Filmatiseringen av Alex Schulmans ”Bränn alla mina brev” drar igång.

Att filmatiseringen av Alex Schulmans ”Bränn alla mina brev” ska regisseras av Björn Runge har varit känt sedan tidigare, men vilka skådespelare som valts ut att gestalta bokens karaktärer har inte offentliggjorts – förrän nu.
Karin Stolpe spelas av Asta Kamma August, Sven Stolpe av Bill Skarsgård, Olof Lagercrantz av Gustav Lindh, och i rollen som Alex Schulman hittar vi ingen mindre än Sverrir Gudnason, som bland annat haft rollen som Björn Borg i filmen Borg om den svenske tennisspelarens liv.
I pressmeddelandet som gick ut så lät Alex Schulman så här ödmjuk vad gäller de utvalda skådespelarna:

Jag fattar inte hur det gått till, att en efter en av Sveriges absoluta skådespelarelit bestämmer sig för att vara med. Att Sverrir ska spela mig är särskilt kittlande.

På Instagram däremot, så lät Alex Schulman lite mer som sitt riktiga jag, där sarkasm och ironi är lite av en återkommande krydda:

Första bilden från filmatiseringen av "Bränn alla mina brev" med Gustav Lindh som Olof Lagercrantz och Bill Skarsgård som Sven Stolpe och Asta Kamma August. Här sitter de och spelat kort och har det mysigt, på Sigtunastiftelsen sommaren 1932. // Jagvet vad ni tänker när ni ser detta. Att Sverrir är mycket fulare än jag och att det därför blir lite "overkligt" att han skulle spel mig. Men skit i det, han är trots allt en av Sveriges bästa skådespelare. Otroligt glad att han gör rollen.
Bildkälla: Alex Schulman Instastory

Har ni läst boken?
Kommer ni se filmen?

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så kul!! Tycker boken va riktigt bra, ser fram emot filmen

  Läst boken och kommer att se filmen. Ser fram emot det

  Gud vad roligt! Så bra casting.

  Det här blir nog väldigt väldigt bra ?

  Har läst boken, gillade den verkligen!

  Grym bok!

  Är boken verklighetsbaserad eller hittepå? 🙂

   Den är verklighetsbaserad

    Tja, båda delar egentligen. Han har tagit stora kreativa friheter i boken. Men historien i sig och många av händelserna är baserat på verkligheten.

  Jag har brev som Sven Stolpe skickat till sin bokentusiatiska kompis, här även några böcker som han gett signerade till denna kompis (varav en med en speciell bokbindning). Vidare har jag några gamla tidningsklipp där böckerna recenserats och Stolpe intervjuats. Om Alex inte vore så dryg kunde jag skänka alla grejer till honom. Nu behåller jag dem själva.

   Verkar som han har det han behöver redan då boken redan är klar ?

    Nähä, på riktigt?

     Sorry men det är svårt att få fram ironi i skrift, var du inte seriöst med din kommentar? 🙂 den jag svarade på alltså.

   Vem är det som är dryg egentligen…

  Jättekul och ska bli så spännande att se. Boken är fantastisk. Dock offentliggjordes skådisarna (utom Sverrir) för hyfsat länge sen.

  Jag tål verkligen inte Alex Schulman. Han är en översittare och hans personlighet gör att jag inte kan se/läsa något han skapar objektivt.

   Jag tycker samma sak sedan läste jag just denna boken och han skriver riktigt bra.

   Samma här.

   Jag tror du har missförstått honom. Jag har följt honom i många, många år och har själv väldigt svårt för typen du pratar om, men den typen ser jag inte alls hos honom. Och jag anser mig själv vara en mycket varm, ödmjuk och snäll människa (med brister, givetvis). Menar bara att jag verkligen känner igen personer av motsatt karaktär och håller mig borta från dem.
   Men till saken: har man följt honom, hört honom, läst hans verk, lyssnat på hans tankar, resonemang och känslor så älskar man honom. Han har ett djup som väldigt få har. Han är extremt känslig, skör, rädd, drömmande, tänkande. Och sedan har han humor som man måste förstå och jag anser att man måste vara rolig själv för att fatta hur rolig han är ?
   Jag relaterar absolut NOLL till hans flådiga liv rent bostads- och resemässigt men jag kan samtidigt förstå att det kommer från den lilla pojkens önskan om att få vara en del av ett sammanhang. Han känns som den enda rika Östermalmssnubben som verkligen tänker och känner. Jag blir ofta gråtfärdig när han berättar om saker, eller läser hans texter.

   Känns som det är dags att sluta tro att man är cool eller vet exakt hur någon är och därmed bara MÅSTE avsky honom. Så lätt att döma någon efter åsikter i en krönika eller en sarkastisk humor som tråkiga människor inte förstår.

    Exakt precis så tycker jag. Håller med om vartenda ord. Hade kunnat skriva samma själv (men inte uttryckt det lika bra 😉 )

    Jag håller verkligen med dig! Alex är intelligent och han är en av få i dagens kändisbubbla som faktiskt kan se saker från olika håll och förstå att något kan vara fult och fint på samma gång. Och han är väldigt rolig.

     Ja, jag glömde den lilla detaljen att han är oerhört intelligent. Emotionellt, framförallt. 🙂

      Tycker han är banal.

       Känner du dig ball som ska tycka så för att passa in bland alla som fått för sig att han är ett svin utan anledning? 😉

        Fast han är just det. Svinig, oförskämd och dryg. Det är inte humor, det är att använda andra människor och göra sig rolig på deras bekostnad han gör. Något lägre är svårt att komma på. Mobbar ofta. Han kan vara så känslig o bla bla men det ursäktar faktiskt inte hans beteende öht. Tycker du det är kul säger det rätt mycket om dig.
        Verbal misshandel= aldrig okej.

         Ge exempel på denna sk mobbning?

          Alla som har åsikten ”Alex Schulman är elak” har läst 1 rubrik från 2009 om honom och aldrig tagit del av något annat han sagt/skrivit/gjort. Just för att de trodde på rubrikerna då och vägrade sedan läsa eller lyssna på något om han står som upphovsman. Vi som följt honom sedan hans bloggdagar har en djupare förståelse. Jag möter ofta folk som har den ytliga åsikten ”han är dum!” och när man frågar ok vad baserar du det på så är svaret ”har läst att han var dum mot nån nån gång”. Mer substans än så är det inte.

        Känner mig ball för att jag skriver vad jag tycker när alla andra skriver vad de tycker? Nej, inte speciellt. Känner du dig ball?

     Han är en pseudointelligent vars resonemang är i nivå med en gymnasiestudent.

    Precis så, hade svårt för Alex i många år men så började jag lyssna på deras podd o efter ett tag omvärderade jag min åsikt om honom. Jag älskar Alex, älskar hans ironi o sarkasm o hans böcker.
    Men han är en person man antingen älskar lr avskyr – finns ingen gråzon liksom.
    Men jag älskar fanskapet?
    /Hajhaj

     Jag varken älskar eller avskyr honom 🙂

    Håller med dig. Alex själv har dock väldigt många åsikter om människor han inte känner. Han använder ofta orden HATA, ÄCKLIG, KRÄNKT, AVSKY…så lätt att man gör det om honom också.

  Alex är sjukt rolig på Instagram. Exakt min typ av humor!

  Den absolut bästa av Alex böcker! Verkar ju bli en riktig storfilm med tanke på vilka skådespelare de fått, häftigt!

  På a svarar jag -nej!
  På b -se svar a

   Nej till allt ?

    Stoppa bron!

  Jag har tänkt på det där med dagböcker, brev eller annat jättepersonligt som man kanske har sparat. Tanken slog mig för ett tag sen att skulle jag dö skulle ju min familj gå igenom alla mina grejer och säkert läsa sånt. Shit, vill man det? Inte för jag har några stora hemligheter, men jag har tex dagböcker från ungdomstiden. Om det blir så hoppas jag familjen läser med respekt, och håller det för sig själva.
  I paret Stolpes fall kom ett barnbarn och skrev en bok om det, och nu ska relationsproblemen bli film. Bara titeln, önskan var alltså att breven skulle brännas. Är det bara jag som mår illa av respektlösheten?

   Håller med till 100%.
   Om någon hittar mina gamla brev när jag är död, och bestämmer sig för att fläka ut mig i en bok, då kommer jag tillbaka och spökar för den personen varje natt.
   Så himla respektlöst att publicera brev som kanske innehöll tankar och känslor som inte alls var avsedda att publiceras.

   Det verkar som att Karin skrev till sin älskare Olof och bad honom bränna alla hennes brev och aldrig röja deras affär då Sven försökte köra ihjäl dem båda när han upptäckte att hon var otrogen. Jag hittade det fyndet här:

   https://www.expressen.se/nyheter/otrohetsdrama-i-kultureliten-karlek-hat-och-mordforsok/

    Spoila inte filmen nu

   Så olika det kan vara. Själv hoppas jag att mina barn och barnbarn kan dra nytta av det jag lämnat efter mig i dagboksform och tjäna sig en hacka, det är de värda. Spela roll om jag framställs på ett felaktigt sätt, jag är död och skiter i vilket.

    ”1 september 2004, idag gjorde jag nåt jag aldrig trodde jag skulle göra..” ? Eller typ om man skrivit om byte av partner, hemlisar som barnen inte bör veta ? Nja. Kanske blir att brännas upp innan ? Vill inte mitt barn ska lära känna mitt ungdomliga/unga vuxna-jag genom mina gamla dagböcker ? Vissa grejer kanske. Men definitivt inte allt ??

     Och så är det via en dagbok barnet får veta att det är adopterat eller att pappa inte är min pappa

  Med den regissören och de skådespelarna så kommer det att bli en kanonfilm som troligtvis sopar rent på Guldbaggegalan och blir Sveriges Oscarsbidrag. Den blir så klart värd att se, och svårt att undvika också för den delen.
  Jisses vad Asta var lik sin mamma på den bilden, jag trodde nästan att det var hon! 🙂

  Han är ett geni. Fan vad kul att det går så bra, det förtjänar han. Alla som har följt podden i alla år vet att han verkligen _inte_ är en översittare eller en självgod typ, han har nog haft det kämpigare än många andra med sitt inre. Han är fantastisk!

   Jag känner en ung släkting till honom som inte alls tycker han är fantastisk. Han har betett sig konstigt mot släktingar samt skriver påhitt i sina böcker även om familjemedlemmar som är i livet!

    Så är det väl i alla familjer. Finns säkert många i din släkt som tycker att du beter dig konstigt. Och du har säkert sagt saker om andrs som de inte anser stämmer, men som visst stämmer. Och tvärtom.

    Vad bekräftar detta då för dig? Att?

    Bränn alla mina brev är en fiktiv roman.

   ”Han är ett geni”

   Inflation på det begreppet ser jag.

  Schulmans bästa bok!

  Tycker alex Schulman är en av Sveriges absolut bästa författare (just nu). Han skriver så rent och elegant.

  Har inte läst boken, men andra av Alex och han skriver mycket bra! ??

  Fantastiskt bra regissör och skådespelare, tror filmen blir super!

  Läst boken och älskade den! Likt övriga böcker av Alex. Jag bortser från hans personlighet, älskar hans böcker och ser fram emot filmen.

  Med rätt efternamn kan du komma långt i Sverige.

   Haha!

   Hans sätt att skriva har ingenting med efternamnet att göra. Är inte alls förvånad att just denna boken fick bli film.

    I, han är ett kändisbarn! Klart han åkt gräddfil.

  kan inte glömma den vidriga sidan 1000 apor med mobbning som affärsidé, ränderna går aldrig ur den mannen, gråter krokodiltårar för sympati och skrattar sedan hela vägen till banken, skrapar man på ytan för att se sanningshalten i sörjan så faller hela korthuset garanterat

   Så är det, enligt familjemedlemmar. Det är mycket påhitt som framställs som saker som hänt på riktigt.

    Finns alltid två sidor av myntet 🙂 man får oftast inte hela sanningen/helheten när man bara lyssnar på vad ena sidan har att säga

   1000 apor var ju det bästa som hänt Sverige ?? Fruktansvärt kul. Synd att allt gick i graven

    Håller med!

   Vilka mobbades på 1000 apor? Minns det som en jättekul sida som drev med fenomen som ex modebloggar.

   men den här bloggen och dess kommentarsfält känns bättre tycker du?

  Läste ut boken på en dag. Den är ju inte så lång och var skön att läsa. Gillar hans språk.

  Sverrir är så sjukt snygg. Förstår Alex skämt alltså men ville bara säga det. Han är mumma!

   Alltså JAA!!! Så stört snygg

  Boken kommer jag inte läsa men jag kommer se filmen.

  Fantastiskt bok! En av de bästa jag läst.

  Jag har inte läst denna bok. Endast läst en bok om de tre bröderna, tror det var den senast. Väldigt banal och inte alls bra. Är de andra böckerna lika eller är det bara jUst jag som inte gillar hans böcker. Krönikor och podden gillar jag.

   Tycker Bränn alla min brev var mycket bättre än den senaste han släppte, den om bröderna (men som väl också är uttalad fiktion). Har läst den om hans mamma också och den var fin, men Bränn alla min brev är den bästa tycker jag.

  Nyheten om skådisarna kom 28 juni… Tror att nyheten om Sverrir kom idag dock, men de andra har varit klara länge.

  Säga vad man vill om Schulis. Men skriva böcker det kan han! ?

  Så kul också att filmas spelas in på stället där boken utspelar sig. Och att Sigtunastiftelsen är aktivt på samma sätt fortfarande

  Har läst boken och gillar Alex Schulman skarpt. Han är lite vresig i stilen ibland, men det får man vara. JÄTTESTARK författare som är väl värd all internationell framgång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.