Berätta att du har blivit äldre utan att berätta att du har blivit äldre

Paula Rosas bad sina följare berätta att de blivit äldre, utan att berätta att de blivit äldre.
Igenkänningen på vissa av dessa var 100%-ig och här är mina favoriter.
Vill du läsa hela listan så hittar du den HÄR inne hos Paula.

”La 2000 kronor på en dammsugare och ångrar det inte en sekund. Bästa köpet”

“Gå på bio kl 21? Nej, det är alldeles för sent vi tar 18-bion istället”

”Kläder som jag hade i lågstadiet är modernt igen”
 

”När man börjat diskutera vilken matbutik som har fräschast frukt och grönt”

”Njuter av att bara sitta på en bänk och bara vara, det är kört”

Blir irriterad när de gör om i min lokala matbutik, helt plötsligt hittar man ingenting.

Alldeles nyligen upptäckte jag att Willys i Mölnvik gjort om och där brödet brukade finnas, fanns nu grönsakerna.
Jag vände i dörren och åkte till Ica Maxi istället.
Så jäkla mycket tant är jag.

 

142 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bekväma skor före snygga. Gärna med inlägg också.

   Håller med 100%

   Håller med!

   Alltid varit en nattuggla tills för ett år sedan älskar att ta tryna redan vid 22 och vakna tidigt, vid 08 sover lika mycket som en bäbis nu mer ? bästa av allt är jag jobbar inte förrän 15 så många timmar har man hemma och dona på i sin egen takt med vad som faller en in.

    Låter härligt, önskar jag kunde sova till 8 men börjar jobba halv 8 ?

  Jag längtar till kvällarna då jag får gå och lägga mig. Helt otänkbart för några år sedan.

   Helgnöje med mina kompisar idag innebär en dagstur för att titta på något fint slott och ta en promenad runtomkring.

    Japp och japp på den också

    Exakt så! Igår var vi och tittade på en kyrka och fikade på dagen. Det var lagom. <3

    Verkligen samma här! Igår åkte jag och en vän till skogen och plockade kantareller sen hade vi med oss matsäck och varm choklad, finns faktiskt inte mycket som slår det enligt mig. Perfekt helgnöje för mig! Är 28 om det har någon betydelse haha.

  Jag har bott utomlands länge. Känner mig alltid gammal när jag hälsar på i hemstaden och mina favoritbutiker och restauranger har stängt igen. Eller när jag inte hittar någonstans bara för att allt har flyttat och ser annorlunda ut. Går alltid runt och mumlar för mig själv att ”det var bättre förr…” då.

   Ibland kan jag ocksa peka på en vägg på tex tagstationen och utbrista ”här brukade det finnas en biljettautomat…” Så tråkiga kommentarer.

    Haha skrattade rakt ut för mig själv.

    Eller telefonkiosk

  När jag får högt blodtryck av att se ungdomar på dessa förbannade elsparkcyklar. Blir fan galen på hur de lämnas, mitt på en trottoar bara.

   Håller med. Har upprepade gånger argt slängt dem åt sidan när de står tvärs över en trottoar eller gångbana. Blir extra förbanna för jag har en blind farmor som lätt skulle snava över dem. Om det gör mig till tant, gärna.

    Min sambo som sitter i rullstol är nog de där sparkcyklarnas värsta fiende. Vet inte hur många han har ringt om de där eländena som blockerar varenda gata.

     Hälsa din sambo att jag flyttar på alla jag ser som blockerar, hoppas fler gör samma sak. Men allra helst hoppas jag att det blir böter för företagen när de ställs fel.

      ??

      Ja jag hoppas att dessa blir betydligt mer reglerade. Både kring var de ska hämtas ovh lämnas men också kring hur de ska framföras och av vem. Majoriteten verkar totalt sakna trafikvett.

      Jag rekommenderar att anmäla till trafikkontoret om de är i vägen. Bra att man flyttar på dom men å andra sidan så gör man företaget en tjänst då. Anmäler man så kan trafikkontoret åka ut och beslagta cykeln då den hindrar framfarten för andra och de kan eventuellt bötfälla företaget.

    Ja elsparkcyklarna har gjort mig till tant. Häromdagen gick jag fredligt på trottoaren på rätt sida och tog inte upp onödigt mycket plats. Samtidigt som jag får möte på trottoaren av gående med barnvagn hör jag någon plinga bakom mig. När jag inte reagerar vrålar personen bakom mig flytta på dig. Stannar och vänder mig om och frågar vad han håller på med. När killen på elsparkcykeln passerar hör jag honom muttra jävla kärring varpå jag hojtar va sa du det lät som djävla kärring. Kände mig nöjd och patetisk på samma gång.

    Det är ju inte bättre att du slänger dem åt sidan, när de faktiskt står upp!

     Om de står i vägen så jo.

   Höll på att få spader när nån tomte ställt en elsparkcykel precis utanför min ytterdörr när jag skulle ut med barnvagnen. Hur kommer man ens på tanken?! Såg häromdagen en ung kille på ca 10 år åka på en, utan hjälm och med trynet i telefonen. Livsfarligt!

   och jag hatar dem eftersom jag jobbar på en ortopedavdelning, skulle besparat mig så mycket stress sommaren 2021 om folk skippat att åka på dem med alkohol i kroppen !!

  Min tantvarning är att hänga på gympan på TV på morgnarna.
  Älskar det, men så är jag en rejäl tant. Gammeltant!
  En stolt dylik.

  En helkväll med alkohol och fest gör att jag blir bakis i en vecka. Och jag blev överlycklig över robotdammsugaren jag fick av min pojkvän. HATAR att dammsuga!

  När jag var ung så reste jag så billigt jag bara kunde. Sittplats 24 timmar på tåg, sovsal på vandrarhem på en bakgata.

  Idag skulle jag aldrig resa på det viset. Ska vara bekväm resa och ett schysst hotell med bra läge.

   Hua, inte ens när jag var ung/yngre hade jag kunnat resa så?

  Lägger gärna flera tusen på ett par rejäla kängor som funkar i snöslask, bara de håller torrt och jag inte halkar (icebug for life!). Samma sak med jackor, visst har jag en snygg ”affärsmöteskappa” men helst vill jag alltid ha mina praktiska ”står emot all skit svensk vinter slänger på oss” jackor.
  Min man och jag var och åt middag typ halv fem i somras…. pensionärsvarning på denen det var så skönt att vara där utan att det var knökfullt och att vara hemma till sju.

  Funderar på att lägga 2500 spänn på ett blombord från 50-talet.

   Haha gör’t! Själv slog jag till i helgen och köpte en japansk kockkniv för 2500kr som jag har suktat efter. Hade aldrig kommit på tanken att lägga de pengarna på en kniv för 10 år sedan ?

  Haha berättade just åt min syster att jag blivit vuxen. Nu köper jag inte vin baserat på alkohol per krona utan lägger gärna lite extra pengar om det är ett gott vin som man kan njuta av när man dricker.

  Varför undrar Valle hur min familjs semesterplaner ser ut i vinter? Så störig. ?

   HAHA undrar samma ???

   Hahaha same! ???

  Antikrundan är plötsligt inte så hemskt medan Idol börjar bli lite uttjatat.

   Älskar alla brittiska draman och även engelska antikrundan

  Köpa blommor till trädgården och plantera än att umgås med vänner under en helg.

   Det är inte tant, bara sorgligt… bjud in vännerna till trädgården istället.

    Som sagt. Varför måste du kommentera nån så jäkla otrevligt för? Mår du bättre av det? Är du likadan irl? ?

    Jag älskar att påta i trädgården och det är min avkoppling. Jag har inget behov av att umgås med vänner i stor mängd vi ses väldigt väldigt sällan. Stör det dig kan jag inte göra så mycket åt det.

     Du får göra vad du vill. Men det är ett personlighetsdrag hos dig. Inte ett tecken på att du blivit äldre. Hade du sagt att du hellre påtade i trädgården än gick på aw med kompisarna hade jag haft full förståelse. Men att vara introvert och inte ha stort behov av umgänge med andra är inte ett särskilt drag för äldre.

      Jag är extrovert men orkar inte med att umgås med folk hela tiden. Men okej vi ändrar meningen: Påtar hellre i trädgården eller spelar tv-spel framför after work och annat umgänge.

       Hur är man extrovert om man inte vill umgås med folk?

        Ursäkta? Jag älskar mina kollegor och är sedd som den mest utåtriktade och positiva människan på jobbet. Bekantar mig med människor på två sekunder och är inte rädd för att få igång en konversation eller tjöta med människor jag inte känner. Det innebär dock INTE att jag behöver umgås med människor privat hela tiden heller. Jag trivs gott i eget sällskap.

         Svarar drygt men är mest positiva människan?

          För att jag älskar mina kollegor men älskar ingen jag inte känner. Speciellt inte som svarade på min första kommentar och var högst otrevlig.

           Vem i hela vida världen älskar någon de inte känner???

           Precis.

         Att vara extrovert eller introvert har egentligen ingenting med om man är utåtriktad eller inte att göra, utan vart man får energi från. Jag är jättesocial bland människor men blir helt utmattad av det och behöver vara ensam för att återhämta mig = Jag är introvert.

         Sen kan man ju vara ambivert också men det är rätt ovanligt.

          Tycker det är rätt vanligt.

         du blandar nog ihop ’extrovert’ och ’social/positiv/framåt/inte blyg’

        Man kan vara en extrovert introvert och en introvert extrovert. Det är inte så fyrkantigt. Jag kan vara extremt extrovert på jobbet och bland mina kompisar, men jag behöver också fylla på min energi och det gör jag när jag är ensam.

         Nej. Att vara introvert eller extrovert handlar om hur du fyller på din energi. Gör du det genom att vara själv? Då är du introvert.

         Gillar du att umgås med andra har du social kompetens. Hankar ingenting om introvert eller extrovert.

         Men man kan placera sig mitt emellan extrovert och introvert. Då är man ambivalent. Där kanske du är. Men tro för guds skull inte att introverta inte besitter social kompetens. De kan vara de som är bäst på det. Men de kan bli helt slut av sociala tillställningar. Men det märker inte omgivningen. För när de är trötta laddar de sina batteriet någon annanstans.

      Men du kallade det sorgligt. Så onödigt otrevligt.

      Man behöver inte vara introvert för att välja bort folk. Själv är jag väldigt extrovert men föredrar oftast att knappt prata med familjen till helgen. Har fått min dos av människor under veckan, som jag verkligen gillar, men är nöjd när det blir helg. Kan absolut förstå att man vill vara ifred med sin hobby och ha lite lugn och ro.

    Att göra saker för att göra andra glada så det inte kallar en för sorglig, det är sorgligt….

  När man glömmer att åren 2000-2010 existerat. Man tror att Titanic hade premiär för 14 år sedan och inser att 1997 var för 24 år sedan.

   EXAKT SÅ!!!!!!

   Jag precis så! Dag vild är man ju nu förtiden varje dag pga av Corona men när man blir års vild då är det riktigt illa.

   Exakt! Min hjärna resonerar att alla filmer post 2000 är nya, fast de kan ha 20 år på nacken.

  Att det roligaste som finns är Cerverakatalogen och att planera inköp för vinglas enligt druva.

   Det är inte tant, det är vinsnobb…. Tant är att plocka fram mormors gamla vinglas och bli glad över att få anledning att använda dem.

    Men åhhhhhh du är en retsticka! Varför måste man svara nån så otrevligt ?

     Men det är inte något särskilt som äldre gör. Att ha särskilda vinglas per druva hade min vän när han var i 20-års åldern. Han var vinintresserad och utbildade sig till sommelier. Frågan handlade om vad som visar du har blivit äldre. Inte att du fått ett nytt intresse.

      Men hen kanske känner att det är cerverakatalogen som gör hen äldre. Då får det väl vara så? ? Allt är inte svart och vitt.

      Och jag som inte dricker vin alls och finner noll intresse i det, tycker det låter som nåt en gamling gör. Så vi tycker olika OCH DET ÄR OKEJ.

      Låt hen tycka det. Så får du tycka vad du vill

       Att ens ”bläddra i kataloger” och uppskatta det känns ganska tantigt tycker jag.

      Så skönt att ha dig här, du verkar sitta inne på sanningen om precis allt. Måste vara härligt för dig också, din lilla besserwisser

       Ja tack. Skönt att även du förstår att jag alltid vet bäst.

    Mormors vinglas har jag inte ärvt än. Däremot har jag godisfarfars gamla glas från Debrecen i ett av vitrinskåpen.

    Hoppas du får en härlig måndag. Att vara suris är inte att vara tant, det är att vara en kärring! ?

     Godisfarfar ? hade också en såndan

      Vad är det?

       En äldre gubbe som kände min familj, han köpte alltid godis till oss i kiosken ?

        Aha okej ?? hade också en sådan vän till familjen men visste inte att det fanns ett namn på dessa.

         Haha vi kallade honom så, visste inte att fler gjorde det ?

      Hade aldrig hört ordet men fattar vad det är. Tack för nytt ord

    Nej, du har fel!!, det är tantigt och vissa blir tant redan när de är 15. Och vissa när se är 20.

    Sen finns de som aldrig växer upp och tror att de är 18 år mitt i klimakteriet.

  Alltid varit en nattuggla tills för ett år sedan älskar att ta tryna redan vid 22 och vakna tidigt, vid 08 sover lika mycket som en bäbis nu mer ? bästa av allt är jag jobbar inte förrän 15 så många timmar har man hemma och dona på i sin egen takt med vad som faller en in. Är 37 ?

   Förlåt men anser du 08 tidigt?

    Att tävla i vem som går upp tidigast är inte tantigt, däremot väldigt gubbigt.

    ?

    Allt är relativt! ?

    På en ledig dag är det tidigt, absolut!

   Tryna ? jag köper bara långa jackor på vintern. Som går ner över rumpen och jag slipper blåskatarr. ? det är härligt.

  Inser att min inre tant inte dykt upp inom mig än ??? Eller jo.. Jag älskar min värmefilt så mycket att jag kan sakna den på jobbet och tänka ”när jag kommer hem blir det en lååång varm dusch och sen krypa ner under värmefilten” ???? Fast det är för jag är frusen ? Hade jag kunnat få runt i den så hade jag ?

   Gud så gulligt! Haha

   Värmefilt är det bästa jag någonsin fått

   Åh när vi bodde i hus och snålade lite på värmen i mitt tycke, är väldigt frusen, fick jag en värmemadrass i julklapp av maken. Kunde gå och lägga mig i en varm säng varje kväll. Bästa presenten.

   Åh värmefilten jag fick av min man är den bästa presenten ever!! Vet inte riktigt vem det säger mest om dock, mig eller min man…

   När du blivit riktig tant behöver du inte filten för att bli varm, det sköter kroppen själv då.

    Amen to that! Har alltid älskat värme och gosiga filtar, men är nu i klimakteriet (48 år) och har nu min egna inbyggda värmefilt. Alltid varm, fryser aldrig. Tror inte jag behöver någon vinterjacka i vinter…

  Igår gick jag upp 07.15, duschade och klädde upp mig för att gå och rösta kl. 08 prick. Fyller 36 på fredag, känner mer tillhörighet med Birgitta 85, som också kom kl. 08 till vallokalen, än folk i min egen ålder.

   ???

  Ser på riktigt fram emot stickfikat med ett gäng kollegor som vi har en gång i månaden. Så himla trevligt och jag längtar alltid till nästa gång.

  Har även börjat förstå värdet i att vara försiktig i solen och ligger inte och pressar i solen för att bli snyggt brun på sommaren längre. Solhatt, en tunika på armarna och spf50 i ansiktet. Blek men glad och frisk.

  Efter att ha gjort bostadskarriär (hatar det ordet), betalat av alla lån och investerat överskottet i aktier får jag plötsligt mer i utdelningar än i lön.

   Wow bra jobbat!

   Var bor du någonstans? Undrar av nyfikenhet

    Stockholms innerstad.

   Fan vad coolt!

   Vilka aktier/fonder investerar du ditt kapital i? Vill omfördela något av mitt innehav 🙂

   Mvh annan ”tant” ?

  Tittar alltid igenom kvittot i mataffären. Råkar rabatten som utlovats inte vara avdragen säger jag ifrån. Äv om det rör sig om tio spänn. RÄTT SKA VA RÄTT.

   ???

  Mitt medicinskåp är mer välsorterat än spritskåpet.
  Får ont i kroppen av att sova i annan säng än min egen.
  Är jag vaken efter midnatt blir jag som bakfull.

  Att prata om vädret även när man inte har planer som påverkas av vädret
  Att hyscha när vädret kommer på TV
  Att reagera när en bil passerar utanför… och undra VEM är det.

  Och såklart kan man göra detta utan att vara tant- men det är en KLAR markör för tantlivets intågande.

   Men alltså det är det värsta jag vet, att låta planer styras av vädret! Jag kanske inte hade gett mig ut på båttur om det var dåligt väder, men hade t.ex en kompis som ställde in vår tur till Lotta på Liseberg för att det regnade. Här. Det regnade här, tio mil från Göteborg. Göteborg skulle inte ens få regn den dagen och det regnade inte heller när vi såg programmet på tv på kvällen.
   Samma kompis ville inte boka konsertbiljetter innan hon visste om det skulle regna eller inte och varje gång vi skulle gå på fotboll men det regnade, då ställde hon in.

   Liksom. Det är bara vatten. Det finns regnkläder och paraply.

    Låter som du behöver byta kompis 😉

     Ja vi umgås inte längre. Men jag känner till flera som är likadana, inte riktigt lika extrema men som man får dra ut när det regnar typ.

  2000 kr? Jag spenderade över 6000 kr på en dammsugare och den lilla jäkeln är fan min bästa vän som är värd sin vikt i guld ? Hur som helst.. Jag kände mig inte ung när jag gick genom en skolgård och ropade högt till min sexåring att hålla sig bredvid mig för barnen som cyklar här har inget vett.

  Kom på en till

  -Att tycka att Facebook är ett bra sätt att förmedla alla händelser i livet.. till ALLA

   Hahahaha

   Motivational quotes också?

   Och att göra inlägg med foton på blommor för att gratulera folk på fb.

  Kollade på vma och kände bara igen ca 10% av artisterna.

   Haha ja detta alltså!!!!

   Läsa detta och först tänka: ”Viktigt meddelande till allmänheten”.

    Hahaha jag också!

  Sitter sååå mycket hellre hemma och broderar en lördagskväll än att gå ut med kompisar. 30 år!

  Klassisk paula inlägg. Bättre än så här blir det inte.

   Äh, tycker sådana kommentarer är löjliga. Det enda man vill är ju att kokettera.

    Älskar ordet kokettera man riktigt ser personen svassa runt i ett försök att verka märkvärdig.

     Jag tänker bara på kroketter ?? snart lunch

    När man börjar använda ordet kokettera…

  Jag har köpt begonior och älskar dem!

  Jag vet inte hur många gånger jag har kommit på mig själv med att säga ”men guuud vad stor du har blivit!!” till kompisars barn som jag träffar bara när jag åker hem till hemstaden.

   Ja, men herregud, och sekunden efter man sagt det inser man exakt hur mycket man HATADE att höra det när man själv var barn…men det är som att man inte kan hejda sig, haha!

  Personalen på snabbmats-drive in pratar för fort. Vilkendressingvillduhatill?Vardetnågotmer?Vilkendryck?Vardetbraså?Välkommenfram!
  Jag hinner inte med, blir sjukt stressad.

   Och jag klagar hela tiden på det dåliga ljudet på teven (ja, jag ser på riktig teve). Hur mycket jag än höjer ljudet så är det bara burkigt. Har alltid undertexter när det går.

  Har varit hemma och vabbat mkt det senaste och tittar därför mkt på tv. Har letat upp serier som jag såg för många år sedan igen, som t.ex. Skärgårdsdoktorn och Goda grannar och tycker att de känns så trygga och bra. Önskar att alla serier var så lugna och städade (fast kanske lite mer pk dock, vi har trots allt utvecklats i samhället en del sedan 80/90-talet) och känner hur jag mår bra av att titta på dessa.

   Kollar igenom Skärgårdsdoktorn, Pappas flicka, Rena rama rolf, Svensson svensson och Sally typ var tredje år. Försökt mig på rederiet några gånger, älskar ju serien, men är så satans många säsonger så inte lyckats kolla igenom hela. Känns så tryggt på något sätt att åka tillbaka till 90talet.

  Frågar ofta -Vad sa du? Inte för att jag hör dåligt…endast för jag är betydligt trögare nu än förr och behöver tid att tänka :=)
  Tragiskt.

  Jag har börjat älska ljung och jag har med mig paraply överallt, hade jag inte som yngre.

  Jag har senaste halvåret börjat gilla att ha duk på bordet med en krukväxt på…är de tantigt? ?

  Pelargoner och stödstrumpor. Jag gillar elvakaffe med 🙂

  När man plötsligt inser att man håller mobilen på armlängds avstånd för att kunna läsa texten.

  När man börjar säga till sina barn: När jag var liten lekte vi minsann med pinnar och stenar och kottar.

  Inser sen att det gjorde jag inte alls…

  SKRUVA NER MUSIKEN!!!

  Några barndomskompisar råkade vara hemma i vår gamla hemort och skulle ta ett glas vin, var så avundsjuk och hade gärna joinat dem (låg hemma sjuk i stan) tills jag hörde dagen efter att de varit ute till 01 respektive 05.30 (!) på efterfest och grejer och bara kände PUH! att jag inte var med, dodged a bullet ? tar gärna ett (1!) glas vin men till GOD MAT och hemgång senast 23 så jag orkar nåt dagen efter

  Jag har på mig mössa, ryggsäck och träningstights osminkad till stan istället för att dra en hel sminkning med fixat hår, högklackat och märkesväska. Orkar liksom inte bry mig :’)

  Värme och bekvämlighet går 100% före att vara snygg och trendig, speciellt på vintern.
  För 15 år sen vägrade jag allt vad hette vinterskor och vinterjacka för att istället ha antingen converse (eller pumps om det var helg, oavsett hur mycket snö/is/slask det än var), och helst den tunnaste jackan som fanns, för vinterjackor var ju fult…. Sen att händer, fötter och andra kroppsdelar blev blåa var inte ett problem, så länge jag var snygg.. Ryser av bara tanken idag.

  På helger kan jag antingen ha planer på dagen /eller/ på kvällen, pallar inte med både och ?
  Lägger stor vikt vid vilken typ av sängkläder jag accepterar.
  Reser med min egna kudde.
  Går inte på 21:15 bio längre, varken på vardag (trött) eller på helgen (störiga människor).
  Förundras varje gång jag använder internet i mobilen, ’gud det här är så smidigt och smart’.
  När mina högstadieelever har på sig kläder som liknar det jag hade på högstadiet ? OCH att jag säger det till dem!! Som ATT de skulle bry sig.

   Åh, jobbar också på högstadiet, och dog lite inombords när scrunchies blev trendigt. Tyckte det var sååå fult eftersom det bara påminde mig om barndomen på 90-talet.

  När man får moderkänslor för de små ”barnen” som kommer in på krogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *