Prioriteringar

Två inlägg som är snudd på att vara varandras motsatser. 
Elin Kjos skriver så här i sitt inlägg:

För första gången så har jag inte skjutit på saker som jag vill göra.
Jag har inte oroat mig för det som kommer sen och inte väntat med att uppleva livet.
Jag har mer än någonsin insett att de små sakerna i livet (som man man ibland tar för givet), är det som betyder allra mest.
Jag har följt mitt hjärta och jag har spenderat mer tid än någonsin med de jag älskar.
Framförallt så har jag varit totalt närvarande i stunden.

Och så har vi Oliver Hunts inlägg, där han skriver:

”Om jag vill åka hem? Tror inte det. ?”

Svajpa till inläggets nästa bild för att se vad dagen idag är för en dag, som är så pass oviktig för honom att han absolut inte vill åka hem. ???
The silver lining, om man nu ska försöka se någon sådan, är väl att hans dotter fortfarande är för liten för att kunna se när hennes pappa postar sådant här.

Absolut – skrik ”dad shaming” om ni vill, det är i så fall helt okej för mig. 

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kollektiv avföljning på A och O?

   Fast Antonija har väl inget ansvar om Oliver inte träffar sin dotter

    Absolut inget ansvar men jag skulle inte kunna ha en relation med någon som har en sådan pissig inställning till att ta ansvar för sitt barn. Tycker att det tyder på att man är en rätt kass människa.

     Jo Jag kan bara hålla med om det, skulle inte vilja ha någon relation med någon sån person. Men en kollektiv avföljning låter fånligt. Jag följer inte Antonija för jag känner inte att jag vill följa henne. Och det behöver väl vara den enda anledningen!? Eller? Inte vad hennes partner har för relation med sitt barn. Det känns långsökt. Det räcker med hennes pinsamma klipp med Oliver som gör att jag inte vill följa hon eller Olivers insta ?

   Japp! Föreställ er om någon hade betett sig likadant mot A, som hon och O gör mot hans barns mamma. Vad är det ens för partner som inte uppmuntrar en hälsosam och sund relation till ett barn och dess mamma?

   O ska jag inte ens börja med. Han kan börja med att ta tag i sitt liv, prioritera sin dotter, ha respekt mot kvinnan som uppfostrar hans barn, skaffa körkort, skaffa ett arbete, växa upp….

    Håller med.

    Han behöver inte ha en relation med barnets mamma eller visa mer respekt emot henne än hon gör emot honom. De behöver bara diskutera och prata om barnet och beslut som gäller barnet, allt annat behöver de inte ha kontakt om de inte vill.
    Jag tycker alldeles för mycket fokus läggs på O och mamman, båda de 2 har tagit privata fajter offentligt, och orsakat drama och bråk kring dottern.
    Sedan verkar folk framställa mamman som en gudinna som så fantastiskt nog klarar av att uppfostra ett barn ensam, well välkommen in i 2020-talet, finns massor med ensamstående mammor, det är liksom inget ovanligt idag.
    Det enda som ska prioriteras är ifall O vill ha en relation med sin dotter, och då ska de få ha det. Om han inte vill då får mamman vara enastående. Tyvärr sånt som händer när man skaffar barn med omogna barn som kallas män…

    En riktig ”powerwoman” hade sett till att han kammat till sig och haft en relation med sitt barn. Vad tusan är det för fasoner dom håller på med. Båda är lika omogna.

  Att han nu postar bilder på hans dotter med grattis och massa ❤️ Fy f*n vad tragiskt. Att han inte kunde vara närvarande på hennes födelsedag den dagen som faktiskt är mest betydelsefull

   Det kan ju dock finnas en massa anledningar till att de firar varsin dag.

    Fast om man är borta i stor del som han är så tycker jag iallafall att kan försöka vara närvarande på dotterns födelsedag iaf

     Kanske inte var upp till honom att bestämma.

      Vadå vem? Antonija? Om jag har förstått det rätt så har Denise sagt att hon vill ha Oliver träffar sin dotter mer och att dyka upp på födelsedagen är väl inte jättemycket begärt, Iallafall som en pappa. Att han prioritera annat har väl ingen missat.

   Jag vet familjer som gått isär som firar födelsedagen olika helger

    Ja eller hur, spontant känns det väl mer hänsynsfullt mot barnet än att t ex låta det åka emellan (om det nu inte är en bra lösning att fira alla tillsammans). Viktiga är att man firar och uppmärksammar, inte att exakt alla firar en rätt dag.

    Jag har själv växt upp med en frånvarande pappa. Han reste ofta utomlands med sin flickvän på mina födelsedagar trots att han visste hur gärna jag skulle vilja att han var med mig. Sånt gör ont.

   Säger inte att han är en bra och närvarande pappa för det är rätt uppenbart att han inte är. Men hur gammalt är barnet? Ett, två år? Då är födelsekalas 100 % för föräldrarna, inbilla er inget annat.

    Hon blir 3 idag och det är första födelsedagen många barn minns. Mitt barn pratar om sitt 3årskalas och tårtan, paketen hon fick då fortfarande, 3 år senare.

  Ser inte riktigt hur det är motsatser. Och som om NÅGON skulle skrika ”dad shaming” lol?

   DAD SHAMING!!! Du ser, plötsligt händer det.

    ?triss?

  Alltså han är ju riktigt pinsam men jag ser inte riktigt kopplingen mellan de två inläggen..?

   En pratar om att vara med de som hon älskar och den andra skriver öppet om hur han inte vill åka hem för att fira sin dotters födelsedag?
   Jag ser kopplingen och hoppas att han kan få en snabbmognadsmedicin som gör att han typ nu blir en närvarande pappa.

   Fattar kopplingen på ett sätt. Skillnaden är väl att hon är sjuk i cancer (har jag för mig) och därav garanterat har en annan syn på livet. Menar alltså inte att stå på nåns sida ? Men tänkte samma sak. Får inte ihop kopplingen. Är man sjuk i en farlig sjukdom så får man en annan syn på livet (eller det har jag iaf). Han är väl vad vi vet inte sjuk, sen hur han väljer att göra med sin dotter är en annan sak.

   Det kan väl iof vara så att de kommit överens om olika dagars firande. Såg nyss att han flyttar år A’s pappa. Men vad vet jag. Eller vi, vi vet ju faktiskt inte vad som ligger bakom och hur deras schema ser ut. Plus – är han barnfri får han väl göra vad han vill. Sen att JAG inte hade kunnat gå igenom mitt barns födelsedag utan att träffa henne är en annan femma. Men de kan ju ha kommit överens om att hon kalasar först, sen han.

   Herregud. Att jag ens lagt tid på att tänka på detta ?

  ”Pappa, varför var du aldrig där när jag fyllde år?”
  ”Meh, jag skrev faktiskt grattis på instagram, vet du vad ett inlägg kostar hos mig annars? Just det.”

   ”Pappa, varför var du aldrig där när jag fyllde år?”
   ”Jag ville hellre vara utomlands och spela in jättepinsamma videor!”

    ”Din mamma sa faktiskt inte att du fyllde år!”

     ”Så tråkigt när mitt barns mamma undanhåller information om när mitt barn fyller år”

     ? Bästa

  Blä. Han lägger mer tid på och med Antonias hund är sin egen dotter.

  Varför avskyr man A och O så mycket? Och hur orimligt nyfiken är man inte på vad A tycker om hans pissdåliga föräldraskap?

  Jag är inte så insatt i de här, men var det inte hans ex som ville att bilder inte skulle visas på dottern? För hela hennes insta är ju fullt av bilder av dottern?

   A fick inte visa bilder på dottern, bara mamman och O fick visa bilder på dottern. Vilket är ganska ologiskt enligt mig, så länge inte A lägger ut olämpliga bilder eller använda barnet för reklam så kan jag inte se problemet, eftersom barnet ju bor med A när barnet är hos O och A delar med sig av sin dag, sitt liv, osv, då blir ju barnet endel av det.

    För att det inte är hennes dotter, A kan inte sätta sig helt och fullt in sig o dotterns känslor och behov när dottern är där så sällan. Dottern är ingen leksak utan en helt egen människa som har rätt att känna sig trygg att inte exponeras av en nära nog främling.. Mammans och i viss mån den ganska frånvarande pappan bör endast om dom nu måste publicera bilder på sitt barn.

     Vill man respektera barnet kanske INGEN ska exponera barnet. Hela mammans sociala media bygger på exponering av barnet.

    Helt logiskt faktiskt.

    Inte alls särskilt ologiskt? D har 46k följare medans A har 300k+ följare. Bara det gör det tydligt varför, skillnaden i exponering är markant på ett barn som inte ens är As?

     Så om D fick 300 k följare skulle hon sluta exponera dottern menar du?
     A delar med sig av sin vardag, är barnet hemma hos henne och O blir barnet en del av hennes vardag. A ska ju såklart inte bygga hela sin instagram på barnet, så som D har gjort, men jag kan inte se problem att barnet kommer med på bilder eller filmer då och då när A delar med sig av sitt liv.
     Vill D skydda barnet från exponering borde hon också sluta dela bilder på barnet.

    Du behöver inte tycka det är ett dugg logiskt. Inte ditt barn =inga rättigheter. Punkt slut.

     Så bara D har rättigheter att bestämma om barnet, O har inga rättigheter eller någonting att säga till om? Om O säger att D inte längre får exponerad barnet i sina sociala medier, är det också okej? Ska D då lyssna på O och sluta exponera barnet i sociala media?

      Ja? Om den enda föräldern, oavsett vilken, inte vill att barnet ska exponeras ska man självklart respektera det.

  Vad är det för fel på människan?!
  Mår illa.

   Lite överdrivet att ”må illa” kanske.

  Det skulle ju kunna vara så att dom kommit överens om att mamman firar nu och han får fira sin dotter när det är hans tid med henne. Ann allt att döma är det b så fin BORDE göra iallafall för deras dotter ska nog helst slippa behöva uppleva sina föräldrar tillsammans.

  Tycker synd om barnet, hoppas O kan ta med mamman till någon form av familjerådgivning eller liknande så de kan få hjälp i att göra en plan hur de ska dela upp tiden med barnet och få det att funka. Alternativt att O känner att han inte har tiden och inte vill vara pappa och då ger mamman ensamvårdnad.

   This!
   Alla mina barn bor med mig 100 procent och har gjort sedan skilsmässa 2018. Träffar två av barnen 10 timmar per månad och den äldsta inte alls. Trots detta motsätter sig pappan beslut gällande viktiga beslut i barnens liv, och i detta fall får den äldsta inte byta skola (pga mobbing) för att pappan säger nej. En pappa som inte ens talar med sin dotter regelbundet och där tonåringen själv är tydlig med sin önskan och varför. Så jag har en dotter som har ångest och panik varje morgon, och han har inte ens haft sina barn nattetid en gång sen 2018 men ändå propsar på inflytande i allt.

    Nej usch. Jag hoppas att det en dag löser det sig.

   Dom har redan ett upplägg. Som O inte följer alltid enligt mamman. Vad ska hon göra åt det? Ingen familjerätt i världen kan tvinga honom att följa det. Svensk lag säger bara att man INTE får hålla barnet hos sig om det är pappans helg t ex. Men om pappan inte dyker upp på son helg är det skitsamma. Finns inget att göra. Vad ska D med ensamvårdnad? Det är bara juridiskt.

    De har väl inte varit upp i familjerätt för att bestämma upplägget så vad har familjerätten med det hela att göra?
    Jag trodde inte D försökte hålla barnet ifrån O, då fick jag lära mig något nytt.
    Som sagt ta det till familjerådgivning för att få hjälp att kommunicera.
    Föräldrarna verkar helt klart omogna och oförmögna att kommunicera med varandra.

    Om ena föräldern inte vill vara delaktig är ensamvårdnad guld värt, det är jätte jobbigt att ha delad vårdnad med någon som inte är delaktig eftersom det betyder att den icke delaktiga föräldern måste vara delaktig i alla beslut gällande barnet, allt från vilken skola barnet ska gå i, ifall mamman vill flytta, osv måste godkännas av pappan.

  Han kanske blir den typiske föräldern som förväntar sig att få vara med på ett hörn om typ 20 år. Sen gnäller över att vara långt ner på sitt barns prioriteringslista.

  Tyvärr tycker jag detta inlägg bara bidrar till ett drev och massa hatkommentarer, ifall man tittar på kommentarerna på inlägget som finns på instagram.
  Hur kan du tillåta det här klimatet? Men som det står inlägget var det ok med daddy shaming..

   Men Snark! Du är uppenbarligen på fel blogg, hejdå

    Tyckte kommentarer från Instagram som äckel o allt möjligt var lite onödigt. Men det är min åsikt.
    Sen är jag inte insatt i just dessa influensers alls, så vet inte vad han har gjort riktigt.

  Det är män som Oliver som gör att jag förmodligen inte kommer våga skaffa barn med en kille före 30.

   Det är väl ändå ganska ovanligt att skaffa barn innan 30, nu för tiden?

    Tycker nästan det är tvärtom. ? Men beror nog mer på vilket umgänge man har tror jag.

   Jag var 36 och mitt ex 43 när vi fick barn. Han var/är en skitfarsa trots ålder. Tyvärr.

  Ja tänk vad lite vi vet egentligen. Fast bara om man tänker efter riktigt noga. ?

  Stackars, stackars barn som har en så egoistisk och rubbad pappa som inte vill umgås med sin dotter och bara skyller på massa strunt för att få hänga med A ist.
  Vore jag A hade jag backat och lämnat om jag insåg vilket ego till rövhatt jag dejtade. Vem fasen vill vara med någon som behandlar sitt barn (och sitt barns mamma) så illa? Sjukt avtändande!

   Man ska alltid döma människor utifrån hur de behandlar sina ex. Har träffat många som uppenbarligen bara träffat ”psykopater” tidigare… ja jag vet inte bubben, beror det på dem eller dig ?‍♀️

    Finns alltid någon som vill/är desperat nog. Mitt ex är under utredning för misshandel, får inte ha oövervakat umgänge och vi lever med skyddad identitet pga hot. Han lever ändå ihop med en tjej som av allt annat att döma (yrke, umgänge etc) verkar normal.

     Jaa tyvärr… känner en tjej som precis blev tillsammans med en kille som suttit inne för grov misshandel och mordförsök… man ska kanske inte förstå allt.

      Men han har ju avtjänat sitt straff, och kan mycket väl vara rejält ångerfull. Viktigt att människor får lov att gå vidare även om man gjort något illa.

   Stackars barn som har en mamma som lägger upp bilder på instagram i underkläder där hon försöker vara sexig. Så pinsamt och intelligensbefriat.

    Vet du?
    Mammor kan vara både sexiga och lättklädda!
    Vi har rätt till det med. Inte ett dugg pinsamt, framförallt inte i jämförelser med din inskränkthet.

     Skulle iaf inte vilja att min mamma hade lagt upp såna bilder till tusentals pers att beskåda. Man kan vara mamma och sexig utan att lägga ut det på bild ??‍♀️

    Men hur fasen påverkar det barnet till det sämre att mamman gör som väldigt många andra vuxna gör?
    Det är väl inget barnet tar skada av?
    Och hon är väl inte sämre på att sköta sitt ”mamma-ansvar” för att hon lägger några min på att posta inlägg?
    Att däremot ha en farsa som inte finns där och som hittar på lögner för att smita undan föräldraansvar är så klart fruktansvärt för ett barn.

  Tycker ändå roligast är fanbasen på O’s insta som ba: åh har du ett barn?
  Säger så satans mkt om hans föräldraskap.
  Hade varit en annan grej om han helt hade valt att inte exponera sitt barn på sociala medier så folk inte visste. Men ändå vara offentlig med henne på det viset och hans fans fortfarande inte fattat att han har ett barn säger väl allt?

  Jag är själv en bonusmamma, och det är inte så lätt, jag har själv växt upp med en bonuspappa och bonus-syskon så jag försöker ju självklart vara den bästa bonusmamman jag kan vara, då jag kanske inte hade världens bästa erfarenhet av att vara ett bonusbarn i en familj själv. Jag gör allt för att mitt bonusbarn ska känna sig lika delaktig i vår famil som alla andra, hon har eget rum med allt vad en 8 åring kan önska och jag köper aldrig något till mina egna barn utan att också köpa något till mitt bonusbarn, (som såklart är självklart) trots att vi betalar mamman 3300 kr i månaden i bidrag. Vilket såklart ibland svider, och ibland blir det irritation mellan mig,pappan o den andra mamman. Och det är ofta man får bita sig i tungan för man känner ju att man inte kan tillrättavisa eller skälla på en annans unge som man kan på sina egna ungar. Det är fan inte lätt, och jag med bra jobb, bra ekonomi och erfarenhet och förutsättningar för att det ska kunna bli så bra som möjligt, sliter jag också. Jag älskar mitt bonusbarn, hon har varit i mitt liv sen hon var 1,5 år. Det har ingenting med henne o göra att vi ibland sliter, allt handlar om att vi är 2 familjer som ska försöka få allt att gå ihop som en enhet men där 2 föräldrar inte alltid kommer så bra överens. Det är tufft. Och oddsen för att antonija o oliver ska klara detta är nog jäkligt små med tanke på deras omogenhet, kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig att jag og sambon o våra gemensamma barn bara drar iväg o skiter i helgerna o dagarna bonusdottern ska vara hos oss. Det är så otroligt ansvarslöst, omoget och inte minst elakt och jävligt.

  OH är så sjukt desperat för att bli känd och det på bekostnad av relationen (den till synes obefintliga) till sin dotter. Och de få tillfällen han tillbringar med sin dotter så känns det som ett spel för galleriet.
  Han är en spermadonator, han förtjänar inte att bli kallad pappa.
  Det är hans förlust, och om/när han kommer till insikt om detta så kan det mycket väl vara för sent.
  Som förälder själv kan jag inte begripa hur man kan bete sig så här, och som kvinna att vilja ha ett förhållande med någon som beter sig så, usch.

   Sluta försöka lägga någon form av skuld på kvinnan eller likande pga hur mannen beter sig. Det är väl inte A fel att O är en dålig pappa? eller är det D fel som valde att skaffa barn med O? nej allt ansvar ligger på O och ingen annan.

    Det har inget med att skuldbelägga att göra,utan man undrar ju hur fasen man vill ha ngt att göra med en människa som har så otroligt dåliga egenskaper …men man brukar ju säga att ”kaka söker maka..”

  Nej men fy fan vad jag ledsen jag blir av den där killens inlägg, (vet inte vem han är) jag följer mansbebisar på Instagram och såg häromdagen ett inlägg om att män väldigt ofta verkar glömma födelsedagar. Så himla värdelösa många är.

  Ironin i att han skriver family & friends som info om på sin insta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.