Nu visar Camilla Läckberg upp den nyrenoverade Villa Lumos

Bildkälla: Camilla Läckberg Instastory


Camilla Läckberg och Simon Skölds nya sommarhus kostade 25 miljoner kronor att köpa, och sedan har paret helrenoverat villan som de valt att kalla ”Villa Lumos”. 

Huset ligger i Tyresö och idag valde Camilla att bjuda följarna på en liten rundvandring i den nu helrenoverade villan. Här ovan ser ni några skärmdumpar från klippet, som ni hittar i sin helhet i videospelaren.

174 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja tack.

   Jag blev förvånad över att dottern M fick så liten säng. Bara en enkelsäng typ. Hon lär ju snart ha partners på övernattning och är snart vuxen.

   Jag hade gett de äldre barnen 180-sängar!

   Sedan tycker jag spontant att hennes gamla sommarställe verkligen var sommarställe. Detta är palats!

    Då köper dom väl en ny säng.. 🥲

    Blir förvånad över din kommentar, du behöver inte bry dig om någons sängbredd.

    Sov i enkelsäng så länge jag bodde hemma 😉

   Jag personligen gillar stilen sommarhusen har på Gotland 💙💙💙💙

   Minimalistiskt, naturmaterial, puts, obehandlat trä, glasvas med ett strå, lite Ernst, linnematerial, naturfärger.

   Men kul att vi gillar olika och kul att vi läsare får följa med på ett hörn!

  Riktig hotell känsla 🙂 gillade stengolvet i hallen eller vart det är.

   Detta är alltså bara ett sommarhus? Inget permanent boende? Får inte alls sommarhus känsla av inredningen 🙂

    Nej, påminner väldigt mycket om deras bostad i Stockholm. Trist när man har chansen att göra det i en helt annan stil!

     Men det är ju uppenbarligen deras stil

      En ANNAN stil skrev hon.

       Varför skulle man göra det i en annan stil än ens egen?

  Nu ber jag så mycket om ursäkt, jag vet att det inte är Öppet Spår så jag ska inte belasta er med min skit. Men jag ligger inlagd på sjukhus för sjukdomen endometrios och känner mig så ensam här i sjuksängen, så jag undrar om någon här kan tipsa om bra sida/grupp på sociala medier för tjejer i liknande sits? Hade velat ha någon/några att prata med som vet hur det är💓 Tack på förhand

   Kolla thesicksadgirls på Instagram. Det är ett engelskt konto som berör endometrios. Hoppas att du får ordentlig hjälp 💗

    Tack snälla för tipset 💓

   Inte drabbad själv men hittade denna hemsida
   https://endometriosforeningen.com/kontakt/

   De hade medlemssidor med kontaktpersoner mm som kanske kan finnas som stöd.
   Ta hand om dig!

    TUSEN TACK 💓

    Alltså hur fint att du tog dig tid att googla??! blev så rörd av det.

    till ts , har inga tips men hoppas du snart får må bättre och slipper sjukhuset♡

   Har själv svår endometrios (dock inte inlagd, men sjukskriven och sängliggandes just nu), och helt ärligt så mår jag bara sämre av att höra andra (i grupper på soc.medier alltså) som har samma skit. Meeen alla är ju olika, du vet ju såklart själv vad du mår bäst av 🌸 Därför tipsar jag såklart ändå! Mitt största tips är att hitta en som du känner förtroende för och som lyfter dig att prata med. Jag har träffat en i en grupp för oss som opererats i London, vi är typ bästa vänner idag. Men vi pratar typ aldrig om bara endometrios för det mår vi båda bara sämre av. Däremot har vi en helt annan förståelse för varandras mående pga att vi har samma helvete (om än på olika nivåer) när vi pratar ändå. Andra vänner är mer ”jaha..” (dvs dålig förståelse eller rent av tröttnat på att höra mitt gnäll).

   Men! Finns oändligt många grupper på FB, så bara sök på endometrios så lär det dyka upp massa. Ansök om att gå med, känn av atmosfären och kanske få tips om andra sidor där man får bättre stöd eller så.

   Och vila, ta hand om dig och skriv här om du vill ha mer kontakt. Kan skriva på messenger isf om du vill 🌸

   Har själv endometrios och ligger just nu i min säng och vrider mig av magkramper för den är som en sprängd gasballong 🥺❤️

   Jag har inte endometrios men jag hoppas att du mår bättre snart ❤

   Gabrielle Caunesil delar en hel del om det, särskilt kopplat kring hennes svåra resa för att bli gravid. Finns sparat i highlights på henne Instagram. Hon är fransyska. För övrigt ett magiskt fint konto.

   Jag har ulcerös colit och är inte inlagd för det, men har varit ensam på semester sedan midsommar med mina två små barn och vågar knappt gå hemifrån pga frekventa akuta toalettbesök. Har flera gånger slängt dem ner i vagnen i panik när vi varit ute för att uppsöka toalett. Hela semestern har varit bajs (pun intended). Styrka till dig och er andra ❤️

    Har också U.c men medicinerar vid skov. Har du ingen kontakt på Mag och tarm mottagningen?

    Men oj, så ska det väl inte vara det låter som du kanske har ett skov..? Ha själv haft uc i mååånga år och vet precis hur det är , men värt ett kolla upp ifall det är ett skov alt brukar ibland en liten ändring i medicineringen hjälpa , hoppas du mår bättre fort ❤️

    Ta kontakt med vc och be att få en remiss till mag&tarm avdelningen på ditt närmste sjukhus. Det finns olika sätt att medicinera bla med sulfa. Är tarmen mycket inflammerad så kan du behöva kortison eller Imurel. Ingen ska behöva ha så där jobbigt!

   Fanns endometrios förr? Eller är det en ny sjukdom som kommit till? Tänker på vad källan kan vara. Vad påverkar sjukdomen? Hur blir långtid konsekvenser? Påverkar kaffe? Citrusfrukter el dylikt. Det känns som nya fibromyalgi sjukan, som först var en väldigt okänd sjukdom. Vet inte vart du träffar folk med samma problem men usch vad jobbigt att kämpa med. Hur är det med klimatväxlingar o olika temperaturer? Är nåt väder bättre/sämre. Tur att du får vård nu. Hoppas du får ordentlig hjälp iaf.

    Sägs att Marilyn Monroe hade endometrios.

    Jag har det och äldre släktingar har berättat att de haft liknande besvär.

    Är inte TS men kan svara lite ändå 😅 Hittade en medicinbok från början på 1900-talet hos mamma. Där stod redan då om endometrios. Men det har knappts pratats om det förrän senare tid. Många får inte diagnos förrän 8 års utredningar. Inte förrän 2018 kom det nationella riktlinjer kring hur endometrios hos socialstyrelsen tex.

    Väder påverkar absolut. Kyla är hemskt, man spänner sig vilket gör att inflammationen kan leva life. Värme är bra, därför lever många med sin värmekudde/värmefilt (bästa jag köpt btw, elektrisk värmefilt och värmekudde!). Mat kan absolut påverka, men som för mig är det från dag till dag.

    Smärtor under längre tid skapar kroniska smärtor. Många har problem med att kissa, bajsa, ha sex, träna osv osv.

    För många hjälper hormoner. För mig funkar det inte alls, det blir bara värre. Så då gäller det att ha en bra läkare som hjälper till med smärtlindring (tex morfin i olika styrkor) men som också har koll på riskerna för beroende (men det är en annan diskussion).

    Jag har varit galet öppen med min endometrios gentemot vänner, kollegor, chefer. Det har gjort att fler lägger märke till artiklar, inlägg, intervjuer och kan skapa ringar på vattnet. Och förståelse. Har tex en manlig chef som jag helt fördomsfullt blev orolig för gällande detta. Men tack vare mitt helvete (som det är), har de förstått vad som va hans dotters problem – som nu fått bra hjälp.

    Så det har funnits för alltid, det är ju livmoderslemhinna som inte blöder ut (mens), utan vi blöder bak in i kroppen. Det sätter sig på olika ställen. Exempelvis kan äggledaren vara tvistad och sitta fast snett vridet, bak in i bukväggen. På andra sidan bukväggen kan tarmen sitta fast pga djupt infiltrerad endometrios (så va det för mig, upptäcktes det av specialist i London eftersom Sveriges kvinnovård generellt suger).

    Så endometrios har funnits läääääänge. Men det är svårt att få diagnos i tid, många söker inte ens hjälp förrän senare för att de får höra att det är ”normalt med mensvärk”. Men det är inte normalt att kräkas, svimma, inte kunna ha kläder på sig pga svullen mage osv osv.

    Hoppas du fick lite svar 😅🌸

     Jag är inte den som frågade, men tack för din kommentar. Endometrios drabbar ju 1 av 10 kvinnor. Vad man känner till. Det är alltså väldigt många. Har själv odiagnostiserad endometrios – för jag orkar helt enkelt inte söka mer hjälp och förståelse hos vården. Ligger i detta nu med illamående som gör att jag inte kan äta och smärtor långt ner i ljumskarna som gör att jag knappt kan sitta, ligga eller gå. Det gör bara ont. Bra att fler blir upplysta om hur olika det kan vara att ”bara ha mens”. Det är inte så bara ❤️

      Åååh, tack! Jag (23.49) tycker det är sååå viktigt att prata om det just för att många förmodligen lider i det tysta ☹️ och att det behöver pratas mer om det. Tex i den boken från tidigt 1900-tal står EXAKT samma sak som på nätet idag. Vilket betyder att forskningen kring endo går sjuuuukt sakta framåt.

      Jag vet hur det är att kämpa. Tro mig, jaaag vet. Men vet du – det är värt det i slutändan! Kämpa på när du mår bättre. Ring gyn och boka en tid till specialist. Jag vägrade ge mig, bytte fem (5) läkare på 3 månader. Fick tillslut min läkare jag haft i 6 år nu, hon är överläkare och specialist och vägrar lämna mig mellan stolarna 🙏🏽

      Det är skittufft, och vården är till för oss. Även om det ”bara” handlar om smärtstillande. Eller högriskskydd, eftersom man är hemma fr jobbet mkt tex.

      Så för din egen skull, googla upp gyn och ring när du kan! För din egen skull 🌸 Ta hand om dig!

    Åh forts. (23.49) – de pratade aldrig om endometrios, pcos, myom osv osv tex på sexualundervisningen i skolan. Tycker det är superbra att så många fler lyfter detta, det behöver läras ut till fler.

    Många tror man ligger hemma med lite mensvärk tex, njuter av lite ”ledighet” och äter choklad typ. Men i verkligheten ligger man och spyr, svimmar, åker in på sjukhuset för smärtlindring, inläggningar. Sjukskrivningar där man kämpar för att ens orka duscha pga långvarig smärta. Morfin tills man är så förstoppad att magen är ännu mer kaos, i en redan ond mage. Finns inga botemedel, finns inga mediciner som är universella och funkar för alla. Man tvingas prova alla p-piller, minipiller, hormonspiral, p-stav, p-plåster. Funkar inte det får man testa Enanton som även är behandling för prostatacancer. Hade den nyligen och mådde skit. Skiten ligger dessutom kvar i kroppen 3-6 månader efter. Sen finns det ju klart de som tål hormoner och mår huuur bra som helst. Är väldigt avis på er 😅 Men glad för er skull!

    Endometrios är för många ett helvete helt enkelt 😞

     Tack för ett utförligt o klarläggandet svar. På basnivå. Ibland när man försöker förstå vad nåt är o googlar så är det så mycket info så allt försvinner. Stackars de kvinnor som dras med detta i sin vardag, en av tio var många. Ingen har nånsin sagt till mig att den har det. Urinvägs problem o allt men inte detta… Plötsligt blev mens som en fördelaktig grej. Även om man riktigt känner hur mycket som liksom sväller där inne o värker. O kladdigt osv osv.

      Bra att du frågade, jag tänker att nån av alla som läst här nu tex har säkert fått upp ögonen och tänkt ”shit, det är kanske det jag har?”. Ringar på vattnet 🙏🏽

      Och ang mensvärk tex. Jag själv som behöver en stor cocktail av tabletter, blir så chockad (hehe och liiite provocerad, men försöker gömma det 😜) när kollegor kommer och ”gnäller” över mensvärk som försvinner efter en ipren. En! Dock vet de mina problem med smärtor (spytt några ggr på jobbet och blivit hemkörd osv, sjukskrivning pga hormonbehandling osv) så de gnäller sällan till mig, och de får ju också gnälla såklart! Smärtor kan man aldrig ta ifrån nån annan 🌸 Ha en fin dag 😃 Själv ska jag ligga i soffan/sängen pga en fucked up mage 😅

   Intressant. För jag har med endometrios men har aldrig fått någon hjälp. Lider väldigt. Vad får du för slags hjälp?

    Vad har du sökt för typ av hjälp? Om du söker via gyn ska du be om hjälp för smärtlindring och om det funkar en hormonell behandling. Om du har bekräftad endometrios är det märkligt att du inte fått nån hjälp..

  Själv stämmer jag om en lite stuga i skogen med noll hotell känsla 😄🌲🌳🌿

   Sorry för särskivningen 😅

   stämmer? drömmer menar du eller?

  Det är ett underbart hus och de har gjort en väldigt fin renovering. När de köpte huset pratade de dock om att göra en varsam renovering med bevarande av tidstypiska detaljer, men den idén verkar de ha lämnat när släggan kom in i huset.

   Det tycker inte jag. Vi får ju inte se hela huset men jag tycker att de har gjort en väldigt tidstypisk renovering.

   Tycker ändå de behållt en del tidstypisk anda, men kanske hade kunnat vara mer. Kök och hall var väldigt fina! Sovrummen var inte lika bra i min mening, särskilt inte med heltäckande mattor överallt. Smaken är som baken men jag förstår verkligen inte hur man kan välja det framför äkta trägolv (speciellt om man har pengar att lägga på skiten 😅) och istället ha en matta under sängen eller nåt. Heltäckande matta ser gärna lite B och Jotex ut imo!

   Håller med, tycker inte alls stilen passar huset.

  Så fint läge och kul att de var så nöjda. Jag fick lite redecor-vibbar av sista bilden i matsalen 😊 (till er som inte vet, redecor är en app där man designar olika rum och tävlar mot andra).

   Tycker namnet Villa Lumos känns så pretentiöst. Superfint hus och läge men kan inte hjälpa det, gillar inte namnet bara.

  Fantastiskt men hur mycket kommer de inte stöka till det nu när de flyttar in 🙂

   Stöka till?

   Vilken underlig reflektion. De ska väl få leva i sitt hem? Det är ju inte för utställning, även om det är utställningsvackert.

   Ja, sjukt rörigt har familjen i sin lägenhet. Får spunk

   🤣🤣🤣
   Ja fy, sluta upp med allt stökande hörni

    No way, jag har rent, men stökigt.. kunde inte bry mig mindre.. har viktigare saker för mig att lägga min tid på.. jag städar, barnen stökar.. så får det va!

  Huset är fantastiskt. Har varit ett av mina drömhus sedan barnsben men jag har tyvärr inte samma ekonomi som Läckberg. Hoppas att de kommer att trivas i huset.

  Inte dåligt. Otroligt hur mycket pengar somliga tjänar nuförtiden, och Pernilla W får väl förmodligen sitt nya hus i samarbete. Kan tro att Simon är nöjd, och så får han vara med i en realityserie som ska gå på tv till hösten också, är nog han som övertalade Läckberg till det hehe

   Oj vilken koll du verkar ha eller gissar du bara 😅

   Så jävla tröttsamt med folk som hittar på att ena partnern i ett förhållande ska vara/är nöjd/missnöjd. Är ni verkligen så jävla enkelspåriga?

  Som ett slott. Man kan ju inte orka gå runt i det stora huset utan får väl hålla sig på en liten del.

   Väldigt opersonligt tycker jag, noll charm. Men ett underbart läge förstås.

    Jätte fint läge! Vissa rum va fina, men lite för mycket hotell känsla i andra, fick även konferens känsla i typ matsalen, kändes lite stelt typ!

     Tur att ni inte ska bo där då

      Visste en sån här kommentar skulle komma

       Läckan själv läser här ofta…

    Inte min smak alls..känns som ett hotell eller en konferensanläggning med lite 80-talsvibbar. Men har aldrig gillat den mörka stilen på allt heller 🙂 smaken är som baken helt enkelt.
    Men det är dom som ska trivas och det är huvudsaken.

  Så stort hus men så små sovrum.
  Tyckte inte att det blev så tidstypiskt som dem sa innan.
  Skulle aldrig vilja bo i nåt som nån annan inrett och som känns så opersonligt.
  Tycker i och för sig inte alls om att alla nuförtiden ska ha så stort, så mycket saker och hotellkänsla.
  Dessa moderna hem visar heller aldrig nåt om de som äger husen.
  Och nej, är inte avundsjuk för fem öre. Flyttade till drömmen för ett år sen. Litet, få saker och personligt.

   Håller med om små sovrum. Känns som huset kunde planeras bättre. Tänkte samma om att nån annan inreder, då blir det ju inte som sitt eget hem.
   Och ja jag må vara avundsjuk på alla hennes pengar, men jag kan ha en åsikt om deras hus ändå. Deras smak har jag då aldrig varit avundsjuk på 😬

  Fint hus men inredningen var ganska boring

  Är det bara jag som reagerat på 25 miljoner? Är det inte helt sinnessjukt mycket pengar? Jag fattar att man vill unna sig att leva gott när man tjänar bra och är framgångsrik. Men 25 miljoner kronor? Det är så bisarrt. Inget hat mot dom som väljer att göra det, men världen är fan upp och ner när ett fåtal människor har råd med detta medan så många människor kämpar för mat för dagen. Samtidigt är det höginkomsttagare som klagar över att betala skatt. Usch, känner mig så ledsen över hur världen ser ut. Oh well, vackert hus!

   Haha, förstår hur du känner samtidigt som jag unnar henne hennes framgång och detta fantastiska hus! Dock kommer jag ta varenda person som klagar på skatten med fem nypor salt. Finns så sjukt många rika och välställda i Sverige, cry me a river att du inte har råd med en sjätte bil eller tredje sommarhus. Folk har det allmänt bra ställt. Sen är det en annan femma HUR skatten används och fördelas

    Att klaga över hög skatt handlar ju inte om att man inte kan ”köpa en sjätte bil”. Det handlar om hur mycket man kämpat och krigat för att bygga upp sitt företag. Allt slit man lagt ner under så himla många år för att komma till en viss punkt där man tjänar en viss summa och för att leva en viss typ av liv, för att sen skatta 68% av det man tjänar.
    Det är 68% av din tid, av ditt arbete, av dig helt enkelt. Och jag kan bara säga att när man ser summan pengar man skattar bort i svart och vitt på datorskärmen – så ser man allt slit man lagt ner och allt kul man kunnat göra för dom pengarna.

    Det är inte många som förstår hur extremt mycket tid och hårt arbete det ligger bakom ett företag som omsätter miljoner/miljarder kronor, och därför har en nedsättande ”buhu” attityd. Tycker det är så onödigt? Jag har haft så lite pengar att jag knapp klarat månaden under flera års tid, jag vet hur det är på botten. Men varför ska allt slit för att komma till toppen sen vara något hemskt? Testa själv och se hur det känns när du ser 572 000 kr gå till staten för att sen ända ha en värdelös välfärd!

    För övrigt funkar det inte så när du tjänar större summor pengar, man kan alltid köpa en sjätte bil eller ett tredje sommarhus. Det handlar om summan du tar ut från ditt AB eller att spara ihop pengarna om du inte vill ta ut för mycket på samma gång.

     Hade du kunnat ta sig dit utan all hjälp från skatten med skola, vård och omsorg? Vill du leva i ett land där få har mycket och många lite? Kämpar du bara för pengar? Vi som jobbar som anställda kämpar också och jag betalar gärna skatt så alla kan få just vård, skola och omsorg.

      Nej absolut inte, jag skattar mer än gärna. Tycker som sagt att det är surt och svider när man skattar så höga summor. Menar absolut inte att jag inte vill skatta alls! Olika saker!
      Försökte förklara hur det inte handlar om att ”synd om oss för vi inte kan köpa en sjätte bil” utan att om man klagar över höga skatter så handlar det om känslan när du får behålla 482k och skattar bort 831k. Alltså betydligt mer än det du själv får behålla.

     Fast det är ingen i Sverige som betalar 68% i skatt av det man tjänar?? Kan folk som uttalar sig om detta snälla läsa på

     Dessutom har jag inte hört någon nyrik klaga på hög skatt sen 90-talet, man kan inte bli rik i Sverige på enbart hög lön. Alla som är rika i Sverige har investerat sina pengar på olika vis, genom bonussystem och utdelningar.

      Förra månaden skattade jag 64%, konstigt! Tror du Skatteverket rånade mig?? Hmm… plus dom 64% som jag personligen skattade, så skattade ju också mitt företag 20%. Rätt mycket skatt sammanlagt.

      Jag har både hört andra och har själv klagat över höga skatter. Det är ingen som klagar över faktumet att skatta, det förstår väl alla varför man ska göra? Det handlar om hur mycket du skattar och kanske en önskan att skatta lite mindre.
      Sen finns det dom som har så mycket pengar att det inte ens bekommer dom att dom skattar, härligt för dom!

     Människor med vanliga yrken inom vård och omsorg kämpar nog mer. Tyvärr har de aldrig möjlighet att bli rika trots jobb dygnet runt. Får mjäll att läsa hur somliga rika rättfärdigar/är värda sina pengar pga hårt slit. Bullshit. Tur skulle jag säga.

   Min uppfattning är att folk i alla inkomstklasser klagar över hur mycket skatt de själva måste betala, det är alltid de i någon annan inkomstklass än de själva tillhör som borde beskattas hårdare. Min uppfattning är att de som klagar mest över att behöva betala så mycket skatt är de som i praktiken inte betalar någon skatt alls, förutom i form av moms osv.

    Vilka betalar inte skatt?

     Skattesmitare och skatteplanerar, alltså en del företagare. Som löntagare (samt pensionär!!!) har du ingen chans att smita undan skatt.

     De företagare jag känner har mottot: mycket vill ha mer! Flyttar runt pengar och inventarier och startar nya företag för att kunna komma undan skatt. Fifflar med så kallad personal också.

     Det är tyvärr ganska lätt att planera bort en hel del skatt… både i små och stora företag. Något som man absolut inte tror om man bara varit anställd, men det finns måååånga sätt i gråzonen och sällan kontroll. (Och stora företag blir väl granskade men anlitar bra ekonomer :p)

    Betalar gärna skatt! Har det så jäkla bra och är tacksam över allt vi får för skatten i det här landet och att det ändå finns ett skyddsnät kvar.

     Härlig inställning 🙂
     Jag räknar liksom inte ens skatten som pengar jag betalar? De känns inte som mina från början ju?
     Hade inte skatten funnits där hade jag ju fått samma summa mindre i lön, och företagare hade fått ta mindre betalt?

   Sinnessjuk summa för ett SOMMARHUS. Samma med Jon och Janni som köper en hel jävla kobbe för 39 millar för att bygga sitt sommarhus på??? Hur rika är folk egentligen?!

    Tänk att typ äga så mkt? Även om en del säkert är lån, men ändå 🥺 Är sjukskriven, mitt lilla sparande har gått åt i vintras för att överleva. Hade varit glad för nån tusing 😂 Är inte missunnsam alltså, utan enbart lite jätteavundsjuk 😍

    Skillnaden är dock att framgångsRIKA svenska kvinnor som exempelvis, Läckberg, Ida Warg och/eller Pernilla Wahlberg har mycket bättre smak beträffande sina vackra klassiska husval än vad Jon & Janni har med sina 2 senaste planerade nybyggen.

    Som befarat blir det i Sthlm tydligen ett till av dessa fula fyrkantiga funkishus – som förfular vår skärgård – som de planerar att bygga ute på sin vackra skärgårdsudde. Ni kan se deras planerade fulbygge i Jons senaste vlog:
    https://www.youtube.com/watch?v=YoFqW0RICSw

    Sorgligt, då de verkar vara ett sådant trevligt par som jag dock bara önskade hade bättre smak än detta. Smaken är liksom baken delad; men sådana ’nouveau riche’ personer utan smak, bör helst hålla sig till att köpa ett vackert klassiskt hus (som Läckberg gjorde) som de med sina pengar istället varsamt kan renovera och därmed ”rädda” för kommande generationer, att få njuta utav.

    Detsamma gäller för paret Byggmark Delér: Vore bättre om de köpt ett vackert hus, som de kan renovera som de behagar invändigt, istället för att tillåtas förfula ytterligare ett område genom att bygga ett fyrkantigt funkishus, med platt tak dessutom – i Sverige, där det snöar…

     Själv tycker jag att moderna funkishus kan vara otroligt vackra (orkade dock ej kolla på vloggen för att se just deras). Jag har spenderat många timmar på båt i Stockholms skärgård och tycker att dessa lådor ofta smälter in väldigt vackert i naturen. Tråkigare tycker jag det är när människor köper vackra gamla hus och renoverar dem till den grad att de lika gärna skulle kunna vara nybyggda (men i gammal stil), det går aldrig att återställa.

     Hahaha Jon målade sitt hus i kamouflage mönster. Bra smak är kanske inget man förknippar Jon Olson med…

    Hade hellre sett att ngn köpt det som permanent boende. Känns lite slöseri med hus.

     Men ja! Varför ska vissa ha fem olika boenden de inte använder när det är en satans bostadsbrist?!

     (Med bostadsbrist menar jag boenden som en snitt person har råd med som ensamstående och att uppfattningen är att de saknas på marknaden)

     De sa i en frågestund att de skulle bo där ganska mycket, iallafall tills Polly börjar skolan.

    Är nyfiken på hur de har tjänat sina pengar.

   Jag är inte rik men 25 miljoner i Stockholm är liksom ett vanligt hus typ, vilket är sjukt i sig. Lyckligt lottad är jag däremot men så sjukt glad att jag inte är på husmarknaden nu, tappar hakan över huspriserna i mitt eget område gång på gång. Tycker inte ens 25 miljoner känns så mycket i sammanhanget när det går helt vanliga 90-talshus här för 9. Senaste huset jag kollade på gick upp över 5,5 miljoner, totalt renoveringsobjekt. Lycka till alla ni på marknaden just nu!

    Nej, 25 miljoner kostar inte att vanligt hus.

    Kom till Skåne, här kan ni lätt köpa en hästgård för 5 mille 😍😂

     Ja i Höör. Men vem vill bo där?

     Det stämmer väl inte. Fina gårdar kostar flera gånger mer.

    Bor i 60 kvm på Östermalm, kostar cirka 8,5 mkr, bara som en jämförelse..

     Ja och jag hyr lägenhet för 18 000. Sådan bostadsmarknaden ser ut idag tyvärr. 🙁

      Hyresnämnden om du bor i andra hand.

    Nej ett vanligt hus i Sthlm kostar inte 25 mill. Bor i Enskede (ett ganska ”fint” medelklassområde) och husen här går för 9-12 miljoner.

    Men lägg fucking av nej det är inte ett vanligt hus i Stockholm som kostar 25 miljoner. Bor du ens här eller uttalar du dig bara efter livets hårda skola och förutfattade meningar om ”fjollträsk”?

   Håller med på varenda punkt. Det handlar inte om missunnsamhet, men det är jäkligt snedvridet att vissa får in miljoner utan knappt någon ansträngning alls medan andra jobbar häcken av sig och knappt klarar sig ändå.

    Ingen ansträngning? Skriv böcker du då som gör dig mångmiljonär…

     Och det där ju en gåta; hur hennes mediaokra,löjliga böcker kan generera miljoner?? Språket är minst sagt undermåligt, orimliga karaktärer och böckerna verkar sakna ordentligt korrekturläsning. Nej, hennes miljoner beror på hennes stenhårda marknadsföring av sig själv, inte pga skrivandet i sig.

   CA
   Håller med om allt.

   Det här med att man alltid ska tänka på alla som käääämpar för mat på bordet osv. Suck. Ta ett annat jävla jobb då. Finns åtskilliga, så det är bara att byta. Eller varför tänkte ni inte på att skaffa en utbildning som genererar ett jobb med mer pengar. Skaffa inte heller barn om ni inte kommer kunna försörja dem eller ha råd att ge dem en barndom med roliga aktiviteter utan bara klaga på allt ni inte kan ge dem.
   Självklart kan vissa omständigheter sätta allt på ända, men det är fan i försvinnande få fall det verkligen ÄR så.

    Nej det är inte i försvinnande få fall det är så. Fy för din människosyn. Alla har inte samma förutsättningar i livet och det kan gå åt helvete för oss alla. Empati, förståelse och solidaritet är bra grejer, prova vetja!

    Att kämpa handlar inte bara om vilket jobb man har. Jag räknar in alla yttre omständigheter såsom uppväxt, klasstillhörighet, hälsa och så vidare som gör att man är i sitsen man är i. Jag har pluggat på högskola i nästan sex år och hade inte kunnat göra det utan mina föräldrars stöd. Jag lider av psykisk ohälsa, som många andra, vilket är en ytterligare svårighet i livet för att inte tala om arbetet. Att säga att det är ”försvinnande få fall” är så förminskande för alla som lider. Jag har själv en medelklassuppväxt och har därför otroligt mycket bättre förutsättningar än många andra. Men utan min familj hade jag inte funnits här idag. Jag tänker ofta på alla människor som inte har det stödet och hoppas att jag i mitt arbete kan hjälpa dom på något sätt. Tänk så många liv som har räddats av godhjärtade människor eller något så enkelt som bidrag. Livet är inte rättvist, men är man privilegerad kan man åtminstone göra något åt saken. Det är människor som sitter på kapital av olika slag som faktiskt kan förändra samhället. Därför blir jag så trött när jag läser om någon som köpt sitt tredje sommarställe eller lagt 20 miljoner på ett hus.

    Personligen kräver jag inte mer än en bostad till mig själv och mat på bordet. Det är så vardagen ser ut. Därför är det så jävla bisarrt att läsa om detta ämne.

    Man kan tycka att det är knasigt att vissa kan lägga 40-50 mille på ett sommarhus och vissa sliter i vården med uselt pröjs fast man själv är både välutbildad och välbetald. Men två tankar i huvudet samtidigt, det kanske är för komplext för dig?

   Well man kan tänka på att pengarna inte bara försvinner iallafall 🙂 de delas ju ut till massa andra människor och används till något annat… säljarna kanske lägger vinsten i någon fond men alla som producerat material och utfört renoveringen kommer ju använda pengarna till vanliga kostnader 😉

  Det måste vara sjukt trist för Läckberg att läsa alla dessa oombedda kommentarer om ful inredning. Jag umgås med rikt folk pga själv inte fattig och kan säga att inredningen i hennes villa är långt, långt finare än det mesta jag får se av hem som inretts av andra. Jättefina, personliga barnrum t ex, inga fjantiga markörer av typen Hermesfiltar (jaja, vi fattar ni har råd, gode gud) som skräpar ner soffor, inga standardlampor från Flos (om ens någon?) vad jag kan se osv. Bra gjort, kvinnan badar i pengar och har ändå rudimentär smak och stil kvar.

   Instämmer helt.

   Ok.

   Hon kommer nog snart med ett inlägg där hon läxar upp alla ”hatare” dvs de som inte gillat huset☺️

   ”Jag umgås med rikt folk pga själv inte fattig”? Va det en seriös mening? 😅 Undrar genuint alltså.

   Om nån annan nu tänker så, hade ni sagt upp vänskapen med nån som alltså inte har det gott ställt? Tex nån som är sjukskriven och klarar sig månad till månad? Är det en anledning att inte vara vän? 🙂

   Eller så missuppfattade jag kommentaren 😅

    Anonym 21:20: nej, det var bara en beskrivning, jag är inte fattig och umgås med rikt folk. Och, med fattigt folk. Vänskap har ingenting med pengar att göra i mitt fall.

   Smaken är ju olika. De verkar gilla inredningen och det är ju huvudsaken eftersom de ska bo där. Om jag hade haft möjlighet att köpa och helrenovera ett liknande hus, hade jag valt en mycket ljusare inredningsstil. Huset i sig ger ett ganska mörkt intryck, så jag hade valt att ”öppna upp” det lite mer. De verkar dock gilla den här stilen, så hoppas att de kommer att trivas i sitt nya hem.

  Ett litet sommarhus bara, i sin enkelhet.

  Fint hus. Men undrar över namnet. Får det till lungmos varje gång jag läser det 😄

   Nu gissar jag bara, men skulle tippa på att det är en referens till Harry Potter, där lumos är en trollformel som används för att frambringa ett ljussken från trollstaven 🙂

    Och att det betyder ljus på latin.

    Det stämmer. De är Harry Potter fans.

  Tycker det är riktigt tjusigt men fortfarande lite för mycket gråa inslag. Grått har tagit över Sverige och berövar rum på värme. Jag hade kanske gått lite mer åt ett klassiskt engelskt lantställe, hade jag ägt ett detta hus.

   Jag är så jävla less på grått och ändå har jag inte en enda grå pryl i mitt hem.

    Samma här. Undviker helt grått hemma, man får sådan stor dos av det överallt annars så.. 😉

   Ja! Så trött på all denna influencer-mörkgråa inredning. Skriker 2020 och kommer att kännas passé innan någon hinner säga platsbyggd bokhylla.

   Klassiskt engelskt lantställe hade varit perfekt i detta hus.

   Jag gillar dock konsten!

  Jag är överförtjust i de där fönsteralkoverna som de hade placerat skrivbord i.
  Jag tycker att det är väl investerade pengar om man har den ekonomi Camilla Läckberg har. Det är ju att investera i sig själv och familjen och ett klokt sätt att investera öht. Fastigheter är sällan en förlustaffär om man skulle vilja sälla. Inte när de är av den där digniteten.

  Gillar inte när man gör såna här snabba ,moderna helrenoveringar av äldre hus el lägenheter. Det spelar ingen roll hur mycket det har kostat el hur flashigt och drömmigt det är för i mina ögon känns det dött och sterilt. Allt är dessutom bara svart,vitt och grått. Huset har förlorat sin själ men visst fine det är inte jag som ska bo där. Tycker att Katrin (och Bingo) renoverade och inredde sitt sommarställe ganska lagom och mysigt för att var nyrika Stockholmare.

  ”Polly, den där får du inte ta in på ditt rum, det är heltäckningsmatta”, när Polly kommer gående med en mugg. Varför göra ett barnrum som inte går att stöka i, leka i och klotta i?

   Hon har nog råd att byta ut mattan/fixa tvätt om olyckan skulle vara framme 😄

   Dagens heltäckningsmattor är lätta att tvätta och torka av. De är dessutom luftrenare då partiklar dras ner i mattan och dammsugs upp efter behag.

    Nej de är inte luftrenare. En allergiker ska inte ha heltäckningsmatta hemma. Nu har nåt företag som säljer mattor lurat i dig nåt.

     Nej, du har fel.

     Du får uppdatera dig tror jag.

     Det stämmer inte längre.

   Fast så var det ju inte. Han sa att hon inte fick bära runt muggen för att det var heltäckningsmatta i rummet de var i precis då.

    Han säger seriöst: den där får du inte ta med till ditt rum, du har heltäckningsmatta.

     Varför är det fel? Mina barn fick t ex inte äta eller dricka i sofforna när de var små. Barn tar inte skada av att inte alltid får göra som de vill 🙂

   Ja vem tar det i ett barnrum 🤦🏻‍♀️

   Barn är berövade att leka på ”rätt sätt” numera, bara för att allt ska vara så perfekt…

   Så roligt att hon heter Polly. Vad kan man säga som inte låter roligt när det namnet är med. O för mig dyker bara godiset upp när jag hör Polly. Överflödigt men att barn inte får leka för att de inte får ta in kladd på sina rum… Aningen överdrivet. Ex på fsk ska ju rummet va ”en pedagog” tala om för barnet vad som är ok eller inte i just det rummet. Tydliga gränser men ändå frihet med premisser. Så som det ofta är.

    Att inte kunna måla med vattenfärger/fingerfärger, inte kunna ha picknick i sitt rum, inte kunna springa in med smutsiga sommarfötter och inte kunna äta en glass eller dricka ett glas saft på sitt rum, det tycker jag definitivt är begränsande.

     Måste hon tvätta fötterna innan hon går in i sitt rum?

     Äta kan man väl göra i köket? Jag låter inte mina barn i den åldern leka ensam med fingerfärg. Inte i något rum. När de blir äldre och kan måla utan att måla överallt förutom på pappret så är det en annan sak.

     Eller släpper ni iväg era små barn med målarfärg och låter de leka fritt med det på rummet?

      Ok ska erkänna att jag inte vet exakt ålder på polly men ….

   Jag låter inte mina barn äta i deras rum. De är i pollys ålder och får äta och dricka i köket. Och vid teven så klart ibland när vi myser till det.

   De är inte på något sätt berövade på lek för det.

    Men detta är ju i sommarstugan 🤩

     Och?

  Jag tycker det är fantastiskt vackert. Mitt hus är grått och allt hemma är grått med olika accentfärger i rummen. Älskar grått!

  Det vore intressant att få se hur de ”fixar” till trädgården.
  Nu ser den mycket ointressant ut med bland annat grus och dylikt.
  Men, det kanske de vill ha.
  En så kallad zen-trädgård. Men då måste de kratta allt grus.

   Patron-känsla när man går hårt på gruset. Helst med stövlar eller träskor.

   Tror de kommer bygga en pool.

  Overlook hotel😱

  Jättefint hus men som vanligt inreds husen likadant och det personliga kommer aldrig fram. Det här var väl som klippt och skuret hämtat från en interiörtidning? Att ha pengar betyder inte att man har stil men viktigast är väl att de trivs och är nöjda med resultatet;)

  Hatar! 💩

  Tycker mest det är sorgligt att hon måste filma redan första dagen hon får huset och inredarna inte ens hunnit lämna bygga. Det viktigaste är att visa upp för följarna. Men det var kanske ett samarbete …

  Tycker det var riktigt snyggt inrett, sicket drömhus! Speciellt barnens våningssängar, sånt hade man ju velat ha som barn 😍

  Oerhört fint hus! Sjukt att det ”bara” är ett sommarhus, så avis!

  Jag tycker det var snyggt! Föredrar hotell grått stilen framför vit, shabby chic eller typ Underbara Claras hem. Vi gillar alla olika helt enkelt!

   Finns andra stilar än de du nämnde dock. Neo Trad t.ex är stort i många länder och börjar få lite försiktigt fotfäste i Sverige nu.

    Hmm, ja, det är klart det finns andra stilar?! Nu nämnde jag shabby chic eftersom det har varit stort i influencervärlden och underbara Clara just för ”stug” känslan som nämndes här i kommentarsfältet.

  Jättefint! För mig personligen är det alldeles för stort och för många rum, skulle ta aaaaalldeles för lång tid att kolla igenom varje kväll innan jag skulle sova 😱 Ja, väldigt mörkrädd 😂

   Håller med dig 🙂 Skulle aldrig klara av att bo i ett så stort hus.

  Sjukt tråkigt inrett. Ser ut som ett bättre konferenshotell. De har lyckats renovera bort husets själ. Gäsp.

  Nej..! Grått är så daterat! Hemsk inredning.

  Förefaller som många kändisar/flunsor kör samma matsalsmöblemang. Jämför Läckbergs med Maggan Graaf, Anna B, Katrin Z i Spanien. Inte min stil men smaken som baken….. och en modefluga.

  Superfint. De har helt klart varit med och bestämt men trots det är det en firma som inrett och sponsrat. Varför filmas det? Sponsrat även av någon tv- kanal?

    Alltså 100% spons på kalaset!!?

  Men alltså?!? Vem bryr sig om denna kommersielle författare och hennes tillgångar? Jaaa, vi seeeer att du är snorriiiik, osv… 😴😴😴

  De gråa inbyggda hyllorna känns lite tungt. Men hallen är fantastisk och köket, även om köksön känns lite för stor. Hotell/konferenskänsla på i inredningen, men vad gör det? Tomten är fantastisk och det är mycket värt.

   PS, alltid synd när man inte kan sitta vid ett köksbord i ett kök, utan man har en stor köksö som tar en massa plats.

    Det finns en mysig frukosthörna – funkar säkert även för middag – har du missat den?
    Jag hade dock valt en större matplats i köket.

  Som många skriver … smaken är som baken. Deras hem är inget som alla behöver gilla. Utan bara de själva. Och uppenbart gör de just det – tycker om/älskar sitt hem. Och det är ju den biten som man bara får vara glad över. Att just de har hittat en känsla i sitt hus som de är trygg, nöjd och lycklig med.

  Så … att överlag bara gå in och ge negativa kommentarer … ja, det är utrymme för fria åsikter, men ibland känns det som om att det bara är lättare att slå ned än att bara konstatera att någon annan har fixat det – och fixat det jäkligt bra.

  Tycker jag om precis allt i hennes Villa Lumos? Nej! Men förstår jag att hon älskar det och är nöjd med precis allt? Ja! Och det räcker. Hon är lycklig över resultatet – jag har några åsikter, men de kan jag hålla för mig själv 🙂

  Älskar färgen på lister, dörrkarmar och dörrar mm! Så vackert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *