Frida Boisen och reklamidentifiering

Bildkälla: Frida Boisen Instastory

Om man beskriver sig själv som ”världsmästare på sociala medier”, så som Frida Boisen gör på sin hemsida, har släppt böcker med titlar som ”Digital Succé”  och ”Digital passion”och tilldelats första pris för Best use of social media på tidningsvärldens Oscarsgala, INMA Awards i San Francisco, så är det väl inte för mycket begärt att förvänta sig att hon ska kunna reklamidentifiera ett inlägg korrekt?
Det kan hon inte, av inlägget här ovan att döma.
Hon har fått en egen rabattkod att dela ut till sina följare, så att inlägget är kommersiellt råder det ingen tvekan om.

Tänk er själva om hon skulle bli stämd av Konsumentverket för brott mot marknadsföringslagen och fälld i Patent och marknadsdomstolen?
Hur tror ni det skulle påverka hennes trovärdighet?
”Världsmästare på sociala medier” men kan inte reklamidentifiera ett Instagraminlägg?
”Digital succé” men utan att följa relevant lagstiftning?

Jag har bäddat in Fridas Instagraminlägg och i skrivande stund finns det inte tillstymmelse av reklamidentifiering på det. 
Om hon skulle uppdatera sitt inlägg så att det ser korrekt ut helt plötsligt så kan ni se en skärmdump av originalet här. 

Uppdatering: Här är Fridas kommentar:

Tack för tips!

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Det är du värd”.. Va hon inte programledare i Lyxfällan med? ? Alltså man kan ju vara värd det utan att ha ekonomiska problem såklart. Men vet inte, känns ändå märkligt på nåt sätt.

   Jag tycker jag är värd väldigt mycket men kontot är inte på samma våglängd.

    Haha samma här ?

   Jag är helt klart värd en sån uppstart på jobbhösten ?‍♀️? Men har inte råd att betala 80% av vad en hotellsvit kostar… ???‍♀️

    Hon har ju inte heller unnat sig och betalat för vistelsen utan fått den som betalning för reklamsamarbetet. Bra för henne och hon har jobbat sig till att ha en sån plattform att kunna få såna lyxiga samarbeten men av oss vanliga så är det nog inte många som kan unna sig en jobbweekend i en lyxig hotellsvit.

     Alla hotell är ju inte så dyra.

  Frida var även iblandas i pyramidspelt Crowd1, så skulle säga att hennes trovärdighet är noll.

  Inte ens större influencers kan ju reklammarkera rätt och de kallar det för jobb. Hur kass får en i så fall vara på sitt jobb? Hade det varit en tjänst på ett större bolag så hade ett antal varningar och sedan kicken skett.

  T.ex. Antonija Mandir med hennes senaste stories och där hon i flera dagar har teasat med produkter från hennes ”hudvårdsrutin” som hon SKA VISA OCH LOVAR ATT VISA I EN STORY IDAG KL 17. Vi vet ju redan att hon går till en hudterapeut så är det andra produkter hon ska visa för reklam för? eller ska hon bara lägga upp att hennes hudterapeut rekommenderat produkter som passar HENNES hy?

  Skriv bara reklam så vi kan trycka vidare, tack. Gahhhhhhhh.

  Helt ärligt så trodde jag först att det var Gunilla Persson.

  Men, att definiera sig som världsmästare. Då borde man också vara världsmästare på att följa gängse regler.

  https://www.instagram.com/p/CTB_QK7M4gc/?hl=sv hon gör smygreklam för bubbelroom jeans på sina stories.
  Samt att hon driver eget företag inom sociala medier. Så vissa vill helt enkelt göra medvetet fel undanhålla inkomst vid försäljning.
  Yta och yta och 1000 selfies på sig själv kär i sig själv. ?‍♀️

   Anna, vi vet att det är du.

    Det här är nog den absolut sämsta typen av kommentarer.

     Vilken menar du av de?

    Hell no men vill att fler ska se att de finns även bland mikroinfluenser fula fiskar. ?

  ”Det är du värd!” Jag är alltså värd att betala för en hotellnatt, utnyttja hennes kod och erhålla 20 % reducerat pris för att hon ska få provision från företaget… Betalar hellre fullpris för att inte bidra till ”influensers” reklamvärld.

  Frida, är det inte hon som har rätt starka åsikter ang kost med vaga källhänvisningar?

  Nu kommer Frida tycka att hon nätmobbas.

  Ett bra och korrekt svar från Frida iaf.

  Camilla, jag måste fråga dig då jag måste missat din info. Hur kommer det sig att du tog bort min kommentar om Pernilla Wahlgren? Iom det fösvann ju alla svar inklusive ditt.

   Ge dig

   Antagligen för att Camilla håller sig till fakta o inte påhittade historier, skvaller, förtal osv

    Nu är det ju fakta att hon kallar sina följare för Krösamajor, psykfall och psykopater. Det är bara att gå in på hennes blogg och läsa.

     Inte hennes följare utan dom som skriver på Flashback som även varit o skrivit massa dynga på hennes blogg.

      Hur vet du OCH hon att hennes följare skriver på FB? Tillhör ni SÄPO? Skulle inte tro det. Ni gissar bara och kommer med fula anklagelser.

     Det kallar hon vissa personer som skriver massa dynga på ett annat skit forum vilka även varit inne på hennes blogg o spridit sin dynga.

  Fasen vad jag hade stört mig på dig om ja fått ett sånt Mail.

  Du sitter å tjafsat om samarbete medans miljoner av våra skattepengar slösas på felaktigheter (kolla slöseriombudmannen om ni undrar på vad). Varje människa ska vara så jäkla duktig och följa en massa svenska byråkratregler. Dessvärre gör ju många politiker tvärsemot. Skulle du inte kunna starta en blogg där du ist konfronterar politiker som gör fel. Det hade jag seriöst följt med spänning.

   Du följer ju uppenbarligen även den här bloggen eftersom du har sån koll på vilket dåligt innehåll den har ?

   Varför startar inte DU en sådan blogg?

   Bea, du sitter med idén, gör det själv vet ja!
   Heja

  Varför är alla så fjäskiga för Ditte? Hon släpper en keps, som på intet sätt är annorlunda än andra kepsar. Men den hyllas som heeeelt fantastisk etc etc. Samma deras kaffe (jag dricker inte kaffe själv så kan inte så mycket), nån frågade om smakerna och då skrev Ditte att deras kaffe inte är smaksatt utan det är smaker som man ”kan uppleva”. Varför skriver de då olika smaker på paketen? Brukar man göra så med kaffe? Jag trodde kaffe smakade det som stod på påsen ?

   ”Ditte släpper en keps” – det låter som en barnbok.

    ???

    Med en illustration på en flicka som släpper en keps från hög höjd ut i virvlande vind.

   Heter hon Ditte på riktigt?

    Ja

   Ditte vem?

   Håller med om kepsen! Men kaffet är fasen det godaste jag nånsin smakat, började tom prenumerera. Det smakar som det står på påsen.

  Hon har också en ganska rolig syn på hur man blir större på sociala medier. Var på en av hennes föreläsningar för hur småföretagare ska använda sociala medier för att få ut sina budskap. Hela hennes föreläsning innebar att ”skriva från hjärtat om engagerande ämnen för det tar människor till sig och då blir det viralt”

  Det lilla problemet är ju att tex Mats Rörläggeri AB sannolikt inte har andelen följare och den räckvidd såsom Frida Boisen har att få sina inlägg virala. Det var inte många åskådare som fick med sig värdefulla tips hem.

  Hon är en sådan urusel programledare så de finns inte. Personligheten är helt ihålig och kreativiteten och inlevelsen stannade i hennes hall på väg ut

  Vad har hon gjort i ansiktet?

  Verkar inte som ett misstag givet att hon nu publicerat originalinlägget, utan reklammärkning, på Linkedin ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *