Flunsiga flyttar

Familjen Sofia Wood har köpt sommarhus och verkar alltså inte lämna den drömdrömdrömmiga lägenhet jag skrev om här. 

Familjen Dani Pavlica har sålt sin lägenhet, och har siktet inställt på en ny, samtidigt som de bygger sommarhus här ute på Värmdö.
Värmdö på sommaren är DRÖMMEN!

Emilia: Huset sålt! Nu tillbaka till älskade Vasastan. 
Marcelo: Saknar redan Sigtuna! Men vad ska man göra när ens partner inte trivs? Från och med nu ändrar jag namn från Amarelloo till ”toffel”. Sprid kärlek, fett onödigt att hata. Kärlek till @emiliawahlund. 
Emilia: Ni kommer ÄLSKA vår lägenhet vi ska köpa! Jag är såååååå kär och det känns så himla rätt!!!! Jag trivdes tyvärr inte här borta i Sigtuna, var alldeles för långt bort och jag har saknat stan SÅ mycket!!!!!

Emilia får dm om att det är synd om Marcelo och att Emilia skrattar om honom. Att hon är överlycklig medan han inte tycker att det är kul.
Emilia: Och ni som ska hålla på så här, snälla AVFÖLJ mig! Har varit så jävla skönt att hålla det här hemligt och det här är en av anledningarna. 
Nästa bild: Känslan när man ska åka och skriva på kontrakt med säljaren drar sig ur i sista sekund. Vi har en annan vi kan köpa men var denna vi hade ställt in oss på..? Allt var liksom klart hos banken, vi hade bestämt tid och allt.

Marcelo och Emilia har alltså sålt sitt hus i Sigtuna för att flytta tillbaka in till stan.
De har velat hålla det hela hemligt, och av det dm som Emilia publicerar så kan man ju förstå varför.
Kan de egentligen vinna här?
Marcelo anklagas titt som tätt för att inte vara snäll mot Emilia, att pika henne mm och nu när han gör en ganska så stor uppoffring för hennes skull, ja då är hon helt plötsligt elak mot honom?
Tror ni inte att Marcelo skämtar lite och givetvis är mer än okej med att flytta tillbaka in till stan, bara att Emilia velat det mer eftersom hon inte trivts?
Om Marcelo trivs i stan och i Sigtuna och Emilia bara trivs i stan – är det då konstigt att de gör som de gör?

Han förklarar i sin story att de kommer flytta tillbaka in till stan, vilket han tycker bli bra eftersom han trivs i stan också. Vad de gör när Elle blivit lite större kan mycket väl bli att de köper ett nytt hus då, och eftersom man nästan alltid går med plus på lägenheter i innerstan så verkar han ganska så nöjd med upplägget.

Man kan ha åsikter på att Marcelo filmar när han kör bil eftersom det bara är dumt, men att sitta och ha åsikter om stora beslut som de fattat i sitt privata förhållande, som vi som följare givetvis inte har minsta insikt i, är ju snudd på patetiskt. 
Helt ärligt…?
Jag tycker det är jättefint att Marcelo är så här lyhörd på hennes känslor och åsikter, men sån är jag… 😉

97 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Eller så säger han att han går med på att flytta trots att han ”inte vill” bara för att kunna ha en hållhake på henne sedan. Kanske för att få som han vill med annat eller hålla det emot henne i konflikter. Litar inte alls på en man som honom. Han är bara slug och manipulerande.

   Sigtuna verkar ju jättemysigt. Dom väljer själva vad dom vill visa upp för andra. Hon har sagt marcelo är jättesnäll mot henne så är det. Undrar bara varför han behandlade annica så hemskt i BB? det förstår jag inte. ?

    Inte bara Annica dock lol.
    Killen har uppenbara problem

     Människor, ta ert pick och pack och dra härifrån. Ni är förmodligen helt olyckliga i era förhållanden, låt dessa då vara. Fan vad människor alltid ska missunna andra. Var glada bara, gå ut och ät en glass! ?

      För jag starkt ogillar marcello, nja.
      Men ska fortsätta njuta av mitt rosévin och sällskap här, tack för din omtanke dock?

       Sällskap och hänger på en skvallerblogg, rolig du måste vara att hänga med?

        Gick ju några timmar mellan gångerna iof? Jag var hemma hos min familj
        Shit vad folk är dryga på anonyma forum, herre

      Är otroligt nöjd och lycklig i mitt förhållande men tycker ändå Marcelo verkar vara ett svin och har tyckt sen BB-tiden ? fattar inte kopplingen

       Antagligen är det Emilia som är ”B”, enda anledning till att personen skulle vara så dryg och/eller skriva så

        Men lilla Lisa fisa, gå och drick ditt vin och umgås med familjen din! Dem är nog stolta över dig?

         Ja, för du verkar ju själv väldigt skön att hänga med?
         Gå in och lika marcellos bilder istället för att vara dryg här.
         Puss

    Haha va. Annica hade ju för sjutton pojkvän på utsidan som behövde se henne träffa M i huset. ? Så de var väl på samma nivå.

     Nej, de var inte på samma nivå. Hon var måhända otrogen, men Marcelo var riktigt vidrig mot henne.

  Bara jag som tycker Bella och pålle är söta tillsammans på insta? Tycker de är roliga och det märks att de trivs tillsammans och att han gör henne glad. Har nog inte sett henne så avslappnad och lycklig med någon annan av hennes killar?

   Följer ingen av de men gläds ändå ❤️? mer kärlek åt folket

   Håller med. Hon behövde en man som han, han är lite små tokig och har fått henne att slappna av och inte va så stel tycker jag 🙂 han vågar driva om sig själv och om henne.

   Apropå filma när man kör som Pålle gjorde igår!

   Tycker också de är jättefina ihop ?

   Alltså Pålle! Hahahahah

  wood har köpt sommarstuga, så ingen permanent flytt!

  Sofia Wood har köpt ett lantställe 🙂

   Ryser av det ordet! Samma kategori ord som ”yogert” och ”pocorn”. Dumma barn säger det, finns ingen anledning att ta det med sig upp i vuxen ålder.

    Ruschibana

     Smutti

    Vad heter det då?

    /ej född med svenska språket

     (Alltså lantställe…)

      Sommarstuga

       Inte alltid samma sak..

      Sommarstuga kan man kanske säga?

    Vad är det för fel på ordet ”lantställe”?
    Ur SAOL:
    lant|­ställe hellre än land|­ställe substantiv ~t ~n
    • sommar­stuga e.d.

    https://svenska.se/tre/?sok=lantst%C3%A4lle&pz=1

     Lantställe kan man väl säga men LANDställe som de flesta influenser säger låter ju bara dumt. Vilket land?

      Ett ställe på landet?

       I landlig miljö.

  Hur har alla råd att köpa så dyra hus/lägenheter? Gäller inte bara influensers utan alla vanliga också, känns som alla helt plötsligt är gjorda av pengar och kan punga ut miljontals kronor som om det inte fanns någon morgondag? Eller tänker dom inte på morgondagen?

   Hur menar du att de inte tänker på morgondagen? är väl ofta en start investering att köpa hus/lägga. Dessutom har ju bankerna höga krav för vad man ska klara av att betala om räntan går upp så man är ju ofta väl förberedd.

    Nä jag vet inte, bara verkar som om alla kan lägga hur mycket pengar som helst på hus just nu. Inte ovanligt att objekt går upp runt miljonen eller mer. Även rena renoveringsprojekt där Allt måste göras har folk inte några problem att betala orimligt mycket för (tycker jag). Obs bor ej i Stockholm där jag antar att man är garanterad vinst på huset om man säljer det utan i en mindre stad. Jag tänker att det känns som att alla belånar sig väldigt högt och att det blir jobbigt om räntorna höjs men det kanske inte är fallet. Får hoppas det iallafall. Är nog mest bitter för att jag precis förlorade en budgivning på ett drömhus hehe.

     Lycka till med husjakten på nästa drömhus!

      Tack ?

    Fattar inte heller hur folk har råd! Här på vår gata (en villaförort i Stockholm) säljer folk för 9, 10, 13 miljoner ? vi köpte för 6 för bara några år sedan (byggde nytt så kanske blev billigare på så sätt?) helt sjukt. Hur mycket lån kan folk ta?

   Många är nog väldigt högt belånade. Att låna så mycket det bara går för att kunna typ renovera köket exakt som man vill ha det osv verkar inte vara några konstigheter idag.
   Många har väl gjort bostadskarriär och har en vinst att slänga in i det nya boendet vilket gör att det går köpa dyrare.
   Men gemensamt är väl att normen är att köpa det dyraste/finaste man kan ha råd med snarare än att tänka på så tråkiga saker som buffert och rimlig boendekostnad

   Men vad tycker du är dyrt gällande bostadsköp? Jag har nyligen köpt bostad precis med min sambo och våra vänner reagerar så olika, vissa tycker 4,5 miljoner är ”oooootroligt dyrt!” och andra tycker det är helt normalt med tanke på att vi bor i en stad med väldigt höga bostadspriser överlag. Om man inte fick lån hade vi givetvis inte haft pengar till detta, men med två normala heltidsinkomster och 1 miljon på banken från en lägenhetsförsäljning för några år sedan så känns det rimligt för oss. 🙂

    Beror väl på var i landet man bor. I sthlm kanske 4,5 inte är så dyrt men i min stad är det definitivt dyrt med 4,5 miljoner. Men det verkar dock ha blivit normen nu att husen här går för 4-5 miljoner och detta för hus som för 2 år sen kostade runt 2 miljoner. Detta får mig bara ett fundera, för husen är ju inte direkt värda så mycket utan det är ju pga pandemin verkar det som. Sen när allt går tillbaka till det normala och om man vill sälja sitt hus så sitter man där med ett hus som inte går att sälja för att ingen längre vill betala 5 miljoner för ett slitet 70 tals hus på 89 kvadrat med fukt i källaren. MEN detta är bara mina spekulationer hehe, har egentligen ingen aning.

     Förstår vad du menar! Tror också man behöver ta hänsyn till läge när man tänker så. Bostäder i centrala Sthlm, Gbg, universitetsstäder kommer alltid vara dyra och alltid att säljas lätt. Medan denna hushets som pågår nu där även skruttiga radhus i Eslöv kostar multum kan bli ett problem framöver… 😮

      Ja idag skiljer det sig ju sig faktiskt inte speciellt mycket i månadskostnad att ha ett lån på 2 eller 4 miljoner, ett par där båda har inkomst behöver liksom inte göra några större skillnader i prioritering för att axla månadskostnaden. Folk köper det de vill ha och budar tills de vinner så länge man fixar månadskostnaden. Så länge räntan är låg så går det ju bra, folk kommer fortsätta köpa och sälja, byta upp sig, men om ränteläget ändras skulle det inte vara kul att ha ett oattraktivt hus.

    Det är dyrt om man inte köpt hus förut och inte har vinst på banken. Vi var sugna på ett hus men skulle få lägga typ 1 miljon kontant inkl kontantinsats då vi har lånelöfte på 3,6 och det budades upp mot 4,7. Sambons hårt intjänade pengar, jag har inga. Det är svårt att konkurrera med dom som redan har gjort ett par affärer. Letar hus i Nykvarn och där går utgångspriserna upp 23% och ofta budas det en miljon över begärt för renoveringsobjekt…. Först köpa för 5 miljoner och sen renovera för 1 miljon till. Hjälp.

   Det är ju otroligt billigt att låna just nu och vi har också lånat en hel del för att köpa ett fint hus för barnen att växa upp i. Såklart väl genomtänkt och så och med två inkomster och inga andra jättehöga utgifter blir det lätt mycket pengar över varje månad. Förhoppningsvis är det också en bra investering som vi kan sälja sen och köpa något lite mindre och billigare sen. Men om inte så känns det ändå värt att lägga lite mer på boende just nu. Det jag inte förstår är dock hur folk orkar sälja, köpa, renovera, bygga, om och om igen. Förstår såklart att andra tycker att det är kul och kanske har en målbild om sitt perfekta boende de jobbar upp sig mot. Men det är ju en hobby som tar över livet så mycket!

    Ja jag vill ju tro att folk faktiskt har räknat ordentligt på det så att de faktiskt har råd att bo i huset om omständigheterna förändras. Det är nog bara jag som är lite feg också, man måste ju våga också, för det är ju ett av de största köpen man gör i livet.

     Ja det handlar om att våga. Oftast så minskar ju andelen man lägger på bostaden varje månad i takt med att lönen ökar under livet. Värdet på bostaden ökar. Men det är klart det kan gå illa också, om båda skulle bli av med jobbet eller bli sjuka samtidigt och i värsta fall har värdet på huset minskat då om man skulle behöva sälja. Men oftast så sker ju inte det och man behöver inte både hängslen och livrem.

      Ett inte alls osannolikt scenario är ju att räntan blir högre. Så att räkna med att ens boendekostnad alltid blir lägre med tiden låter ju ganska förenklat.

       Nej du har rätt egentligen, beror ju såklart på hur länge man har bundit sin ränta och hur länge man planerar att bo kvar. Men förhoppningsvis har man inte bränt varenda spänn man sparat in på de galet låga räntorna utan satt av pengarna till sparande/investering/amortering. Ingen vet ju när det kommer en ökning men som det är nu så kan man ju utnyttja läget liksom.

     Jag är en sådan som har stenkoll på min ekonomi och räknar på varenda liten sak och tycker likt dig att 4,5 miljoner är svinmycket för ett hus. Vi gjorde en bra affär på lägenheten och radhuset vi bor i nu är nyproduktion = skrev alla avtal 1,5 år innan och visste sen när vi skulle flytta in. Hade vi inte köpt radhuset hade vi nog inte flyttat. ?

     Vi betalar lika mycket varje månad i boendekostnad för vårt radhus som vi gjorde med lägenheten (BR). Det var för att vi sparade och sparade efter avtalsskrivning för vi ville kunna lägga in så mycket som möjligt i kontantinsats.

    Jag har visserligen aldrig helrenoverat något, men jag har flyttat mååånga gånger och i mitt fall handlar det delvis om att rida på vågen och göra vinst vid försäljning i rätt tid (har dock gått back någon gång också), men sen tror jag också att det har med personlighet att göra. Jag har ca noll sentimentalt som binder mig till mina bostäder, jag tycker om att förnya mitt boende och tycker typ om att flytta? Upptäcka nya områden, sälja av möbler, inreda nya ställen. Obs gör det hållbart genom mycket auktioner och Blocket och skulle aldrig någonsin renovera något som inte behövde renoveras (därav har det främst blivit ytskikt för mig). Jag tror att folk blir stressade av att höra hur mycket jag har flyttat men jag har typ vant mig och för mig har det nästan blivit en hobby. Men det finns säkert mycket som skulle behöva grävas i av en psykolog där…

     Men det ÄR ju kul med något nytt! Som du säger, bo in sig i något nytt och upptäcka nya omgivningar. Nu med barn så vill jag inte flytta runt på det viset men innan hade jag inget emot att flytta. Det är mest de där massiva renoveringarna jag tycker verkar jobbigt, alla val man måste göra på stående fot typ, riva ut allt, se till att det verkligen blir sådär bra som man hoppats, att inte kunna bo där medan renoveringarna sker, för att sedan göra om samma sak efter ett par år!

      Ja, så känner jag med. För mig är hemmet så viktigt så att inte kunna njuta av det under en renoveringsperiod hade krävt ett andra boende. Kan typ tänka mig att göra det en gång, om jag hittar mitt drömhus och känner att det är mitt ”föralltid hem”. Men när jag bor i lägenhet och vet att jag ändå kommer flytta om ett år igen känns det så ovärt. För mig alltså! Det är säkert kul, om man gillar det (och kanske framförallt om man är bra på det själv? Jag är så oerhört opraktiskt lagd!).

    Men i Sverige är ju detta ett problem, man kortat ju inte så hemst mycket av lånen och räntorna är väldigt låga. Jämför med tex Finland var vi betalar stor del av lån samt ränta bort varje månad, båda har helt bra stabila inkomster och så men skulle aldrig i mitt liv våga ta mer än 3miljoner kronor lån, här typ 300000e. Räntorna kommer småningom stiga och ifall Sverige skulle ändra på lagarna skulle alla måsta betala väldigt mycket mer bort varje månad. Eller nåt annat händer och bostadspriserna skulle sjunka och man måste sälja för lägre än man köpt så skulle man ha mycket kvar på lånet..

   Ingen aning. Jag kommer aldrig ha råd. Mvh 30 +

  Känns dock lite fånigt och onödigt att Marcelo alltid måste ”skämta” och vara så ironisk, särskilt när han vet att det medför en stor risk för att hans partner kommer få ta emot skit.

   Ja han gjorde typ 20 stories på rad om hur mycket han trivs i Sigtuna och att de var tråkigt att sälja, som gjort för att folk ska hoppa på Emilia. Stackars henne tycker hon fått utstå mycket sin första tid som mamma då man kan va lite extra känslig, och hon är rätt ung.

   Men på riktigt, folk måste ta ett eget ansvar över vad de skriver och hur de sprider hat. Klart att Marcelo måste kunna skriva sin sida av myntet när det kommer till flytten, även om det är med en drama queens formulering.

  Influensers i allmänhet verkar så otroligt rastlösa, aldrig blir det liksom bra…
  För mycke pengar och tid eller…. //en som älskar sin lägenhet och aldrig vill flytta

   Jag har varken för mycket pengar eller tid, men älskar att flytta ändå! Älskar också min lägenhet och mina tidigare, jag tycker att det är så otroligt mysigt att få boa in sig på en ny plats, bestämma hur allting ska vara, se nya möjligheter…

   Är dock eventuellt lite rastlös kanske 🙂

   Jag är väldigt rastlös av mig och hade gärna flyttat varje år om jag hade haft pengar. Hade gärna skaffat små sommartorp och renoverat och grejat också.

  Du har ju aldrig tid att kolla ordentligt, Sofia Wood har köpt landställe, precis som planen var.

   Tack tack! ?

  Hade du bemödat dig med att läsa senaste inlägget på hennes blogg hade du förstått att det är ett lantställe SW köpt.

   Ja, herregud, Karin. Så.Otroligt.Viktigt.

    Antar att du inte läste inlägget innan det redigerades då det stod att SW nu skulle flytta ifrån sin lägenhet, vilket ju inte stämmer då det är ett lantställe de köpt.

    Så din passivt agressiva kommentar faller Rätt.Platt.
    Puss

  Är det verkligen ett sommarhus bara Dani med familj bygger? Rejält sommarhus i så fall 😀

   Ja, det är ett ”sommarhus” ? men skulle tro att dom kommer spendera mer än semestern där. Pampigt!

   Hon har sagt att det ska användas som sommarhus men det är byggt för att funka året om och sen får de se om de senare väljer att flytta dit permanent senare.

   Och hur har de råd? Dani känns inte som en så pass stor influenser att pengarna rullar in?

    Hennes sambo är nog den som drar in mest stålar.

   Om man bygger fritidshus kommer man runt vissa regler såsom tillgänglighetsanpassning. Sen kan kommunen inte hindra dig från att flytta dit permanent senare, men det är ett ”enklare” bygglov när syftet är fritidshus

  Lite klantigt att sälja sin bostad innan man köpt ny om man har barn. Tänker på E & M, den lägenhet de skulle köpa kan de inte längre köpa.

   Så gör väl de allra flesta med eller utan barn som inte är miljardärer. Du vill ju veta vad du får för ditt gamla boende innan du köper ett nytt.

    Nej så gör väl inte de flesta…. oftast tar det ju ganska länge innan man hittar något nytt som man gillar. Iof kan det ju gå snabbt när det är lägenhet, men just hus är svårare. De flesta maxar nog inte sitt nya köp heller utan kan köpa för en ungefärlig summa som man tror att man kommer få. Ska jag se till mig själv så tog det 5 år innan vi hittade ett hus att köpa. Hade står bostadslös länge om jag sålt först.

     Jag tror att det är oerhört ovanligt att någon väntar fem år innan den slår till på en lägenhet i Vasastan? Utbudet är ju stort och det gör stor skillnad om du måste betala 500 k mer eller mindre beroende på budgivning. Ganska självklart sälja först.

   Inte klantigt alls faktiskt.
   Banken kräver ofta att den gamla bostaden är såld innan dom beviljar ett nytt lån.

   Omsättningen på lägenheter är stor i sthlm så det ordnar sig nog. Sen har de ju sociala nätverk så skulle det skita sig kan de säkert bo hos familj/vän.

   Det är ju sällan fasta priser på vare sig hus eller lägenhet varför många säljer först för att veta hur mycket pengar de har att röra sig med. Sen är man väl alltid orolig marknaden ska dippa precis efter att man köpt om man inte hunnit sälja…hua.

   Tacka nyproduktion! ✌?

  En annan flytt är ju att GabbJoss nya kille flyttat in med henne i huset. Snabba puckar!

   Va? Vart har hon skrivit det? Helt missat…0

  Gabbjossan har en olaglig tävling just för royal design ingenstans märkt ut som samarbete.

   Hon och Janemaria står själva för vinsten, så det är inget samarbete som jag förstår det.

    Aha ok på så vis. ?

  Fast hon gav det inte en chans, hon kunde gått med i mammagrupper i Sigtuna, lärt känna andra och byggt upp ett nätverk där.
  Att flytta är utvecklande och stärkande, du lär dig, du blir självständig och lär känna nya människor.
  Men det händer inte på en månad.

   Men sak samma, hon ville väl aldrig göra något för att hon vantrivdes så? Har säkert vantrivts från första stund, och har man då en möjlighet att göra något åt det (som att flytta tillbaka till stan) så är väl det toppen.

   Varför plåga sig med att bo nånstans om man inte vill bo där…?

   Haha varför det? ? Äh flytta om man vill

  Var kan man höra britney prata om förmyndarskapet i rätten? Såg en länk till en oklippt version men hittar inte igen den nu.

   Imorse laddade hanapee upp på sin story, borde finnas kvar om klippet är borttaget

    Tack

   Hoppas verkligen hon blir av med den skiten nu. Tycker så synd om henne.

   Det finns på youtube sök på Britney Spears court audio.
   https://youtu.be/UDJWshqqAGk

  Den där Danis hem – jag har aldrig sett ett så grått hem någonsin. Allt är grått.

   Hade jag växt upp där hade jag känt mig deprimerad. Barn mår bra och stimuleras av färger. Men så länge gråa hemmet är snyggt liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *