Loppistips?

Bildkälla: Elsa Billgren blogg

När jag tittar på Elsa Billgrens alla loppisfynd så känns de så självklara, samtidigt som jag själv aldrig hade kunnat se samma potential i sakerna om jag sett dem på ett knökfullt loppisbord. 
Handlar det om övning tror ni?
Jag VILL nämligen börja handla ännu mer återanvänt och använder mig redan väldigt mycket av exempelvis Marketplace på Facebook, men det är ju inte riktigt där man hittar de här härliga små detaljerna som de som Elsa visar upp.

Var finns det bra loppisar?
Känslan jag får är att de ligger ute i landet och kanske inte runt Stockholm, men jag kan ha fel.
Handlar ni på loppis eller second hand?
Vad är ert bästa köp?

Kan vi förresten vara ta en sekund och beundra Sofia Woods hem.
Det är ju som en saga. 💜

56 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ska ni köpa hus?

   Inte än på några år.

   Har ett.

   Ja gärna, behöver lite mer handpenning först.

  Jag gillar egentligen secondhand men efter att ha fått vägglöss i hemmet (det året vi inte reste någonstans) så är jag mycket tveksam till att plocka hem grejer som jag inte vet var de kommer ifrån. Jag brukade rädda möbler från soprummet. Men nu vågar jag inte. Jag vill aldrig mer ha vägglöss hemma.

   Det är vanligt att man får vägglöss just när man inte åker bort. Då beror det på att grannarna, som har vägglöss, åker bort och lössen kommer in genom väggen för att få nåt att äta på.

   I vårat soprum finns det faktiskt skyltar om att inte ta in möbler som nån annan slängt just på grund av vägglöss, pälsängrar osv. På secondhand tycker jag det känns tveksamt att köpa mjuka saker/möbler man inte kan rengöra.

    Vägglöss skrubbas ju dock inte bort utan där av t ex ett par veckor i frysen.

   Skulle aldrig våga plocka grejer från soprummet, om de inte går att verkligen rengöra. Tänker att det förmodligen finns en anledning att de är just i soprummet och inte på typ blocket. Speciellt om något är för fint för att kastas egentligen. Men sen finns det väl säkert folk som kastar allt möjligt även om det är ok, men vågar ej ta chansen

  Rekommenderar att kolla in http://loppiskartan.se/

  Tycker det är för plottrigt/utsmyckat eller vad man ska säga. Hemsk kakelugn och tak! Too much.

   Ja, kan inte riktigt sätta fingret på vad exakt som inte fungerar. Är det FÖR spretigt kanske? Gillar annars allt man ser på bilderna, I teorin.

   Hemsk kakelugn… Really?

    Håller med… det är kakelugnen som gör att jag hade betalat det (förmodligen) feta priset på bostaden. Den är jätte vacker ju!! 😍

     Det är en hyresrätt.

      Det kostar pengar att hyra också

       Det är i Norrköping så nä, förmodligen väldigt billig (har bott i Norrköping).

    Ja, fult mönster tycker jag. Alldeles för mkt. Gammaldags och tantigt liksom.

    Ja? Skitfult mönster ju, aldrig sett liknande. Enfärgad tack!

  Är inte en person som brukar gå på olika loppisar och har inte heller ögat som krävs för att få tag på dom riktiga guldklimparna som du skriver… Men en bekant har öppnat upp en antik/second hand-loppis och där har jag hittat väldigt fina skålar och serveringsfat! Helt nya då prislapparna satt kvar men till en bråkdel av priset🤩 Är nog lite smått knäpp men jag kände mig så bra som hade gjort värsta fynden haha!

   Berätta vad den heter och var den ligger 🙂

   P.S Det är väl okej? Eller gör Kajsa omärkt reklam då haha?

    Hahaha nja, ser de mer som ett tips än reklam😁

  Älskar att gå på loppis och i secondhand hand- butiker. Har gjort mååånga fynd. Gillar att man får rätt så unika grejer till sitt hem, att man kan komplettera om man samlar på något och så själva återbrukstänket. Skulle dock inte våga köpa stoppade möbler just pga risken för att få hem ohyra.

  Kan inte låta bli att undra vad Gabjoss har gjort som är så skämmigt att hon inte vill prata om det när det annars går bra att prata om buttplugs osv 😁
  ”Jag mår iallafall bra nu och har gjort röntgen, ultraljud, fått en slang i näsan och i halsen. Förhoppningsvis så händer det inget mer nu men om det gör det så lär jag märka det inom dom närmsta veckorna. Men läget är under kontroll.” Någon som har en gissning?

   Vill också veta!! Tänker att något kanske ”fastnat för långt in”, med tanke på att hon fick ha slang i magen. Men jag vet inte? Förstår inte ens varför hon säger något över huvud taget om det nu är så pinsamt 🙈 ingen skulle ju veta något annars?

  Vill ej heller köpa begagnade sängar eller soffor ex. Känns alldeles för riskabelt i en tid när det finns mkt vägglöss. I övrigt tycker jag det är jättekul med second hand- gärna ljusstakar och krukar o prydnadsgrejer!

  Kakelugnen är ju fantastisk men vad är grejen med utsmyckningen ovanför dörrvalvet? Ser ju jättemärkligt ut?

  Nu vill Elsa flytta igen 😏

   Är det jobbigt för dig? Låt henne flytta om hon vill, vad rör det dig?

    Men oj vad jobbigt det måste ha varit för dig att läsa deb kommentaren! Låt bli att skriva när du är på bitterfiffi-humör, kanske?

     Din kommentar var ju inte mindre bitter😂

    Hon förstår väl att hennes lilla tvåa med skrubb börjar bli enformig i hennes instaflöde. Man kan ju inte fota samma sovrum med olika klänningar hängandes eller? Hon kanske också flyttar till en hyresrätt (!!!) med kakelugnar i någon liten stad. SKOJA!

   Var ju ganska uppenbart från början att hon inte tänkt på att lägenheten – f’låt: ”mosebacke” – är enkelsidig och norrvänd innan de köpte. Och att hon aldrig skulle erkänna att hon begått denna miss, eller att det inte är optimalt att bo i en lägenhet som bara har sol ett par timmar sent på kvällen i juni…

    Och sonen bor väl i en skrubb, om jag inte minns fel…?

     Är det så farligt att bo i en ”skrubb”? De finns många barn i förorterna som delar rum med både syskon, faster, farmor och alla där emellan som säkert hade drömt om en egen liten skrubb. Få perspektiv!

      Det är dock inte godkänt som sovrum att låta folk bo i fönsterlösa skrubbar…

      ( https://www.boverket.se/sv/PBL-kunskapsbanken/regler-om-byggande/boverkets-byggregler/ljus-i-byggnader/dagsljus/ )

     Ja, men en MOSEBACKE-skrubb!

      Ja men då så. Då behöver han inga fönster 🙂

  Springer inte på loppis bara för att, tycker det blir en massa spontanköp av krafs man inte behöver. Däremot brukar jag kolla marketplace innan jag ska handla något jag behöver och tänkt ut. Har aldrig ”gått och shoppat” för att det är kul, varken nytt eller begagnat.

  Men i Småland finns maaaassor av bra loppisar! En lite dyrare med helt fantastisk är Östregårds antik och loppis! De finns på Facebook med. Stort, suuuperfina grejer om man gillar industri/äldre grejer. Finns säkert moderna med. Vet att de har olika rum för olika saker. Ex köksavdelning, julavdelning osv osv.

  Ute på gården finns ett träd med gamla koppar i. Äh jag älskar Östregårds! 😃 Men det va många år sen jag va där nu. Men den är full igång!

  Älskar att gå in i Second Hand butiker! Finns en stor vid Fridhemsplan. Drakens tror jag den heter. Sen har du många längs Odengatan, men rätt dyra.
  Jag saknar auktioner. Gick på många såna när jag var liten med mamma å pappa.
  Stadsmissionen och Myrorna har du också.
  Just att hitta unika föremål som får en given plats hemma ❤ love it.

  När jag renoverade min lgh fick jag dille på att fynda inredningen så billigt som möjligt.
  Allt utom soffan och garderob är bortskänkes- eller marketplaceprylar. Ändå är det inte ”vintagestil” utan mer hotellkänsla.

  Så när en polare plötsligt stod inför skilsmässa och utan en pinal till en ny lgh så var det bara att kavla upp ärmarna. Nu är hennes hem komplett och allt är bortskänkes och begagnat förutom säng.
  Soffan är sprillans ny men ändå bortskänkes pga felköp av någon jag känner. Hon har fått ihop det precis den stil hon önskat.
  Men så har vi också bevakat marketplace som hökar.

  Jag känner mig så rik som bor så fint och ändå har jag lagt ner så lite pengar.

  Stockholm är alldeles fullt av secondhand affärer. Priserna är lite saltade men du kan hitta personlig inredning som retro prylar, möbler,textilier ,nyare design och äldre /antika saker .Utbudet är bättre och det är bättre flöde på sakerna i större städer än i mindre. Oftast går pengarna till välgörenhet och ni 08or är ju vana att bränna 150-200:- på en fika så man skulle väl kunna säga att priserna är marknadsanpassade. Är väl begränsat med säljsjälv-bakluckeloppisar just nu men jag tror att de kör på Hötorget varje söndag.

  Finns många grymma fynd på second hand 😍

  I Skåne är ”springloppisarna” på somrarna fortfarande bra. Lokala föreningar i små byar (fotboll, scouter osv) som samlar saker hela året för att ha loppis på sommaren. När grinden öppnas springer man för att göra fynd. Jag har köpt kristallkronor, linneskåp och allt möjligt!

  Var så klart inga sommaren 20 och blir väl inte som vanligt i år heller men de är riktigt härliga.

  Marketplace är ju kanon. Där kan man hitta mycket och söka efter saker i närheten. Har själv hittat mycket fint till litet pris

  Älskar att gå på loppis! Tycker socondhand affärer inte är lika kul men skall man köpa begagnat är marketplace på fb rikigt bra!

  Jag köpte en gång en riktigt gammal soffa på Myrorna. Den var säkert från 1930- eller 1940 talet. Riktigt tung var den också för de som bar upp den tre trappor upp svor och undrade vilken idiot som köper en så gammal sunkig möbel. Den ena av killarna var dessutom pytteliten och kallades för myran. Han hade precis kommit tillbaka från att ha varit sjukskriven för ryggskott…

  När jag flyttade fick vi såga sönder soffan i flera delar annars hade vi aldrig orkat bära ut den.

   PIVOT!! PIVOT!!! PIVOOOOOT!!!

  Vi hade sån tur härmoveckan. Jag och polaren älskar begagnat och såg en annons på nå skåp och bord som skulle ”bort snarast” och körde dit ilande kvickt.

  Det visade sig att det var ett företag som tömde ett helt lager där butiker förvarat butiksinredning men som nu skulle kastas. I två dagar var vi där och tog med oss fyra kombibilar med möbler och saker. Helt fantastiskt fina och ovanliga saker. När jag väl började kolla igenom allt och så insåg jag att jag inte kunde behålla allt. La ut mycket på marketplace och har tjänat in 5000kr hitills och idag blir det 2500kr till. Så det lönar sig ibland att vara på hugget.

  Men jag har ju också fyllt hemmet med vackra saker efter de två dagarna.

  Jag skulle aldrig få för mig att handla på en loppis.

   Typisk boomer-attityd. Slit och släng bara för att man har råd utan att tänka steget längre.

  Älskar loppis och second hand. Har köpt allt ifrån smycken, prydnader och porslin till möbler och annat stort. Bor i ett hus som är byggt 1865 och tycker om att blanda nytt med gammalt.

  Jag är inte så mycket för loppisar. Tycker det handlar så mycket om att köpa för köpandets skull. Alltså just den här ”loppisjakten” det pratas om i bloggen/podden.
  Att försöka hitta det man behöver på begagnatmarknaden tycker jag är toppen. Men den här konsumtionshetsen i jakt på något fint har i alla fall jag hoppat av.

  Tycker det mesta second hand i sthlm är för dyrt tyvärr. Går oftast att hitta billigare, snyggare nytt även om det handlar om icke-märkesprodukter utan något särskilt hantverk el dyl.

  Jag har aldrig hittat nåt vettigt på loppis/second hand även om det kryllar av loppisar/second hand där jag bor. Jag fattar inte hur folk kan göra så fina fynd då jag aldrig gör det själv 🤔

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *