Nuskin framstår som en sekt med hjärntvättade medlemmar

Jag har publicerat dessa inlägg under dagen på Instagram och får bara fler och fler konversationer skickade till mig som alla ser ut på ungefär samma sätt.
Alla har exakt samma sak att säga, lite som om de alla läste ur samma manual.
Bläddra igenom dem… helt sjuk om du frågar mig…

Det är det här företaget som Annica Englund säljer saker ifrån, men då brukar det kallas ”reklam för min shop” eftersom alla vet att namnet Nuskin inte klingar särskilt positivt.

Har du varit med om liknande ”uppraggingsförsök” av ett mlm-företag? 
Mail eller DM’a mig gärna konversationerna.

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Herbalife på 90 talet. Men då annonserade de ut det som en jobbannons i tidningen.

  Vi var en hel hoper med förvirrade människor på ett väckelsemöte, alla trodde de skulle på anställningsintervju. Jag med flera reste oss och gick under halleluja föredraget.

   Ja jag blev rekryterad till ett Forever-möte när jag stod i kö inne på arbetsförmedlingen, 19 år gammal. En kvinna kom fram till mig och frågade om jag ville ha ett jobb. Tog med mig en kompis på ett jäkla väckelsemöte och vi skrattar gott åt det fortfarande. De tog in någon snubbe mot slutet som var precis som han Molimenti-friday snubben… alltså herregud.
   Bara kvinnor på mötet dessutom. Ja minus min vän som var kille…

    Jag med! Förlora jättemycket pengar på Forever living 🥺

  Nobelpris? Det borde väl vara enkelt att slå hål på *facepalm*

  Har Schollin slutat med Nuskin? Sekt med hjärntvättade medlemmar känner man ju igen hehe det kan man applicera på fler ställen så att säga likaså sneaky, attack är bästa försvar och cirkusapor på sociala medier. Inte varit med om det men många företag säljer ju med hjälp av manipulationer och av att liksom ”hjärntvätta” potentiella kunder, mörkar och manipulerar.

   Nej. På hennes blogg finns fortfarande hennes ”erbjudande” om en bra affärsmöjlighet med Nuskin, med hennes hjälp.

    Tycker det känns lite konstigt att dom som ”orkestrerar” hela familjen Wahlgren/Ingrosso inte stoppar detta. Lite sorgligt att hon försöker sälja gamla kläder från sin garderob för överpris.

  Mary Kay är väl liknande. Jag tänker på vissa stora svenska välkända företag som faktiskt kör med att manipulera och typ hjärntvätta för att sälja, som tillverkar sina produkter i Kina för att det är billigt och sen säljer dyrt i snygga förpackningar. Vissa företag mörkar vilka fabriker de använder sig av och i vilka länder det tillverkas. Att säga att produkter är veganska utan att det går att kolla upp. Veganskt och glow är två ord som verkar sälja produkter idag och som används flitigt av vissa företag.

   Du verkar inte må bra. Den här fixeringen är sjuklig.

    Varför skulle jag inte må bra? Sjuklig? Fixering? Hur mår du själv?

    Förklara varför Therese har sjuklig fixering.

    Verkar mest som att det är du jorosoatt som inte mår bra, verkade känsligt för dig. Nästan så man kan tro att du jobbar så som T skriver, att du jobbar med ett företag som mörkar och manipulerar. Kanske jobbar du med ett sminkföretag som börjar på c 😉

   Mary Kay är ett riktigt uselt företag.
   Utnyttjar de svaga och uppfyller många sekt kriterier.

    Usch, ryser när jag ser deras sammankomster i balklänningar!

    Köpte en liten sminkpenna på ett möte en gång och blev terroriserad i månader……

   Ja visst kör fler företag med att manipulera och hjärntvätta typ. Laila Bagges Kolai är ett företag som inte är öppna med vad produkterna tillverkas de tillverkas med kärlek står det bara, och även Caia mörkar det där heter det att man får deras själ och hjärta. Skulle vara intressant att veta hur det går till när Lovisa och Bianca utvecklat och gjort sminkborstar haha och Pernilla som designar för Gekås, nej det är inte hon som designat kläderna hon bara fotas i dem och marknadsför i sina kanaler. Ja Mary Kay fungerar väl som Nuskin tror jag med att de översta tjänar på personer som de har under sig typ.

    VAR de tillverkas ska det vara inte vad. De företag som tillverkar i Sverige brukar vara öppna med det så när det mörkas kan man anta att produkterna tillverkas i Kina. Varför man väljer att tillverka och producera där är för att det är billigare.

     Allt från Caia är från Italien, förutom flow stick som är från usa och sen en borste är tillverkad i Sverige. De bloggar ju i fabrikerna ibland när de är i Italien. Du behöver ej supports Caia men du behöver ej sprida lögner heller.

      Men det är väl inte fabrikerna de besöker utan företaget som bestämmer och ”forskar” fram komponenterna. Tillverkningen, alltså sammansättningen av komponenterna, görs i annat (asiatiskt?) land.

      I och med att de berördes av båten som gick på grund i Suez, så har C något de producerar i Asien. B pratade i en story om det. Men sen förstår jag inte varför alla verkar tro att allt från Kina är skit. För det stämmer inte. Många stora smink märken har produktion i Kina. Många verkar tro att allt som produceras i Kina är som skiten från wish, Aliexpress och shein, men det stämmer inte.

    Det är en viss sorts människor som kan bli hjärntvättade. Tror dom drivs av drömmar om pengar. Tycker bara det är äckligt och dom borde skämmas som försöker dra med andra i skiten!

  Blev förvånad att Nuskin fortfarande är verksamma.
  Driven bland en sekt i Utah.

  De har blivit stämda men klara sig undan pga de producerar i Kina.
  Bluff och båg.

  Anna Book har tydligen haft live idag, någon som såg och kan berätta om något intressant sades? Fler än jag som tror att det är smygreklam hon gör för solariet? Paow gör ju samma reklam, jag menar att Anna går och lägger sig i ett solarie precis efter att hon legat i solen på en strand med maken verkar inte särskilt troligt, det är farligt för övrigt det ska man absolut INTE göra, inte sola ute och solarie samma dag nej nej big no så troligtvis var det reklam. Och så gör hon hjärtreklam för nagelprodukter. Reklam för LPG också häromdagen och hon kan ju inte erkänna att hon gör det för att bli av med fettceller och få slätare hud nej nej bara för att kroppen ska MÅ bättre hehe

  ”ska kolla kalendern” 😂😂😂

  ”socialamedier”

  Bosslady
  Styra sina egna arbetstider
  Slippa 9-17 jobb
  Vara sin egen boss
  Bestämma själv hur mycket man jobbar
  Affärsidé

  Kan du bocka av några av ovanstående ord /meningar så har du ringat in en MLM-orm

   Istället får du jobba 24/7 och ha en ”teamleader” som hetsar dig att jobba ännu mer till priset av 0kr i timmen.
   Jag jobbar hellre 9-17 med lön.

   Och resor till soliga platser, fina bilar….

   Glöm inte ”vill du driva din egen bizznizz?”

  Forever living som säljer aloe vera-produkter. Har växt upp på en mindre ort och många fastnade i det där. Många #girlboss som skulle bli sina egna chefer (absolut…) och fastnade med ett lager aloe vera-shots för en hel livstid.

  Det finns en hel del intressanta klipp på youtube om mlm företag. Jag tittade igår på ett av deras sk ”power hour” och fy vad hemskt. De säljer in det som ett enkelt extrajobb men sen så pressas du att kontakta alla i din närhet och skicka inbjudningar var du än är. En annan var en tjej som varit en av de som är i ”1%” som faktiskt tjänat något men nu har lämnat. Väldigt intressant!

   Du pressas inte som att det är en sanning, det beror vilket team du handlar i.

  Åhåhå ja dom driver bolag dom! Tänker på Jeremy från Teen Mom 2

  ”I spent money for my business, and you’re upset?”
  ”Mary Kay is your business?”

  Är My valentus samma skit? Har en bekant som tjatar om någon jäkla juice och något kaffe osv. Hon verkar varken piggare eller tappa vikt av det utan delar enbart bilder på andra.

   Jag har också en släkting som håller på och säljer Valentus! Mycket snack om deras ”healthy coffee” och ”tropical juice”, vilka båda är pulver de blandar med vatten. Verkar på något sätt också vara kopplat till något de kallar Diamond Tribe Worldwide. Jag kollade upp Valentus och de skriver till och med själva i sitt dokument Policies and Procedures att ”Most Independent Representatives earn less money each month in the compensation program than they pay for their products. Although it is possible, Valentus Independent Representatives should NOT expect to make a profit simply by becoming an Independent Representative, as it is very possible that will not occur.” (s. 7-8)

   Se min lista ovan.
   Försöker hon värva kunder som skall sälja med ovanstående argument= MLM

    Jodå, det dyker upp 1-3 gånger per dag på henne storys.

  Mlm är svin roligt och som med alla andra hobbies eller eget företagande så passar inte allt alla. Svarar man snarstucket så är det feedback på att du är i ett team eller har en upline som inte utbildat dig korrekt, samt att du inte kommit så långt i dig själv. Som att sitta i vilken kundservice som helst. Så är det ju att driva sitt eget företag. Samma sak som att man skulle skicka sin refunder-länk till någon och erbjuda och bli sur.

  Mlm och att driva eget passar vissa, precis som att det passar vissa att vara anställda. Man behöver inte göra något drama av det, alla bolag vill ju sälja och antingen jobbar man på ett bolag där jobbet är att ringa upp folk och sälja något eller så gör man det själv i sitt eget bolag. Det är inte så konstigt.

  Blir man själv rädd eller irriterad av att motta ett erbjudande av någon som brinner för något så är det bara feedback till sig själv, så det kan man ju fundera kring 😉

   Det är ju dock en jävla skillnad på att ”brinna för något” och att inte kunna ta ett nej eller ens kunna svara på direkta frågor. Din kommentar ger mig rysningar…

   Du har helt rätt.

   MLM passar den personen som inte bryr sig så mycket om produkten per se, eller om nära människors välmående.

   För det handlar ALDRIG om produkten, den är bara en dimmridå. Det handlar om att värva säljare som luras till att ligga på ett stort lager. Sen skall dessa i sin tur lura ytterligare en hoper personer och så vidare.

   Du kan aldrig tjäna någon större summa på att endast sälja produkten, det är värvningen som ger pengar.

    Inte helt korrekt att de aldrig bryr sig om produkten.

    Har stött på MÅNGA tjejer på Instagram som driver egen business (varför använder alla mlm people dem det ordet?!) där de kränger oljor från Young Living. Och de är heeelt frälsta i dessa mirakeloljor och tror de kan råda bot på i princip allt. De tror på det till 110%.

   MLM livnär sig på att targeta svaga individer. I MLM handlar det aldrig om produkterna utan det handlar om att rekrytera.

   Jag förstår att du sorgligt nog svalt det med hull och hår, men all kritik mot MLM’s är mer än rättfärdigad.

   Jag blir sjukt irriterad av det för jag vet vad MLM kan göra med människor och hur sjukt vidrigt och oetiskt det är.
   Och jag blir sjukt irriterad av människor som dig som svalt det helt och hållet rock inte klarar av att ta till sig ren fakta och inse vad det är. Det är skrämmande.

   Det finns hur mycket fakta och historier som helst på nätet och ändå sväljer du MLM-sektens påhitt. Vad säger det om dig?

   Och du kan inte ens jämföra det med att driva eget företag, det är något helt annat.

   Att MLM är lagligt är helt oförståeligt.

  Jag får minst två i veckan och alla tycker att jag är inspirerande och min instagram är fantastisk fast jag inte uppdaterat på flera månader.. Men värst var när en gammal ”vän” hörde av sig under en svår tid och ville visa sitt stöd.. Hon frågade om hon skulle komma förbi på en fika så vi kunde prata och jag sa ja för jag behövde verkligen någon just då.. Hon dök upp med en kollega som jag inte kände och deras Mary Kay väskor.. Jag blev så otroligt besviken för trodde vi skulle umgås och prata som vänner men hon såg mig som någon hon skulle värva och sälja till.. Vi hördes inte mer efter det 🤷🏻‍♀️

   Men vad fan! 😳

   Men fy fan rent ut sagt! Önskar att jag hade kunnat hoppa in i en tidsmaskin och åka hem till dig och kastat ut henne och hennes jävla smink genom fönstret!!

   Alltså, jag blev utsatt för ungefär exakt samma, fast det gällde ett annat pyramidföretag. 😔 En fd klasskompis hörde av sig och frågade om vi skulle ses och fika. Blev så glad då jag var i en period där jag var deprimerad samt att jag knappt hade några vänner vid den tidpunkten. När jag kommer till fiket ser jag den fd klasskompisen med en annan tjej, som då var hennes ”mentor” eller liknande. De försökte tvinga med att bli återförsäljare samt ha ett eget evenemang hos mig, där jag skulle samla släkt/vänner så de kunde sälja sina produkter. Tackade nej på plats men fick ändå massa meddelanden i flera månader om att jag borde ge det en chans osv. Denna tjej hade alltså inget intresse av att umgås med mig utan ville enbart värva mig. 🤮

   Kände dock lite karma när jag några år senare såg henne i ett avsnitt av Lyxfällan. Hon hade tydligen bränt pengar på allt möjligt. Kanske på massa produkter som sedan inte blev sålda. 😅

  Någon annan som hört om Filine? De säljer vitaminer och mineraler. Testat produkterna som en vän börjat sälja. Känns lite som ett pyramidspel 🤔

   Yes! En gammal kompis höll på med fitline och var helt frälst tills den dagen det kom fram att hon hade hamnat hos kronkalle, hade maxade kreditkort och var tvungen att sälja bilen. Vet att hon även blev lurad av en ledare inom FitLine Sverige att inleda ett förhållande med honom och sen visade det sig (föga förvånande) att han va ett psyko!

   Kommer alltid hålla mig på behörigt avstånd från FitLine och liknande företag!

  Säga vad en vill om MLM, men jag tycker verkligen att Forevers aloe-produkter är svinbra. Har blivit av med både allergi och fått mycket finare hår och hy sen jag började använda deras produkter.

  Skulle gärna se att nån rotade mer i nobelprispåståendet 😂

   Ja det har dem sannolikt inte fått iallafall.

  Jag sprang in i en gammal kompis för några år sedan. Personen berättade om sina barn, sin nya ”business” etc, och jag som arbetat som jurist med innovation och entreprenörskap som härrör från forskning på universitet blev glad över att höra hur bra det verkar ha gått. Blev inbjuden på fika hemma hos personen, för att få ”träffa familjen” och catcha upp. Jo tjena. 10 minuter in dök en snubbe upp som skulle coacha min vän till att värva mig till att sälja KAFFE. Blev så besviken. Lyckades få med mig en manual, där stod det att de som ställer för mycket frågor inte är engagerade nog att värva till MLM-företaget…….

  Vad är det för ett företag som kör på balans mellan omega 3/omega 6?

   Zinzino

  Någon som hört talas om Verve? Dem sålde nyttiga energidrycker gjorda på enbart vitaminer. Dem sålde även shots och en massa skit som kunde bota typ ”allt”

  En kompis sålde för dem och fick med mig på ett möte. Ställde många frågor om just pyramiden då det precis kommit upp på tapeten. Fick snorkiga svar tillbaka och dem sa inte ett ord till mig när dem ”minglade”

  Amway, om någon minns det?

  Mary Kay, var med på ett möte där, sminkades mm, det var galet med kavajerna de hade, påhängda med ”juveler”som packåsnor och alla applåder.

  Antimlm på reddit är en personlig favorit.

  Fick frågan för ett par år sedan av en gammal kollega. Följer honom på instagram och han har arbetat en hel del med bland annat Annica.

  Han hörde av sig och var sa smickrande saker, gick med på att träffas för jag var nyfiken på vad det var för fantastiskt jobberbjudande han hade åt mig. Sålde det som att du kommer tjäna pengar utan att röra ett finger. Jag ville förstå vad det var jag skulle tjäna pengar på men han svarade bara flummigt. Googlade på företaget efter mötet och tackade sedan nej.

  Skulle kanske vara bra om folk som faktiskt haft sin egen bizznizz kunde berätta hur mkt tid man spenderar vs pengar man tjänar. Bara för att kunna visa upp trasiga själar som är på väg att fastna att det inte handlar om 1h jobb på en solig sandstrand utan något helt annat.

  Supanova då? Följer någon på instagram som tjatar om detta varje dag. Är det också bara bluff & båg?

   Ja det är också mlm-skit. Kolla min kommentar lite längre ner..

  Det är kul att Camilla tar upp detta när hennes nära vän Johanna Bladh försökt rekrytera folk man känner till MLM…

  TS Life Supanova är överallt nu också. Nytt för Sverige tror jag för jag har aldrig sett det här innan. Nåt flytande bantningsmedel tydligen som säljs in som att det ”reducerar risken för hjärtsjukdomar, förbättrar immunförsvaret, förbättrar koncentrationsförmågan” ochsåvidare.

  Ingredienslistan: Water,glycerin,cassis,concentrated blackcurrant juice,hibiscus extract(flower),ash extract(leaf),guarana extract(seed),green tea extract(leaf)quackgrass extract(root),dandelion extract(leaf),kola extract(seed),ginseng extract(root),fennel extract(seed),citric acid,potassium sorbate(preservative), sodium benzoate (preservative)

  Trött på skiten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *