”Who the fuck is Bobby?”

Igår kväll tittade jag på SVTs dokumentär om kändis-frisören Bobby Oduncu.
Han är en person som, inte riktigt är en influencer, men som befunnit sig i periferin av sociala medier så länge jag kan minnas.
I dokumentären skildras hans liv, uppväxten i Södertälje, i en syriansk familj med en mycket religiös kristen-ortodox pappa, som inte kan acceptera att hans son är gay.
Genom hela dokumentären så gör sig Bobbys längtan efter sin pappas kärlek och acceptans hörd, och det gör ont i mig när dokumentären visar att pappan till och med vägrade komma på hans och partnern Jimis bröllop.

Bobbys liv verkar ha kantats av sorg.
Först pappans vägran att acceptera Bobby för den han är, och längtan efter att få sin pappas kärlek och respekt, och ovanpå det så är det någon som anlägger en brand i hans salong i centrala Stockholm,
Sedan Samuel, Bobbys första stora kärlek, som avled i sömnen efter att paret varit och firat ett bröllop. När Bobby till slut går vidare så träffar han och gifter sig med den yngre Jimi Bennet, ett äktenskap som tar slut , bara fyra år efter det storslagna bröllopet. För första gången delar Bobby med sig av detaljer om uppbrottet som inte varit kända tidigare och man får se honom på nära håll, ta ner detaljer i hemmet som påminner om deras äktenskap, bland annat en stor bild på ex-maken.

– När min man bestämmer sig för att lämna mig så var det som att plocka ut mitt hjärta, säger han i dokumentären.
Han beskriver hur han verkligen inte förstår någonting av det som händer.
De hade ju planerat för framtiden – att köpa hus och skaffa två barn – och så tar det bara slut.

Jag vet inte om jag säga att jag vet vem Bobby är nu – Who the fuck is Bobby? – men det jag vet är att jag mest bara vill ge honom en kram. 
Att öppna upp sig och vara så här transparent och ärlig kan inte ha varit lätt alla gånger, men hur kan man känna annat än sympatier för honom?
Jag rekommenderar er alla att se ”Who the fuck is Bobby”.
Du hittar den HÄR på SVT Play.

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tack för tipset! Ska se!

  Tycker han var ett klassiskt exempel på att inte döma hunden efter håren. Har tyckt att han är en sönderopererad trashy typ (med fubbiga kosttillskott för håret) som hänger med Anna B och andra c-kändisar.
  Men han var verkligen en helt annan person också. Gripande dokumentär och viktig för många gay/lesbiska med hans syriskassyriska bakgrund. Bra gjort.

   En liten rättelse för faktans skull: assyr/syrian, inte syrisk.

    Har inte sett den, har inte ens funderat på det med tanke på alla hans smöriga kommentarer överallt. Till alla kändisar.

    Nu blir man väl jagad för man har den åsikten, men det ena utesluter väl inte det andra. Han kan haft det tufft men ändå skriver massa pinsamma meddelanden till kändisar för uppmärksamhet 🤷🏼‍♀️

     Sorry min kommentar hamnade helt fel.

     Jag såg dokumentären igår och blev lite besviken hade förväntat mig något som gick mer på djupet.
     Visst var det sorgligt med pojkvännen som dog,och hans pappa som inte kunde acceptera att han är homosexuell,men någonstans så borde Bobby förstå att många äldre oavsett nationalitet är som hans pappa.
     Verkade som om han tyckte att det var extra synd om honom för att pappan aldrig sagt att han älskar honom,men så är det i många familjer,man visar mer i handling än ord att man älskar någon.
     Visst att man bara ville krama om honom för han var/är som ett barn,men jag tycker fortfarande att han verkar vara alldeles för ytlig.

     Han är ju iofs känd som kändisfrisör så man förstår ju att han vill hålla sig ajour i den miljön. Skulle dock aldrig lita på att någon annan ville vara vänner på riktigt i den världen

   Pratade han ngt om eventuella operationer?

    Nej ingenting. Det var inte alls det fokuset i dokumentären.

  Jag såg delar av den (slumrade till några gånger) och tyckte så synd om både han och hans pappa. Man riktigt såg i pappans ögon hur mycket han älskar sin son men att pappans kultur är såå djupt rotad att han inte törs erkänna det in public. Kanske med rädsla över vad samhället dom lever i ska säga? Är han rädd för Gud? Kanske inte han själv vet. Cool morsa som gav sig på tanten på bussen. Precis så hoppas jag att jag vågar reagera om jag hör nått liknande om mina barn. Och inte bara sätter mig tyst! Hejja Bobbys mamma!

   Kulturen är mycket djupare rotad än Gud i dessa fall. Visst, många fruktar Gud men ”vi” vet samtidigt att Gud är barmhärtig och förstående. Grannar, släktingar och vänner- not so much.
   Samma med kvinnlig omskärelse inom islam- kultur, inte religion.

    Pappan nämnde aldrig religionen, eller Gud, men att han skäms när andra pratar. Otroligt sorgligt, mest för honom själv, att han inte har redskapen att stå upp för sig själv eller sin son. (Som mamman gjorde!)

    Bra att du har snackat med Gud. Be hen sluta tala om för folk att slås i Guds namn.
    Livet på jorden hade blivit enklare då.

   Det handlar om djupt rotad kultur och skam. Många skiter nog i gud när det handlar om sina egna barn men hos syrianer så snackas det något sanslöst mycket. Man förlorar hela sitt community, sin släkt och till och med sin närmsta familj som avvikande (HBTQ, ogift och har barn, i relation med ”fel” person). Att som förälder stödja sitt barn som på något sätt är avvikande är också skamligt och då blir man tyvärr helt utfryst by association.
   Källa: Det har hänt flera gånger i min syrianska släkt…

    Sjukt att någon vill vara en del av den communityn. Varför bryr sig syrianer så mycket av vad andra tycker? Existerar inte ”sköt dig själv och skit i andra” alls? Undrar genuint.

     Man väljer väl inte att vara en del av communityt. Man föds in i det. Att välja att inte vara en del av det innebär att du tappar exakt hela ditt sammanhang, din släkt, din familj och allt 🤷‍♀️

      Jag förstår att man föds in i det. Det jag däremot inte förstår är att man som vuxen människa inte klarar sig själv utan väljer att plågas och omringa sig med förtryckande och dömande människor. Det uppfattas som att ingen är vuxen och communityn är kvar på högstadienivå.

     Ja du Stina. Jag växte upp i svensk familj, medlemmar i frikyrkan och bröt med dom för 10 år sedan. Mina bröder är ej troende men dom tycker att jag var elak så jag är helt ensam nu. Även om jag ångrar mig så är det inte så enkelt.

      *Jag ångrar mig inte.

      Nej självklart inte lätt, du missförstod mig om du trodde att jag menade något illa. Jag

   Jag grät flera gånger.

   Bra dokumentär! Se den. Fin familj och svårt för fadern med kulturen så djupt rotad.

   Minns när Samuel dog, en period när han var bästis med Linda Rosing.

   Han verka hänga med Katrin Z nu. My och Book var längesedan.

    Ja vad har hänt med My o book ?

     Ja gud vad man vill veta.

      Skrev vänligt till My o undrade om hon o Anna är vänner kommentaren publicerades aldrig !

       Anna blockar alla som frågar om My…

     Han har Carola och Åsa Ingrosso nu istället och ja Katrin Z.

     My gjorde ju väldigt mycket reklam för Bobby för inte så länge sedan – vad har hänt där?

  Såg den förrgår och tyckte att den var bra. Gillar att de vågade gå in på de svåra ämnena, som exempelvis att se hur han och pappan interagerade. Hade velat se lite mer om hur det kom sig att han blev den kändisfrisör han är idag, men dokumentären handlade ju om vem han är, inte om hans karriär, så.

  Spontant känner jag att Jimi va för ung för allt de planerade, tycker synd om Bobby, hoppas han träffar någon som är på samma plan i livet.

  Såg den och önskar honom endast kärlek och att han snart får landa i en trygg famn.

  [Borttagen kommentar]

  Fin dokumentär. Se den.

  Tack för tipset 🌸

  Dokumentären var bra men de där tre orden – jag älskar dig – har jag aldrig heller fått höra av varken min mamma eller pappa och jag är inte gay så det handlar ju inte om det, Bobbys syskon hade ju inte heller fått höra det av fadern sa de ju. Det var fint när fadern sa det till Bobby och de kramades. Smart att ställa upp på denna dokumentär för det lär sälja mer produkter osv.

   Sjukt ju att aldrig säga till sina barn att man älskar dem. Isf får man ju iaf se till att visa det till 110%

    Inget som sagts i min familj heller… men inget jag har känts som fel har alltid varit ett starkt band i alla fall.

   Har samma erfarenhet, ingen av mina föräldrar har någonsin sagt att de älskar mig. Men såklart, har jag sagt det till mina egna barn…

  Jag blev positivt överraskad av hur fin Bobby verkar vara som person.

  Precis vad vi behöver…. Ännu en B- kändis som ska berätta om hur svårt han/ hon haft det. Finns det någon enda influencer/ B- kändis som inte har fått kämpa sig igenom livet men ändå ”lyckats” och måste berätta om detta för alla som orkar lyssna tills öronen ramlar av?! 😴😴😴😴😴😴

   Denna dokumentär handlar inte endast om Bobby utan om andra som är i samma situation som kan relatera. Han kan åtminstone nå ut till andra, vad kan du bidra med?

   Har fått en annan bild av honom, han verkar vara en fin och god människa som vill andra väl och vill bli accepterad för den han är. Fanns flera stunder då jag ville ge honom en kram.

    Jag håller med dig. Bobby gjorde denna dokumentär för att vissa hans kamp att bara få vara Bobby❤️ Nån dåre skrev att han gjorde filmen så han får sälja mera produkter.

     SVT. Skattefinansierad tv. Hur tänkte du att ” fint av Bobby att göra denna…dokumemtär”

   Men har du ens sett dokumentären? SVT har gjort ett mycket bra jobb och tar upp en problematik man ganska sällan får ta del av (hur det är att vara gay som assyrier och de kulturella komplikationer både han och hans familj fått utstå)

  Började titta,då jag faktiskt vill se den…men det var ju inget ljud,iaf dom första 10-20 min,som jag såg. Såg hur han/dom pratade men nada…bara nåt tyst bakgrundsljud. Hur kul lixom..? Får kolla om den kommer nån annan gång istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *