Recycling i all ära men…

Återvinnig, second hand, begagnat och vintage !
Jag tror vi är nog många som nog hellre skulle se ”påverkare” tänka mer hållbart istället för att konsumtionshetsa med ”nytt, nytt, nytt” hela tiden, men jag är tveksam till om detta verkligen är den typen av hållbar återvinning som efterfrågas.

Att publicera samma bilder, om och om igen, med lite ny text bara – är inte det bara att vara ganska lat och bekväm?
Om man tjänar pengar på sina sociala medier – som personen bakom det här kontot gör – så tycker jag det är en smula respektlöst mot följarna att göra så här.
Hon är absolut inte först med att göra det, absolut inte, men sen när är två fel = ett rätt?

Vad tycker ni om när ”påverkare” som ni följer och som tjänar pengar på att påverka er, postar gamla bilder som om de vore nya? 

Ps. Från och med nu kommer jag försöka komma ihåg att kalla influencers för ”påverkare”/”professionella påverkare” istället för det engelska ordet.

Tack för tips! 

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Och så undrar de varför man ifrågasätter hur hårt arbetet som influencer (eller påverkare) faktiskt är… (OBS, inte alla influencers 😉 )

  Tycker mest det är kul att hon anser sig uppfunnit något magiskt när hon stekt champinjoner med paprik, haft i grädde och ost och sen tryckt ner ost i en färdig limpa. Är detta avancerat? :’) Det låter som något man gör när man bara slänger ner det man har i stekpannan som låter som en bra idé

   This should go viral! Pasta med bröd! Revolutionerande!

    Pasta med GRÄDDe, SvaMp och OST? aldrig hört talas om

     Vad är den här grejen att blanda gemener och versaler. Många här på Bloggbevakning gör det, varför?

      Det verkar vara ett sätt att driva med/håna någon.

       Skitlöjligt bara.

      Haha ja oftasts så används det för att belysa att man härmar någon, men i en hög ton eller vad man ska säga. Tänk dig när man bråkar med någon och härmar personen på ettt barnsligt sätt för att göra den andra ännu argare

      ”du är dum!”
      ”dU äR dUm” blir då den där nasala, höga tonen där man gör narr av den andra personen.

      Kommer från en svampbob meme: https://takemy.money/wp-content/uploads/2020/08/spongebob-meme-toy-1024×954.png

       Kan vi inte bara sluta med sånt larv?

        Låt internet utvecklas och så kan du fortsätta med =), 😉 och *ler*.

        Alltså var så frestad att svara ”KaN vI iNtE bArA sLuTa MeD sÅnT lArV” ?

        Fast…nu gjorde jag ju det ändå ioförsig ?

         SKa vi BLi kOMpiZzzar pÅ LuNaR? (o^-^o)

  Slött.

  Är det ens hennes egna bilder?
  Men lat är väl en underdrift.

   Bilderna verkar generiska.
   Finns tusentals snarlika bl a på Pinterest.
   Varför uppfinna hjulet?

  Tycker ärligt talat inte att det är ett problem, då innehållet och budskapet är viktigare än att det ska vara nya unika bilder hela tiden.

  Radiokanaler spelar ju sina hits om och om igen varje dag i många år, visst det kan anses orättvist att jämföra musik och bild, men det ligger ju massor med jobb bakom båda. Jag själv jobbar som illustratör och postar ofta ”bildrepriser” fast med olika captions som tips, tankar, m.m. Särskilt när instagram belönar kvantitet nuförtiden. Plus att algoritmen döljer mycket content för befintliga följare, chansen ökar att de som valt att följa mig ser det jag lägger upp. Jag störs inte av att andra gör det iaf, jag ser en poäng med det.

   Verkligen och tidningar återanvänder artiklar och publicerar i andra systertitlar så förstår inte riktigt problemet.

   Tycker också att det kanske är fint att värna lite mer av det material på ex. instagram som är riktigt fint.

   Och som alltid, ju högre krav på andra desto högre krav på den här blogginnehavaren också!

  Så istället för ordet influencer ska man använda ett ord inom citattecken? Behöver jag göra luft-citattecken när jag säger ordet? Tror jag håller mig till influencer

   Anledningen till att man ska använda ordet påverkare är att det är ett svenska ord. Influencer är ett engelskt ord. Varför använda ett utländskt ord när vi har ett svenskt?

    Tror inte du förstod min kommentar.

    Använder du aldrig låneord?

   Nej, du ska använda ordet inom citattecknet, inte själva tecknen.

   Kalla dem istället för vad de är- REKLAMPELARE

  Dina överstrykningar är faktiskt underkända, Camilla Gervide! ? Man kan typ alltid lista ut vem det är eftersom delar av namn och bild alltid syns ???

   Och i en bild så har denne kommenterat också utan att det är överstruket ?

  Fattar dock inte varför personens namn döljs? Är hon såpass stor så att hon tjänar pengar på detta (jämfört med tex mig som har ett låst konto med ca hundra följare varav typ alla är släkt, bekanta osv) då ser jag inte varför det inte ska framgå vem det gäller? Var går gränsen för när någon står med namn här?

  En expert på att lägga upp gamla bilder är My Martens. När hon sedan får kommentarer om hur smal hon blivit eller hur duktig hon är när hon tränar (exempelvis) så svarar hon aldrig med att det är gamla bilder utan låter följare/tittare tro att det är nytagna bilder.

   Börjar bli allt vanligare att influencers plockar bilder från arkivet. Där finns förmodligen redan allt.
   De kanske börjar tröttna på sitt ”riktiga jobb” som influencers?
   Ett par bilder från arkivet och lägg ut en frågestund med ”svar imorgon” så är resten av dagen ledig för egna aktiviteter 🙂

   Och My som sååå flitigt använder en app för att räkna ut kaloriinnehåll. Hon äter ju typ bara fem sorters livsmedel. Sen alla goda recept hon testar, men aldrig lägger ut en bild på ?????☕

    * Bild hon tagit själv

   Jag har fortfarande inte fått det att gå ihop i våras/påskas då hennes team (vilka??) la ut bilder och låtsades som att det var My men hon låg inlagd. Helst med tanke på att hon var på bild både hos Anna Book och nån annan på påskfirande. Uppenbarligen från i år. Hon känns väldigt opålitlig.

  Hon lägger också upp bilder där hon inte talar om att det inte är hon själv på bilderna men skriver inte heller att det är inspobilder och tycker hon gör inget annat än att fiskar efter likes för att hon ska få samarbeten, iofs är väl det ärligt men det känns krystat.

  Behöver väl inte vara ” ” runt påverkare?

   Bara den här första gången, tänkte jag. ?

  Det är samma ”påverkare” som Therese Lindgren hamnade i blåsväder för när hon kommenterade ”ÄLSKAR!” på dennes bild.

   Trodde att det var Gabriella Joss ?

   Ja hon är det.

  Hjälper inte att vi tar det svenska ordet – påverkare – fortfarande ett konstigt ”icke-yrke. Och nu ännu mer fejk med dessa bildmissar?

  Bra att använda påverkare, det förklarar mer vad det faktiskt handlar om, plus att det låter mindre flashigt än influencer. ?
  Blir kortversionen ”påvar” i stället för flunsor nu, då? ?

  Ot
  Kommer det inget inlägg om Åsa Ingrosso snart? ?
  Vet inte om hon gjort ngt särkilt nyss, men tycker hon och hennes familj är sjukt underhållande. Tror de finns mkt att gräva i där.

   Säger man a får man säga b.

  Gissar på slut på content, a girl got to live right??

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Influerare

  Är inte influerare isåfall det ordet som används i svenska för influenser? (Roliga är att mitt svenska autocorrect har ordet influenser (influencer fast stavat med s).

   Influenser är ju ett ord (som inte har med ”yrket” influencer att göra). Influens är ett svenskt substantiv som betyder påverkan eller inflytande. Influenser är plural av influens. Autocorrect försöker inte rättstava yrket influencer, det föreslår substantivet influens i plural.

   Men influens(er) är ju ett svenskt ord. Exempel nedan:

   Han är en pionjär både tematiskt och i sitt uttryck och en stor influens för många konstnärer.

   Lisitskijs verk har bland annat haft stor influens på den tyska Bauhausrörelsen.

   Tahrirtorget i Kairo är en viktig influens på Ane Bruns nya skiva.

  Tror att man ofta repostar gamla bilder när man är lite nere, så är det för mig i alla fall. När man inte orkar eller känner för att ta en ny bild på sig själv eller skapa något kreativt så postar man något som man vet ”gått hem” förut så man får lite snabba likes. Man får väl göra som man vill, men jag tror följare avföljer om personen repostar för ofta. Nyhetens behag.

   Annars, om man vill ha många kommentarer så är det ju bara att fråga om någon vet någon bra serie på Netflix eller liknande.
   Jösses vad folk orkar ge förslag på det.

  Nej, varför skulle det vara respektlöst? En fin bild är en fin bild flera gånger, särskilt när de påverkade/följarna får innehållet gratis och inte tvingas att följa.

   Tycker det ser gott ut.

  Alltså helt allvarligt är väl inte detta en stor grej? Just den här personen är faktiskt ingen influencer som tjänar pengar på sin instagram. Plus att vi som följer henne inte gör det för ”inspirerande matbilder”. Tycker det är skillnad om Gabjoss eller Petra T gör det som lever på att ha en flashig livsstil och uppmanar till konsumtion för att uppnå den och ska visa upp sina härliga liv. Nu är det liksom bara ett par frukt- och matbilder i flödet. Kan vi hitta något vettigare att lägga tiden på än att irritera oss på sånt här? Tack.

   Fel, hon har gjort flera reklaminlägg den senaste tiden så hon tjänar absolut pengar på sitt Instagramkonto.

    Bara för att man gör reklaminlägg betyder det inte att man tjänar pengar – vissa får typ 1 nappflaska och reklam markerar.

   Helena, hur stor grej måste det vara för att du inte ska irritera dig?
   Det här är ett av många inlägg. Scrolla bara vidare för bövelen så slipper du lägga tid på sånt du tycker är småsaker.

  Har man 20K+ följare så kanske man kan ta nya bilder om man vill posta nåt 🙂

  Fattar ändå inte varför man kastar sig på och köper de som marknadsförs? Bara för att nån påstår att nåt är fantastiskt med baktanke att tjäna pengar så är då inte jag den som kastar mig på och köper allt.

  Jag fattar inte, det är ju inte samma ”frukt”fat?

   Två av dem är samma, jag har bara lyckats lägga dem i fel ordning.

  Kunde faktiskt inte bry mig mindre. Jag ser en bild en gång, går aldrig in på ett konto igen (följer visserligen inga influencers, men det är samma med de jag följer, ser folks bild i flödet en gång och inte mer) så det är ingenting som jag skulle reagera på. Hade inte ens tänkt på att det var samma bild för jag kommer inte ihåg bilder som bara passerar förbi.

   Ok…..

    ?

  Jag kanske har missat din förklaring, men varför ska du kalla dem påverkare istället för influencers? ”Influencer” är ju namnet som används idag, känns konstigt att börja använda ordet ”påverkare” bara här på bloggen, inte så att resten av influencer-branschen kommer följa efter..? Men kanske bara är jag.

  Snälla ge inte den här ”influencern” någon uppmärksamhet över huvud taget. Det hon håller på med på sin instagram är ren och skär hjärntvätt.

  Tycker inte det är nåt problem. Jag upprepar säkert mig själv när jag pratar med folk och berättar samma historia flera gånger. Dessutom tyckte jag att fruktfaten faktisk var magiska. Hon/han får gärna spamma mig med dessa bilder varje dag. Pastan såg dock ganska äcklig ut.

  Camilla Hamid! Hon gör tyvärr så, lägger upp samma recept/bild med jämna mellanrum men med uppdaterad text. Många andra bakbloggare jag följer gör samma sak nu när jag tänker efter…men just Camillas bilder blir väldigt tydligt tycker jag, eftersom de dessutom återfinns i hennes bakböcker ?

   Fast Camilla gillar jag faktiskt när hon lägger upp recept igen! Om jag ska baka pallar jag inte scrolla igenom alla inlägg hon gjort för att hitta det jag söker efter, då är det kul att hon lägger upp gamla recept igen så man inte missar godbitarna!

  Hon skriver ju dessutom frågor på sina egna frågestunder, typ ”kan du länka dina 10 favoritkonton? ” och så länkar hon 10 kända konton i hopp om att de ska dela hennes inlägg så att hon kanske kan få fler följare. Tröttsamt.

   Källa på det? Hur vet du att hon skriver de själv? Den frågan kommer på mångas frågestunder ??

  Är så trött på att denna kvinnan som du skriver om postar ANDRA kvinnors bilder hela tiden och varken taggar eller ger credd till dem? Vissa bilder är väl hennes men många bilder på kvinnor i niqab är inte på henne och det stör mig… samma med maten. Fortsätt gärna skriva om sånt här för det känns inte rätt.

   Hon är en mytoman.

  Nån som ständigt upprepar sig och lägger ut bilder och recept är ju Johanna Toftby som ständigt hänvisar till sina böcker.
  Men kommentarer här har ju mest kommit att handla om ordet ”influencer”.
  Tidigt hette de ju bloggare vilket duger tycker jag.
  Influencer är i mina ögon en person som ska ge mig inspiration och tips i vardagen. Dela med sig av sånt man kan ta till sig. Men numer handlar det ju mest om reklam.
  Varför har man ens börjat använda ordet influenser ? Som på svenska ska stavas med ”s”.
  Vem har kommit på att det är ett bättre ord.

  Men ”Aisha” är ju en jäkla lallare och tjuv som snor barnvagnar och säkert ljuger om hälften av hennes liv så vad förväntar ni er?

  Jag brukar aldrig kommentera men måste bara göra det den här gången.
  Kan vi inte bara låta folk göra och skriva vad dom vill.
  Jag vet inte vad som är värst. Att hon återanvänder sina bilder eller den här bloggen som mestadels snackar skit och hänger ut folk.
  Så tröttsamt. Byt fokus och lägg energi på viktiga saker istället.

  Varenda bild hon lägger ut är tagna från andra. De enda hon har på sig själv är i samma spegel. Övriga bilder på personer i denna klädsel är inte hon, men de nämner hon INTE.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.