Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!
Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…
Ps! Tjafsa mindre!

532 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bara jag som tycker det är helt galet att byjannice på insta är utomlands för tredje gången denna sommar med två barn under 2 år??

   Tycker hennes sällskap Antonija är värre ?

   Alltså.. Therese Lindgrens senaste video. Är det bara jag som tycker hennes liv verkar så otroligt innehållslöst? Jag tycker synd om henne, hon känns SÅ ensam…
   Är Anders hennes ändå vän? Känns som hon lever i sin egen lilla bubbla bara…. ?

    Men otrevligt att sno nåns tråd.. MEN nä håller inte med. Känner mer ett lugn av atthon INTE har behov av att umgås med massa folk. Du vet att du bara ser en pyttedel av hennes liv va? ? Hon har ju sagt flera ggr att det är såhär hon vill leva. Få vänner, leva livet med hundarna o Anders och göra sitt. Jag tror hon mår bra, klart det blir tomt ibland.
    Den nyast va ju dessutom under en dålig period, vilket hon sa ?

     fast hon verkar ju inte sådär jättenöjd med tillvaron direkt… ?

      Äh alla har väl dippar, det har hon ju pratat mkt om också ?

    Tycker det är rätt hemskt att kalla nån annans liv för innehållslöst och att det är synd om henne.. ?

     Säger de som en lördagskväll hänger på en skvallerblogg

      Är livet innehållslöst för att man skriver på en blogg en helgkväll? Ok.

    Tänker samma faktiskt ? Hela hennes liv bygger ju på att deras förhållande verkligen håller för evigt. Skulle de göra slut nu skulle hon verkligen vara sjukt ensam. Vet att hon menar att hon är nöjd… men det är något som skaver.

     Ja, hennes liv kretsar kring Anders.
     Och sen försöker hon fylla dagarna med alla dessa ”hobbys”, som hon Kallar det.. som alltid bara rinner ut i sanden..

     Ni ser ca 10% av hennes dag. Tror inte ni behöver anta så mkt, rätt hemska saker ni antar btw

    Elakt.
    Vet inte om det var i en video nyligen eller en gammal, Youtube har rullat på tvn i bakgrunden i veckan och då har en massa av hennes videor visats, och då tror jag hon sa att hon inte har behovet att träffa kompisar 24/7. Att hon kan träffa någon ibland och leva på det ett tag typ.

    Sen ser vi inte allting så vi ska verkligen inte anta saker och jag tycker det är fult att ens ställa frågan.

  Osexigaste vs sexigaste yrket?

   Osexigaste – väktare
   Sexigaste – professor

    Haha, ja jag skulle nog säga liknande! Tycker det är speciellt osexigt med de där vakterna som står med ryggen mot kameran på fotbollsmatcherna och bara tittar rätt ut mot publiken. Man ser liksom bara en hel radda med ett gäng halvt avdankade mäns ryggar. Why liksom?!

     För att de ansvarar för säkerheten på läktaren och att inga ska ta sig in, eller kasta in något på planen. De är inte där för att titta på fotboll…

      Alltid en Karen i tråden. Ursäkta om jag var otydlig. Det var just de facto att de står där trötta och avdankade som var själva sensmoralen i min beskivning. Klart väktare jobbar för säkerheten, precis som en bankman jobbar med ekonomi, en läkare med vård osv. Ifrågasätter inte deras arbetsuppgifter. Tråden handlade om sexiga/osexiga jobb och ja, jag tycker inte det är så sexigt när de står där trötta och väntar på att matchen ska ta slut.

       Med din text verkar du passa mkt bättre in som en karen än den du kallar karen?

    Tycker väktare är sexiga, iaf i min stad! ?

     Vakter är så osexigt.. Poliser däremot ?

    Har nog träffat fler sexiga väktare än professorer! Men det brukar vara de som sitter i reception, den lite snällare varianten 🙂

   Sexigast fotbollsspelare. ? Osexigast kassan på Ica. ?

    Fotbollsspelare som är så veka och löjliga (männen)? ”buhuu jag fick en liten knuff och måste slänga mig och skrika på planen” alltså usch, DÄR kan vi snacka osexigt…

     Älskar fotbollsspelare!
     Killarna då. Damfotbollsspelare…? av många anledningar.

      Lina hurtig kan vara bland de vackraste personerna jag någonsin sett, fridolina rolfö inte långt därifrån…

       Nix, håller inte med men du får tycka det?

   Sexigaste: polis och kontorsnissar. Älskar kostym på killar, eller typ skjorta. Tycker det är rätt sexigt med grafiska designers också, haha, men det är nog snarare kreativiteten som spelar in där.

   Osexigast: läkare!

    Men alltså kostym ??

     Nej men det totalt osexigaste… ?

      Nää gere

    Är det någon som har en Skoda Fabia/Kombi? Erfarenhet av den bilen?

     Nej tyvärr.

     Mvh Anonym 20:07?

     Ja, min dotter m pojkvän har en sån och de är jättenöjda. Bra bil för pengarna.

     Yes, en från 2017. Supernöjd!

     Mycket osexig!

    Haha vad är det för fel på mig som läkare :(?

     Tänker främst på killar som är läkare, de vill så gärna skryta med att de är läkare eller pluggar till läkare. Sen tycker jag inte det är särskilt sexigt med läkaruniform.
     Tack för att ni finns, men jag vill inte bli tillsammans med er??

      Åh kan verkligen hålla med om det, man driver med den typen av killar (typ alltid killar) på läkarprogrammet också… klassikern är ju en profilbild på Facebook/instagram i sjukhuskläder och stetoskopet över axlarna.

     Jag älskar läkare. Ofta då himla snälla människor. Men känns liksom lite perverst att tända på, lite som att tända på ett syskon eller så. Vill liksom hålla en viss mental distans när man t ex är på gynundersökning och tänka att mitt underliv inte är mer laddat än typ ett tangentbord för läkaren.

     Finns ju dock gott om folk som tycker tvärt om. Plus att jag tänker bara på läkare i tjänst (dvs när jag själv är.patient).

     Gjorde btw en väldigt statistisk undersökning en gång genom att läsa igenom beskrivningen till jättemånga såna sensuella läkarromaner och kostaterade att de sexigaste läkarna tydligen är: akutläkare, barnläkare och förlossningsläkare. Men iofs är det ju alltid män som är läkarna i såna romaner, som blir tillsammans med sjuksköterskor eller patienter :p

      Min upplevelse av läkare är att de är lite arroganta och ofta socialt inkompetenta och självkära haha.

       Ja och de är fruktansvärt medvetna om sin höga status och ser ner på människor med lägre kompetens. Vet inte hur många läkare jag (jag är ssk) träffat som inte hälsar på en (vi jobbar alltså på samma avdelning), tittar inte i ögonen när man pratar och slänger på telefonen i örat på en samt en rad andra saker. Visst att läkare är respektingivande och att de har otroligt mycket ansvar, men man kan väl åtminstone vara trevlig mot personal som är av lägre rang?

        Vad är det man säger, om du vill veta hur en människa egentligen är, kolla hur han behandlar städerskan?

         Precis. Hierarki och olika människovärde är aldrig så tydligt som inom sjukvården. Jag vet inte hur många gånger läkare har skrikit på mig och mina sjuksköterskekolleger, behandlat oss som luft och gjort miner eller suckat när vi pratar. Men jag brukar tänka att så länge de är tillmötesgående och trevliga mot patienterna så är det det absolut viktigaste! ❤️

          Fast problemet är väl att de inte är det, har också jobbat på sjukhus och en stor del av jobbet var bara att gå omkring och försöka rätta, förklara och ursäkta läkaren för patienterna. Håller med om att många läkare har en helt orimlig syn på sig själva. Inga andra yrkesgrupper är heller så snabba på att berätta vad de har för jobb utan att man frågat, om man är på en fest tex. Sjukt osexigt och visar bara på dåligt självförtroende,

         Som städerska på vårdcentral så måste jag säga emot, gör man ett bra jobb så stannar de en i korridoren och frågar hur man mår, om det går bra eller pratar om någon extra dramatisk patient som de fått ringa ambulans till (hjärtinfarkt) men kan säga iofs att det blev mer sånt när de fick veta att jag även pluggar på heltid på distans inom vården så de känner kanske att vi har lite mer gemensamt och kan diskutera vård osv. Tycker de läkarna jag träffat är riktiga människoälskare. Men är kanske mer stress och press på sjukhus?

        Väldigt vanligt på många arbetsplatser. Typ säljare (kam), ingenjörer och projektledare mm som vägrar hälsa på oss vanliga kontorsnissar. Liksom vi jobbar på samma ställe men ett enkelt hej går ej an ?

         Sånt gör mig så ledsen att höra. Ett simpelt jävla hej har ALLA råd med

       Dejtade en läkare en gång. Sämsta upplevelsen någonsin. Ingen empati, självgod och hade endast valt yrket för det var respektgivande och helt ok lön för ok arbetstider. Men aldrig för han känt ett kall att hjälpa människor eller ens sett sig som någon som hjälper människor.
       Bland det mysigaste när vi dejtade var när han berättade att han gillade brunhåriga tjejer och väldigt tunna tjejer (så smal du kan bli utan att vara undernärd ungefär). Sen kollade han på mig och tog på mitt hår och sa tur att man alltid kan ändra hårfärg (jag är blond) och att vikt går ju alltid jobba på. För man vill ju inte ha någon där man är medveten om att gräset är grönare på andra sidan.

       Det var sista dejten…

        Jo och han sa att han aldrig skulle kunna dejta en sjuksköterska för det går inte som läkare. En läkare och en sjuksköterska kan aldrig vara tillsammans. För de kommer alltid vara för olika Något han sa var en vanlig åsikt bland läkare. Fattade aldrig varför dock? Någon som vet?

         Sjuksköterskor är för tröga/lågbegåvade/flamsiga/lågavlönade för läkare fattar du väl ?

          Mm. Vi sjuksköterskor var för korkade för att bli läkare så vi fick nöja oss med att bli ssk ? obs ironi

         jag skulle gissa på att en så empatilös jäkel har problem med att en sjuksköterskas specialite är omvårdnad. God omvårdnad kräver både empati och omtänksamhet om andra. Såå. Inget önskvärt för en rövhatt 🙂

        ”För man vill ju inte ha någon där man är medveten om att gräset är grönare på andra sidan.”

        Wtf?! Tappade typ hakan i golvet. Han menar alltså att du skulle ”jobba” på att bli brunett och smalare så han inte skulle tänka på såna tjejer? Vilket psyksvin

       Hmm jag kanske har väl haft tur….Men tycker iofs yngre läkare brukar vara snällare än äldre, bland de äldre har jag någon gång stött på den arroganta sorten som snackar irriterat med underläkare och sjuksköterskor, vilket är ytterst osympatiskt (Sjuksköterskor är ännu snällare än läkare dock).

       Min med. Alltför många läkare har alldeles för dåligt bemötande och förståelse för deras patienter.

       Och ja, de sitter på sina höga hästar och ser ner på andra.

       När jag gick i trean på gymnasiet och vi gjorde högskoleprovet fick min kompis pojkvän 2.0 på första försöket. Han gick teknik och ansåg sig redan pga det vara lite bättre än oss andra.
       Sen bestämde han sig för att nu när han hade fått 2.0 och skulle komma in på allt, då dög det inte med den civilingenjörutbildningen han tittade på, han skulle minsann bli läkare för det var mer status.

       Tror inte han blev det sen ändå, men kan ju tänka mig hur hemsk hans attityd hade blivit, om han redan på gymnasiet ansåg sig vara bättre än alla andra för att han gick teknik och fick 2.0 på högskoleprovet.

    Osexigaste- Kustbevakare/andra män i uniform. Även brandmän. Kan bero på att en kille som varit jävlig mot mig i skolan är brandman och han tycker att han är såååå läcker ?

    Sexigast är svårare. Kontorsmän utan kavaljer, med snygga jeans och skjorta.

   Icke sexigt- parkeringsvakt
   Sexigt- alla i uniform

    Parkeringsvakter bär ju uniform! 😉

    Hahaha du menar alla andra i uniform ?? ! Ingen språkpolis men skrattade så mycket när idag tänker på de stackars p-lisorna som är de enda som inte platsar som sexiga ?

   Sexigast – musiker!

   Osexigast – parkeringsvakt eller sjukgymnast

   Gynekolog måste ju vinna osexigast

   Sexigast – läkare
   Osexigast – väktare

   Sexigaste – Musiker och brandmän ?
   Osexigaste – Väktare och säljare

   Musiker.

   Osexigast: Lärare
   Sexigast: Polis

   Sexigast: Musiker.

   Osexigaste: Grovarbetare av olika slag. alltså de som jobbar med ’skitiga’ jobb.
   Även poliser, väktare är osexigt eftersom de flesta verkar vara riktiga skitstövlar.

    De måste vara skitstövlar för annars blir folk kompis med dom eller gör närmanden på dom efter några glas.

   Sexigaste – de med galna ambitioner, typ galna vetenskapsmän.
   Osexigaste – de som jobbar med barn.

   Jag hatar barn för de är typ som i Jurassic Park. Dumma, högljudda och kan inte sitta still och vara tysta om det är en t-rex utanför bilen.

    Var är logiken i detta? Du hatar barn och därför är de som jobbar med dem osexiga? Otroligt begåvat…

     Exakt! ??

     Osexigast måste va tröga människor, oavsett yrke…

     Jag tycker att personlighetsdraget att välja att arbeta med barn är osexigt. Det finns tvärtom de som tänder på personer som har god hand om barn.

     Och ja jag är oändligt begåvad. Mitt interdimensionella intellekt vet inga gränser.

    Haha ironin ju. Dom är ju inte tysta ? mina barn skulle inte heller vara tysta om det stod en trex utanför bilenn ?

   Sexigast: polis, hantverkare
   Osexigast: all form av manlig vårdpersonal typ läkare eller sjuksköterska

   Sexigaste är polis såklart ???

    Usch

   Sexigast: snickare, elektriker, målare, vvs osv. Handyman! Mitt ex kom nyligen hem till mig (snickare). Lagom solbränd, svettig, lite skit under naglarna, sliten men ändå normalt fixad med slipdamm i håret.. Wow ?

   Osexigast: typ slaktare eller begravningsfolk. Eller de som jobbar med döda kroppar nere på bårhuset ? Vill inte min man står och gräver i nån döing, sen kommer hem och ska pussa på mig ?

    Haha ditt sexigaste är det värsta jag vet? ditt osexigaste är inte najs heller, men smutsig och svettig, inget för mig?

     Haha beror på hur smutsig/svettig! Får bara vara lagom. Fotsvett? Hejdåååå ???

   Har inget med sexighet att göra, men såg ni Orup hos Lotta på Liseberg i måndags? Fan vad han klär sig snyggt för sin person. Kläderna ser ut att vara som skapta för just honom. Mycket stilig man.

   Sexigast x1000 – En Lisebergskanin
   Osexigast – allt annat

  Varför raderade Yogagirl sin svinlånga rant om flygbolaget KLM som hon la upp igår? Några gissningar? Hon taggade dem ju i sina stories- kan de ha varit så snabba på att räta upp felet så borde hon väl rimligen tackat/nämnt det eller var det snarare YG som kom på att de stod för fuck-upsen?

   Vad handlade ranten om? Såg en story om att hon tagit ner något, men förstod inte vad.

    Att de bokat biljett för jycken i cargo och ringt 5-6 ggr till KLM för att ställa frågor och dubbelkolla grejer och sen sista gången nämner KLM att jycken inte får komma med. Då bokar de tydligen- på KLMs uppmaning- nya biljetter till en annan flight där hunden har en plats och med det upplägget så ska en vuxen + barnet sover en dag och en vuxen + hunden en annan och de ska bo på hotell en natt pga det osv. Sen ringer KLM igen och säger att de inte får ha med hunden på den flighten (heller). Och att de måste köpa nya biljetter. Lätt superstökigt och man hade ju blivit helt galen så storyn på insta var ju rimlig eftersom hon var rasande (igen, rimligt) men sen raderade hon den?

   Hon berättade att KLM hade hört av sig, att det var det som var meningen med ranten och att hon i och med det raderade alla inlägg.

    Tack!

  Någon som känner igen sig? Finns en kille jag bara inte kan sluta tänka på! ? Har försökt i två års tid men går bara inte! Han försökte kontakta mig i maj men jag svarade inte.. Sprang in i han i veckan och vi stod och pratade lite. Kramades två gånger. Hans kramar dödar mig. Nu stirrar jag på hans namn på snapchat och vill bara lägga till. Men kan inte ha han i mitt liv! För jag har pojkvän.

   Har du inte kunnat sluta tänka på honom under två års tid så är det nog hög tid att avsluta ditt förhållande. Jag hade inte velat vara killen vars flickvän tänkt på någon annan under två år.

   Nu låter jag väl jätteelak, men tycker du borde göra slut med din pojkvän, han förtjänar någon bättre än någon som går och tänker på en annan kille i två år.

   Lägg till honom. Prata med honom (som vän). Känner du mer – gör slut och va med honom.

   Ibland kan ju tanken på att vilja ha nåt man inte kan få vara lockande. Men när man har det så ångrar man sig.

   Och livet är fan för kort för att inte se efter! Va inte otrogen. Men lägg till, prata och känner du mer för hnm – gör slut och kör på!

    I min värld hade det varit att vara otrogen… att lägga till någon för att prata med den i syfte att se om man blir kär 😮

   Kanske är det romantic cause it didn’t happen

   Hur väl känner ni varann? Och hur länge har ni känt varann? Som andra skriver är det en sak att tänka lite på någon, en annan sak att faktiskt vilja vara med den personen. Som i en film där tjejen från Dawsons creek har huvudrollen. ”Take this Waltz”. Om att gräset inte är grönare på andra sidan.
   Man tror och bygger upp. Ofta som man vill ska vara sant men inte är det.

  Nån som vet grejen med att Mimi Höglins salong bytte namn till ”Ma Mane” och gjort en grej av att stava fel på engelska? ”Beaut place” och ”beaut bar”. Nån följare frågade om ”priveledge” var medvetet felstavat och svaret blev löd något i stil med att de älskade att det uppmärksammades och att det skulle va så?! Tycker det är jättekonstigt ?

   Med ”ma mane” menas ju ”min man” alltså som i håret på en häst 🙂 Och ”ma” är ju ”min” på franska, vars språk hon har nån slags koppling till som jag förstått. Inte att hon pratar det men hon har ju en tatuering på franska exempelvis.
   De andra felstavningarna såsom beaut bar är nog uppenbara felstavningar och vill återigen efterlikna franskan, men sådär stavas ju inte beauty på franska så det blir ju fel.
   Mimi är ju definitivt ingen språkmänniska; varannat ord hon skriver är särskrivet eller felstavat.

    Jaa man-delen förstod jag men resten är ju…

    Jag gick i skolan med Mimi. Som jag vet är hela hennes familj riktiga ”Svensson”, bortsett hennes morsa. Så mer än hon kanske tycker om franska språket är det nog inte.

  Jag ska på bröllop nu i höst och skulle behöva hjälp att hitta en klänning tills dess, handlar i princip aldrig kläder och har ingen aning om vad jag passar/ trivs i. Har ganska breda höfter och är kort, pluspoäng om den går att amma i ? Helst inte asdyr då den inte kommer att bli överdrivet använd. Vilken modell rekommenderar ni och i vilken affär har jag bäst chans att hitta den i?

   En snygg omlottklänning är smickrande och lättammat!

   HM har fått in en fantastisk lång blommig omlottklänning ?

  Bästa krogen/puben i Sthlm att ragga på.

  Social, öppen, lagom hög musik, dit både män och kvinnor går!

  ??

   Ohlssons skor! Precis lagom avslappnat.

   Kvarnen

   ingen krog eller pub men inte heller nattklubb i dessa tider: Trädgården! Typ alla går dit för att ragga.

   Supper? Längesen jag va där men de va så härlig stämning där ?

   Är det verkligen en bra tid NU att vara ute och ragga…

    Det är inte förbjudet.

    Hur länge ska man vänta? 10 år..?

  Tips på vad man kan göra i Malmö med hund och barn? Mannen ska göra test för flygledarutbildning nästa vecka ?

   Äta falafel ?

   Det finns många fina parker. Kika in på kulimalmo.se för gratisaktiviteter 🙂
   Det finns ju strand med, om man är sugen på det.

   Inte åka dit alls..

    Tumme ner

    * Hur man säger att man aldrig varit i Malmö utan att säga att man aldrig varit i Malmö *

   Åh massvis! Malmö är en hundvänlig stad. Finns ett hundbad vid stranden där hundar kan vara lösa, det är ok att ta med hund på många restauranger/caféer. Och det finns massvis med parker i Malmö!
   I parkerna slottsparken/kungaparen (ligger bredvid varandra) finns massvis att göra/utforska för både barn + hund. Även Pildammsparken är en stor och mysig park. Folkets park är en väldigt barnvänlig park med mycket roliga lekplatser/kiosker men inte lika mycket ytor för hunden att leka på. ?

    *kungsparken

    Haha sorry för spam, den första kommentaren hamnade först i modd.

   Massvis! Malmö är en hundvänlig stad. Finns ett hundbad vid stranden där hundar kan vara lösa, det är ok att ta med hund på många restauranger/caféer. Och det finns massvis med parker i Malmö!
   I parkerna slottsparken/kungsparken (ligger bredvid varandra) finns massvis att göra/utforska för både barn + hund. Även Pildammsparken är en stor och mysig park. Folkets park är en väldigt barnvänlig park med mycket roliga lekplatser/kiosker men inte lika mycket ytor för hunden att leka på. ?

    Extra tips: om ni styr kosan till folkets park kan ni käka lunch på far i hatten, mysigt ställe som funkar både med barn + hund ?

     Åh taaaack???

  Pepp hitåt tack! Är gravid och livrädd för missfall efter att ha fått ett sådant för cirka ett år sedan. Jag gjorde ett ultraljud i 9+3 som såg bra ut med hjärtslag.

  I veckan är det dags för KUB och jag är livrädd för att fostret inte ska må bra. Jag bara gråter till och från, av oro. Mår dessutom superilla och kräks en del.

  Snälla ni som orkar vara snälla – peppa mig lite. Det känns som evigheter till onsdag :(.

   Om ett år håller du i din bebis och de här dagarna fram till KUB har du glömt sen länge ❤️

    Jag hoppas verkligen det! Tack! ❤️❤️❤️❤️

   Ååååå det kommer gå så bra!!! Försök, inte alltid lätt, men försök att må bra i nuet.. inte tänka; tänk om… för tänk om dessa jobbiga tankar aldrig händer, då har du oroar dig helt i onödan.. försök njuta istället av att du är gravid! För du är gravid! Och grattis! ❤️

    Tack! ❤️❤️

   OM det mot förmodan skulle vara någonting som inte stod rätt till eller OM det värsta händer – försök då istället att njuta av nuet för oavsett vilket håll det går åt kommer du gräma dig över att du inte passade på att njuta av tiden. Du mår illa, se det som ett gott tecken! Det här kommer gå bra! Även om du fått missfall tidigare så vore det synd om du lät det ligga som en sorgsen skugga över den här graviditeten. För du vill inte titta på ditt nyfödda friska barn sen och tänka ”varför unnade jag mig inte att njuta av den första tiden som gravid”.

    Nej, jag tänker inte ge mig själv dåligt samvete för att jag är orolig nu. Missfallet är utan tvekan det värsta som hänt mig och jag hanterar det här så gott jag bara kan. Det får vara nog just nu.

   Tack ❤️❤️❤️. Jag uppskattar dina ord SÅ mycket ❤️❤️❤️.

   Jag ska hålla mina tummar och tår! Hade själv 2 missfall i rad och inga barn sedan innan men har precis ammat färdigt min son på 6 dagar som nu ligger i min famn och sussar.
   Jag såg hjärtat i v 9 men var såklart livrädd som dig, men allt såg bra ut på kub och har sett bra ut sedan dess.

   Jag var också helt förtvivlat orolig, men jag löste det genom att gå och sova tidigt och få dagen att gå genom att jobba länge eller att vara i stallet utan att stressa ❤

   Hade missfall i november 2019, januari 2020 plussade jag igen så i november 2020 satt jag istället där med min 2 månaders bebis i famnen❤️
   Jag förstår dig helt, var orolig fram till kub – allt såg bra ut. Var då sedan orolig igen fram till RUL – som också såg bra ut! Sen lugnade jag ner mig. Är gravid nu igen och är mycket mycket lugnare denna gång❤️ Allt kommer gå bra och snart sitter du med din bebis i famnen ❤️ Det är din tur nu!

    Jag hoppas verkligen det! Tack! ❤️❤️❤️

   Så länge du mår superilla är allt bra. Det är hormonerna i kroppen som reagerar. Bli bara inte rädd, när dom avtar efter vecka 12/13,det är helt normalt!

    Faktiskt News, detta är inte sant alls! Man kan må illa och att allt är långt ifrån ”bra”

   Brukar inte kommentera här men nu måste jag: Håller tummarna för dig! Att det såg fint ut i v9+3 är ju ett jättegott tecken, så hoppas hoppas! Försök vara snäll mot dig själv, det är noll konstigt att du är orolig+jobbigt att må illa såklart.
   Önskar dig allt gott, nu är det inte lika långt kvar till onsdag ❤️

  Är det någon annan här som är helt besatt av senaste säsongen av Australian Survivor: Brains vs. Brawns?

  Robinson är typ som Bollibompa i jämförelse.

   Var kan man se det? 🙂

    På Daily motion!

   Yes. Följt slaviskt sedan 2019. Robinson i Sverige är inget längre, Australian survivor är SÅÅÅ bra TV ??
   … och David Genat är så sexig hahah

  Jag har blivit så sjukt mobilberoende..
  Andra saker blir lidande för jag ska ”bara kolla en sak på youtube” och plötsligt har det gått 3 timmar.
  Städa, diska, sova, äta osv skjuts fram och ger mig ångest, känner mig sämst och får dåligt samvete för jag inte gjort det jag borde.
  Satt med mobilen i 11 timmar i torsdags?

  Hur fan slutar man? Har noll disciplin.
  Bara lägga ner mobilen funkar ej, kollar jag på serie plockar jag upp mobilen för jag blir uttråkad.

  Har ADD så har redan svårt att börja på saker, inte mycket ork och allt vad det innebär. Alla mina rutiner är borta just nu och det får mig att må så mycket sämre, allt i livet känns bara så tråkigt just?

   Har sömnproblem också men somnade runt 22:00-22:30 innan och nu somnar jag runt 23:30-00:00 för ska bara kolla lite på mobilen, och upp klockan 06 när jag jobbar.
   Är så trött ??

   Jag håller på att jobba med min mobilanvändning.
   Är ju inte i mål men det som definitivt får mig att inte sitta fastklistrad med mobilen är att umgås med andra irl. Så att tänka lägga till grejer istället för att tänka minska mobilanvändning funkar till viss del för mig.

   Saker jag har testat men inte fått till vana är: mobildagis i hallen
   Avinstallera appar (installerar om dem igen).
   Använder en app där jag kan sätta begränsningar på appar och se hur mkt jag använder vissa appar, skrämmande högt vissa dagar. Action dash heter den. Vet att vissa redan har funktionen i sin mobil men mitt märke hade inget sådant. Men när mobilen är satt på focustime är det alldeles för lätt att slå av den.

   Mitt svåraste just nu är att jag ser på mobilen i sängen och den vanan är svår att bryta.

    Tack för tipsen!
    Jag har svårt att ens låta mobilen ligga och ladda i sovrummet om jag är i soffan ? men borde jobba på det.

    Bryta vanan i sängen är verkligen svårast.
    Jag läste när jag skulle sova i våras men när boken var slut föll jag ur den rutinen och inte hittat tillbaka än ?

   Skaffa en kitchensafe och en knapptelefon som du flyttar över sim-kortet i.
   Bästa avgiftningen! Sitter du med dator eller iPad istället så lås in laddaren till dessa med! (Om du kan pga jobb etc)

    Får lite ångest av bara tanken att min mobil är inlåst ? helt sjukt.
    Men låter som ett riktigt bra sätt och ha en knapptelefon så man kan ringa och smsa. Tack!

     Men man kan välja tid mellan typ 1 sek och 10 dagar, du kan ju börja med en kort stund 🙂

   Jag kör flight Mood efter 11 (passar mig) alla vet att jag är onåbar på telefonen efter den tiden. Jag kan fortfarande spela spel osv på telefonens men det är ju bara kul en stund. Gör samma mitt på dagen ett par timmar

    Spela, instagram och youtube är mitt största beroende.
    Följer knappt någon på instagram ens utan går in och kolla om samma personer lagt upp något hela tiden ?
    Jag har helt klart något att jobba på 🙂

   Vill bara säga att jag har precis samma problem, har adhd och har blivit så jävla mobilberoende. Fick ett ryck efter att jag kollade jättemånga ”phone detox” videos på youtube och tog det verkligen på allvar, lyckades gå från ca 7h skärmtid om dagen till ca 20 min. Men sen började jag vara lite mer i sociala sammanhang igen och då gick det åt helvete, mobilen är det enda som hjälper mig att inte få panik och grejer.

   Men, rekommenderar VERKLIGEN att kolla lite youtube-videos och bli inspirerad, känns ärligt som att få ett uppvaknande och allt blir 10ggr lättare då. Hoppas verkligen du hittar nån lösning?

    Wow vilken utveckling! Får ta och kolla in lite Youtubesvideos för mina ovanor vill jag bli av med.

    Wow! Väldigt imponerande att du lyckades minska så mycket!
    Tråkigt att det gick åt helvete, men hjälper mobilen att man inte får panik och så så är det värt det tycker jag. Tillslut hittar man kanske något att ersätta det med och då vet du att du kan minska så mycket om du vill ?

    Ska kolla in såna videos! Kan tänka mig att det är som att se på städvideos, man blir rätt pepp då ?
    Tack så mycket ? bara jag lyckas så det inte påverkar livet så mycket är jag nöjd. Så om det bara är disciplin till att göra alla måsten innan jag kollar youtube osv skulle det vara helt okej.
    Gärna få bort att det första jag gör på morgonen är att kolla facebook, instagram och youtube ?

     Berätta gärna hur din detox går om ett tag!

      Det ska jag göra! 🙂
      Ska börja kolla lite såna videos idag och fått lite andra idéer så får se hur det går.

      Du får uppdatera också hur det går för dig, om du kommer närmare ditt mål.

  Försökt blivit gravid i 14 månader men inget har hänt hittills. Hittar ÄL varje månad osv, men har ni några andra tips?? Någon som varit i liknande situation som kan ge mig lite motivation?

   Åh, stor kram!
   Varit i samma situation, gick till gynekolog och konstaterade då att jag behövde äta letrozol. Hade innan dess nog oftast ÄL och fick utslag på ÄL-test varje månad men senare än vad / testerna trodde… Och så var det nog så att ägg kanske faktiskt dock inte lossnade även om stegring skett för jag hade många små äggblåsor (istället för en som växer sig stor och släpper). En kur Letrozol gjorde att ÄL skedde och jag blev gravid den månaden ❤️

   Vi var ofrivilligt barnlösa i många år. När vi väl sökte hjälp efter ca tre år undrade de varför vi inte sökt hjälp tidigare men jag visste inte att vi hade rätt till det. Vi fick påbörja en fertilitetsutredning. På mig tittade de på äggen och maken fick lämna spemieprov. Jag hade innan detta använt upp X antal ägglossningsstickor. Jag blev tillskriven en medicin som hjälpte ägglossningen och tack vare den medicinen så har vi idag två barn för när det var dags för nummer två att tillverkas så var min kropp fortfarande i behov av en liten knuff.

    Åh jag hoppas inte du/nån läser denna frågan fel eller på fel sätt ?? Jag undrar genuint – varför väntar man så länge? Alltså jag ser ju att du skrivit att du inte visste. Men jag själv googlar aaallt. Hade jag inte lyckats bli gravid på första så hade jag googlat upp allt om hur länge, vad för hjälp man kan få osv. Tycker det är ofta man läser här om både sjukdomar och ofrivillig barnlöshet, och undrar verkligen om ingen kollar upp saker? ?

    Jag fick veta att jag aldrig kommer kunna bli gravid på naturlig väg och ivf kan bli riktigt svårt. Jag pluggade på om allt direkt, samma när jag blivit sjuk, får mediciner osv. Vet vissa med samma sjukdom som har noll koll på mediciner och rättigheter inom våren tex.

    Alla är ju olika såklart, men tänker om man vill ha barn (som är en så stor grej med) – varför kollar man inte upp det? ?

    Menar INTE att dumförklara någon eller ge någon dåligt samvete för att inte vara ”påläst” eller så. Verkligen inte! ?? jag undrar bara varför, när vi har all information så nära och tillgänglig idag.

    Och! Tycker det är bedrövligt att vi inte blir informerade i tidig ålder ang fertilitet, problem, sjukdomar som myom/endometrios/PCOS osv.

    Ah sorry, många tankar på en gång ?

   När du har försökt ett år så kan man ju få hjälp med utredning, du/ ni kanske behöver ta lite prover, spola äggledarna osv.

   Kolla 1177 vilka kliniker som gör fertilitetsutredning i din region. Alltid bättre att kolla upp sig när det gått över ett år! För oss tog det 2,5 år av behandlingar, men det gick till slut.

   Lite samma här, dock inte riktigt 14 månader, men nästan! Plussade dock idag, och det jag har gjort i skillnad från de andra månaderna var att jag 1. Slutade dricka koffein helt och hållet 2. Började äta rosenrot och multivitamin kvinna 3. Massa frukt om dagarna & apelsinjuice till frukost! Det kommer gå tillslut, jag håller alla tummar och tår för dig/er❤️

   Ta hjälp av vården! Be om fertilitetsutredning! Har man försökt i över 1 år och är över 23 år så erbjuder de flesta (om inte alla) landsting att man får komma och utredas. Snälla prova inte vitaminer, rosenrot, teer eller vad alla nu tycker ska funka utan ta hjälp av vården istället. Dumt att äta saker i onödan om man inte har fått konstaterat brist på något

    Tips är även att köpa en clearblue monitor med teater som du tar varje dag vid samma tidpunkt. Den är så tydlig som det kan bli! Slippa analysera tester hit och dit

     *tester, inte teater ?

  Är det nån som kollar vi eller aldrig?? Kan inte Matteo och Felicia bara göra slut? Jag får PANIK

   Fick också P A N I K ! mest på henne. Hennes storys efter sista avsnittet har varit riktigt drama ?

    Har du lust att berätta vad hon skrivit?

     Hon indirekt skrev att hon levt i ett våldsamt förhållande med honom under alla år, att han är dömande, och elak typ. Hon skrev inte orden ordagrant men hon svarade på kommentarer som hon fått av olika folk. Ett exempel var en som skrev att han verkar abusive och kontrollerande. Då skrev hon typ ”jaaa har levt med det i alla år”

      Haha! Då är dom ju perfekta för varandra?

      Tack för svaret

  I vilken ände börjar man när man vill flytta till en annan stad? För att få jobb behöver man typ nånstans att bo och för att bo någonstans behöver man kunna visa att man jobbar någonstans…?

   Ta in på hotell? Bli inneboende? ??‍♀️

   Jobb först skulle jag säga. Det finns ju alltid typ vandrarhem i en övergångsperiod.

    Men gud. Tanken på vandrarhem har inte ens slagit mig! Det har du rätt i 🙂

     Ja men kolla det! 🙂 sedan tror jag campingar osv kan ha billiga stugor nu när det inte är säsong.

      Ja det pratade min mamma om. Känner mig för gammal för det dock, eller jag vet inte, det känns så student-igt att ta första bästa boende…men jag fattar ju också att man liksom inte kan vara såpass kräsen så det är lite krig i mitt huvud??

       Jaa det kanske är sant ? men vissa ställen (okej har hört om en stad men måste ju finnas fler) har ju så att man kan gå före i bostadskön om man är inflyttande från annan kommun och kan visa att man har jobb. Gäller ju såklart inte typ Stockholm men.

        Ja jag vet i alla fall två städer med förtur? den ena vill jag flytta till, men det är ju inte heller någon garanti. Jag är med i grupper på Facebook om lägenheter där och det är många som tipsar om förturen men det är många som i alla fall säger att de har hört av sig till dem men att de inte lyckas få lägenhet ändå.
        Men tack iaf, både vandrarhem och stugor är ju bra att ha som alternativ.?

   Varför vill du flytta? Genuin fråga – för om du bara vill flytta för miljöombyte skulle jag rekommendera att flytta utomlands. Massa jobb med möjligheten att bo där man jobbar.

    Jag trivs inte här. När jag flyttade hit för drygt 4.5 år sen sa folk att det tar ett tag att känna sig hemma, att bo in sig i både lägenhet och stad. Det har fortfarande inte hänt. Jag känner mig som en turist så fort jag går utanför dörren.?
    Det är ju ingen garanti att det känns som hemma där jag vill bo, men det känns som att komma hem varje gång jag är där i alla fall och jag vill aldrig åka därifrån när jag är där så jag vill testa att bo där.?

    Utomlands är ett alldeles för stort steg för mig dock, vill bo i Sverige.?

     Av nyfikenhet, vilka städer stänker du på? Villorna bor du i just nu ?:)

      Bor i Norrköping, vill till Halmstad.?‍♂️

       Många sommarboenden hyrs ut billigt vintertid i Halmstad! Tycker du ska fixa jobb först så löser sig boende. Väl på plats kanske kollegor kan ge tips eller så. Våga gör det om du ändå inte trivs där du bor nu, bara att flytta igen om det är så!

   Jag ställde mig i bostadskön i min framtida stad 2015, jag har nu över 4000 poäng. Känns ju rätt bra, då jag kan välja vilken lägenhet jag vill och ändå vara säker på att jag får den. Med förutsättning att jag inte vill göra allt för stora ändringar så att fastighetsbolaget vill ta någon annan som inte vill tex tapetsera på en gång. Hände mig och mitt ex en gång.

    Fattar inte hur folk kan ha sina liv så exakt planerade 6 år i förväg. Jag hade ingen aning om vad jag ville plugga, jobba eller bo förens ett par år innan det hände 😛
    Jag har idag ingen aning om vart jag kommer vara om 6 år, kommer jag kanske byt jobb, flyttat till ett ny stad, vem vet, inte jag, inte idag iaf xD

     Nej exakt. Hade jag varit 20 så hade jag nog vetat det, men inte nu längre. Jag anar väl hur det kommer se ut, men tänker inte planera så långt när jag inte är så ung längre.

      Fast även som 20 åring blir livet sällan som man tänkt sig. Om man som 20 åring ställer sig i bostadskö i staden man vill plugga/jobba i när man är 26 år så kommer väldigt mycket ha hunnit ändrats under dessa 6 år, och plötsligt kanske man vill plugga/jobba något annat som ligger i en annan stad.

       Nej jag vet. Men sannolikheten är större att mitt liv hade sett mer eller mindre likadant ut vid 26 som vid 20 än som nu vid 29 och sex år framåt.

    Ja jag ställde mig tidigt i kö på andra ställen och har massor med poäng där. Halmstad har jag bara stått i kö i två år, det har varit otänkbart att flytta så långt.

  Hur mycket pms är rimligt att ha innan man söker hjälp?

  Jag är INTE en av dom som håller på att dö av smärta vid mens eller pms och då känns det som att jag inte borde klaga, men så här

  Två veckor innan mens svullnar mina bröst jättemycket. Minst tre storlekar, blir klotrunda och gör svinont. De är ganska stora redan från början, så jag känner mig som någon från Playboy. Jag kan inte springa, gå snabbt, hoppa, dansa etc. Detta gör även att jag vill gå ner i vikt, trots normalvikt, för att brösten ska bli mindre… Jag får även djupa finnar, ni vet såna som inte går att klämma och som sväller under huden och gör oooont. Brösten och finnarna håller i sig till några dagar efter mensen slut. Sen börjar det om igen. Jag känner mig ”normal” typ fem dagar. Jag är 32 och kan inte käka p-piller.
  Är det ens ett problem? Har alla det så här? Finns det ens hjälp att få, eller kommer dom bara fnysa åt mig?

   Det är ett problem, jag får så ibland också.
   Googlade lite igår efter att blivit så frustrerad över brösten, har varit ömma och spända i två veckor nu ? värsta månad på länge

   Tydligen blir det såhär när en dålig ägglossnings process gör att det blir för mycket östrogen under för lång tid (mycket förenklat)
   Detta är någonting man vill försöka bli av med, men finns såklart ingen enkel lösning på hur…

    Det är ju ett problem. Tänk om du hade en annan kroppsdel som gjorde att du inte kunde hoppa och springa liksom…

    Hur får man en bra ägglossningsprocess då, haha?

   Alltså PMS och mens är två olika saker. PMS är innan (pre mens..). Hänger inte med riktigt hur du menar med mycket PMS? Menar du brösten? Det är normalt att få hormonella finnar/akne och att få ont i brösten/att de blir större runt mens.

   Om du har normal cykel och allt:
   Två veckor innan mens har du ägglossning. En vecka innan mens har du PMS. PMS påverkar ofta humöret. Man går ofta upp i vikt pga vätska tillexempel.

   Jag har både endometrios och PMDS. Så hit me med dina frågor!

    Jag vet att mens och pms är olika grejer, jag är som sagt 32…
    Jag får liksom pms-symptom så himla tidigt. Innan var det svullna bröst, någon finne och lite ont i magen typ två dagar innan mens. Nu känns det som att det är jämt och att jag bara är ”normal” några få dagar varje månad. Resen av tiden är jag svullen, hormonell och mår dåligt. Speciellt bröstsvullnaden är jättejobbig, både kroppsligt och emotionellt. Aknen är så klart också jobbig – vem gillar att ha ett ömt ansikte fullt med finnar liksom.

    Jag vet inte hur andra kvinnor har det. Är det bara jag som har haft tur tidigare? Det känns ohållbart att behöva anpassa sitt liv så mycket efter sina bröst, haha. Är jag överkänslig? Har jag hamnat i puberteten igen?

     Ah okej då är jag med. I din första kommentar hängde jag inte med i ÄL/PMS. Men då är jag med.

     En dum fråga – du kan inte vara gravid?

     Men i övrigt tänker jag att allt ändras med åldern med säkert. Ang anpassa livet så är jag så van vid det pga endometrios och PMDS (humöret) ? Alla är ju olika och kan säkert vara så att hormonella cykeln ballar ur extra ibland pga olika saker. Men som sagt, du kan inte vara gravid? Eller har det varit så länge?

      Nej, jag är inte gravid, tack gode gud. Ja, det har varit så här ett tag, typ ett år kanske.
      Jag har också funderat på om det är åldern eller naturliga förändringar, men alla kvinnor över 30 går väl inte runt med enorma bröst tre veckor i månaden?
      Som sagt, jag vet inte om det är jag som är gnällig och det egentligen är ett icke-problem eller vad som är grejen.

       Haha okej ? Äh det är ju ett problem för dig, det kan ingen ta ifrån dig ? Men ring din gyn, prata med en barnmorska. Kan ju vara skönt att bara prata om det. Dock är deras svar garanterat p-piller, och det skrev du ju att du inte ville ha. Förståeligt! ?

       Hmm.. Har du gått upp i vikt? Det kan ju vara en anledning tänker jag.. Men ja, säkert många som går runt och är svullna men inte pratar om det ?

     Jag har oregelbunden mens, men två veckor innan så går jag upp flera kg (i vätska). Blir svullen i kroppen, ledsen, riktigt nere, ont i magen, större bröst. Innan jag fattar det är mens som är påväg så har jag börjat oroa mig för det ska vara något fel i kroppen.

     Det konstiga är att jag haft samma i sommar med . Men ingen mens har dykt upp. Och är inte gravid.

     Har bara en äggledare och har fel på sköldkörteln än så det är nog anledningen (säger de läkare jag frågat). Hur märks det om man håller på hamna i klimakteriet? Läste man kan göra det tidigare om man bara har en äggledare.

  Psykolog online typ mindler, doktor 24 osv bu eller bä? Ta mig till en irl är inte aktuellt, bland annat därför jag överväger att träffa en…

   Bättre än inget om man har behovet tänker jag ?

   Eg blä pga kostsamt för landstinget.

   Du kan boka telefontid med psykolog på vc, det har jag ofta med min ?

   Undrar också. Vad har ni för erfarenheter? Vill inte prata superdjupt men skulle gärna få tips på hur man kan handla i vissa situationer för att undvika att känslorna tar över osv.

    Jag tyckte det fungerade superbra, hade depression och fokus på att hantera trauma. Tycker det är bekvämare via telefon testat irl också men svårt att hitta någon det klickar med

    Min erfarenhet är dålig tyvärr. När jag var där på besöket kändes det bra, jag var på mycket bättre humör efteråt. Men sen fick jag vänta i så många veckor på nästa tid, och hon jag hade träffat var riktigt otrevlig och oproffsig i telefon när jag ringde dit och bad om en tidigare tid. Så jag la ner det. Dessutom skrev hon grejer i journalen som jag inte hade sagt. Kändes hemskt konstigt att läsa journalen från ett sånt besök.

  Haha känner mig lite smått ensam ikväll (dock skönt någonstans efter första veckan med studier)
  men vill bara höra vad ni gör ikväll haha ?
  Jag har duschat, lagt BUS och köpt pizza . Någon mer ensam ?

   Genomförkyld och uppblåst mage med mensplågor så har spelat Cyberpunk. Ensam är jag alltid.

   Här ?‍♀️ Kollar greys anatomy och dricker vin (piccolo-flaskor for the win) och hoppas min kille får sluta tidigare ikväll då han jobbat kväll/natt heeeela veckan. Jag jobbar kontorstider så extremt osynk hehe

   Härligt att första veckans studier är över! 🙂

   Jag ligger i soffan med katten bara och slökollar serie. Lite ensam och rastlös, men orkar samtidigt inte göra något eller ens prata i telefon så får kännas lite ensamt ?

   Ja, sjukt jobbigt idag dessutom. Trodde jag hade energi idag, men tydligen inte, är rätt ny”dissad” så är inte svinglad. Legat i soffan sen kl 13. Underbar lördag??

   Fick random blodtrycksfall när jag städade så har mest suttit och vilat med en kopp te. Fryser som om det vore mitt i vintern nu ?

    Hoppas det känns bättre imorgon ❤️

   Jag har lagt ut ny mat till ekorrarna och nu ligger jag bara på sängen och kollar i mobilen. Funderar på om jag ska ta en kladdkakeglass.

    Upp och hoppa och hämta glassen ?

   Tyckte det lät supermysigt!

   Jag har spenderat hela dagen i soffan, virkandes. Min sambo var vaken och satt vid datorn till typ 15, sen gick han o la sig. Jag har suttit vid datorn en stund nu och spelat lite men han sover fortfarande tror jag. Så jag har varit typ ensam idag och spenderat min dag som alla andra dagar den här veckan när han har jobbat. Sjukt tråkigt men ändå skönt, orkar inte med honom just nu iaf så.

  Vilken influencer tror ni är mest otrevlig?

   När räknas man som influencer?
   Räknas Anna Book? I så fall hon, alla dagar i veckan.

    Va?!? Hon som just nu hänvänder sig direkt till Britney Spears och peppar henne som sjutton. Britney blir säkert jätteglad över att Anna skriver till henne att hon är ”FANTASTIC artist beautiful WOMAN and a STAR ??????????«

     ”Love from little me / an no one special woman in Sweden❤??????????????????????”

      Jag VET att man inte ska klaga på folks engelska blablabla men KOM IGEN?! ? Också kul att hon kallar henne ”young” (eller ja, säger att hon alltid kommer vara young/fortsätta vara young (??), hon är 40 i år, 10 år yngre än Anna herself.

       När man säger att någon alltid kommer fortsätta vara ung tänker jag bara på människor som dog när dom var väldigt unga..

       Men Anna ser väl sig själv som ung, ungdomlig, hänger med Vanessas kompisar osv (eller vill uppfattas som ung).
       Så 40år är kanske barnsben för henne? ??‍♀️

   Rebecca Wicklin , Hannah Schönberg och Lovisa Barkman är nog inte direkt skitsköna . Åtminstone min erfarenhet är att dom riktigt ” fashion tjejerna”

   My Martens! Sen Kenza…

    Åh tycker Kenza verkar både rolig och snäll ? Alexandra Nilsson däremot…

   Vanessa, hon sitter på höga hästar och räds nog inte att visa om hon inte gillar en människa.

    Vanessa vem?

   Anty är sjukt dryg ? Träffat henne på nåt event (innan corona) och den hon är på video är inte den hon är irl ?

    Det visade hon ju när hon var med i BB. Hon var sjukt dryg och otrevlig där

   Lovisa worge

    Ja, hon känns speciell faktiskt.

     Hon blänger alltid elakt, och tex i Alice blogg så hade hon så bitchig blick hela tiden ?

   Kenza och Egoina

    Åh inte Kenza ! Jobbade på en trendig restaurang i stan för några år sedan , och hade sååååå många kändisar som kom. Trevligast av alla var Kenza , och otrevligast var faktiskt Zara Larsson

     Här har vi ju en skillnad dock. Anonym har en faktisk erfarenhet och du tycker saker?

   Michaela Forni. Hon verkar extremt snobbig och stel.

   Lovisa Worge ser elak och kall ut.

    Jag tycker Forni är extremt ängslig och provocerande, men köpte en möbel av henne för ca 6-7 år sedan och hon var faktiskt jättetrevlig när jag var hemma hos henne i hennes lägenhet och skulle hämta möbeln.

   Haha Katrin? Elakast i alla fall.

   Paow och Katrin Z.

    Skulle också sagt Paow MEN, fick henne som kund i min butik för några veckor sen. Hon pratade i telefon(ni som jobbar i butik vet…) men hon hälsade ändå glatt på mig, svarade på vad jag sa och gav mig ett trevligt hejdå.

   Therese Lindgren, hört från flera håll om väldigt divigt beteende.

   MARGAUX!

    Nej hon är supergullig i verkligheten! Mötte henne i en leksaksaffär för några år sen! Min son och hennes Arnold lekte så fint. Både Margaux och hennes mamma var så gulliga! ❤️

     Inte på festerna jag träffat henne på ? sjukt dryg, skrikig, otrevlig. Men kanske bara när hon är full eller hög då

   Inte otrevligast, men Janni råkade jag träffa en gång och hon kastade bitchblickar ? hade en helt annan uppfattning om henne, men hon kanske bara hade en dålig dag.

  Är Ekenäs auto corrects svar på Elena Belle? ?

   Haha underbar auto ?

  Är det fler och fler människor som har svårt att få barn nuförtiden gentemot förr, eller är det bara så att man pratar mer om det idag? Hör och läser om det så ofta.

   Mäns spermiekvalitet har försämrats drastiskt de senaste årtiondena. Googla om du vill ha källor.

   Är ju många som börjar senare nu.

   Men tycker inte detvar ovanligt förr heller – hör ofta historier om att man tog in något fosterbarn tycker jag?

    Kanske inte? Jag har inte hört det speciellt mycket men det kanske är olika vad man minns och inte av allt man läser helt enkelt..

     Det var lättare att få barn förr. För mycket kemikalier och skit idag som försämrar för reproduktionen.

     ”Den senaste större undersökningen av spermier hos män boende i bland annat Europa och Nordamerika visar att antalet spermier sjunkit med drygt 50 procent mellan 1973 och 2011. ”

   Det är garanterat större öppenhet kring det. Pratade tex missfall med min moster som berättade att hon fick det när vi kusiner va små.

   Många pratar fortf inte om det, men tycker det är sååå skönt att kunna vara ärlig. / Är själv ofrivilligt (biologiskt) barnlös och kommer för alltid vara.

    Beklagar.

   Kvinnor väger mer än vad vi historiskt gjort tidigare. Övervikt gör att det är svårare att bli gravid. Redan vid 5 kg plus-vikt blir det svårare att blir gravid. Om vi ser på kvinnan som runt 50, 60 och 70 talet så var hon betydligt nättare. Det finns naturligt fler anledningar, men detta är en av dom.

   Tror jag inte, idag finns mycket hjälp för barnlösa förr fanns ingen hjälp alls. Arbetar med gamla människor och har träffat många ofrivilligt barnlösa som sannolikt skulle haft barn om de varit unga idag.

    Nä, jag tror bara att vi pratar om det på en helt ny nivå nu. Förr va det extremt tabubelagt, idag pratar man mer om såna saker

     Som sagt, kemikalier har gjort det svårare för oss att få barn. Fertiliteten har gått ner.

   Folk är väl otåliga som satan, ligger en gång och sen dras IVF-karusellen igång.

    Knappast va

    men typ!! minns ett avsnitt av counting on med duggarfamiljen (ja jag vet..) och en av sönerna där gifte sig med sin fru i juni 2018 och 4 mån senare fick de missfall i oktober i typ v5. då sa hon lauren ”we had been trying for quite a while” med stor betoning.. de är ju religiösa som ni vet så de hade ju inte legat innan det, 3 mån är absolut inte lång tid att försöka ??

   Känns som att hela Sveriges kvinnor inte kan få barn och är deprimerade

    Det är personerna som har svårt att få barn som man hör, det är därför det känns som att ”alla” har svårt att få barn för de är bara dessa man hör prata om det.

  Har den sjukaste sexuella kemin med en kille som jag träffat två gånger, blir typ hög bara av att tänka på det. Men klickar inte lika bra intellektuellt. Kan man bygga vidare på det?

   Du kan ju ligga med honom utan att prata 🙂

   Kolla instakontot happydating, hon tar upp just det med vilka nivåer man kan klicka på.?

   Njae. Beror på vad du är ute efter för typ av relation. Förmodligen inte långsiktigt eller seriöst om du redan nu insett det. ??‍♀️

    Vägrar tror det för är kär i sexet och attraktionen som är sinnes ?

   Haha hade samma! Vi låg bara. Så jääävla snygg men HELVETE vad korkad snubbe ?

   Hände mig. Trodde jag ville vara i ett förhållande med honom pga kemin men det gick inte! Jag irriterade mig på honom o vår kommunikation stämde inte. Ligga går ju bra ändå! ?

  Jag har sådan ångest. Jag har en muskelsjukdom (LGMD) och lever redan ett väldigt begränsat liv pga det och häromveckan var jag på min årliga kontroll av hjärtat vilket visade vissa avvikelser. Tidigare år har det sett bra ut. Jag ska till hjärtmottagninen om ett par veckor för att diskutera vidare. Jag fick även göra ett lungtest efter detta som visade att jag har en lungkapacitet på ca 2 liter, istället för det ”normala” som är ca 3-4 liter (om jag minns rätt). Ska även träffa en läkare om detta om några veckor. Hur hanterar man all sjukdom och elände? Känns som att det här är början på slutet, då min enda ”livlina” tidigare varit att mitt hjärta åtminstone är friskt. I min släkt var vi tre personer med sjukdomen och jag är sedan fem år tillbaka den enda kvar, då de andra gått bort pga hjärtproblem till följd av muskelsjukdomen. Jag har i många år försökt finna tröst i tanken att jag nog åtminstone kommer bli ca 60 år, om min sjukdomsbild följer mina släktingars, men nu känns det som att det är att hoppas på alldeles för mycket. Jag är 40 år idag. Jag förstår så klart att det enda jag kan göra just nu är att avvakta mina läkarbesök och se vad som sägs där och ta det därifrån, men jag ville skriva av mig och vill inte belasta mina nära och kära mer än nödvändigt med detta, då det är tungt för dem med.

   Jag har inget vettigt att säga ville bara skicka en kram ❤️

   Kanske göra små saker som lindrar ångest och får dig att må bättre i stunden, saker som du vanligtvis tycker är roliga eller mysiga. Men f*n vilken kass situation! Hoppas du lyckas må bättre.

   Så tungt ❤️ Kan dina läkare/mottagningarna du har kontakt med hjälpa dig med en samtalskontakt, kanske kurator eller liknande? Det kan kanske hjälpa (ja, det hjälper ju såklart inte, men du kanske förstår…) att få prata om oron och tankarna och de som är knutna till sjukhus och vård är ju vana vid sjukdom och ångest som är kopplad till det på ett annat sätt än ”vanliga”. Kanske inte alls vad du behöver, men om du vill prata med någon annan än nära och kära och mer ofiltrerat utan att behöva tänka på att ”skydda” dem. Hoppas innerligt allt går så bra det kan gå ❤️

  Kan inget om linser men ska beställa ett par färgade utan styrka som det står är 1-årslinser. Betyder det att man kan sova med dem? Det står inget om det 🙂

   Jag tänkte ”oh, jag kan jättemånga goda recept med linser, kul!” innan jag läste alltihop, haha.

   Jag kan inget om ögonlinser, men jag tror inte att det är bra att sova med dom. (obs. Tror!)

   1-årslinser har jag aldrig hört talas om ? köper du de från en seriös sida?

    Låter helt absurt!

    Har haft månadslinser man kan sova med men i ett helt år känns extremt ja

   1år på linser?? Kan inte vara bra för ögonen att använda samma så länge.
   Linser med styrka byter man minst varje månad vad jag vet.

   Du bör absolut inte sova med dom linserna.

   Det beror väl på hur mycket du tycker att synen är en bra egenskap att ha kvar.

    Det viktigaste är ju färgen….

    Haha! ?

   Nej nej nej, sov inte med linser!! Gå till en optiker!

   Åh tack för alla svar! Tur att ni sa det! Jag hade verkligen aldrig kunnat veta det, så tack 🙂 har aldrig nånsin haft nåt med linser att göra så det är inte så lätt hehe.
   Angående 1 års: det står att de är hållbara upp till 12 månader, är det konstigt alltså?

    Nu kommer jag med min okunnighet igen, men menar dom verkligen att hållbarheten är 12 månader om man använder dom varje dag? Det låter tveksamt, tycker jag. Man ska ju inte ens använda en mascara så länge, pga bakterier nära ögonen…

    Jag skulle säga att de syftar till hållbarhet i 1 år i obruten förpackning.

    Ja, det finns årsliner. De är dock inte godkända för att sova med.

   Gå till en optiker. Det är inte värt att riskera sina ögon (!) genom att beställa något på nätet man inte vet vad det är. Dessutom behöver du rätt storlek. Och sov ALDRIG med linser. Det finns de som man kan sova med, men då står det tydligt på dem (och det är trots det inte jättebra att göra ändå).

   Gå till optiker å prova ut ist.

  Någon som tittar på Hallberg??

   Jag!

  Behöver verkligen tips och råd. Och kanske lite stöd. Jag kommer från ganska svåra förhållanden och varit neglected som barn. Tack och lov så träffade jag under min uppväxt andra vuxna som kunde inte ge mig den kärlek jag behövde men som ändrade mitt fokus från att skada mig till att jobba på att flytta bort så fort som möjligt. Trodde det var lösningen som skulle fixa allt. Och det gjorde det ett tag. Men senare kom allt som jag inte vågat känna och uttrycka. Mycket skadebeteende. Hat mot mig själv. Mycket destruktiva tankar. Jag har gått i terapi och fått medicin men känner att jag fått bara en kortvarig lösning. Hur ska jag göra för att komma vidare från känslan av tomhet? Hur slutar jag tro att jag är värdelös och värd ingenting? Det påverkar alla bitar i mitt liv och jag är så trött på det. Har nu bestämt mig för att inte ta mitt liv men fortfarande inte komma fram till hur jag ska leva på ett hälsosamt sätt.

   *inte kommit fram

   Åh fina❤ så hemskt att höra att vuxnas försummelse gett dig såna ärr
   Men vad stark du är som tagit dig därifrån, jobbat med dig själv i terapi och dessutom bestämt dig för att leva.
   Det låter som du redan har kontakt med vården eller iaf ngn form av terapeut och det låter som att det kan vara bra med ett sånt stöd. Vet inte så mycket alls om din situation vare sig sysselsättning, boende och relationer.
   Men två saker som utöver rätt vård har hjälpt mig är träning och att skaffa katt. Rekommenderar såååå starkt att skaffa ett djur. I synnerhet om du bor själv. Min katt va mitt liv när jag var ensam. Han är bäst❤

    Tack snälla för svaret! ? Jag var så rädd att ingen skulle svara. Du har så rätt i att träning hjälper. Den ger både motion och blir en hobby. Jag har också skaffat en katt. Dock märker jag att innerst inne känner jag fortfarande tomhet. Iom att jag inte har något stödsystem hemifrån har jag försökt att skaffa det utanför men det har inte heller gått så bra. Det verkar som att det är mycket svårare för mig att släppa in folk och bli vänner.

   Ingen lösning eller så men genietsöderholm skriver mkt om detta just nu på sin insta.

    Tack snälla!

   Har inga råd eller tips men vill ändå skriva att du är värdefull. Du är verkligen det. Du är värdefull och du är värdig. Kram på dig.

    Tack kära du! Det värmer!

   Kan funka att så ofta du kan ställa dig frågan typ ”om jag hade sett på mig själv som att jag var en värdefull person, vad hade jag då valt/sagt/svarat/gjort osv” och försöka att göra som ditt svar säger även om det känns fel, svårt eller ovant.

    Tack för tipset!

   Det jag skulle göra är att söka mig till psykiatrin. Varför du fick leva i försummelse har väl mest troligt att göra med sjukdommar hos vårdnadshavare. O hur lite du än vill förknippas med dina föräldrar så har ni mycket genetik gemensamt. (även dina skadliga upplevelser har gått in på din gennivå o förändrat genetiskt hos dig) Ångest kan kännas som ett hål o hjärnan har fått skador. Jag tror mycket på mediciner. Vissa delar går säkert att komma till rätta med på andra vägar. Men vissa saker i huvudet tror jag bara mediciner kan komma till rätta med. Du ska kunna vara här o nu o veta att du är berättigad till att vara du. Det finns faktiskt ingen annan du. Hur obetydlig du än känner dig så ha ett mantra som säger jag finns, jag räcker till, jag behövs, jag är värd kärlek, jag är värd lycka osv. O de dagar du bara orkar ha huvudet ovanför vattenytan så kan det räcka med. Jag ger inte upp! Robby Williams sjöng ”its a hole in my soul, its a real big place, you can see it in my face” Allt tjafs ovan kan upplevas som tomma ord (o kanske inte alls förstås p.g.a mitt skriftspråk) men jag önskar att du kommer klara dig trots dina trauman. Du kanske även lever med ptsd?

    Tack för ditt svar! Ja, absolut, har även problem med ptsd. Jag tror också att så många år under stress och med trauman kan inte suddas bort och att medicin behövs. Ibland undrar bara om det verkligen hjälper eller om jag ska gå på medicin i hela mitt liv.

     Min syster fick nåt i samband med sin första förlossning (jag bl a funderade på om hon nånsin skulle slippa galenskapen, hon stirra upp mot månen osv) Nån gång prövade hon sluta men hon kände Hur det kom tillbaka, vet inte om hon är medicinfri idag faktiskt. Säkert kommer minnen av sveket bli tydligare ibland när du minst anar det. Jag skulle prova på akupunktur. Hypnos nån sorts massage osv när jag kände mig redo att få en våg av de skadliga upplevelserna över mig. För mycket minnen på en gång blockar nog kroppen o då blir det inte möjligt att hantera o lämna dem, utan bit för bit.

   Det finns hjälp! Du är inte ensam. Det finns ett tolvstegsprogram som berör just den typ av problematik som du beskriver. Sök på tolvstegsprogram + vuxna barn. Jag rekommenderar dig att ta dig till ett möte.

    Tack! Ska kolla upp det!

  Genuint intresserad: ni som har klimatångest, fortsätter ni handla online massor med saker producerade i Kina, som ni egentligen inte behöver eller gör ni något annat åt ert ångest?

   Försöker handla second hand, ekologiskt och närproducerat. Men självklart händer det att jag handlar kläder på H&M och köper mango från Sydamerika…

   Jag gör mitt bästa med både kosten och konsumtionen, men ingen kan göra allt men alla kan göra något ?

   Har klimatångest. Handlar inte från ex Shein eller Wish pga ohållbart både för miljön och människorna som jobbar i deras fabriker. Försöker ändra mitt tankesätt så att jag inte ska känna ett behov av att konsumera många saker, och försöker bara köpa det jag verkligen behöver. Är svårt när man lever i ett samhälle där konsumtion ständigt uppmuntras.

   De som på riktigt är oroliga för miljön försöker handla rätt i största möjliga mån mtp klimatet.
   Men finns extremt många som har ”klimatångest” för att det är en ”trend” och man bara vill klaga på andra. Dessa personer sitter och klagar på alla som flyger, äter kött, osv, för att sen shoppa loss på wish med ursäkten ”jag har dåligt med pengar” eller handla extremt mycket nya kläder varje månad med ursäkten ”man måste ju följa modet”…

  Följde ett seriöst Insta-konto under ett tag. Plötsligt började kvinnan att visa magen då hon fött barn, ville visa hur den såg ut. Helt okej, då många verkar tro man ska vara smal som en hård planka 20 minuter efter förlossning. Men nu vete tusan om det var ett ”svepskäl” för att lägga in en massa halvnakna bilder på sig själv precis hela tiden. Nu har jag närapå sett varenda millimeter av hennes hud, blev tjatigt i längden. Jag fattar inte varför allt måste vara så avklätt hela tiden? Kalla mig gammeldags om ni vill… Det känns som om många har ett extremt bekräftelsebehov som nästan känns osunt. Och ja, jag har avföljt kontot.

   Aleks lägger väl inte upp halvnakna bilder på Kenza?

    Eller hur? Ts du är ju bra sjuk i huvudet, hur fan kan du ens läsa in något sånt? När har han nånsin postat något ”sexigt” på henne?!

    Men jissess… på de senaste 90 bilderna (längre än så pallar jag inte gå, vill du bevisa något får du själv länka) har han lagt upp TVÅ bilder där hon är ”halvnaken” – men helt toalt normala bilder, inga sexigt poserande eller liknande. En familjebild på Kenza, sig själv och Nikola på stranden och en på Aleks och Kena när hon är gravid med Nikola. Du har ju problem om du anser att det är att han postar halvnakna bilder på henne likt Elena Belles man gjorde på Elena.

     hahah om du blir så kränt av att någon inte håller med dig kanske du inte borde befinna dig på vad som är i princip ett diskussionsforum, bara ett tips 😉

      lol du har ju grova attitydsproblem iallfall. Undrar om du är samma person som freaked out på ”äckliga män” som bara vill ligga (som även kvinnor vill)? Skriver på ett väldigt liknande sätt iallfall, så hetskt och aggro. Trevlig kväll på dig, tror du behöver det mer än mig 🙂

  Ni som har klimatångest fortsätter ni handla saker producerade i Kina, saker som ni egentligen inte behöver eller gör ni något åt ert ångest?

   Jag gör:
   – röstar utifrån bäst klimatpolitik
   – köper ej saker i onödan, kollar upp var och hur varor produceras, material osv. Om jag behöver något försöker jag se om det går att låna, dela med någon annan osv. Har också haft generellt köpstopp
   – äter huvudsakligen växtbaserat, men ibland typ ekologiskt naturbeteskött
   – flyger inte
   – har inte bil
   – köper begagnade barnkläder

   Alltså haha vem fan har ens klimatÅNGEST? Herregud

    Eh, det är väl ganska rimligt att ha?

     Nej det är inte rimligt att ha när du bor i ett av världens mest klimatmedvetna länder och inte kan göra ett jävla skit om du så levde på svampar tillsammans med hela den övriga befolkningen

      Jag tycker att svenskar som försöker se över sin konsumtion och kost kan ge ett bra exempel för de länder som inte gör det. Om Sverige visar hur man kan leva mer klimatsmart kan det användas som exempel till att göra det i länder som påverkar klimatet mer.

       Ja eller hur, Precis som hela världen tar efter oss i jämställdhetsfrågor ??

       Men vi gör ju redan det? Sverige återvinner mest och bäst i hela världen, vad mer att göra när halva Asien dumpar sopor rätt i haven? Då spelar nog inte sorteringen för ditt kuvert med plastfönster så väldigt stor roll. Få barn föder vi också. Flyger? Javisst gör vi det, men det är också en försvinnande del av pågående klimatkris.

       Begriper inte det här skammandet och fokuset på enskilda individer, det är företag och fabriker som spyr ut skräp och föroreningar. Hela länder som slänger sopor i haven. Knappt ingen återvinner tex pet-flaskor eller tidningar. Sverige har gjort det i årtionden.

       Visst ät mindre kött, cykla mer, föd inga barn etc om du tycker det är bra, men det är inte pga Sverige jorden kommer gå under.

      Alltså klimatångest är väl att må dåligt över hur läget är? Alla som fattar allvaret lär ha det om man känner och tänker efter.

       Nja, jag känner ingen klimat ångest, jag gör det jag själv kan för miljön, och hoppas alla andra gör det samma. Att gå runt och ha ångest för sånt jag inte kan påverka är enligt mig fruktansvärt onödigt.

        Inte så lätt att styra sin ångest trots att det är ”onödigt”. Tror många hade haft ångest exempelvis om jorden skulle träffas av en meteorit om 1 timme, trots att vi inte kan påverka det.

         Fast nu handlar det inte om att vi har 1 timme kvar att leva. Jorden kommer finnas kvar i 1750 miljoner år till. Man vet även att någon gång innan dessa 1750 miljoner år kommer mänskligheten försvinna pga naturliga klimatförändringarna. Men vi vet inte exakt när mänskligheten kommer försvinna.

        Jag tror det är lite svårt att kontrollera din ångest, inte så att man tänker ”nej men nu ska jag sluta ha ångest” och så *poff* så är den borta. Att ha ångest över att kanske dö i förtid pga att luftkvaliteten försämras eller att ens hus kommer förstöras pga extremt väder kan vara sånt som grundar sig i fakta och inte bara saker man kan putta bort och säga att det kommer aldrig hända. Om jag skulle skaffa barn skulle jag helt ärligt inte ens vara säker på att deras generation skulle överleva…

         Men då har du ju klimatångest för att du läser propaganda och inte riktig forskning?

         Det finns inga exakta siffror på hur länge människan kommer finnas kvar med nuvarande klimatförändringarna, alla forskare säger olika eftersom alla forskare baserar sina svar på olika saker.
         Men det vi vet är att om vi fortsätter leva som idag utan förändringar kommer visa delar av jorden att bli obeboelig om 100 år = all befolkning kommer behöva dela på en mindre yta. Vi kommer inte kunna leva och bo som vi gör idag (folk som levde 100 år innan oss bor och lever inte som vi gör idag, så att folk som kommer leva 100 år efter oss kommer bo och leva annorlunda är egentligen inge konstigt), men människan kommer anpassa och efter förutsättningarna och skapa oss ett annat typ av liv.
         Det finns plats, det finns mark för mer människor att bo på mindre yta. Så vi kommer överleva i framtiden.

         Men ju förr vi kan minska klimatförändringarna ju bättre.

      Stämmer dock verkligen inte att Sverige är ett av de mest klimatvänliga länderna. Vi har bra avfallshantering, återvinning etc absolut. Men vi har ett av världens absolut högsta ekologiska fotavtryck. Dessutom externaliserar vi extremt mycket av våra utsläpp. Generellt har väst (samt kina) mycket högre klimatavtryck. Det Gapas mycket för att Indien eldar lite kol men en indier har i genomsnitt extremt mycket lägre klimatavtryck än en svensk.

  Någon som har brutit kontakten med ett syskon? Jag hamnade i konflikt (en rätt stor sådan) med min systet för några månader sedan och vi har inte talat sen dess. Vi kommer från en rätt stor familj från grunden, med många famlljemiddagar, kalas osv. Har bestämt mig för att inte gå på ett födelsedagsfirande imorgon, eftersom hon ska dit (hon betedde sig riktigt illa och blev aggressiv mot mig inför mina barn, så varken jag, min man eller barnen har någon lust att ens se henne). Men, jag fattar ju att det inte håller i längden. Kan ju inte undvika familjetillställningar i all evighet liksom.. ?

  Hur gör man? Om vi fortsätter vara osams, vilket det känns som nu, hur fungerar det i längden? Härdar man ut och käkar middag runt samma bord ändå? Undviker man all kontakt? Tips? Råd? Tacksam för svar.

   Jag hade nog gått dit och inte lagt någon energi på att prata med henne, varför ska du avstå alla middagar pga henne? Även om du inte vill gå på middagen imorgon så testa näst gång, att gå dit, men inte ge henne någon uppmärksamhet.. beter hon sig illa igen, då är det värre och svårare.. men testa! ? hoppas det löser sig!

    Du kan ju prova att gå dit utan barnen för att se hur det funkar, så slipper de se det om det blir kaos.

   Mitt ex och hans syrra hade så, men de gick på samma födelsedagskalas osv och hälsade men inget mer. De bröt helt, han sa inte ens hennes namn.

    Jag jobbar med palliativ vård och vet inte om vi får se saker när det är på sin spets, men jag har så svårt att förstå vad som kan hända som gör att man bryter helt? Har träffat så många patienter och anhöriga som har familjemedlemmar som de inte pratat med på 20 år pga nån dum konflikt. O jag kan liksom inte begripa hur det kan bli så. Det verkar vara ganska vanligt dessutom! Sorry för otips, men var tvungen att ventilera lite.

     Jag jobbar också inom palliativ vård och jag har verkligen lärt mig att inte döma genom det. Ett exempel av MÅNGA är en döende man vars barn totalvägrade komma ända in i det sista. Ingen av oss kunde förstå hur man kunde gå runt med massa gammalt groll i sig ens när det handlade om de sista andetagen. Framkom av barnen efter hans död att han hade förgripit sig sexuellt på samtliga sina barn. Efter det har jag förstått att vad som helst kan ligga bakom att man bryter med den eller den personen i sin familj, och att aldrig mer döma eller ifrågasätta någons val. Jag tror det krävs jävligt mycket för att bryta med en familjemedlem, och att man då har starka skäl som ingen har rätt att lägga sig i.
     Däremot kan jag också tycka det är konstigt och dumt att betydligt mindre konflikter kan få familjer att splittras eller sluta prata med varandra, men jag kan också fatta att det säkert är lätt eftersom många inser att de ändå inte är särskilt lika varandra som syskon (eller vilken relation man nu har) och att de inte får ut något av varandra. Bara för att man är familj betyder det inte att man måste vara bästa vänner.
     Jag har syskon som jag typ aldrig pratar med. Det har inte hänt någonting alls mellan oss och när vi väl ses (extremt sällan) är det ganska mysigt och kul men jag saknar inte dem direkt? Vi är bara så olika och så känns det ju onödigt. Sen har jag två syskon som jag ofta pratar med och som är viktiga i mitt liv.
     Tycker man får göra precis som man vill.

      Ja det är väl klart att jag fattar det, men ALLA har ju inte förgripit sig på sina barn eller syskon. Jag dömer inte heller någon? Det jag snackar om är ju just de här konflikterna som gjort att man surat på varandra hela livet och sen när någon snart ska dö så kommer man på att man ska sluta fred. Tänk vilken waste ändå, att inte prata/träffas på så länge och sen plötsligt när allt ställs på sin spets så bestämmer man sig för att det nog ändå går bra att förlåta varandra. Jag ser mer att folk förlåter varandra ist för att personer dör ensamma. Väldigt få dör helt esnamma och de allra flesta har ju som tur är inte förgripit sig på sina barn.

       Samma anonym här som tidigare.
       Jo men vad spelar konflikterna för roll? Man kanske ändå inte har behov av varandra, som jag skrev förut. Förstår inte varför det är så tvunget att ha relationer med sin familj? Man har ju inte valt dem själv och har ju ofta valt andra personer att stå närmast i livet.
       Så konflikter kan ju vara hur dumma som helst men det gör kanske inte något för man bryr sig uppenbarligen inte jättemycket om varandra ändå, så det behöver inte alls vara ett waste, det är det jag menar.

       De som inte förstår hur man bryter med en familjemedlem antar jag kommer från familjer där man betett sig just som familj mot varandra. Även om det inte rör sig om sexuella övergepp, så är ju bara innebörden familj betydande om man växte upp och behandlade varandra som familjemedlemmar man älskar, respekterar och finns där för. Men i många familjer är det inte så, och familj blir därmed inte mer värt än en annan relation

        +1. Alla som kommer med kommentarer om att ”blod är tjockare än vatten” eller inte kan förstååååååå varför familjerelationer avslutas är 100% personer som haft konfliktfria familjerelationer.

        För dig som utomstående kanske det är en en liten konflikt att en mamma och ett barn slutat prata efter ett bråk på telefonen. Men det kanske bara var droppen som fick bägaren att rinna över efter år av tärande obalans, pikar, psykisk misshandel, narcissism eller oförstånd.

        Så otroligt trött på folk som inte fattar att familj är dom som FUNKAR som din familj, inte bara råkar vara biologiskt besläktade. Vem som helst kan väl kn*lla fram ett barn men att ta hand om det – att finnas där med känslomässigt stöd, trygghet, rutiner, god kommunikation och lyhördhet är det inte alla som fixar. Då kanske man inte är en toppenförälder som barnen orkar vistas kring heller. Varken under livets gång eller livets slut.

      Jag håller med er båda. Jobbar med begravningar, och det är tyvärr inte sällan man ser dessa konflikter. Tyvärr är det också vanligare än man tror att en förälder har betett sig rent utsagt vidrigt mot sina barn. Där förstår jag att man brutit kontakten. Men visst finns det också till synes fåniga konflikter. Allt ställs ju på sin spets när någon dör, och jag tror faktiskt att många ångrar just de där sakerna som man faktiskt kunde ha kommit överens om, men där parterna bara var envisa och inte ville ge sig.

     Viktigt det du skriver. Du som ser det på nära håll å allt. Men det är så lätt när man inte inser att livet kan vara över när som helst ?

     En familjemedlem som är narcisist, trycker ner alla i sin närhet, manipulerar och snackar skit. Ljuger och beter sig som ett as men ska verka perfekt utåt. Om man är totalt dränerad på energi efter varenda träff så ser jag ingen anledning att fortsätta ha kontakt bara för att man har blodsband.
     Om du jobbar med palliativ vård är det ändå ganska konstigt att du inte vet om att folk bryter för tusen anledningar och inte bara för att man bråkat lite.

      Fast min poäng är att man sluter fred på dödsbädden. Pga konflikter som man nästan glömt bort, jag fattar väl att man bryter pga det du skrev, men det tillhör ju inte vanligheterna. Du borde ju fatta att det var det jag menade. Du verkar osmart.

       Samma anonym igen som också jobbar med palliation 🙂
       Det tillhör VISST vanligheterna. Du låter väldigt naiv för att påstå dig ha de erfarenheter du har. Nästan alla jag känner har någon form av stor konflikt med en familjemedlem, där det verkligen finns skäl till att relationen är irreparabel. Du hakar upp dig på exemplen som vi skrivit om att förgripa sig på någon eller ha en förälder som är narcissist. Det finns oändliga skäl till att det absolut inte funkar med någon i ens familj, även om skälen inte behöver vara superdramatiska. De kan räcka gott och väl.
       Att sluta fred på dödsbädden är en ganska romantiserad bild, som i de flesta fall inte gör särskilt stor skillnad i de efterlevandes liv.

        Ja förlåt!! Jag är naiv och du har rätt i allt!!!!!!! Förlåt mig du gud av palliationsvård ????????

        Det tillhör vanligheterna att pappor förgripit sig på sina barn?

       Men du är inte tillräckligt smart för att förstå att du bara hör en sida av historien? Och en väldigt kort sådan. Du har ju ingen aning om vad som utelämnas. Därtill, många av de som är orsaken att någon brytit kontakten med dem vill sällan inse eller erkänna att de gjorde något. Alltså har du egentligen ingen aning om vad som ligger till grund för kontaktbrytningen, så du kanske ska strunta i att döma då helt enkelt.

        Men jag dömer ju inte ditt pucko. Läs vad jag skriver eller är du inte läskunnig?

         Märks att du är en empatiskt och eftertänksam person du 🙂 Är du på rätt plats i pallativ vård verkligen?

         Jo, jag är läskunnig och jag förstår. Du dömer det ju just some ”nån dum konflikt” baserat på vad DU hör eller antar utifrån en persons version under en relativt kort tid. Du har med andra ord ingen aning när du dömer ut något som ”nån dum konflikt”. Om du hade jobbat med par- eller familjeterapi hade jag vart mer benägen att ta din slutsats som en indikation på något, för då hade du iallfall hört båda sidor även om det säkert inte ger hela bilden. Men nu har du verkligen bara en sida, från någon som är döende, det säger ingenting om den egentliga konflikten bakom och därför kan du inte döma ut den som ”nån dum konflikt” bara som folk borde sluta fred för på dödsbädden.

       Varför måste man sluta fred på dödsbädden? Som att det skulle vara nån sorts naturlag? Nä, livet är ingen jäkla Disneyfilm

      Samma här. Svår situation men man gör det man måste för att överleva. För mig var det att bryta.

   Jag och min syster blev osams för typ 8 år sedan och har setts 5-6 gånger under dessa år. Jag har försökt bjuda hem henne men hon är ointresserad…

   Om jag vore du skulle jag åka på firandet, skit i henne, du ska inte backa på saker pga henne.

   Min man bröt med sin narcisistiska psykopat till syster för lite mer än ett år sen, och shit vilket bra beslut! Så mycket negativ energi som försvann ur våra liv. Vi träffar föräldrarna var för sig. Funkar bra. Man ska inte vara rädd för att bryta med familj om de förpestar ens liv.

   Att hon blev aggressiv låter ju inte så bra. Jag skulle nog ta ett snack med henne när saker och ting lagt sig lite och pratat om vilken slags relation ni ska ha. Det kan ju fungera att ses på familjemiddag och dylikt om båda är överens om att man hälsar och är trevlig men sedan inte mycket mer. Nu vet jag ju inte alls vad bråket handlade om men kanske ni efter ett tag känner att ni vill ha en annan slags relation och då kan ni ju pröva det. Många verkar tro att alla syskonrelationer i vuxen ålder måste vara på ett visst sätt men så är det ju inte. Jag har själv inte kontakt med ett syskon (på grund av dennes personlighet) men tycker man som sagt kan börja med att pröva olika slags kontakt (om man nu inte vill bryta tvärt). Råder dig till att läsa artiklar om ämnet, det finns många bra.

   Jag har avbrytit all kontakt med min storebror. Inte pratat på snart 10 år. Han ÄR och betedde sig som ett svin. Vi kom i en konflikt tillslut och pratade inte mer efter det. 2-3 år senare skrev jag ett grattis sms när jag fick veta att han och hans sambo väntade barn, tänkte liksom att det kanske kunde bli bra igen för vi var ändå rätt nära men fick inte ett snällt tack tillbaka. Fick själv barn samma år. Sedan några år framåt var jag och min son med min syster över hos deras pappa på julfirande (jag har egen pappa. Mina tre syskon har samma). Min bror kom, sa inget. Och så kollade han med avsky i blickenpå min son… efter der undvek jag att komma på fler familjeträffar om han skulle komma. Träffades igen på min äldsta systerssons kalas när jag väntade mitt 4de barn dec 2019 då sa han hej och kramade mig, kändes som han åmgrade sitt beteende men sen dess har vi inte setts.

   Mina två äldre systrar har inte pratat med varandra på över 10 år sedan deras biologiska pappa gick bort och de började bråka om hans arv.

   Det har påverkat hela vår familj och det känns som att man alltid tvingas välja sida. Det är så ledsamt för hela familjen kan inte träffas längre efter deras osämja.

   Jag förstår att du inte vill träffa din syster efter hennes agerande, jag försvarar det inte på något sätt. Men försök att nå fram till henne om du kan framöver, förklara för henne hur du upplevde situationen och varför det gjorde dig ledsen.

   Jag pratar inte med min lillayster sedan ett halvår ungefär. Droppen rann över bägaren helt enkelt efter alldelesför många händelser där hon sårat mig, sagt upp bekantskapen o.s.v., men jag alltid bett om ursäkt för saker jag inte gjort, för att kunna laga relationen igen.
   Denna gången har jag bestämt mig för att inte vara ”the bigger person” för jag orkar inte göra avkall på mig själv, det är inte värt det.
   Nu har det varit tyst i ett halvår och visst är det jättetråkigt, jag har gråtit många gånger över situationen som är, men samtidigt inser jag att en relation måste vara på lika villkor. Och man måste faktiskt nte tycka om sina syskon.

    Förstår verkligen! Min nästa kommentar är om liknande situation.

   Min kusin som är ganska manipulerande bröt kontakten. Jag visste att hon väntade på att jag skulle som vanligt anstränga mig på att fixa allt och ta ansvar för allt. Det hade jag gjort innan. Men jag gick redan under den tiden i terapi och vägrade att ta ansvar för hennes elaka beteende. Så jag gjorde ingenting. Dock vågade jag lite senare att gå på en tillställning där hon skulle vara men tyvärr använde hon situationen för att gå runt och skvallra och få andra att tycka synd om henne. Det kändes inte ok. Jag blev ledsen och fällde några tårar och det använde hon för att få mig framstå som överkänslig och omöjlig att umgås med. Har sedan dess struntat totalt i att träffa ”släkten” och har aldrig mått bättre.

  Så nyfiken på det här med natt-Nanny… Finns det och hur funkar det ens? Finns det familjer som kör det? Nån som vet? Skulle kännas så märkligt att någon annan tar nätterna även om det låter så skönt haha….

   Förhoppningsvis använder ju folk det vid tillfällen man tex måste jobba. Eller bröllop eller jag vet inte.. Gå på Nobel-galan ?

    forts.. och inte bara för att sova. Låter ju rätt sjukt isf.

     Hade jag fått välja mellan en inbjudan till nobelfesten och en natts ostörd sömn hade valet varit superenkelt ?

     Man kan bli skapligt knäpp av att inte få sova.

   Vi har haft det med båda barnen från månad 2. Helt fantastiskt, utvilad hela dagen. Så värt det

    Varje natt??

  Tycker det är intressant hur vissa influensers marknadsför sig som att de har ett sådant holistiskt synsätt och är så spirituella och i nuet men ändå mest verkar hänga på Instagram. Tänker på t.ex. Sanne Alexandra som marknadsför sig som att hon har ro i själen, fångar dagen, varje ögonblick, och verkligen njuter av livet men ändå lägger upp ca 15-20 stories varje dag där hon skriver långa texter och ska visa upp allt möjligt. Blir så motsägelsefullt, all SoMe-aktivitet är ju allt annat än att vara i nuet och ”carpe diem”

   Ja som folk här som framställer sig som så jävla bra men vars liv går ut på att snacka skit om folk de inte känner

    Fett kul att snacka lite skit dock ?

     ”Fett kul att snacka lite skit” ? Vad är det som är ”fett kul” med att göra ner andra?

      Snacka skit och snacka skit. Ibland stör man sig bara extremt mycket på en person och vill bara prata av sig om hur man tänker och känner med en vän.

       Personen skrev ”snacka skit.” Så ja, snacka skit är Vad hen menar uppenbarligen. Visst vill man prata av sig om vissa saker andra gör. Men som sagt. Personen skrev ”fett KUL att snacka skit”. Är ju skillnad?

     Det är rätt roligt i lagom mängd ändå.

  Haha jag är likadan fast med dialekter och brytning. Bor i GB och om jag träffar någon som har fel dialekt så tål jag det inte. Samma sak gäller människor med ”fula” namn – jag klarar det inte.

   Ja, namnet är ju största problemet med Gleb. Hade aldrig funkat för mig. Har precis haft en anställningsprocess på min firma och kommer antagligen anställa en Dennis. Har seriöst fått terapia på att inte låta namnet ligga honom till last.

    Nästan lika illa som ett Y-namn.

     Vaaa jag har ett barn med ett Y namn!! Yoseph ?

      Konceptet y-namn är sådana som slutar på y:
      Benny, Ronny, Conny &co.

      Yoseph (vilken jävla stavning….) är INTE ett y-namn.

   Ja men gud, en ful dialekt är ju jättejobbigt. Tyvärr är det de flesta för mig ? Men som tur är är jag gift och kommer förhoppningsvis fortsätta vara det.

  Vilken färg på skorna till gammalrosa klänning på ett septemberbröllop? Vill inte ha klackar, i så fall låg och bekväm. Helst inte sandaler utan täcka tårna. Gillar inte heller ballerina för det känns så svettigt..

   Cremevita ?

   Bruna vintage, för en liten höstkänsla ?

  Ni som inte bryr er så mycket om klimatkrisen/IPCC-rapporten osv, vad skulle kunna få er att ändra er livsstil i en mer hållbar riktning? Tänker på er som ändå vet att klimatförändringarna är på riktigt men tycker att nån annan/Kina/politikerna ska ordna det. Genuin undran alltså!

   1. Ekonomiska incitament, men då gör jag ju det för pengarna och inte miljön..
   2. Kanske om det vart mer konkret, ett mer lokalt miljöproblem som kunde fixas av just oss som bor där. När det är färre människor ser man ju att sin del påverkar.
   3. Om politikerna VERKLIGEN gjorde skillnad och vi levde i en värd där företag och makt inte var det viktigaste av allt 😉

    Det finns väl två hinder som skulle behöva lösas för mig;
    -Känslan av att vara en droppe i havet
    -Känslan av att det redan är kört eftersom strukturerna är som dom är

     Så känner jag med! Jag ska avstå nån resa per år medan artister och andra rika flyger privatjet runt hela världen hela tiden. Eller att jag ska skippa att köpa en ny jacka för jag är trött på den gamla medan flunsor över hela världen får drivor med kläder skickade till sig. Jag ska väl inte ha någon bil heller men så ser man trafiken i kina, LA, ja osv osv.

    Det finns ju på sätt och vis massor av pengar att spara på en hållbar livsstil.
    Avstå konsumtion = spara pengar
    Inte skaffa bil = spara pengar
    Om du måste ha bil kan du ändå välja att gå eller cykla så mycket det bara går vilket också sparar pengar.
    Äta vegetariskt i säsong är relativt billigt.
    Bo på mindre yta är ofta billigare.
    Så om du vill få pengar över till annat sker det ju per automatik om du gör hållbara förändringar.

    Men om väljarna efterfrågar riktiga förändringar och visar att de själva är beredda att göra uppoffringar och förändringar kommer det vara lättare för politikerna att få gehör för en vassare klimatpolitik.

     Alltså jag gör redan allt det där, mer än du kan föreställa dig, därför att jag inte har råd till annat just nu. Utom att vara vegetarian, men det är en annan historia)

     Väljarna är uppenbarligen inte beredda att offra så mycket, då skulle vi varit inne på rätt spår redan?
     Dessutom är stora internationella företag i praktiken mäktigare än nationer..

     Och ni som klagar på bilar och transporter, hur ska sjukvården fungera om åkare blir straffade med enorma skatter och kostnader för drivmedel? Hur många prover tror du körs dagligen från vårdcentraler/sjukhus till labb? Det är tusentals. Prover, organ, livsnödvändiga mediciner, osv. Ska de levereras på cykel eller?

      Väldigt många privatpersoner kör bil korta sträckor som skulle gå att promenera eller cykla istället. Vi kan börja med att minska i den änden.

      Mållös. Du förstår väl att sjukvården är skattefinansierad och därmed inte drabbas av fordonsskatterna på det sättet? SJÄLVKLART ska ambulanser osv fortfarande finnas, det är privatpersoners bilresande som behöver minskas. Elbilar osv har du helt missat eller?

       Haha är du helt jävla dum i huvudet? Tror du det är ambulanser som kör prover? Är du korkad eller? Du fattar väl att landstingen köper dessa tjänster av fristående åkare och inte har sina egna transportföretag. De använder alla de vanliga åkerierna. Hur tror du de påverkas? Tror du staten ska ha ett skattesystem för åkerier och ett för privatpersoner? ? ajajaj så okunnig och naiv man får vara

        Och hur fan fick du transporter av organ, prover osv till ambulanser? Hahah, hur är det med läsförståelsen? Dags för dig att gå om skolan känner jag

         Hur är det med din läsförståelse?

        Tonen? Hur står det till egentligen?

        Missade du ”ambulanser OSV”?
        Du behöver iallafall inte oroa dig för att organ inte skulle komma fram i tid pga att vi inför miljövänligare drivmedel och bilar, det kan jag lova dig.

   Ja om det innebar mer pengar i fickan. Nu skiter jag fullständigt i det, känns som att staten bara ska sno pengar av en fördold som någon ”miljöoro”. Hade de velat att folk skulle köra elbilar hade de inte tagit ut någon trängselskatt, de hade haft mycket högre miljöbilspremie, inte tagit betalt för elen osv. Nu fattar man ju att allt handlar om pengar. Miljöpartiet klagade till och med på att de blev förvånade över att de fick så lite skatteintäkter när de införde plastpåseskatt så nä. Det spelar ingen roll vad vi svenskar gör och hur mycket vi straffas i vardagen med skatter och bensinpriser, om kina, usa, Indien och övriga världen fortsätter som de gör är det kört. Sverige har noll betydelse då vi är en liten fiskdamm

    Vi tillsammans med övriga västvärlden handlar ju ganska mycket som produceras i kina. Så den delen av utsläppen är ju egentligen att betrakta som våra.

     Sverige står inte ens för 0,5% av kinas exporter. USA står för den största delen av kakan och står ändå bara för 17,5% av alla kinas exporter och tänk att Sverige inte ens når 1 ynka procent. Så även om sverige slutar handlar med kina HELT och hållet skulle vi inte påverka dem alls. Tyvärr men det är så det är.

      Men hur osmart är du? Sverige påverkar indirekt genom att ställa krav och vara förebilder. Utveckling du vet.

       Osmart för jag kommer med fakta och statistik på dina idylliska vanföreställningar? Personliga påhopp tar man bara till när man inte har några argument kvar vilket säger mycket om dig. Hade Sverige haft något vidare vikt som förebild i den politiska sfären hade hela världen varit lika jämställd som vi är här uppe, men vi vet ju hur det ser ut. Dags för dig att vakna ur din naiva idyll.

       Och exakt vad tror du händer om Sverige (haha) ställer krav på Kina? Kina kommer be Sverige dra åt helvete och köpa sina varor någon annanstans. Du överskattar Sveriges internationella betydelse något enormt. Men extremvänster miljöaktivister brukar vara rätt faktaresistenta. Men visst, hade ni inte varit det hade ni inte kunnat kämpa för någon idealvärld som aldrig kan existera i ett demokratiskt samhälle förutom i era hjärnor.

        Du är väldigt okunnig om du tror att det bara är Sverige som ställer om. Det är hela Europa bland annat, och självklart kommer det att sprida sig ännu mer.

        Osmarta människor avslöjar sig alltid genom att bli förbannade och påhoppande vid diskussioner, ett tips bara.

   Om de tog bort subventionerna på kött.

   Det är ganska konstigt att köttbullar kostar 55kr/kg och veganbullar 70kr/kg

    Det är för att det är billigare att producera köttbullar än det är att odla, importera och producera veganbullar.

   Att det görs möjligt att leva klimat smart.
   Tex är det omöjligt för mig att pendla till jobbet, jag måste ha bil till och från jobbet.

   Jag tycker även politikerna ska göra det dyrare med icke klimatsmarta saker. Tex ska det vara dyrare att köpa utländskt kött än svensk kött, det ska vara dyrare att köpa importerade icke ekologisk frukt/grönsaker. Och vi måste minska flyget, det är inte hållbart att flyga utomlands på semester flera ggr/år, max 1 gång/år räcker.
   Och minska onödig konsumtion, där är det däremot svårt för någon annan än oss själva att påverka.

   Sedan måste problemet tas tag i globalt för att vi ska få en lösning. Sverige står för en extremt liten del av problemet, även om Sverige blev helt perfekt miljömässigt räcker inte det, däremot kan Sverige och andra ”rika” länder gå ihop för att hjälpa klimatproblemet globalt utomlands där orsaken till problemet finns.
   Tex kommer 90% av all plast i havet ifrån Afrika och Asien. Där måste man globalt ta reda på ”varför?” i Afrika är ett stort problem att de inte har någon form av sophantering i landet. Så istället för att göra ”plast skatt” i Sverige kunde man ha prioriterat att ihop med fler andra länder hjälpa Afrika att få en fungerande sophantering och på så vis minska plasten i havet.
   Samma med kött, antalet kor i Sverige har minskat sedan 1930 talet, men utomlands har antalet kor ökat kraftigt, speciellt i Afrika och Asien och antalet kor ökat massor, varför? och hur kan man göra för att minska antalet kor utomlands?

   Jag gör det jag kan för miljön, men det finns ingen chans i världen för mig att leva ”perfekt” för klimatets skull idag. Och även om hela Sverige lever perfekt så hjälper inte det när folk i Afrika slänger sina sopor i floder så allt skräp hamnar i havet, eller skövlar skog och natur för att kunna födda upp fler kor. Det är ett globalt problem som vi måste hjälpas åt att lösa globalt, inge genom plast skatt eller höjd bensin.

  Någon med tips på skor till hösten? Vill ha ett par som funkar till vardags men även finare tillfällen, inte för hög klack och studentbudget ?

   XIT på Dinsko har sköna och sååå snygga stövletter ?

   Se tips över:
   derbies / brogues

   Snyggt till allt!
   Chunky eller nätt sula, det du gillar.

   Köp begagnat! Då kan du få bra kvalitet till bra pris! Och bidrar till en mer hållbar värld. Acnes boots i modellen pistol (de låga) är supersköna och väldigt användbara. Går att hitta på tradera för bara några hundra nu.

  Era bästa tips på att hjälpa och stötta någon som är psykiskt sjuk som har vanföreställningar med jämna mellanrum? Personen går redan hos vården, skulle dock önska att hen fick ytterligare hjälp av vården genom att bli inlagd men det är tydligen ej aktuellt. Tar därför tacksamt emot andra tips!

  Behöver hjälp. Min dotter limmade ett sår i hårbotten för 2,5 vecka sedan (limmet är 2*1cm). Finns det något sätt att få bort limmet utan att allt hår ryker?

  Tack!

   Aceton löser väl upp det mesta.

   Förstår inte, limmade hon på ett sår eller så det blev ett sår? Med limpistol då antar jag?

    Man limmar ibland istället för att sy sår ☺️

     Jaha hen menar så, ja det vet jag! Men det ska man väl inte ta bort då? Eller kontakta den som limmade vore ju bästa lösningen?

   Kan du inte kontakta sjukvården på något sätt istället, så det försvinner på ett säkert sätt? Istället för att riskera någonting tänker jag. Men det är jag det. 😀

   Tar man verkligen bort limmet? Jag trodde sånt skulle vara kvar.

  Dummaste/galnaste/tokigaste ni gjort?

  Jag börjar!
  Har medvetet kört åt fel håll i en rondell med lastbil för att komma före en traktor.. ?

   Körde i misstag fel håll i en rondell, märkte då det kom emot en annan bil.. skyller på gravidhjärnan

   Har också kört åt fel håll i en rondell, haha. Men det var bara jag där som tur var och mitt i allt utbrast jag högt för mig själv ”men vad gör jag???”?

    haha samma här! Livets hjärnsläpp. Kändes så logiskt att köra vänster sen bara ”va fan håller jag på med!!”

   Åkte med en kompis mamma en gång, hon ’genade’ tydligen alltid i rondeller. Fick haksläpp.

    Haha brukar jag göra i de pyttesmå rondeller som finns i min stad när det inte är någon trafik (alltså de är stenlagda och ca 3 meter i diameter).

     Är det en rondell och inte ett farthinder då? Det finns likadana på ett ställe i trakten och det ser ut som rondeller men är farthinder, ingen kör runt dem.