Är du besatt av statistik?

Linda Hörnfeldt är lite av en sociala medier-expert, som ofta delar väldigt hjälpsamma inlägg på Instagram, där hon är typ 100% mer pedagogisk än vad jag någonsin kommer kunna vara.

Hur är det med er?
Är ni besatta av er statistik?
Oavsett om ni jobbar med era sociala medier eller bara knarkar likes för det egna egots skull?

Är det någon av er som använt funktionen att stänga av likesfunktionen för egen del och att även inte se andras siffror? 

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker siffror över lag är fascinerande.

  Du kan enkelt laborera och dupera människor med staplar och diagram.
  Så länge du låter värdena stå med små siffror. Folk läser inte så noga…

   Siffror är den bästa uppfinningen. Eller ja, en av de bästa.

    Vem uppfann siffrorna ijenklien?

     Siffrorna vi använder kallas väl för arabiska siffror. Sen har jag för mig att alla(?) siffror egentligen kommer från Indien men att vi kallar dem för arabiska av nån anledning som jag inte minns.

     Så…nån från Indien..?🤔😅

     Brasse, Eva och Magnus

      Finns det alltså människor som räknar upp dom i annan ordning än Magnus, brasse och eva..?! 🤯

       En två tre, fyra fem sex sju, åtta, NIO! .. TIO!

       Kom på dem i den ordningen, hade helt tappat ”Magnus” och fick för mig att han hette Lasse 🙂

     👍👏 😊

     Ijenklien? Really?

     /Jag vet att man inte får
     språkpolisa men kom igen!

      Du tror inte hen skrev så medvetet? 😂

      Swosh!

  Jag skulle behöva vässa kunskaperna i sociala media. Linda Hörnfeldts ”Social Brand Lab” verkar intressant; någon som har gått kursen? Kostar? Nöjd?

   Rekommenderar verkligen lindas kurs!

    Elller inte! Trams, hon har ju bara 15 k followers själv och folk kan väl använda sina egna hjärnor istället för att betala pengar till henne. Nej gå inte på det där, spara era pengar!

     Om du tror att det handlar om antalet följare så är du tyvärr helt ute och cyklar. Vad är det för mening med att ha 200K följare om ingen är engagerad i dig och det du säljer?

     Alla kan inte bli influencers, men alla kan använda sociala medier som marknadsföringskanal och det kan du göra med 2000 följare om du nu vill.

      Varför skulle inte alla kunna bli influencers? Det är väl tvärtom något verkligen alla kan bli? Du behöver inte klara syntester, psyktester, ha fläckfritt belastningsregister, höga betyg. Det är väl bara att köra?

       För att bli influenser behöver du vara tillräckligt intresseväckande för att människor ska vilja konsumera ditt content. Och det är verkligen inget alla är.
       Finns ju hur många som helst som försöker bli influencers men som helt enkelt inte fångar folks intresse.

        Exakt 👆🏻

     Förstår din poäng på ett sätt, samtidigt, en fotbollstränare är ju sällan en fd proffsspelare själv. En musiklärare är ju ingen artist som dragit sig tillbaka och en pt behöver ju inte vara 100kg rena muskler för att kunna hjälpa dig att skaffa det. Tänker att teori och praktik inte alltid är samma sak🤔

      Typ 99,9% av alla fotbollstränare har själva varit proffs.

       Inte direkt 🤷🏼‍♀️

       Haha nej verkligen inte 🙂

       Hahaha oj. Ibland är det bra om man vet vad man pratar om.

   Ja den är riktigt bra om du känner att du vill ha allt i ett och slippa googla allt själv. Men det kan man förstås också göra. Du får kolla om du är rätt målgrupp.

  Nej, inte det minst 😄

  Min erfarenhet är att det kan vara oerhört godtyckligt.

  Jag måste föra statistik på mitt jobb och dessutom om i princip allt. Antal besökare, antal män, antal kvinnor, antal som varit med i olika aktiviteter och ja mycket mycket mer.

  Om man samtidigt ska hinna med att jobba då blir det som sagt ibland godtyckligt. Men så länge polittikerna är nöjda med resultatet så..

  Hur kommer det sig att hon bara har 15 k följare om hon nu är så bra och kunnig på sociala medier? Det ter sig lite märkligt. Tänk att det går att göra business på vad som helst, men det där skulle jag inte betala pengar för, bättre att tänka själv och använda sin hjärna. Inte så svårt att förstå de punkter som hon tar upp i inlägget tror de flesta av oss redan förstod det. Men smart att be folk att tagga henne så hennes konto får spridning och eventuellt fler följare haha

   Man kan väl vara kunnig inom ett ämne även om inte alla känner till en 🤷🏼‍♀️

    Ja visst kan man det MEN om hon nu är kunnig på sociala medier och ska ”utbilda” i varumärkesstrategi så borde hon kunnat ha lyckats bättre själv för egen del, tycker du inte?

     Framgång i sociala medier är inte = mängden följare. Framgång i sociala medier mäts i engagemang. Du kan driva en lönsam business på 2000 följare.

     Jag lär mig hellre om varumärkesstrategier av en person med färre antal följare, eftersom jag själv aldrig kommer bli stor i sociala medier. Vill hellre veta hur jag får ut mest av de följare jag har.

   Följare och likes är ju inte samma sak. Många konton jag inte följer, men tittar på storys varje dag och likear bilder. Orkar dock inte få upp allt i flödet, så då söker jag på dom så finns de där. Bland annat Bloggbevakning 🤭

   Jag tycker hon verkar väldigt vettig och kunnig. Jag har aldrig tolkat det som att hon vill bli en stor influencer, hennes målgrupp är väl inföuencers som vill bli större och smartare? Dvs hur man tar betalt för samarbeten, hur man tänker kring content osv. Hon är inte en flopp för att hon själv inte har mer än 15k. Vi vanlisar är kanske inte superintresserade av den kunskapen just.

   Tydligen tillräckligt bra för att tjäna pengar på det. För det gör hon ju. Hon lever på det.

    Ja, genom att sälja kurser inom ämnen relaterade till sociala medier, vilket det här är ett halvdant markerat reklaminlägg för väl?

    Inget superengagemang på sina poster heller, 500-600 likes..

     Men äh, jag ångrar mig. Hon verkar vettig, tror jag mest störde mig på att det här för mig ganska tydliga reklaminlögget lyfts fram som ”bra exempel” när det inte är lika superövermarkerst som bloggbevakning brukar vara stenhård på.sbsolut behöver man inte vara en superinfluencer för att lära ut om sociala medier – du behöver inte vara proffssångare för att sitt i idoljuryn heller, men det är inte heller helt orelevant att man har relativt sett få följare och engagemang om det är det man ska lära ut hur man får.

      Just posten Camilla länkar till tar ju dock upp just det här varför likes i sig inte är speciellt viktigt. Tror hon satsar mer på inlägg som folk sparar och ev på kommentarer. Och mindre på bilder som ska ge likes – fyller ju liksom ingen funktion.

   Jag tänker såhär. Linda är ju otroligt nischad inom sitt område, hennes publik är inte ”den stora massan” utan de personer som faktiskt vill följa henne för att lära sig att marknadsföra sig på sociala medier, exempelvis blivande influensers eller företag. Hade hon velat bli influenser så hade hon väl satsat mer på det, men nu är det ju inte det hon vill utan hon vill lära ut om hur man marknadsför sig själv eller sitt företag i sociala medier. Har man sin nisch och driver sitt företag med hjälp av sociala medier så kanske du inte får den största publiken men det är ju som sagt inte heller det hon är ute efter.

  Bara för något är självklart för en själv är det inte det för alla andra… Tänk tänk med stora hjärnan.

   Svar till Sandra

   Varför har du tagit mitt användarnamn? 🤔 Var det svårt att komma på ett eget?

    Men gud, det är inte varumärkesskyddat. Personen kanske inte ens sett att nån använder det.

    Tvivlar starkt på att din mamma döpte dig till 🍉

  Om jag skriver något inlägg brukar jag kolla likes dagen efter eller se om man fått mothugg men kommentarsfält som bloggbevakning är bra tycker jag. Här sorteras inte den högst rankade kommentaren först, vilket händer på reddit där allt slutar med en circlejerk mellan alla som tycker likadant.

  Så statistik är inte alltid till nytta är det jag vill säga utan kan skapa filterbubblor.

  Jag slutade ladda upp bilder på sociala medier när jag kom på mig själv att börja bli besatt av likes och vilka av mina kompisar/följare som gillade eller inte gillade en bild. Det var 2016. Känns skönt och rätt för mig att bara följa kompisar och inte ha någon som följer/dömer mig och mina bilder.

  Någon som följer henne och vet om hon uppdaterat något under de senaste åren om sin ofrivilliga barnlöshet som ensamstående utan partner? Fick hon barn till slut och har valt att inte lägga ut några bilder på barnet, eller fick hon ge upp av en eller annan anledning? Jag följde henne för flera år sedan och hon verkade vara en så fin person.

   Kolla hennes blogg själv? Inte så svårt. Hon skriver om det då och då.

  Är det en godkänd reklammarkering? Att skriva lite inspirerande text först och sen reklammarkera när man vill kränga nåt?

  Jag vet OT men IL på tredje utlandsresan denna sommar när smittspridningen eskalerar på alla håll. Jag orkar inte mer med samtiden.

   Bianca verkar ha åkt en dag (!) till Marbella 😳

  Hade gärna stängt av mina ”likes” både för mig och mina följare men hittar inte hur man gör?

  Träffade Linda 2014 på ett bloggevent. Hon är en så fin person och allt arbete som hon har gjort för att få till tydliga regler för hur man ska reklam markera på sociala medier ska hon ha creed för.

   Cred. Förlåt 😅 brukar inte störa mig på felstavningar men creed klarar jag inte av 😂🙈

  Tog bort instagram och Facebook helt, raderade konton, och det är SÅ SKÖNT
  Lade sällan upp bilder så hängde inte upp mig på likes, men det där eviga scrollandet…

  Isabella Löwengrip nyss hemkommen från Italien och nu måste hon resa igen till Kroatien from imorgon. 100% att resan är återigen sponsrad. Helvete vad hon ska resa, dessa muppar förstår inte att världen brinner tom i Medehavet härjar bränder men vissa tänket inte på morgondagen. Hon gör ingenting hemma aldrig städar,lagar mat eller något beter sig som en fjortis.

   Absolut kritik för resandet. Men det sista va väl ändå väldigt onödigt 😅

    Håller med 22:15!

    Mmm, den sista sleven dröp av missunnsamhet…
    Precis som om det är omoraliskt eller olagligt att inte städa eller laga mat 🙂 🙂 🙂

    Inser nu att JAG som älskar att dona här hemma och inte är så förtjust i resor, jag är nog Anonym 22:15:ons idealiska partner och vän.
    Heja!

   Eller menar du att hon aldrig visar upp när hon lagar mat och städar?

   Viktigt även att tagga att man sitter på Arlanda Vip. Hela hon är pinsam rik wanabee. 🤮

  Har ej stängt av men har funderat på att göra det. Vissa gånger blir jag sur då det gått ett dygn och ingen har gillat en bild jag lagt ut (sjukt jag vet). Så hade nog behövt stänga av för min egen skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *