Premiär för ”Svenska powerkvinnor” den 7 september

Är ”Svenska Powerkvinnor” någon form av substitut för Viaplays ”Svenska Hollywoodfruar” som lades ner efter 10 säsonger?
Ett substitut, men samtidigt lite av en motsats.
I USA är det ju ”power” med en hemmafru som samtidigt har en nanny på stand by, som kan leka med barnen om mamma fixar naglarna eller ”jobbar” med välgörenhet. Så är det inte i Sverige…
En svenska ”powerkvinna” är den som roddar med allt från fotbollsträningar och läxor, till skolresor och hämta på förskolan – samtidigt som man är extremt framgångsrik i sitt yrke och minsann inte köper in någon form av extern hjälp utifrån, utan hon städar, tvättar, lagat mat och nattar alla barnen själv innan hon kan sätta sig ner för att försöka jobba lite innan något av barnen vaknar och är hungrigt eller har spöken under sängen.
Lite det som Isabella Löwengrip försökte sig på, innan allt kraschade för henne. Hon hade ett ”hemma-team” med barnvakter, en stylist, en make up-artist, en kock och säkert någonting mer som jag glömt bort. Att göra som Isabella gjorde hade setts som STORT power i USA, men inte i Sverige.
Intressant hur två länders inställning till en och samma sak kan vara varandras motsatser.
Det som definierar  en ”power woman” i USA, är i Sverige synonymt med att vara en dålig förälder. Lite klassisk ”mom shaming” if you will…

I Sverige tror jag många – särskilt kvinnor – kritiseras om man ”out sourcar” vissa delar av livet, särskilt när det handlar om barnen. En ”riktig” powerkvinna ska kunna rodda allt som har med barnen att göra OCH samtidigt vara extremt framgångsrik i sitt yrkesutövande. En nanny är inte ”power” i Sverige, och jag har stött på flera framgångsrika kvinnor som absolut inte vill att det ska komma till allmänhetens kännedom att de har en (och ibland även flera) personer som tar hand om ens barn, ibland mer än de själva gör.

Ponera att någon av dessa ”powerkvinnor” har barn, som tas om hand av nannies eller barnvakter, någonting den här ”powerkvinnan” absolut inte vill ska komma ut. Hur gör de då? Kommer produktionen tvingas klippa bort allt sådant och samtidigt regissera några scener där barnet och ”powerkvinnan” interagerar med varandra?
Lite klippbilder från utanför förskolan?

Så vad är egentligen ”power”? 
Jag vet att jag skrev ungefär samma fråga förra gången jag tog upp det här programmet, men jag är inte riktigt iland än känner jag.
Vad är en ”powerkvinna” för dig? Vem eller vad får dig att tänka ”power”?

Ah, jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som skaver här, men om ni tror att ni fattar vad jag menar så är jag nöjd.
Gör ni det? 🙂

156 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  En power woman i USA är inte en hemmafru utan en kvinna med ett högt uppsatt jobb, någon med makt och inflytande.

   Precis!

   Och ”jobba” med välgörenhet? Det finns många hemmafruar och även karriärkvinnor som planerar och genomför event, är ansvariga för ekonomin, personal etc helt ideellt. Arbetsuppgifter som andra får betalt för men de gör gratis. För många räcker det inte bara med att komma och visa upp sig, stå i soppkök etc.

   Verkligen! Var har du fått den bilden ifrån Cam? Du har ändå bort i USA och borde veta att det absolut inte stämmer. Det du beskriver är mer överklass.

    Snarare familjer med väldigt mycket pengar och inte nödvändigtvis överklass.

    Alla är individer och vill undvika att generalisera men skulle absolut inte säga att det är överklassen som gör så som Cam beskriver.

   En powerkvinna?
   Är trött på begreppet.

   Powerkvinna är inte detsamma som karriärskvinna, kanske i USA visserligen men annars är det väl ett ganska töntigt ord?

   Och Läckberg? Hon har väl som alla andra barnvakt?
   Är man sämre då?

   Powerkvinna är väl någon med många järn i elden.
   Känns fan som serien är 15 år för sen. Vem ska ens kolla på skiten?

   Rätt. Att vara powerkvinna innebär att vara framgångsrik utöver det vanliga.
   Det har inget med barn och vardagspusslet att göra

  Antingen jobbar man för mycket och prioriterar inte familjen eller så jobbar man för lite och lägger för mycket tid på hemmet. Antingen är man för pryd och påklädd eller så är man för provokativ och avklädd. Man ska säga sin åsikt men man ska inte höras och ta för mycket plats. Man ska vara försiktig när man går hem själv men man får inte se män som ett hot.

   Precis! ”Skit i andra och sköt ditt eget” borde få ett litet uppsving nu. Det verkar som att andras liv och sätt att vara på ska vara allas ensak just nu.

   /väldigt trött på samtiden med pekpinnar och godhetsknark

    Spot on!!! ??

   Och du skall våga vara dig själv, men inte om ”dig själv” är allt för iögonfallande och avvikande….
   Gud förbjude om du skulle ta på dig en magtröja TROTS att du inte har en platt mage. Nä för tusan, var nöjd med dig själv, men inte fööör nöjd liksom.

   Exakt, hur man än gör finns det alltid någon som tycker att man gör fel.

   Eller så är man helt världsfrånvänd, som Speci-Elsa som undrar varför folk åker hem från sina sommarhus ”helt plötsligt”, fastän det är jätteskönt väder… ja, undra varför..?

   ”Nu är det två veckor kvar här på Gotland och de flesta börjar åka hem. Konstigt eftersom skolorna inte börjar förrän om ett bra tag och det är ju nu som ön är som vackrast.”

    ?

    Hahaha nej nu dör jag

  Nu börjar alla pikar mot Isabella bli lite tröttsamma faktiskt…

   Tänkte precis samma sak. Det var väl inte länge sedan BB frågade om hur bloggen kunde bli bättre (eller liknande) och en stor del bad om mindre inlägg rörande Isabella. Det gick väl sådär ett tag, men känns som att Camilla inte kunde hålla sig längre… Borde man räkna ut hur många inlägg i månaden som har pikar mot IL? Det känns som väldigt barnsligts beteende – tänker liksom att om någon skulle sitta och skriva en blogg inför tusentals läsare om varje gång Camilla skriver felaktiga inlägg eller tabbar sig, (som med Isabella och de inställda flygen t.ex. som hon sedan ljög hade skrivits på natten och därför var fel, men instagram posten från IL hade inte publicerats före dagen efter) så skulle hon nog inte må så bra själv mentalt av det. Efter alla inlägg hon skrivit om hur synd det är om Bianca och andra influencers som får så mycket skit i sina kommentarsfält och hot, mobbning om vikt etc. och hur dåligt de mår psykiskt pga det så tycker man ju att hon skulle ta det på större allvar att HON skickar en hel armé av nätmobbare till ILs blogg varje gång hon gör såna inlägg. Det räcker att läsa kommentarerna på ETT inlägg på ILs blogg så kan nog vem som helst (med lite vett) hålla med om att ingen förtjänar att få dagliga meddelanden om hur dålig mamma man är, att man är tjock etc….

   Förlåt för the rant men tycker det är så extremt omoget av en vuxen kvinna att bete sig som queen B av något 15 årigt kompisgäng som vill att alla andra ska hata en av tjejerna i klassen.

   Fast det där är ingen pik till Isabella. Tvärtom. Jag använder henne som exempel på hur olika det kan vara, beroende på var man bor. I USA hade hennes strategi setts som en av en power woman, medan det i Sverige är tvärt om.

    Hmm. Trodde det där värsta kvinnohyckleriet där man shamear yrkesarbetande (och ensamstående…wtf…) för att de betalar för olika servicejobb (man måste ju inte ens ha barn för att tycka att det är en vettig sak att göra) var helt utdött. Tycker uppriktigt att du i din värsta hetsjakt mot Isabella när det begav sig pushat för riktiga 50 tals ideal. Nää, det är inte fel ha ett arbete och barn och det är verkligen inte fel betala bra för bra hjälp- med eller utan barn.

     Känns som man hellre ska bli utbränd och sjukskriva sig än att ta in städhjälp ibland

      Fast varför måste man bry sig? Vill du ha städhjälp, ha städhjälp. Vad andra säger är väl deras problem?

       För att andra får en att känna sig mindre lyckad för de får ju hushållet att gå ihop utan hjälp

  Verkar som att man kan vara powerkvinna även utan barn. Frågar man en feminist är väl alla kvinnor alltid powerkvinnor, bara för att vi lyckas överleva i ett patriarkat. Eller så är det fult att vara en powerkvinna. Man ska istället vara mjuk och skör för att det är fint, inte att vara som mäktiga män som bara förstör världen och är oempatiska.

  Vet inte om du baserar ditt resonemang på din erfarenhet från USA, men jag tänker att den svenska välfärden inte riktigt går att jämföra med USA. Det här med daycare / förskola kanske är lika kostsamt som en nanny i USA?

  Jag har själv aldrig varit i USA, men jag TRODDE alla dessa programmen med rika hemmafruar mest var en nidbild och lite ”dribblande” med bilden av en rik hemmafru och inte riktigt vad amerikanarna själva anser vara eftersträvansvärt.

  Tycker väl inte det finns nån som är mer power än den ena. Jag är isf power för att jag överlever och står på benen trots att jag genomlider ett helvete (sjukdom). Har inga barn eller sambo, men ser till att överleva ändå. Men även mina vänner med/utan barn som ser till att göra sitt absolut bästa oavsett förutsättningar osv.

  Tycker inte man blir ”power” för att man är känd och kan rodda i livet. De är också power, men det är inte det som utmärker tycker jag. Alla har vi nåt som gör oss till powerkvinnor/män ??

   Håller med dej, sätter inte heller ”power” som synonymt med till exempel rikedom.

   Ibland känns det som att all min ”power” går åt till att försöka ta mig igenom dagen…..

   Men det som jag då tycker är ”power”, det är att kunna dra lärdom av något och sen använda den lärdomen till något bra, att kunna vända något som från början var negativt till något bra.

   Håller med du. Tycker de valt ett väldigt konstigt namn till serien. Dock vet jag inte vad de skulle kallat de

  Vad är det som har hänt med Emilia? Ang hennes story på instagram

   Någon som hon trodde var hennes vän har lagt upp konversationer som de haft. Men nu bara lägger upp Emilias kommentarer.
   Allt för att få trafik till sitt konto. Vilket resulterat i att Emilia får hot och elaka kommentarer.

    Var kan man se detta då??

     Kan du bara sluta spamma varenda kommentarsfält. Ingen är intresserad gå och skäms med dig.

      Vem skriver du ens till? Om det är mig du menar så har jag kommenterat två gånger på en månad så du ser nog fel 🙂

       Går att se på realitysvea på Instagram ?

     Tänker inte ge vederbörande trafik. Emilia är inte min favorit men det människan gör mot henne är bara elakt.

      På vilket sätt är det elakt?

    Nä det var väl ingen vän utan nåt skvallerkonto eller har jag fel?

     Skvallerkonto anonymt

     Jo, de var vänner och ”vännen” startade upp skvallerkontot.

      Så pinsamt. Inte för Emilia utan ”vännen.”

  Varför är Antonija med, vad ska hon tillföra programmet? Mer överdriven influencer som gör allt för att verka cool och skön får man leta efter. Det måste väl finnas minst 20 svenska influencers med lika mycket följare som man inte får huvudvärk av att titta på, eller har de andra deltagarna i programmet en alldeles för mellanmjölkig personlighet för att locka 10-åriga tittarna?

   Skulle precis skriva detta. Sorry men antonija är inte i samma liga som Läckberg och bagge. För övrigt hatar den här bossbabe (babe??? Inget mer förnedrande för en chef att bli kallad babe) och powerkvinna mentaliteten. Ska vi göra program som bossmän och powermän och så står dom där med armarna i kors och ser tuffa ut. Cringe.

    Håller med!

    De har ju försök välja ut personer som ska locka massa olika tittare, rätt uppenbart.

  Men måste en ”powerkvinna” innebära en kvinna som både fixar en karriär OCH en familj? Jag tänker mig mer att en powerkvinna kan vara någon som lyckas skaffa sig maktposition, en kvinna som tar plats och som blir lyssnad på och respekterad i sitt yrke. Det behöver i min hjärna inte innebära att hon dessutom roddar familjeliv.

   Det är ju inte alla på bilden som har barn heller, Antonija har väl inte det?

  Namnet på den här produktionen – det måste väl ändå vara ironi?

  Serena Williams.

   ?

    ?

   Yay! Såå bra är hon!

  Aldrig hört eller sett att powerkvinna i USA betyder hemmafru. Snarare chef på stort bolag kanske. Men powerkvinna i Sverige håller jag med om, det verkar betyda kvinna som gör karriär och samtidigt tar hand om familj och hem. Onödig press tycker jag – om man behöver hjälp och har råd att ta hjälp så känns det som win-win. Varför ska man behöva slita ut sig totalt för att vara power?

  Ingen kvinna med verklig makt kommer att vara med i ett TV-program om ”powerkvinnor”.

   Läckberg har väl verkligen verklig makt, både ekonomiskt och socialt? Vad anser du är ”verklig makt”?

    En kvinna med verklig makt leder ett företag, en större organisation eller en politisk rörelse. Hon kan också vara en tung opinionsbildare. Det finns många svenska kvinnor som gör det men ingen av dem skulle visa sig i det skräpprogrammet. Läckberg skriver deckare som säljer bra men lämnar inga avtryck. Hon är med i programmet för att få reklam för böckerna, punkt slut.

     Nu är väl iof Läckberg på gott och ont (mest ont tycker jag- jag gillar henne men hon är inte i min mening tillräckligt ansvarsfull eller vidsynt) tung opinionsbildare oavsett vad man tycker om det. Så hon platsar trots allt.

    Läckberg har tjänat en massa pengar på sina mediokra böcker. Samtidigt framställer hon sig själv som en grälsjuk fjortis. Det är ingen jag skulle förknippa med makt eller styrka.

    Läckberg är ju kändisförfattare, hon har ingen makt i samhället.

     Jo men det har hon via sina sociala medier och även allmänt medieutrymme. Man måste inte tycka det är en bra sak men såklart hon har viss mediemakt.

      Vem bryr sig vad Läckberg säger, en osäker kvinna som spelar kaxig. Hon är rädd för att åldras och att ”pojk” vännen ska tröttna?
      Samma med Bagge!

  Är Antonia som blev ”känd” genom att vara med i Ex on the beach en Powerkvinna nu? ?

   Tänk på att hon har burit hela Sverige på sina flunsaxlar under pandemin! Underhållit och skapat content … ???

    Som om hela sverige följer henne haha men hon har väl fått lite hybris nu för att hon ska få vara med i denna tv-serien och kallas powerkvinna.

  Ända sedan Antonia gjorde utfallandet om hur influecers verkligen behöver semester nu så har jag inte direkt vart intresserad att följa vem hon är mer men är förvånad hon är med i detta program , hon reser väl mest och gör roliga videos?

  Här är beskrivningen av programmet:

  ”Fem framgångsrika kvinnor, med fem helt olika liv – som de nu bjuder på en unik inblick i.

  I Svenska Powerkvinnor får vi lära känna Camilla Läckberg, Laila Bagge, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Antonija Mandir och Mouna ”Doktor Mouna” Esmaeilzadeh på djupet och följa med i deras späckade vardag. Den nya realityserien har premiär i höst på Viaplay, Viafree och TV3.

  – Så här privat har jag nog aldrig varit i tv, säger Camilla Läckberg.

  Från stressigt småbarnsstök till glammiga galapremiärer, från kaosartade husbyggen till avgörande affärsbeslut och från stojiga parmiddagar till strikta styrelsemöten.

  I höst har den nya realityserien Svenska Powerkvinnor premiär på Viaplay, Viafree och TV3, där vi får följa fem kända kvinnor – Camilla Läckberg, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Laila Bagge, Antonija Mandir och Mouna ”Doktor Mouna” Esmaeilzadeh – i deras privatliv och yrkesliv.

  – Tittarna kommer att få se allt och lite till av min oftast väldigt hektiska vardag, från frukostkaos till jobbmöten och husplanering. Jag har ju inte visat så mycket av mitt och Simons nya hem Villa Lumos tidigare men i det här programmet är dörrarna vidöppna! Så här privat har jag nog aldrig varit i tv, säger deckardrottningen Camilla Läckberg.

  I serien medverkar även programledaren och komikern ”Keyyo” som bland annat axlar helt nya jobbprojekt och tampas med prestationsångest. Läkaren och hjärnforskaren ”Doktor Mouna” jonglerar styrelsemöten, helikopterflygningar och moderering av konferenser. Youtubern och influencern Antonija Mandir är nykär i pojkvännen Oliver Hunt och jobbar på för fullt med sitt egna bolag. Och tv- och radiostjärnan Laila Bagge roddar livspusslet som tvåbarnsmamma och egenföretagare tillsammans med fästmannen Korosh Kananian.

  – Jag är så stolt över att en del av det här supergänget med så starka, inspirerande kvinnor som Mouna, Camilla, Keyyo och Antonija. Vi är ju ganska filterlösa i min familj så jag hoppas kunna ge en så sann bild av mig och mitt liv som möjligt – i både motgångar och framgångar, säger Laila Bagge.

  Svenska Powerkvinnor produceras av Fremantle och kommer att sändas i höst med totalt sex avsnitt.

  – Jag är väldigt glad och förväntansfull över Svenska Powerkvinnor som är vår stora realitysatsning i höst. Vi är många som kämpar med att få ihop livspusslet och de här starka kvinnorna är inget undantag. Alla fem har många järn i elden och jag ser fram emot att ge tittarna en möjlighet att inte bara inspireras av deras driv utan också få en ärlig inblick i deras vardag och hur de får tiden att räcka till, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Nordic Entertainment Group.”

  Verkar alltså räcka i vissa fall att vara:
  1. En kvinna
  2. Jobba på något sätt

  Jag vet inte… det finns inget begrepp som heter ”powermän” eller boss man”. Det är så tydligt att det är något som anses ovanligt för kvinnor, och därför blir en grej. Att kvinnor har nån slags makt i arbetslivet alltså. Nu är det ju inte ens de som har riktig makt som är med.

   Ribban är låg för att kunna kallas powerkvinna. Laila Bagge har två barn och eget bolag. Min fru har tre barn och eget bolag. Hon borde vara med.

    Hennes äldsta barn är väl dessutom myndig?

     Huh? Ursäkta en dum en men vad har åldern på barnen med powern att göra? Sjunker den automatiskt per födelsedag?

      Kanske menar personen att hon inte längre bör ha något större ansvar över det myndiga ”barnet”?

       Men blir man mindre power då som kvinna? Alltså att verklig power kräver att du har en eller flera bebisar? Så oerhört märkligt.

       Och den mindre sonen har hon ju bara varannan vecka och dessutom är de två vuxna i hushållet. Det står ju i texten att powerkvinna är en som tar hand om barn och städning och allt och samtidigt gör karriär men även Läckberg har ju hjälp med barnpassning, städning, har mua osv och de är dessutom två vuxna hemma. Likaså Perelli har ju sin man men ändå nanny. Isabella var ju själv med sina små barn varannan vecka och hade nanny för att kunna jobba, hon hade ju flera bolag och anställda osv sen hade hon inte allt det hemmaboendes som står i texten som man kan tolka det som nej bara nanny som bodde hos dem.

   Den enda som jag känner hör hemma här är läkaren. De andra jobben tillför inte samhället något mer än underhållning. Och visst, det skulle ju så klart vara trist utan den men den är inte livsviktig. Så de väljer ju att ”ha för mycket att göra”, är det så mycket power över det? Jag förstår inte varför man skulle se upp till detta.
   Hade hellre sett okända människor som gör ett avtryck på samhället, som jonglerar viktigare saker än att välja rätt färg vid ett husbygge.

   Ingen av dessa är ju power. Christina Stenbeck, Antonia X-son Johnsson, det är svenska powerkvinnor. Finns många, men de skulle inte vara med i ett tv-program om powerkvinnor!

  Det svåra är väl att få ihop ”allt” och ända ha tid till sociala relationer och vara positivt inställd till livet i stort och smått.

  Konstigt begrepp egentligen. Vad är en powernap? Om man ska nu lägga något i begreppet power (man/kvinna) så tänker jag att det handlar om att övervinna sina odds mer än att bli känd.

   Powerkvinna menade jag!

   Vad är egentligen en powenap? ? Diskutera i smågrupper.

    Dagens bästa! Bjuder på det då jag skrev fel hehe

   Powernap är den bästa typen av power!

    Jag är en powernapkvinna!

     Jag med ??‍♀️ Kanske blev en freudiansk felskrivning för min del.

      Älskar powernaps. Hur fan ska man orka skaffa barn typ om man behöver en daglig powernap efter slitigt jobb?

       Man gör det inte! ?

   Powertrans?

    Vem av dessa är trans?

  Tycker verkligen tv-tablån blivit alltmer ensidig och en klubb för inbördes beundran. Samma ansikten dyker upp i såväl Lets dance som Tilde de Paulas ”myshörna” och Allsång på skansen m.m. I reklamavbrotten finns också en risk att de dyker upp men då i någon reklam istället. Orkar inte ännu ett program om kändisar.

   De kör på kvantitet istället för kvalitet.

   Tänkte exakt på detta häromdagen när tildes program var på TV:n med pernilla wahlgren och miriam bryant som är i varenda tv-program de senaste 5 åren, det behövs något nytt och nya personer!

    Ja, vi behöver nya friska fläktar i offentligheten, instämmer. PW är jättehärlig och allt sådant, men precis som du skriver är hon med i varenda program man kan gästa. Vad kan hon bidra med tillslut? Till råga på allt är väl inte sällan gästerna vänner med varandra också. Man bah ah juste, där sitter du i soffan med din bästa väninna… igen.

     Man förstod redan innan att Läckberg och PW skulle vara med i Tilde när Tilde gick ut med att hon bjudit in de hon gillar och är nyfiken på. PW lyser alltid upp tv-rutan tycker jag, hon tillför alltid något och passar för tv, Bianca däremot är jag trött på och hon har blivit lite för mycket.

  En framgångsrik man kallas ju inte power man, eller hur?

   ”Boss-gubbe”

    Bosse

     Haha stackars Bosse sitter nu hemma och bara ”hur ska jag inspirera alla dessa unga män till att köpa mer Chanel och Gucci, jag har ett tungt ansvar att axla.. jag är ju trots allt Bosse”

  Förlåt men va töntigt ? ”Powerkvinna”.. skäms ihjäl

   Cringe x100. Skulle bett dem ändra namnet om jag hade varit någon av kvinnorna de ville ha med.

   Honestly är begreppet förstört (och extra töntigt) sedan Isabella L använde sönder det ordet.

    Det har alltid vart ett löjligt begrepp, innan och efter IL.

    När har hon använt det? Om andra kvinnor då för tror inte hon sagt så om sig själv? För övrigt så är väl alla kvinnor power.

  Powerkvinnor är som min mormor t.ex, hon som slet på åkrarna samtidigt som hon klarade av barn och familj utan varken tvättmaskin, diskmaskin, dammsugare, barnomsorg, nanny, städhjälp eller bil. Dagens kvinnor lever i paradiset jämfört med det, speciellt kvinnor som Baggeoch Läckberg m.m.

   Speciellt Bagge och Läckberg? Där har du väl två som inte direkt har suttit på röven och väntat på att saker ska hända. Båda kommer från rätt enkla förhållanden och har jobbat sig upp så bara lägg ner.

    Dom bor i Sverige där det fanns/finns ett bra skyddsnät när dom växte upp med gratis skola som är lika för alla. Ingen behövde kämpa speciellt mycket för att klara sig. Sedan att dom blivit nyrika och kan köpa all hjälp underlättar.

     ”Blivit nyrika”? Dom har blivit rika på det dom har åstadkommit.

  Så trött på att kvinnor ses som POWER bara för att dom tjänar pengar och är kända. Typ som Antonia, vad är power med henne? En powerkvinna för mig är någon som gör skillnad och inspirerar till viktigare saker än dagens outfit och lyxresor. Sjukt problematiskt att youtubers och influensers ses som förebilder för framförallt unga människor.

   Haha, ja, rik, snygg & därtill känd – verkar som att det räcker. Sen tycker jag iofs det är skillnad på de olika deltagarna i programmet. Camilla Läckberg har ju de facto faktiskt producerat något, hon har skrivit böcker som sålts i miljoner ex. Säga vad man vill om dessa verk, men det är ju nån form av bedrift iaf.

  Roddar allt med barnen – var finns papporna?????

   Exakt!

   Det är väl snarare en förväntan och en större på kvinnor att rodda mest med barnen, inte för att förringa närvarande pappor. Men den pressen finns och många kvinnor känner det och måste leva upp till det.

    Medan männen inte känner något ansvar eller någon delaktighet alls?

  När jag tänker på powerkvinnor i USA så är det inte en (ofta) plastig kvinna i Los Angeles eller Newport Beach med liten hund i en väska och nanny. Jag tänker på en utbildad, högt uppsatt kvinna som Mary Barra, Sheryl Sandberg även Alessandra Galloni (Rom) och Roula Khalaf (London) Sen tänker jag även på kvinnor som gör skillnad, en skillnad till en bättre värld och vardag.

   Hade älskat att se Greta Thunberg i det här programmet.

    Det hade varit väldigt intressant att sätta henne bredvid de som manar till konsumtion

  Jag vill inte se programmet men samtidigt vill!? Keyyo är ju dock jätterolig. Men dem andra ??

  Lite förvånad över att Keyyo är med. Det känns inte riktigt som hennes format.

   Vi kanske ska vänta med att spy galla över programmet och kvinnorna innan vi ens har sett det?

  Alla ensamstående lågavlönade kvinnor som kämpar för att försörja sina familjer. Det är ni som är riktiga powerkvinnor!! Ni är guld värda.

   Exakt! De som kämpar och måste räkna varje krona, och som alltid sätter barnen först. Extra eloge till de ensamstående mammor som inte snackar skit om pappan inför/till barnen vad skit han än gjort!

  Jag vet vad som krävs för att kunna vara en ”powerkvinna” dvs ha familj och göra karriär utan att ta in massor av hjälp. Jag har nämligen lyckats med det.

  Det som krävs är en medförälder som TAR SITT ANSVAR. En som hämtar, lämnar, vabbar, fixar presenter till kalas, råddar jul, går upp på natten etc. Det krävs dessutom att ens medförälder klarar av att stå tillbaka i sin egen karriär i perioder, till förmån för partnerns.

  Vi har båda arbetet heltid och gjort karriär. Vi delade på föräldraledigheten, vab, inskolningar mm och vi turas om att klättra i karriären. Båda kan inte byta jobb samtidigt tex.

  Det är vad som behövs för att lyckas.

   Är mannen då powerman?

    Män är väl alltid ”power” i någon mån…

    Han har gjort en strålande karriär, har stenkoll på ungarnas behov och vi är fortfarande ihop efter 16 år. Jag skulle säga att det är ett vinnande koncept.

   Så man kan inte vara power kvinna utan barn menar du? Eller utan karriär?

   För mig är power kvinna mer karriärmässigt.

    Absolut, håller med! Tror hon skrev så eftersom de verkar fokusera på det i programmet och det står så i inlägget?

  Orka! Tål varken Camilla eller Laila

  har tagit ett ord ”power” och liksom försvenskat konceptet med kvinnor. Powerkvinnor. Liksom Makt och kvinna. Ja men då kör vi ”powerkvinnor”. Men i USA så ja, där säger man väl inte (min uppfattning) ”power woman” som ett begrepp som sådant. Utan tittar du tex på Forbes så använder man orden power och woman med att skriva: Woman with power.

  Enda kvinnliga ordet tillsammans med power som jag sett är väl girl power. Och det uppstod väl på 90-talet … (?). Iofs girlboss finns väl också. Men inget av de två är ju rena styrkesbegrepp på det sättet man vill att det ska vara (min åsikt). Jag menar – hur ofta säger man att Michelle Obama är en girlboss eller har girl power? Utan hon är ju kvinna med makt, en kvinna med påverkansfaktor.

  Jaja, livet rullar på iaf för mig … 🙂 Och jag misstänker att serien kommer att passera mig obemärkt förbi. Hade dock varit roligt med en serie med kvinnor som har makt i Sverige. Och då inte försöka använda engelska uttryck och så utan verkligen etablera ”kvinnor med makt”, ”kvinnor som påverkar Sverige” osv.

  Säkert en bra serie. Men själv orkar jag inte se fler ”powerkvinnor” som vi redan VET är just det. Jag har full förståelse för att de alla fått kämpa sig upp själva från botten och vad de egentligen gör bakom kulisserna, jag tror att alla dessa kvinnor skrivit om det också. Jag vill hellre se reality med ex. Linda-Marie Nilsson-Emil Assergård, ”fannyarsinoe” med partner, Anna Suvanna deBang, Sanna Bråding mfl. hur de får vardagen att gå ihop. Jag behöver inte mer glitter, jag behöver mer vardagsproblemlösning och ett gäng roliga människor. Men de har ju inga produktionsbolag eller en massa pengar att lägga ut på det förståss.

   Håller med. Lite mer den vanliga människan. Just nu syns den i media som otroligt misslyckad i Lyxfällan och Unga mammor typ. Lite mer de som knogar på och skapar lycka i livet utan en massa pengar, de som inte lyckades bli kända författare, musiker, influencers utan nöter på och bor utan grafisk profil till sitt hus och på ngt sätt ändå lever ett lyckligt liv.

  En fundering: varför är både Lovisa och Lukas med Alice på Mykonos på nån det influencer gathering utan Bianca? Känns som att hon ”skapade” dom men dom har fryst ut henne nu?? För övrigt har Lukas och Lovisa bara hängt på Bianca hela sommaren i både Mallis och Värmdö. Tycker bara det är konstigt att Bianca som är störst av dem alla inte är en del av Mykonos digital eventet

   Bianca kanske har annat för sig…? Hon är ju trots allt ganska busy med bolag och tv program och sociala medier. Bara en tanke…

    Det skulle vara kul att se Biancas schema för en dag.

   Jag har också en fundering: varför funderar du ens på detta?

   Bianca blev ju också medbjuden, Lovisa ville ju ha med henne dit men hon kunde väl inte, hon ska ju på en annan resa.

  Jag tror tv-producenterna underskattar den ”vanliga” människan, som just inte är känd. Man får väl använda fantasin lite och söka upp folk i vårt avlånga land. Finns garanterat såå många intressanta människor med intressanta bakgrunder och storys.

  Roligaste programmet var ju Filip & Fredriks ”100 höjdare” där de träffade de mest excentriska personerna runt om landet. Ja, visst, inga ”powermänniskor” kanske, men poängen är mer vilka intressanta karaktärer det finns att prata med om man faktiskt söker.

   Exakt! Jag är så trött på dessa kändisprogram, med kändisar som ska träffa andra kändisar i olika konstellationer.

   100 höjdare var hjärtligt.
   Man vill väl se program man mår bättre av. Inte som ger en prestationsångest.

  Vad gör Antonia i det här programmet…?

  Inte bästa källan men om powerkvinna likställs med att vara framgångsrik är inte väldigt många kvinnor just det (och män!)?

  ”som har (nått) stor framgång; som det går mycket bra för; med många positiva händelser och få missöden”.

  Ot nu men läste just följande på Vimmelmammans blogg
  ”Jag har även precis tagit det svåraste och jobbigaste beslutet hittills i mitt liv så bilden ljuger. Har bara ångest. Jag kommer att berätta för dig förstås men just nu kan jag inte det”

  Hon kanske upptäckt att botoxen nu börjar ge mer biverkan än verkan?

   Va?

  Jag säger som magnus betner. Om vi inte delar in män i starka män och vanliga sopiga män borde vi kanske inte göra det med kvinnor heller…

  Plocka bort Antonija från programmet – en jävla lallare som mest kränger skit till 10-åringar. Känner verkligen 0 inspration av att se på henne. Tycker hon mest flamsar, är obildad och känns som ett barn

  Prinsessan Sofia är Sveriges ”powerkvinna”. Med #projectplayground är hon en förebild för alla kvinnor!
  Motsatsen till empatiska vackra Sofia – är badfluencern Ebba von Oben som döljer tjänstefolket!
  Lögn & förbannad dikt kränder skit liksom i Ullared – med ”säkerstil” !? Dont think so…!
  Tack stilförebilderna #bernadottekylberg

   Är du i farten nu igen tant?

    Tante – s’il vous plais – avundsjuka nolla…!

   Har tanten glömt ta sin medicin?

  De kunde göra en realityserie om oss som hänger här på BB istället. ? ?

   Vet inte hur intressant det skulle vara att se på extrema PK-personer dock…

  Jag är väldigt spänd på hur de kommer att göra med Dr Mouna och hela den forskningsskandal hon blivit indragen i via de covid- antikroppstester som hon (genom sin bror) skaffade fram, och är även delägare i företaget som säljer dem om jag minns rätt. Hon satt ju i TV4 och berättade om detta test minst två gånger.

  Hon står som medförfattare på den artikel som publicerades med dessa tester, men utan att hennes kopplingar till testet redovisades samt att etiskt tillstånd saknades för vissa patienter. Det vore otroligt spännande att få följa hur diskussionerna gått under hösten, där Åke Lundkvist och Björn Olsen ville täcka över det hela, medan Salaneck ville dra tillbaka artikeln.

  Men min gissning är att detta inte alls kommer finnas med, bara besök på nagelsalong, nån prestigefylld föreläsning, någon vimmelpremiär. Men man kan ju hoppas!

  Ska bli kul att se! I texten låter det nästan som att Isabella hade stylist och makeupartist som hemmateam som bodde hos henne men nej så var det ju inte, en nanny som bodde där bara, och kock bara på barnveckor mån -fre men inte boendes där. Många andra influencers och kändisar har stylist och makupartist. Även Läckberg har stylist och mua och har haft barnpassning typ barnflicka och städhjälp. M Graf har ju ofta haft nannys till hjälp både hemma och på resor, även Katrin Z har ju haft diverse nannys och städhjälp, likaså Perelli, det är vanligt även i Sverige.

  Wow äntligen ett program det verkligen går att relatera till… Obs! Var sarkastisk om någon ej förstod. Håller med det en skrivit om tidigare, känns som ett program för inbördes beundran. Jag är verkligen imponerad av det en del av dessa kvinnor gör och har åstadkommit, men vad får en ut av att kolla på ett tv-program om just deras liv? De visar ju dessutom redan mycket av det som står i programmets beskrivning, på sina respektive sociala medier.

  Först vill jag skriva att jag verkligen stör mig på namnet, ”Svenska powerkvinnor”. Varför inte typ Kvinnor med makt, kvinnor med framgång eller liknande. Varför ska engelskan vara med i allt, och/eller ”försvenskas”?

  För det andra finns det så många andra kvinnor i maktpositioner som skulle ha kunna varit med. Men nej, samma kändisar som alltid.

  Sedan har jag inte särskilt höga förväntningar på programmet. Känns som att tittarna kommer att få följa med till salonger, se när en powerkvinna sitter och knappar på datorn, yr omkring i köket och ser allmänt upptagen ut. Men förhoppningsvis har jag fel 🙂

  När man sitter utanför Sverige så känns det som om det är en liten grupp flunsor/kändisar som hela tiden går igen i alla sorters program. Väldigt ensidigt och väldigt ointressant. Vad har dessa kvinnor som skiljer ut dem från alla andra icke kända som jobbar och sliter, får en familj att fungera, har omsorg om sina äldre föräldrar eller de som sliter för att få pengarna att räcka till sina barn trots flera deltidsjobb. Är dessa kändisar på något sätt så mäktiga att de styr mer än de följare som vill köpa allt som idolen kränger? Nej det är bara så sandlådelikt att det blir skrattretande. Nog finns det väl kvinnor i Sverige som uträttat betydligt mera än dessa?

   Folk som gör karriär på riktigt håller inte på och fläker ut sitt liv på sociala media.
   Och svensson svensson människor vill prioritera sin familj/barn, inte leva sina liv på sociala media.

  Just uttrycket powerkvinna (eller person) känns så svårt eftersom att det ger en konstig eftersmak av att det ska finnas kvinnor (eller personer) som besitter mindre ”power”. Vad definierar kraft EGENTLIGEN? Är det inte kraftfullt nog att leva? Varför har vi ett sådant behov av att sätta etiketter på personer (oavsett kön)?
  En person som tar sig igenom vardagen (oavsett familjekonstellation, position, allmäntillstånd etc.) är väl en kraftfull person som bör lyftas och firas? Att en vågar säga ifrån fast man egentligen inte är den som tar ordet på ett möte, att en får iväg alla barn på aktiviteter (eller bara myser hemma), att en vågar drömma större än en egentligen törs eller att en vågar lämna allt en har för en bättre tillvaro (land, förhållande, u name it!). Allt det står väl för mod och bör anses som kraftfullt? Känn er kramade alla ni därute!

  Jag har ett par bekanta. Båda 2 är väldigt framgångsrika inom sina yrken och gör karriär, och de har städhjälp och tvekar inte att ta in hjälp för annat, tex hantverkare för att bygga/renovera istället för att de ska göra det själva. Detta eftersom de jobbar så mycket så de vill lägga exakt all ledig tid på barnen, inte på att städa, tvätta eller göra andra hushållssysslor, utan verkligen prioritera barnen till max när de inte jobbar.

  Tror att om man jobbar mycket, gör karriär, och samtidigt ska sköta hemmet helt själv så blir det i slutändan inte så mycket tid för att faktiskt vara med barnen. Så tror att det är bra att betala för visa tjänster för att kunna få maximal tid med sina barn.

  PS: mina bekanta hade även aupair när barnen var små för att barnen inte skulle behöva vara så många timmar på förskola.

  Vem är den tänkta publiken undrar man?

  Läckberg är inte det minsta en ”powerkvinna” – skaffar fyra barn men andra i hennes omgivning får ta med hennes barn på semestrar medan hon och hennes toyboy åker på semestrar själva?!

  En powerkvinna är en kvinna som sliter med jobb och barn. Sjukdomar och dålig ekonomi.
  En som till största delen drar det tunga lasset själv och ser till barnens bästa.
  En överlevare men ändå glad och positiv!
  DET är en powerkvinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *