Pernilla Wahlgrens miljonsuccé för Gekås

Nu har Pernilla Wahlgren släppt sin fjärde kollektion med kläder för Gekås i Ullared och den omnämns redan som en succé i Expressen.
Den första kollektionen sålde för runt 10 miljoner, men även den senaste kollektionen – den tredje totalt – som släpptes i våras gick bra, säger Patrik Levin, varuhusets vd till Expressen.
– Vi har sålt över förväntan trots situationen vi varit igenom senaste tiden. I somras har det gått väldigt väldigt bra, säger han.
Hur mycket kollektionerna totalt sålt för vill han inte gå in på.
– Totalt sett har jag inga siffror för framför mig. Men vi har redan sålt dubbelt så mycket av denna vårkollektionen än förra, utan att gå in på siffror. Vilket får räknas som en framgång, säger Patrik Levin.

Som vanligt är kollektionen stor, men finns att se i sin helhet på Gekås hemsida.
Vissa delar av kollektionen känns välarbetad, genomtänkt och med en röd tråd, med andra plagg – exempelvis tröjorna med ananaser på – känns som en ren utfyllnad.

Här är några av mina favoriter:

 

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Undrar hur kvalitén är?

   Som vilka kläder som helst. Jättefina! 😄

    Vadå vilka kläder som helst? H&M och typ ACNE skiljer sig rätt mycket liksom?

     Jag antog att nån skulle kommentera det 😂 Ja som typ H&M, Kappahl, Lindex.

      Okej men då förstår jag hur du menar!

   Säkert kashmir och siden genomgående som hos Ellos 🙂

   Det är nog okej kvalitet och ganska snygga plagg, Pernilla har aldrig varit så snygg som på bilderna för Gekås. Det är ju lite fel att kalla det för Pernilla Wahlgren design för det är INTE hon som designat kollektionen, hade PW designat så hade det blivit färgglada och blommiga klänningar. PW bara fotas i plaggen och gör reklam för kollektionen. Att de gjort tröjor med ananas på är ju för att det förknippas med PW.

    Det står hennes namn på, likadant som Glenn Strömbergs står på hans.
    Glenns kläder är jättefina medan däremot Pernillas är lite ”tant”
    Puffiga ärmar och liknande.
    Har sett och känt på tygerna i kläderna och de är inte vare sig sämre eller bättre än sånt du kan köpa på HM, Lindex och KappAhl osv
    Men nog tror jag det är namnet som säljer

   Tycker tyvärr inte att kvaliten är jätte bra, eller så var jag helt enkelt köpt måndagsex 😉

  pernilla älskar ju ananaser så tycker inte det var så konstigt val 😊

  någon som vet hur lovisa barkman har råd med allt hon köper från chanel hela tiden dock? typ 4 nya väskor det här året och massa skor. inte konstigt att de höjer priserna när varenda influencer (spec i sthlm?!) springer runt med såna nu.

   Jag tror de tjänar rätt bra, kan säkert dra av en del av sina kostnader på företaget, får mycket gratis (dock ej Chanel såklart, men annat som vi måste betala för) och sen tror jag tyvärr många influencers lever över sina tillgångar för att de känner att de måste hålla en viss status.

    galet! speciellt med tanke på att hennes nya vita med handtag kostar ca 80 000 kr.

     Nej, det är en top handle! Mycket billigare, hittar den inte på sidan nu men tror den kostar runt 45-50

      minin kostar 43, hon har en medium.

       Skiljde inte mycket mellan de olika sist jag kollade, tror dessutom det är en large

        Tar tillbaka det, medium är rätt. Kostade 5k mer än small. Hennes är förra årets modell som var betydligt billigare än den nya top handle.

     Initialer?

   Dom lånar

    Väskorna eller av banken för att köpa väskorna?

    chanel lånar inte ut väskor. och hon skriver i sina inlägg på instagram att hon köpt dem, lägger upp ny bild till varje nytt köp osv.

   Lovisas bolag ser ut att ha gått riktigt bra 2020 så hon har väl unnat sig 😀

   Hon tjänar bra och lever med en förmögen kille, så tror inte det går någon nöd på Lovisa faktiskt. Tycker dock hon är ganska anonym jämfört med många andra influensers men verkar tjäna väldigt bra ändå

   Lovisa barkmans sambo är ett pokerproffs och är väldigt förmögen

   Chanel höjer inte priserna för att några svenska e-kändisar köper väskor, de har haft två årliga höjningar sedan många år tillbaka. Görs för att behålla status och är vanligt bland dyrare märken.

  Gekås Ullared, wtf. Classy … not. Kvalitén är säkert under all kritik

   Men gå och skit ut den där. Jag lovar, livet blir trevligare då.

   Är nog inte värre än H&M

   åh jag är så glad att jag inte kategoriserar saker som ”classy” eller inte. Mamma och pappa gjorde ett fint jobb! Jag ska glida runt i den blåa stickade tröjan i POLYESTERRRRR. Den matchar mitt fattiga studiebidragsliv perfekt

   Lite trist att du har bestämt dig angående kvaliteten, och dessutom skriver ut det. Trots att, som jag uppfattar det, inte har skäl för det.

  Shacket är förkortning på shirt jacket – skjortjacka 😄 Den svarta jackan va riktigt snygg 😍

  (Sofia! Jag har skrivit till dig på insta 😍)

  Alltså, har svårt att tro att Pernilla själv går i dessa kläder men är helt övertygad om att hon skrattar hela vägen till banken.

   Fast jag tycker det passar in på hennes stil..

    Jag håller med! Känns väldigt ”Pernilla”. Hon är ju dessutom en person som ena dagen är snyggt ”uppklädd” och andra dagen går runt avslappnat i pyjamasbyxor och ananas-tröja så jag tycker att kollektionen känns trovärdig.

   Kläderna är snygga och inte omöjligt att Pernilla använder en del av dem MEN det är ju inte hon som designat plaggen vilket hon ibland får det att låta som. Vid något tillfälle sa hon dock att de som gjort/tagit fram/designat plaggen ändå hittat hennes stil och det har de ju gjort.

  Gekås kläder är i alla fall så attraktiva att köparna låter sig luras:
  https://www.expressen.se/gt/gekas-bedragare-hittade-sina-offer-pa-facebook/

  OT Camilla du borde lyfta fannyarsinoe inlägg på Insta om svenska powerkvinnor. En riktigt träffsäker analys!

   Fanny tycker att Laila Bagge jobbar för få timmar om dagen eftersom de anställda som tillverkar hennes produkter säkert jobbar fler timmar. Ok så ska Laila avveckla sitt företag alltså så de anställda inte får ha jobbet kvar? Jätteträffsäker analys.
   Och undersköterskor som jobbar många timmar för dålig lön är ingen bra jämförelse. Powerkvinnorna hade också kunnat vara uskor men de valde annorlunda och hade det såklart tuffare i början men lättare nu. Allt i livet har ett pris.

    Nja jag tror du tolkar hennes analys lite fel. Det handlar inte om Lailas antal timmar.

     Fast det blir ju helt skevt när hon framställer företagare som några som exploaterar anställda och blir rika på deras jobb. Företagare har ju allt ansvar och får lösa alla problem, de anställda har mycket mindre ansvar samt definierade arbetstider.
     Fanny har nog inte så mycket erfarenhet av företagande är min gissning, om hon tror att man bara sitter och räknar in pengar från andras slit.

      Precis. Skulle aldrig vilja vara företagare. Är supernöjd med min fasta månadslön, lagstadgade semesterveckor, att slippa ha personalansvar, budgetansvar och risktagande för framgång, och är mer än nöjd med att byta bort allt det ansvaret mot en betydligt lägre lön än mina chefer.
      Det finns ingenting som hindrar någon att starta eget och kämpa för att nå framgång med sitt företag. Att gnälla över att vissa har ett försprång genom sin familj är bara dumt och avundsjukt och leder ingenvart.

       Hur kan man misstolka analysen om kapitalism till att tro att det handlar om avundsjuka 😅

       Min sambo gick från egen till anställd och han har aldrig mått bättre. Även familjelivet är bättre. Från att prata i telefon dygnet runt och varit mentalt frånvarande har barnen fått en pappa som faktiskt är där, tar dom på aktiviteter och kan släppa jobbet när han är hemma. Han tar en ”knegarlön” alla dagar i veckan mot den mentala friden av att vara anställd

        Jag driver eget och lever på det! Jobbar inte överdrivet hårt då mitt företag går runt ”av sig själv” väldigt mycket. Inga tjänster jag säljer, så att säga. Visst gick det trögt i början, men efter ett par år lönar sig allt arbete. Älskar det! Är högst närvarande i familjelivet också, ute och leker med mitt barn som inte börjat på förskolan än flera timmar varje dag. Vet att alla inte har det som jag, tänker bara att man inte ska dra alla egen vs anställd över en kam. Anställd blir jag helst aldrig igen, hualigen.

         Det beror nog på vad det är. Detta var inom något som konstant behöver övervakas då det är mycket fysiskt jobb och krävande klientel som spenderade mångmiljonbelopp belopp. Inget man rycker på axlarna åt, ville bara ge ett vinkel till den som säger att de är de anställda som jobbar och ägaren glider på en räkmacka typ 🙂

          Förstår, det är ju så olika för alla. Skönt att ni fått det bättre nu! ☺️

       Jag trivs jättebra med att vara soloföretagare och bestämma arbetstider och annat själv.
       Jag behöver bara en dator i jobbet, så det är inget stort risktagande.

        Jag har anställda och känner ett jättestort ansvar.

   Fanny bör inte uppmärksammas öht!

    Varför?

    Varför?

     Vet inte vad hon skriver i övrigt men det där var väl iaf en ”analys” på en femårings nivå? Hon kanske är duktig annars men det där blev nästan pinsamt dåligt. Redan Strindberg hade bättre koll på vad som sker om du gör dig av med entreprenörer och företagsledare.

  Mycket fint ändå! T-shirtsen med ananaser kanske inte var superfräcka, men annars såå🤓

  Över förväntan, blev t.o.m sugen på några av plaggen, men orkar inte åka till ullared så det får va😊

  Btw. ”Finns även i beiget” står det på några saker, nog för att man kanske säger ”beiget”, talspråk liksom (dialekt? En annan skulle liksom säga ”bääscht”), men skriver man verkligen det? ”Finns även i beige” känns mer korrekt?

  Vet någon om man kan köpa dem på nätet eller endast i butik? 😒

   Bara i butik. Om inte nån säljer typ på Tradera eller Blocket

    Usch vad tråkigt, men tack för infon! 😊
    De skulle ju få massa mer sålt ifall man kunde köpa på nätet! 💲

     De vill ju att folk ska komma dit, gå igenom hela varuhuset, köpa fler saker än bara PW-kollektion. Plus inga extra pengar på online-logistik.

  Lux lyx lyx, som Anna Book skulle ha sagt!

   Christina schollin? 🙂

    Ja Schollin men Anna Book brukar också säga det nuförtiden.

  Pernilla sa väl på sin blogg för ett par år sedan, alltså före Ullaredsamarbetet, att hon fattade inte vad det var för människor som handlade där? Dit skulle hon aldrig åka.

   Jag håller med henne om att Ullared är en mardröm. Vi hade vägarna förbi där för några år sen . Ingen i familjen orkade vara där inne mer än en halvtimme. https://www.expressen.se/noje/pernilla-wahlgrens-han-mot-ullared/

   Ja med tanke på det så är det lite konstigt att hon får göra detta och tjäna pengar på Gekås MEN hon tjänar ju också pengar ÅT Gekås också då hon tydligen lockar och säljer. Hon uttryckte att hon inte förstår folk som åker till Ullared och shoppar mat och kläder i samma butik nej det kunde hon inte förstå, det blev väldigt omskrivet och omtalat, men sedan när det skulle filmas för Wahlgrens värld så passade det bra att åka dit och att nu fronta det – vad gör man inte för pengar 😉 men alla kan ändra sig å andra sidan.

  Förstår att kollektionerna går bra. Många av Pernillas följare är typiska kunder på Gekås. Lite kul design och plaggen säljer som smör.

  Det måste gräma allas vår Anna att Pernilla fortfarande är i ropet och tjänar ”grovt med flis” som sonen brukar säga.

   Alltså, jag har aldrig varit på Gekås och vill inte åka dit. Är varken fan eller icke-fan av Pernilla heller. Men den här kollektionen var faktiskt väldigt fin och ser ut att vara av bra kvalité. 🙂

  Jättefina kläder men skylla aldrig köpa dem. Är så trött på denna äckliga konsumtionshets som våra influensers bidrag till. Ush. Ingen moral eller värderingar på dessa tomma människor.

  Köpte 2 klänningar i somras från hennes kollektion samt i veckan var jag där och köpte en jacka och mössa. Tycker de var fina och i min stil. Mycket annat från kollektionen skulle jag dock ej köpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *