Therese Lindgren svarar på frågor om pengar

Edit: förlåt för mitt tappade kommatecken som gjorde 19.3 miljoner till 193 miljoner.
Värst är väl att 193 miljoner framstod som fillt rimligt. #flunsskadad

Det är svårt att veta hur jag ska förhålla mig till frågor om ekonomi tycker jag. En del blir inspirerade och är genuint intresserade av ekonomi medan andra blir provocerade eller får avsmak. Dessa siffror är i alla fall offentliga handlingar - mitt bolag där min "influencer-verksamhet" bedrivs omsatte 193 miljoner kronor förra året, hur mycket jag plockade ut i lön och utdelning privat minns jag inte riktigt men mellan 6-800 tusen brukar jag ta ut. Indy omsatte nästan 41 miljoner och så har jag ett holdingbolag som också tar emot utdelning från koncerndottern men som inte har något egen omsättning utöver det.
Bildkälla: Therese Lindgren Instastory

Det verkar som att de allra flesta influencers blir lite obekväma när pengar kommer på tal, och så även Therese Lindgren.
Det är svårt att veta hur hon ska förhålla sig till dessa frågor då vissa blir inspirerade av att höra dessa enorma summor, medan andra blir provocerade och känner avsmak.
Hon får en fråga på Instagram om hur mycket pengar hon tjänar och väljer att dela med sig av den information som är en offentlig handling.

Bolaget från vilket Therese Lindgrens ”influencer-verksamhet” bedrivs omsatte 19.3 miljoner kronor förra året, men hur mycket hon plockade ut i lön och utdelning privat minns hon inte riktigt men tror att det rör sig om summor mellan 6-800 tusen. Indy Beauty, som är ett vegansk skönhetsmärke, omsatte nästan 41 miljoner och så har hon ett holdingbolag som också tar emot utdelning från koncerndottern men som inte har något egen omsättning utöver det.

19.3 miljoner alltså.
Det går bra nu! 😉

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  19.3 miljoner.

  ? Det står ju 19,3 milj inte 193…

   haha 193 är väl snarare KKW-ligan, inte en chans att therese lindgrens märke skulle gå så bra 😂

  19,3 miljoner

  Förlåt hörrni för att jag ställer en OF-fråga trots att det inte är öppet spår (Camilla, du får ta bort min kommentar om den inte är OK men jag behöver lite hjälp (ja, jag är lite nojjig…). Jag vaccinerade mig med Moderna för en vecka sedan och har haft stickningar/domningar i händerna sedan dess. Jag har försökt söka information på nätet men jag hittar ingenting. 1177 och vårdcentralen tycker jag ska avvakta och se om det går bort. Har ni upplevt stickningar i händerna efter vaccination och har era stickningar gått bort? 🙁

   Japp! Testa köp antihistamin! Jag köpte först Loratadin men tyckte Desloratadine hjälpte bättre. På mig höll det på i flera veckor. Anmäl på läkemedelsverket!

   Det värsta försvann efter nån vecka 🙏🏽 Tog andra sprutan och då under bevakning. Inget hände tack o lov, men berätta för sköterskan vid dos 2!

    Tack för ditt svar, ska definitivt testa antihistamin! Jag har inte hört någon prata om stickningar i händerna som biverkning så det kom verkligen som en otrevlig överraskning haha. Vad skönt att höra att det helt att försvunnit på dig! 🙂

   Jag fick stickningar i händer och armar när jag hade corona.

   Dock tog jag Pfizers kom jag på, men jag hade varit på vc igenom en tid för att dokumentera det. Jag ringde även läkemedelsverket och fick höra att det fanns fler som fått liknande symptom och attdet då varit vaccinet som la sig i nerverna. Inte farligt, tydligen finns fall med ansiktsförlamning men även det har försvunnit tillslut 😅

   Ring vc för att boka tid så du får det inskrivet i journalen. Ändå viktigt 🙏🏽

   Kontakta läkemedelsverket angående dina biverkningar! det ska man alltid göra när man får biverkningar, så att dom vet det! är viktigt för dom att veta!

  Jag tolkar det som att hon tar ut 6-800.000 /år, inte 6-8000kr/mån…

  Hon skriver att hon omsatte 19.3 miljoner inte 193 🙂

  Som ovan säger så är det ju 19.3 miljoner, dessutom är kan man ha jättehög omsättning utan att göra någon vinst

   Men oftast inte om man inte har dyra omkostnader og lager/invertering som kostar pengar. Hon har en kassalikviditet
   Mycket bra (1 151,9%) och en Vinstmarginal Mycket bra (87,4%). Det er lett när man som individ är en vandrande reklampelare och varumärke.

   Du har helt rätt, detta förstår dom flesta inte. Det som är viktigast är Soliditeten(googla på det) samt vinsten av omsättningen.
   Du kan ju ha miljarder i omsättning men ändå gå i konkurs ifall vinsten är för låg, så klart!!

  Det där med korrläsning är verkligen inte den här bloggens starka sida….

   Men sluta nu. Det är bara influencers som måste ta sitt jobb på allvar.

   Stod samma siffra på den andra skvallerbloggen igår, svenska bloggare tror jag den heter. Hmm

  Är indy beauty bra? Någon som har testat? Kommer inte ihåg just nu vilken produkt det var, men hon visade upp en för ett tag sen som verkade bra samt att en mask känns som att den är bra. Vore lite kul att testa:)

   älskar tonern och dag/nattkrämen. är dock inget fan av doften, det står att det ska vara näckros och vattenmelon, men tycker det luktar banan.. hatar banan. men annars väldigt bra! har använt i typ 2 år nu 😊 önskar dom kunde uppdaterna krämerna med spf bara.

   15.12//
   Dom är bra, och relativt hyfsat pris jämfört med Caia som tar hutlöst betalt

   Tack för svaren! Då kanske jag faktiskt ska testa😊

   Jag använder ansiktstvätten och den lilla tuben mot finnar, är väldigt nöjd 😃 tycker det är liiiiite tråkigt med typ jordgubbsdoft men den är behaglig nog att det inte gör så mycket.

   Jag köpte dagcremen och slängde den för den luktade så jävligt och var sån äcklig färg så pumpa ut skiten påminde mig om att klämma en finne huuuääää

   Settingsprayen är ok för fukt sätter inget smink dock.
   Ansiktsmasken för torrhy använder jag som nattcreme, till mask är den skit.

   Jag fick tyvärr jätteröd hud som brände av mudmasken. Så för mig fungerade det inte

    Jag med, har aldrig reagerat på annat men den 😳 Blev lite rädd så slängde den direkt haha

     Samma här! Helt sjukt ju! Har heller aldrig reagerat så kraftigt på hudvård tidigare

      Åh nej, vågar inte testa den då🙊

   Har testat produkterna och det värsta är stanken! Produkterna luktar skit. Lermasken luktade så fruktansvärt illa att jag fick kasta den.

   Har bara testat den ansiktsmasken man kan ha som nattkräm (vilket var så jag använde den, alltså sov med varje natt). Tyckte den funkade så bra! Tyvärr luktade den förskräckligt och lukten låg kvar hela natten så köpte den aldrig igen.

   Dagcremen har jag köpt 3-4 ggr, tycker den är prisvärd och återfuktar bra. Gillar även deon!

   Jag är nöjd med ansiktsmasken som jag också använder som nattkräm då, tycker den återfuktar jättebra!

   Dock tycker jag inte dagkrämen gjorde så mycket för mig, och den återfuktande oljan (med pipett) har jag köpt två gånger och jag trodde jag hade gjort något fel första gången, för den började lukta konstigt, men även den andra började lukta konstigt efter ett tag. Inte konstig doft utan konstig lukt, typ som att den blivit gammal, fast den inte varit öppen så länge 🤔🤔

   Har provat deras dagkräm och tycker den känns skön, dock inget för problemhy eller liknande. Funkade bra när min hy var ren och fick mig att känna mig fräsch och återfuktad. Älskar deras ansiktsspray och använder den som setting spray över sminket, får det verkligen att smälta in och se naturligare ut!
   I sminkväg har jag deras liquid lipstick och kan säga att de sitter ordentligt! Känns liiite torra, men det kommer nästan garanterat med den typen av smink. Läppsyl på först och så känns det mycket bättre. Älskar dem!

   Blir typ ledsen av indy beauty, bara för jag sett så många av hennes småfans på apoteket köpa saker därifrån bara för att det är deras favoriiiit som släppt det, trots att 8 åringar definitivt inte behöver hudvård som toner och ansiktsmask. Inte märkets fel egentligen men man kunde ju inte anta något annat när någon med största del ungar i publiken släpper hudvård.

  Men har aldrig fattat när man pratar såna här saker. Man vill ju veta vad hon plockar ut i lön efter skatt varje månad?! Vad kan det bli då då? Baserat på dessa uppgifter? 30k efter skatt? 40k? 100k? 200k? Hur mycket?!?!

   Om vi säger att hon tar ut 700 000 i lön på ett år blir det ungefär 58000 kr/månad. Innan skatt. Efter skatten blir det ungefär 40000 kr.

   Menar hon att hon tar ut 700 000 per MÅNAD är det ju just det, innan skatt.

   Gäller det utdelning är det andra skatter som gäller.

   Fast det säger inte så mycket. Finns många som inte tar ut så mycket i lön av skatteskäl. Hamstrar pengar i bolag och lägger det sedan i träda för att ta ut pengarna på ett mer förmånligt vis. Eller flytta utomlands. Finns olika lösningar, men hög lön är iaf den minst förmånliga.

  Herregud Camilla missar ett kommatecken och jorden går under!!

   Fast med tanke på hur mycket hon alltid är på ALLA andra om felaktiga siffror så skulle det nog vara bra för trovärdigheten om hon själv angav rätt siffror.

   Det är ju svårt för någon med syntolkning att förstå att Camilla missade ett kommatecken två gånger.

    Snarare läste Thereses inlägg slarvigt och struntade i att kolla på stapeldiagrammet.

   Har jorden gått under??😱

   Märks inte här på mitt kontor i alla fall. Även om det känns som att jordens undergång hade varit befriande i ett tråkigt zoommöte.

   19 miljoner, 200 miljoner. Same same ju.

   Ska vi leka kejsarens nya kläder och sitta här och låtsas diskutera Thereses 190 miljoner i stället

    Haha!

  193 eller 19.3

  Avsmak

  Vad är skillnad på lön och utdelning?

   Suuuuuperförenklat, någon annan får gärna brodera ut. Men lön får du som anställd, dvs Therese är anställd i sitt eget bolag. Lönen kan vara hur hög eller låg som helst. Utdelning kan du få om du äger aktier/andelar i ett bolag, men det är begränsat till en viss summa per år. Du skattar olika på lön vs utdelning så många skulle väl föredra en lägre lön (högre skatt) och sedan ta utdelning utöver. Men det finns andra anledningar till att behålla pengar i bolaget (ej ta ut utdelning) vilket kan vara tex att ta kostnader på bolaget istället för att ta dem privat (funkar ju inte på allt såklart, men du slipper skatta på pengarna).

    Förtydligande: du får ta ut ner utdelning men efter en viss nivå skattas det enligt annan skattesats, därav vill de flesta hålla utdelningen under den summan så de kan skatta typ 20% istället för 30% tex

    Okej. Tack för en enkel förklaring 😊 så om man tar ut lön (dvs är anställd i sitt bolag) då får man också betala arbetsgivaravgift (eller vad det kallas) för sig själv också?

     Ja precis! Så du har en del som går till ditt konto, en del som går till avgifter och en del som går till Skatteverket. Ofta har du någon byrå eller anställd som sköter sånt åt dig så det är inte pengar du ser själv

      Ok tack 😊

     Och för att lägga till: för att få ta utdelning till låg skatt ur ett eget bolag/bolag med få
     ägare är det också villkorat att man måste ta ut en del som lön varje år.

      Nej, det stämmer inte. Du behöver inte ta ut lön för att kunna ta ut en utdelning,

  Det stod 19,3 miljoner.
  Det går inte så bra nu!🙄

  Fyra hundra tusen euro motsvarar ungefär i svenska kronor fyrtio tusen miljarder kronor!

   Och det är väldigt mycket pengar!

  Therese verkar väldigt godhjärtad och genuin men hade tackat nej till de pengarna om det hade inneburit att jag måste leva hennes liv.

   Känner precis tvärtom, typ minst genuina influensan jag kan tänka mig. Hon är enbart stor för att hon är snygg och höll på med smink när det vat stort på Youtube.

    Varför minst genuina?
    Någon annan som ligger på samma nivå enligt dig eller alla andra stora är mer genuina? 🙂

    Känns som att jag låter jätteotrevlig när jag läser min egen kommentar, men är bara nyfiken 😅

     Jag kollar hennes insta och yt ibland och gillar henne inte. Hon försöker framstå som en barmhärtig samarit som ska rädda världen men förutom att hon inte flyger är hon lika illa som alla andra. Ska byta klädstil med jämna mellanrum men gör samarbeten med fast fashion-bolag där hon klickar hem kläder som inte alls går i hennes nya stil och säljer sedan på Tise, ska bli blomodlare och köper tusen växter som hon sedan låter dö, köper massa onödig skit till stugan, byter möbler konstant, målar om, renoverar osv.

     Om man kollar hennes flöde är minst vartannat inlägg reklam. Har inget emot reklam, förstår att flunsorna måste göra det för att få in pengar, men välj trovärdiga företag då. Tror verkligen att just Therese kan få samarbeten med typ vilka företag som helst och ändå väljer hon Mad lady, Chiquelle osv. Tyckte hon verkade genuin och trevlig i början men nu handlar allt om pengar.

  Sluta var så bajsnöda nu alla felfria människor! 🙄😄

  Och tänk på att på svenska skriver man ”19,3 miljoner”.
  Det är på engelska man har en punkt – ”19.3 million”.

   Jag brukar skriva 19_3 jag. Jag gillar att vara lite unik.

    Tur att du inte jobbar på bank eller är jurist.
    19_3 miljoner betyder väl ingenting eller hur ska man tolka talet?
    Skillnaden mellan decimalpunkt och decimalkomma kan bli väldigt viktig i juridiska och ekonomiska sammanhang. Även tusentalsavgränsningen som kan vara mellanrum, komma eller punkt.

     Jag tror att personen skämtade

     Hahahaha🤯

     Men alla skriver väl olika. Jag brukar alltid skriva 19:3

      Jag kör 19-3. Alla tror man menar 16, men herregud så noga är det väl inte?

       Jag skriver 19/3 😊

        19=3 här🙋‍♂️

  Synd att boksluten för 2020 inte är tillgängliga än.
  Årsredovisningarna för både Therese Lindgren AB och holdingbolaget Lindgren Group AB inkom till Bolagsverket 2021-07-15 men är ännu inte registrerade (godkända). Brukar vara kompletteringar som behövs eller också uppfyller årsredovisningar som inte registreras mer eller mindre omgående inte formkraven.
  I maj 2021 gjordes utdelning på extra bolagsstämma i Lindgren Group AB. Hur mycket Therese Lindgren fick i utdelning kommer att synas när årsredovisningen blir tillgänglig.

   Bolagsverket började denna vecka att granska ÅR som inkom första veckan i juli, inkom hennes 15/7 så tar det nog till nästa eller nästnästa innan de ens börjar granska dem.

  193 millar?!

  Vad dålig koll hon har på sin inkomst! Kollade på ratsit och hon drog in 1 055 347 kr förra året. Det är i snitt 87 945 kr i månaden, innan skatt.

  Det jag blev mest förvånad över i frågestunden var att hon har studielån. Jag har själv inget studielån så är inte 100 på hur det funkar, men ska man utnyttja det stödet om man faktiskt har råd att betala för sig? Hon sa även att hon inte har betalat tillbaka för att räntan är så låg och att hon tjänar på att samla pengarna i fonder i stället. Det hon gör i sig är väl inte fel. Man får ju göra så, men hur ser det ut? Vad jag förstår så tänker de höja räntan pga folk inte betalar tillbaka. Äh jag vet inte. Reagerade bara på hennes svar.

   Men haha. Hon menar inte att hon skiter i att betala tillbaka. Så gör ju alla. Betalar tillbaka sin månadskostnad som man har krav på sig och inte extraamorterar eller betalar tillbaka hela lånet på en gång. I snitt får man 8% avkastning på investeringar i fonder/aktier per år och nu är räntan på csn 0,13%. Enkel matematik – räntan är låg och avkastning på investeringar är högre => mer förmånligt att investera istället för att amortera bort stora summor.

    Ja, alltså jag förstår att hon kommer betala tillbaka så småningom. Men tack för att du förklara hur ett studielån fungerar!
    Min poäng som kanske inte riktigt kom fram var, varför ens ta ett lån när hon uppenbart kan betal för sig?

     Framgick det att hon tagit studielånet nu? Hon har ju studerat före hon blev känd.

     Hennes studielån är från innan hon var en YouTuber:)

     Man får inte ta Csn-lån om man har en sådan bra lön. Man får faktiskt tjäna ganska lite per halvår och år (undantaget nu under Covid-19 när begränsningen är borttagen). Precis som 🖤 skriver är ju lånet från när hon studerade – dvs innan hon började tjäna dessa summor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *