Jon och Janni har sålt Casa Castle i Marbella

Först var det Casa Camo som utgjorde Jon och Jannis hem i Marbella.
Sedan flyttade paret till Casa Castle, där de blev en familj, som man och hustru och med barnen Leon och Leias ankomster.
Nu berättar paret att detta drömmiga hus är sålt och att de är på väg mot nya äventyr.
Vad tror ni kommer härnäst för familjen Olsson Delér? Kommer de stanna i Marbella? Landa i lägenheten i Monaco eller bosätta sig någon helt annanstans?

Oavsett vad de väljer att göra så är jag säker på att det kommer vara extravagant.
Jag tror inte Jon Olsson kan göra någonting, annat än extravagant. 🙂

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Blir nästan äcklad av denna överdådiga livsstil. Varför behöver fyra personer bo i ett slott? Bara för att visa upp sig på sociala medier?

      För att man vill och kan? Ska man behöva ”bo ner sig” för att inte uppröra eller äckla någon?

        Skönt tänk nu i samband med FN:s skräckrapport om den globala uppvärmningen!

          Ingen bryr sig!

            De flesta vettiga människor bryr sig faktiskt ? Har du missat klimatrörelsen? Bott under en sten kanske?

              Mm, ni vettiga kan kämpa på och låta oss idiooter vara.
              Ingen bryr sig.
              De som gillar din kommentar är i klaaaaaaaaaaaar minoritet.

              Ingen i u-länderna bryr sig. Ingen på toppen bryr sig. Ingen politiker bryr sig. Ingen kändis bryr sig. Ingen som behöver pengar bryr sig. Ingen som går hungrig bryr sig. Ingen som jobbar på fabrik bryr sig. Ingen som kör bil bryr sig. Ingen som resermed flyg bryr sig. Ingen med ett heltiskt liv bryr sig.

              Du och några miljoner privligerade människor kanske bryr er men resten sk!ter i klimatet. De flesta vill bara överleva dagen.
              Så ta dina ryggdunk och sov gott.

                Det är fattiga människor i U-länder som drabbas hårdast av klimatkatastrofens följder samtidigt som det är de som gör minst åverkan på klimatet. Det är inte de som äger två bilar per familj, bor i stora hus med hög elkonsumtion, flyger hit och dit flera ggr om året i nöjessyfte, köper nya mobiltelefoner så fort man är sugen på nåt nytt… Det är de/vi priviligierade som gör så kan tycka att det ligger på priviligierades ansvar inte på U-länderna.

                  Du behöver rätta dig där. Det är miljön de förstör, inte klimatet.

                Fast du har ju helt fel. Inget av dina påståenden stämmer. Du bekräftar bara att du bor under en sten.

                ”De flesta vill bara överleva dagen” ? 9% av världens befolkning lever i extrem fattigdom. 9% kan knappast räknas som ”de flesta” om man kan sin lågstadiematematik.

                  (9%) + (alla som jobbar på fabrik) + (alla som reser med flyg) = de flesta

                  Det ser du ju. Idiotsäkert.

          Jag lovar att det är pga klimatkatastrofen som de sålt huset och numer ska bo klimatsmart i ett miljöhus med förbränningstoalett?

    Stackars Klara…

      Vem är Klara?

        En Youtuber som använder slottet som semesterboende och inspelningsplats.

          Tack!

      Hon kommer ju få nytt content från ett nytt ställe nu när de flyttar ?

    Stod i tidningen för en knapp månad sedan att de köpt en udde i Nacka på 14 000 kvadrat, så de ska väl bygga nåt skoj!

      Det är ”bara” deras sommarhus. Jon berättade på Youtube att de kanske skulle kika på Cypern eftersom Jannis pappa flyttat dit.

    De har kanske fått brev från furst Albert i Monaco om att de måste uppehålla sig oftare i Monaco för att behålla sina uppehållstillstånd med medföljande skatteprivilegier? Grundregeln är ju att den som har uppehållstillstånd i Monaco ska vistas där sex månader + en dag varje år. Sen är det förstås ofta som regeln inte respekteras och kontrollen är nog sporadisk. Å andra sidan har Jon och Janni inte vistats särskilt länge i Monaco det senaste året sedan deras karantän där upphörde.
    Kanske blir det något mer beboeligt hem i Monaco? Inte uppenbart för det finns inte många barnvänliga bostäder i Monaco. Oftast bara lägenheter beroende på den värdefulla marken. Och priserna på bostäder i Monaco får t o m huspriser i Marbella att verka överkomliga. Huset i Sverige verkar dessutom komma att kosta ungefär vad huset i Marbella såldes för.
    Det nya huset de tänker bygga i Saltsjö-Boo verkar väldigt permanent för att vara sommarbostad. Det är alltid en risk att utlandssvenskar hamnar under Skatteverkets lupp om anknytningen till Sverige blir alltför ”väsentlig”. Man kan bli både oinskränkt och inskränkt skattskyldig i Sverige även om man är utflyttad. Det är Jon och Janni som fått lagfart så det är inte en konstruktion med off-shorebolag som ägare vilket brukar vara en lösning när utlandssvenskar köper fastighet i Sverige.

      För mig var det tvärtom! Jag bodde utomlands (inte Monaco…) av och till i många år men hade jobb åt svenskt företag och skattade fullt ut i Sverige. Men Skatteverket ville kasta ut mig, det var helt bisarrt, jag fick verkligen kämpa för att få förbli svensk! Och jag var dessutom hemma i Sverige flera månader om året. SÅ konstigt – jag betalade ju full skatt men utnyttjade väldigt lite!

        Du förblir ju dock svensk även om du är folkbokförd i utlandet..

        Tror det handlar om var man i huvudsak bor och ska skatta där. Svensk (medborgare) hade du ju ändå förblivit.

        Du ska inte betala svensk skatt om du inte fysiskt arbetar i Sverige, spelar ingen roll om företaget är svenskt.

      Begränsad eller obegränsad skattskyldig menar du? Sedan finns det flera rättsfall som påvisat att fritidshus i sig inte innebär obegränsad skattskyldighet i Sverige.

        Finns fall där ”fritidshus” i närheten till storstadsregioner i Sverige har bedömts som alltför väl utrustade och inredda för att kunna anses som rena fritidshus. Men det har gällt vid utflyttning då man ju ska bevisa att man inte längre har någon väsentlig anknytning till Sverige. Det gäller då bl a att man inte längre får inneha fastighet lämpad för permanent boende.
        Om redan utflyttade skaffar fritidshus i Sverige kommer nog bedömningen om väsentlig anknytning att baseras på ytterligare omständigheter t ex om familjen vistas längre tider i Sverige och barnen kanske går i skola här.

    De ska flytta till Saltis

      Då hoppas jag att dom skriver sig i Sverige och betalar skatt här

        Varför det? De bor i Monaco också!

      På sommaren enligt Jons bloggar…

      Nej, Saltis kallas bara Saltsjöbaden och dit flyttar de inte.

        Vad snackar du om? Är uppvuxen i SALTIS

          De har ju köpt tomt i Saltsjö-boo? Inte samma som saltis som vissa verkar tro

    Unnar Jon all framgång. Han har investerat sina pengar från skidkarriären och sponsorer klokt. Kommer från en familj med fötterna på jorden.

    På tal om flytt så har ju även Jannis pappa lämnat Marbella. Cypern verkar locka mer …

      Konstigt att Rickard drar iväg till Cypern. Hans business finns ju på Costa del Sol. Det är där han köpt och renoverat hus och lägenheter, investerat i en krog och även startat Homerunbrokers. Ska han sköta detta på distans nu eller starta på ny kula på Cypern? Svaren lär väl komma framöver.

        Tycker också det är märkligt.. Costa Del Sol känns ju dessutom fortfarande som något slags ”it-place” för svenskar men Cypern?? Jag tänker mest på tonårsfylla ? Han kanske satsar på någon annan business än renovering/mäklare? Eller blir Cypern det nya heta? Många frågor ?

          Cypern har 2% skatt för bolag

        Det är av skatteskäl han vill bo på Cypern.

    De har ju sagt att de flyttar för att hennes pappa har flyttat och att de bodde där för att vara nära honom. De kommer kanske också flytta till Cypern härnäst.

      Känns som att de sålde och skulle vara ute på jättekort varsel, Janni fick åka ner med sin syster och ordna det viktigaste på nolltid. Hoppas det var för att de fick ett bra pris!

    Sälja, sälja, sälja, köpa, köpa, köpa. Och ingen attachement till någonting.

      Jag har bott i mitt nuvarande hem i över 20 år men känner mig inte särskilt attached till mina väggar för det. För mig är min familj viktigare, oavsett var vi befinner oss i världen.

        Det menar du inte! Vi lever verkligen i en skev värld

          Jag vet, jag önskar verkligen att jag kunde älska just mina tapeter lite mer men ja, jag är väl känslomässigt störd helt enkelt.

      Så bra ju, istället för att fästa sig vid skitsaker som inte betyder någonting egentligen!

        Men ur ett hållbarhetsperspektiv är det inte så värst lyckat. Vi borde lära oss att inte byta ut saker så ofta.

          Snark

    Meanwhile har jag svårt att hitta hyresbostad.. så olika liv kan se ut.

    Var får dom sina pengar ifrån?! Rnar man så mycket på lite snowboard typ?

      Men du får ju inte glömma deras Youtube kanal plus sociala medier.

        Och de har väl ett väskmärke också som det gått väldigt bra för osv

      Jon Olsson var en av världens bästa freestyleskidåkare. 2008 vann han guld i Winter X-Games i grenen Big air. Han kom även trea i slopestyle vid Winter X-Games. 2009 kom han tvåa i Big Air vid Winter X-Games. Han har sedan investerat sina pengar väl som flera skrivit. Han ägde tidigare företaget douchebags som tillverkade främst väskor för skidutrustning. Nu verkar bolaget vara sålt. Han har idag klädföretaget C’est Normal som han äger tillsammans med Janni, hennes pappa och deras vän Benji. Sen har han 1 miljon följare på instagram, 1,54 miljoner följare på youtube och förmodligen andra företag som inte har blivit lika uppmärksammade.

      Janni började som bloggade och slog sig fram väldigt fort. Har för mig att det var vid 2014 när tränings profiler var som störst. Har för mig att Jon är vän med Gustaf som äger I can I will och att de sågs på varandras kanaler. I och med Jannis och Jons livsstil då de reste 300 dagar om året ungefär så fick de extremt många följare över hela världen väldigt fort. När Janni var som störst både med blogg, instagram och Youtube så drog hon lätt in flera hundra tusen i månaden. Och med tanke på hur rik hennes pappa är så har hon nog fått väldigt bra hjälp med att investera sina pengar.

        Tack för utförligt svar! Följer ingen av dem själv och vet knappt vilka de är, förutom när man sett Janni med andra man följer så väldigt dåligt insatt.

    ”Casa Castle” kan vara det töntigaste namnet jag hört på ett hus.

    Obs huset i sig är såklart jättevackert.

      Hus slott.

        Ja! Och så den schyssta blandningen av engelska och spanska ??.

      Det är inte man själv som bestämmer namn på sitt hus i Spanien, utan oftast i samband med att huset byggs.

        Som Casa Camo då eller? ?

        Jag kan sätta en tia på att ingen spanjor döpt huset till Casa Castle. Men är det en spanjor som gjort det är det precis lika töntigt! Det är liksom ett superfult namn oavsett.

        Men visst kan man döpa hus när man köper dem även i Spanien, det är långt från alla spanska hus som heter Casa någonting.

      I hård konkurrens med Läckbergs Villa Lumos?

    Du använder kommatecken på ett väldigt spännande sätt.

      Menar inte bara i den här texten där det ändå funkar, men framförallt i ”recensionen” av Elenas bok.

      Jag använde dem aldrig tidigare så se det hela som lite av en ”learning curve”… 😉

        Då förstår jag! Det går verkligen framåt, och övning ger färdighet så snart släpper det nog! Toppen att du försöker!! 🙂

    Är för gammal, visste inte vilka de var. Var tvungen att googla 🙂

    Vem döper sitt hus till Casa castle?? Betyder bokstavligen hus slott

    Dom sa att dom ska flytta till Cypern

      Det sa dom inte.
      Jannis pappa har flyttat dit och skickar massa bilder till Jon och Janni för att locka dom dit. De har alltså inte bestämt sig än var de tar vägen..

    Wahlgren/Ingrosso som köpt?

    Praktiskt att ha en mäklare i familjen.

    Precis som jag sa när du postade om deras tomtköp i Sthlm?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.