Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

437 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det här med att det har blivit så himla populärt med träningstights eller set bland alla kvinns är i många fall en odygd. Är du tränad så fine men alla slaffsiga tjockisar som springer runt på stan i pyttesmå träningskläder är inte okej någonstans. Ser ju bara ut som ett spektakel med så tajta kläder som sitter som korvskinn överallt. Att inte folk klarar av att klä sig vettigt efter sin kroppsform. Är ju likadant med snubbar som har en alldeles för tight t-shirt fast de har värsta ölmagen eller i värsta fall att den är så himla kort så att den håriga magen syns *urk* Som tur är så är det inte lika vanligt här i Stockholm som dessa tjejer med för små träningskläder. Sluta bara 🙂

   Haha nej men snälla, säg inte att du skrivit det här tidigare idag för att sedan spara i anteckningar och klistra in här så fort klockan slog 20.00.

   Haha.. Japp, precis som med förra inlägget om Sveriges landslagskläder. Svenskar älskar att klä sig fult verkar det som.

    Tvärtom faktiskt.

   Ta ditt eget råd, bara sluta..

   Haha snälla. Hur kommer man ens på tanken att skriva ihop ett sånt tramsigt trollinlägg att provocera med en lördagskväll. Och dessutom sitta och vänta så man kan posta det exakt när öppet spår publiceras 😅

    DET ÄR FREDAG!😂

     Haha oj 😅 har haft semester för länge nu

      Vad du skräms. Blev orolig att jag hade missat en hel ledig dag. 😅

   Haha gud. Sjukt att det finns folk som bryr sig såpass mycket om hur andra ser ut, att de till och med anstränger sig genom att anteckna och sätta klockan för att få ut sin frustration 🤣

    Om alla bara visste hur lite folk i allmänhet bryr sig om hur andra ser ut.

     Exakt vad jag brukar försöka tänka när jag vissa dagar är självkritisk. Det är ju verkligen sant

    Klart man bryr sig, känner avsmak för beskriven outfit på någon som aldrig tränar.

     Jag känner avsmak för sådana som dig som aldrig tränar hjärnan.

   Jag håller med. Men svenskar klär sig rätt illa överlag. Väldigt ooriginellt, mycket billiga material(fast fashion) och saknar elegans.

    SÅ inte sant. Svenskar anses vara väldigt välklädda av turister/folk som flyttar hit. Jag ser det nämnas om och om igen och märker det själv när jag reser

     Ja, hör samma sak. Men jag tror det är vilket mode de gärna väljer som menas här. (Klumpiga skor, HM, formlöst) Men visst är de alltid väl klädda. Inte pyjamas och tofflor på walmart direkt, som man ser inte många länder. Svenskar är lite Dolce Vita och piffar gärna sig själv och sina hem.

    Håller med. Det är inte så sofistikerat alltid. Lite som IKEA, för mycket trend och för lite elegans och värme.

    Haha! Ok ta en tur i centraleuropa o se vad som saknar elegans 😂

    Enormt mycket billiga material och mycket fast fashion absolut, men knappast att svenskar generellt klär sig illa.

    Haha i jämförelse med…?😂

   Hah! Jag vill ju handla choklad efter min löprunda. Tänker inte byta om för det. Blunda vetja!

  Vad har ni gjort idag?

   Legat magsjuk i sängen 🙁

   Åkt på semester. Och köpt en keps.

   Varit i 🌞 och i morgon blir det till stranden hurra 😊

   Varit på min mormors begravning. Ont i hjärtat nu 🤍

    Beklagar sorgen. Kram ❤

   Varit hos veterinären med min hund som har problem med klåda. Visade sig att han har allergi över hela kroppen som veterinären sade är medfött och uppfödaren påstår att ingen annan hund har någon allergi. Min älskling förtjänar inte det här.

    Vår hund hade också klåda. Ingen annan i kullen har det. (Har kontakt med alla) Vi gick och tog en Cytopointspruta på hunden var tredje månad.

     Han fick en spruta idag för de ska se om det kommer hjälpa tills de ska utreda honom efter sommaren och än så länge kliar han sig ännu.

      Räkna inte med att det kommer att hjälpa. Har varit med om samma resa och spenderat x antal tusenlappar på utredningar, sprutor mm. Allt detta helt utan resultat.
      Önskar er lycka till, men ta inte ut nån seger i förskott.

       Det gör jag inte heller men vill att han ska bli hjälpt. Han är min älskade pojke. Hur mådde (mår) din om behandlingar inte lyckades?

        Jag har en hund med allergi och jobbat många år inom djursjukvård. Han har både foderallergi och atopi (allergi för något i omgivningen) och det funkar fint med den behandlingen han får vilket är vaccin en gång i månaden och schamponering 2-4 ggr i månaden. Det tuffa är att det är livslång behandling, man kan aldrig sluta med det. Men hittar man rätt behandling för just sin hund så kan de leva ett härligt liv ändå! Det gäller att vara konsekvent och inte sluta med schamponering tex. när det verkar bättre för att undvika infektioner som är svårare att bli av med! Hoppas att ni hittar rätt hjälp och får träffa en veterinär som är specialiserad inom hud och allergi som kan sin sak!

        Vi har flera kunder som skickat blodprover? Till USA och fått svar på exakt vad de skall undvika. Hur det fungerar och kostar vet jag inte. Men det har varit till god hjälp för dem. Å andra sidan kanske vi bara får höra de historier som gått bra… Men vill du så kolla upp det. Eller om någon annan här har mer info?

    Försök att ta reda på hundens syskon och hör med deras ägare om någon annan har det.

    Vad är det för allergi? ❤

     De vet inte ännu utan ska ta blodprover efter semestern. De säger att det kan vara allt ifrån pollenallergi eller atopisk allergi till foderallergi. Han har sår i huden och små upphöjnader och tassarna är röda som han slickar sig på och även armbågarna där det mjällar.

      Men fy, stackare ❤ Håller alla tummar för er!

       Så synd om honom varför drabbas hundar av allergi 🥺❤️ inte rätt.

    Håll ut och testa ett allergifoder om din veterinär har ordinerat det. Det är jobbigt som fan eftersom hen inte FÅR få i sig något annat alls, men det kan hjälpa. Det är många som har allergier som visar sig som de symptom du har beskrivit här ovan som kan bli lindrade. Lycka till!

    Har de tagit ett hudprov? Min hund hade liknande symptom som uppkom när han var ca 1 år gammal. Han behandlades framgångsrikt med prednisolon efter utredning. Prognosen var initialt att han skulle behöva ta tabletterna resten av sitt liv, men efter ett år kunde vi fasa ut dem utan att problemen återkom.

   Varit på Gröna Lund med mina barn. 😃

   Varit hundvakt och städat och fixat hemma inför att mina föräldrar kom hem från sin resa 😊

   Gjorde matleverans till min arbetsplats 😊 det är min första semestervecka men ville se hur nya kontoren ser ut och träffa folk 😄

   Handlade i morse, har lagat amerikanska pannkakor, sovit middag och spelat Sims 😄

    Lät som en drömdag för mig 😂 fan vad skönt med semester och bara göra det man vill!!

   Varit på gymmet och handlat gott!

    Gymmar du på ica?😉🤭

     Bilat 80 mil med två små barn. Har bara 21 mil kvar innan jag är uppe i stugan i mitt älskade Norrbotten!

   Jag har jobbat, en vecka kvar till semester! Därefter varit på massage, slappt i skuggan med en bra bok och lite gott att dricka, tog en sval långpromenad med hunden och sedan brassat burgare!

   Jobbat! Jobbar imorn och söndag också, börjar 6.45 😭

  Någon förälder här som jobbar som lärare? Ska snart börja jobba igen efter min första föräldraledighet och känner mig taggad, men också lite orolig att jag ska bli utbränd… Pga bebis som fortfarande sover skit (pappan ska vara föräldraledig och ta nätterna men kommer såklart ändå påverkas) och dagarna som lärare är ju ganska mentalt krävande… Tänker att jag ska ha som ambition att jobba klart på jobbet (dvs jobba till 16-16.30 varje dag förutom fredagar då jag kommer sluta vid 13.30-14). Vad tror ni om det? Hur har småbarnsåren funkat för er andra lärare? Det blir mitt tredje år i yrket så jag är inte helt ny, men ändå hyfsat 😉 Vill inte gå in i jobbet med stress och oro så vore skönt att höra andras erfarenheter.

   Är själv lärare, har två barn 5, 1 år 🙂 allt går kanon. Du kommer klara det galant 😁

    Tack! Vad skönt, hoppas verkligen det 😅 Man får ju fina sommarlov med barnet/barnen i alla fall.

   Kunde verkligen varit jag som skrivit detta, är i typ exakt samma situation! 😮 blir mitt fjärde läsår, kommer börja om med en åk 1. Känns spännande men läskigt 😅 min ”bebis” ammar dessutom fortfarande flera gånger på dagen, natten och till nattning.. Men blir nog bra att pappan tar över så alternativet att amma på dagen försvinner! Har alltså inga tips tyvärr men tror vi kommer komma in i det snabbt och att det blir bra med lite miljöombyte efter tiden hemma 😀

    Oooh, då får vi hålla varandra mentalt i handen 😂 Jag har faktiskt slutat amma nyss (min dotter är 1 år) just för att kunna överlämna nätterna till pappan. Vi hade bara nattamningen kvar. Jag tänker sätta mig och jobba någon dag innan läsåret börjar och sätta en riktigt bra planering, det är planen i alla fall. Tänker att det minskar stressen att vara väl förberedd. Annars också spänd och peppad på att ta emot mina nya ”små” fyror!

     Heter du Anna?

      Nej, heter inte Anna 😉

     Förlåt för kapning men undrar hur det går med mjölkproduktionen när man bara ammar på natten? Kommer det ens nåt 😂🤭 förlåt men undrar genuint då jag också behöver trappa ner framöver men rädd att mjölen ska sina helt?! Men antar att nattamning då främst är närhet/tröst snarare än mätta/energi?!

      Anpassar sig inte mjölken efter hur mycket bebisen äter? Så om den äter en gång om dagen så kommer lagom för det? Så har jag alltid trott 😅

      Mjölken anpassar sig!

      Ja för oss gick det jättebra. Men min dotter var en mästersnuttare som ammade typ hela nätterna så produktionen var på topp 😅

     Gärna! 😅 Vad skönt! Vi har faktiskt inte ens gjort någon ansträngning än, det känns bara övermäktigt 🙈 Men går säkert bättre än väntat sen.. Min lille pojke är 15 månader och helt galen i att amma 😬 Jag ska också sitta lite innan vi börjar, det har man ju igen sen! Tänker att det blir några förtroendetimmar som läggs innan läsårets start, får försöka ta igen det sen 😄

      Fattar verkligen, min dotter har inte tagit napp så hon har också ammat väldigt mycket. Men gick bra att sluta, pappan tog nätterna och jag sov på soffan. Det var tufft i början för hon accepterade inte att jag vaggade henne i famnen. Men efter någon vecka gick även det bra! (Det var mest mentalt jobbigt för mig, grinade så sjukt mycket när jag tänkte på alla våra amningsstunder 😅) Trodde dock lite naivt att sömnen skulle bli bättre av att sluta amma men knappt… Det enda positiva är att vi nu kan dela på nätterna. Oj sidospår men heja dig, kommer gå bra! Och lycka till på jobbet, mysigt med ettor 😍 Jag känner som sagt förväntan också, kul att klä sig ordentligt igen 😂, träffa kollegor och hålla lektioner.

       Tack för peppen, det låter ju inte allt för kämpigt! 😀 Men ska försöka ta tag i det nu på semestern 😁 Blir också väldigt ledsen av att tänka på att han ska sluta amma, och att behöva neka honom det.. 😥 Tack detsamma! 😍

     Just det där behöver du vara vaksam på att inte hamna i – att jobba när du inte har arbetstid. Gör din bra planering på tiden för planering som ges när du börjar jobba. Låter som en bra plan att arbeta klart på eftermiddagarna för att sen kunna släppa och gå hem på riktigt. Det viktigaste för dig, din familj, eleverna och skolan är att du inte blir utbränd och då måste du lära dig att vara nöjd med det du hunnit under din arbetstid och att ditt jobb är just det – ett jobb. Hinner du inte med allt, be om hjälp från chefen med att prioritera arbetsuppgifter.
     Det kommer gå bra!

      Tack! 💛 Känner dock att jag måste planera hemma nu i början eftersom jag tar emot en ny klass och då jag var föräldraledig i våras har jag inte hunnit fixa något praktiskt i klassrummet (lådor, platser, böcker etc) så jag vet att det kommer ta upp massor med tid. Men ja, annars har jag som sagt som plan att försöka göra klart jobbet på jobbet. Ska även vara tydlig med föräldrar att jag endast svarar på mail under arbetstid. Har tyvärr Sveriges sämsta chef men trivs för bra på skolan i övrigt (kollegor, närhet från hemmet) för att orka byta just nu…

   Jag ska börja min första tjänst nu och min son kommer då vara 5 månader… Pappa har varit hemma från start (jag har pluggat) så inga problem på den fronten. Men usch, det gör ont ändå och då ska jag jobba 80%. Försöker trösta mig med att han brukar köra minst en 4h vila mitt på dagen så kommer inte missa så mycket + han har det superbra med pappa.

    Jag fattar! Känner också att det känns tryggt att hon är hemma med pappan och har det mysigt, det blir en mjukstart för mig med. Vilka årskurser är du lärare i? Spännande med första tjänsten, jag tycker att det är såå kul att vara lärare! 😍 Även om det finns tuffa dagar så överväger det positiva helt klart.

  Vad ger man till en gravid kvinna i gå bort present/inflyttningspresent/födelsedagspresent?
  Behöver tips! Gärna något man kan plocka ihop typ en liten korg eller liknande.

   Det som man skulle ge när kvinnan inte är gravid.

    Så ostar och typ viner eller? Passar ju ganska dåligt 🤷🏽‍♀️

     Spela inte dum.

      Jag ber uppriktigt om hjälp för jag har en tanke på en korg med ostar, någon bok, någon trevlig kräm och bodyscrub, ett finare vin men det passar ju inte super när hon är gravid.
      Kom gärna med förslag 🙂

       En fin hannduk en lyxig duschkräm ja typ sånt.

       Kanske inte just ost och vin. Men typ choklad, ngn hårinpackning , sån olja till gravidmagar, ett par stödstrumpor kanske haha.

       Jag blir glad över precis alla presenter jag får, men kan säga att jag har minst fem burkar med body scrub som bara står och samlar damm. Är det vanligt att använda body scrub?
       Om hon snart ska föda kan du ju ge henne ett bubbel att dricka när barnet fötts? Jag drack ett glas bubbel när jag kom hem ifrån BB bara för att fira och unna l efter 9 tunga månader.

        Okej så stryk body scrub! Det var precis därför jag bad om förslag, vill gärna inte ge något som inte används så uppskattar ditt svar 🙂

        Jag använder sällan bodyscrubb. Men ska visst vara bra för huden. Jag menar när jag duschat.

   Beror på personlighet. Men kanske en fin sagobok till barnet. Eller något som hon har nytta av i och med barnet. typ… en filt, eller ett servisset med pipmugg, tallrik osv. Eller ett fint gosedjur, som är lite dyrare än ett vanligt?

    Är inte första barnet så de har typ allt till barnet. Nämnde mest gravid för att inte få ”vinflaska” som förslag.
    Tack för fina tips! 🥰

   Tycker inte du ska utgå från att hon är en gravid kvinna när du ska ge bort den typen av present. Men ta ditt egna och råd och gör en korg med saker som HON gillar 😊

   Gott alkoholfritt mousserande. Hårinpackning och ansiktsmasker!

   Beror på lite hur hon är 🥰
   Om hon är lite ”huslig och lantlig ” kanske du kan ge en korg med hemmagjorda saker som kan ätas. Exempelvis burk med hemmagjord sylt ( mkt enkelt att göra) små kakor i olika sorter . Har du förmånen att ha grönsaker/bär i trädgård kan du tex ha lite rabarber och ingredienser för att göra en rabarberpaj( eller annan paj) tillsammans. Kan vara kul att baka tillsammans. Ingdrineserna kan ligga i små brukar i korgen 🥰
   Haha älskar att fixa presenter !!

   Jag köper aaalltid en filt från Kappahl Newbie – sjukt uppskattad! Den finns i rosa o vitt tror jag. Inte kabelstickad, inte muslinfilt utan en annan tunt stickad. Perfekt! Vänner som har sina trots kidsen är 3-4 år haha 😍 Sen kanske ett selfcare-kit? Lite ansiktsmasker, nåt godis du vet hon gillar, te/kaffe. Lite plock 😃

   Jag brukar köpa presentförpackningar på Lagerhaus sen går jag en runda på Normal (osäker på om den butiken finns i din stad) och plocka på mig diverse smågrejer (ansiktsmasker, fotmasker, handkräm, choklad, dressing, doftljus m.m.). Går alltid hem oavsett vem jag köper till.

   Instagramprofilen tipsochtrix brukar göra presentkorgar/presentboxar vars innehåll går i samma färg. Brukar bli visuellt fint och en något oväntad prylmix.

   T.ex fyll en rosa korg med rosa chipspåse, rosa diskborste, rosa skrubbvantar, en rosa ros, ett rosa doftdjus, rosa godis, rosévin, ja du fattar.

   Har givevis tagit efter och härmat men bara gjort detta två gånger (lila och grönt) men det var väldigt uppskattat och kul att göra. Det är färg och pengar som styr hehe.

   Gravid här … alla är vi olika. Men jag hade blivit glad av Loka, frukt, något bättre schampo/balsam/hårolja.
   Presentkort- så man kan köpa gravid kläder.

   Gillar personen böcker och inredning? Jag önskar mig alltid ”fin böcker” som jag själv tycker är lite för dyrt att köpa själv men som jag gärna samlar på. Typ coffee table books, finns för alla typer av intressen. Brukar ligga på 350-400 kr för mindre böcker och upp till 1000 lappen om man varit riktigt snäll 😄

   Rituals.

  Vill baka något gott! Någon som har ett favoritrecept?

   Sök på Rabarberpaj på YT. Finns en video av Lars Bohman. Brukar lägga till hallon i pajen också. Supergod och varenda gång jag kollar videon så dör jag när han säger ”här har vi dragit upp farten lite grann för det är tråkigt o titta på” 🤣🤣

   De här är jättegoda och enkla (och lite nyttiga). Men minska sockret med typ 25% för det är ett amerikanskt recept och de använder så jäkla mycket socker.
   https://youtu.be/dxclTmGRETQ

   Vit chokladtårta med mandelmassabotten och passionsfrukttopping.
   300gr mandelmassa, 2 ägg, 2 msk kakaopulver. Riv mandelmassan, rör ner ägg och kakao, grädda i ströad form ca 20 min 175 gr. Låt svalna.
   3dl vispgrädde, 200gr vit choklad, 2 st äggulor, 2msk pressad citron.
   Vispa grädden, smält chokladen i vattenbad. Vispa äggulorna i en stor bunke. Temperera så allt har samma temperatur. Viktigt!
   Tillsätt chokladen till äggen rör kraftigt. Ner med citronen och vänd tillslut ner grädden.
   Bred moussen över kakan, plastfolie på och in i frysen minst tre timmar.
   Skrapa ur tre passionsfrukter och häll över.
   Låt kakan stå framme en stund innan servering.
   Smaskens!

  Imorgon ska jag på dejt med en kille! Det känns riktigt bra. Vi ska laga mat ihop och jag får bestämma vad vi ska äta. Har ni några tips på bra dejtmat, som inte är för komplicerat (och som inte ger dålig andedräkt eller är för slafsigt hehe)?

   Risotto är ju alltid risotto

   Jag och mina tjejkompisar gjorde tre olika sorters pizzor tillsammans . Köpte riktig deg på en pizzeria , och ha på massa gott på dom. Vi gjorde ex. Löjromspizza , cacio e pepe och en med extra fin salami . Det var verkligen så kul!!!
   Vi spelade musik, drack rött vin och ”bakade”
   Det var kul för vi testade sorter som ingen av oss smakat 😊 tänkte verkligen att jag önskade jag kunde göra detta med någon dejt

    Och så kan ni typ skärs upp i bitar och smaka lite av varje ! Haha stort lycka till 🥰

    Det vill jag prova löjromspizza. 😊

   Tacos är den bästa dejtmaten. Man tvingas släppa på allt vad ”se snygg ut” heter. Ingen är snygg när man äter tacos.

   Annars går det alltid hem med pasta. Och någonting med god sås till. Oxfilé, fläskfilé, kyckling, vegetariskt…men pasta med tillbehör+sås. Funkar alltid.👌🏼

   Vodka pasta!!

    Byt ut tagliatelle mot penispasta också👌🏼

  Ge mig era bästa boktips tack!

   Allt med Joyce Carol oates, jojo moyes och marian keyes!

    Hahahahahahahaha

     😂😂

   allt av karin alvtegen. skam och svek är supersuperbra

   Elisabet Nemerts Blå längtan

   Mycket trevlig fråga.
   Står lite still i hjärnmolnet men mina spontana tips;

   ”Dolken från Tunis” av Agatha Christie
   ”1793” av Niklas Natt och Dag
   ”The Hate U Give” av Angie Thomas
   ”En liten konstnär” av Lars Lerin
   ”Presidentens hatt” av Antoine Laurain

   Och så alltid Harry Potter. Alltid alltid.
   Smaklig spis!

    Älskar Agatha Christie och resten av listan är inte dum, men känner att om du kastar in Harry P där på slutet så MÅSTE du lägga till någon boka av Terry Prattchet!!

     Haha, du har helt rätt Svensson! 😁 Misstag av mig. Men det är ganska få böcker jag har läst av herr Pratchett, titlarna smälter ihop. Väl värd att upptäckas!

     Men lägger till ”Goda Omen” av Gaiman & Pratchett, samt ”Amerikanska Gudar” och ”Coraline” av Neil Gaiman.

     Oooch Torka aldrig tårar utan handskar-trilogin av Gardell.

      Äsch Goda omen var så ljummen för att vara Terry, man kunde verkligen känna av att han inte skrivit den på egen hand. Kan rekommendera discworld; men at arms, night watch, sourcery och moving pictures är så jäkla hjärtliga i sin humor 👌

      ..
      Äsch Goda omen var så ljummen för att vara Terry, man kunde verkligen känna av att han inte skrivit den på egen hand. Kan rekommendera discworld; men at arms, night watch, sourcery och moving pictures är så jäkla hjärtliga i sin humor 👌

   Hundra år av ensamhet
   Främlingen
   Äcklet
   Bockfesten
   Dvärgen
   På spaning efter den tid som flytt

   Toner i natten – Jojo Moyes
   Hela serien De sju systrarna
   Chesapeake bay-serien av Nora Roberts
   Det mesta av Lucy Diamond- tex En nästan perfekt semester och Strandcafeet
   Det mesta av Lucy Dillon- tex 100 omistliga ting, drömmen runt hörnet och ensamma hjärtan och hemlösa hundar
   Samt alla böckerna av Jenny Colgan!

   Åh lånat tråden och hör om någon har tips på någon erotiskt bok? Inte 350 dagar eller 50 shades!

    *365 dagar, men ni fattar gänget!

    Simona Ahrnstedt ☺️

    Bridgerton

    Arhnstedt som Droppen tipsade om!

    Sedan har du kanske upptäckt Anna Todd? Åt Young Adult-hållet. Det var inget för mig men vet att många, många tyckt om hennes serie så varför inte tipsa vidare även om jag själv inte gillade det 🙂

   En sommar i Paris
   Innan floden tar oss
   Allt av Liane Moriarty
   Stad-serien
   Läckberg är min guily pleasure
   Serien om Bricken på Svartvik
   Vägen till Klockrike är en av mina sommarböcker
   Sommarboken

   Undrens tid
   Mörka Materian-serien
   Barnbruden, Pottungen och Räfvhonan ( trilogi)
   Molnfri bombnatt

   Slänger väl in lite feel good kattböcker.
   Om katter- Doris Lessing
   Gatukatten Bob-James Bowen
   Sjukhuskatten Oscar- David Dosa
   Bibliotekskatten Dewey- Vicki Myron
   Igenkänningsbara, mysiga och lite sorg.
   Hälsningar En crazy cat lady😸

   Ett litet liv!

   Molnfri bombnatt (absolut det bästa jag läst!)
   Innan floden tar oss
   Att föda ett barn (+ resten i samma serie om hemmafrun Maj)
   Stad-serien
   Klassiker som Doktor Glas och Den alvarsamma leken 👍🏻

  Någon som har tips på vad man kan göra samt vart bästa restaurangen ligger om man bor på apelvikens camping i Varberg? Det ska tydligen regna nästa vecka 🙁

   Bil eller husbil?
   Med bil: åk runt i området. Det ska visserligen regna 2-3 dagar typ överallt här, men gör Halland. Besök Halmstad, Falkenberg. I Varberg finns ju fästningen med.

   Johns place är super. Surf saloon jättemysigt och halloumisalladen och löjromspizzan är kanon.
   Vill du röra dig från Apelviken är en kebabrulle från Campino ett måste och varebergs jordgubbscafe värt ett besök

   Åken liten bit inåt landet till Öströö Fårfarm, Ästad Vingård och Strömma Farmlodge.

   Åk upp till tjolöholms slott om det blir fint väder. I storstugan kan man också äta en god lunch.

   På tjolöholm finns vandringsstigar, badplats och en fruktansvärt vacker atmosfär. Det är mitt absoluta favorit ställe 🥰

   Tror att man också kan köpa picknick i slottsbutiken.

  Min dotter, 2,5år, har fått en ny kompis, 3år, i vårt område som vi umgås med ibland.
  Den nya kompisen är inte alltid jättesnäll mot min dotter utan kan rent av vara elak och slå, riva och dra i håret. Vägra låta min dotter röra hennes leksaker, lägga eller sätta sig på henne.
  Jag vill säga till men samtidigt är det nya bekantskaper så vågar inte säga till för mycket.
  Och absolut, dom är barn och det är en del av att växa upp men det har smittat av sig så min dotter gör så på sin lillasyster och även andra kompisar.
  Nya kompisens föräldrar säger till men känner att dom inte säger till ordentligt heller för det göra om och om igen.

  Vad gör man? Funderar på att ta en lång paus från dom men är också lite svår då vi bor typ grannar.

   Haha… alltså du är en vuxen människa. Du väljer vilka du umgås med. Säg upp kontakten om inte föräldrarna säger ifrån till barnet. Snälla.

   Ja, jag vet att du inte är den enda som beter dig såhär. Men ha lite ryggrad. Ska ditt barn bli illa behandlad eller ej? Gör något bara.

    Vid så ung ålder kommer inte din dotter ’sakna’ vännen heller. Så det är inget att fundera på. Bara säg upp kontakten.

    Såklart, skrev ju som sagt att vi bor grannar så vi stöter på varandra hela tiden och det kommer bli konstigt både för mig och mitt barn. Hon frågar efter nya kompisen hela tiden och kommer bli konstigt att säga nej hela om vi ser dom.

    Tack för ditt råd!

     Det blir nog avigt i början men det kommer gå över med tiden. De får acceptera det helt enkelt. Sedan kanske barnen självmant kommer söka sig till varandra när de är så stora att de vill leka ensamma med vänner och väljer umgänge själv. 🙂

     Hej, jag är mamma till en son som betedde sig dåligt mot andra i den åldern. Förutom att det så klart var jobbigt för andra så var det även jobbigt för mig att ständigt vaka, bestraffa och mentalt känna en stor oro över varför han betedde sig så. Vad jag menar är att de kanske också vill ha lite avstånd men inte riktigt vågar säga det än?

      Vad fint att se den andra sidan också!
      Får jag fråga hur du hade uppskattat att andra föräldrar sa till eller inte sa till? Har du några konkreta tips?

      Det är alltid dom som ringer eller kommer över till oss så känner att de söker kontakt än tvärtom.

      Bra att du nämner det, det är ju jättejobbigt de gånger ens barn inte beter sig trevligt och jag tror verkligen de flesta föräldrar försöker så gott de kan att hjälpa sina barn. Men det kan ju vara en period just nu och det funkar inte. Om din dotter verkligen vill umgås med henne så hade jag begränsat det till en kortare stund och haft en mer uppstyrd aktivitet, alltså inte att de leker ostrukturerat själva en hel eftermiddag utan tex bjuder över henne att måla och fika en timme eller nåt. Och haft lite distans, inte gå över varje kväll eller liknande.

       Riktigt bra tips!

   Du är en förälder och det är ditt ansvar att skydda ditt barn. Så säg till eller ta paus. Att säga till är bättre.

   Jag hade sagt till ordentligt. Förstår att det kan kännas lite konstigt om det är en ny bekantskap, men jag tänker om det hade varit omvänt så hade jag velat att någon annan förälder sagt till mitt barn om den gjort något dumt. Jag hade i alla fall uppskattat det, om den förälderns gör det på ett bra sätt. Ibland biter det också bättre på barnen om det är någon annan än ens föräldrar som säger till. Skulle föräldrarna ta illa upp av det, tänker jag att det kanske inte är några man vill skapa en nära relation med helt enkelt. Testa att vänligt men bestämt säga till kompisen att det inte är okej, funkar det inte kanske ni får ta en liten paus så gott det går ett tag. Hoppas att det löser sig så de kan fortsätta leka❣️

    Jag håller med dig, jag uppskattar när andra föräldrar säger till mitt barn.
    Tack snälla för bra råd!

   Du kan säga till grannens barn när något händer att så gör vi inte. Vi är vänner o vänner behandlar varandra snällt. Vi lånar leksaker osv. Om grannen misstycker så vet du hur de uppfostrar o då kan du minska kontakterna.

  Anna Books senaste inlägg. Så synd om henne 🙁

   Jaha????

   Men VAD är det som är så hemskt? Att ha köpt ett stort fint hus på landet? Att åka till Spanien varje år? Eller är det att hennes barn är kriminella? Det är en jävla tycka synd om-vibe hela tiden. Människan verkar älska att tycka synd om sig själv?!

   Varför?
   Eller du är ironisk?

   Du får nog skriva vad det handlar om, om du vill ha medhåll/diskussion.

   Går in på Anna Books senaste inlägg och läser… Trevlig helg 😂

    Jag är blockad av oklar anledning – har aldrig kommenterat hos henne, vad skriver hon?

  Om en investerare bad er ta hand om ett projekt (allt, från början till slut) inom fastighetsbranchen, hur stor andel hade ni krävt i bolaget?
  Det rör sig om 25 miljoner och investeraren (en familjemedlem) sitter bara medans du jobbar i 3 år (utan lön).

  Jag tänker mig runt 30%, är det rimligt? Vinsten ligger på ca 15 miljoner brutto (som återinvesteras).

  Behöver inte ta ut lön, tar hellre en större andel. Vad tycker ni?

   Men snälla, tror du att du kan få ett vettigt svar här? Prata med en kollega som kan branschen

    Alla åsikger är välkomna. Jag har ändrat så det är inget som kan kopplas till mig. Söker bara input, har ingen att fråga.

    Tack för ditt svar, hur meningslöst det än var.

     50 %!

     Har absolut noll erfarenhet och vet inte alls men du ville ju ha en åsikt. Hoppas den hjälper! 😊

      Tack, snällt!

   Ok, känns lite svajigt om du söker svar i detta forum… är det första gången du tar dig an ett dylikt projekt?
   Finns kanske branschstöd att vända sig till?

    Ja, det är förata gåncen och jag har ingen att fråga. Har inga vänner eller kollegor som föratår eller bryr sig. Min förälder kommer bara att vilja ta en del av kakan (min del) så ni är mina enda vänner.

   Har du några specifika kvalifikationer för att sköta projektet? Alltså, vad är värdet av det just du bidrar med. Om du ska kräva en tredjedel, alltså beräknad vinst på ca 5 miljoner om jag fattat det rätt så bör du ju kunna tillföra något som inte vem som helst kan tillföra, om du förstår vad jag menar. Kommer det vara som ett heltidsjobb eller något du sköter på fritiden? Tror du på projektet själv så pass att du är beredd att lägga mycket tid på det, även OM det inte skulle bli lönsamt?

    Skulle alltså tänka lite såhär om jag ville ha en andel i projektet:
    – Vad jag tycker jag är värd i lön för dessa tre år
    – Vilket värde jag kan tillföra (erfarenheter, kontakter etc som kan öka avkastningen)
    – Kompensation för risk
    Sen kan du fråga släktingen vad den hade tänkt sig men då har du något att hålla dig till

     Tack, vill verka säker på mitt värde och inte vara för lättövertalad. Därför vill jag ta all hjälp jag kan få.

    Jo, precis. Jag är allt i allo. Om vi säger att det är fastigheter så är jag den som startar ab, håller kontakt med entreprenad, väljer, kontrollerar, åker på möten, går bankärenden, översätter (de är inte svenskar), hittar tex byggnad osv.

    De gör bara en grej: skriver under ett papper. De kommer med 25 miljoner och sen gör de inget i 3 år, sen får de en vinst på 10 miljoner. Typ 3.5 miljoner/år i genomsnitt.

    Jag är hjärnan och projektansvarig.
    Tar heller ingen lön, går ned i arbetstid på mitt nuvarande jobb. Utan dem har jag inget projekt och utan mig får de vinka hejdå till 10 miljoner.

     Eller så tar de in någon annan som gör arbetet för lön. Men om du kan visa vad just du tillför och om de vill ha någon de känner så har du ju något bättre förhandlingsläge. Visst, de behöver inte göra något och har möjlighet att tjäna mycket pengar men säg att de betalar någon annan en miljon gör arbetet så tjänar ju släktingen i slutändan 4 milj extra jämfört mot om du gör jobbet. Om allt nu går som planerat. Så ifall du tänkt dig 30% så tänk över hur du motiverar det, för alternativet för dem är ju inte endast art projektet ej blir av och fe inte tjänar något.

      Sånt jag ville höra, tack!

   Dina släktingar går in med EK och du med arbetskraft. Har de någon form av affärssinne så kan du tacka hejdå till dina 30%. Om det rör sig om fastigheter så är det inte ett heltidsjobb att ratta EN sådan Räkna ut hur mycket du förlorar på att gå ner i tid för att pyssla med detta och krydda lite. Som tidigare nämnts så finns det konsulter för sånt här och risken är att de vänder sig till en sådan istället.

    Tack!!

  Tips på serier! Ska finnas på Netflix.

  Har bla sett och gillade: SOA, Breaking bad, Lupin, HIMYM, Bron, Modern family, La casa de papel, Inlåst, You, Narcos, Bonusfamiljen, Queen of south, Sex education, Unbelievable

  Fastnade inte för: Working moms, Suits, The bold type, Outlander, Jane the virgin,

   Inte kanon men helt okej: sex/life

   New Amsterdam

   Finns The Fall (psykologisk thriller) fortfarande i Netflix? Om inte, går det att se på SVTPlay, https://www.svtplay.se/the-fall Såååååååå bra serie!

   Sky Rojo! Och Dead to me, Good girls, Vad som än händer, Feel good

   Designated survivor, Queens gambit, Behind her eyes, Marcella, The Sinner, Luther

   Suits
   Locke & key
   Mortel

   Koreanska ”Stranger”

   Undercover (2 säsonger), en belgisk-nederländsk serie

   Atypical måste du se!!!

   Mindhunter- verklighetsbaserad på 70-talet när FBI började sitt arbete med profilering genom att intervjua kända amerikanska seriemördare. Jävligt bra om man gillar true crime dessutom, men med en twist. Lite seg i början men älskar båda säsongerna

   Virgin river, the good doctor, a-typical, suits, blacklist, the bold type, outer banks, good Girls, how to get away with murder, emily in Paris, ginny and georgia, the queens Gambit och the good place 😄

   Arrested development

   Tror du skulle gilla The Sinner, True Detective och Orange is the new black. Bra seriesmak! Jag älskar också This is us, men den går på Amazon Prime.

    Och The good place eftersom du gillar HIMYM.

    Orange is the new black har jag ju för tusan också kollat på. Svårt o hålla koll på allt när man kollat så mycket genom åren 😍 Men tack för tips! Ska absolut kolla in dom andra du nämnde 👍

   The alienist!!! Så underskattad! Finns på Netflix 2 säsonger, gillar spänningen, kostymdramat, skådespelarna, handlingen och det faktum att den är rätt morbid. Gillar man mordpoddar, thrillers och deckare så bör man gilla denna 🙌🏼

   Virgin River, Biohackers.

   Orphan Black
   The Queens Gambit
   Locke & Key

  BER OM URSÄKT I FÖRHAND KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS

  Hade sex med en kille idag och jag fick honom att komma genom avsugningar tre gånger (jag kan hålla kurser mot en avgift om så önskas!). Tog satsen i munnen och svalde alla tre gånger (stora var de, har fått veckans proteinbehov uppfyllt) och nu har min mage gått totaaaaaalt bananas. Har kissat ur röven (mm sexigt) sedan dess och undrar om det är en slump eller om något varit med samma? Liksom är det någonting i sperma som gör en kass i magen? Riktigt galen diarré snackar vi alltså.

  Inte svalt så många gånger innan pga inte vågat, så har inte så mycket erfarenhet av detta och om det skulle kunna hänga ihop. Senaste killen vars sats jag svalde (för ett par månader sedan) gjorde ingen skillnad, så har svårt att dra en slutsats (höhö).

  Förutom det otrevliga efterspelet var det typ det bästa sexet hittills i mitt liv, tackar som frågar.

   Fy fan!!! Nej det har jag inte varit med om

    Är glad å dina vägnar, det är ingen trevlig upplevelse. Men börjar ordna till sig nu, tack och lov. Redo för ett veckobehov av protein snart igen 💃🏽

   😳

   Men usch. Så onödigt detaljerat.

    Ähh, sluta vara så stiff, Karin. Var glad för min skull istället, som BÅDE fick suga kuk som är typ det bästa jag vet OCH fick i mig mitt veckobehov av protein. Gymmet kommer ge grymma resultat. VAR GLAD FÖR MIN SKULL.

     Du är bara ett jävla Troll som försöker vara intressant. Du har nog inte ens varit med en kille.

      Gud så arg.

       Varför är du det?

        Jag är inte arg, jag har nyss fått knulla. Det är anonym som är en surkuk.

     Troll. Ett manstroll. Ingen tror på att man får i sig ett proteinbehov av sperma eller skulle sträva efter det. Äckel.

      Är i allra högsta grad en kvinna som fått knulla idag, men jag är också en kvinna med både självdistans också humor. Någonting du borde testa!

       Självrespekt, testa det.

        Det har jag gjort, tillämpar det i normala doser. Tack för ”omtanken”!

       Typisk gubb”humor”, så ja, man…

        Jaha att man blev gubbe vid 28. Det var ju otrevligt. Bytte kön gjorde jag tydligen också.

        Spännande.

     Så jävla mycket protein innehåller det inte. Du behöver 1-2g/kilo din kroppsvikt varje dag och ska du få i dig det av snubbars sats, får du suga mycket mer än så…

      Det gör jag med nöje!

      (Jag skämtade givetvis, men alla boomers här verkar ju inte förståååååååå)

       Snarare du som är en boomer med den ”humorn”.

   Usch fy fasiken vad äckligt det lät 😂
   Har aldrig gjort detsamma men om man får sperma in the backdoor så kan det ju orsaka oroliga tarmar, så det kan säkert spela roll!

    Hahah ganska ofräscht faktiskt, men lite diarré är priset man får betala för att vara en kuksugargudinna.
    Är det sant?! Aldrig hört talas om. Blir nyfiken på vad exakt det är som gör det.

     Jag har också, vad jag misstänker, allergi mot sperma. Får jag det i vaginan är jag fan snustorr och får klåda i en vecka och får jag det på huden får jag stora röda utslag.

      Men nej vad sjukt. Att punanin kan torka ut är ju rätt vanligt, men det med huden låter ju helt sjukt. Hur gör du när du har sex? Om du får det på händerna om du runkar av killen typ?

     Grattis

   Hans sperma kanske innehåller en viss bakteriekultur som inte alls passar ihop med bakterierna som finns i din mage?
   Drick mycket vatten med resorb så att du inte blir uttorkad, det går nog över snart 🙂

    Aah, sant. Inte ens tänkt på det. Kan pH-värdet i slidan fucka ur av vissa killars sperma så kan väl tarmen också göra det. Resorb var en bra idé, ska ta en direkt. Börjar faktiskt bli bättre nu! Var värst direkt efter haha.

   HAHAH alltså blir illamående av tanken på en stor sats i flabben 😂😂😂 Men fan glad för din skull! Gött o tömma tarmen ändå, men om det har ett sammanhang? Hmmmmm ingen aning 😂

    OCH!! Du måste ju testa igen och återkomma om hur det gick 😂

    Hahah ähh, det är inte värre än att ha kuken i munnen egentligen. Den här killen smakade bättre än majoriteten av de andra jag varit med, så förutom diarrén var det en trevlig upplevelse.

    Haha ska försöka få det att hända igen, så återkommer jag med resultat! Enda empiriska undersökningen jag kan tänka mig utföra frivilligt.

   Alltså fy fan. Läbbig kommentar. Hur kan man skriva om det. 😝

    Det är inte så svårt. Knappar in bokstav efter bokstav tills jag bildat hela meningarna. När jag känner mig nöjd med meningarna skickar jag iväg det. Men kan tänka mig att det är lite klurigt för boomers att få grepp om tekniken!

    Känslig.

   Hmm. Tycker inte det låter troligt att man skulle bli så dålig i magen av det… En man kan ju inte spruta ut allt för mkt även om det rör sig om 3 satser, och bet inte riktigt vad för bakterie som skulle reta upp magen som skulle kunna finnas där? E.coli i urinröret? Men då bör han ha symtom på uvi.
   Du har inte ätit något suspekt senaste 48 timmarna då? Varit på buffé? Slarvat med att skölja sallad?

    Låter rimligt. Nja, har haft det lite knas med illamående senaste dagarna så ätit dåligt (som i lite/sällan) + hade inte ätit något innan jag hade sex, så magen kanske bara blev jätteförvånad när den fick något och hamnade i någon slags chock (typ som jag att jag öht fick ligga)? Men tänkt att illamåendet är biverkning av medicin. Kanske inte var/är så då. Men är helt med på det andra du säger!

     Men har du ”fått ligga” eller bara sugit av en snubbe?
     Btw så är det ju ingen bedrift att ”få” en kille att komma genom det, klarar det flesta, inget svårt 😄

      Fick både suga och ligga serru.
      Nja, många killar har så vitt jag vet inte skitlätt att komma av oralsex, dessutom är det inte jättevanligt att göra det tre gånger på lite mer än två timmar. Men nu myser du va, när du fått trycka till mig lite?

       Jeezuz, killar kommer ju bara man petar på dem 🤷‍♀️ Vad menar du med att du blivit tilltryckt för att någon förklarar att det inte är någon större bedrift att få en kille att komma genom oralsex? Det låter verkligen som att du behöver skaffa dig vettigare mål i livet.

       Du kanske inte är så erfaren? Killar kommer ju av vad som helst nästan, många älskar ju oralsex så det brukar va lätt? Tre gånger på två timmar handlar ju mer om hans sexlist och möjlighet att få upp den, inte om dig. Menar inte att trycka till dig, tyckte bara det var en konstig sak att ”skryta” om. Kul att du också fick nåt ut av det och inte bara han.

       Vad ligger du med för killar? Man behöver ju typ bara nämna att de ska få ett bj för att de ska komma. Tre gånger på två timmar…? Ovanligt om de är äldre och inte så potenta ja. Men då har inte tekniken mycket betydelse heller.

   Jag har svalt många satser på samma dag ett flertal gånger.. Aldrig blivit kass i magen. Är nog en slump.

   Haha, har hänt mig också! Varje gång jag sväljer från en viss kille, går inte ihop med min mage. Inga problem annars när vi ligger. Har dock slutat med det nu, han får spruta någon annanstans!

   Troll

   En intressant reflektion. Varför är det bara tjejen som ska svälja? Alla, inklusive jag själv, skulle tycka att det var riktigt uuuuuurk om killen svalde tjejens fittsaft/sperma.

    Fast det gör man ju lite automatiskt när man slickar? Sväljer fittsaften alltså. Blir ju en annan grej när det serveras som en portion rackt i munnen liksom. Sedan finns det ingenting som säger att man SKA det, man får helt välja fritt om man vill eller ej!

   ”Höhö”
   Så skriver endast en omogen liten pojkspoling. Du håller väl på att fnissa halvt ihjäl dig för du tyckte att du var så påhittig. Ingen tjej vill ha en fjant, så väx upp lite.

    Men herregud, nej. Jag är en tjej som skrivit detta. Hade du sagt samma sak om jag bara hade frågat: ”kan man få diarré av att svälja sperma”? Försöker ha en lite avslappnad attityd till något man kanske inte skulle snacka öppet om, varför tro att jag ljuger om både upplevelse och kön?

    Trodde inte det hängde såhär sjukt stiffa människor här, så man inte ens kan få skriva lite humoristiskt om en äcklig upplevelse.

     Jo men det vet du väl? Här är alla perfekta, gör inget som är äckligt, konstigt, reser inte pga pandemi, reser inte pga miljö. Här inne är man vegan och manshatare, man är ”felfri”. Listan kan göras lång. Men svaren du fått, inget konstigt för att vara här inne…

     Sluta fjanta dig. Fattar inte att folk svarar dig och tror du är seriös. Måste vara du själv som sitter och svarar 🙄

     Löjligt uppenbart att du är en sjukt omogen kille.

      .. och ändå svarar DU 😂 Äh slappna av! Äntligen nån kommentar som är både rolig och har lite rå humor! Det behövs här 😂

       Inte rå. Bara gubbig ”humor”.

        Nej.

     Att ha en ”avslappnad attityd” är inte samma sak som att slänga sig med ett så vulgärt språk som möjligt, man KAN diskutera en sak och ändå hålla ett moget språkbruk. Och om det nu stämmer att du är en 28-årig kvinna så är det aningens skrämmande att se ett så stort behov av bekräftelse på att du gjort ”ett bra jobb”. Jag tror verkligen inte att det är så att du här i detta forum vänder dig till en krets människor som är helt inkapabla i sängen.
     1. Det är obalans/bakteriekulturer som ger mag/tarmproblem, det går över.
     2. Lägg vikten vid egen njutning då det tydligen ändå inte är några fasta män i ditt liv, således borde sexet för dig handla om DIG, inte hans njutning i första hand.
     3. Var har du fått informationen om att en kille har svårt att komma vid oralsex ifrån? Det är nog verkligen tvärtom faktiskt.
     4. Ta hand om dig själv.

      Att det är vulgärt språk får stå för dig, I don’t care. Att jag har ”ett stort behov av bekräftelse på att jag gjort ett bra jobb”, får också stå för dig – jag skojade när jag skrev det men folk tar ju allt så jävla seriöst. Men jag är också glad att jag får rungande kuksugarecensioner varje gång jag suger kuk.
      1. Tack för seriöst svar.
      2. Jag lägger vikt på min egen njutning också, jag kom lika många gånger som han. Men jag är en pleaser och går igång på att ge och få killen att njuta – på vilket sätt är det fel?
      3. Killar har själv sagt detta till mig. Jag snackar mycket sex med olika killar och majoriteten säger att de har svårt att komma av oralsex och att få tjejer suger riktigt bra. Om de ljuger för att få tjejen (mig) att må bättre när hon (jag) lyckas få dem att komma så får det väl vara så då.
      4. Det gör jag. Jag har precis börjat knulla igen efter fyra år utan sex pga sexuellt trauma och misshandel i relation – att få ge utlopp för min sexualitet, som i flera år hela tiden sågs som något fel och fult och något jag skämts över, är att ta hand om mig själv. Att boomers på ÖS inte kan hantera ”mitt vulgära språk” rör mig inte i ryggen.

       ”Rungande recensioner”. Det får väl typ alla? De är bara glada att nån suger den, allt är nice typ… 😄

       Det är nog väldigt få boomers här… Du uttrycker dig som en dock.

       /26 år

     Stiffa – ännu ett bevis på att du är en trollgubbe. Inte anvönder 28åringar detta ord? 😄

   Hålla kurser? Alltså det är inte rocket science att suga kuk. Att få en kille att komma av en avsugning är väl ingen större bedrift direkt. Eller…? Snarare killarna som borde gå en kurs i hur man får en tjej att komma så hon sprutar.

    Jag snackar mycket med olika killar om sex och majoriteten säger att de har svårt att komma av oralsex och att få tjejer är riktigt duktiga på det. Om de säger det för att tjejen (jag) ska må bra när hon (jag) får dem att komma så får det väl vara så. Kan dock hålla med om att killar borde gå kurs, även om jag inte gillar att spruta.

     Haha, då är man nyfiken vad det är för män du varit med som har så svårt att komma vid oralsex….

     Har aldrig varit med en kille som haft svårt att komma vid oralsex. De kanske säger så för att du ska ge dem oralsex, men det är ju inte sant. Inte heller behöver man ha några särskilda skills, jag anser mig inte vara särskilt skicklig men ingen har haft svårt att komma ändå.

   Det här är väl enda stimulans av sex från andra som du får. Aldrig att en tjej med fungerande sexliv skulle dra till med dessa historier.

    Då känner du inte alla sorters tjejer.

    Nej, känner mig inte träffad, men det kan låta sådär i vissa tjejgäng.

     Jo säkert. I din hjärna hur du tror att det låter.

      Va? Jag har väl för tusan varit med. Jag pratar inte själv, svarar inte ens på ”jag har aldrig”. Men jag har jävligt mycket exempel på hur det kan låta.

      Sitter i detta nu och har jättesvårt att uttrycka med min flirt vad jag vill göra med honom, så det är inte jag som pratar. Men jag har haft kompisar genom åren som hållit på. Senaste kompisen jag sa upp kontakten med höll på precis så. Jag kunde få sms efter att hon legat med någon ny där von beskrev killens kön. Hon var jättenyfiken när jag legat med någon och ville veta samma som hon berättade. Men aldrig, jag pratar inte så. Men tjejerna finns. Det är bara du som inte har stött på dem.

      Gick en kortare utbildning en gång, bara tjejer med manlig lärare. Efter någon månad sa han ”ni är så fascinerande att lyssna på. Nu är värre än de killgrupper jag haft”. Tjejer kan, det kan jag garantera dig.

  Någon som sett senaste versionen av filmen djurkyrkogården den kommer ikväll.? Jag har läst boken. Läskig men bra.

   Sett den nya. Tycker dock den gamla är mycket bättre. Kanske är nostalgi jag vet inte men den nya var rätt meh

   Såg den på bio och tycker att den var helt okej. Värd att se iaf. 👍

   Har inte sett den men kan inte tänka mig att den är bättre än den från 89. Tycker de flesta remakes på gamla skräckfilmer är skit:( Har ni tips på en bra remake?

  I onsdagens öppet spår var det en tjej vars kompis fått barn med en gift man och frun visste inte och då undrade den som skrev om hon skulle ”Golaellerinte”.

  Jag kan verkligen inte släppa att flera tyckte att hon INTE skulle berätta för frun pga ”det är inte hennes drama”. Hade ni inte velat veta om det var ni som var frun?

  Du som skrev kanske är här idag – hur har det gått, har du bestämt dig om du ska berätta eller inte?

   Behåller hon barnet alltså, och har för avsikt att barnet skall ev ha halvsyskon hen inte får vet om???

    Barnet finns och tror den börjar skolan till hösten. Frun vet inte om att mannen har detta barn

   Många människor har noll ryggrad, vidigt. Självklart ska frun får veta!!

   Tycker också frun ska få veta!!

   Ja jag hade absolut velat veta.
   Dock hade jag inte velat höra det för 25:e gången av ngn random.
   Så det är väl isf att säkerställa att personen inte vet.

   ”Problemet” är väl att det kommer från kompisen, inte hon som fått barn eller pappan. Det är liksom inte hennes strid att ta. Om kompisen verkligen vill väl skullle hon försöka övertala mamman att tala med frun.

    Men om ingen av dom vill berätta, ska frun då inte få veta?

     Ja, om hon inte får veta det skvallervägen.
     Vad ger kompisen rätt att lägga sig i sin väns relationer och liv? Nära vänner skvallrar inte om sin kompis på det viset. De stöttar, kanske är oense men de går inte bakom ryggen.

      Där har du faktiskt en rejäl poäng. Jag tänkte väl mer att det finns ingen anledning att inte berätta ”för man inte har med det att göra”. Däremot ska man inte gå bakom ryggen på sin vän. Men säg att hon fått veta det utan att det handlade om att hennes vän var mamman, då tycker jag hon skulle berättat

       En sak du inte tagit i beaktning är att frun kanske inte vill veta?
       Hon kanske redan vet att hennes man är otrogen (många vet trots allt) men säger inget för att behålla husfriden.

       Eller hur förudmjukande det skulle vara att höra detta från en främling.

       Personligen skulle jag vilja veta men det handlar inte om mig.

        Det är ju hemskt om det skulle komma fram efter många år, känns som att det skulle ta ännu hårdare då? Det har inte bara hänt att hennes man fått barn med en annan kvinna, det har dessutom hållts hemligt i många många år.

        Jag tror det är vanligare att vilja veta sånt än att man inte vill det. Oavsett så går det ju inte att veta i förväg om det är något hon vill veta eller inte 🤔

      Skulle ha svårt att va vän med en så skum och oetisk person…

    Exakt! Det va hennes kompis som vile berätta

   Sådant här måste berättas. Halvsyskon måste få veta om varandra. Det är deras rätt. Dessutom kan folk som är släkt med varandra råka börja dejta i framtiden.

   Personligen hade jag nog inte velat veta. Om det nu varit så att jag kan leva hela livet och inte veta, samt att omgivningen inte heller vet. Alltså, mamman och pappan till barnet och kanske någon enstaka vet men inte så att mina vänner pratar om stackars mig som inte vet när jag inte är med. Bättre att slippa veta tänker jag, tillför inget bra.

   Jag har en vän som är i typ exakt den sitsen. Fast hon har inte lyckats bli gravid ännu med sin gifta ”spermadonator”…

    Usch.

   Ur ett annat perspektiv, är det ens tillåtet att som hennes kompis gjort, ange fader okänd, när man vet vem som är pappan? Förstår att det förekommer men borde strida mot något juridiskt, typ att alla barn har rätt att veta vem sin pappa är, samt mot försäkringskassan med föräldrapeng osv. Men vad vet jag🤷🏼‍♀️

    Blir väl bidragsfusk som det skrevs i onsdags då farsan bör betala underhåll

     Inte fusk. Det blir det bara om de egentligen har en relation men uppger annat. Dock moraliskt fel i mina ögon.

    Dom pressar väl kvinnan, att för barnets skull, uppge faderns namn, men vägrar hon så blir det väl knappast rättssak? Intressant fråga. Samhället får ju gå in och täcka upp liksom, vilket även det är fel.

   Detta har hänt mig och min familj.
   Min pappa gjorde en random kvinna på smällen, hon ställde ultimatum att han skulle dyka upp på sjukhuset (abortavdelning) så gör hon abort, kom han inte så behöll hon. Pappa kom inte dit för att en annan familjemedlem låg på sjukhus. Hon behöll barnet och jag har idag ett ”syskon” vid sidan om som jag fick veta om när jag var 14 (är 27 idag). Jag minns inte exakt men pappa berättade till slut själv för mamma.

   Vet inte vad jag ville komma med detta men det är en liknande händelse iaf.

  För flera år sedan var det en tjej som skrev i öppet spår och jag har inte riktigt kunnat släppa hennes story. Hon träffade en amerikansk man via nätet, allt var toppen och de körde även FaceTime där hon ”träffade” hans mamma och han träffade hennes föräldrar. Allt kändes bra så hon åkte till usa. Väl på plats blev han kontrollerande och saker gick över styr, vill minnas att det slutade med att han tog med henne i bilen och krockade den med flit. Han kunde inte åka dit för något brott eftersom han hade diplomatstatus. Är det någon som känner igen detta? Kanske vet om hon skrivit igen? Hur det gått? Kan ju varit helt hittepå men storyn berörde mig.

   Kommer också ihåg! Hoppas att allt har gått bra för henne 🤍

   Kom väl fram att det var ett troll?

  Idag har jag plussat på en testa-tidigt-sticka! Mensen är beräknad på måndag..
  Tanken på att vara gravid känns ena sekunden så himla kul och nästa sekund väldigt skrämmande! Jag är inte så sugen på att berätta för folk nu direkt, men jag undrar när ni andra som plussat berättade för era närmaste? Hur berättade ni?
  Jag vill gärna berätta på ett roligt sätt och inte bara hej, jag är gravid. Om ni fattar hur jag menar 😄 tänkte såklart ta ett nytt ”vanligt” test nästa vecka.
  Men sen då? Hur gör man, vad gör man, när skriver man in sig hos barnmorskan? 😀

   Grattis. Och ring mvc och boka tid för inskrivningssamtal.
   vilka andra ska du berätta för?
   Kanske att det kan va kul för partner och ev mor-och farföräldrar. Men för andra människor är graviditeten inte en så stor grej att det behövs göras ett spektakel av det.

    Sambon vet såklart om det, han var med när jag testade mig 😄

   Åh grattis!! Vi berättade inte för någon alls förrän efter KUB i vecka 13. Det hade enbart att göra med mig själv och hur jag visste hur otroligt ledsen jag skulle bli annars, om allt inte skulle gå enligt planen. ”Stöd från andra som kände till graviditeten tidigt” var inte alls något som hade kunnat hjälpa mig eftersom jag känner mig själv. Men man gör ju precis som man vill!
   Vi skickade bara ett foto på ultraljudsbilden till min familj. Min sambo ringde sin och sa det lite sådär hastigt och lustigt mitt i samtalet typ 😂 vi är väl inte sådana som ställer till med värsta grejen hehe.

    Och just det: jag har för mig att vi ringde MVC när vi hade varit på ett första, eget bekostat ultraljud, i vecka 8 redan. Som sagt, jag var orolig av mig 😉

   När det kommer till att berätta så kan du köpa en t-shirt i stil med denna: https://www.spreadshirt.se/shop/design/baby+ladar+vaenta+t-shirt+med+upprullade+aermar+dam-D5dd528505fd3e41b89236de6?sellable=DpylEg5nbvt5XAGJy7Nd-943-8 och så kan du ha en tjocktröja över när ni ses som du vid ett bra tillfälle tar av dig 🙂 grattis till plusset!

    Jag beställde en t-shirt från Spreadshirt och sa ”vad tycks om min nya tisha?” Den körde jag på syrran o mamma 😂
    Till en kompis slog jag till på klassikern – bulle i ugnen. Tog en liten stund innan hon fatta hahah så kul!! Till typ mormor o morfar la jag bara fram ultraljudsbilden ☺️

     Jättekul…

   Väntade 12 veckor. Är väl ganska standard men man gör ju så klart som man vill och vad som känns bäst 😊 kan vara skönt att berätta för nån eller några tidigt oavsett.

   Mitt tips: vänta med att berätta. Jag berättade två dagar efter att jag testade för jag var så sjukt glad. Ville berätta för hela världen. SÅ jobbigt sen när jag fick missfall i v11 och var tvungen att uppdatera alla på att jag fått missfall. Och man behöver inte ringa mvc på en gång utan kan gott och väl vänta lite.

   Jag är gravid igen nu och kommer ringa mvc efter privat ultraljud i vecka 8+ några dagar OM jag ser att hjärtat slår och allt ser ok ut. Familj får veta efter KUB + nipt OM allt ser ok ut.

   Den tråkiga verkligheten är att det är väldigt vanligt med missfall och att mensen lika gärna kan komma nån vecka efter att man plussat. Därför vill jag ogärna ”dra igång nåt” förrän vi har kommit en bit på vägen. Den enda jag berättat för är min syster, så hon kan stötta vid ev missfall.

   Stort lycka till!

   Man brukar inte berätta förrän efter vecka 12, när den största missfallsrisken är över. Sorry men det här med roliga sätt att berätta är lite.. gjort. Och liksom inte så himla kul. Du gör ju som du vill, men tänk efter kanske.

   Tack för gratulationerna!
   Sambon vet såklart om det, men jag skulle nog vilja berätta för mina och hans föräldrar innan det har gått 12 veckor. Sen tänker jag att jag nog kommer vilja berätta för min bästa vän väldigt väldigt snart, skulle det vara så att jag får missfall så kommer jag vilja dela det med henne ändå. Menade liksom inte att jag ska ”berätta för hela världen” redan nästa vecka, utan de absolut närmaste.
   Väntar verkligen de allra flesta till vecka 12 med att berätta för sina absolut närmaste??

    Alltså det är väl omöjligt att säga hur folk brukar göra. Man gör väl olika. Mitt tips är verkligen att vänta, du kan lika gärna få mens i tid om ett par dagar liksom. Jag plussade i maj (två dagar sen mens) och började blöda bara inom några dagar. Jag förstår känslan av att vilja berätta men med tanke på hur vanligt det är med missfall innan v12 (och särskilt där vecka 6-7-8) så kan det vara trist att ha berättat.

    Men vill du berätta så kör på. ”Roliga” sätt att berätta på är väl rätt gjort vid det här laget så du får nog googla en del för att hitta nåt originellt.

    Grattis och lycka till!

    Väntade även med närmsta familjen till vecka 12-13. Alltså INGEN annan än vi visste.

    Jag fick missfall i vecka 16. Nästa gång kommer jag inte berätta förrän vecka 24, när barnet har en chans att överleva. Vill aldrig mer behöva förklara för alla vad som hänt. Min situation är såklart ovanlig men ja, de flesta jag känner har väntat åtminstone till vecka 12.

    Berättade bara för min närmaste vän. Ville inte att mina föräldrar eller svärföräldrar skulle bli förväntansfulla och sen besvikna/ledsna. Ville heller inte ha massa frågor och så.

     Innan 12 veckor alltså.

    Man vet ju inte hur man känner som gravid men som jag känner nu skulle jag ha berättat för min bästavän och min pappa (har ej kontakt med min andra förälder) DIREKT. Får man missfall är det ju ändå något man behöver stöd av dom för.

    Grattis till graviditeten <3

     Bästa vän särskrivs.

      Jag ber om ursäkt för detta och det ska självfallet inte upprepas

       Bra!

     Behöver man väl inte behöva? Alla är olika.

      Förlåt mig.

      Något JAG behöver stöd av dom för.

      Godkänt nu?

       Ja. Du behöver inte bli sur, det normala är att skriva jag om man menar sig själv, man är mer allmängiltigt. Men bra att du lärt dig nu.

    Tänker som anonym nedan, att mina föräldrar och sambons föräldrar är ju dem som blir gladast men också mest besvikna. Förutom vi själva så klart. Sen ”underlättar” det att vi inte bor i samma stad som dem men vi väntade till efter v 12. Däremot berättade jag för en nära vän som jag umgås mycket mer. Var skönt och underlättade i sociala sammanhang där jag annars hade druckit alkohol. Fick missfall tidigare i somras och då hade vi inte berättat för nån (v 7). Men då berättade jag för föräldrar och kompisar så att man fick stöttning och gick prata om det. Den vägen funkade med 😊

    Gör som du känner! Man har rätt att vara glad och berätta om man vill, finns inget rätt eller fel. Berättade inte för någon förrän vecka 13 med två barn, av den anledningen att jag och min partner ville ha det som en hemlighet bara för oss och landa lite i det. Min tredje graviditet fick jag missfall i v11 och det berättade jag ju om för familj och närmsta vänner, så just för missfallsrisken kändes det onödigt att hålla det hemligt.

   Grattis! Det är ju en häftig känsla att vara nygravid, nervöst och kul på samma gång. Jag träffar inte alla vänner/familj till vardags pga bor en bit bort så berättade när vi sågs första gången, vecka 9 kanske. Nu har det tack och lov gått bra båda gångerna men det kändes ändå bra att berätta då, tror alla hade misstänkt något ändå så kunde lika gärna berätta. Hade tänkt hur jag skulle berätta men sen blev det mest med skakig röst och tårögd haha. Skrev in mig sent första gången och tidigt andra, skulle faktiskt verkligen rekommendera att du skriver in dig tidigt, kanske om någon vecka eller två när du smält det lite, känns bra att ha det mer ”officiellt” eller vad man ska säga och att kunna boka in sig för ultraljud och så. Lycka till!

   Först och främst: stort grattis!

   Jag är i liknande situation, bara att jag ligger ungefär en månad framför dig. Min sambo och jag har valt att berätta för mina föräldrar och min bästa vän. Vi har varit väldigt tydliga med att det är tidigt, så ingenting är säkert än, samt att vi givetvis förväntar oss att de inte berättar vidare.

   För mig är detta personer som jag kommer att vilja ha/behöva moraliskt stöd ifrån om allting inte går som planerat. Min sambo har valt att vi inte ska berätta för hans föräldrar eller kompisar riktigt än, så då väntar vi med det.

   Kontentan är väl egentligen att du själv ska känna efter vad som känns bäst för dig och din sambo. Kommer du att orka berätta om ett, Gud förbjude, eventuellt missfall för de du har berättat om graviditeten för? Eller känns det enklare att vänta tills allting känns lite tryggare? Eller spricker du av glädje och vill skrika ut det till hela världen? Gör precis vad som känns bäst för dig!

   Oavsett, stort, stort grattis och ett stort lycka till 🤍

  Någon som vet någon duktig (legitimerad) på fillers i Sthlm? Tack! 😊

   Min ”botoxtant” är i Stockholm varje vecka och är grym på iallafall botox. Hon är sjukgymnast i grunden men också sjuksköterska, samarbetar med landstinget och har lång erfarenhet av att jobba med smärtpatienter. Anna Tholen heter hon, jobbar på Forma Vita 🙂

    Ska kolla upp. Tack! 😊

   De Gardell (alla som jobbar där). Trygga, kunniga, naturligt resultat.

    Dr Gardell ska det såklart stå 🙈

  Idag har det bara brustit. Jag har kämpat i psykiatrin i över 10 år, får ingen hjälp förutom antidepp men jag är inte deprimerad. Har extrem ångest, borderline som yngre men enligt psykolog avskrivit nu. Helt säker på att det är en adhd som ligger till grund men får ej utredning och hjälp. Bara jävla tabletter…
  Idag bara brast det. Jag vill inte leva längre. Har tre barn men de kommer få det bättre utan ett psykfall till mamma. Jag orkar inte kämpa mer.

   Dom kommer INTE få det bättre utan dig. Dina barn behöver dig ❤ Hur connectar du med din psykolog?

    Det är ingen kontinuitet alls, har träffat olika läkare varje gång, min kbt-terapeut ska sluta. Psykolog har jag bara talat med i telefon helt kort.. Jag är verkligen vårdsökande och försöker och försöker, men kommer ingenstans..

     Vet hur hemskt det är och hur mycket det kan bryta ner en. Att dra upp sin situation i telefon EN gång är nog jobbigt liksom 😕 Skulle du ha möjlighet att gå privat eller byta mottagning? En kontakt måste du ju ha 💕

      Det finns inga fler mottagningar där jag bor, privat finns säkerligen massor i Göteborg men jag har redan svårt att motivera mig så risken är att jag helt enkelt skiter i att gå dit. Online hade funkat men är ju inte heller samma sak riktigt… mitt ”ärende” skulle lyftas i team nästa vecka, men nu är jag så långt nere så jag har så svårt att se vad de ska göra.

      Det blir alltid så här på helger och framförallt under semestern. Allt fallerar när rutiner ruckas och jag får inte ihop dagarna överhuvudtaget.

   Nej nej nej. Föreställ dig det här i ditt inre: dina älskade barn frågar efter dig när du inte är här längre, undrar var mamma är, vad som helst sker och dina barn blir ledsna och behöver tröst av sin mamma men hon är inte där, de kan inte sova, sover men vaknar av mardrömmar, mamma är inte där, de går i skolan där ”alla” har en mamma som de pratar om, de påminns varje dag om att mamma inte finns och de kommer alltid undra, alltid sakna, alltid plågas, alltid vara halva. Se dem framför dig. När du tänker att du vill dö, se dem ensamma utan sin mamma och se deras söndergråtna ansikten. Det låter hårt, men när jag har haft ENSTAKA liknande tankar pga är en mörk och plågad själ innerst inne, och har tänkt på dem sådär så är valet så otroligt enkelt.
   De behöver dig oavsett vem du är, så länge du inte skadar dem. Och det tror jag inte att du gör.

   Finns det någon du kan ringa under kvällen? Typ jourhavande psykolog om det finns? Och barnen kommer inte få det bättre utan dig, tvärtom ❤️ Försök hitta någon att prata med för att klara kvällen.

    Jag är inte ensam ikväll 💙 har make och barn hemma.

   Varför får du inte den hjälp du behöver? Har du provat att skriva en egenremiss??

    Ja alltså jag är ju redan inne i systemet på mottagningen så att säga, så en egenremiss gör nog varken från eller till tror jag. Det enda de vill är typ skriva ut antidepp, gärna benzo och skit med men det vägrar jag. Skulle fastna direkt om jag provade.
    Jag har ingen fast samtalskontakt mer än kbt-terapeuten (som nu ska sluta snart). Men det är typ andningsövningar och tja, det hjälper inte precis 😞
    Har harvat runt i så många år så jag vet varken ut eller in längre..

   Klaga till patientnämnden och IVO. Dom ska fortsätta ge dej hjälp. Kämpa. Kram.

   Du är så viktig för dina barn, mycket mer än vad du vet om. Lämna dem inte, det är aldrig värt den smärtan som tragedin ett självmord innebär. Du är oerhört värdefull och älskad! Om du fortsätter och kämpar så kommer det komma ljusare dagar. Vet att många kyrkor har diakoner eller själavårdare. Ta kontakt med en sån, även om du inte är religiös. De är medmänniskor som är vana att lyssna och dessutom kan du säkert få kontinuitet och få träffa samma person. Lyssna även på uppbyggande människor som har gått igenom tuffa saker men har kommit ut på andra sidan, ex Sebastian Stakset. All kärlek till dig! Kram

   Jag vill berätta historien om min barndom. Min mamma var psykiskt sjuk, och försökte begå självmord flera gånger.
   Och ja, det var jobbigt på många sätt, med psykoser etc men idag är hon frisk, och det enda som hade varit jobbigare än det som var, är att hon inte skulle finnas alls.
   Ack, en sådan underbar mamma och mormor, en sådan tacksamhet jag känner för det jobbiga som var! För hon är här! Hon är världens bästa mamma ! Och du är världens bästa mamma till dina barn! För det finns ingen annan!

  Någon som arbetar som lönekonsult? Vill byta bransch och tror det är ett yrke som passar mej. Funderar på att söka via plushögskolan. Nån som läst via dem ? Hur gick antagningsprocessen till? Läste att man gjorde ett test hemma (risk för fusk bör vara relativt stor?) De med mest rätt går vidare till intervju. Hur går den till?

   Jag har pluggat till LK och jobbar som det just nu.
   Vi gjorde prov på plats, typ högskoleprovet light (mycket lättare!) typ lite engelska, matte, svenska vill jag minnas.
   Intagningen var inte alls svår!

   Själva yrket är roligt och varierande. Nackdelen är att det kan vara svårt att få en längre ledighet då lönekörningen måste köras varje månad😅

    Hoppas att provet är på plats, trots att det står att det ska göras hemma. Var det lätt att få praktikplats och jobb? Hur är lönen?

     Väldigt svårt att få praktikplats! Jag tycker inte min lön är särskilt bra, 26’ i en mindre stad. Jag känner en outbildad lönekonsult i sthlm som tjänar 44’, så det kan skilja massor!

  Fokuserar ni mycket på lönen ni har? Jobbar som konsult som utvecklare och har inte en jättehög lön i jämförelse med mina kompisar som jobbar på andra företag och jag har funderat på om jag ska byta till ett annat företag för att få upp min lön. Men samtidigt är mitt företag en fantastisk arbetsplats där mina kollegor väger upp så mycket.

   Ja, det gör jag. Arbetar som förskollärare och har outbildade kollegor som tjänar mer än mig. De var bättre på att löneförhandla helt enkelt , dock surt att ha större ansvar med samtal etc och tjäna 2 tusen kronor mindre.

    Sjukt :O Hos oss tjänar de sämst betalda förskollärarna minst ca 6000 mer än de bäst betalda barnskötarna. Är man outbildad tjänar man ännu mindre

   Både ja och nej. Jag är ssk i Region Skåne (på SUS) och lönen är verkligen inte topp. Hade jag gått över till kommunen hade jag nog fått upp lönen med 10 papp MEN jobbet hade varit så otroligt mkt tråkigare. Istället jobbar jag extra hela tiden så jag ändå får en hög lön… men då jobbar jag ju mkt mer än heltid. Pengar är viktigt men jag gör hellre såhär där jag älskar mitt jobb än tjänar bättre men vantrivs.

   Nej välmående och en sund arbetsmiljö väger upp pengar. Alla dagar i veckan!

    Tack för fint svar ❤️

   Nej inte direkt.

   Varför har du inte en högre lön på din nuvarande arbetsplats? Jobbigt att halka efter för mycket i löneutvecklingen, schyssta kollegor ger en ju inte högre bolåneutrymme eller pension t ex

    Min konsultfirma har lite lägre löner än övriga konsultfirmor då de har mer förmåner än många andra. Dock ligger vi på samma nivå inom teamet på företaget.

   Nä inte längre. Jag har haft så vidriga jobb med psykopater till chefer och extrem stress, så nu när jag trivs, har underbar chef och stort eget ansvar så orkar jag inte analysera min lön för mkt. Den är ok med tanke på mitt yrke. Hade kunnat söka jobb som betalar några tusenlappar mer men tja, till vilket pris? Är så glad att faktiskt tycka om mitt jobb nu.

   Nej det gör jag inte. Just nu då uppskattar jag verkligen den flexibilitet jag har med mitt jobb samt att jag inte har något personalansvar. När jag är färdig på jobbet går jag hem och är ledig. Kan i stort sett välja vilka pass jag vill jobba. Har jobbat mycket tidigare och byggt upp en bra grund, levt billigt och gjort bra bostadsaffärer så bor där jag vill bo nu. Behöver inte hela lönen så sparar bra varje månad och är därför inte orolig för pensionen. Sen kan ju någonting hända men det ska mycket till on jag ska hamna i rännstenen och ångra att jag prioriterade familjen och mig själv under den här tiden.

   Men visst, det finns ju bra och trevliga jobb på andra ställen också och kan man trivas lika bra men tjäna mer så är ju inte det fel. Däremot skulle jag inte betala priset att ta på mig mer ansvar och/eller vara mer styrd för att få några tusenlappar extra som läget är nu. Att må bra går liksom inte att sätta ett pris på.

  Funderar på att flytta tillbaka till schlätta efter 15 år i Göteborg men ”går” det ens som barnfri? Finns det några likasinnade?

   Vart menar du?

    Västergötland misstänker jag 🙂

    Skaraborg skulle jag tro😁

   Var det du som kom från Lidköping? Du har ju i
   Säkert lättare än en annan att komma in i stan iaf, om du är därifrån från början (kanske har blandat ihop dig med någon annan nu). För det är inte hellätt att komma in i gemenskapen där, vet så många som säger samma sak.

  Instagram har tydligen äntrat och censurerar inlägg som ska vara känsliga och provokativa. Är det någon som kan guida mig så jag kan slå på det?

   Så ska det stå ändrat och inget annat.

   Gå in på din egen profil och sen in på Inställningar -> Konto -> Kontrollera känsligt innehåll.

    Tack!!

  Hur är det nu, bjuder man även in killar till en babyshower eller är det bara tjejer som gäller? Planerar en babyshower för min bästa väninna, dock har hon inte jätte många tjejkompisar, nästan fler killkompisar, så gästlistan med bara oss tjejer ser lite tunn ut… Hur har ni gjort?

   Man gör som man vill, finns inga regler.

   Jag var på en babyshower nyligen där vår killkompis även var med 🙂 inget konstigt alls.

  Hjälp! Läste här om dagen på en blogg eller ev. Någo instagram om hur de lagt upp sin namngivning. De hade ett låtit gästerna gå en runda (?) Där man kunde läsa om saker som barnet tyckte om. De avslutad också med att doppa barnets fötter i vatten (typ😂). Tyckte de lät så fint och behöver inspiration till legen namngivning, men minns inte alls var jag läste det! Någon som vet vem jag kan mena?

   Låter lite märkligt? Måste allt göras så märkvärdigt och uppstyrt? Är det intressant för gästerna verkligen?

    Det kan man ju såklart tycka vad man vill om, det var iaf några inslag i ceremonin som jag tyckte lät fina och hade därför velat hitta vilken instagram/blogg det var igen eftersom jag inte minns de delar jag velat ”härma”. Men du var uppenbarligen inte ute efter att hjälpa, eller hur? Tråkigt, men hoppas någon annan vet vem jag menar ❤

     Nä ville mest få folk att tänka till så de inte tråkar ut sina anhöriga samt diskutera fenomenet.
     Vad är det för fel med ett litet tal och fika typ?

      Nä men hallå mammamaffian! Tack för era ”omtänksamma” kommentarer (som jag inte bett om). Detta är inte direkt mitt första barn eller namngivning heller för den delen, och tro det eller ej men jag vet precis vad gästerna jag bjuder uppskattar och inte uppskattar?!😮
      Nej jag hade inte tänkt ha en vandringsslinga med lekar(nämnde detta för att ni som läst i läggert skulle känna igen det och vet vem jag menade!) som Malin pga h.a.t.a.r. att få vuxna att leka. Det jag tyckte var fint med hennes om ni måste veta var att doppa fötterna i ett speciellt vatten som slutet på ceremonin, eftersom vi inte ”gjorde” något med syskonen som symbol för namngivelsen.

      Vi har kört väldigt casual trädsgårdshäng, fika och att alla får lämna en hälsning i en låst låda som barnet får på sin 20 årsdag vilket vi planerar att göra även denna gången. Tack för er som hjälpte att svara på det jag frågade om! 💕

       Jag har inga barn så är inte med i nån mammamaffia 😄 Du behöver inte bli så himla kränkt för att andra tycker olika eller att ni krånglar till det.

        Då är det lätt att lägga sig i klart 😉

        Tycker inte ts verkar kränkt eller krånglar till det. hon bad om hjälp att hitta en instagram men då är det så klart massa, barn lösa dessutom, som ska ha åsikter någon inte bett om🙃

      Om man vill diskutera fenomenet namngivning/dop och inte bara har avsikten att trycka till, varför startar man inte en egen tråd då? Just nu framstår du bara som dryg.

    Dop/namngivning hör väl inte till de inbjudningarna som folk jublar över eller vad man ska säga och eftersom babyn inte kommer minnas så fokusera på vad du själv vill ha ut av det och att göra det trevligt för gästerna. T.ex. att ta riktigt bra bilder på barnet med de olika gästerna, kanske med barnets favoritsaker? Istället för att gästerna ska läsa om det alltså. Polaroidkamera eller skriva ut direkt och låta varje gäst skriva en liten hälsning. Så hade jag satsat på god mat, eller riktigt god fika.

     En vän till mig hade på dopet gjort en ask där gästerna fick lämna en lapp med ett meddelande till barnet. Asken skulle barnet få när den fyllde 18 år. En rätt så fin idé kan jag tycka.

   Var det inte hon barnprogramsmänniskan? Malin nånting heter hon va?

    Men ja, tack!! Följer henne inte utan kom över inlägget av en slump. Letat mig galen känns det som. Tusen tack! 🤗

   Men… är inte ett barn rätt så litet på namngivningen? Vad kan möjligtvis vara intressant att läsa om vad den gillar?

   Äta
   Sova
   Bli kittlad
   Leka tittut
   Gosa
   Jollra

   Som Elin skrev så är det hon Malin som är programledare för ”Vem bor här?” på SVT som hade gjort denna fina ceremoni med sin familj 👌

    ”Fina”.

  Häromdagen diskuterades anknytning i ett inlägg och någon skrev att hon inte hade någon nära relation till sina föräldrar och aldrig haft. De var liksom bara människor hon kände, inte närmare än så. Är det vanligt att känna så?

   Det skulle jag tro. Har flera vänner och kollegor som har den relationen, framförallt med pappan. En som förlorade sin mamma för några år sedan och trots att pappan är i livet, så ser hen sig själv, som föräldralös.

   Ja jag har också känt så stora delar av livet. I min familj har ingen varit tight helt enkelt. Känner likadant för mitt syskon, vi ses 2 ggr per år och talar i telefon 10 min per månad.

   Sen min pappa dog visade morsan vilka av oss barn som hon inte brydde sig om. Nu har jag inte pratat eller träffat henne eller någon av mina syskon på snart tre år. Och jag bryr mig inte. Flyttade 30 mil och har ny familj på min mans sida.

    Har ni bråkat eller har ni bara slutat höra av er till varandra?

     Det hände lite grejer som jag inte var ok med.

   Jag kan tänka mig det. Många i den äldre generationen, födda på 40 och 50-talet (inte alla, men många) är kassa på att prata känslor och att finnas där känslomässigt. Jag har aldrig kunnat prata ”på riktigt ” med mina föräldrar, om saker som är viktigt – jag vågade t ex varken berätta för dem att jag fått mens eller att jag hade pojkvän eller när jag under en period hade en del kompisproblem som var jobbiga. Vi umgås någorlunda regelbundet (bor rätt långt ifrån varandra men ses 4-5 ggr/år när det inte är pandemi. Vi kan prata om vädret och vardagliga saker men jag känner mig inte känslomässigt nära dem.. jämför jag med relation till mina egna barn så är skillnaden jättestor. Jag har barn i tidiga tonåren, och vi pratar om det mesta. Kompisar, pubertet, känslor. Vi kramas varje dag och jag säger att jag älskar dom. Jag har aldrig hört från mina föräldrar att de älskar mig. Vet flera kompisar som upplevt liknande som jag själv. Det var så ovanligt med närvarande föräldrar när jag var liten att det var nåt man minns, jag minns en kompis mamma som var jättemysig och snäll och som ofta pratade med oss barn och jag minns hur ovanligt det kändes. Nu för tiden är ju många föräldrar mycket närvarande och engagerade i sina barn.

    Känner så igen mig i detta du skriver, har 2 syskon men har ingen kontakt alls med dem, har inte träffat dem sedan julen 2019 och har inget behov att träffa dem heller. De är inte ens intresserade av att träffa mitt barn som kom för lite mer än ett år sedan.

   Pappa är så för mig. Vi känner knappt varandra. Han skulle aldrig kunna säga tre saker som jag är intresserad av. Vi träffas en gång per år ungefär och pratar väl väder och vind ungefär. Då har jag ändå vuxit upp varannan vecka hos honom som barn. Helt sinnessjukt hur ointresserad man kan vara av sitt barn.

   Till saken hör också att han inte ens vet hur mitt barns namn stavas. Är det Erik med c eller k? Han skriver lite olika varje gång han skickar ett meddelande. Min chef har fan bättre koll på mitt liv än pappa.

   Båda är i livet men jag har ingen kontakt med någon av dom. För mig är de okända och jag anser inte att jag har några föräldrar. Hade en riktigt kass uppväxt och när jag blev utslängd hemifrån så fort jag hade tagit studenten så passade jag på att klippa alla band och sticka så långt ifrån jag kunde. Har inte blickat tillbaka sen dess. Bästa beslutet jag någonsin har tagit och jag mår så otroligt bra nu utan all toxicitet som det innebar.

   Om det är någon annan i liknande sits så vill jag bara säga att det är okej. Det är okej att säga upp kontakten oavsett vem det är och sätta ditt välmående först ❤️

  Godkväll folket 💛
  Har ett problem.. hade sån komplex över mina polisonger precis vid örat(eller hur man nu ska förklara) så jag valde att ta bort dem med en ögonbrysnkniv. Nu växer dem ut som stubb på killar, ser så konstigt ut på både ställen och helt vitt med stubb och det har gett mig ännu mer komplex. Skäms så mycket. Har slutat raka det nu. Hur fan räddar jag detta och hur får jag bort det för evigt? Vill inte ha så 😭 snälla alla tips är behövliga

   Vax, alexandritlaser, tråda, epilera, ipl 😉

    Men hur blir slutresultatet? Kommer det inte bli stubb? ❤️

     Ingen av dom alternativen hon nämner ger värre stubb än att raka, jag epilera och tycker det funkar bra det växer ut igen men inte lika mycket. Vill du ha mer permanent så kan du lasra, kolla upp noga kliniken och gör en konsultation.

      Tack snälla för ditt svar! Ska boka en konsultation🤗

   Hhhmm man kan ju lasta bort hår på ansiktet så polisongerna lär man väl kunna lasra också? 😇

   Lasra bort dem om du mår dåligt över det.. annars får du kanske fortsätta raka/vaxa men du kommer ju få göra det varannan dag typ om du inte vill ha stubb. Annars låt det växa ut till hur det var innan och skit i det. Du är fin som du är.

    Du är fin! Tack snälla för ditt svar. Ska boka en tid för laser till veckan☺️

  Vilka är dem finaste spa:n i Stockholm? Gärna utomhuspool. 🥰

   Selma city spa!

    Absolut inte. Omklädningsrummet ser ut som i vilken gymnastiksal som helst.
    The Nest på Scandic är 1000 gånger bättre!

     Nej det håller jag inte med om. Dessutom ska man väl inte hålls till mest i omklädningsrummet? 😄
     De har en fin utomhuspool på taket iaf!

    Selma är ofräscht, otrevligt och passar nog bäst för femtonåringar utan krav 😶 håller med om The Nest, det var superhärlig!

     Va? 😄 Då kanske nåt hänt senaste året, synd i så fall. Har besökt många fina span och är långt från 15, tycker inte det var nåt fel på stället. Har du nåt otalt med ägaren eller?

  Hur slutar man bry sig om vad alla andra tycker? Är hela tiden rädd för vad andra ska tycka och tro. Lever efter andra och inte för mig själv. Spelar ingen roll vem, folk ute på stan eller vem som helst.

   Du är inte ensam om att känna så. Ibland mer ibland mindre. Sjukt jobbigt.

   För det första måste du förstå att de flesta inte ens lägger märke till dig. De har fullt upp med sig själva. Hårt men sant.
   Det andra som du måste se är att, De som dömer andra har själva en dålig självkänsla. De letar alltså fel hos andra för att känna sig lite bättre själva.
   När du verkligen fattat detta och din hjärna börjat tänka i dessa spåren, iställetför som nu i automatiska spår att du är dålig. Kan du sluta bry dig om andra och bara må bra idag själv.
   Du måste aktiv tvinga dig själv att bryta dina invanda mönster och tänka snällt och gott om dig själv. Svårt men det går.
   Önskar dig all lycka!

    Tack fina du för din tid och ditt svar! Ska verkligen tänka på det du skrev framöver.

   Vet inte om detta funkar för mig men jag tycker detta funkar för mig:

   – se till att få egentid då och då. Reflektera över när du mår bra och vad du gillar. Oavsett om det gäller film, musik, hur du gillar att umgås, mat du gillar att äta. När du vet att du gillar blir det lättare att stå upp för det bland andra.
   – träna! Även om det känns läskigt. Var lugn och vettig men säg vad du tycker. 🙂

  Jag vill börja pensionsspara 1000 kr själv, utöver pensionen man får från jobb. Är 29 år. Bästa aktiefond eller liknande att spara långsiktigt i? Är en fondrobot en bra idé här? Är helt ointresserad av sparandet och vill bara att det långsiktigt ska växa och säkra min pension lite mer.

   Skaffa konto på Avanza och använd deras portföljsgenerator så kan du snabbt och lätt få igång ditt sparande.

    Tusen tack! Har redan ett konto där så det var ett bra tips. Visst sprider jag inte riskerna eller liknande om jag skaffar ett annat separat sparande på avanza vs t ex opti. Eftersom det är fonderna som ger risk/avkastning och inte bankerna? Smidigt att ha alla konton på samma ställe tänker jag.

     Nej precis, du kan ha allt på Avanza om du vill.
     Vad jag annars skulle rekommendera är att ta ett möte med en bankman på din bank och diskutera sparande och pension. Det är gratis och man lär sig mycket!
     Jag är 24 och hade mitt första möte för ett år sen där han hjälpte mig placera mycket av mina pengar samt starta ett pensionssparande. Han hjälpte mig även byta fond som min tjänstepension sparas i.
     Dom är kunniga på ett sätt som vi ”vanliga” oftast inte är 🙂
     Lycka till!

      Jag är lite misstänksam mot bankmän som ger ekonomiska råd. Om de är så duktiga på att investera, varför jobbar de som banktjänstemän?

   Jag kör en fondrobot, Lysa. Eftersom jag inte är tillräckligt intresserad för att sätta ihop min egna portfölj. Det fungerar hur bra som helst och man kan välja risknivå.

  Någon som ätit på Phillipe Cohens restaurang? Hiss eller diss?

  Om man jobbar i Göteborg var kan vara en fin och idyllisk kranskommun att bo i? Göteborg är på tok för dyrt för att jag ska ha råd att köpa en lägenhet här. Skrev heller aldrig in mig på Boplats när jag var yngre så livet tog en svår vändning under en lång period.

   Kolla i ale, r nära med pendeln och alebyggen har inte lika lång kö som boplats!

    Inte lika lång kö absolut, men vad trött jag är på alebyggen alltså 🤮 målare som de anlitat var här för att tapetsera om. Det är inte ordentligt med lim så tapeterna fladdrar i skarvarna och på en vägg sitter tapeten UPP OCH NER. Alebyggen godkänner arbetet som ”fackmannamässigt utfört” och höjer hyran för ”nu är det nyrenoverat och fint”. Ja, jag är sur och har kontaktat hyresgästföreningen.. Kompisen målade om sitt sovrum i superfin neutral grå, det ska återställas till vitt nu när hon flyttar för besiktningstanten tyckte in helt neutral grå färg ”passade” i lägenheten… Vill du till Ale TS så välj annan hyresvärd! På Qasa kommer en del hus osv ut ibland, ryker fort om det är något att ha bara så man får vara snabb.

   Billigare och idylliskt vid havet, men längre bort är Åsa. Finns pendeltåg dit vissa tider eller buss från Kungsbacka station.
   Hög status (men dyrt) är Kullavik/Malevik/Särö, mellandyrt är Onsala mittemellan Särö och Åsa.
   Längre från kusten är priserna lägre, men kan även finnas fler sociala problem.

   Exet bodde i Bohus, om det är dyrt eller inte där vet jag inte, men smidigt att ta sig in till gbg iaf.

  Hur kan jag på bästa sätt spara pengar och det finns chans till ökning?

   Skapa en egen portfolio och köp aktier från ca 10-12 företag (och läs på om dem), gärna från olika branscher. Köp för en ca summa varje månad som du annars hade satt in på sparkontot, samt återinvestera avkastning. Genom att köpa varje månad behöver man inte stirra sig blind på om de gått +- några procent, du kommer till slut få en utveckling på + långsiktigt.

   Spara i fonder, Avanza har jättebra månadssparande baserat på din riskaptit

  Jag försöker hitta något att göra på förmiddagnarna när man ändå är ledig. Har en fraktur på fotled och stortå samt skadad ländrygg så det är svårt att gå och min ena underarm är gipsad så har svårt att ta mig upp om något händer. Min soon.to.be ex-sambo sover på soffan och det är öppen planlösning så kan inte gå runt i kök eller vardagsrum fm utan att väcka honom. Han behöver inte vakna förrän 12 för sitt jobb. Känner mig rastlös och uttråkad inne i sovrummet från att jag vaknar ca 5-7 tills han går upp. Förslag på aktivitet?

  Tack på förhand

   Kan inte han sova i sovrummet och du i vardagsrummet så kan du va mer fri där?

    Han vägrar det. När han kommer hem mitt i natten från sitt jobb sover jag oftast och han vill äta och spela tv-spel/kolla på datorn osv i vardagsrummet sen somnar han där. Plus att han använder sin sida av sängen och golvet intill för att kasta av sig kläder han prövat men inte orkar bry sig om att vika undan så det blir bara ett projekt att röja hans sida av sängen som han vägrar göra och jag är less på att röja efter honom i 10 år.

     Skit i honom då. Klampa runt som du vill på undervåningen. Om han inte visar respekt behöver inte du göra det. Kanske han flyttar ut snabbare eller till en kompis så länge 😄

   Sims

   Satisfyer
   Film
   Pussel
   Sticka
   Lär dig ett språk
   Måla akvareller

  Någon F-3 lärare här som jobbar i region Skåne och vill tala om vad ni tjänar i lön samt hur lång erfarenhet ni har inom yrket?? 😊

  Igår hade jag (fylle)sex med en bekants bekant. Har sådan fruktansvärd ångest pga gick så urbota dåligt. Jag torr som en öken så till slut dog hans maskin om man säger så. Åh fyfan så pinsamt, vet att det händer alla men grämer mig så otroligt mkt.

  Peppning önskas

   Har inget bättre pepp annat än att det kommer kännas bättre snart. Om några veckor kommer du ha glömt bort detta. personligen hade jag berättat för någon kompis och så hade vi skrattat åt det tillsammans!

   Vet inte hur gammal du är men det där har nog hänt de flesta någon gång. Inget konstigt. 🙂

  Vad har ni för uppfattning om Olav, Nellies snubbe?

  Är så nyfiken på snubbarna som nu dömdes i ALLRA-målet. Deras familjer, tror ni att dem vetat eller att det kommit som en chock? Levt goda livet och helt plötsligt försvinner alla män in fängelse i typ 5 år. En flickvän som också är typ influenser (9k följare) visar ett väldigt glossy life, det lär ju bli abrupt slut…

   Säkra källor, vissa njöt andra var rädda att bli påkomna 😉

  Någon som vet varför resten av världen är sådana j.kla vaccinmotståndare? Vad håller de på med?! Är de så fruktansvärt ointelligenta att de inte fattar att detta är en räddning för världen! Blir så upprörd!! Skäms ta mig tusan hur outbildade människor är. Att man inte ens litar på forskning och sjukvård. Varför ens söka vård på sjukhus – alla vaccinmotståndare kan väll behandla sig hemma själva när de är sjuka och behöver medicin!

  Jag har sedan jag var 16 fått höra från olika håll inom sjukvården att jag borde kolla upp om jag har eds, vilket jag inte har gjort. Nu är jag gravid och mår så jäkla dåligt och har i princip alla symptom för POTS. Söker vård gång på gång men ingen läkare vill ens kolla åt POTS-hållet.
  Vet inte vad jag vill få fram här, men är frustrerad och ville ventilera. Känner mig lite ensam tror jag. Och trött.
  Tack för mig

  Någon som fått svullna lymfkörtlar efter vaccin?? Jag tog andra dosen i onsdags och på den vänstra sidan av min hals har en körtel svällt upp och gör skitont. Bara den körteln jag känner av. Känns logiskt att det kommer av vaccinet osv men vill ändå höra om nån annan upplevt samma?

   Man har märkt av svullna lymfkörtlar efter vaccinationen i samband med annan screening, framförallt efter andra dosen. Lite ovanligt eftersom det främst är vid levande vaccin som lymfkörtlar svullnar upp. Ska hursomhelst ge med sig efter någon vecka.
   https://healthmatters.nyp.org/swollen-lymph-nodes-and-the-covid-19-vaccine-what-to-know/

  Till Viktor den store – Jag skrev i öppet spår för typ två år sen om att jag kände mig som världens mest ensamma människa. Du svarade och du gjorde det så fint och vettigt. Inget klyschigt eller överdrivet peppigt. Ensam är jag fortfarande, men ikväll tänkte jag på dig och ditt svar. Om du fortfarande hänger här så ville jag bara säga det och att jag tycker du verkar vara en otroligt fin människa. Det var allt från mig!

   Åh, tack så mycket! Jag kikar fortfarande in här när jag inte har något bättre för mig, och det är jag glad att jag inte alltid har när man läser något såhär fint.

   Hoppas du har några fina knep att ta till om ensamheten känns lite övermäktig ibland. Själv har jag två katter som hjälper mycket. Annars kan det ibland vara nog att logga in i något online-spel där man är omringad av ryssar som kallar en för Son of a dog. Det är inte så trevligt, men man påminns åtminstone om att det är andra människor man ser springa runt.

   En varm sommarkväll hjälper mig mycket också. Kanske inte mot ensamhet, men det visar mig hur underbara sommarnätterna är, och det får mig att kämpa på så jag får uppleva det nästa år igen.

   Tack för din kommentar. Den kanske jag tänker på imorgon eller om två år igen för att få ett litet lyft 😊

  Någon ovan skrev om sims och kom då på:

  Tycker the sims 4 är skittråkigt, the sims 3 är okej men jag tröttnar snabbt. Saknar the sims 2! Funkar det på Windows 10?😍

   För mig funkar det! Har det via origin, när ea hade en kampanj att man fick kompletta kollektionen sims2 gratis. Vet inte om det fortfarande är gratis kanske?

    Oh det måste jag kolla! I alla fall om det finns där. Behöver inte vara gratis, men visste inte ens att det finns/fanns där😍

     Nää googlingar säger att det inte finns där😭 någon som fått det att funka med skivorna?

  Blir galen.

  Såg en film för några år sedan. Det jag minns:

  * Svensk
  *Handlade om två politiker, en man och en kvinna, en sosse och en moderat tror jag, dom var ”motståndare” iaf. Toppolitiker, tror ena var statsminister eller påväg att bli
  *Politikernas barn började festa ihop och tror dom hade nån flört, vilket var ett stort problem för föräldrarna

  SNÄLLA någon som vet vilken jag menar??

   Tror det kan vara ”Så olika”!

  Är det någon som vet vad som hände med Magdalena Graafs specialtränade vakthund Drago. Minns att hon skrev att hunden hade kostat 150000 plus att hundtränaren var med den första veckorna i Sverige. För ett tag sedan skrev hennes senaste ”bästis” RIP under en bild på Drago. Blev den avlivad, påkörd eller sjuk? Någon som vet?

  Om man kollar kommentarerna på nicole falcianis senaste yt video är de typ samma kommentarer som kmr från olika användare??? Why? Fattar inget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *