Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

586 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Någon som testat badkläder från sunkini? Vad tyckte ni? Torkade de snabbt? Är de genomskinliga?

   Skriver här också ifall första kommentaren inte kom fram:

   Du som fråga som Sunkini senaste ÖS ? Läste din fråga så långt efter så tänkte att jag testar att svara nu.

   Jag har flera badkläder från Sunkini och är supernöjd. Älskar att slippa blöta badkläder! Torkar seriöst på typ 10 min när det är riktigt soligt och varmt. Kommer helt enkelt inte vilja köpa andra bikinis längre ? Så mycket sol kommer väl inte igenom även om man ser lite skillnad.

   De jag har tycker jag är normala i storlek också om du nu ska köpa ? Typ som KappAhl.

   Eller om någon har tips på andra snabbtorkande baddräkter som ni varit nöjda med. De behöver inte släppa igenom sol. Viktigare att de torkar hyfsat snabbt, eller i alla fall snabbare än vanliga.

    Jag har baddräkt från Sunkini också, torkar lika snabbt som bikinin ?

    Nu blev jag nyfiken, varför snabbtorkande?

     Främst för att jag tycker det är så obehagligt att ligga i blöt baddräkt som aldrig torkar innan man ska kränga på sig kläder utanpå och cykla hem. Sen för att jag ibland får problem med urinvägsinfektion om den är blöt/kall länge på mig.

      Hate to be that one men ” Vad orsakar urinvägsinfektioner?
      Att bada i kallt vatten eller att kyla ner sig anses inte kunna orsaka urinvägsinfektioner. ”. Från infektionsguiden.se.

       Okej då kanske det bara är en slump då, kan vara. Men vill ändå ha baddräkt som torkar fortare än vanliga för att slippa cykla hem med ett blött lager under kläderna.

       Nej bakterierna måste finnas där
       men det bryter lättare ut om man kall där.

       När kroppen måste prioritera mot kyla så läggs ofta försvaret mot annat ned lite. Därför man lättare blir sjuk efter nedkylning i en så kallad ”förkylning”.

       Det har blivit en myt i Sverige att ”man blir inte sjuk av kyla”. Nej, inte av kylan i sig, men bakteriefloran kan förändras av temperaturförändringar och slemhinnor kan bli känsligare.

     Så man slipper vara blöt.
     Efter man badat.

     Mvh
     ovig och oförmögen (samt för lat)
     att byta badkläder på stranden

      Haha orkar inte heller byta om på stranden medan ena handen försöker hålla kvar handduken runt mig. Ett jäkla bök.

       Rekommenderar verkligen Sunkini om ni vill ha badkläder som torkar snabbare ?

   Hoppas alla kommer hinna läsa mitt svar, tar ju evigheter att släppas igenom modd ?

    Jag håller utkik. Annars kollar jag in här imorgon om jag hinner somna innan det dyker upp ?

     Låter väääääldigt mycket som det ska göras reklam för denna Sunkini???

  Du som fråga som Sunkini senaste ÖS ? Läste din fråga så långt efter så tänkte att jag testar att svara nu.

  Jag har flera badkläder från Sunkini och är supernöjd. Älskar att slippa blöta badkläder! Torkar seriöst på typ 10 min när det är riktigt soligt och varmt. Kommer helt enkelt inte vilja köpa andra bikinis längre ? Så mycket sol kommer väl inte igenom även om man ser lite skillnad.

  De jag har tycker jag är normala i storlek också om du nu ska köpa ? Typ som KappAhl.

   Åh tack för svar! Kanske provar beställa då.

    Gör det ? Såg nu efteråt att du fråga om de är genomskinliga också, men det tycker jag verkligen inte. Man kan tro det när man håller upp dom dock ?

     Okej tack??

   Förlåt men de var ju skitfula. Riktiga tant-baddräkter.

    Ok solstråle. Nu får man väl utgå från att den som frågade har sett modellerna på hemsidan innan hon frågade om funktionerna.

    Bada du i vad du vill och låt andra bada i det de vill.

    Vad är det här märkliga beteendet att någon alltid måste påpeka att något är fult, låter äckligt, är skittråkigt, osv?

    Någon undrar om en specifik baddräkt torkar snabbt och då måste du in och påpeka att du tycker att de är jättefula. På vilket sätt svarar det på frågan?

    Förlåt men det är så himla tråkigt beteende. Tycker man är något som andra pratar om är fult eller tråkigt så måste man ju inte dit och påpeka det. Vad vill man bidra med då liksom?

    Då har jag väl tantsmak då. Du får gärna komma med tips på andra badkläder som torkar snabbt som du tycker är snygga och bra. Jag föredrar funktion framför utseende på mina badkläder så jag är inte omöjlig om du har något bra tips.

  Håller på att sluta amma min 11 månader gamla dotter och det är så jävla jobbigt. Jag mår uselt. Vi har bara haft nattamningen kvar då hon äter bra dagtid men har bestämt mig för att sluta eftersom jag ska börja jobba och nattamningen tar kål på mig (hon tar inte napp och har snuttat nätterna igenom sen hon föddes). Och inga svar om att fortsätta amma snälla, för jag är redan ett hormonellt vrak som gråter hela tiden och vet varken in eller ut. Det är fjärde natten och läggningarna är omöjliga, hon kommer verkligen inte till ro utan bröstet. Vill typ bara ge upp och lägga mig och amma henne och hålla om henne, det gör så ONT i mitt hjärta när hon gråter. Vi testar vagga, flaska med välling (det vägrar hon när hon är trött/arg, funkar endast i soffan innan läggning), ligga bredvid och mysa (går absolut inte då hon är väldigt aktiv och bara vänder runt och börjar krypa), vi har även köpt tassar till hennes säng. Det enda som funkar till slut är att vagga men det tar lång tid och blir många uppvak. Pappan tar alla uppvak nu, med mig är det helt omöjligt. Rutinerna är helt ur spel även dagtid (även fast vi inte ammat till sömns på dagarna) hon vägrar sova i vagnen och blir GALEN om jag försöker vagga henne. Hon spänner hela kroppen och gallskriker bara. Jag börjar få panik nu?! När ska hon acceptera att komma till ro utan bröstet och vad kan vi göra för att hjälpa henne? Vad har ni andra som haft ”tuttgalna” bebisar som inte tagit napp för erfarenheter, hur länge tog det för er att vänja om barnet? Hon är en ”high need baby” på pricken med starka känsloregister och har varit det sedan födsel. Känner mig som världens absolut sämsta mamma just nu och har ingen i min närhet att ventilera till.

   Min bebis är inte så gammal än så jag följer gärna denna tråd för att få egna tips! Men de saker jag fått tips om inför att vi ska vänja av sen är:

   – Sluta inte 100% direkt utan snutta till sömns och snutta sen en viss bestämd tid på morgonen. Men där emellan ingenting. Bara kanske vatten i flaska.

   – OM det blir kaos har jag läst att man som mamma kanske kan åka iväg några nätter för att inte vara där i rummet när avvänjningen sker. Alternativt bara sova någon annanstans om man kanske har släkt/vänner som bor nära.

   – Fokusera först på att pränta in någon särskild rutingrej, typ sådär att man alltid säger samma ord inför läggningen och så. Och sen när det sitter tar man bort amningen men har kvar det där mantrat/ordet/sången.

   Res bort några dagar så att hon inte luktar dig. Låt pappan sköta henne dom dagarna .

   Erbjud vatten i flaska, låt partner ta alla uppvak och sov gärna i ett annat rum. Ge inte upp, det är det viktigaste. För oss tog det några nätter sen var det bra. Ditt barn skadas inte av detta och behöver inte äta på natten vid den åldern, så känn dig inte som en dålig mamma ?

    Tack ? Sover redan i annat rum och pappan tar alla uppvak och det går okej när han vaggar, men det jobbiga är att hon fortfarande vaknar en gång i timmen samt att hon är så frustrerad även på dagarna. Men det kanske dröjer ett tag innan hon ”glömmer” bröstet. Eller så kanske jag faktiskt måste resa bort även dagtid för att hon ska få ro. Men det känns lite hårt eftersom vi varit tillsammans varje dag sen hon föddes.

     Kämpa på! Har du fått någon hjälp från BVC? Det är ett till tips annars.

      Nja, inte direkt… Mer än att vara konsekvent och att hon inte tar skada av att vara ledsen så länge vi tröstar och finns där för henne. Men känner nu att allt är så jobbigt, är säkert någon hormonell omställning när jag inte ammat på flera dagar, det gör så sjukt ONT i brösten och så är jag gråtig för att min lilla bebis börjar bli stor osv. Samtidigt som man ska kämpa på och försöka hålla i sitt beslut. Är först ut i min kompisskara att få barn så har liksom ingen nära att bolla mina tankar med heller. Allt känns bara jobbigt.

   Jag samsover med mitt barn och alltid gjort. Slutade med amningen när hon var 14 månader. Jag började sova med sportbh och tshirt varannan natt. Blev stora protester. Efter 1 vecka var jag borta under en 2 dygn. Hon fick snutta en natt när jag kom hem för att jag skulle bli av med den sista mjölken. Sen slutade mjölkproduktionen, jag fortsatte med sportbh några nätter till även fast hon inte frågade efter bröstet. Sen började jag sova med bara tshirt. Nu har hon bytt bröstet till att alltid pilla på mitt eller sambons öra. Kan vara att bröstet var gosiga tryggheten men nu är örat det istället.

    Låter mys ändå med pillandet! Hoppas att min dotter också hittar något sånt att komma till ro med snart. ❤️ Så synd att hon vägrar nappen för det känns som att hon skulle behöva den tryggheten men nix.

   Har du testat white noise? Varit min räddning alltså…

    Tack för tips! Ja det har funkat bra här med, särskilt när hon var liten. Sambon kör det nu när han vaggar inför läggning men med mig spelar det ingen roll vad jag gör… Hon är arg ändå!

   Funkar det att klappa i rumpan? Alltså klappa på rätt bra så hon liksom gungar.., inte att hon ska skakas runt utan med guppa.. min dotter va likadan när hon va bebis, ingen napp eller gosefilt utan BARA mitt bröst.. fick henne till slut att ta flaskan med välling i sängen istället men skulle nog råda dig att inte göra det till en rutin att hon ska somna till det, då blir det samma som med bröstet, att hon måste ha en flaska för att somna.. vi gjorde som så att jag bara låg bredvid, nära och höll hårt och klappade henne utan att ge bröstet, måste verkligen bestämma dig innan! Sen gick det bättre och bättre för varje kväll.. fjärde kvällen va det helt smärtfritt.. hon somnade gott! Och sov även bättre om nätterna! Nu tio år senare vill hon gärna fortfarande samsova och kommer in 5/10 nätter ändå om hon inte somnar i vår säng från början… hon har väl alltid älskar närhet.. men lillasyster är raka motsatsek.. tog napp, åt bara vid hunger och har alltid somnat själv.. tills vi tog nappen när hon va 3 och behövde sövas på annat sätt.. ?

    Njaa, det funkar ibland om hon är lite halvt sovande men svårt att få henne lugn från vaket tillstånd med bara rumpbuff då hon är så rörlig och bara snurrar runt… Men tack för ditt svar! Kanske får vara mer ihärdig och till slut kanske hon lugnar sig och fattar att det är dags att sova. Låter ändå mysigt att ha ett barn som vill komma och sova i ens säng då och då ett par år till ?

   Två ungar som skulle kunnat amma till studenten om de fick. Men se det fick de INTE. Båda har vägrat napp/snutte/flaska. Enda sätter var att jag fick flytta till gästrummet under en låååång tid och pappan tog alla nätter och läggninar. När jag sen flyttade tillbaka var det med bh och t-shirt. Samma visa med båda barnen trots att ”vi kommer göra aaaallt annorlunda med småsyskonen”. Det är jobbigt några kvällar nen snart blir det bättre, förmodligen med färre uppvak än när dina bröst ligger bredvid och luktar gott. Men det kan dröja innan du kan samsova igen för de verkar ha bra minnen barn.

    Tack, då är det bara att härda ut och låta pappan jobba på… Och hoppas att hon accepterar mig så småningom också. (Vilket jag VET att hon gör förr eller senare, men man blir ju uppgiven!)

   Jag ska om några veckor prova Dr Gordons metod på min då nästan 14 månaders. Går varsamt och långsamt fram, och tar inte bort tryggheten som man ju utgör även om barnet inte får amma. Jag trodde att jag skulle vilja lämna hemmet några dagar och avvänja på det viset, men ju äldre bebis blev desto hemskare kändes det. Vill att det ska vara så skonsamt som möjligt. https://www.drjaygordon.com/blog-detail/sleep-changing-patterns-in-the-family-bed

   Min dotter var en high need baby, ammade sig till sömns alla sövningar trots att hon hängde på mig i sjal/sele. Tog inte napp och suttade så mycket på nätterna, vaknade varje halvtimme för att amma. Försökte sluta nattamma så många gånger men det var fan omöjligt. Men till slut bestämde jag mig för att sluta amma då hon bara ammade sig till sömns plus nattetid, hon var 11 månader. Jag vaggade henne till sömns på kvällen, kämpade många många dagar innan det blev accepterat av henne. Jag tog kampen själv eftersom hon var van vid att somna med mig. Jag sjöng och höll på men till sist gick det. Det funkar inte att somna ditt barn i sjal/sele? Gav välling innan läggning. Ersatte nattamningen med välling. Första natten fick hon amma först och sedan dricka välling, blev lite protester. Andra natten lite amning, sedan välling. Tredje natten var välling ok direkt. Gick från typ 12 uppvak till 2 uppvak för välling, vilket var en dröm.

    Tack för svar! ? Hon har varit en riktig sjalbebis så det funkar fortfarande att söva i sjal/sele men problemet är att hon är så svår att lägga ner utan att vakna till så det är svårt nattetid. Enklare att lägga ner när man vaggar i famnen men det tar längre tid att få henne lugn så…

   Jag hade ammat på nätterna fast jag jobbade olika morgon/dag/kväll.
   Tills barnet var 2 år. Så man behöver i inte sluta om barnet är inte redo. Alla barn slutar någon gång, och det är bara mysigt så länge barnet behöver.

    Fast jag lider av sömnbristen som det är nu, vaknar till säkert 6 ggr per natt och det är ohållbart då mitt jobb kräver mycket av mig. Så nu får pappan ta över nätterna på sin föräldraledighet!

    Drygt att du inte ens orkade läsa kommentaren ordentligt innan du berättar hur hon borde känna och göra.

   Min förstfödda vägrade napp och tyckte amning var kanon. Vaknade varannan timme, ibland ännu oftare, fram till han var sex månader ungefär. Jag var ett vrak. Vägrade flaska och kunde bara somna igen om han fick snutta.

   Jag började lägga fram nappar överallt i huset. Så när han kröp runt och grejade med sina leksaker så hittade han ju nappar lite varstans. Till en början så lekte han mest med dom, gnagde lite och satt och pillade. Sen rätt var det var så hade han en i munnen som han tuttade på. Och då insåg han själv att det var en toppengrej.

   Han slutade amma självmant när han var åtta månader. Han hade fortfarande många uppvak på nätterna men då räckte det med att ge nappen så somnade han om. Så skönt för en annan som också kunde somna om direkt!! Idag är han tre år och har den fortfarande när han sover, så nu försöker vi ta fighten med att han ska sluta med napp helt och hållet.. ?

  Nu är jag här tidigt för en gångs skull och skulle vilja ha tips på bra dokumentärer! Jag följer TV3:s dokumentärserier (”I huvudet på en gärningsman” och allt vad de heter) slaviskt. Gillar också grävande dokumentärer likt ”De utvalda barnen” på SVT, Kalla Fakta och Uppdrag Granskning ? Allt grävande, mord, sekter och liknande är av intresse!

   Kanske givet tips men har du sett Don’t f-ck with cats på Netflix? Så sjuk, men väldigt intressant om man gillar typ krimdokumentärer.

    Tackar för tipset men klarar verkligen inte av när djur far illa. Människor verkar gå bättre ??

     Haha näää, jag vet. Är själv vegetarian och djurälskare. Blundade igenom de scenerna. Det är så mycket runtomkring som är så sjukt också, det handlar inte bara om katterna, det är mer ”starten” på allt det knäppa. Men fattar helt!

      Ahaaa. Nu gjorde du mig nyfiken ? Hur länge håller det med katterna på ungefär? Om du minns, haha. Får kanske blunda jag med ?

       Haha, åh jag minns inte riktigt. Såg den kanske förra året. Men det var mest fokus i första avsnittet och sen var det några korta ”upprepningar” av klippen i följande avsnitt tror jag, men det var ganska tydligt när de klippen dök upp så var lätt att blunda. Plus att själva våldet är ju blurrat. Men det är ju ändå hemskt för man fattar ju vad som händer. Det är som sagt en sjukt spännande story alltigenom, så jag fastnade ändå för den! Men vill inte lura in dig i något ?

        Jag förstår. Vi får se om jag ger den ett försök, allt annat låter ju spännande ?

   Om du gillar podd så är spår och deras serie om karlamarksmordet något av det bästa tycker jag. Ett gräv som faktiskt ledde till resning i fallet.

    Tack för tips, har lyssnat på alla Spår-avsnitt redan ? Och alla P3 dokumentär, och alla En mörk historia, och alla Rättegångspodden… osv ?

     Har du lyssnat på serial och bear brooks också?

      Nej det har jag inte gjort. Jag har lite svårt att hänga med när det är på engelska ?

       Ok synd. De är lite liknande spår. De gräver ner ordentligt i detaljer i fall.

       Men annars finns ju Palmemordet. En osinande källa till gräv i detaljer och bevis. Något du kanske märker att jag fastnar för?

        Ja, det är kul att hitta likasinnade, haha! Saker kring Palme har jag lyssnat en del på men aldrig riktigt fastnat i.

        Gud vad kräsen jag är/låter märker jag nu ? ”Nä inget med djur som far illa, nä inte på engelska, nä inte Palme”. Sorry, det var inte min mening ??

         Haha jag är lika kräsen själv så jag förstår dig. Orkar inte ge det flera avsnitt för att fastna tex. Jag vill bli hooked direkt och då har jag också vissa krav ?

          Ja men exakt så, haha!

           Men ett fall som är oerhört intressant om du någon gång får för dig att du vill lyssna på engelska.. Det är mark & john i podden casefiles. Sinnessjukt udda. Inte groteskt på något vis. Bara udda och en sådan twist, utan att spoila.

       Är också en total podd-nerd. Har du lyssnat på ”Fallen jag aldrig glömmer”? Rekommenderas annars.

        Nej. Men tack för tips!!

         Crime junkie! ?

        Ja, den lyssnar jag på ? Har du lyssnat på Slutna sällskap? Det är en ny favorit som jag verkligen rekommenderar!

     Jag måste vara den enda som hatar serial och Casefile. Så dåligt, speciellt Casefile bara en massa babbel. Inga intervjuer eller liknande alls. Fattar inte att det är så stort.

   Finns att låna på bibliotek. Tex :inte min syster om hur unga flickor gifts borts utomlands. Eller prostituon bakom Slöjan. Mycket bra.

    Tack för tips ??

   Netflix har en massa olika även om jag just nu inte kan komma på namn… De har om paradise-killarna o New York five o making a murderer bl.a.

   Dokun om Aron Hernandez på Netflix är superbra! En spelare i NFL som bli misstänkt för att ha skjutit ihjäl sin vän.
   Murder on pebble beach på HBO är också jättebra. Det är en kille som gör en grävande dokumentär om mordet på sin egen mamma.

    Tack för tips! Det låter som något för mig ?

   The jinx
   The staircase
   The keepers
   Sen gillar jag dokumentärer om fallet kring JonBenét Ramsey

    Tusen tack för tips! Inte sett någon av dom så nu har jag att se ?

   ”Utpekad” på SVT är bra. Det är en amerikansk dokumentärserie i fem delar. Handlar om en ung kille som är lovande inom amerikans fotboll och som anklagas för att ha förgripit sig på barn.

    Det var någon (var det du kanske?) som tipsade om den för några veckor sen så den har jag plöjt. Det var verkligen en spännande serie! ?

     Spotify Dok har flera bra dokumentärserier! Nu senast: ”Min mamma och terrorn”, om Mikael Skråmos svärmor med familj. Annars är ”Kidnappad” i samma serie något av det sjukaste jag hört på senare år i svensk poddväg.

      Lyssnade klart ”Min mamma och terrorn” i veckan. Nu väntar jag på att filmen ska komma ut ?

      ”Kidnappad” var sjukt bra! Fastnade direkt.

  Är det någon som förstått skillnaden med Hannalicious? Hon gjorde ju någon stor ”nylansering” i samband med att hon bytte sitt insta-namn men nu har det ju gått ett tag och jag fattar inte vad som är annorlunda. Följer inte så noga så kanske har missat? Nån som vet?

   Jag trodde det bara var namnbytet som var grejen, inte att något annat skulle förändras ?

    Nä hon berättade att det skulle bli ett helt nytt koncept. Tror hon gjorde en video kring det i samband med lanseringen. Men förstår inte vad som hände.

   Ingenting har hänt. Hon färgade håret mörkare ???

  Hej,

  Jag har ett problem; jag blir så lätt rörd, överdrivet lätt. Både när det gäller fina saker som att någon vinner något men även typ för att säga hejdå till någon som slutar på ens arbete, allt möjligt. Jag är över medel.

  Är det någon som vet om det kan bero på något särskilt? Och finns det något man kan göra för att slippa hulkgråta för minsta lilla?

   Jag är likadan, men det har blivit bättre med åren. Vet faktiskt inte varför det är så men bara antar att vissa har närmre till känslorna?

   Jag är likadan. Kan knappt rycka ogräs utan att få dåligt samvete. Känner med folk och saker alldeles för mycket börjar jag märka..

   Lite drag av HSP, kanske? Vill inte slänga med någon diagnos men känner så väl igen mig, gråter nästintill dagligen för allt ifrån stort till smått.

    HSP är ingen diagnos…

   Det låter jobbigt men ändå fint på något sätt. Du kan nog påverka andra mer än du tror (positivt) med det.

   Gud är verkligen precis likadan. Gråter när jag läser dödsannonser (vet inte ens varför jag läser fil ändå, någon form av självplågeri…), blir rörd när människor gör snälla saker på tv eller i verklighet, kan inte heller säga hejdå till folk som ska sluta på jobbet utan att bli ledsen (att sluta själv är det absolut värsta – har typ undvikit alla former av avskedsfikor och brukar försöka smita ut utan att säga hejdå för det är så jävla jobbigt). Min pappa är likadan, så det verkar ligga i släkten hos oss…

  Jag har blivit kär i en gift man som har två barn. Jag tror han bara vill ha mig för sex men jag är kär och kan inte sluta tänka på honom.. vi har bara haft telefonsex hittills. Alla tips välkomna. Hur jag ska gå vidare åt något håll. Mår inte bra.

   Det säger sig själv tycker jag. Du mår dåligt, han verkar inte ha känslor och det hela är väldigt fel, så avsluta och ta avstånd asap. Fortsätter du kommer du bara trassla in dig i en röra av otrohet och svek, och även bli sårad i slutändan – den mannen verkar ändå inte vara något att hänga i granen! Kommer vara jobbigt i början iom att du fått känslor, men sen kommer du träffa någon som verkligen vill vara med dig helhjärtat och då kommer du glömma allt detta.

   Sluta bara. Du hjälper till att såra en annan människa. Och berätta för hans fru vilket äckel han är.

    Nej, gör inte det. Man vet aldrig vad andra människor har för deal i sin relation. Hon kanske inte vill veta för då skulle hon bli tvungen att agera. Det kanske krossar henne på sätt du inte kan förstå. Sluta tro att andra har dina förutsättningar och önskemål.

     Jag fattar inte folk som tänker såhär. Det går ju inte att anta vilket som, men det man kan veta helt säkert är att säger man ingenting så tar man ifrån den bedragna en möjlighet att veta. Om de har en deal eller personen inte vill veta, alltså sorry tänker jag, men det är väl smällar man får ta då om man hellre är tillsammans med någon som bedrar en. Kan ju knappast ligga på andra att tassa på tå kring det. Känner att de som tänker som dig antingen själva är otrogna alt. lata/fega som vill ha en bra ursäkt att slippa göra det rätta.

     Haha vad sjukt, blev kallad gudinna i ett annat kommentarsfält här om dagen, tyckte bara det var sånt sammanträffande på ett ovanligt ordval ? Tänk om du är samma person o vi har extremt mina åsikter hahaha. Var på Gabriella Joss blogg

     Han krossar henne, inte den som berättar. Man har rätt att få veta just så att man kan välja hur man vill agera. Oetiskt att inte berätta.

    Nej nej, det är INTE hennes problem OCH det är jävligt lätt att säga att det är så man ska göra. Men i situationen är det inte lika lätt.

    Och igen, det är han som gör fel, det är hans problem att ta med sin fru.

     Ts gör ju också fel som strular med en gift man.

    Nej, lämna och låt honom sköta relationen med frun. Du gör ingen en tjänst genom att dra in med drama där.

   Läs på om homewrecker. Fruktansvärt att visa sig intresserad av en upptagen person. Var är din moral? Så gör man bara inte! Vill du ha tips? Sluta upp med det hemska ni håller på med, det är mitt tips. Finns oändligt många singlar där ute, men av nån anledning ska folk tycka det är mer spännande att skapa drama, förstöra en tredje persons liv på köpet och splittra upp en familj på kuppen.

    Exakt såhär. Jävla gudinna du är som skrev.
    TS är en hemsk människa. Har en person i min närhet som varit i mannens frus situation och det är obehagligt att sånna människor existerar på denna jord. Att HON vet att han är gift och ändå haft telefonsex, jag spyr. Jävla äckel.

     Haha vad sjukt, blev kallad gudinna i ett annat kommentarsfält här om dagen, tyckte bara det var sånt sammanträffande på ett ovanligt ordval ? Tänk om du är samma person o vi har extremt mina åsikter hahaha. Var på Gabriella Joss blogg

      Hahaha lägg av? jag är samma människa då kan jag säga. Och order gudinna är inget jag bara slänger ur mig? nör jag läste första orden i din kommentar nu så tänkte jag bara vad är oddsen

       HAHAHA skojar du?! Omg vi borde bli vänner ??❤️?❤️

        Alltså jag är ”K i” hade bara bytt signatur hehe

        Hahahah om vi borde?????

         Ska ha det som mitt nya alias ”Gudinna” ?

          Haha snälla ha det så känner jag igen dig i framtida kommentarer här?

           Vad ska du heta då?! ?

           Men nej känns för skevt att kalla sig själv det ?? Byter till G2 ? Har tidigare kallat mig H2 men vill ej bli igenkänd så kände att det var dags att byta Hahah

   Usch vad arg jag blir. Du är en del av problemet. Gör dig en tjänst och lämna honom. Han är FUCKING gift och har barn. Förstör inte mer än vad det är. Förstör aldrig en sån familj. Gå och skaffa sig en kuk någon annanstans om du är desperat. Han är en idiot, men var bättre du.

   Det kommer inte bli bra. Jag lider med dig men i bästa fall blir du upp över öronen kär, sviken och sårad men går vidare. I värsta fall är det fler som blir svikna och får leva med ett uppbrott. Det finns en kille för dig som inte är gift ❤️

   Mår du inte bra så lämna. Det kommer inte att bli bättre. Du kommer att komma över honom och en vacker dag så kommer du inte förstå varför du ens blev kär i honom. Då kommer du också se honom för vad han är. Bestäm dig bara att bryta med honom. Blocka honom om det behövs. Oc kom ihåg att du inte är skyldig honom någonting alls. Han får sköta sig själv nu.

   Så ni har inte träffats?

   Jag tänker inte dra moralfrågorna, det har andra gjort ser jag. Säger bara att det inte kommer sluta som du fantiserar att det ska sluta. Han kommer inte lämna sin fru oavsett vad han säger. Och om han gör det så kommer er relation inte att hålla. Detta är statistiskt bevisat.

   Avsluta. Han kommer inte lämna för dig och du drar på dig riktigt dålig karma, dåliga gärningar har en trist förmåga att slå tillbaka på en.

   Låter som det bara finns en som kommer vara nöjd med det här i längden och det är den gifta mannen som får sitt sex. Inte du och inte frun.

   Jag är gift, har tre barn och har sex med andra. Är i en öppen relation.
   Ni är alla fruktansvärt snabba på att döma och har ingen aning om vad som ligger bakom och hur folks relationer ser ut.

   TS, vet du anledningen till att han vill ha sex? Jag menar, är det en öppen relation mellan honom och hans fru eller är du bara ”den andra”, någon han kan leka med?

    Då hade han nog sagt det till ts om så var fallet…

    Ts här. Jag förstår självklart att det är fel men jag kan ju inte rå för mina känslor för personen, man kan börja tycka om någon oavsett om den är i ett förhållande eller ej. Men självklart försöker jag att inte gå vidare med det med risk för att bli sårad. Det skulle absolut kunna vara så att de har en överenskommelse där de får ha sex med andra. Jag kommer att fråga framöver om han visar att han vill gå längre med mig. Tack för svar.

  Det har skurit sig rejält mellan min kille och hans föräldrar. Medlaren i mig lider och vill ingripa men samtidigt inte ”förstöra” stämningen ännu mer och själv få en dålig relation till dom.
  Vi umgås ibland men det blir stelare och stelare och kortare och kortare stunder….

   Kan du inte prata med din kille och få honom att inse att livet är för kort för att vara osams?

    Det beror ju helt och hållet på vad det handlar om.

    @Amayante, vet du vad det skurit sig om? Vad konflikten gäller? Isåfall lär du ju ha en syn på varför det är som det är ch om någon av de har mer ”rätt”. Är det din kille så stötta honom, är det förälrarna så prata med din kille om det om du tycker han är oresonlig eller dyl. Är det ingen som har rätt/fel direkt utan båda parter kanske agerat illa eller vad det nu rör sig om, så prata med honom om hur han känner och tänker.

  Min älskade katt avlivades för ett par dagar sen. Han var otroligt snäll, gjorde mig aldrig illa (förutom några rivsår vid lek), var korkad och töntig, hade mjuk och tjock päls och var helt enkelt bäst.

  Hur ska jag någonsin kunna skaffa en katt igen? Kan ni som förlorat husdjur berätta er resa?

   Min första katt dog 2010. Skaffade min andra katt först sex år senare. Vår hund dog för två månader sedan och just nu tror jag inte att jag orkar mer förluster 🙁

   Vad hette din katt?
   Vill du berätta om något speciellt minne du har med katten? Låter som att han var en fin katt.

    Jag kan prata i dagar om honom! Han var en riktig gosis som älskade att bli kliad på magen och under hakan. Jag brukade pussa honom på nosen och han bet min näsa när han var riktigt glad. Han brukade alltid titta på mig med en kärleksfull blick när vi gosade (Ni vet, så där smala ögon katter när dom är kärleksfulla)
    Han älskade att somna med sitt huvud på mig, antingen på mitt ansikte eller i min hand. Eller att skeda! Han älskade också att vara lilla skeden och brukade vrida huvudet bakåt för att kunna titta på mig innan han somnade.

    När man kom hem (från skola eller jobb) kunde han se en från långt håll på gatan och kom direkt emot oss familjemedlemmar med svansen högt upp och huvudet guppandes upp och ned medan han tipptipptippade emot oss.

    Han var inte så smart och hade många töntiga egenskaper. Exempelvis var han klumpig och brukade ha ner saker med bakbenen eller råka sätta rumpan på typ växter. Utan att märka något såklart. Extremt lättdistraherad förutom när det gällde mat, då var det full fokus. Fast han hade inte så bra sikte och nafsade mig många gånger när han egentligen försökte äta en godbit ur min hand. Klantis.
    Han jamade inte som en vanlig katt heller, dumsnuten, det var antingen mau, ma, något gutturalt krxaxshgxg-ljud eller helt tyst med öppen mun.

    Jag brukade få gå runt med honom i min famn i flera minuter, han chillade liksom medan vi gick runt. Jag älskade honom, min lilla (jättestora) bondkatt som var orange och vit på magen och tassarna med en enormt tjock svans trots att han var korthårig.

    Min fina.

    Tack för att ni läste.

     ♥️♥️♥️

     Vad gulligt, jag började småskratta när du skrev att han satte sig på växter utan att märka det. Förstår att du saknar honom. Låter som att han hade en speciell, och lite rolig, personlighet.

     Vad fint, tänk nu fick han glädja mig också ikväll genom dina historier om honom.

      Haha ja, nej han märkte ingenting. Han kunde sitta med rumpan på en kruka och liksom se ut som att ”Ahh, det här är livet!”, som om han inte hade svansen full med växtdelar och jord liksom.

      Han var väldigt rolig, jag är glad att han får glädja andra också ❤

     Han låter så gullig!! Låter som att ni hade det fint ihop ❤️

     Men asså så söt han verkade vara. Sån tur han hade som fick dig som ägare❤️

     B, det låter verkligen som en härlig katt. Jag hade en perser som också hade lite taffliga egenskaper. Han kunde inte öppna dörrar som stod på glänt. Han var rädd för barn och det löste han genom att blunda hårt. Det som inte syns finns inte ? Hade han rymt skulle han inte levt länge. Men han älskade att gå i koppel, men vi fick skynda oss in ibland för han kunde inte kissa och bajsa utan sin låda.

     Under en tid var han sambo med hamstern Astrid. När hamstern sprang på golvet hade jag ju koll på dem, men inte en gång lyfte han tassen mot henne. När jag hade fiskar satt han på en pall framför akvariet. Det var som en tv i hans värld. Han vidrörde aldrig glaset.

      Vilken fin och knäpp perser! Dom låter lite lika! Min orangis kunde inte öppna dörrar med tassen, utan pressade liksom upp dom med nosen, oavsett åt vilket håll den öppnades. Hans triangelformade ansikte funkade väl som en kil, men alltså. Varför inte använda tassen?! Ibland om glipan var liten stack han in armen, men bara för att ”känna efter” om han skulle kunna pressa upp dörren med ansiktet ?‍♀️.

      Han var också en fegis, hos veterinären tryckte han in sitt huvud i djurskötarens mage! Samma princip antar jag, ”det som inte syns, finns inte”.

      Min var tvärtom där, han bajsade inte i lådan utan på golvet. Ända sedan hans kattmamma lärt honom att golvet var en bra plats för nummer 2, valde han det. Eller badkaret. Som tur var så var han utekatt större delen av sitt liv, så det var väl mest buskarna som fick gödning.

     Gud vad fint skrivet! Tack för att du delade med dig! <3 Så glad jag är att ni fick leva tillsammans och uppleva detta fina. Kram på dig!

     Katter är bäst! Det är en jättestor sorg att förlora en så kär vän. Det får ta tid bara. En dag kommer du garanterat känna att du vill lära känna en ny knäppis (för katter är bäst). Och din nya kompis kommer ha andra konstiga beteenden för sig, jama på ett annat sätt, kanske vara liten och grå, kanske vilja ligga i ditt knä hela tiden eller inte vilja ligga i ditt knä alls men alltid på dina fötter.
     Mina föräldrar hade en gammal gosig och lat kattant som helst inte gick utanför dörren i onödan. Hon blev gammal och gick bort, och några månader senare hade de en ung stilig herre med outtröttlig energi, som alltid vill ut och jaga, men vill sova på mammas bröst varje natt.
     Katter är såna individer, du kommer aldrig ersätta din gamle vän med en ny, men jag tror ändå du kommer vilja ha en ny kattkompis igen snart. För katter är bäst.

      Tack, det var precis vad jag behövde höra ❤ Jag har liksom ”tittat efter nya katter” som en annan kommentator, alla med orange och vit päls. Men det är nog mest för att jag försöker hitta en ersättare till min förra. Jag och min sambo har sagt att vi ska acceptera och ta till oss en katt när den dyker upp i vårt liv, när det är meningen liksom. Då kan den vara grå och liten eller en kopia av min förra, det är inte det viktiga ❤.

   Åh, blir så ledsen för din skull. Han låter som en underbar katt ❤

   Så ledsen för din skull ❤
   Tror att du själv kommer känna när du är redo för att ta in en katt igen.

   I samma ögonblick som du skaffar dig ett husdjur, skaffar du dig en framtida sorg ❤ Jag har också varit med om sorgen och förstår hur tufft det vara. För egen del fick jag låta det ta en tid att sörja, och när jag kände mig redo skaffade jag en ny kattunge. Det kändes så skönt att få tillbaka den guldkanten i vardagen som djur ändå är. Det blir ju inte att ersätta den gamle heller eftersom katter är sådana personligheter. Förhoppningsvis när den värsta sorgen har lagt sig kan du se tillbaka med varma minnen och glädje på din fine katt. Och de minnena kommer alltid finnas kvar även om du skaffar en ny ❤

   Först, beklagar verkligen din förlust. Jag förlorade själv en av mina katter för två månader sedan. Jag har kommit upp i ålder, 50, och har nu haft många katter genom åren. Alla med olika personligheter och jag har älskat dem alla och de har varit mitt allt! Jag kommer aldrig glömma någon av dem och saknar dem varje dag. Tänker alltid på dem strax innan jag ska somna och ler lite och tänker varma, glada tankar om dem och deras upptåg.
   Jag tänker så här; Man får ha dem många, många år och de goda dagarna är många jämfört med de dåliga och sorgliga i slutet. Varför avstå från alla dessa goda dagar?
   En ny liten katt förringar aldrig värdet av eller tränger bort existensen och minnet av den älskade vän du förlorat. Det är faktiskt tillåtet att älska och glädja sig åt en ny vän. Det kanske till och med lindrar pinan lite när man får skratta igen åt den nya kompisens upptåg och galenskaper. Man gör dessutom en stor insats om man tar en katt eller kattunge från ett katthem. Misären med hemlösa katter är enorm! Jag upplever att dessa katter är väldigt tacksamma över att få en människa att älska, ett hem att bo i och mat varje dag.
   -Så, enligt mig ska du absolut våga igen!

   Fyfaan stackars dig! ? Jag gick igenom samma sak tidigare i år, var helt hjärtekrossad. Det enda jag ville direkt var att skaffa en ny katt, för att dämpa smärtan, gjorde dock inte detta. Kände på samma gång att jag bara skulle jämföra med katten jag förlorade, jag kände precis som du, att katten jag förlorade var den ultimata, bästa katten som någonsin funnits.

   Det enda jag kan säga är att det BLIR bättre, du kommer inte vara lika panikledsen, även om sorgen och saknaden finns kvar. Tiden gör det bättre (kanske mest att det blir mer hanterbart), och du kommer kunna skaffa ny katt när du är redo. Men man får försöka att inte bli rädd för sorgen efter ett djur, och försöka fokusera på tiden man har tillsammans och att man försökt gett sitt husdjur ett så bra liv som möjligt. Det tar tid dock, och man får liksom acceptera att man kan bli ledsen igen, även fast man tror att man är ”klar” typ. Det är piss att gå igenom dock, men jag lovar att det kommer kännas okej till slut ❤️

    Tack för alla svar. Det känns skönt att höra att man inte är ensam (trots att det egentligen är en självklarhet). Jag beklagar era förluster ❤.

   Jag förlorade min älskade häst för några år sedan. Jag tror att enda anledningen till att jag fortsatte att vara hästägare var att jag hade en till häst. Gissa att det är ”lättare” när man har fler djur i flocken ?

   Jag förlorade mina älskade katter i februari och mars. Känner mig amputerad utan dem. Gråter fortfarande varje dag. Mina var så otroligt kärleksfulla och de tog hand om mig lika mycket som jag tog hand om dem. Jag är kroniskt sjuk och lämnar sällan hemmet. Jag pratade massor med dem och de snackade på sitt sätt. Den som jag hade som unge blev 15 år och hon var den bästa livskamraten. Vi tittade ofta varandra djupt i ögonen och kommunicerade även ljudlöst. När det regnade in i uterummet skulle hon hjälpa till. Stopp i toaletten och matlagning var annat hon ville vara behjälplig med.

   Det är första gången på 35 år som jag inte är kattägare. Vet inte om det blir nån ny. Det känns fortfarande som att jag inte kan uppleva det jag hade med brudarna med någon annan. Jag är rädd att jag ska glömma deras doft, språk, upptåg och hur pälsen kändes. Den ena ville ha sina trampdynor masserade, den andra hade en punkt i nacken som det skulle pillas på.

   Jag brukar vara kattvakt, men det blir inte som att gosa med sina egna. Har haft många bekymmer under året. När jag mår bättre ska jag satsa på att stötta katthem mer.

    Vet exakt hur du menar. Hans sista dagar tryckte jag in min näsa i hans tjocka päls bara för att kunna känna hans lukt. Försökte pränta in den i mitt huvud så att jag aldrig ska glömma den. Samma sak med hur den kändes.

    Det här är också första gången på nästan 20 år jag är utan katter i mitt liv. Han var min kompanjon i 17 år.

  Jag känner sån enorm ensamhet! Man ser personer lägga ut fina bilder på havet, båten och sommarhuset. Det känns som att man ska ha en sån perfekt sommar med allt vad det innebär. Själv har jag en femåring hemma i 7 veckor och bara studiemedel att använda mig av så kan ju inte göra en bråkdel av vad ”alla andra” gör.

  Vet egentligen ibte vad jag vill få ut av det jag skrev men kände bara för att få ventilera ?

   Sluta följa sånt. Ingen jag känner har sommarhus eller båt, det är verkligen inte alla…

   Du är inte ensam. Jag är utan inkomst hela sommaren och har low key panik för att det redan är juli imorgon och den här sommaren blev allt utom det jag föreställt mig ?

   Inget uppmuntrande svar men du ska veta att du inte är ensam ?

    Tack! Känns ibland som att man är ensam…och all reklam om Astrid Lindgrens värld osv. Får de inte direkt att kännas bättre, kollade pris och boende där och satan i gatan va dyrt det är!

     Förstår verkligen känslan. Jag har inte barn själv men känner igen känslan av att inte kunna göra vad man vill pga ekonomiska orsaker.

     Ditt barn kanske skulle uppskatta något ”mindre”. Besöka någon bondgård eller liknande och klappa på djur, någon marknad där han kan få ta en tur i en karusell? En tanke bara ?

      Bra idé. Älskade sådant när jag var liten (bondgårdar). Tror inte att barn överlag – särskilt när de är små – bryr sig om man är på Astrid Lindgrens värld eller närmaste 4h-gård. Enkla nöjen fungerar bra.

      Och Anonym, du är inte ensam. Det finns massor som inte åker i väg på allt det där du ser på instagram. De uppdaterar bara inte sina sociala medier lika ofta. Har själv fått ångest av sådant där och slutade följa alla konton som gav mig den ångesten.

   Tänk mindre!!

   Min son har fått göra lite allt möjligt.. påkostat och ”enklare” aktiviteter.

   Det enda han pratar om var när vi åkte på MAX på kvällen och åt hamburgare i bilen. Vi två dukade upp i baksätet. Tydligen otroligt busigt och spännande:)

   Det andra var när vi skulle till en stuga och vi stannade längs vägen. Jag gick ut för att ”kissa” men pyntade istället ett träd med ballonger och godis och sprang tillbaka och ropade att jag hittat ett godisträd. Tyyyp det bästa som hänt honom.

   Tredje grejen var den gången vi styrde ihop sofforna till en säng, hällde upp chips och såg en film. Det gjorde tydligen intryck hos honom medan vår tanke bara vara att ligga bekvämare:)

   Han nämner aldrig djurparken, vattenlandet osv

   Du fattar! Minska pressen på dig själv och tänk ut hur du kan förgylla ditt barns ledighet med enkla medel.

   Kanske gå på en affär och låta barnet välja typ 5 olika kaksorter och sedan ha kak-smakar dag?

    Håller med. Vi åkte till Astrid Lindgrens värld och bodde på hotell en natt. Det min dotter pratar om var att hon åt en elsaglass (frost-glasspinne) och duschade i en ny dusch (på hotellet).

    Tycker du hade bra tips på aktiviteter också. Håller med om att tänka mindre.

    Nu vet inte jag hur lite pengar någon har men jag minns än när jag och min mamma och min syster åkte tåg till grannstaden (ca 20 min) och köpte en glass, lekte i en lekpark och åkte tillbaka. Det var ett helt äventyr för barn-jag.

    Min 3åriga systerson var hos mig en dag och han fick välja aktivitet. Han ville gå till glassbilen som står parkerad på en parkering nära oss och titta på den. Så det gjorde vi. Det var roligt tyckte han.

    Äsch.. jag tror inte att jag bidrog med något här egentligen men nu har jag skrivit så mycket att jag postar det ändå.

    Åh så fint! Vilka otroligt roliga idéer och vilken upplyftande kommentar! Så kul att läsa! En sådan förälder hoppas jag också vara! ?

    Detta! Gräv där du står. Tänk annorlunda och gör vanliga saker på ett ovanligt sätt. Ta med frukosten/middagen ut i lekparken. Åk några stationer med tunnelbana/buss/spårvagn och säg att ni ska utforska och gå på äventyr och se var ni hamnar. Lekparker med plaskdamm är toppen, ta med några vanliga leksaker hemifrån som tål vatten. Lägg ett lakan över bordet och servera mellis där under. Styr upp lekdejt med en förskolekompis. Ta med ett paket färdiga gifflar eller gör deg till pinnbröd, sätt på pinne och leta upp en grillplats. Köp billig glass (typ Big pack) och ta med i termos som överraskning, kyl ner den tomma termosen i frysen innan så håller glassen i flera timmar. Måla med vatten på uteplats/trall/stenar, behövs bara penslar och vatten. Naturen och badplatser är gratis, det behövs ingen fancy matsäck utan ta med det ni ändå hade tänkt äta till lunch/middag. Makaroner och köttbullar går toppen att äta kallt, glöm inte ketchup.

    Men vilken underbar kommentar, blev helt glad av att läsa ?❤️

   Stäng av sociala medier! Häng på badplatser och lekparker, köp en glass om ni kan. Njut av sommaren och av att få vara med ditt barn. Låååångt ifrån alla har sommarhus och båt. ?

   Hej! Jag är uppväxt mitt ibland rika ungar – men har inte varit en själv. Jag har sett deras båtar, sommarhus, utlandssemester, tennis- och seglarläger… För att inte tala om en mängd dyra prylar och kläder. Själv har jag inte gjort något speciellt på sommaren, hängt med familjen, vi har visserligen hyrt en billig stuga med utedass etc. i skogen typ. Men vet du vad? Jag kan ärligt talat säga att rent lycko-mässigt har de inte haft det bättre än mig på nåt sätt, kan snarare vara tvärt om. Jag är så tacksam för min barndom. Bara det här att få skrota runt, umgås med föräldrar, syskon och kusiner, mor- och farföräldrar, vänner, djur i mitt fall… det har varit guld! Sju veckor med ditt barn och inga planer? Vilken dröm!! Ditt barn får dig helt för sig själv så länge och ni kan bara njuta av varann! Många föräldrar har inte den tiden för sina barn och INGA pengar i världen kan ersätta det. Jag lovar, jag hade aldrig bytt med mina vänner från de rika familjerna. Är tacksam för mina jordnära, närvarande föräldrar och min rätt enkla uppväxt som gjort mig sympatisk och jordnära ❤️

   Det är verkligen inte alla som har båt osv! De flesta jag känner har inte det. Man kan göra massa kul som inte kostar pengar. Åk ut till havet och ta med lite fika, åk till en park med picknick. Ditt barn vill bara ha tid med dig❤️

   vad duktig du är som pluggar. då kommer du ju att få en bra ekonomi på sikt. det här är bara temporärt. håll ut, det kommer att löna sig!

    Tack! Jag har pluggat i fem år nu och mitt barn är fem, blir klar Mars 2022 äntligen! Ja jag vet ju att jag nästa år förhoppningsvis har ett jobb och en helt annan inkomst och då tänkte jag hyra en stuga ett par veckor på sommaren och bara njuta 🙂

   Jag har en OK lön men känner ändå så när man ser alla himla sommarställen! Tror man måste tänka att urvalet är skevt som tusan….

    Jag brukar tänka att alla jag känner som har sommarhus har det bara för att deras föräldrar eller far/morföräldrar köpte ett billigt hus på typ 50 eller 60 talet. De har bara haft tur och glidit på en räkmacka. Det säger inget om dem eller deras liv idag. Dessutom, alla jag känner tjafsar i familjen om de där sommarhusen, vem som ska få vara där när, vem som får bästa veckorna, underhållet, ägandet. Några familjer har rejäla konflikter kring sommarhusen men jag kan garantera att det inte läggs upp i sociala medier…

     This! Vi är en helt vanlig svensson-familj men har ärvt sommarhus i stockholms skärgård av mina morföräldrar. Är världens idyll på Instagram men gud vad vi bråkar bakom kulisserna, och så otroligt slitigt det är att hålla det i gott skick.

  Har du lärt dig något nytt de senaste dagarna som du annars inte visste om? Något som varit samhällsnyttigt alt utökat allmänna kunskapen? Dela med dig isf! Kan man kanske lära sig lite mer saker man inte var medveten om ?

  Jag fick lära mig igår att Stockholms uteliv kommer gå tillbaka till ordinarie öppettider fr.o.m 1juli ?

   Nja, det gäller bara för sittande servering.

    Juste! Missade lägga till den delen ? Tack för korrigeringen ??

   Jag har fått lära mig att nationalsporten i Eritrea lite oväntat är cykling.

    Fun fact. Didn’t know that. Nu vet man ??

   Jag fick lära mig igår att mjölk kan surna och grädde kan skära sig om man vispar när det åskar. Låter helt sjukt och trodde först inte på det innan jag såg att det skrivits om det i Illustrerad Vetenskap ?

    Men WHAT?! Vad är det för fysikaliska samt biokemiska aspekter som spelar roll där?! ? Tur att Illustrerad Vetenskap skrev det, annars hade jag ALDRIG köpt det ??

     Du reagerar precis som jag gjorde, haha. Hoppas den här länken funkar:

     https://illvet.se/fysik/fenomen-inom-fysiken/varfor-surnar-mjolken-nar-det-aaskar

      Se på fan ? Tur att jag redan prenumererar på Illustrerad Vetenskap så jag kunde fortsätta läsningen ?

    Well hello Dr Status….. ?

     Yep! Dr Status it is ?

    Ok kan vi påminna varandra om att testa det här när det är ett större åskoväder i någon del av Sverige? Fascinerande!

     Jaa!!! Det borde vi! För jag tänkte ju att jag definitivt skall planera in att vispa både mjölk och grädde när ett åskväder är på ingång ????

     Jag och min familj väntar redan haha!

   Fick lära mig att bananer egentligen har frön. Men vi har korsbefruktat(?) bort fröna helt så nu kan inte bananer ”föröka” sig själva. Nu måste vi göra det åt dom om vi ska fortsätta ha bananer.

    Tror mig minnas att jag har läst något om det förr. Ganska coolt faktiskt ?

   Att latexallergiker även kan vara allergiska mot bananer. Trodde av någon anledning att man inte kunde vara allergisk mot banan ? Men man kanske kan vara allergisk mot allt? Svindlande tanke.

    Såg en tjej på Instagram som var allergisk mot vatten. Minns inte vad hon hette men var rätt så intressant att följa henne i vardagen. En så enkel sak som att duscha eller dricka var ett helt projekt för henne.

   Att man kan utveckla kött allergi efter ett fästingbett ?

    SAY WHAAAAT ??

     Eller hur ? jag lyssnade på en intervju med en allergi forskare på Karolinska Institutet som sa att när man får ett fästingbett så kan man utveckla antikroppar mot ett protein som man får in i kroppen via fästingen.
     Detta proteinet är så likt ett ämne i kött, alla typer av kött som vi äter, och då utvecklar man en småkalla korsallergi mot kött.
     Väldigt intressant!

     Bonus kunskap är att kycklingkött och krokodilkött är så likt att om man har kött allergi ska man inte äta krokodiler ??

      En så kallad* skulle det såklart stå ?

      Alltså bägge facts var ju ändå jäkligt intressanta ??

      Är det likt kyckling? I smaken eller i konsistensen? Jag vill minnas att det smakade lite mer åt laxhållet, kanske en blandning av kyckling och lax möjligtvis, men mest lax?

       Tror inte smak/konsistens hade med saken att göra utan det var den kemiska uppbyggnaden som nästan identiska! ?

   Att det ryms ungefär en miljon jordklot i solen, lärde mig min tioåring igår. Mindblowing… sånt man inte minns själv från skolan.

    Juste! Hade glömt bort siffran på antalet som fick plats ? Tack för påminnelsen ?

   Blev bromsbiten igår och läste därför på lite om insekten idag. Tydligen så har dom en saxliknande mun så dom ”klipper” ett snitt i vår hud och suger blod. Bara honorna. De handlar om att honorna behöver blod för att
   deras ägg ska kunna utvecklas till larver. Sen så gillar dom hög luftfuktighet och att attackera oss bakifrån

    Skulle verkligen inte vilja se dess utseende förstorat genom ett stereomikroskop ??‍?️

    Bromsar är så sjukt obehagliga, minns en gång när jag dök under vattnet för att komma undan en – simmade säkert 15 meter bort och när jag kom upp över ytan så var den där och VÄNTADE på mig???

     HAHA det har hänt mig med!

   Då ska jag lära dig nåt nytt – det gäller hela Sverige! ???

    Där trampade jag i min egna ignorans ?
    SJÄLVKLART gäller det hela Sverige. Bara jag som är så uppe i mitt subjektiva tänk, då jag är född och uppvuxen i Stockholm, med minimal kännedom och interaktion för resterande Svenska städer ??

     ”Vem behöver veta något om andra ställen än Stockholm?” Som mitt ex sa när jag frågade om han någonsin hade hört talas om min födelseort Trollhättan…han fick en hel dags guidad tur i stan sen?

     Innan vi träffades hade han inte varit utanför Stockholm city förutom när han åkt till Arlanda för utlandssemester.

      Är ni som gillat denna kommentar från Stockholm???

      Jag stämmer nog in lite som ditt ex när det kommer till resterande städer än Stockholm och kunskapen man har ??

     Hahah, tur vi andra också får mer frihet ???

   Myror mjölkar bladlöss på en sorts sockerlösning som heter honungsdagg, lite som vi människor mjölkar kor.
   Som tack ger myrorna bladlössen skydd och försvarar dom mot tex nyckelpigor osv som äter bladlöss. Naturen är så fascinerande.

   Upptäckte detta när jag hittade myror och bladlöss på mina chiliplantor. Så var tvungen att googla om myror äter bladlöss. Fick ett helt annat svar.

    Huh intressant ju!! Lite som när vissa organismer använder växter osv som värdar för överlevnad? ??

  Har precis gått på semester och bara kan inte släppa jobbet ?. Hade det superstressigt de sista dagarna och nu till och med drömmer jag om jobbet på nätterna. What to do?? Jag vill gå in i semester mode, inte tänka på jobb!

   Har du möjlighet att åka bort en sväng? Bryta det vanliga jobbvardagsmönstret kanske hjälper.

    Bra idé! Jag ska åka bort nästa vecka en sväng, förhoppningsvis hjälper det! Att vandra och springa har bara gjort det värre (tänker mkt) och när jag umgås med folk tar DE upp saker relaterat till mitt jobb ?. Men åka bort är en bra tanke!

   Ta en rejäl fylla och töm arbetsminnet! ?

   Åh så har jag haft många semestrar när det blivit så, och du kommer kunna slappna av och släppa det! För mig har det alltid tagit tid att varva ner, typ en vecka, kanske två vissa somrar innan jag släpper det helt. Om du verkligen inte kan släppa så skriv ner ALL din oro på en lapp eller datorn och lägg ifrån dig och släpp det sedan. Acceptera läget, du kan ändå inte göra något för du är ledig. Du har hela året på dig sen att ordna vad det nu är. Låt det gå och försök fokusera på annat. Var i nuet, tänk mindfulness. Oro över det som varit eller för framtiden behöver du inte fokusera på, bara det som är här och nu. Hoppas du får en bra semester!

   Skriv ner alla jobbrelaterade tankar. Stoppa det i ett kuvert. Klistra igen. Skriv på att du öppnar det på första jobbdagen igen.

   Då har du ju med en aktiv handling markerat för hjärnan att det får vänta.

   Kanske funkar? 🙂

   Åh förstår dig! Några saker jag tycker hjälper men beror nog lite på typ av jobb också:
   -Skriv ner jobbsakerna/tankarna på en lapp och stoppa undan i typ ett skåp eller bland dina jobbgrejer.
   -Om du jobbat hemma så städa undan allt jobbrelaterat/papper/dataskärm och in i ett skåp. Om du inte varit hemma o har jobbgrejer hemma så undan med de också.
   -Undvik träffa kollegor (om de också är kompisar) i början av semestern om det känns bättre och distansera dig.
   -Inte gå in på LinkedIn, branschsidor etc som påminner om jobbet.
   -Om du har jobbmobil du måste hålla koll på så bestäm typ att du får kolla den en gång per dag och sedan lägga bort den. Om du får.
   -Åka bort!

    Stort tack till dig och till alla som svarade! Jättebra tips allihop ❤️

  Inne på månad 8 med att försöka skaffa barn, ägglossning om ca 1 vecka så nu laddar vi om på nytt! Några tips på att få det att ta sig? Är så himla trött på detta redan 🙁

   Vulverinekoos på instagram.

    Nej. Bara nej.

     Nej till information som hjälper en lära känna sin kropp? Okej.
     Jag har iallafall lärt mig hur min cykel fungerar, dvs vilka dagar jag är mest fertil och ägglossar. Mest via att mäta/tracka temperatur på morgonen och tolka den, men också andra tecken. Sen hur mycket, och vilken information, man vill ta till sig är upp till var och en.

      Nej till en flummig outbildad person som också sprider massa nonsens. Finns bättre källor om man vill lära känna sin kropp.

    Verkligen! Väl värt läsningen. Alisa Vitti också!

    Alla har inte ig.

   ”Bara slappna av och tänk på nåt annat så kommer det gå vägen” ?

   Skämt å sido. Är själv på månad 20 och har testat det mesta. Inget har funkat för oss (inte ens ivf). Det bästa tipset är väl att testa med ägglossningstest så du verklige hittat rätt dag för ägglossning. Sök hjälp i höst om det inte gått vägen. Lycka till ❤️

    +1 på ÄL-test! Inte hela tiden för det är lite stressande men kanske en månad bara för att få koll på din cykel? Men du kanske redan har testat det. Jag använde ÄL-test månaden jag blev gravid, insåg då att jag hade ÄL flera dagar senare än alla appar och ”genomsnittet” påstod att jag borde ha ÄL. Så vi såg till att ligga några dagar extra efter det och då blev vår dotter till, efter 7 månaders försök! Men det kan ju ha varit ren tur också.

   Jamen det suger att försöka bli gravid om det tar mer än typ tre månader. Jag blev gravid på första försöket, fick missfall i v13 och sen dröjde det 9 mån innan det tog sig igen – missfall typ omgående. Så för oss blir det IVF i höst.

   Mina tips: ÄL-test, sex när det behövs, tänka att det är okej att vara less. Håller tummarna för er ❤️.

   Använd inte glidmedel.
   Doppa ditt finger i vatten och sen i bikarbonatsoda (INTE BAKPULVER) och tryck in fingret mellan benen några timmar innan samlag (ändrar ph-balansen).
   Ha INTE sex regelbundet, vänta tills stickan visar positivt utslag.
   Får orgasm först.
   Kläm inte ihop när han kommer i dig, var avslappnad.
   Kör doggy.

   Så fick vi vår dotter.
   Kramar.

    Varför är doggy bättre än andra ställningar?

     Mannen kommer djupare så spermierna kommer längre in.

      Åh herre…

       You can, of course, get pregnant having intercourse in almost any position, but there are certain gravity-defying positions such as sitting, standing, or woman on top that may discourage sperm from traveling upstream

       Så jo, position påverkar. Googla paragrafen så hittar du läkaren som skrev detta.

        är bara nån pervers gammal gubbe som skrivit detta haha

      Jag måste erkänna att jag är lite skeptisk men antar att det inte skadar att prova om man provat så mycket annat redan.

      Det funkar inte så… spermierna tar sig in oavsett ställning.

       Detta är inte en doktorsavhandling, bara lilla jag som ger mina bästa tips på en blogg, lugna ned er nu.

       Dessutom vill vi hjälpa spermierna motstå gravitationen. Det kanske hjälper 0.5% men det kan göra skillnad för vissa.

       Med tanke på att folk blir gravida trots tradig kondom (ändå nåt i vägen) så känns detta lååååångsökt deluxe ? Men kör. Testa..

    Alla läkare säger dock sex varannan/var tredje dag… funkar för de föesta.

     Ok? Jag ger tips som kan hjälpa folk som inte är ”som de flesta” och som är villiga att prova något nytt.

      Men då kanske de ska testa det vedertagna och vetenskapliga??

       Tror du inte att de gjort det?

    Menar du att kvinnan ska få orgasm innan mannen?

     Yes. Påverkar ph-balansen på något sätt som gör att spermier överlever bättre eller något.

      Det där motbevisades väl typ på 50-talet? Känns som det sprids en del tokigheter här i kommentarsfältet.

       Förlorar man något på att försöka?
       Ts frågade om tips och fick massa, både vetenskapligt bevisade och några husmorstips. Jag blev gravid och vill gärna dela med mig av vad jag gjorde utan att lova eller svära vid något. Jag hoppas det hjälpte någon iaf 🙂

        Man kan ju försöka supa sig dyngfull och ligga med en sjöman som var i staden över natten. Funkade för mig. Ett litet husmorstips?

         Attans skulle ha kört på det istället för bikarbonat.

   Jag har under 8 år inte kunnat bli gravid. Alls. Det har liksom inte varit en brådska, men dock en oerhört sorg att inte kunna göra något så naturligt.

   Började i samband med något annat plötsligt testa att äta tillskott:

   – Zink från Holistics
   – Multivitamin Kvinna
   – Rosenrot

   … Blev gravid månaden efter! Så prova gärna dessa 🙂

   Vet inte om orsakade att det gick på första försöket bägge gångerna men kan vara värt att testa. Tog hand om mig själv, tränade och gick på massage regelbundet. Åt hyfsat ok. Köpte tabletter (munkpeppar) och zink till mannen vill jag minnas, men han åt nog aldrig någon ifs. Använde natural cycle och pippade åt bara helvete på hotell som vi lustigt nog befann oss på bägge gångerna när barnen blev till ?

    Munkpeppar är dock testosteronsänkande om jag inte är helt ute och cyklar?

   Vi försökte lääänge men jag provade sen att komma efter att han kommit (hade läst det någonstans) och då gick det! Vet inte om de ”sögs upp” av det ?. Alla sex ggr jag blivit gravid har jag gjort så. Tyvärr slutade vissa graviditeter i missfall men jag har nu 3 fina barn ?

    Nej, det gjorde de inte. Slumpen.

   Bidrottninggele!!

   Ta hög dos D-vitamin dagarna innan ägglossning, undvik allt med koffein, meditera, gör sådant du blir glad av. 🙂

    Meditera hjälper hur?? Tipsen här alltså…

     Alltså man blir självklart inte gravid att meditera haha! Men för att bli gravid är det bra om man har en så låg stressnivå som möjligt i kropp och knopp. Det finns vetenskapliga studier på att meditation sänker stressnivåer, blodtryck, o.s.v. så nej det är inget dumt tips. Faktiskt ett bra tips för alla moderna stressade människor… 🙂

      Nej, om man blir gravid har inget med stressnivån i kroppen att göra. Inte på sådana nivåer att meditation gör någon skillnad i alla fall. Det ska till en extrem(!) stress för att det ska ha påverkan på ens möjlighet att bli gravid, och den typen av stress kräver annan behandling än meditation.

  Någon som åkt Eckerölinjen över dagen och vet om det finns aktiviteter för småbarn där?

   Ja lekland och typ knattedisco

   Finns inget knattedisco, bara trubadur i baren där människor i övre medelåldern sitter och dricker öl och drinkar efter att dom handlat full ranson av alkohol i taxfreen.
   Men det finns ett lekrum (skulle inte vilja kalla det för lekland) för barn med ruschkana, klättervägg, skepp och stor ipad.
   Kan vara en kul grej för barnen att åka båten och allt som hör till men förvänta dig inte att det finns några uppstyrda barnaktiviteter mm.

  Fick för en timme sedan min första dos vaccin. Pfizer. Vad fick ni andra för biverkningar?

   Feber, kallsvettig, illamående.

   Extrem ryggsmärta efter dos 2

   Inga

   Efter första dosen fick jag bara ont i armen vid insticket.
   Efter andra dosen (tog den på en eftermiddag) fick jag 41c° feber vid 04 på morgonen och ont/öm i hela kroppen. Tog två alvedon och en ipren och gick och la mig. Dagen efter hade jag 38,5 i feber utan andra symptom och dagen efter det var jag tillbaka som vanligt ?

    Börjar kännas som en dålig ide att jag och sambon ska ta det samtidigt…

     På min mammas jobb (äldreboende) tog alla samtidigt. Alla (!) blev superdåliga efter dos 2, kaos! Så hade nog tagit på oliks dagar ? just in case haha

      Men fy fan heja personalen dom dagarna ????

   Fick ont i armen ett par dagar, annars inga.

    Samma efter dos 1. Hade haft covid innan också.

   Vid första dosen hade jag väldigt ont i armen (förstås), rätt trött och slö i kroppen. Tog andra igår och har typ samma men fick även lite feber under natten/mot morgonen och värken från armen strålar både uppåt mot axeln och nacken men även neråt. Men nu på kvällen, efter en lugn dag med vila känns det rätt bra faktiskt.

   Fick en miniinfluensa light i ett par timmar och lite ont i armen någon dag.

   Hängig, huvudvärk och allmän sjukdomskänsla samma kväll och dagen efter. Ont i armen. Efter ett dygn var allt borta.

   En bekant till mig dog, en annan ligger hemma nu med andningssvårigheter.

    Oj.. Vad hände med den som dog? Alltså vad fick den för besvär? Andningen? Propp? Om du vill berätta. Det var jag som skrev om en anhörig som hamnade på iva så jag misstror dig inte alls.

    Jag beklagar verkligen.

     Hen hade en underliggande sjukdom som gjorde att hen var i riskgrupp. P.g.a. isoleringen var hen väldigt angelägen om att få vaccinet(vården hejjade på). Första sprutan gick bra, men inte den andra. Grundsjukdomen gick bananas och hens liv gick inte att rädda.
     Den andra som ligger hemma nu med svåra andningsproblem har inga underliggande sjukdomar.

      Usch då. Kan bara beklaga.

      Din vän ska inte ligga kvar hemma med andningssvårigheter, hej ska genast söka akutsjukvård!

   Har tagit båda doserna, inga biverkningar förutom lite öm i armen nåt dygn.

   Alla jag känner som tagit pfizer har inte fått någon biverkning alls.

    Inga kortsiktiga biverkningar iaf??‍♀️?

  Alltså så random fråga, men vet någon var bloggaren Right now, Louise Adolphson tog vägen? Hittar inget när jag googlar om vad hon gör i dag.

   Kul fråga! Ingen aning men hade gärna vetat 🙂 jag följde henne på den tiden hon bloggade och har en del vänner som hängde med henne den tiden hon bodde i London.

   Men åh jag tänkte på henne häromdagen! 😮 Följde henne ganska länge. Hon var rätt märklig men underhållande.

    Men gud vad lustigt, har också tänkt på henne senaste veckorna. Låter ju sjukt, men menar mer att hon har dykt upp i någon tanke och jag har funderat på vad hon gör nu osv haha.

  Någon som testat produkter från Caia? Vad tycker ni om det?

   Bara skit.. Väldigt överprisat.

    Inte provat något . Men nya typ necässeren vad dyr den är. Inte värd det priset. ?

     Varför vill man ens ha en necessär som det står caia på känner jag? jag förstår mer att man vill ha en det står något välkänt varumärke på, men caias ser bara ut som något som egentligen borde vara en gratis reklamgrej. I alla fall den som är blå (och finns i rosa?) som verkligen inte ser ut att vara mer speciell än någon annan necessär.

   Har testat bronzer (La Digue) och rouge (Pink Sorbet), båda har rätt lite pigment och passar bättre för någon med väldigt ljus hudton. Rougen använder jag som highlighter ibland och bronzer som ”topper”. Väldigt fin lyster i båda. Är sugen på att testa Gold Coast och läppstift/olja!

   Jag har en av paletterna och tycker den plus ögonbrynspennan är skitbra! Köpte hem en annan ögonbrynspenna som Camcam tipsade om skulle vara minst lika bra, men billigare men tyvärr höll jag verkligen inte med om det. ?

    Jag gillar också ögonbrynspennan. Bättre än de andra jag testat, både billigare och dyrare.

   Testat settingspray (hydrating-varianten). Hemsk. Den kändes i ansiktet hela dagen pga lämnade som en ”hinna”. Gav bort den.

   Jag gillar Caia! Jag har alltid kört med dyrare smink så som dior, Lancome osv. Så för mig är ju Caia ”billigt”. Jag köpte paket med bronzer, rouge, highlight och settingpray för cirkus 900kr vilket är mycket för pengarna enligt mig och produkterna är superbra. Många klagar på att produkterna inte är högpigmenterade, vilket jag uppskattar så jag själv kan bygga upp sminket efter behov. Lyster och ett felfritt resultat! Kan även rekomendera borstarna!

  Vi har ganska nyss adopterat en hund och jag tycker att det är så himla…jobbigt. Liksom psykiskt. Känns som att jag är ledsen och oroar mig hela tiden och har typ skuldkänslor över allt han inte kan. Känner mig som världens sämsta matte och som att jag bara förstör allt och inte förtjänar hund.

  Så atte…men annars är det bra

   Hur menar du med att du har skuldkänslor över allt han inte kan? Det är ju lite det som är grejen med att adoptera en hund; de har ofta ett bagage och en anledning till att de behöver adopteras/omplaceras. Vissa kanske inte är rumsrena, vissa kanske inte vet hur man går ordentligt i koppel eller går i trappor. När jag adopterade min hund kunde han inte ens dricka ur vattenskål då han endast druckit ur vattenpölar på gatan. Han var livrädd för pinnar, gosedjur och andra leksaker, och visste inte hur man åkte hiss eller gick med koppel.

   Det tog sina år, men med träning och inlärning så blev han världens bästa, finaste och duktigaste kille! Man får ha tålamod och förståelse, och jag tycker du istället ska vara STOLT över din hund som du adopterat! Hunden gör ju sitt bästa utifrån sina erfarenheter och sin bakgrund, och du likaså. Det kommer gå bra allting, men skäms inte över din hund för sånt tror jag den känner av. ? Ta en dag i taget, det är nytt i början med allt ansvar. Men det kommer bli bra sålänge du gör ditt bästa, tänk att du är hundens nya hem och familj, det kan ju inte bli större än så för en adoptivhund?

    Lina
    Varm I hjärtat när jag läser din kommentar. ??

    Tack 🙂
    jag skäms inte över hunden, utan typ att andra ska tycka att jag är en dålig hundägare. Att alla dömer mig när han skäller på andra.
    Han kan egentligen jättemycket och är väldigt lättlärd och har anpassat sig förvånansvärt fint. Jag tror bara att det är en stor omställning och att jag blir överväldigad.
    Jag vet inte, det har varit en jobbig dag.
    Tack för ditt fina svar

   Börja träna hunden som om den vore en valp. Lite i taget.

    Sant. Jag har kanske förväntat mig lite mycket av honom, för att han kunde en del när han kom och är så väldigt lättlärd.
    Han kan ju inte komma över sina rädslor och släppa sitt förflutna på bara några veckor.

  EXTREM TORKA!!!

  Jag har extremt, extremt torr hårbotten. Det kliar och jag får otroligt mycket mjäll. Fungoral hjälper knappt.

  Har ni tips på bra produkter eller rutiner för extrem torr hårbotten?

  ????

   Asså, du kan ju prova fotkräm med hög (20% och upp) karbamidconcentration. Typ SOS heel rescue.
   Ricinolja?

   I värsta fall, henna.

   Är du säker på att det bara är torr hårbotten och inte något annat? Jag testade allt tills jag insåg att jag hade psoriasis och fick utskrivet schampo på recept.

   Kan även vara svamp (om jag minns rätt). Prova blanda en flaska med 1 del äppelcidervinäger och 9 delar vatten och häll över hår och hårbotten efter duschen som det sista du gör. Luktar inte när det torkat och ska tydligen hjälpa mot svamp i hårbotten och något mer som jag inte minns. Tyckte det kunde hjälpa mot klådan i alla fall.

   Jag hade tidigare väldiga problem med klåda i hårbotten och den flagnade mycket (hade dock inte mjäll). Jag har testat väldigt många olika produkter och ingenting har hjälpt förrän jag testade grazette neccin no 4. Nu har jag INGA problem med hårbotten så rekommenderar verkligen att testa den. Har du riktigt mjäll och inte bara torr hårbotten som flagnar så kanske no 1 passar bättre.

   Se över dina hårvårdsprodukter (vilket du säkert gjort), kolla över om du tar läkemedel som ha det som biverkning, kontakta vårdcentral, fråga om tips på apoteket…

   För egen del har Roots och Superbalm från Lush hjälpt mig, men jag har inte haft så svåra besvär.

   Gå till läkare och få schampoo på recept. Använd annars inget starkt i hårbotten.

   Hej!
   Jag fick tips av en hudläkare att massera in cocosolja i hårbotten och låta sitta några timmar sedan tvätta ur det. Gör det 2 gånger i veckan.
   Jag tyckte det hjälpte mot min torra, fjällande och irriterande hårbotten.
   Oljan är lite svår att få ur så man får schamponera två till tre gånger.
   Lycka till ?

    Just det. Jag använde milt mjällschampo för att schamponera ur det ?

   Du kanske har eksem och inte mjäll? Jag hade torr och kliande hårbotten i flera år och försökte med både mjällshampo och diverse huskurer mot torrhet. Sen gick jag till hudläkare, fick utskrivet rätt sorts shampoo och vips så var problemen borta efter någon vecka.

   Om jag slarvar och går och sover med blött hår kan skiten komma tillbaka, men annars är jag kvitt besvären.

   Maria Åkerbergs schampo och smörj in hårbotten ibland med olja. Nån ren olja från apoteket. Typ mandelolja. Eller gå till läkaren.

   Selsun! Finns på apoteket, kan upplevas som att det blir värre efter första tvätten men ge det några tvättar så är kliandet borta. Hade problem i flera år och Selsun är det som fungerat bäst för mig.

   Jag har atopiskt eksem, och ett av mina bästa ställen är i hårbotten. Jag använder daxxin schampo, det funkar hyfsat, men har också fått betnovatdroppar för när det är som värst. Nu har jag för första gången på typ 3 år inte ett enda eksem i hårbotten och hoppas att det håller i sig.

   Försöker dock se det från den ljusa sidan med att jag lätt kan gå en vecka utan att duscha håret utan att det blir fett. ?

  Börjar den nya lagen om injektioner gälla imorgon? Vart kan man anmäla en verksamhet där behandlingar utförs av någon som inte är sjuksköterska?

   Men sluta vara en golare. Folk som går dit har eget ansvar, lugn.

    Nej fortsätt vara en golare!

    Gillar inte personen som har salongen ?

    Klart man ska anmäla olagliga, potentiellt farliga saker!

    Eget ansvar? Ska man kolla upp ifall folk är leg. nu? Det måste man väl ändå utgå ifrån?

     Räcker väl att göra en slagning hos… är det Socialstyrelsen? Det har man kunnat göra tidigare. Ett enkelt steg som jag tycker är värt att göra innan ett ingrepp i alla fall.

     Likadant som att jag kollar upp om hantverkaren har behörighet innan jag anlitar den för att renovera mitt badrum. En enkel försäkring som inte tar många sekunder.

   https://www.ivo.se/om-ivo/kontakta-oss/tipsa-ivo/
   Vi ber dig att i första hand lämna information via formuläret.

   https://www.arboga.se/nyheter/2021-05-28-nya-regler-for-botox-och-fillersbehandlingar.html
   Nya regler för botox och fillersbehandlingar. Den nya lagen om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar börjar snart att gälla. Det innebär att från den 1 juli 2021 får enbart legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska utföra estetiska injektionsbehandlingar som exempelvis fillers och botox. Det är Inspektionen för Vård och omsorg (IVO) som har tillsynsansvar enligt den lagen. Mer information finns i Socialutskottets betänkande 2020/21:SoU22 på http://www.regeringen.se samt övrig information finns på http://www.ivo.se.

   Herregud vad glad jag är över det här. Vet inte hur många frisörer i Sthlm som injicerar fillers i RÖVEN som är det farligaste området att injicera i och som kan leda till döden som jag anmält till olika myndigheter. har dock aldrig fått svar och trodde aldrig något skulle göras åt det så himla skönt

  Gravid och står nu inför att vaccinera sig eller inte. Jag vet att Sverige gått ut med att det är okej att vaccinera efter v12. Jag är annars positiv till vaccin men känns lite jobbigt nu när det fortfarande är så nytt och inte så många barn som har fötts ännu där modern blivit vaccinerad under graviditeten. Jag har klarat restriktioner i 1,5 år snart. Vad är 4
  Månader till? Finns länder som säger ok och andra som säger vänta. Är jag dum om jag bara avvaktar 4 månader till?

   du måste själv känna efter ingen annan kan säga åt dig hur du ska göra. det bästa är väl att läsa på inte bara i svensk media sök fakta även från andra länder kanske det hjälper något, finns en del som hävdar att kroppen blir magnetiserad efter dessa vacciner, att vissa kvinnor får kraftigare mens och uteblivna mensustrationer samt att Japan har förbjudit de som är vaccinerade att ge blod att vaccinen ska innehålla något som är ännu inte helt kännt för allmänheten. Det ryktas att EU ska utreda en del igen och eventuellt förbjuda använding av dem. Så lycka till med allt men tänk noga igenom och sök fakta.

    Galna människor påstår detta ja. Inga normala.

     det gäller att fatta beslut som påverkar hela ens liv oavsett så varje människa bör fundera noga igenom hur man ska göra. Läst om killen idag i aftonbladet som var 44 år gammal och dog efter andra dosen den 1 han fick var Astra den andra Moderna men han dog, skulle säkert ha levt fotfarande om det inte vore för dessa vacin.

      Eller dött av corona troligen… Hur många dör inte av vaccinet?
      Fundera kan man göra, men inte lyssna på konspirationsteorier.

       Fast vadå eller dött av corona? Han kanske inte alls hade dött av corona, så himla förminskande att skriva så. Det är inte bara folk med astma som dött av vaccinet, det finns människor som inte har några underliggande sjukdomar alls som har dött till följd av särskilt Astra. Nu är jag vaccinerad men det där indoktrinerade ”jag kan inte tänka själv” tänker du kör med är inte nyttigt

        Kanske inte men ganska troligt. Reagerar man starkt på vaccin skulle man gjort det på sjukdomen, det är ju därför man får en reaktion liksom…

        Och jag kan tänka själv, hur tolkar du så? ?

      De är ju dock öppna med att ingen under 65 ska ta det. Att den andra fuckade har ju troligen med att första sprutan redan påverkat hans kropp så pass mycket. Finns ju inget som säger att han hade dött av 2 gånger moderna.

      Alla får göra som de vill med vaccinet, men sluta lyssna på enstaka skräckhistorier. Du vet att folk dör platt fall av intensiv träning som löpning och fotboll också va? Gör det dig rädd för att utöva det?

      En anhörig till mig blev inlagd på iva efter första dosen vaccin. Kanske hade hon blivit lika sjuk om hon fått covid, det vet ju ingen. Men det gör mig i alla fall lite extra rädd för vaccinet även om jag har tänkt att jag ska ta det.

       De allra flest får lite ont i armen. Efter det är vanligaste biverkningen huvudvärk. Så du har oddsen på din sida.

        Tack. Jag tänker på det när jag blir orolig. Alla andra jag känner har ju INTE blivit sjuka av vaccinet liksom.

    Magnetiserad…mmm jorå…

     HOPPAS jag blir det!! Sjukt coola partytricks man kan göra. Hoppas att mensen försvinner också, vilken jackpot det vore för mig.

      Eller hur! Vill klättra som en fluga uppför stålbyggnader!

     Har en kollega med en närstående i ett annat land som visst fick magnetisk arm av vaccinet ? ingen aning vad för vaccin de fick dock, inte några av de tre här uppe tror jag

    Sån bra skrämselpropaganda med massa negativa och farliga saker om saker som ”någon påstår” men inte ene enda källa. Fullt inte insinuationer men inget som bekräftar det du skriver. Så jag undrar minsann var det är för fakta du själv ger sken av att ha hittat?

   Känn efter och gör det som känns rätt för dig. Vill du vänta i fyra månader så gör det! Är själv ingen vaccinmotståndare men när man är gravid är det ju många olika saker man ska vara försiktig med och avstå från, så jag förstår om du är orolig när man inte vet så mycket. Smittan är ju mindre omfattande just nu också.
   Men känner du dig rädd för corona och att risken är större att du smittas, vaccinera dig. Gör det som känns rätt för dig.

   Varför vill du ha vaccinet? Ska du tvunget ut och resa? Jag hade inte tagit risken i ditt känsliga läge. Däremot är det inte så farligt att avstå så länge du inte är riskgrupp.

    Läs studier och forskning och inte kommentarer på nätet, att en person haft en släkting som dött betyder inte att det är farligt att vaccinera sig. Vissa fick narkolepsi av svininfluensan men det som nämns är hur många som fick det av vaccinet, folk läser det som är mest intressant att läsa välkommen till clickbaitkulturen.

     Fast snälla, du fattar väl att folk som bär på ett litet liv kanske med all rätt är mer rädda än om det bara gäller en själv?! Låt folk läsa vad de vill, även i forskningen finns det uppgifter om dödsfall och biverkningar så det är inte som att det är ett Facebook-påhitt.

      Jag säger inte att hennes rädsla är obefogad men bättre att kolla statistik än kommentarsfält

   Det är antagligen ingen fara, men om du inte vill ta vaccinet/vill vänta så får du göra det. Är inget krav att ta det, och det är helt och hållet upp till dig.

   Är i samma situation och jag tänker vänta. Är för vaccin vanligtvis men det är ju ett faktum att man av etiska skäl inte kan forska på gravida. Att det är säkert tycker jag känns för tidigt att säga, barnen till de som vaccinerats är ju så små fortfarande? Tänker som du att det inte är så jobbigt att fortsätta vara försiktig några månader till. Men tänker ta det så fort bebis är ute!

   Jag skulle avvakta. Minns för tio år sedan när jag var gravid och lite deppig så ville de skriva ut zoloft till mig. Det skulle vara så säkert sas det. Jag tackade dock nej och bara något år senare kom de första rapporterna om skador på fostret till mammor som ätit zoloft under graviditeten. Det skakade om mig rejält.

   Jag är i liknande situation, men inte så långt gången, och har samma fundering. Googlade och läste om USA (och lite UK) som vaccinerat gravida sen starten (alltså sen typ januari? och där det nu fötts en del barn) och hittade undersökningar som visade risker m att få corona som gravid v som vaccinerad. De som fick corona i första trimestern hade ingen märkbar större risk, kanske för att missfallsstatstiken i första trimestern är så hög normalt. Men om man får corona i tredje trimestern så ökar risken (ganska mycket tror jag men minns inte hur mycket) för förtidig födsel eller att barnet ska vara dödfött, tror särskilt om modern var äldre. Bland de som var vaccinerade var förtidig födsel och dödfött på samma (normalt låga) nivå som de som inte blivit sjuka, och som i normala tider.
   Barnet får ett skydd av vaccinet och det är ju bra, men jag skulle vilja hitta någon undersökning om de har sett några biverkningar på barnen senare. Inte hittat det.
   Jag kan också vara försiktig men tycker det blivit svårare nu när många är vaccinerade för många (ovaccinerade) har blivit sämre på att hålla avstånd mm och så träffar man ju folk på mvc regelbundet mot slutet och så. Som det känns nu så lutar jag åt att ta det (är över 35 och därför riskgrupp) men jag tycker v 12 känns tidigt och vill gärna vänta lite tills det är mer utvecklat men innan tredje trimestern så lutar åt att ta vaccin i slutet av andra trimestern.

  När lämnade ni era barn själva med pappan? Har en snart tre månaders bebis som jag aldrig lämnat själv med pappan. Det funkar dock bra att bebisen är hos pappan när jag gör annat typ duschar eller lagar mat. Hittills har det blivit promenader och hemmaträning, känner nu att det vore kul att komma iväg till gymmet ett par dagar i veckan. Gymmet ligger typ 100 m från oss så skulle inte vara borta mer än typ en timme. Hur har ni andra gjort när era barn varit små?
  Ska tilläggas att pappan aldrig är borta för annat än jobb och ärenden. Men tänker att han får ju pauser från själva barnbiten iaf.å

   Oj! Första veckan. Inte gym då dock såklart haha. Vi ör två föräldrar med delat ansvar som båda ska bonda med bebisen.

    Det lät nedtryckande, var absolut inte meningen! ? Menar bara att för mig är det normalt.

     Nej tycker inte det va drygt! Håller med. Han är med sin pappa en del alltså och pappan va hemma i 1,5 månad när han kom och jobbar nu 75%, så han har mycket pappatid. Bara att jag också brukar va hemma?

      Klarar pappan inte av att ta hand om bebisen?

       Klarar du inte läsförståelsen?
       Bara läs vad jag skrivit och skippa det där skitsnacket som kommer upp varenda gång en fråga på temat barn dyker upp här.

        Tonen? Jag har läst din kommentar och utifrån den så får man uppfattningen av att pappan inte skulle vara kapabel.

         Nej det är inte en uppfattning man får. Inget som tyder på det. Lämna nu och låt oss andra som kan diskutera normalt göra det.

         Men va? Klagar du på min ton? Kan nog tycka att det va ganska motiverat ändå. Om du missförstod mitt första inlägg så hade jag svarat mer längre ner där det även framgår mer info. Mitt tips till dig är att om du känner dig lockad att skriva smådryga kommentarer så läs åtminstone genom tråden innan.

          Jag har som sagt läst. Ber om ursäkt om du uppfattade det som drygt, men om han nu är kapabel så borde du ju absolut kunna lämna ditt barn med pappan.

      Men dåså! Kommer nog gå bra då. Och de måste ju vänja sig ändå, båda två haha.

   Med en välfungerande pappa kan man ju göra det från dag 1 om man skulle vilja. Har bebisen ett rätt stabilt ätschema går det ju att tajma in så att man kan vara borta ett par timmar mellan amningstillfällen.

    Jo såklart. Det funkar bra med pappan och han är bra med honom. Frågar inte när man kan göra det utan när andra gjorde det.
    Kroppen har inte orkat gym innan men nu känner jag mig redo för det. Har inte så mycket annat jag vill ut till utan barn då typ alla vänner har småbarn samt då det är en pandemi och jag inte är vaccinerad ännu.

     Ok, första gången jag lämnade mitt barn var vid fyra veckor ungefär.

   En timme varannan dag tror jag verkligen att du kan unna dig. Du kanske kan lägga ditt barn, pumpa mjölk (om du ammar) och lugna din man. Det är nog han som kommer att bli orolig. Min man var jätterädd (hade utbildning i 5 timmar, 2 timmar hemifrån) men när jag ringde efter någon timme då hade de jättekul. Eller så kul man kan ha med en 9 månaders.

    Ja, men tror inte jag behöver pumpa om jag bara är borta en timme på gymmet? Är hemma på 3 minuter om det skulle krisa och kan ju amma lite innan jag går.

     Nämen precis, gymma på du!!!

   Jag har haft egentid regelbundet ända sedan förlossningen i princip. Typ tagit promenad själv eller så. I början väldigt korta stunder eftersom bebisen ville amma ofta, såklart, men sedan allt längre stunder. Kommer inte ihåg exakt men vid 3 ålder kunde jag vara borta någon timme iaf tror jag.

    Tack för svar. Känns rimligt

    3 månader va?

     Ja såklart!

      Haha tänkte väl! ?

   Gick på fest efter några veckor och sen kvällsträningar regelbundet några dagar i veckan.
   Vad är det som inte fungerar menar du?

    Nä inget som inte fungerar bra. Skrev inte det heller. Bara undrar lite över hur folk tänker och gör kring detta.

     Okej sorrey, då tolkade jag in för mycket i meningen om att det dock fungerar bra hos pappan när du duschar och lagar mat.

      Ja jag menade det mer som ”det finns ingen anledning till att jag aldrig lämnat bebisen själv med pappan eftersom det funkar bra när pappan har honom när jag gör annat i hemmet”. Som jag skrev så har jag bara inte haft så mycket anledning att lämna dem själva. Vänner träffar vi/jag tillsammans med deras barn (de allra flesta har småbarn), jag vill inte gå ut på typ restaurang eller annat i en pandemi och är inte vaccinerad. Det har tagit de här månaderna att bygga upp kroppen med hemmaträning och promenader för att det ens ska kännas lite lockande att gå till gymmet.

   Börjar känna nu att jag snart är redo. Bebisen är snart 5 månader. Många tycker nog jag är knäpp som inte lämnar bebisen alls ännu, men jag har inte riktigt velat med nåt av våra barn första halvåret ungefär (har tre barn). Han behöver mig och jag behöver honom. Snart är vi redo.

   Gör det bara! Första gången är jobbigast, sen rullar det på. Jag var tre timmar hos frissan när bebisen var två-tre månader och det gick jättebra.

    Tack! Ja det är väl som du säger, jobbigast i början.

   Jag lämnade bebis ensam med pappa direkt korta stunder men tajmade in så att bebisen var mätt och nöjd, antingen precis hade vaknat eller precis somnat. Pappan behövde liksom egentligen inte ta något ansvar (vilket han dock hade klarat förutom maten då) men det kändes skönt för kontrollbehovet att veta att bebisen var nöjd så länge den hade en famn att ligga i. Det är en vanesak! Och det kommer gå hur bra som helst

   Yes, jag gjorde det ganska tidigt då jag kände ett stort behov av att få vara själv med min KROPP och få andas. Men det handlade om en kvarts promenad och få andrum i början. Vid 6 v gick jag till gymmet några dagar i veckan, ammade då men pumpade ut. Har också gymmet typ 100 m ifrån boendet, men min man var orolig och ville ha mat ifall det kaosade ändå. Funkade finfint och framförallt var det något JAG mådde väldigt bra av, att få egentid.

   Jag lämnade ganska tidigt, typ 1-1,5 månad tror jag. Jag var alltid i närheten och var inte borta länge men behövde bara ”ladda om” lite och träffa mina vänner och så.

   Jag tyckte nästan det var enklare att lämna när bebisen var liten för då var den så nöjd bara den fick närhet och mat. Pappan jobbade hemifrån så den hade stark anknytning till oss båda från dag 1.

   Mamma e ju alltid mamma såklart men det blev mer tydligt några månader senare tyckte jag. Från typ 4 månader blev bebisen mer medveten om just jag var ”borta”.

   Nu är bebisen ca ett halvår och nu tycker jag att det varierar från period till period och vi anpassar oss därefter; dvs vissa dagar känner jag att bebisen är väldigt mammig och då är jag med den hela tiden. Andra dagar känns det helt bra att lämna och då passar jag på att gymma eller gå och handla själv eller så.

   Flummigt svar kanske men det jag vill förmedla är att i vårt fall handlade det inte så mycket om ålder utan mer om ”dagsform”. Så känns det lugnt och bra den dag du ska gymma – kör hårt!

   (Obs! För att förekomma vissa pekpinnar: Jag fattar att en liten bebis på 1 månad självklart behöver sin mamma i början om man ammar och jag menar alltså att jag lämnade i typ en halvtimme då och då för att tex ta en promenad med en vän, gå till läkaren, etc)

   Jag hade och har jättesvårt att lämna mitt barn (1,5 år) t.o.m. med pappan. Inte för att pappan inte kan ta hand om barnet men jag känner bara att jag vill vara nära mitt barn. Var säkert borta någon stund ibland från 6 månader. Sen tog pappan över föräldraledigheten och då var jag så illa tvungen att lära mig vara borta från mitt barn. Tycker dock fortfarande att det är jobbigt. Tror dock det är bra att försöka vara borta redan från några månader för att inte hamna där jag är.

   Redan andra dagen typ. Hade så högt blodtryck efter förlossningen så fick gå på kontroller varannan dag i några veckor, så då fick sonen vara hemma med pappan eftersom det var smidigast så.

   Ca en timme efter förlossningen haha, då tog jag en dusch och gick hem (bor över gatan från sjukhuset) och hämtade skönare kläder och cola zero. Skulle en man fråga så, när ”lämnade” ni barnet till mamma? Och nej jag ammade inte, så barnet var inte beroende av mig gällande mat. Vi kom överens om det så båda kunde ta alla timmar på dygnet! ☺️

   Efter typ tio dagar var jag iväg en timme. Nu är hon sju veckor och behöver jag gå iväg så går jag iväg, typ. Tycker det fungerar bra 🙂 Helammar men finns alltid pumpad mjölk i kylen. Min mamma har tagit med bebisen ut på promenad några gånger också.

   Jag åkte och fixade naglarna när vår bebis var en vecka gammal. Var väl borta ca 2 timmar. Det går lika bra att vara med pappan som med mig 🙂

  Vad har ni för hobbies? ? Behöver tips för vill prova något nytt. Är inne i en period med mycket oro och behöver något att fokusera på som känns roligt så hjärnan kan få vila lite, men vet inte vad. Gärna något som går att utöva hemma, har två små barn och är rätt hemmakär ? har virkat mycket förr men tröttnat lite på det nu.

  Så ös på med tips, vad tycker ni är kul? ?

   Sticka/virka!!
   Kräver fokus så man kan inte tänka på annat än att räkna maskor osv. Vilket jag tycker kan vara avkopplande på något vis. Men det är kreativt och man kan hela tiden lära sig mer. Har stickat i flera flera år och lär mig ännu nya tekniker.

    Brodera. Finns massor av olika motiv. Kolla med atalje margaretha.

     Åh tack för tips! Brodera har jag inte tänkt på att man kan göra, ska kolla in ?

    Kanske ska ge mig in på att försöka sticka. Har som sagt virkat men det blev lite tråkigt till sist. Men har fått för mig att jag inte kan lära mig sticka, att det är för svårt. Men kanske bra tillfälle nu att sätta mig in i det för tror jag kan tycka om det! ?

   Jag är en bujonörd (bullet journal). Gillar du att skriva/rita, behöver bli bättre på att planera eller vill spara minnen så är det ett stort tips ?

    Men herregud detta är ju exakt något för mig! Ingen aning om att det fanns. Älskar listor, organisera, rita/skriva. Känns som något jag absolut kan dyka in i. Tack så mycket för tips! ?

     Kolla in amandarachlee på youtube! Så mysigt att sita och fixa samtidigt som hennes videos rullar.

      Tack!! ? Blev jättetaggad nu, haha

   Jag ritar på surfplatta. Ibland bara kluddrar jag och ibland följer jag någon tutorial på Youtube. Allt blir inte fint men jag lär mig lite varje gång?

   Pussla tusenbitarspussel (eller andra pussel)! Väldigt rogivande och beroendeframkallande.

   5 D Diamond, det är en toppenhobby om man vill koppla av.

   https://gbfke.com/collections/newst-styles

   Det finns svenska alternativ också men dom är lite dyrare.

   – Korsord. Köper en sommarspecial-korsordstidning inför varje sommar och när sommaren är slut ska allt vara löst.
   – skriva ”romaner”! Det låter väldigt seriöst att kalla det för roman, men det är inga böcker och för långt för att kallas novell. Nästa steg är väl typ roman?

   Annars tränar/idrottar jag men det är både livsstil och hobby.

   Lära dig språk via appen Duolingo. Roligt, utvecklande och man måste fokusera.

  isabella lövengrip har knappt hunnit umgås med barnen och ska lämna de nu hos sin mamma imorgon för att åka på fredag 1 vecka till Grekland med sin paul för att segla kattamaran i en vecka. inte ens 4 dagar fixar hon att ha barnen hos sig. Hon som är aldrig nöjd ska jämt flänga runt och barnen kommer tyvärr alltid i sista rum. även en smygkampanj plåtning visas upp för jaguar som hon har smygsamarebete med..

   Hon är säkert en jättebra mamma när hon är närvarande! Men lite märkligt ändå att hon skrev senast denna vecka om att hon kommit på sig själv nu med att missa halva barnens uppväxt, och ändå åker hon iväg. Jag skulle givetvis tagit med mig barnen eller helt enkelt åkt på pappaveckan.

   Har hon kontakt med sin mamma igen?

    Det framgår inte riktigt hon skrev endast att
    ”barnen ska vara hos deras mormor”

     Kanske är Odd som sköter barnens kontakt med ILs familj? De måste ju få träffa barnen menar jag trots konflikter med modern. Obs spekulation!

   Och så gnäller ni om mom-shaming..

  Någon som testat koffeintabletter? Skulle behöva piggas upp vissa dagar men dricker inte kaffe. Tänker att koffeintabletter kan vara ett alternativ.

   Ja det funkar bra. Är ju rent koffein, inte en massa konstigheter i och inte jättestarkt. Motsvarar ju typ en kopp kaffe.
   För mig va koffeintabletter början till ett noccoberoende. Koffeintabletter är billigare om vi säger så.

   Ja vad undrar du? Jag blir pigg som efter en stor kopp kaffe. Men är man känslig bör man avstå, för då kan du bli darrig och illamående.

   Dricker inte heller kaffe och har kört med koffeintabletter av och till och tycker det funkar fin fint. Köper dock inte de allra starkaste som finns i typ fitnessbutiker utan kör på apotekets egna.

   Börja dricka kaffe istället, koffeintabletter är för starka.

    Går de att dela?

    Fast det är inte sant. I apotekets är det 100 mg koffein vilket är som en kopp kaffe.

  Era bästa ryggövningar? Gärna med hantlar.

   Liggande läge i sängen och hantlarna på golvet 🙂 nej skoja lite…inte så kul skoj kanske.
   Finns en övning min sambo ofta kör. Han står då raklång med armarna längs sidorna. Handlar i vardera hand och sedan böjer sig framåt samtidigt som han tar ut armarna åt sidorna. Knepig beskrivning men hoppas du förstår! 🙂

   Googla hantelrodd

  Någon som har tips på hur bete sig när en anhörig är på väg att supa ihjäl sig? Varken Socialtjänsten eller psykiatrin är till någon hjälp och allt bygger på frivillig vård hos någon som i nuläget är så nedsupen att hen inte förstår sitt bästa. Vad göra?

   Låt personen göra det. ??‍♀️ En anhörig i 70års åldern till mig håller på just nu. Så mycket energi, hjälp osv vi lagt på henne. Vi pratar många år där vi funnits för henne och försökt få henne sluta. Men hon vill inte sluta. Så nu låter vi henne bara supa, dör hon så dör hon. Enda kontakten vi har med henne nu är ett sms kring jul typ och svarar tack om hon hör av sig när man fyller år.

    Det känns bara alltid som man skulle kunna göra mer. Och har dåligt samvete för att jag inte gjorde mer innan detta eskalerade. Dessutom trakasseras vi alla anhöriga dagligen av samtal/meddelanden/besök på fyllan, vilket är oerhört svårt att hantera.

   Sök stöd från stödlinje för närstående till missbrukare, exempelvis här: https://www.alkohollinjen.se/stod-till-anhoriga/

   Ledsen men det är supersvårt att försöka göra något om de själva varken inser eller ens vill ha hjälp, bästa är att antingen släppa det helt eller hitta något sätt att försöka förhålla sig till personen/situationen så det inte tar för mycket alltför ork och energi. Säger detta i all välmening och baserat på egen erfarenhet med en uppväxt där alkoholmissbruk och annat tråkigt förekom.

  Var tror ni att exonph får sitt skvaller ifrån? Hon skriver själv att hon inte får information från produktionerna men var får hon annars information om sådant som inte är allmänt känt?

  Tänker också på hur hon fick information i starten, alltså innan hennes Instagram blev stor?

  Är Roshi Hoss tillsammans med Angelica Blicks ex, Andre Banhgall?

   Sjukt isåfall. Rossi och Angelica är väl vänner?

   Nej

  Ni med aktivitetsstöd, har ni fått besked på utbetalning? jag lämnade in min ansökan 2 juni men har fortfarande inte fått besked..

   Du borde fått pengar den 24, konstigt. Ring dom!

    Ja får göra det. Ska bara samla lite mod först ?

   Kan vara något fel i din ansökan som görs att den behöver behandlas manuellt kanske? Tänk också på att aktivitetsstöd betalas ut en månad i efterhand, alltså aktivitetsstödet för juni månad betalas ut i juli osv du kan inte ansöka om ersättning för tid som inte ännu varit. Annars ring kundcenter i morgon och hör dig för

   Har du kivra eller liknade kanske du har fått något meddelande där om att din ansökan behöver kompletteras?

    nope ingenting. Har haft aktivitetsstöd ett bra tag nu men jobbar deltid sedan några månader tillbaka men borde ändå ha fått besked innan månaden är slut tycker jag.

  Sorry för långt inlägg – men jag har insett att en person i min närhet kan vara narcissist.. Jag har skrivit ner ett par punkter på saker som denne gjort och som efter flera år fått mig att inse hur skevt personen betett sig. Så bara av nyfikenhet, hur skulle ni bedöma den här personen?

  Väldigt vältalig, är duktig på att snacka för sig och kunna förklara sig ur situationer. Framstår som väldigt intellektuell.

  Om hen blir konfronterad med något som är besvärande för denne så uttrycker personen ilska, arrogans eller likgiltighet. Kan inte föra en normal konversation eller be om ursäkt direkt – det kan komma flera timmar senare.

  Likgiltig inför andras känslor i perioder – om inte denne känner att en relation med en viss person är gynnsam för denne i stunden så är det väldigt lite lyhördhet för andres känslor. Oftast viftast det bort som att personen överdriver eller är ostabil.

  Generös i perioder. Kan bjuda på dyra resor, presenter etc. Också kan stora kontantgåvor förekomma. Personen kräver ingen motprestation för detta.

  Vill inte göra saker som denne finner tråkigt i vardagen – som betala räkningar, tvätta, städa. Byter tex lakan i sängen om det blir akut eller om denne får besök som ska spendera natten.

  Talar ofta illa om andra personer som dennes partner tycker om. Inte alltid, men överlag är alla män som partnern känner dåliga på något sätt.

  Varit våldsam i perioder – Slagits ute mycket och hamnar lätt i bråk med andra män. Använder ofta könsord mot personer som denne hyser agg mot i stunden.

  Tagit droger och missbrukat alkohol vid tyngre perioder i livet. Familj och vänner har bett personen söka hjälp och fixat samtalskontakt många gånger men det slutar alltid med att denne slutar gå pga ”upptagen med annat”.

  Varit på sin partner om att bli mer ”ambitiös” i yrkeslivet, men vill samtidigt att denne ska sköta hushåll, barn och all projektledning i hemmet.

  Söker konstant efter manliga förebilder i sitt liv då denne anser att sin egen pappa inte är någon att se upp till.

   Bryt genast. Du kan inte ändra på en narcissist. Dom är hemska och kommer bara förstöra för dej. Kram.