P!NK stöttar det norska lagets protest

Det kvinnliga, norska beach-handbollslaget har fått böter efter att inte följt de avklädda reglerna vad gäller minimala matchställ, medan de manliga spelarna får ha shorts och linne på sig.

Den tidigare handbollsspelaren Linnea Claeson tar upp saken på Instagram, där hon publicerar en bild som verkligen visar skillnaden mellan herr och damlagets matchställ när EM i beach-handboll avgörs i Polen.
Hon har även postat artisten P!NKs kommentar där hon erbjuder sig att betala lagets böter, i protest mot den här tydliga demonstrationen av sexism inom förbundet.
💪🏻💪🏻

 

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Pink är en underskattad artist på så många plan

   På vilket sätt är hon underskattad?

    Röstmässigt och creddmässigt för sina värderingar och engagemang

     https://youtu.be/SkpPRLq1ZtU

     Här får hon sina liveframträdanden betygsatta av en vocal coach

  Hahaha men hej 3000 år efter att precis alla nyhetsidor redan publicerat detta?

   Linnea är inte ens trea på denna boll.
   Klart hon måste hitta något för att verka relevant igen.

   O givetvis är det skruvat gällande reglerna för klädseln, men det kommer att ändras mycket snart.

    Det kommer (förhoppningsvis) att ändras pga att det blivit så uppmärksammat. 3:e eller 30:e på bollen är irrelevant i detta fall

   Det är Norges handbollsförbund som publicerat bilden!!

   Men är det inte bra att så många som möjligt tar upp detta så att så många som möjligt blir uppmärksammade. Är helt övertygad om att det finns en och annan som inte visste om detta förrän de läste det här eller på Linneas blogg. Spelar det någon roll om 3000 andra redan uppmärksammat det då? Är väl bara bra att så många som möjligt uppmärksammar en sådan sjuk grej så det kan bli ändring. Kom igen people, tänkt lite längre än vad näsan räcker innan ni postar kommentarer…

  Och då är Linnea ute och försöker samla enkla billiga godhetspoäng igen. Vem har hon snott texten av den här gången? Det finns absolut inte något seriöst med den mytomanen.

  Varför är det bara Norge som protesterar? Om fler lag står upp för att nuvarande klädkod är fel så kanske en ändring kan ske?

   Det är inte bara Norge som protesterar, men eftersom de internationella förbunden tidigare hotat med diskvalificering om man inte följer klädkoden har lag inte varit beredda att ta den risken. Det har dock pågått en diskussion med pamparna i flera år som hittills inte lett till något (men som tack vare uppmärksamheten till hösten kommer leda till att reglerna ändras). Jag och flera försökte driva frågan redan för flera år sedan men responsen från de internationella förbunden var minst sagt sval, och eftersom Sverige inte är någon stormakt i beachhandboll var det väldigt svårt att få våra röster hörda. Men all credd till Norge att de faktiskt gör något, det verkar som de faktiskt lyckas göra en förändring!

    Alltså, skulle de inte kunna göra en kupp och ha hudfärgade cykelbyxor och t-shirts under tävlingsdräkterna? Hade velat se de ansvarigas reaktioner! 🤣 Jäkla skitregler verkligen, alla lag borde gå ihop och strejka!

    Tack för ditt svar! Hade inte hört detta tidigare men intressant att diskussion pågår. Hoppas att den leder till något gott!

  Tycker det är sjukt 2021 att vi fortfarande har såna sjuka kläd regler inom visa sporter. Känner att personerna som sätter dessa regler och vägrar ändra de är män som inte kollar på kvinnlig handboll för sportens skull…

  Är väl tyvärr för att locka tittare.

   Men sluta. Ska det vara ett acceptabelt argument 2021? Man kollar på sport för att den intresserar dig – inte för att glo på avklädda kvinnor.

    Vad ska 15:39 sluta med? Att inte spekulera om varför reglerna inte lyfts utan istället cementeras?

    Om man inte försöker förstå vilka intressen som styr blir det svårare att angripa problemet för att hitta en lösning. De som styr lär ju inte gå ut med varför utan bara tiga eller hitta på andra bortförklaringar.

    Typ som när det kom fram i uppdrag granskning att H&M bränner kläder de inte lyckas sälja med motiveringen att det var bly i dom medan UGs tester visade att det inte fanns något bly. Sedan var nyheten över, varpå de slutade svara UG och hade lurat hela Sverige.

    Detta är en orsak varför samhällsvetenskapen i skolan är så viktig. Att försöka sätta sig in olika aktörers intressen.

   Dom påstår att det är för att annars tappar dom sponsorer

    Vilket hänger ihop med tittarsiffror.

   Locka tittarna?
   Då borde ju männen också spela i nått ….
   Bara i Speedos vore ju nått!

   Nä nu får de fan ändra på reglerna gällande klädseln

  Jag fattar inte att tjejer kan känna sig bekväma med att gå in på en stadion med tiotusentals åskådare och miljoner framför Tv-apparaterna i minimala kläder. Nu har det väl blivit aningen bättre inom friidrotten, men jag minns när Kajsa Bergkvist tävlade, hon var praktiskt taget naken. Och varenda gång tjejerna i hoppgrenarna hade gjort ett hopp, fick de plocka ut trosorna ur rumpan. Helt koko!

   Men inom friidrott är det väl lite upp till varje person.
   En del hoppar/springer ju i tights eller mini shorts

   Men där vill man väl ha så lite kläder som möjligt för mindre vikt, luftmotstånd etc?

    Herrarna (bla Stefan Holm) körde ju i shorts?

     Ja, stefan Holm hade luftiga, korta shorts. Kvinnor har tajta, minitrosor.

      Herrar har även heldräkt som val, det är dock inte att rekommendera i höjdhopp eftersom det hämmar viss rörlighet, fungerar bättre i stavhopp och längdhopp. Damer kan även välja på kortare tights och längre (knälånga) tights. Det handlar som sagt om rörlighet.

      Så jävla trött på att instagramfeminister kapar varenda fråga.

    Gäller märkligt nog bara tjejer, dock…

   Kolla lite mer noga på friidrotten så ska du se att kläderna är olika.

   Det fanns också en kamera strategiskt placerad så man såg när den som hoppat t ex längd reste sig upp efter hoppet. Kameran filmade inte i ansiktshöjd om man säger så.

    Den är ju för både män och kvinnor, dock.

     Absolut, men hur trevligt?

      För att vi vill se var de landar,hur de landar, deras reaktion osv

   Om du själv har testat friidrott på högre nivå än skolnivå förstår du snart varför vissa grenar har olika ”klädkod” och preferenser.

  De i främre raden ser ut att vara amputerade.

  Jag höll helt med det norska laget, men när Linnea C hakar på är det så man vill byta åsikt och kräva ännu naknare damer… Linnea är den märkligaste figuren av alla, förr hittade hon på att hon blev antastad varje dag, sedan avslöjades hennes fejk och nu hakar hon alltid på det någon annan redan sagt.

  Hon filmar också alltid sig själv snett uppifrån ner i urringningen och sticker ut tungan, så att ingen ska missa hur flickaktigt sexig hon är. Tröttsamt.

   Apropå ingenting, försöker hon fortfarande vara Hédi Frieds bff?

   Ja hon verkar ha vettiga åsikter till en viss gräns. Sen känns hon inte särskilt trovärdigt. Precis som du skriver. Först var det hennes grejer hon råkat ut för. Sen när hon blev påkommen ändrades det till att folk skickat in. Samma på en föreläsning, hon överdrev hur det hade låtit av ungdomarna i publiken. De kvinnliga lärarna som uttalade sig senare kände inte igen bilden alls som hon hade skrivit om på sin Instagram.
   Sen ska vi inte ens gå in på tröjan hon tryckte upp om att det är förbjudet gömma en flykting så göm två (typ). Ja tittar man på de som är illegalt i Sverige (bland annat terrorstaten i Sthlm) och han som högg ner människor nyligen så är det ju en väldigt märklig uppmaning.

  Bara så vidrigt sexistiskt! 🤮

  Jag tror att denna konstiga regel håller många tjejer från sporten. Jag t.ex. har aldrig en perfekt bikinilinje hur jag än gör. Raka går inte för då får jag röda utslag direkt dagen efter när håret växer tillbaka. Jag har alltid små ärr efter att ha grävt ut inåtväxta hårstrån, fjun som växer tillbaka innan andra strån osv. Skulle verkligen inte vilja ha en kamera som zoomar in mig i närbild och sänder ut till hela världen när jag har på mig bikinitrosor.

   Är gammal handbollspelare men har noll koll på beach handboll faktiskt 😅
   Är det vanliga handbollsspelare som gör detta på sidan eller specialiserar man sig på det här? :p känns som en jäkligt liten sport i så fall!

  För att gab är ganska skör. När hon bodde i Göteborg och gjorde naglarna där kunde hon ringa om en nagel gick av eller liknande och vara HYSTERISK. Och kräva av nageltjejen att få fixa den asap även om det var typ kl 21 eller nageltjejen var ledig. Tänker att blir man så hysterisk för en sån sak så är man kanske lite skör.

   Då ska hon nog hålla sig borta från offentligheten.

    Tror inte hon kan det, bekräftelsebehov deluxe!

  Erkänn att Gabjoss har betalt stor summa för att du ska radera alla kommentarer som angår henne

   Oh ja, jag vet bara inte hur jag ska deklarera för miljonerna. Kanske ta det svart under bordet? Vad tror du? Har du några smarta knep och tips att bjuda på? 😂

    Men kan du inte ge ett seriöst, ärligt svar varför du särbehandlar henne? Det märks ju av så tydligt!

     Påståendet var absurt, därav mitt svar. Anledningen till att det kanske framstår som att jag särbehandlar henne är för att jag generellt blivit hårdare med vad jag tillåter i kommentarsfältet, och det gäller ALLA jag skriver om, även Isabella Löwengrip
     😊

  Nu raderades gabjoss-kommentaren härifrån också 😂 vad är grejen?!

   Ja, varför inte svara istället. För en del är det silkesvantarna på medan andra behandlas som skit under skon.

   Så oprofessionellt, att inte kunna skilja på personligt tyckande och jobb 🙄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *