju mindre skadligt än att hon faktiskt planerar att genomföra det.

   Tänker att hon söker sponsresor? Denna informationen finns överallt så förhoppningsvis ska nån som jobbar på ett hotell kontakta henne

    Tror på en kombination, skryt-sponsfiske-provokation. Gäsp.

  Det som stör mig mest är att dessa influensers har så mycket tid och pengar så att hon har möjlighet att åka till ett semesterparadis i två veckor bara för att kunna åka till USA.

  Finns nog inga som tjänar så mycket oförtjänta pengar som en del av dessa. Det räcker liksom att vara snygg även om ens personlighet är helt platt i vissa fall.

  ”Nån som vet?”

  Lär dig googla, det är inte alls svårt!

   Nu har ju inte Google alla svaren och framförallt inte alltid de rätta svaren….

   Just a heads up! 😉

    Google har svaren på Josephine Qvists frågor om det är ok eller inte att åka till div. länder så du kan sluta med din dina misslyckade försök till besserwisseri.

     Trh kan sluta va en besserwisseri när du slutar dryga dig, ok!

     Detta var som en fortsättning på det du skrev längre upp riktat åt mig …. 👇

     ”🐄🐄🐄 / 14:59
     ”Oj, vad du vet mycket!”

     GOOGLE vet mycket.”

     🙂

      Men släpp det, snark.

       Kanske själv ska släppa det?

        Släppa vad? Det är Thr som holds a grudge, tydligt.

         Släpp det nu.

     😄👏🏻👏🏻👏🏻

      Till 🐄 🐄🐄

   Eller hur?! Slappt, eller är
   hon så korkad?

  Influncers. Jag säger då det en gång till, VAD GÖR DOM SOM ÄR SÅ BRA? Vad är det som gör dessa människor (som uppenbarligen saknar förmågan att ha empati för andra) attraktiva att följa? Jag ser liksom inget positivt med influencers egentligen. De gör hauls som är så attans tråkiga i sina speglar och köphets. Kallar vardagliga saker jobbiga och kritik för hat. Jag följer denna blogg för att hitta något som gör att jag förstår varför folk vill följa dessa människor, men hittar verkligen inget som får mig ”hooked”. Följde även några för ett tag sedan, men 1mån senare så tröttnar man på ålande selfies och storys med noll syfte. Ge pengar till lata människor som inte förstår hur man beter sig i ett samhälle för man tror sig stå över alla. Nej fy.

  Vit privilegierad kvinna

   Finns väl även andra människor, med annan hudfärg och kön, som är privilegierade också?

  Det känns så konstigt när folk försöker övertala sig själv att de minsann har lov att resa och fara bara för att de anser sig vara snäppet över alla andra. Jaget istället för laget. Ja man får men man kanske inte bör. Ja jag vill men jag kanske inte ska. Tänker att det är många som hållit pandemin igång bara för att man tydligen inte insett att hålla sig hemma? Givetvis är det resorna som fått smittan att sprida sig över hela världen och det är tyvärr inga garantier att vaccinationen hindrar att man inte blir smittad eller för smittan vidare. Undrar hur verklighetsfrånvarande man kan vara när man hävdar annat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *