Extremt vilseledande reklam av Nuskin – fejkar resultat


Den här storyn publicerade en Nuskin-människa idag på Instagram, och jag har valt att anonymisera henne då den här kritiken framförallt riktar sig mot företaget i stort och dess mentalitet snarare än vad en enskild individ gör.
Det här säger  mycket om Nuskins inställning till lögner, och vad som kan anses är okej att posta i företagets namn, för att tjäna pengar.
Den här personen skriver att det var så många som var nyfikna på produkterna att hon nu vill visa upp före och efterbilder.
Alla bilderna här ovan kommer från Nuskin-människan Instastory och ska enligt henne förställa före och efterbilder på människor som använt sig av företagets produkter.
Bilderna ska hon ha fått av någon av sina kollegor på Nuskin, så detta är ingenting hon kokat ihop på egen hand, utan bilderna kommer nog från någonstans högre upp i hierarkin.

Så om de här bilderna används för att marknadsföra Nuskin och de verkligen föreställer autentiska före/efterbilder på ett hår som behandlats med företagets produkter, så undrar jag lite varför den här bilden här ovan går att hitta på nätet i helt andra sammanhang?

I det här inägget här ovan kan man läsa om hur bra en saltmask gjord på senap och citron är för håret och att bilderna föreställer före och efterbilder av den behandlingen.
Absolut, salt som salt men jag tvivlar på att Nuskins mask är gjord på senap och citron.

Eller ta det här exemplet.
I den här artikeln, ackompanjerat med samma bild, så är det plötsligt kokosolja som är så bra för håret och det är resultatet av den behandlingen som visas upp här på bilen.

I mina ögon är det redan uppenbart att den här bilden inte kommer från Nuskin.
Jag gissar på att någon lite högre upp i hierarkin googlat fram den här bilden och plockat den från nätet med förhoppningen att ingen någonsin gör en revers image search på den.
Under tiden sitter det Nuskin-människor lite överallt och postar den här bilden under förevändningen att den visar resultat för den produkt DE vill säga och har ingen aning om att det faktiskt inte är så.
Någon måste ju ge ut dessa bilder till gröngölingarna som precis gått med i sekten, och jag är mycket nyfiken vem denna ”någon” är.

Jag ställde nämligen fråga till Nuskin-människan som postat alla dessa inlägg.
Det lär så här:

Hon verkar inte ha en aning om att hennes före/efterbilder inte alls visar upp Nuskin-resultat. 
Har hon fått bilderna av sina kollegor så lär hon ju utgå ifrån att de är korrekta, det hade i alla fall jag gjort.
Det blir som viskleken där ingenting av det som sas från början är kvar när man kommer till slutet. Det kanske är så i det här fallet? De här bilderna har vandrat runt och slutligen blivit en sanning, där ingen kommer längre ihåg vem som var den första att introducera lögnen.
Varför visar man förresten upp andras före/efterbilder om produkter nu är så himla bra som de tjatar om?

Tack för tips!

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tjejen med det blonda håret är ju uppenbart före/efter bild på extensions, man ser tom kanten.

   Ja, typiska extensionfoton från en salong.

   😂ja

  Vänster bild utan extensions, höger med extensions den enda skillnaden som jag kan se. 😅😂

   Precis 😄

  Pinsamt 😂

  Aldrig fattat grejen med nuskin riktigt, verkar ju som det ett sk ”pyramidföretag”. Men har dem inte produkter att sälja? Går dem inte alls med vinst? Säljer dem ”bara luft”?

  För säljer dem riktiga produkter så borde företaget vara legit, även om de kör med lite ful marknadsföring? Jag fattar inte riktigt

   Pyramidföretag har väl saker att sälja?! Det handlar väl mycket om det att du skall värva nya säljare för att du skall få maximal med pengar

    Aha, är inte så insatt i detta, så ingen aning😅

   Jag vet att språkpoliser inte är välkomna här men mina ögon blöder när du hela tiden skriver fel på ”dem” och ”de” 😭

    Mina med!

    ”Ska det vara så jävla svårt att skilja på de och dem? Skärp er!

    Det är exakt samma sak som att skilja på jag och mig, du och dig eller vi och oss.

    Tycker dig inte att det är drygt att läsa när mig har bytt orden? Dig kanske inte bryr du, men mig tycker det blir störande för läsningen.

    Det kanske inte spelar någon roll för du, men för jag spelar det roll. Oss är många som stör sig på ni som inte kan skilja på nominativ och objekt.

    Kan inte er visa vi lite hänsyn?”

    ”Mig skrattade lite när jag såg den här lappen. Mig hoppas att er gör det också!”

     Det som är jobbit är folk som inte ens försöker skriva rätt och använda sig av de eller dem utan använder dom, dom är fel , dom är egentligen talspråk.
     Varför hacka på om någon har skrivit fel på de eller dem ? Ofta brukar den som här på blogbevakning klagar på att någon använt de eller dem fel själv ha helt fel och den som skrivit de eller dem använt de/dem helt rätt.

      OMG.

      Det är 100 ggr bättre att använda dom än att använda de/dem fel.
      Hälsningar en som jobbar som redaktör och språkgranskare

    Hahah jaja whatever

    Undrar genuint nu. Vad skulle stått istället? Jag hade sagt ”de” på alla förutom den sista (i första meningen).

     Byt ut ”de” mot ”vi” och ”dem” med ”oss” så hör du vanligen vad som passar bäst. Funkar även att ersätta med ”jag” och ”mig” men just ”vi” och ”oss” brukar vara lättare att komma ihåg iom att orden innehåller lika många bokstäver. De/vi resp. dem/oss, alltså.

      Den förklaringen ger alla men det funkar aldrig för mig! Kan liksom inte sätta mig in i hur meningen ska ändras. T.ex om jag säger ”Dom tyckte inte dom var roliga”, så hade jag tänkt ”Vi tyckte inte oss var roliga” … Alltså va? Jag fattar verkligen inte den förklaringen haha. Eller ”Jag tyckte inte mig var roliga”, ”Mig tyckte inte jag var roliga” … Jag fattar ingenting, inget av detta är ju logiskt eller korrekt?

      Min förklaring (som jag fick någon gång i högstadiet) var att DE är de som GÖR något, så det är dem som verbet böjs efter. Dem är dem som är passiva. T.ex ”De tyckte inte dem var roliga”.

       Inget av dina exempel låter rätt eftersom inget av dem ÄR rätt. Det som är rätt är ju ”Jag tyckte inte att jag var rolig” eller ”Vi tyckte inte att vi var roliga”. Alltså ska det vara: ”DE tyckte inte att DE var roliga” i ditt exempel. Passiv är en helt annan grammatik sak (som böjs med ”blev” eller ”-s” på svenska, ”de blev jagade”/”de jagades”) – det blir bara krångligt, och ofta helt fel, om du tänker att ”dem” som passivt (som du ser i exemplet innan). De/dem är helt enkelt subjekt/objekt i meningen.

    Måste vara jobbigt att vara så känslig 🙁
    Kanske kolla om du kan söka någon form av hjälp så du slipper må dåligt av att läsa på nätet? 🙂

     Ja precis. Glr nåon glad istället för ert tjat om ord.

      Istället för att tjata om ord??? Du skämtar nu va? Tycker du att man kan använda vilka ord som helst när man skriver?

  Detta är ett rätt dåligt exempel på att Nuskin skulle står för fejkade för- och efterbilder. Företaget i detta specifika fall har väl ingen aning om vad denna tjej delar? Antar att de inte kräver att de döpte godkänna alla bilder som delas av sina säljare?

   Döpte=måste*

   Exakt min tanke! Finns ju exakt noll bevis för att denna bild skulle komma ”från högre upp i hirearkin”.

   Fast det finns mappar där man kan hämta dessa bilder och använda i sina sociala medier, där typ alla som jobbar med det i Sverige kan hämta bilder samt själv lägga till före och efter resultat. Så kah antar att ngn högre upp faktiskt har koll på vad för bilder som sprids. Inte helt hundra, men jag fick tillgång till en sådan mapp med före och efterbilder under den månaden jag var dum mig att testa detta 🙃

  Helt sjukt att det faktiskt finns folk som går på sånt här. Dessa tjejer kämpar och gör allt i sin makt för att ”komma till toppen”. Det skålas, skrattas och firas. Helt sjukt vilket skådespel 😅

  Ursäkta men kan det vara så att det är specifikt, vad ska jag säga… tjejer som inte är så smarta som just håller på med det här?
  Ingen med lite intelligens vill väl framstå som som ett fån och bli skrattade åt?

   Eller folk som inte mår så bra.

  Nu vet jag inte om en jag känner enbart använt NuSkins hårprodukter eller om hon använt något annat också, MEN hennes hår har förändrats väldigt mycket på 2 år. Hon har lagt upp bilder på sitt egna hår och inte dessa som finns i inlägget, plus hon är väldigt öppen med att hon ”jobbar” för NuSkin.

   Men 2 år är lång tid flr förändring 😅

    Absolut, men detta är min kusin. Hon började ”sälja” för NuSkin i höstas(?) och innan det hade hon tunt och slitet hår.

    Vill inte länka för att jag ej stödjer MLM, men hon har suttit i lockdown i UK och knappt haft möjlighet att ta sig till frisören. 🤷🏼‍♀️

   Som jag har förstått det, så är en del av av produkterna från dessa pyramidföretagens märken faktiskt inte dåliga. Just därför är det extra synd att de använder så lustiga metoder till att sprida sina produkter istället för hederliga marknadsföringsknep, som många andra bolag (med en bra produkt) kommer långt med.

   PS. Nej, kommer aldrig att köpa något från dessa märken, även om det är bra. Jag önskar inte att stötta bolag med sådan kultur.

   Hon kan ju lika gärna bytt frisör/ går till frisören oftare som gör att håret ser finare ut eller bara allmänt börjat ta hand om håret mer just för att hon jobbar med det och måste sälja produkter lol

    Nix, hon har suttit i lockdown i UK, så hon har varit hos frisören en gång sen april förra året.

    Började sälja för NuSkin i höstas tror jag det var.

    Ett tillägg, hon är utbildad frisör i grunden men hennes hår har alltid varit i ganska dåligt skick, förmodligen pga blekning men det gör hon ju fortfarande så kan liksom inte komma på hur det är möjligt. 🤷🏼‍♀️

  Jag är uppriktigt nyfiken på varför Annica alltid säger ”min business.” Heter hennes ”business” ingenting? Och varför känns det så hemligt kring det när hon gör reklam för det?

   Jag tror det är så de är upplärda att prata om det. Fastnade i ett nuskin-rabbithole på Instagram häromdagen och alla pratar om sin business på samma sätt som Annica. Det som slog mig var att typ 99% av inläggen handlar om att vara fri, egenföretagare, kunna resa och jobba var man vill men ingenting handlar om det faktiska jobbet man gör. Mycket märklig företeelse.

    Jag får så mycket obehags vibbar av deras snack! Som en drös robotar som malar samma sak konstant. Hjärntvättade allihop!

     Haha som Black Widow filmen (såg den igår). Folk har manipulerats och hjärntvättats till att göra allt åt ledaren. 😛 Lite likt detta fenomenet.

      Fast nja. De svarta änkorna är alltså inte manipulerade eller har hjärntvättats åt att göra allt för sin ledare utan Melinda skapade en kemikalie som gjorde det möjligt att för Dreykov att kontrollera dem. Det är vad som skiljer denna armé och dessa svarta änkor – tidigare hade människor manipulerats under många år men detta krävdes alltså inte längre..

    Ja det är ett typiskt sätt att prata bland de som håller på med pyramidföretagande/ MLM multi level marketing. Lyssna på säsong två av amerikanska pidcasten The Dream – den är superbra och journalisten infiltrerar mlm-kretsarna och exponerar även utsattheten hos de (tyvärr ofta lite obildade/ lätt korkade tjejerna som fastnar i ’att driva sin egen buisiness hemifrån’.

    Ja precis, det är det som är så märkligt. Att de aldrig pratar om vad själva jobbet är. Men det är nog som du säger, att de är upplärda att prata så. Och säkert upplärda att inte ifrågasätta.

     Ja som på vilket arbete som helst så blir man upplärd hur man ska prata osv. Tror inte att det finns en enda säljare på något bolag som kommit dit och inte fått träning i hur jobbet funkar. Ingen influencer har gått utbildning för att bli influencer, det har varit learning by doing. Så det är inte konstigt att man blir tränad i hur man säger saker.

   Lägg därtill att hon hävdar att hon kan konkurrera med pojkvännens lön i NHL. Annicas bolag omsatte senaste räkenskapsåret ca 100 tkr per månad. Det är lite mer än vad Elias tjänar per dag.

   Fast dom har ju stort ansvar där ang den enskilda individen. Dom försöker ju få inn så mycket pengar som möjligt på sina magiska borstar? Och kladd och klett. Dom i toppen driver på andra för att bli rika. Usch hatar deras jävla metoder. Blä!

   Hon säger ju att hon säljer skönhetsprodukter men hon gör ju inte mycket reklam för dom eller länkar hennes sida så konstigt

    Ja exakt, det är jättemärkligt. Ta Therese L till exempel. Gör hon reklam för Indy Beauty skriver hon ju ”reklam för Indy Beauty”. Annica ba ”reklam för min business” 😅 så konstigt

   Jag har frågat henne exakt det här på henne instagram. Om man nu står för sina produkter och är så stolt över det man jobbar med så borde man väll vilja marknadsföra det så mycket som möjligt?! Inte nog med att det här är otroligt vilseledande, det är även straffbart. Det måste noga framgå vad exakt det är man marknadsför, och då räcker det inte med ”min business 💁‍♀️🤦‍♀️

    Exakt vad jag tänkte. Svarade hon?

     Inte ett ljud från henne såklart.😅💁🏼‍♀️ Ska kolla om hon låtit min kommentar stå kvar. Ska fråga igen ☺️

  Bra spaning Cam-Cam! Mer sånt!
  Tänker att hur kan man vara så dum att man går på sånt här skit?
  Det står ju t.o.m. ”denna tjej har extensions”. Borde inte det ge röd flagg?

  Vad exakt är det alltså som påvisar att detta ”kommer från högre upp i hirearkin”? Det att en tjej som använder denna bild säger det…? Är inte för NuSkin, men om de promotar med denna bild så borde den väl cirkulera bland många fler säljare? NuSkin är inget litet företag heller, dom har nog råd att ta egna (fejkade) bilder vid behov 😅

  Exakt samma sak som MM gör med sina hårbilder. Lägger alltid upp samma bild med otroligt slitet hår och sedan en megafixad. Alla bilder därefter visar ngt helt annat hår.

  Tips om ni vill grotta ner er i anti-mlm: Iamccsuarez på Youtube!

  Är mest nyfiken på vad boss babe:en sa när du förklarade att bilderna är snodda från internetet? 😅

  Följer några på instagram som håller på med Lumispa/Nuskin. De båda la upp exakt samma bilder i sina storys häromdagen med exakt samma bilder på ”deras egna” kunder som är såååå nöjda med resultaten! Påtalade det för dem båda och blev blockad av dem båda efter lite påhopp och efter att jag skickade bildbevis på att de skrivit exakt samma och använd samma bilder på ”kunder” hahha…. folk som ”jobbar” för dessa pyramidföretag är seriöst ett skämt xD

  Har brukar roa mig med att kolla upp vad dessa bossbabes har i omsättning… än så länge inte hittat nån som har mer än 300 tkr. Tycker inte direkt att det är nåt bossbabe-imperium som de försöker få det att framstå som.

   Bossbabe-imperium 😂😂😂

   Men bara för att du inte hittat det betyder det inte att det inte finns 🙂

  När du jobbar med MLM så är det bästa att först och främst använda egna bilder eller dina kunders. Först och främst bör du använda produkterna innan du börjar en business, så att du vet om du gillar de, om de funkar för dig och om de ger dig bra resultat. Precis som vilken 9-5-anställning som helst alltså. Du jobbar inte på HM om du inte älskar och brinner för deras produkter. När du startar företag så förändrar du inte världen för människor med saker du inte tror på bara för att tjäna snabba cash, du älskar ju det du gör och vill sprida det vidare. När du rekommenderar t.ex en bra film så gör du ju det för att DU gillar den, inte för att dina kollegor gör det. Det är samma sak här när du driver eget inom MLM. Det är som att driva vilken business som helst och du behöver jobba för det. Och vara i ett bra team, precis som att du skulle starta eget med en egen idé.

  När det gäller olika mlm-företag så fokuserar vissa mer på produkterna och du får inte ens starta businessen om du inte provat och står för produkterna. Vissa företag fokuserar på både produkterna och businessen och säljer in båda. Du bestämmer vad som funkar bäst för dig.

  Det finns många MLM-företag och i de olika bolagen finns det olika team. Så får du förfrågan om att börja jobba och det intresserar dig, hoppa inte på första bästa. Kolla runt vilket bolag som passar dig och som säljer produkter som du brinner för. Hälsa? Oljor? Skönhet? Energidryck?

  När du väl hittat ett bolag för dig så se till att ha ett team som du klickar med, som är ambitiöst och har ledarskills. Du behöver inte välja första bästa. Precis som att du inte tackar ja till första bästa jobb som du får, om du inte brinner för det.

  I en anställning får du betalt för att gå dit och göra det ni avtalat. Det kommer också med begränsningar. Driver du eget så är det som det låter, det är du som DRIVER det. Brinnet måste finnas i DIG. Oavsett om du startar inom mlm eller säljer leksaker osv. Där har du också större möjligheter att skapa vad du vill, när du vill, hur du vill. Precis som att anställning inte är för alla så är inte eget företag för alla. Så testa dig fram och känn efter vad som funkar bäst för dig.

  Lycka till!

   Jättehärligt att brinna för produkterna och för det en gör.
   Det är däremot också viktigt att det är möjligt att tjäna pengar på affärsidén. Rekommenderar podcasten The Dream som djupdyker i olika MLM-företag och där de plockar fram lite statistik. Enligt dem är det 4 % av alla som har ett MLM-företag som tjänar på det, övriga 96 % går plus minus noll eller går back på det.

  Om man struntar i nuskin och gör en ”ätbar” saltmask enligt receptet:
  15 gram älskling! Veckans gulligaste översättnings-miss!
  Jag förmodar att det stod ”sugar” i originalreceptet…

   Eller honey?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *