Gå 100 000 steg på en dag
Youtubern Lovisa ”Laki” Karlsson ger sig ut på en liten utmaning tillsammans med sin sambo och hans bror.
De ska försöka gå 100 000 steg på en dag, och kliver upp i ottan för att få in så många aktiva timmar som möjligt.
Flera gånger verkar Lovisa vilja ge upp, och man lider verkligen med henne där hon sitter som ett litet knytte och har ont, i princip överallt.

När trion fortfarande är i början av sin utmaning så stöter de på ett gäng vildsvin som kommer galloperande över en åker, och som de allra flesta vet så är vildsvin inga kramgoa små djur, utan är snarare raka motsatsen – farliga som tusan.
Kanske hade de behövt vildsvinen under sina sista 10 000 steg, och då i hasorna?
Vad motiverar en människa till att plocka fram reservtanken och pannbenet mer än risken att spetsas som ett grillspett på en vildsvinsbete?

Galet imponerande att genomföra och jag känner mig nästan i behov att lägga mig och vila ett, enkom av att bara ha tittat på videon.
Någon som är sugen på att anta utmaningen och också försöka gå 100 000 steg? Pax inte!

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Glad för 10 tusen.

   Ja, eller hur, det räcker gott och väl! Minns när jag hade stegräknare och jobbade på donken. Kom upp i typ 20-25k steg en normal arbetsdag. Då var ju benen ömma och jävliga när en kom hem. Fyfan då för 100k 🥺😭

  Orka

   100 000 steg är väl typ 7 mil eller har jag missuppfattat?

    Det är väl olika. Laki fick tex ihop sina 100.000 före sin pojkvän pga kortare ben = kortare steg = fler snabbare 😁

     Hur mycket skilde det i avstånd mellan deras 100 000 steg?

      När hon hade nått 100.000 så hade han väl ca 8000 kvar tror jag det va. Och då hade han några hundra steg före henne först

       Okej. Rätt så stor skillnad ändå.

    Bör nog stämma.

  OT: Paow spårar på instastories.

   Rimliga spåranden kan väl ändå tyckas.

   Var kan man se bilder på pojkvännens ögonbryn som Sandra Beijer skriver om? 🤯

    finns på bloggbevakning längre bak 😅

     Hans ögonbryn ser dock inte ut så nu..! Tror det var fejk😄

   Helt ärligt älskar Paow. Den enda som aldrig försökt leka PK, erkänner om droger, problem, operationer osv. Hon är äkta vad man än säger. Låt henne spåra som vi alla gör ibland

  När helvetet fryser till is! 😄

  Och så gjorde hon detta under sina andra mensdag också? OTROLIGT

   Varför otroligt? Alla har inte jobbig mens.

    Det är sant, men om jag skulle få välja så skulle jag hellre vilja promenera hundratusen steg blödningsfri, but that’s just me!

     Ja det är du det.

    Men mens är ju ändå meckigt oavsett. Byta osv.

     Jag skulle klara mig en dag med ett trosskydd utan att byta om jag behövde.

     Obs obs obs. Fattar att det inte är så för alla.

      Tänker att det framförallt inte är bra 😬 Alltså svett, värme, inget byte.

      Men förstår hur du menar! LYX. Själv tar jag slut på 14 nattbindor på 1,5 dagar 🥺 Kan inte använda tampong eller menskopp. Och vill inte ha menstrosor (mer än de stora sk menstrosorna jag har för att de är goa). Mens är djävulens påhitt 😔

       (Alltså risk för svamp eller bakteriell vaginos måste ju öka enormt 😬)

        Va? Förstår inte problemet? Det är inte farligare med svett bara för att man har mens?

         Nej, men med skydd = värme så är det betydligt lättare för underlivet att få svamp. Det ör inte farligt, men jävligt oskönt 😁

          Men en dag bara, kom igen. Man har väl olika lätt för det också, har aldrig haft svamp.

       Jo jag byter ju så klart. Menar bara att det inte skulle vara nödvändigt om jag nu inte råkar ha möjlighet under 12 timmar. Det skulle liksom inte blöda genom. Men ja, man ska byta av andra anledningar 😊

       Vill också poängtera att jag blödde som en nyslaktad gris innan jag började med p-piller. Fick ställa klockan på nätterna för att gå upp och byta. Annars var det totalt blodbad i sängen på morgonen. Alltid ha koll på att ha toa dit man skulle osv. Så jag förstår att det kan vara olika. P-piller har verkligen räddat mig.

       Jag har samma, förstår vad du menar. Två paket nattbindor på några dagar. Har trosor och shorts när jag sover men blöder igenom ändå. Måste sova på en handduk och kliva upp efter 2-3 timmar och byta allt, plus handduken. Vågar knappt lämna hemmet de värsta 3 dagarna.

        Oj, då borde du söka hjälp.
        Finns både preventivmedel och annan medicin för att minska blödningarna.

         Tack för omtanken 🙂
         Har sökt hjälp, men då jag inte vill äta p-piller igen (eller ha andra preventivmedel) så var det inte mer med det. Min mens började såhär efter jag slutade med p-piller för 13-14 år sedan. Och tabletter som ska minska mensen ville de inte att jag ska äta då en av mina föräldrar fick en stroke. Tydligen är det nån liten ökad risk för stroke med de tabletterna doktorn pratade om.

          Men hormonspiral är toppen! Jag hade sjuuuukt mycket mens efter tre barn och typ förlossningsvärk-smärtor, men allt blev så mycket bättre med hormonspiral. Är ju minimalt med hormoner också om det är det du är orolig över

          Nähä då får du stå ut då…

           Japp det är det jag gör.

     Dag två är det knappt igång än för mig så 🤷🏻‍♀️ Olika.

  När hon sa att hon va dag två på mensen men genomför ändå, då höll min megainflammerade endometriosmage på att dö. Alltså heeeeeerregud, jag kan knappt gå från soffan till sängen 😅😂 Legat däckad sen i måndags pga mens, har inte kunnat gå mer än några steg i lägenheten. Kan tycka det är rätt elakt mot kroppen att göra en så challenge just då, man bör ju kanske vara på topp.

  Men! Skulle lätt vilja testa göra nån liknande challenge. Kanske börja lägre dock, börja med 25.000 och sen 50.000. Älskar att promenera!

  I juli 2018 va jag nyopererad i London (endometriosen), gick mina 10.000 steg i flipflop runt Hyde Park, va så jävla stolt! Vaggandes med uppblåsta magen i vädret, flipflop i den sjuka värmen. Men vilket minne 😍

   Insåg just hur glad jag ska vara över att min första tanke när jag läste din kommentar var att jag inte ens noterade att det skulle vara ett problem att utföra detta under mensen. Bortsett från att det kan bli meckigt om man inte hittar en bra toalett utmed vägen.

   En helg med fint väder kan jag gå 20 000-25 000 steg en dag ungefär. Vore en rolig utmaning det här tycker jag 😊 en vacker dag kanske.

    Glömmer aaaldrig en läkare som sa ”Ut och träna när mensvärken är som värst, det hjälper!”. Så jag gick och tränade, sen blev jag hämtad med ambulans 🥲 Efter några år fick jag diagnos och mina läkare sa att jag (eller många med endometrios) absolut INTE ska träna, pga inflammationen blir förvärrad samt pga blöder så mycket.

    Är så avis på alla som kan leva på normalt trots mens 🥺

    Åh ja gör det! Testa smått typ 40.000 först sen öka 😃

     Ja kanske dumt att sikta på hundra tusen på en gång😆 ska fasen testa 40 till att börja med💪

     Kämpa på med det du orkar!

     (På temat här så finns det en tävling som jag tror heter fotrallyt. Fanns en dokumentär som följde deltagarna ett år. Himla tuff tävling ändå.)

      Jag kämpar för överlevnad just nu känns det som 😅 Men sen så! 🙏🏽 Tack detsamma!

     Har också fått höra det, gick ut och gick när jag hade lite mensvärk (så långt ifrån det värsta) för jag tänkte att det inte kan göra det värre med tanke på vad mina läkare sagt. Menmen, fick lägga mig ner mitt i skogen och vänta på att någon kunde hämta mig för min mensvärk blev så illa. Aldrig någonsin haft så ont i mitt liv🙃
     Blev genast mycket bättre när jag fick lägga mig ner en stund

     Har inte endometrios (även fast jag är rätt säker på det) för dom inte vill göra en ordentlig undersökning, så jag får sånahär tips hela. jävla. tiden. Så tröttsamt

      Mina bästa tips för endomage (jag har 20 års erfarenhet 😂) = elektrisk värmefilt, elektrisk värmedyna, tyngdfilt (jag har en på 6kg). Vila, dricka och äta gott. Återhämta.

      Lyssnar numer på min kropp, och inte vad andra tycker 😄 Träna funkar völ för vissa, även vissa med endometrios. Men absolut inte för mig iaf 😅

    Samma här. Vi ska nog skatta oss lyckliga för det. För mig är en mensdag som vilken annan dag som helst.

   Jag (18:12) kom dessutom ihåg, jag och min syrra va i skogen på promenad för några år sen. Vi kommer rätt långt in i skogen, plötsligt hör jag nåt som grymtar. Min syrra tror jag driver, och jag tänker att jag hört ”i syne”.

   Går två meter till, BÅDA hör nåt som grymtar. Pillar fram telefonerna för att googla vad sjutton vi gör om det är vildsvin. Ingen mottagning såklart. Tillslut hittar syrran lite nät. Prata högt, men mjukt för att inte låta farligt. Sjunga, för att låta glatt osv. Vi är ändå uppväxta på landet men helvete va rädda vi blev 😂😂😂 Såg spår av vildsvin med, men såg inga. Tack o lov!

    Trodde du skulle skriva att ni hittade en kvinna i skogen som låg och kved av menssmärtor 😂

    På tal om, det är ju en myt att träning skulle hjälpa mot menssmärtor. Jag har inte heller endometrios vad jag vet om, men däremot sjuka smärtor emellanåt. Speciellt i mina teens. Stått och kräkts i skogen av smärta på löptur. Och usch alla idrottslektioner man blev tvingad att genomföra med ont i magen 🤢

   Samma här. Kan aldrig göra någonting.

    Gör mig inget, men fick ont av tanken att ens ta en liten promenad dag två 😅

     Det gör mig mycket eftersom jag får ställa in väldigt med kompisar mer ofta än sällan för att jag blir dålig.

   Men det är ju du, hon har troligen inte såna problem? Förstår inte poängen med såna
   här kommentarer?

    Antagligen har hon inga problem med att gå långt under mensen eftersom hon genomför utmaningen trots mens. Hade det varit problem hade hon antagligen gjort det en annan gång.

    Men helvete vad otrevlig du är överallt? Förstår inte poängen med att vara så dryg här i kommentarerna?

     Vem är dryg? Ser ingen.

     Vem var dryg??

    Nä vadådå? Får jag inte kommentera det ändå? 😂

  Redan gjort! Rev av 100 000 en fredag i sommar.

   Hur lång tid tog det? Hur lång sträcka? Förberedelser osv. Berätta allt! 🚶‍♀️🚶🚶‍♂️

    (Och bra jobbat så klart!)

    Det blev cirka 78 km och jag gick i 8,5 timme (plus sedan paus för lunch) Jag valde att gå två slingor som cirka var 25 000 steg per ”varv” för att på så vis ha nära till ett ställe där jag kunde ta vatten, då jag inte ville bära med mig hela vätskeryggsäcken.

  Med tanke på att jag är skadad och längtar efter en fysisk utmaning så skulle jag absolut vilja testa detta! Det får bli när jag har läkt💪🏼

  Älskar sånna här utmaningar. Det måste inte alltid ha en mening, det är målet som är det roliga.
  Plus att man tjockar till sitt pannben och får en rejäl självförtroendeschvung om det är en riktigt tuff utmaning.

  Jag behöver tvinga mig ur min komfortzon då och då för att inte stanna helt i min utveckling och fastna i det berömda hamsterhjulet.

  NYTimes publicerade just idag en forskningsrapport som visar att det räcker med 7000 steg omdagen för att leva längre – ingen vits med 10000!
  Och här på Harvard, 4400 steg och förklaring på varför låsningen kring 10 tusen finns (marknadsföring av japans pedometer)!
  https://www.health.harvard.edu/blog/10000-steps-a-day-or-fewer-2019071117305

  Jag går regelbundet 22 000, men ska erkänna att jag brukar vara rätt trött i fötterna efteråt.

  Förstår inte varför man ska slita på kroppen i onödan?

   Kroppen blir ju knappast utsliten av att gå 100 000 steg en gång en dag? Det är ju ingen vana hon har. Människan är ju byggd för att röra sig. Värre med alla de som är stillasittande varje dag och går högst 1000.

    Skrev slita, skrev inte utsliten. Stor skillnad. Tänk nu

   Frågan är vad som är ”i onödan”. Det är säkert en massa människor som tycker att jag sliter i onödan men jag har ju jättekul under tiden och jag är övertygad om att jag kommer må bättre i långa loppet även om man tar lite stryk just när det håller på. Ska springa hinderlopp imorgon, kommer säkert vara slitigt men å så kul, och nästa år ska jag springa en back yard ultra och då kommer jag nog vara i det närmaste död när jag väl bryter men jag tror fortfarande att det är bra i längden. Sen hjälper det såklart om man gillar det man gör, då känns det inte så slitigt.

   Är det ”i onödan” att springa t.ex ett marathon?

    Ja.

     Latmask.

   Kroppen är till för att användas.
   Jag är övertygad om att vi är sjukare och mår sämre psykiskt idag för att vi inte använder den på rätt sätt. Den behöver fysisk ansträngning och det är inte detsamma som viloläge med mobilen i näven eller chill i soffan framför tvn efter en heldags stillasittande jobb.

   Slit på bara. Varför ska vi spara på kroppen?

    Ja precis, användas inte överanvändas och slitas på i onödan. Det är ju direkt kontraproduktivt. Råder en extrem träningshets idag. Klart att man inte ska vara stillasittande hela tiden men folk överdriver. Balans är bäst!

  Kiroxpert försökte i våras men gick bet. Underhållande att följa via Instagram men jag skulle aldrig försöka mig på det!

  Jessica Almenäs har pratat i podden om att hon ska göra det men det har inte blivit än.

  Det är en myt att vildsvin är farliga. Det är oerhört skygga och mer rädda för oss än vad vi är för dem. Om man får se en gris kan man vara helt lugn.

  Det är när de känner sig trängda i samband med jakt det kan bli riktigt farligt främst för hund och för jägaren om en gris är skadeskjuten.

  Häftigt att klara 100000 steg på en dag. Mina fötter skulle tagit riktigt stryk.

   Det är tråkigt att vildsvin har fått sånt oförtjänt dåligt rykte.

   Däremot vill man ju inte ha dem i sina trädgårdar. För fy vad de bökar och kan göra skada på det sättet.

   När de har kultingar är de farliga. Ingen myt för oss som är uppvuxna i skogen.

    Det är ju ofta man läser om folk som blivit attackerade av vildsvin. Eller inte.

     Så bara för att man inte läser om det så händer det inte? 🧐

     Men de är ju fortfarande farliga. Man hör inte ofta om attacker av älg eller kor heller men det är ändå farliga djur som man ska undvika att stöta på. Det är ju facts.

      Haha det är som min kollega från Zambia (eller är det zimbabwe…) som påstår att man inte alls behöver vara rädd att bada i vatten där det finns krokodiler då det bara är de gamla krokodilerna som kan få för sig att äta dig (då de inte kan jaga djur lika enkelt längre).

      Känns ju ändå som att man skulle dra sig från att simma runt…

     Jag känner personer som blivit attackerade och jagade av vildsvin, antingen när det jobbar i skogen/på åkern eller vart ute på promenad/plockat svamp. Det krävs inte mycket för att ett vilt djur ska uppfatta människan som hot och attackera, det är naturligt, men bara för att det är naturligt betyder det inte att djuren är ofarliga.
     Men det är klart att bor man i stan och bara promenerar i parken, och vistas väldigt lite ute i den riktiga skogen där de vilda djuren finns så är det såklart inte så vanligt att man blir attackerad.

     PS: lantisar som jagas av vilt springer in till tidningen för att få synas i tidningen så som stadsbor skulle gjort, därför läser man sällan i tidningen om det som faktiskt händer på landet

    Exakt 😅 De är så jäkla stora med! Min mamma blev jagad i sin bil så hon fick backa hela vår väg hem 😂 Man vill inte bråka med dom 😅

    Jag är också uppvuxen och bor i skogen, min man gick rakt in till kultingarna en gång och filmade. Suggan höll sig på långt avstånd.

   De är farliga med kultingar och när de känner sig trängda.

   Vildsvin är inte speciellt rädda. Älg och rådjur är skygga, vildsvin kan man stå och skrika och väsnas för att försöka skrämma iväg och de bryr sig inte.

   Jag jagar endast vildsvin så känner mig rätt bekväm med att säga att det är inte en myt.
   Varför tror du att även Regeringen vill att vi ska jaga dom hårdare?

  Jag har många år haft som mål att gå 3,65 miljoner steg/år och har klarat det, men i somras fick jag ont i mitt knä och nu kan jag inte längre. Jag har också en del värk i kroppen och det var bra för mig att gå, men önskar jag kunde göra det igen.
  Några 100 000 steg vill jag inte gå, risken är för stor att man kan skada kroppen…speciell när man börjar närma sig 60

   men vilket annorlunda sätt att formulera sig på, varför inte bara säga 10.000 steg om dagen istället för att säga 3,65 miljoner steg per år..

    Eller 70 000 steg i veckan. 416 steg i timmen. Kalla det vad du vill. Man kanske inte har möjlighet att gå tio tusen varenda dag men slår ut det över året då man kan gå extra andra dagar. Tex.

     Oj, menade inte att svara drygt. Förlåt om det verkade så.

     Tack för att du skrev det jag menade, jag var TS och hade som mål att gå 3,65 miljoner steg😉

  Ot: Dasha är med i halv åtta hos mig denna vecka.

  OT men med temat influencer: Vad menar Tiingelinn i sin story när hon skriver: ”från och med nu får jag inte ens nämna xxxxx pappa. T.ex: ’Nu ska xxx till sin pappa och jag ska göra det och det’. Får över huvudtaget inte ens nämna ordet pappa.” Whaat? För vem? Papporna? Nån staker som följer henne?

   Förmodligen vill inte pappan att det nämns. Kan ha med familjerätt att göra, att de inte vill det. Bäst svar kan hon ju själv ge förmodligen.

   Helt OK. Alla vill ju inte ha sina angelägenheter utlagda på webben, t ex när man ska ha hand om sitt barn.

  Jag är glad om jag klarar 5 tusen per dag:/. Bor för nära gymmet och jobbar hemifrån är i te bra för stegen 😝

  Tack, men nej tack 🙃

  I det lilla samhället jag bor i hade vi tama vildsvin i många år. Det var ofta folk åkte på vildsvinssafari och handmatade dom 😄

   Har skrivit till dig på insta ☺️

    Hade inte fått aviseringar så såg det först nu, tack för påminnelsen 😀

  Det blir cirka 8,5 mil.
  (Jag går ca 117 steg per hundra meter)

  Om jag inte räknat galet.

  Inte så sugen på att pröva men hade gått att genomföra.
  Men det finns annat att göra känner jag.

  Jag är sugen på att testa, men med tanke på hur trött jag är de dagar jag tar 30k steg så tvekar jag lite..
  För ett par veckor sen gjorde vi en rolig utmaning på gymmet där vi tog tag i varsin bulgarian bag (5, 10, 12 eller 15kg, jag nöjde mig med 5) och tog ett varv runt stadion med utfallssteg, blev ca 800 steg och en grym träningsvärk i ben och rumpa som satt i 3 dagar. Roligt att ha gjort men aldrig mer.

   800 utfallssteg hade nog känts dagen efter ändå, även utan vikt.

  Vad komiskt att Universum-Mona nu efter sin bröstförminskning börjar stå och posera som Maggan Graaf? Det är något med själva bröstförminskningen som gör att man ska stå sådär? 🧐

  Skrev en kommentar till My ! Va du hos Bobby o klippte dig ? Vrf kom den inte med !!

   Vet inte.

  Detta låter inte sunt als..

  Någon som följer Lisette Alfredsson på Instagram? Hjälp mig förstå isf, hon har bekräftad Corona, men ändå kommer hennes nya ”dejt” dit o hänger/lagar mat(!?!) De bor inte ihop vad jag förstå, eller?

   Hon har skrivit nu att nej, de bor inte ihop. Men han var där när hon blev sjuk och har varit där sen dess. Så det låter som att dom gjort helt rätt 🙂

  Det bör ju bli flera mil om dagen, lite väl mastigt kanske.

  Nån som vet hur många timmar de höll på? Har gått över 50 000 steg på ett sommarjobb en gång. Vi gick i princip från 08-19 med stopp för lunch och några kortare bilturer. Inget jag vill göra om, fick solsting och rejäla blåsor trots tejpade fötter

  Ska göra detta i helgen 💪🏻✊🏻 Jag antar utmaningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *