Cykeltjuven Egoina tas på bar gärning

Så det finns amningshjärna OCH gravidhjärna?
Stackars Egoina som blir bestulen på sin cykel, av sig själv. ?
Av hennes dms att döma så är hon långt ifrån ensam om att ha gjort en sådan här sak, gravid eller inte.

Personligen lyckas jag med den här typen av saker lite hela tiden och undrar om det finns någon som INTE gjort så här?
Inte va?
Kom igen nu?
Hjälp oss förvirrade att känna oss lite mindre förvirrade nu!
? ?

Ps. Jag har ett hemskt exempel som tack gode gud inte har hänt, men som jag får panik över då och då och som har med samma sak att göra.
Ibland måste jag dubbelkolla så att Selma verkligen sitter I bilen, och inte är bunden i dragkroken och att jag råkar köra iväg med henne så.
När jag var liten fick jag nämligen höra om en person som glömt att hen bundit sin hund i dragkroken, och körde iväg.
Hunden dog en mycket plågsam död, och ända sedan vi köpte Selma så får jag panik och typ måste kolla så att hon verkligen är I bilen.
Det känns rätt osannolikt att någon skulle göra så, men samtidigt har det ju hänt att föräldrar glömmer bort ett barn i bilen och lämnar det i gassande solsken, bara för att man ändrar någonting man kanske gjort varje dag fram till då.
Därför är det min skräck att JAG ska råka göra det.

121 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men seriöst Camilla .
  Du binder väl inte fast Selma i dragkroken hoppas jag.
  Har man inte den korkade vanan så lär det ju aldrig hända.

   Men snälla nån. Det står ju ”Det känns rätt osannolikt att någon skulle göra så” i sista stycket.
   Man stänger väl av spisen efter man använt den också? Lik förbaskat brinner hus ner pga spisen.
   Varför hela tiden förvänta sig att alla förutom du är helt bakom flötet?
   Om du stör dig så på Camilla så sluta läs här? Snacka om självskadebeteende att maniskt gå in här och läsa för att bli irriterad.

    Fast poängen är väl, om man ska ta ditt exempel, att om man aldrig använder spisen så lär påslagen spis aldrig bränna ner huset.

   Precis! Nu verkar det ju faktiskt som om Camilla har bundit fast kopplet i dragkroken vid något tillfälle. Om man vet mig sig att man aldrig gör det blir man väl inte orolig för just det?

    *med sig

    Jag vet inte med dig, men jag har en ologisk nervös hjärna som oroar sig för saker som jag aldrig brukar göra. Typ som att glömma att stänga av gasen till elspisen och tro att jag ska dö i sömnen. Tro att folk glömmer att lägga i handbromsen.
    Att vara nervös över det som Camilla säger är väl inte konstigt?
    Om man är hundägare kan man lika gärna säga att man glömmer att stänga bakdörren och hunden ramla ur bilen. Orimligt, ja. Konstigt? Nej.

     Men gasen brukar du ju sätta på. Om du aldrig använde gasspisen skulle du väl aldrig oroa dig för det?

   Nej, jag har aldrig bundit fast Selma i dragkroken, vår förra bil hade inte ens någon och på den bilen vi har nu fäller man ut den när man ska använda den.
   Det får ändå inte min hjärna att inte för en mikrosekund tro det, eller vilja dubbelkolla det.

  Jag måste alltid kolla var min katt är innan jag startar tvättmaskinen, är så rädd att råka tvätta henne! Extra orimligt eftersom min katt avskyr trånga utrymmen och aldrig krupit in i tvättmaskin eller liknande…

   Samma här! Han har haft tendenser att hoppa in där men man vill vara säker ?

    *aldrig haft tendenser

    ?

   Samma här! Och min katt har aldrig hoppat i, men rädslan fins där

   Haha samma här! Dock är min katt orimligt nyfiken och kryper in i och under allt. När hon var kattunge lyckades hon hitta ett hål under köksluckorna som gjorde att hon hamnade bakom sockeln under skåpen ?

    En klassiker med katt bakom köksskåpe. Har hänt med varenda kattungekull jag haft fram tills att jag fick nog täppte igen hålet. Hann glömma bort det mellan varven då de stora katterna inte kunde komma in där.

   Vår kisse (kastrerad hankatt) är så rund så han skulle aldrig orka eller tycka att de var värt besväret att hoppa upp i vår toppmatade tvättmaskin.

    Överviktiga katter är ju dock konstaterat djurplågeri så…

     Att medvetet släppa in katter bakom skåp låter också som djurplågeri…

   Varför inte bara kolla i maskinen innan du startar den? ? eller de kanske du gör. Men jag uppfattade det som att du var tvungen att leta upp katten först

    Haha åh ja men det sjuka är att jag tittar i maskinen, fyller upp den helt med kläder, men sedan måste jag ändå leta upp för henne för TÄNK OM hon lyckats gömma sig därinne ändå?! Helt orimligt men kan inte släppa det haha…

     Hahaha jag trodde jag var ensam!! Är exakt likadan ?

   Jag måste kolla när barnen somnat så de andas. Är så rädd ibland att de ska dö i plötslig spädbarnsdöd….de är 8 år och 5 år. ?

    Du är inte ensam! ?

    Det gör mina föräldrar fortfarande om jag sover hemma hos dem. Är 28.

    Dock dog min tvilling i plötslig spädbarnsdöd så jag kan förstå dem.?‍♀️

    Gör samma sak. Har tonåringar.

   Detta var min irrationella rädsla när jag fick min första baby! Jag skulle sätta honom i tvättmaskinen och starta, utan att tänka på vad jag gjorde.

   Sedan några år senare såg jag en kriminalserie där ett avsnitt handlade om att en pojke hittats död i en tvättmaskin. Jätteläskigt.

  Du har väl också fibrohjärna? Vi är alltid ursäktade vid såna här händelser ?

   Vad är fibrohjärna? Kanske något jag också har eftersom jag inte fattar här…?

    Om du har fibromyalgi, så kan du ha det.

    Fibromyalgi. En sjukdom

   Fibro-dimma for the win! 🙂
   Min sambo brukar märka det först.

  Det där med dragkroken HAR hänt, finns ett klipp på det som jag tyvärr sett. Var en pitbull liknande hund och den levde när dom stannade bilen iaf… vet inte hur det gick sen

   Ja hon skriver ju att det har hänt. Och det är nog mer än en gång tyvärr.

   Per Moberg sägs ha glömt sin hund på dragkroken och dödat den genom att köra iväg. Men om det bara är ett rykte eller ej vet jag inte.

    Det är sant tyvärr ?

     ????????????

   Jag har också läst detta och kan aldrig glömma det.

   Bilar bakom försökte tuta och varna

  Jag ringde jobbet tidigt en morgon för att min cykel var stulen, och det var då mitt enda transportmedel. Tog första bussen, men blev ändå sen eftersom jag började så tidigt. Kom senare på att jag handlat dagen innan…och tagit cykeln dit…men inte hem… Mycket riktigt, den stod fortfarande utanför affären ?

   Så kan det gå.

  Jag skulle gå ut med hunden. Glömde hunden, men rastade kopplet i alla fall..!

  Hände under en väldigt stressig morgon?

   Ungefär som när man vaggar barnvagnen fastän man har babyn i famnen. ??

    Eller vaggar kundvagnen..

     Eller påsen med potatisen… ?

   När jag läste inlägget tänkte jag direkt ”vad bra att vi inte har dragkrok på bilen!”

   Sen kom jag på att vi inte har hund.

    Den var bäst hahahahahah

    UNDERBART! 🙂

   Eller påsen med potatis…

  Min gravidhjärna spelade mig ett spratt för några månader sen.
  Jag satt och kollade TikTok och såg en rolig video som jag skickade till min sambo. Klickar på skicka och ser att meddelandet levereras.
  Min hjärna tror då att det är jag som får ett meddelande från min sambo. Jag tittar på videon och skrattar gott och skickar tillbaka ”hahah ja den är så rolig! Skickade ju den precis till dig!”.
  Det tog en stund innan polletten föll ner och jag förstod vad jag höll på med.

  Vi firade även årsdag 3 gånger den veckan för jag såg fel på datumet haha! Sambon som mycket väl vet vilket datum det är vågade inte säga emot haha.

   Vad är det som händer i hjärnan när man är gravid? ?

    Ingenting, så när den väl ska jobba så är det trögt ?

     ??? Kämpa!

    Jag vet faktiskt inte men det var rätt frustrerande där ett tag när jag kände att jag totalt tappat greppet ? Vågade inte lita på något jag såg eller sa haha!

   Hahaha❤️

    Hände förresten mig också, fast jag var jättefull. Såg dagen efter att jag smsat en kompis men trott att hon smsat mig så att jag svarat på mina egna sms….

  Min sambo har lyckats helt glömma vart han parkerade sin cykel. Alltså han har fortfarande inte x antal månader senare kommit på det, dock lär den ju vara snodd vid det här laget ändå..

   Vi lekte gömma nyckel med mammas glasunderlägg som barn. En gång han syrran glömma vart hon gömde den ena under tiden jag letade. Borta än idag.

   Gravid var han väl fick inte. Eller?

    Oförskämt att anta.

  Jag hade i min ungdom en superskruttig bil som inte gick att låsa. Endast förardörren låste sig, men jag brukade låsa den ändå. För syns skull.
  Efter en sen festkväll (utan alkohol) skulle jag köra hem, men bilen var borta! Jag började så klart beskylla mig själv som varit så dum att jag hade parkerat mitt i stan en lördagskväll, med en bil utan lås. Hur kunde jag vara så naiv?! Min älskade bil, hur skulle jag nu göra? Jag vankade av och an ett tag i ren frustration, tills jag insåg att jag var på fel parkering…

  Min skruttbil stod kvar där jag parkerat den.

  OT men Kenzas blogg har inte gått att nå på ganska länge. Har hon lagt ned den eller bara glömt betala domänavgift?

   Den går att nå nu och varje gång jag testat (vilket iofs inte är ofta eftersom den aldrig uppdateras).

  Min mamma har berättat om en man som tog bussen till verkstan när han skulle besiktiga bilen ”pga smidigt slippa parkera” hahaha!

   Haha… ?

  Kompisar till mig fick tre barn väldigt tätt. Den tredje kraken ”glömde” de överallt. I kundvagnen, utanför dörren (i porten). För snäll förmodligen, skrek aldrig.

  Jag brukar få för mig att jag inte låst dörren när jag åkt hemifrån. Efter en stunds ältande brukar det eskalera till att jag inte längre vet om jag ens stängt ytterdörren… det har därför hänt att jag fått åka hem igen för att kolla dörren, som jag liksom är säker på står helt vidöppen ?

   Fast det det där är snarare lite åt tvångssyndromshållet…..

    Tack för kostnadsfri psykoanalys.

   Jag märker direkt när jag är stressad att jag börjar noja över sådana saker. Går upp tusen gånger och kollar spisen när jag ska sova, vänder om och kollar att dörren är låst, dubbelkollar mobilladdaren så att den inte sitter i väggen, får för mig att toan står och spolar osv. Men då vet jag att det är stressig tid på jobb osv som tar ut sig på sånt.

    Jaa men precis, det blir värre i stressiga perioder!

   Ett tips är att jag göra nåt ”underligt” efter att du har låst ytterdörren. Alltså typ stryka handen längs dörrkarmen tre gånger. Rita ett hjärta med fingret runt låset etc. Och gärna nya saker varje gång (behöver absolut inte vara nåt krångligt eller stort). Då blir det lättare att frammana en minnesbild av att du gjorde det senare under dagen. Att ”bara” låsa är så pass automatiserat att det knappt registreras i hjärnan och därför är det också svårt att minnas.

    Obs: dock bör man aldrig låta något bli till just tvångstankar. Och det är så klart inte meningen att de ”underliga” sakerna ska bli till tvångshandlingar. Jag tycker dock att det är skönt att göra så när man till exempel åker på semester och ska vara borta längre. Då känns det extra viktigt att man vet att det är låst. Man vill inte förstöra semestern genom att noja över sånt.

     Ja jag känner att risken nog skulle bli att jag utvecklar nya tvångstankar ? men tack för tipsen, ska fundera på vad som kan funka ❤

    Jag har fått tipset att säga det högt för sig själv ”nu låste jag dörren” eller så. Har även hört de som fotar det som är gjort om det är möjligt.

    Men ja, bäst är väl att bara lära sig att lita på sig själv om det är möjligt.

     Fota var ett bra tips, tack!

      Fota på eget bevåg ? Jag började med att fota spisen, så att jag kunde kolla tillbaka och se så att den var avstängd och låst (katter). Detta har nu utvecklat sig och jag fotar allt innan jag åker hemifrån. Spis, kaffekokare, ytterdörr, tv, alla ställen med värmeljus (så att de är utblåst) osv. Sedan tar jag en helhetsbild på rummet.. Faktiskt rätt så jävla jobbigt ?.
      Hela telefonen fylls med bilderna då jag inte kan radera förens några dagar efter varje fototillfälle, så där har jag ytterligare någon fixidé/tvång. ?

       ???? åh neej

       Ser hur det här mycket väl kan bli jag..

       Undra om man kanske skulle stänga av huvudströmbrytaren varje gång istället bara. Blir lite färre bilder ?

        Hur ska det gå med maten i kylen då?? annars en bra idé faktiskt ?

         Hm, sant ☹

       Jag började också med att fota låset, vilket utvecklade sig till hela rummet och slutade med video tills jag tog tag i ångesten. Tyvärr verkar jag inte bli av min tvånget att trippekolla ytterdörren innan jag lägger mig eller går hemifrån ?

       Var försiktig med vanor ni som sluppit detta!

     Ett annat bra tips är att ge saker du gör eller tar ett namn, tex när du ska låsa ytterdörren så säger du ”rosa krokodil”, det fungerar nog på samma vis. Skapar en bättre minnesbild =)

    Fick tipset att fota med mobilen…

  Har tyvärr bevittnat det där med dragkroken irl. Två golden retrievers, jag åkte förbi i en fullsatt buss, alla på bussen skrek/ringde polisen/försökte påkalla uppmärksamhet. Detta var 15 år sen och jag mår fortfarande otroligt dåligt av att tänka på det.

   Jag har trott att det bara var Urban legends eftersom man hört om det så ofta! Fy så otroligt hemskt! När jag läser om djur som far illa så måste jag alltid gå och gosa med min hund en liten stund ❤️

  Vem kallar sig själv för ”gullig”? ?

   Ha ha, tyckte också det var märkligt skrivet. Men hon skriver ofta så om sig själv.

    Vilket gör det ännu märkligare… ?

   Äsch, var väl inte så allvarligt menat. Läs det med glimten i ögat.

   Egoina i ca varannat blogginlägg. Tror tyvärr inte det är ironiskt heller, fattar verkligen inte grejen.

  Ot
  Camilla skriv om Bella som inte kunde förklara Syrienkriget för Sally som sett ett inslag om det på Lilla Aktuellt.

   Låter som ett ointressant inlägg.

   Hur många här inne kan förklara syrienkriget för ett barn egentligen?

    (Förlåt, alla så klart. Vad dum jag är)

    Svårt att komma med fakta om man får sin nyhetsrapportering via youtube och influensers. ?

     Var ju faktiskt en del här inne, under ett inlägg om att nyheter var för jobbiga att titta på, som hävdade att de inte orkade se nyheter och att det räckte med bloggbevakning för att få veta vad som händer. Fortfarande osäker på om de var seriösa eller inte.

      Jag förstår människor som i perioder måste undvika nyheterna för att världen suger.

      Jag har träffat en person som ansåg sig få tillräckligt med nyheter via Facebook.

  Har en ovana att lägga ifrån mig mobilen och ibland på rätt osannolika platser. Har jag dessutom bråttom får jag panik och springer runt som en tok och hyperventilerar. För någon vecka sedan var den omöjlig att hitta och jag fick gå utan.
  När jag kom hem möttes jag av min man i dörren. Han undrade varför jag lagt mobilen i frysen. Kan säga att det undrade jag också.

   Och är man dum som jag och alltid har den på ljudlös så kan man ju inte ringa den heller för att höra vart den är…

  Min mamma skulle åka till jobbet en morgon för x antal år sedan och lyfte därför över sin hund i en inhägnad gjord av ett antal kompostgaller. Hon gick upp och borstade tänderna och gick sedan ut i hallen för att sätta på sig ytterkläderna. Då kommer plötsligt hunden springande. ”Men.. det var ju konstigt” tänkte mamma och lyfte återigen upp hunden och gick bort till inhägnaden. När hon kom fram till inhägnaden så såg hon att det låg en brödlimpa på golvet. Mamma hade alltså lagt ner brödlimpan i inhägnaden istället för hunden. Jag tror aldrig jag skattat så mycket som när hon berättade om detta. Det tog morgontrötthet till en helt ny nivå.

   Ändå okej om det var en tax ni hade.

    Det var en papillon så man skulle ju kunna tycka att hon borde sett skillnad.?

  Nu vet jag varför jag envisas med att vägra dragkrok!

  Jag och min man skulle åka och köpa en dubbelvagn och jag fick ansvaret att sköta GPS. Efter 3 felkörningar pga att jag inte kunde följa beskrivningen så sa jag till min man ”nu är vi framme!” dock visade det sig att vi kört fel en färdje gång och behövde vända för att komma på rätt väg igen. Vi hade ca 10 min kvar av resan också.. Förvirrad själ!

  Men gud! Min cykel har varit ”stulen” sedan maj, men kom nu på att jag cyklat till affären men fick skjuts i bil hem.
  Tack alla som kommenterar här, ni har löst mysteriet<3

  Nej, det finns inte vare sig gravidhjärna eller amningshjärna. Däremot finns det stressade människor; därav fadäserna.

  Tvångssyndrom är något helt annat.

   Jo det gör det visst! Sluta kom med osanningar.

    Källa på det??

    Hehe ?

     Dr. Lisa Mosconi har hittat evidens på detta. Kommer ej ihåg namnet på artikeln där det tas upp, men via länken hittar du hennes forskning: https://www.lisamosconi.com/research

  Jag fattar inte ens vad som hänt med hennes cykel ??‍♀️. Varför smsar någon och säger att den är stulen? Och så skäms hon för det är hon som tagit den? Fattar nada.

  Är också spyless på alla som kör med sitt ”gravidhjärna ???”. Och då är jag gravid själv. Tycker det låter lika töntigt som när folk säger ”mammahjärta” och dylikt.

   Haha jag håller så med om denna mytomspunna gravidhjärna. Är också gravid.

   Lite som att jag har svårt med tjejer som beter sig hur som helst och skyller på pms. Lite ansvar får man ju ändå ta.

    Jag har en vän som på riktigt tycker det är rimligt hon ska få slippa arbeta 5 dagar innan sin ägglossning och på ägglossningsdagen då hon försöker bli gravid och är ”så uppstressad” då och ändå inte kan fokusera på sitt arbete. Behöver jag nämna att hennes chef inte håller med…

     Om man kommer överens om att få vara hemma helt obetalt eller ta semesterdagar så visst… Men hon vill alltså ha sjukpenning eller vadå?

      Vill jobba halvdagar hemifrån (flex), slippa svara i tel, vara med på möten o.s.v. för att få ”lugn och ro”. Vem hade inte velat det en vecka per månad? Funkar ju dock inte alls med hennes jobb men ska inte ens gå in på hur knäpp denna person är i övrigt och detta är det minst knäppa… Hade hon inte haft fast anställning inom landstinget hade hon sparkats för länge sedan…

    Du vet att det finns kvinnor som inte ens vill leva längre vid pmds? Självklart får man ta ansvar för vad man gör. Men många kvinnor blir faktiskt även helt andra personer när de har pms och klarar inte av att leva sina normala liv under några dagar. Att ”skylla” på pms är ingen ursäkt men en förklaring till varför man faktiskt inte kan hålla ihop sig själv. Så trött på att kvinnors problem inte ska tas på allvar!

     Och hur många av alla ”hihi jag blir alltid så himla arg och bråkig med min kille, lyssna på den här fullt irrelevanta överreaktionen..” har självmordspms?

   Gaaah, kräks av ”mammahjärta”!

   Jag fattar inte heller någonting.

  Jag har katastroftankar och måste alltid smsa min sambo och kolla så att han inte glömt hunden i bilen när han åkt till kontoret efter en stressig morgon. Är livrädd att något liknande ska hända! Stackars alla fina hundar som varit med om dragkroken! Får verkligen ont i hjärtat att läsa om att det ändå hänt så pass många gånger

  Har EXAKT samma nojja över det där med dragkroken plus att jag alltid måste gå ut och kolla gårdsplanen när jag besöker en gård eller vid stallet. Det måste vara helt tomt innan jag backar, tvångstanker efter den fruktansvärda händelsen när en pappa backade över sitt eget barn i just en sådan situation, världens hemskaste mardröm.

   Jag ställer mig alltid så på parkeringar att jag inte måste backa ut, för att minska riksen för att köra på nån människa eller krocka med en bil. Jag backar hellre in när jag parkerar. Men det skulle jag inte kalla noja utan säkerhetstänk.

  Själv har jag glömt bort och tappat bort ett antal cyklar. De flesta har kommit tillbaka men inte alla.
  Har även tagit bussar åt helt fel håll osv. Stängde även av strömbrytare till glassfrysen på mitt första jobb (istället för lampknappen) så alls glassar hade smält när jag kom dit dagen efter. Haaaaaaha. Så ja, förvirringen slår till ibland, men de värsta såna här grejerna hände när jag va yngre..

   Aha ok, det handlade om att dubbelkolla grejer.. jaja (:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.