Hon får mig att vilja flytta till Svalbard

Jag avskyr både snö och kyla, men Cecilia Blomdahl får mig att vilja flytta till Svalbard.
Fatta att ha en valrossfamilj utanför dörren?
Hur häftigt är inte det?
Isbjörnar är så klart också häftigt, men en smula farligare men man får väl springa fort eller något? 😉

Älskar annorlunda konton!
Följer du någon sådan pärla?
Tipsa gärna i så fall. 🙂

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Älskar pingviner. Någon som vet om dom finns kvar på skansen?. Hoppas. Skulle vilja hoppa i och bada med dem. ?

   Djur ska inte vara i bur

    Pingvinens är ej i bur. Märks att du inte varit på skansen. ?

     Nej, jag har inte varit på Skansen eftersom jag inte vill stötta sådant. Tror du förstod min poäng även om dom inte är i bur.. dom är fortfarande instängda.

     Har väl inte funnits pingviner på Skansen på väldigt länge? Kolmården kanske.

   De ska inte vara på Skansen. Inte i Slottsskogen heller.

   Då måste jag passa på att rekommendera min favoritvälgörenhet: seabirds.org! Man ”adopterar” en pingvin (kostar 50 usd per år) och får bilder och mejl om den, ungefär som ett fadderbarn. Man får namnge den också! Jag har haft min i några år och det är så roligt.

    Ååååååh?????????❤❤❤❤❤

  Kanske är bitter och trist men 4 inlägg om henne på 4 månader när hon inte ens är stor så i Sverige, och att vara inlägg bara är tips om hennes Instagram är väl ändå lite mycket?

   Lite väl bitter, ja.

    Ja, men skulle gärna vilja höra vederbörandes samtal till DN:s el motsv kundtjänst.

   Jag älskar att sådana här personer uppmärksammas! Inte bara samma, samma utan att man kan få upp ögonen för alternativt leverne, svennar i andra länder eller vad som! Mer sånt här! Camcam borde ha något stående: ”okänd-tips” (eller microinfluenser) en gång i månaden eller nåt ?

   Jag och flera av mina kompisar följer henne. Ett inlägg i månaden är inte mkt.. bra med blandning tycker jag!

  Valrossar kan vara farliga, så jag skulle nog undvika både valrossar och isbjörnar 😛

   Nu kom jag och tänka på en barnbok min älskade mor läste för mig när jag var liten. Handlade om en valross som delade ut julklappar haha älskade den!

    Men gud vad bekant det låter! Kommer du ihåg vad den hette? Försökte googla, hittade inget. Är du hundra på att det var en valross? ?

     Nej jag gör ju tyvärr inte det! Japp 100% det var en julklappssäck som såg ut som ett lapptäcke. Så gullig bok!

      Känner igen det jättemycket ?

       Jag med! Har den på vinden men vet inte var. Måste också googla! Vänta nu julklapps…någonting!

        Åhh, hoppas du kommer på!

         Den heter ”Den magiska julklappssäcken ”, skriven av Bill Peet. Den läste vi varje jul med min farmor, så mysig.

          ❤❤❤

  Jag har en bekant som bor på Svalbard. Hon är äventyrsguide och kör hundspann med turister. Så sjukt yrke, haha.

  Solen går ju aldrig upp där under vintermånaderna. Men är det liksom närapå kolsvart då eller är det som en lättare skymning?

   Beror på när under vintern det är, runt midvintersolståndet är det rätt nattsvart. Sen är det mer någon eller några timmar skymning mitt på dagen.

   När jag var på studiebesök i hammerfest, Europas nordligaste stad, så pratade de om hur svårt det var att få folk att flytta dit. De kunde ge hur höga löner som helst men efter en vinter flyttade de flesta. De orkade inte med det konstanta mörkret under så lång tid. Plus att man är så himla avlägset från allting.

   Så kan tänka mig att det är samma med Svalbard, fint i tanken men fasen… till och med Norrbotten är mörkt på vintern…

    Jag är lockad. Min ultimata dygnsrytm är att sova mellan 07:00 och 17:00. Älskar mörkret, är alltid mer aktiv nattetid.

    Åh jag hade gärna flyttat till ett sådant ställe! 🙂 Mår faktiskt jättebra under vintern, både mörkret och kylan är helt ok. Dock mardröm för mig att bo i Skåne. Tar hellre -20 grader och kallt på riktigt än -3 grader, regn, isfläckar, och vinden från helvetet. 🙁

     Kylan är inte värst tycker jag. Det är mörkret evighetslånga mörkret. Och då har jag inte bott mer norröver än Tornedalen.

      Oj, meningen blev knasig men ni förstår nog.

    Jag bodde på Island under sommar-halvåret och tyckte LJUSET var jobbigt! Man blev ju knäpp av att det aldrig blev mörkt. Fem lager gardiner för att kunna sova osv.

     Ljusa sommarnätter när solen aldrig går ner är det bästa som finns ???

   Kolsvart!!! Hon har videos om det på sitt konto

  I Mys start skriver hon både om energidrycken och om städföretaget. Båda är väl spons och innebär inte det att alla inlägg ska markeras?

   Ja.

  Tv4play. Gratis. Varsågod.

   Går inte på tv4play

    Jo?

    Det har ju övriga matcher som sänts på fyran gjort i alla fall.

    Annars så är det väl bara betala i så fall om du vill se. Var inte så jävla snål.

     Nej matcherna som sänds på tv4 sänds inte på tv4play. Du måste köpa tjänsten för 399 kr på cmore när matcherna sänds på tv4. När matcherna sänds på SVT så kan du även streama men det gäller som sagt bara på SVT. Tack för allt engagemang gällande min snålhet. Om det finns fler som vill titta matchen ikväll men inte har cmore titta tillbaka till ett inlägg från förra onsdagen så har en vänlig skäl länkat till en sida som streamar matchen. Varsågoda alla som vill!

      Konstigt att jag kunnat se matcherna på tv4play gratis då….

       Ja det är mycket konstigt eftersom de inte visats gratis på tv4 play.

      Hallå nej stopp! Man behöver inte ha sportpaketet för att se matcherna som sänds på TV4 (bara för de matcher som inte visas på TV).
      När man är inloggad på C More väljer man ”Tv-kanaler” i menyn. Där kan man välja att streama det som går på teven just nu. Ett litet lifehack sådär ?

       Däremot behöver man nog ha baspaketet eller vad det heter så helt gratis är det ju inte.

        Har de inte en månad gratis? Det hade de förut på baspaketet.

      Det var jag som länkade förra veckan. Ville vara lika hjälpsam denna gång men oj oj vilken kritik jag fick. Jag betalar liksom redan för Viaplays sportpaket, det här handlar om några enstaka matcher och är jag gärna ”snål”

       Jag har redan betalat för sl-kort så jag vill inte betala för att resa på sj också. Så jag plankar. Tips

       Samma med kläder. Betalar för en tröja sen snor jag resten. Också ett bra tips.

  Fick intrycket av att Camilla inte vill att vi delar länkar till innehåll som ligger bakom betalväggar eftersom hon raderade precis en sådan här diskussion tidigare idag.

  Ber om ursäkt att jag är helt OT. Men är inte min man världens mest snälla person som av snällhet betalar min sons billån på 73000 för att hjälpa till. Han är alltså inte pappa till min son utan gör det för att hjälpa till. Min älskade man är verkligen ingen som kastar pengar omkring sig, men gör det för att min son har det jobbigt ekonomiskt nu och där igenom hjälper mig.

   Intresseklubben har noterat det nu.

   Kommer ett öppet spår imorgon. Håll ut.

   Ps. Snällt av honom.

   Okej

   Ja det är snällt och det är sånt män som älskar en ska göra.

    Hahaha men va. Det tycker jag verkligen inte de ”ska” göra. 73000 är mycket pengar och sonen är ju vuxen.

     Vad har man män till annat än som plånbok?

      Bära shoppingväskor!

   Trollar du?
   Och om det är sant, hur hamnade din son i den situationen?
   Vad gör han för att komma ur den?
   DET borde vara ditt fokus än din ”underbara” man.

   Jaha okej? Vad bra för er då. De var ju snällt. Men varför ska vi andra veta det?

    Står ju att det är ett billån. Så är väl ganska uppenbart att han tog ett lån för att köpa ny bil?

  Tack! Jag har så länge önskat att du skulle börja bevaka sociala medier med ett mer intressant innehåll än de som du normalt skriver om!

   Håller med. Det finns massor ”annorlunda” konton som är jättestora. Det är nästan snarare konstigt att de inte figurerar oftare här. Seriösa träningsinfluensers t. ex.? Det borde väl finns någon som håller på med djur/natur? Någon med ett riktigt yrke?

   Håller verkligen med. Skulle nog också hjälpa till att komma ur den ibland ganska negativa tonen när det skrivs om en hel del personer och göra att kommentarsfältet blir bättre.

  Nickipositano (Instagram och youtube) lite samma typ av konto som Cecilia om hur det är att leva men i Positano på Amalfikusten 🙂

   Tack, bra tips!

   Älskar hennes kanal!!

   Nickis kanal är typ det bästa på YT just nu!
   Hon och Carlo är så himla fina och det är härligt att få en glimt av deras liv.
   Är inte ett dugg avis på de där 500 trappstegen för att ta sig fram och tillbaka till huset dock!

  Drömmen är att vara ekonomiskt oberoende om 10 år, packa ned det nödvändigaste, familjen och katten i bilen och bila ned till Italien och bo där. Har inga rötter där, kan inte språket och har bara varot på snabbesök en gång för 27 år sedan. Är kär i Toskana, Sicilien och södra fastlandet.
  Annars funkar Tanzania, Kenya eller Sydafrika.

  Svalbard vill jag inte ens besöka. Inte pga kyla/mörker utan den ”deppiga” atmosfären. Så ensamt, deppigt och mentalt kyligt.
  Dock vill jag till Nordpolen någondag!

  Då vet ni!

  Lyssna på matchen på radio din snåljåp.

  Susannevandraren som bott i tält i ett år. Instagram! Sjukt härligt!

  OT men Therese skällde ut sina fans i Instagram-story för att hennes senaste video inte fick många visningar. Fastän många kommentarer handlade om att det är tröttsamt med videos där 10 min är ”baka bröd” och resterande 15 min är reklam för Nextory. Hon spelar bara dum. Riktigt oskön nu för tiden.

   Håller med om att hon lät oskön i storyn. ”E det bara vloggar som gäller nu för tiden, ingen kreativitet…” och så lite hånfullt skratt på det. Foccaciavideon var väl kul i sig, men precis som det skrivits om tidigare så tar reklamen allt för stor plats.

   Fast snacka om att överdriva? Hon skällde verkligen inte. Men tror hon kanske blev förvånad för när hon frågade på story så var det betydligt fler på stories som sa att de ville ha en sån video än folk som sa nej. Hon hade förmodligen förväntat sig mer. Inget konstigt alls. Personligen så har jag svårt för hennes videos där det inte är vloggar.

  leena henningsen, för eskapism à la jonna jinton =)

  Signa upp dig på en månad Telia play, gratis första månaden.

  Vill någon se mer Svalbard då sköter jag kontot msfreyascdi, vi kör kryssningar runt Svalbard och Grönland under somrarna och valsafari i norra Norge på vintern. Kanske ska säga körde eftersom pandemin satte stopp för det men vi hoppas dra igång igen i oktober.

  Jag löste det så här inför förra matchen, och det är gratis om du bor i en ComHem/Tele2-fastighet. Då får du få tillgång till basutbudet digitalt, och kan då nå tv-sändningarna via deras app. Jag laddade ner ComHem Play till vår AppleTV och kan välja att titta på TV4 där. Fungerar även på mobilappen och hemsidan. Men som sagt, endast gratis om du redan har deras utbud i fastigheten.

  https://www.tele2.se/tv/play-grundutbud

  Jag bor visserligen bara i Norge men hade ett gäng späckhuggare som simmade förbi på fjorden nedanför huset nu i våras…

   Coolt!

   Det är riktigt häftigt med Norge. Alla djur ni har i havet. Hann du se späckhuggarna?

    Ja på långt håll men jag har även fått se vitnosdelfiner flera gånger.

  Det här är rätt taskigt mot CamCam.
  Om du betänker att Pirat Bay blev dömda, inte för att streema utan för att förmedla länkar till streeming, så sätter du CamCam här rejält i skiten och hon kan tvingas till stora böter eller t.o.m. fängelse beronde på den ekonomiska skadan som hon kan bedömas ha orsakat bla c-more och TV4.

   Håller helt med.

   Vill man inte betala för att se matchen så fine men fult att dela länkar här.

  Älskade Svalbard, vill absolut tillbaka. Snabbt, känner jag, innan det ev blir ännu mer turistigt (ja, jag är själv en del av problemet) (jag är en självisk hycklare).

  Följer uuunderbara Andrea @vegandrea som lever drömlivet på Tonga. Jobbar som kock och har massa gulliga djur, bla hundar och grisar! Tips tips!

  Jag gillar @andylassner och @the_cat_named_carrot. Andy är TheEllenshows producent och har en ”slow walking movement”.. Han är skön, rolig och vardaglig tycker jag. Carrot är en orange katt som bor i usa. Mamman till barnen skriver böcker och försöker få igenom att barnaga inte ska vara lagligt på div platser i Usa som det fortfarande är.

  Nej men nu får det väl räcka med inlägg om detta konto

   Jag får det till två inlägg om detta konto. Tycker du det är mycket så leta efter en annan blogg att läsa.

    Det är 4 inlägg om detta kontot

     Och hur många inlägg finns det om Isabella? Kenza? Alexandra? Människor som lever totalt intetsägande liv.
     Skitbra med sådana här inlägg tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.