#freebritney




I videon här ovan kan man höra Britney Spears uttalande till domstolen i sin helhet.
Personen som publicerade videon har textat den, vilket är väldigt hjälpsamt, så tack till dig, vem du nu än är.
Hon pratar i 220 km/h, vilket förmodligen beror på att hon väntat i flera år på att få uttala sig, samtidigt som hon med största sannolikhet var extremt nervös.
Det som framkommer är rent ut sagt vidrigt och jag är smått chockad över hur hon behandlats av samma människor som hon tvingas avlöna.

Hon säger i videon att hon varit rädd för att offentliggöra det här, eftersom hon trott att hon skulle bli skrattar åt, vilket gör det hela än mer sorgligt.
Jag tror INGEN skrattar åt det som sägs i den här videon.

Sedan inspelningen släpptes har mängder av artistkollegor uttryckt sitt stöd till Britney:

Före detta pojkvännen och kollegan Justin Timberlake uttrycker sitt stöd på Twitter:
”Efter det vi såg idag borde vi alla stötta Britney… Oavsett vårt förflutna, bra eller dåligt, det spelar ingen roll hur längesen det var… Det som händer henne just nu är inte rätt. Ingen kvinna borde någonsin begränsas från att bestämma över sin egen kropp.”
▫️
Zara Larsson kommenterar situationen på Instagram story:
”Jag finner inga ord… i vilken värld förtjänar nån den här grymma behandlingen?”, skriver hon och riktar kritik mot att Britney anses kapabel att vara en ”kassako” för familjen men inte att fatta egna beslut kring sin kropp och tid.
▫️
Mariah Carey visar sitt stöd på Twitter:
”Vi älskar dig Britney!!! Fortsätt vara stark ❤️❤️❤️”
▫️
Halsey twittrar att hon hoppas på att Brittney belönas med frihet från detta ”kränkande system”.
”Jag beundrar hennes mod och att hon stod upp för sig själv idag (…) Dessutom, fuck alla som tror att de har rätten till att bestämma över en annan människas reproduktiva hälsa. #FreeBritney”
▫️
Tinashe skriver på Twitter:
”Vi älskar dig SÅ MYCKET Britney Spears ❤️”
▫️
Britneys pappa säger, via sin advokat, att det gör ont att se sin dotter lida och att han älskar och saknar henne väldigt mycket, enligt TT.
Källa för citat: Musikguiden i P3 Instagram

#freebritney

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns ingen text till videon

   Det finns, dock på engelska, om du klickar på ikonen till vänster om kugghjulet i videon.

   Dessutom pratar hon ju långsamt och tydligt.

  Det är helt sjukt!
  Men jag har sett mängder av folk som delat och uppmärksammat detta, så jag hoppas verkligen att det sätts press på domarna!

   Jag har mått så sjukt dåligt sens jag hörde talet. På riktigt.

   Kollade även på dokumentären ”Kampen om Britney” på SVTplay häromdagen och insåg att det i stort sett är helt omöjligt att komma ur denna cirkusen. Stackars Britney. Under hela sitt liv har hon konstant fått anpassa sig andra och ha folk som styr och ställer. 🙁

    Det är så fruktansvärt. Visst hade hon en period i livet där hon mådde så dåligt att hon behövde någon som kanske hade ”kontroll” över henne, men inte 13 år senare typ. Och speciellt inte när hon känner sig som en fånge i sitt egna liv. Nu får det vara nog. Hennes pappa verkar ju inte riktigt normal, vem gör så här mot sin egna dotter? Mot hennes egna vilja? Pengar tydligen. Han har väl säkerligen fått betalt för sina tjänster så att säga och när en sådan mega kändis som Britney är så handlar inte om några småsummor.

  Är det någon som vet vad nästa steg är i den här härvan?

   Undrar samma? Finns det ett datum för beslutet?

    Mitten av juli tror jag domaren ska säga sitt.

     De måste ansöka om att terminera det först. Vilket Britneys advokat inte berättat var en möjlighet pa 13 år…

      WHAT?!

     Nej, inte direkt. Det finns ett court date planerat i juli (14:e tror jag), men det var satt där innan allt det här. Det var för att diskutera accounting tror jag samt gällande den temporära conservator Jodi Montgomery. Domaren kommer inte ge något utlåtande eller beslut gällande vad som hände häromdagen, för det vara bara en ”hearing” – det var inget inlämnat att ta ställing till. Men, domaren indikerade att hon har tider inom relativt kort (vad det nu innebär i rättsväsendets värld) för påskyndade ärenden. Så förhoppningsvis kommer en framställan lämnas in inom kort…

   Det beror på. Britney sa att hon ville välja sin egen advokat (som hon ville från började). Så om hon planerar göra det så kommer det förmodligen bli första steget. Därefter (hoppas man iallfall) gäller det att ansöka om att terminera det hela. Den processen är svår att sia om, Britney bad ju uttryckligen om att bli friad utan en ”evaluation”, men det finns anledning att tro att någon från hennes familj/team kommer motsätta sig hennes ansökan om att terminera. Och då måste de göra någon slags förhandling och utredning och det kan sluta med en rättegång med jury till och med (och därmed ta väldigt lång tid).

    Och under tiden är ho 39, vill ha fler barn och får inte ta ut sin spiral.

  Bara så vidrigt och tragiskt att det får hända 2021! ??

  Detta är hemskt. Jag lyssnade på det (fanns en länk till kanalen) och efter Britneys vädjan och förklaring att hon vittnat för två år sen till domaren men att inget hänt och att ingen hjälpt henne avslutar domaren med att de behöver se över en ny vårdplan och undrar vem som läckt dokument till NYTimes. De liksom hör inte henne. Hon behöver ingen vårdplan utom en som hon själv kan ordna (typ terapi efter allt de utsatt henne för).

  domaren är ju också korrupt. hon reagerar på att samtalet blir inspelat istället för att reagera på det britney berättar. det här borde vara breaking news överallt!!

  lou m taylor, som är britneys nu f.d manager, är också manager till billie eilish och miley + noah cyrus bland annat. det har även kommit fram att lou skänkt miljoner av britneys pengar, till hennes mans kyrka som sysslar med gay conversion. hon nämns också som den styrande bakom förmyndarskapet, tillsammans med britneys pappa och hans advokat vivien thoreen (som slutade ett tag, medverkade i framing britney-dokumentären nu, och sedan blev hans advokat igen). hon är verkligen också skum!!

  det här är en så himla stor härva och rättsskandal, jag lider verkligen med britney och hoppas hon blir fri snart, och får det liv hon drömmer om. och ledighet i flera år!!!

   Domaren hörde Britney vittna om allt detta för två år sen men har på intet vis gjort något för Britney, så ja absolut att hon är korrupt.

   Lou försökte föra samma sak mot Courtney Love o h Lindsay Lohan för många år sedan. Det verkar även som att Kanye var nära att bli ett offer för några år sen.

    Äntligen pålästa personer som yttrar sig! Det är så extremt mycket mer till det här. Bara flera året fördes 600 miljoner dollar från Britney till Tristar, Lous företag. Lou M Taylor hennes fd stalker och den som kom på idén om förmyndarskapet och övertalade Jamie från början.

    Alla som vill ha full koll på alla detaljer och dokument/fler bevis. Kolla på dokumentärerna från deep dive och allt från SL04N på Youtube. De täcker många viktiga detaljer.

    Det här är så extremt mycket större än vad folk tror. Och nu pratar vi inte konspirationsteorier, utan konkreta bevis.

    Hon sattes i det här pga att hon skulle ha varit dement. Och på rättegången där beslutet togs fick hon inte ens ha med sig en advokat. Det här fallet har gång på gång gjort avkall på mänskliga rättigheter och constitutional rights.

    Det är många som har gjort en business av att behandla henne så här. Hon har inte under 13 år vetat om sina egna rättigheter och blivit gaslightad till att tro att hon inte har några rättigheter..

  TACK för att du uppmärksammar detta!!!!

  När jag lyssnar så hör jag en kvinna som står upp för sig själv och kan föra sin talan.
  Men den Britney som synts på Instagram har inte känts helat 100. Något som skaver där.

  Varför beter hon sig så märkligt där.

   Hon berättar att de tvingar i henne medicin bla lithium. Det kan också vara någon annan som bestämmer över hennes kanaler som vill att hon ska verka instabil men efter 13 år av detta livet, så skulle det inte vara konstigt om det påverkat henne ?

   Lyssnade du verkligen? Hon berättar att varje sekund av hennes liv kontrolleras av andra och du tror att det är hon som bestämmer vad som ska läggas upp på instagram? Hon har troligtvis inte ens lösenordet till den. Är du djupt olycklig och ska spela glad på video blir resultatet som det hon lägger upp.

   Det är inte ens hon som styr sin instagram, det är någon anställd.

  Test

  Jag har följt det här med Britney sporadiskt i över ett år. Hade ingen aning om hur tufft liv hon har och har haft. Hon förtjänar frihet. Hoppas av hela mitt hjärta att hon slipper sin pappa som förmyndare och att hon återfår kontrollen över sin ekonomi, sin karriär och sitt liv en gång för alla.

  Britney förtjänar sin frihet, och hon är värd så mycket mer. Hennes karriär har dragit in mycket pengar som hon inte själv ser skymten av. Vilken situation.
  #FreeBritney <3

  Hon är värd ett lyckligt, fritt liv på sina egna villkor!

   Tillägger att hon berättat att hon förvägras gå till en läkare för att ta ut sin spiral, som hon vill göra så att hon kan få fler barn! En vuxen kvinna får alltså inte ens bestämma över sin reproduktion själv! Helt befängt, förskräckligt, ovärdigt.

   Men hon lever lyxliv såklart hon ser skymten av sina pengar.

    Vad är värdet att leva i lyx när man är en fånge utan någon som helst makt över sitt live överhuvudtaget, hålls isoleread och blir traumatiserad och misshandlad.

     Måste sluta försöka skriva kommentarer med bara en darrig hand, f’låt!

    Skojar du?

    Lyxliv? Hon får inte skaffa vänner om hennes pappa inte godkänt dem, hon får inte lämna huset utan godkännande. Lou Tyler och Britneys pappa har tömt hennes trusts på pengar och fort över dem till andra bolag som ägs av Lou. Hon blev tvingad att jobba om hon så hade 42 graders feber och om hon så nej hotade de att stämma henne och att hin inte skulle få se sina barn. Hon lever inte i lyx bara för att hon får typ 60 000 sek i månaden (max).

    Hon får ju knappt lämna sitt hem? Inte ens byta om ifred. Vad spelar det för roll hur många märkeskläder du har om du har noll kontroll över ditt liv eller ens din kropp?

    Har du ens lyssnat på klippet? Hon får inte resa utan att be om lov att få spendera sina egna pengar. Hela Det här senaste året fick hon varken fixa sitt hår, naglar eller ta en massage. Hon får ut 2000 dollar i månaden och hennes pappa tar ut 16 000 för att vara hennes förmyndare. Jag kan nästan garantera att du får ut mer i månaden än henne.

    Hon har jobbat sen hon var barn. Hon får inte köra bil, skaffa barn, ta ut sin spiral, gifta sig, blir påtvingad farliga mediciner, har flera gånger tvingats att bli inlagd så fort hon säger emot något, hon får inte träffa vänner eller åka bil med sin egen pojkvän utan att be om lov, eller ens gå ner till starbucks och köpa en kaffe själv.

    Är det ett lyxliv för dig? Du kanske gärna byter med henne och får vara en slav som bor i ett fint hus och inte får röra sina pengar hon blivit TVINGAD att jobba 24/7 för att tjäna.

    Jag lovar att hon gärna hade gett upp sitt hus för att få din frihet och anonymitet. Hon blev drillad och tvingad till att uppträda sen hon var 3 år och blev sätt på dansskola. Vilken lyx att inte ha haft en barndom, blivit trakasserad av media i halva sitt liv, fråntas sina egna barn, sin frihet och sviken av varenda människa som har stått henne nära..

  Justin Timberlake kan ju bara gå och dra nåt över sig tycker jag. Too little too late man.

   Eller hur. Hur han behandlade henne.. Han är ju helt klart en stor del av hur det gick för henne. Kom inte nu och försök verka schysst.

   Jag behandlade mitt ex dåligt när jag var 17 år. Inte ens nu, 22 år senare kan jag rättfärdiga det och säga att det var omoget av mig.

    Vad gjorde Justin?

     Berättade i intervju att dom hade legat. Detta under en period när hon vidhöll att hon var oskuld och hade en kristen image.
     Klart att dom hade legat, dom var ju unga och kära. Det fattade alla redan. Men en gentleman basunerar inte ut det efter att de gjort slut som hämnd.
     Sen gjorde han Cry me a river-låten. I videon ser man en tjej som är extremt lik Britney vara otrogen mot Justin.
     Det gick rykten att hon varit otrogen med en dansare. För övrigt en av snubbarna som anklagat Michael Jackson.
     Han uttalade sig väldigt hårt mot henne efter att de gjort slut. Hon sa inte mycket. Omogen skitstövel kan man väl säga.

      Okej, tack för svaret.

      Han gjorde så mycket mer än så och har aktivt kastat skit på henne och förlöjligat henne tills 2016 där han bland annat kallade henne för bitch.

  Kunde inte människan tysta aviseringarna under tiden hen spelade in!?

  I övrigt hemskt att höra hennes historia. Fruktansvärt.

   Aviseringarna är pålagda med flit för att försvåra borttagandet av videon (Ljudet).

    Jasså.. det fattade inte jag.

    Varför blir det svårare att ta bort videon då?

  Synd hon inte tagit detta steg för längesedan. Hoppas på all lycka för henne. ❤

   Det gjorde hon för 2 år sen, domaren har redan hört detta. Men ingen har hjälpt henne ändå, och allt hände tidigare bakom stängda väggar. Nu fick IAF pressen höra det äntligen.

    Stänga dörrar* säger man kanske ?

     Nej, stängda dörrar heter det, du tänker kanske på det synonyma lyckta dörrar.

      Haha oj läste slarvigt och missade att du skrivit ”stängda väggar”, trodde du rättade ”stängda dörrar” till ”stänga dörrar”, men avsaknaden av bokstaven D var ju antagligen ett stavfel bara, förstår jag nu när jag ser vad du först skrev. Så ja, din rättelse var korrekt, det heter dörrar, inte väggar. ?

   Om du lyssnar noga på klippet så säger hon också att hennes advokat har sagt åt henne att inte göra det. Dessutom så här hon blivit hotad av teamet att de skulle stämma henne om hon sa något.

  Suck på Justin T. Snacka om att bara försöka få bra PR ?

   Ja men tror inte han kommer lyckas. Det där var ett USELT uttalande.

    ”Tror inte han kommer lyckas”

    Dude, det hände för fucking 15 år sedan! Lugna ner er nu och ta teda på fakta.

    Hon var otrogen
    Han var sårad
    Alla fattar väl ändå att ett par som varit tsms så många år haft sex så chilla folk!

  Detta är så vidrigt och tragiskt.
  Många har reagerat på Instagram att Britney har sett så ”ovårdad” och sliten ut.
  Det fick vi förklaringen till i hennes uttalande. Britney säger att hon det senaste året har nekats kroppsvård. Ingen frisör, inte fått naglarna fixade, ingen massage. Dom har skyllt det på Covid men Britney säger att hennes mamma har varit på spa flera gånger under detta år. Och hon såg personalen hemma få sina naglar fixade varje vecka.
  Jag undrar om detta också har något med Britneys tänder att göra. Jag och många med mig har sett på Instagram att Britney som haft det ”perfekta Hollywood smilet” nu mera har en stor glipa i tänderna både uppe och nere.
  Eller är det drogerna dom tvingat i henne som gör detta med hennes tänder?

   Jag är 100% på hennes sida, men ärligt talat – man behöver inte tillgång till frisör för att ha rentvättat hår och rena klippta naglar. Hon har haft smutsigt tovigt hår konstant vilket folk reagerat på. Vilket är helt okej, alla får göra och se ut som de vill. Men man kan inte skylla sin personliga hygien på uteblivna frisörbesök. Det var den enda biten av hennes tal som jag kände var.. Nja.

    Till ?: Grattis till dagens mest korkade kommentar. Lyssnade du ens?! Hon lider utav depression DET kan man ”skylla på” (för att använda ditt kassa ordval) vad gäller brist på personlig hygien. Är snarare en väldigt rimlig förklaring till varför hon ser ut som hon gör. Precis som hon sa- hon är traumatiserad! Hon får se ut hur f*n hon vill med tanke på hur hon mår och det helvete hon genomlidit och fortfarande går igenom. DET är en förklaring om något.
    On another note- hela hennes management + pappan borde åka i fängelse för vad de har gjort? Hon har knappt heller sett röken utav sin pappa förrän hon blev rik och känd. Med betoning på rik och enligt en dokumentär var det första han sa då ”bra, då kan hon köpa en båt till mig” enligt Britneys förra assistent. Assistenten, den enda som någonsin verkar velat henne väl?????

    Fast det var ju inte det hon ”skyllde” på. Hon sa bara att hon inte hade fått göra det. Dessutom så har hon blivit tvingad att ta så tunga mediciner att de mycket väl kan ha påverkat henne till att inte märka eller ens orka ta hand om sig.

  Vad menar ens Justin Timberlake? Vilken feg sk#thög, ursäkta mig. Hoppas han inte säljer en enda platta igen ☹️ Skäms ha inte? Eller tror han att alla är dumma i huvudet och inte ser igenom hans ”uttalande.”

  Sjuka är hennes lillasyster Jamie, som blev på smällen av en av sina producers på zoey 101 – som nu också täcks av brittans pengar och förra veckan hade Jamie ett 13års kalas för sin dotter med tema pengar ? kolla Jamies instagram

   Ush fyfan. Fattar varför hon stängt av kommentarer på inlägget. Personligt att ha pengar som tema. Vilken familjekultur. Där ser man vad de värderar i livet

   Jaha är det därför hon är tillsammans med em gammal gubbe?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.