Hur likt är för likt?

Den här klänningen från Bikbok som Alexandra Nilsson har på sig vs den här klänningen från Alice Stenlöfs märke A-DSGN? 

Är de lika eller påminner de kanske bara lite om varandra?
Vad tycker ni?

En liknande klänning finns även på Nelly för 349kr.


Och på HM för 199 kr

Tror vi kan konstatera att det här nog faktiskt bara är sommarens stora trend där alla liknar alla. 
Vilken klänning som släpptes först vet jag dock inte.
Vet ni?

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Den från Alices märke va inte alls lik ? Men de andra va ju rena kopior.

   Och btw.. FAAAAN vad jag vill resa ??? Vill ligga vid strandkanten vid ett turkost hav och äta all inclusive-buffé och köpa tradigt godis i en liten supermarket att äta på en varm balkong i solnedgången ???

    Varför, vi har ju rena sommarvärmen här?! Ut och njut av buffé och bad.

     För att det är sååå skönt att åka iväg, älskar utlandsvärme, solstolar och fina hav. Jag njuter vid stranden här hemma med, har fint hav med ? Men det är en annan grej att åka iväg och ha en go charter ?

     Även om det är varmt här så är det en helt annan känsla när man är utomlands. Och hotellen osv ger en en helt annan känsla än vad man får när man tar in på ett svenskt hotell.

      Jag (TS) älskar ju att trippa på kalla ”svettiga” klinkersgolv, AC som surrar, konstiga toaletter med kasst tryck i duschen, öppna balkongdörren på morgonen och mötas av en värmevägg. Vandra ner helt seg till frukosten, sen ner till stranden och doppa sig osv.. Alltså ja, jag ääälskar det ??? Låter ironisk, men jag är seriös haha!

       Åhhh nu fick du mig att längta också hahaha

       Precis allt jag hatar med att vara utomlands.

      Det som är synd är att när alla resande återvänder till Sverige från sina resor speciellt inom EU så behöver de ingen negativ pcr test för att kunna resa tillbaka. Det krävs för att kunna resa dit man väljer att resa till. Det är något fel i det svenska systemet. Andra länder kräver det vid återvändande men inte Sverige. Tegnel och Co vill ha ännu mer nya varianter till oss hit.

     Märkligt ifrågasättande, tycker jag. Är ju en helt annan känsla att resa utomlands än att gå till stranden i Sverige, exempelvis ? (även om det är helt fantastiskt på sitt vis också, såklart)

      Haha exakt ?

     Svenskt badvatten = äckligt. Brunt, alger och luktar förfärligt.

     Svenska hotell = otroligt tråkiga. Ingen upplevelse. Överskattade.

      Neeej, du får komma till våra skånska hav! Det är verkligen turkost vatten och sandstränder ? Meeeen fast jag (TS) är uppvuxen så, så vill ändå åka utomlands ? Komma iväg, garanterad sol 7 dagar, slippa tänka på städ och vardagliga saker. Bokstavligen ta dagen som den kommer ?

       Ska ge Skåne en chans ❤️

        Du är sååå välkommen ?

        Stenshuvud! Finaste stranden jag sett i norra Europa. 🙂

      Oj då har du inte besökt södra Sveriges kuster antar jag.

  Snygg klänning ?

  Är ju helt olika urringning samt den ena har krage?

  Haha, minns när folk hade en lång diskussion om huruvida just denna klänning är smickrande på överviktiga. En viss person menade att den inte var smickrande då hon hade en likadan frå Rebecca Stella samtidigt som en annan sa att A-DSGNs är unik och det inte går att jämföra.

  Nu vet vi att alla plastkläder kommer från samma katalog och är 100% jämförbara.

   Hur vet vi det? ?

    Hmm..har du läst inlägget?

     Ja?

  Alla har pekat på samma bilder på produktkatalogen hos fabriken. Bam!

  Vet att när vi studerade designskydd på immaterialrättskursen togs det specifikt upp att modevärlden lever i lite gråzon för det kommer otroligt mycket material samtidigt och det är svårt att skapa något som är så unikt att det faktiskt kan skyddas via designskydd utan det blir rätt så fritt fram att kopiera, det är därför det finns snarlika varianter på H&M, Primark, etc. etc. i princip omedelbart efteråt när designhusen släpper sina kollektioner. Skillnad på det och piratkopior när man försöker få det att framstå som att kinaväskan är en Birkin till exempel.

   Fabriker som syr upp kläder åt tex lyxmärken säljer alla designer till andra aktörer inom modevärlden. Fabriker tjänar stora pengar på att sälja vidare originella idéer så därför ser vi plötsligt samma design i varje butik.

   Onlinebutiker har en annan strategi: de skickar ut samma plagg till hundratals/tusentals influencers (micro och macro) samt fixar en massa samarbeten samtidigt. Dessa influencers använder plagget ungefär samtidigt och såklart blir det jättetrendigt tills nästa plagg/sko/väska osv skickas ut.

    Haha nää så går det inte riktigt till va? Syftar på ditt första stycke. De flesta kedjor har egna designers och inköpsprocessen ser inte riktigt ut så 🙂

     Ohh ja, har jobbat i Kina.

  http://www.marsta.nu/nyheter/lokal-kandis-trakasserades/

  Vad är det för galning som gör en sådan sak?

   Den klänningen som är ”original” är från With Jean, som alla andra kopierat rakt av

   Finns tydligen folk till allt… ?? Den utsatta gissar jag är Anna Book. Nej, förresten! Hon bor ju i Sigtuna, inte Märsta. My bad.

    Oj det kanske var du som utsatte henne. Verkar ju inte vara helt hundra utifrån din kommentar

     Jaså? ?? Exakt vad i min kommentar får dig att tro att just jag skulle göra nåt sånt? Är uppriktigt nyfiken, Nina! Den skulle nämligen också kunna tolkas som, ptja, humor ? Inte din humor tydligen, men ändock.

     PS. Alla som hängt med lite i svängarna kring Anna Book vet att hon konstant vägrar säga att byvägen hon bor längs tillhör Märsta ? Sigtuna låter lite finare antar jag mfl.

  Klänningen från Nelly var tveklöst snyggast, både material och färg. Den får Alices märke ser inte ut att kunna sitta bra över brösten, de lär åka fram direkt när man går. Kanske fint på bild dock.

  HMs kom först

  Om du läser på senaste bilden så skriver ju Jane att dom inte vet, dom väntar på provsvar

  Men läs vad hon skriver? Hur ska någon här kunna svara på det när dom själva inte vet? Märkligt och opassande att ställa frågan här, sluta.

   Liksom jag kan tycka det är märkligt och opassande att hon lägger ut hela sin dotters liv på internet men alla är vi olika.

    Tycker Jane verkar supergullig och fin överlag, men jag håller med om att hon ofta (medvetet eller omedvetet?) skapar cliffhangers så fort de ska på provtagning eller liknande. :-/

  Konstigt att det alltid är gräsliga plagg som trendar ? Lär användas vid 0-2 tillfällen sen åker dom ut på tise och tradera

  Frida Lund Goda Grejer är sur på Bloggbevakning på sin Instagram. Eller hon är ”rädd” för BB…

   Noll koll på vem det är. ??‍♀️

     Ah, hon. Okej.

      Varför gör du hela inlägg om personer du inte har en aning om vilka det där?

      Blir inte dina ”granskande” inlägg ganska platta om du har noll info eller bakgrund om personen?

      Trovärdighet…

       Lol

       Jag har skrivit över 14 000 inlägg sedan starten och ett av dem handlar om henne.

  Vem photoshoppar sig inte idag?

   Ehh? En grej att photoahopa bort en finne men att ändra kroppsform? Nej. Vi som redan är kurviga behöver inte Photoshopa oss precis som de som är smala inte behöver det heller.

  Jaha? Är väl hennes ensak? Eller hur menar du?

   Nä båda 😉

  O.t. Men på tal om likt, Åsa Ingrosso är så lik Loni Anderson.

  Just de här tycker jag inte är särskilt lika. Ungefär som att jämföra en t-shirt med en t-shirt.

  Vad vi kan konstatera är att en influencer inte har designat den där klänningen. Det ligger längre planeringstid än så bakom butikers sortiment, man sitter inte och hökar svenska influencers för inspiration. Mest sannolikt är att de beställt samma färdiga modell från Kina. Den enda svenska fast fashion-kedjan som själva designar sina kläder med fast anställda designers är väl HM vad jag vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.