Therese Lindgren om pedofila förövare
Helt ärligt, handen på hjärtat så gick jag in och började titta på den här videon av Therese Lindgren, för att se hur hon kommit fram till sin rubrik ”Han är en pedofil”. 
Hon gör reklam för Nextory, och kanske är den någon i boken hon för tillfället lyssnar på som är en pedofil?
Therese Lindgren har nästan satt i system att click bait’a med sina rubriker och sina thumb nails, men inte den här gången.
Det här gången var det jag som istället fick sitta där med lång näsa, för Therese pratar om någonting riktigt viktigt i slutet av sin video.
Jag är glad över att jag misstrodde henne, för annars hade jag kanske aldrig sett den här delen av hennes video och delat den.

17.56 in i videon så klipper Therese först in ett klipp från TikTok där en kvinna pratar på engelska om vuxna män som försöker inleda relationer med unga tjejer. Hur de inte gör det för att de tycker att den unga tjejen är mogen, utan för att kvinnor i hans ålder ser vilken looser han är. Och att han är en förövare.
En förövare som man borde skvallra om till en annan vuxen.
Therese fortsätter prata om detta, i slutet av sin video, där hon beskriver hur det var för henne när hon var i sina tidiga tonår, och hon sökte bekräftelse, tillhörighet, förebilder mm, vilket gjorde henne till ett lätt byte för en vuxen förövare.

Båda dessa kvinnor spelar in sina klipp och publicerar dem, eftersom man aldrig vet vem som just här och nu kan behöva höra det här, och därför delar även jag det vidare här inne.

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tjejer i tonåren blir väldigt imponerade av några år äldre män som har saker som bil, inkomst och hyreslägenhet.
  Säg en 14 årig tjej och en 23 årig man. Hon blir så till sig för att han kan köpa en meny på McDonald’s, kör sin egen bil och har ett eget boende (hyra, rumskompis osv).

  En 23 årig kvinna förväntar sig mycket mer. Han ska vara emotionellt stabil, socialt acceptabel, ha en bättre utbildning/karriär/yrke, bo i eget helst, en bil som kostar mer än 2 månadslöner osv osv osv.

  Därför losermän jagar unga tjejer, de kan impa på dem på ett annat sätt. Vidriga är de.

   Han behöver absolut inte ha en bil som kostar två månadslöner. Men han ska inte ragga på småtjejer.

    Nu blandar du ihop saker och greppar inte riktigt min poänen kille kan åka tunnelbana och får en 23 årig tjej men det handlar om att han ska väga upp sina brister med annat. En 23 åring som har jobb, utbildning och boende vill väl inte bli tillsammans med en man som varken har bil, boende eller jobb.

    Sen kanske han inte har en bil men bor bättre eller bor i förorten men har eget företag som växer osv.

    En tonåring ser bara ”wooow han har en BIL!!!”.

     Oj va fel allt blev..hoppas du förstår ändå.

   Har en sådan man i min cirkel, som på grund av delade barn med en familjemedlem vi inte helt kan undvika. Han är nu inne på sin fjärde unga tjej, så fort de blir lite äldre så förstår de bättre och sticker och så börjar han om med att hänga efter barely legals som blir charmade av hans falska fasad. Ingen tjej över 25 skulle ens överväga hans sällskap.

  Nu vet jag inte vad Therese pratar om men man ska vara försiktig med att kasta runt ordet pedofil.
  En 29 åring som jagar 17 åringar är ett äckel men han är ingen pedofil. En 17 åring är inget barn. Inte heller en 15 åring är ett barn. De är någonstans mittemellan. Hebefil tror jag att det heter när män attraheras av tjejer i puberteten.
  Pedofiler är mycket mycket värre då de våldtar nyfödda spädbarn och småbarn. Hebefiler är vidriga och bör straffas hårt men de groomar oftast sina offer, vilket är ett övergrepp, men de våldtar inte rakt av som vissa pedofiler gör.

  Vill inte vattna ur ordet pedofil. Det är ett av de vidrigaste brotten en människa kan begå (mot småbarn) så vi bör hålla koll på begreppen och arbeta på olika sätt för att förhindra båda från att ge sig på minderåriga.

   Då kanske du borde lyssna på videon innan du kommenterar något kritiskt

    Har jag varit kritisk mot Therese? Skrev utifrån mina egna tankar utan att gå off topic.
    Att inte blanda ihop pedofil med hebefil är inget jag anklagar Therese för att göra, utan det är ofta jag hör folk använda pedofil när de pratar om en 22 åring som träffar en 17 åring, man får ändå diskutera saker utan att det betyder att jag attackerat någon.

     Ja, det är farligt att blanda korten här, rätt ska vara rätt. Skulle vara sjukt om folk såg mildare på pedofili för att det urvattnats och börjat associeras till sex med 17-åringar.

   Personer under 18 är minderåriga, mind you.

    Precis men att förhindra en man som vill våldta en 3 månader vs en man som vill grooma en 14 åring går ju inte att göra på samma sätt.
    En pedofil våldtar oftast barn i sin närhet (sina barn, syskonbarn, vänners barn osv) medans en man som lurar en 14 åring gör det genom att imponera på tonåringen genom att köpa saker, lova en massa saker och manipulera.

    De båda brotten sker på olika sätt och förhindras också på samma sätt.

     Förhindras på olika sätt*

     Upp till vilken ålder på offret räknas man som pedofil?

      Oj, ingen aning. Puberteten väl?

      Mer än ålder handlar det om kroppens fysiska mognad… Alltså tänder man på prepubertala barn (ej utvecklat könshår eller förstadium till bröst) är man ju givet pedofil. Usch blir äcklad av att skriva denna kommentar

     Pedofiler groomar också. Och tonåringar kan också våldtas med fysiskt våld.

   Du pratar som om hebefiler inte våldtar, var har du fått det ifrån?

    Men snälla, självklart finns det MÅNGA hebefiler som våldtar. Vi har ju ”vanliga” män som våldtar vuxna kvinnor, äldre människor och handikappade människor.

    Men en hebefil (typ 23 åring som vill vara med en 14 åring) överfallsvåldtar henne inte om han kan lura henne i säng. Han provar olika metoder, typ bjuda på saker, köpa ut, droga, lura osv. Tjej följer IBLAND med frivilligt men inser kanske inte direkt att hon blivit våldtagen.

    En pedofil som våldtar ett barn våldtar rakt av i varenda fall. Finns inte ett endaste fall där ett barn ”gått med på akten”.

     Jag får ibland en stark känsla att alla som på ett uppläxande sätt förtydligar skillnaden mellan hebefili och pedofili förmildrar den ena kategorin. Barn blir utnyttjade i båda fallen. Barn skadas i båda fallen. Varför göra en debatt huruvida Therese vet skillnaden?

      Varför låta folk sprida misinformation om man kan rätta dem?
      Har inte sett videon men hon kanske använder pedofil för fler klick, vad vet vi. Viktigt att hon pratar om det men vi kan ju ändå rätta henne utan att förminska meddelandet.

      Och jo, självklart är det värre (förövaren, inte ur offrets ögon) att våldta en 3 månader vs en 15 åring.

      Det 15 åriga offret traumatiseras mer än spädbarnet, skulle jag gissa, men i mannens hjärna är det ett allvarligare fel att vara våldtäcksman+våldta spädbarn vs våldtäcksman+våldta ung tjej.

      En tjej i puberteten har ju iaf små bröst, en känsla av rätt och fel, högre intelligens, mer utvecklad kropp, kanske sexiga kläder, vacker röst osv.
      Som en yngre kvinna, typ.

      En nyfödd är ju bara en gråtande klump. Krävs GROVA fel för att ens se ett spädbarn som sexigt.

      Men igen, tror att 15 åringar som våldtas mår värre än en 3 månaders (som inte får veta att det blivit våldtaget). Rätta mig om jag har fel.

       Inte helt säker. Det blir ett abstrakt trauma, och dessa är svårare att bearbeta då hjärnan inte vet var det kommer ifrån. The Primal Wound är en bok som förklarar varför adoptivbarn oftare lider av ångest, rädsla och andra negativa känslor, utan att veta varför, och trots att de vuxit upp med en bra adoptivfamilj. Samma sak gäller sexuella trauman.

        Men va hemskt!

      Jag får faktiskt motsatt intryck, dvs att ni som inte vill lära er definitionerna och skillnaderna bagatelliserar båda brott och inte vill diskutera vad man kan göra åt dem- lösningarna är ju olika antar jag för delvis olika motiv. Klart man måste ha koll på vad pedofili faktiskt är och inte kalla allt för pedofili.

       Bagatellisera? Det är ju ni som bagatelliserar problemet med personer som utnyttjar barn genom att skifta fokus från problemet och istället märka ord.

        Ni? Denna distinktion ingår i rättssystemet av flera anledningar.

        Genom att använda rätt term så man vet vad man pratar om? Hur känner du mer exakt det förmildrar något av brotten? Hur är det bra för dig eller offer inte veta hur pedofiler och hebefiler skiljer sig åt? Om du inte vet det vet du inte vem du ska skydda dina barn från och hur du kan skydda och vad du måste vara uppmärksam på. Någon som förgriper sig på två åringar använder t ex inte chattforum osv.

      Tvärtom det är en viktig skillnad just så man inte förmildrar.

     Märker att du är upprörd och detr helt rätt, men det du skriver stämmer inte.
     Det finns otroligt många fall där pedofiler inte ”rakt av” våldtar sina offer, och där övergreppen föregås av kortare eller längre period av grooming.
     Att sprida annat kan vara skadligt på så vis att det skuldbelägger de utsatta som inte ”rakt av” blivit våldtagna och som haft någon form av relation till förövaren, där de litat på förövaren och ”gått med på akten” på grund av den relation förövaren lyckats bygga upp. Självfallet finns det inget samtycke i detta osv, men det är otroligt viktigt att belysa för att inte skuldbelägga offer.

   Alltså nej. 15 åringar är fortfarande barn. En del kan utvecklas kroppsligt väldigt tidigt och kan därför äldre ut än vad de egentligen är. Men jag som jobbar med barn i den åldern kan lova dig att de inte är i närheten av att vara vuxna i ”huvudet”.

    Man är dock byxmyndig och det är inte olagligt att ligga med en 15-åring (även om jag inte förstår hur man kan vilja det som vuxen).

    Men det har ingen sagt emot. Du missförstår ju allt och hjälper ingen genom att blanda ihop distinktioner.

    Fortfarande inte pedofili att vara attraherad till 15 åringar. Även om du uppfattar de som ”barn” det är skillnad på sina egna uppfattningar och definitioner…..

   I Sverige är du ett barn till du fyllt 18. Inget att diskutera.

    På papper ja. Vet du definitionen på pedofili?

  Det här var nog det vettigaste och viktigaste jag hört Therese säga!❤️

  När jag precis hade fyllt femton dejtade jag en kille som var 21. Han fälldes senare för våldtäkt på minderårig. Det förvånade mig inte det minsta. Personer som är 20+ ska inte dejta personer under 20 år. Punkt. Maktbalansen blir helt off.

   Håller med till 100%.

   Oj, vad olika det kan vara. Tänker att det inte nödvändigtvis behöver vara en åldersfråga huruvida det finns maktobalans eller ej mellan par i vitt skilda åldrar (med extrema undantag, givetvis). Har personligen helt motsatta erfarenheter men beklagar förstås all form av utnyttjning oavsett när förövaren resp offret är födda. Som tonåring levde jag i förhållanden med äldre män och fick i stort sett enbart positiva erfarenheter. Med jämnåriga tafatta tonårspojkar uteblev dock både sexuell njutning och tillfredsställelse. Mina tjejkompisar verkade inte helt nöjda de heller, av våra samtal att döma. Iofs lär jag väl ha haft en fetisch eller något då detta nog ter sig ganska ovanligt i övriga samhället? Syftar på äldre män-fäbless nu. Äsch, jag vet inte, men känns en smula magstarkt att förfäras över en 19-årig tjej och 21-årig kille, liksom. Fast det kanske inte riktigt var så du menade?

    K, du låter som en man, faktiskt. Någonting med ordvalen.

     Låter som B*ngo i sättet att resonera.

     Här var man kategorisk, ser jag. Är kvinna 100 % så kan ni sluta spekulera i den saken. Misstänkte dock att kommentaren skulle dyka upp då folk har för vana att omedelbart placera ”äldre man-yngre kvinna” synonymt till utnyttjning oavsett vad då det bättre stämmer överens med deras världsbild. Observera att vi talar om unga personer men juridiskt ändock vuxna. Visst att jag inte var mentalt färdigvuxen och kommit till så omfattande insikter om ditt och datt. Blir ändå lite störd över att åldersskillnaden per se (i ett av fallen pratar vi 18 resp 42; så har ni underlag att uppröras ytterligare) ses som upprörande även om det skedde på fullt lika villkor. Vi var sexuellt samstämmiga och jag upplevde inte heller att han hade något direkt känslomässigt övertag, även om den intellektuella mognaden oundvikligt skiljde sig åt. Än idag – 15 år senare – ser jag tillbaka på tiden med värme. Finns fler exempel, men i mitt fall var samtliga positiva. Så kan det också vara. Jag tänker att alla varianter förekommer då alla konstellationer ser olika ut. Vad gäller riktigt unga personer är däremot en helt annan diskussion. Jag har blivit ordentligt sexuellt utnyttjad genom livet så vet vad jag talar om, men i umgänget med just dessa män har jag enbart ljusa minnen. Därav att jag upplever det missvisande med alla dessa svepande och förenklade generaliseringar. Verkligheten är betydligt mer komplex än så.

      Förstår att mina upplevelser omkullkastar mångas världsbild och t.o.m. misstror / anklagar mig för att själv vara man, men allt är faktiskt inte svart eller vitt ens i den här frågan (förutsatt att bägge parter är myndiga, förstås!)

    SJÄLVKLART är det en maktobalans baserat på ålder! Som ung förstår man inte alls situationer, människor, ellr ens sig själv och sina känslor och tankar som en vuxen människa gör, och det kan en vuxen 100% utnyttja

     Men om man inte kände sig utnyttjad eller i beroendeställning, då? Ska då du eller andra bestämma att man var det i alla fall? Åter igen: i tal om två vuxna självbestämmande individer (inte barn vs vuxen!)

   Så det är fel av en 18-årig tjej ( myndig) att träffa en 21-årig kille? Eller bara killen som gör fel?

    Det är en helt annan sak beroende på mognad såklart. Absolut inget givet fel från nåt håll. Men femtonåringar bör du hålla dig ifrån som 21, är du verkligen dödskär kan du gott vänta tre år…

     Fullt normalt att en kvinna på 18 vill ha en man som är några år äldre, män mognat senare!

   Så 18 åring och 15 åring funkar?

   Man kan inte dra linjer vid en viss ålder. En 21 åring och 19 åring kan ju självklart vara tillsammans utan problem.

   Det blir ju såklart stört dra en sån linje…du menar att nån som är 20 år och tre månader inte kan dejta nån som är nitton och nio månader. Det är ju bars tramsigt.

   Har varit med om liknande. Tror jag va 17-18 nånting. Han va 11 år äldre. För några år sen satt han inne för laddat ner ”barnporr” och massa sån skit. Blir äcklad!

   Jag och min sambo var 17.5 och 21 när vi blev ihop men det var verkligen ingen maktbalans mellan oss. Vi båda pluggade (jag gymnasiet och han universitet) och bodde hemma så våra liv var precis på samma nivå. I regel så mognar ju tjejer tidigare så är inte konstigt att tjejer hellre vill vara ihop med en kille några år äldre ändå.

    Extremt stor skillnad på gymnasietiden och livet som univeritetsstudent

     De tjejer som har fasta relationer i gymnasiet har det oftast med äldre. Inget konstigt eller nytt. Och lagstiftningen godkänner det.

      varför säger du det som om det är någon given sanning? både jag själv och alla jag kände på gymnasiet var tillsammans med jämnåriga, eller endast ett års skillnad. Jag själv är till och med tillsammans med samma kille jag träffade i gymnasiet efter 5 år, och vi är födda samma år.

      Ja och ute i värden är det helt vanligt att gubbar gifter sig med småflickor.

  Skulle vi kunna ta den här diskussionen till ska till hur sjukt det är att äldre killar försöker ge sig på minderåriga? Skit I definitionen nu. Det är allvarligt oavsett vilket ord som används.

  Jag minns hur det var som tonåring och hur vissa fick nakenbilder skickade till sig. Samt hur ”snyggast se ” var helt sjukt.
  Vi som var tonåringar då och andra som växt upp under internettiden borde nog organisera oss för att upplysa andra.
  Känner någon här till någon organisation här i Sverige som man kan hjälp?

   Ja, såklart är det allvarligt. Det tycker nog alla- även de som försöker upplysa några faktaresistenta om att pedofili är mer än ett skällsord- det handlar om vuxna som känner sexuell dragning och förgriper sig på små barn som inte nått puberteten.

  Killar som är över tex 25 år och dejtar tjejer runt 17-18, eller över 30 och deltar tjejer runt 20 år gör det för att yngre tjejer har mindre livserfarenhet och är lättare att kontrollera och manipulera. Ta tex R kelly som groomade Aaliyah. Läst även mycket om Drake som är kompis med barnskådisen från stranger things, millie bobby brown och gett henne killråd när hon va 13-14 år tror jag. Så sjukt. Han groomar henne

   Alltså när jag va 17-18 dejtade jag en som var 40 och ju äldre jag blir desto sjukare tycker jag det är. Då så kändes det helt normalt, vi kom bra överens och även nu när vi springer på varandra har vi inget otalt med varandra utan är trevliga och har fortfarande bra kemi men jag skulle aldrig kunna tänka mig att dejta någon som är yngre än 20.

  Pedofili borde ju vara en evolutionär återvändsgränd.

   Det är det ju givetvis. Men vi har inte tillräckligt många för att utrota människan som släkte.

   Okej, vilka bevis ser du för det? I datingvärlden vilka är aktiva och vilka är passiva.

    Icke könsmogna barn kan inte föda nya barn. Det torde vara uppenbart. Om man inte pratar om hebefiler.

     Nej men de kan väl föröka sig med vuxna. Är väl inte ovanligt att pedofiler har familj?

  BB-CAMs, Här gör du precis det som alla skriker om som ”kräver” att influerande ska influera, och jag är så djupt tacksam för att du gör just det, för just detta är LivRäddande, detta Clickbait och din höjda röst kring det, så igen, tack Cam, du har nått Så många med faktan som alla borde veta och förstå när dom självhatar pga äckligt smuts (aka pedofiler/män)

  När jag va 15 hade jag en 20 åring kille – som friade till mig!! Jag fick inte umgås med mina kompisar. Hela förhållandet handlade om att han ville äga mig

  När jag va 16 så blev jag ihop med en 27 åring kille. Han behandlade mig väl. Men nu när jag själv är 28 så kan jag förstå varför han ragga på tonåringar. Han va en loser 🤷‍♀️

  12 år senare så är båda dessa killar ute efter 18-20 åriga tjejer. Båda är losers fortfarande. Tror sällan den här typen av killar går vidare och växer upp!

  När jag var 14 och i en av mina värsta perioder i livet sökte jag någon form av bekräftelse och hamnade i en källare hos en man som var 50+. Minns så tydligt att han frågade om jag var säker på att jag verkligen var fyllda 14.
  Fyfan för vidriga gubbar som utnyttjar trasiga små tjejer.

   Fyfan 😖 det är så jävla äckligt och semantiken åt sidan så förstår jag hur Therese och andra kan kalla såna här män pedofiler, för när man blivit äldre och kan se nyktert på det – då ser man att man fortfarande var ett BARN. Inte bara fysiskt med sina snobben-bh:S som man inte behövde, men mentalt. Så enkelt att utnyttja, ingen (eller väldigt få – se det på samma sätt som debatten om prostitution – majoriteten vill inte och njuter inte av att sälja sig själva, den lilla andelen som gör det tar inte bort allvaret med situationen) – INGEN tjej i den åldern VILL ligga med en 30-50årig skabbig, misslyckad man. Kommer så väl ihåg när jag och mina kompisar var 15-16 och ute på festival. En snubbe på kanske 35 och hans kompisar började prata med oss och ”grooma” oss. Vi tyckte det var kul att äldre män pratade med oss. Följde sedermera med dem hem, där jag fick en dålig känsla när de skulle typ ”betygsätta” våra kroppar. Inget hände den dagen, men mina två andra kompisar åkte hem till dem en annan gång. Ena mannen hade börjat hångla med min kompis och öppnat hennes blus och tagit på hennes bröst. Då började hon äcklas. Tack och lov hände inte mer än så, men det är sååå enkelt för dem. Jag kommer aldrig tillåta en äldre man vara med min dotter om jag får en, eller min son med en yngre tjej (ni fattar, om de är tonåringar). De vet inte vad vi vuxna vet. Hur störda männen är. Hur lätt det är att bli utnyttjad. Vedervärdigt. Åt helvete med dem. Pedofiler såväl som hebefiler.

  En gammal kollega är 35 och är tillsammans med en som är 23. De blev ihop när hon var 18 år. Varför han dejtar någon så ung vet jag inte.

  The real Hmm – har du barn?

   Det tror jag v e r k l i g e n inte. Tror heller inte att vederbörande har en partner. För VEM hade pallat vara i en relation med någon som tillrättavisar och förklarar saker & ting för en dagarna i ända?

    Haha då skulle inte många här ha partner, för det är såååå många negativa bittra kommentarer här. Nångång när det handlade om nåns utseende frågade jag om folk säger sånt irl med. Fick svar ”Nej nu är vi ju anonyma och vågar vara lite elaka”.

    Och din kommentar ang ifall nån annan har barn eller partner är fan rutten. VEM SÄGER SÅ OM NÅGON ANNAN? 😳😳😳

     Oj. Varför så sekundärkränkt?

  Min fråga till The real hmm – har inget led ämnet att göra!
  Skrev bara i närmast kommentarsfält nu då Herr Hmm, nog missade min fråga igår gällande när Bingo var ämnet

   *Med

   TRH är ingen man, har hon ju svarat flera ggr 🙂

    Ja ” hon” säger det ja, mycket kan man säga.. The real hmm är en mästare på att ljuga

    Alla kanske inte har läst exakt alla miljoner inlägg som trh har gjort genom åren här.

  Jag gillar inte Therese ens för fem sekunder, falsk är bra förnamnet, men utan att ha läst innehållet i detalj, förstår jag ändock att detta handlar om pedofiler och om jag får bestämma- så ställer vi upp dem på rad- och avslutar det hela. Det är så vedervärdigt att ord inte räcket till. Vi säger tack och hej till dem och avfyrar..

  Please kill Valle!

   Vem är Valle?

  Katrin Z blev ju av med oskulden när hon var 12, med en lite äldre kille hon var förlovad med. HELT sinnes.

  Heter loser på engelska, inte looser som alla svenskar tror. Looser betyder lösare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *