Peg och Penny lägger ner sin podd med två stora liveshower som final

I hela sex år har Peg och Penny Parnevik gjort podden ”Pillowtalk med Peg och Penny” tillsammans, som blivit till en stor succé och en av Sveriges absolut största poddar och de har publicerat hela 226 avsnitt.
Men som med så mycket annat så finns det en tid och ett rum för allt, och i det senaste poddavsnittet meddelar nu Peg och Penny att podden kommer gå i graven.
Enligt Peg så är det här kapitlet av deras liv är över nu. Hon säger att hon gått vidare från att vilja dela med sig om allt i sitt liv.
Säkerligen spelar hela situationen med henne, Filip Lamprecht och Let’s Dance in i det beslutet, med tanke på hur dåligt hon sagt att hon mådde av allt som skedde där.
Enligt Penny så är det svårt att komma på bra samtalsämnen att diskutera kring och enligt henne så har de mindre att prata om, ju bättre privatlivet är för dem båda.

Som ett hyllning till podden och alla dess lyssnare så avslutar Peg och Penny med två live-poddar, en i Stockholm och en i Göteborg. 
Den 28 november sänder de live från Scalateatern i Stockholm och den 30 november från Stora Teatern i Göteborg.

Brukar ni lyssna på Peg och Pennys podd?
Kommer ni sakna den?

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag lyssnade på den ett tag, men jag började störa mig så mycket på Peg att jag fick sluta. Så nej, jag kommer inte sakna den, men jag ser gärna att Penny startar en ny podd med en lite skönare partner.

  Sex år är en lång tid så kan förstå att de lägger ner.

  Dock är det inget jag kommer lida av då det inte är något jag lyssnar på.

  Favoriter är Flasback forever, Haveristerna, Rättegångspodden och mitt guilty pleasure Dålig stämning (men den är troligen nedlagd nu när LD genomgår sin förändring).

   Jag försökte lyssna på Dålig stämning men kunde inte fortsätta pga akut behov av skämskudde. Tyckte det var bara olidligt och obegåvat trams, ”stay in school, kids” har väl aldrig känts så sant.

    Haveristernas ”h0rungar” är också patetiskt jevla trams.

  Vem orkar lyssna på Peg Parnevik?

   Är syrran bättre att lyssna på?

    Ja syrran är faktiskt bättre. Följer hennes youtubekanal, hon är väldigt mysig att lyssna på ☺️

   Har lyssnat på något avsnitt, men de är lite för unga för mig. Är 30 och jag tror de tilltalar tonåringar mer.

   Gillar henne i P3 😊

   Jag tycker faktiskt att systrarna är smarta,unga tjejer som har vettiga funderingar!! Så jo jag har lyssnat varje vecka.

  Har försökt lyssna men så jobbigt när dom blandar språk hela tiden.

  Önskar mer att Valle ska sluta lägga näsan i blöt.

   Stäng av annonser så är problemet borta😊 jag ser inget sånt, bara om jag använder Chrome, vilket jag mer eller mindre aldrig gör.

   Ni får mig att bli nyfiken på den där annonsen 😄

    Samma här 😂

   😂

  Jag har hört något enstaka avsnitt men tycker de är rätt jobbiga att lyssna på. Inte en podd för mig🙂

  Jag har lyssnat lite till och från och kommer sakna podden!

  Jag kommer också sakna podden! Men inte så mycket att jag kommer gå på livepodden 😅

  Har aldrig lyssnat på den här podden. Lyssnar på poddar dagligen men har aldrig blivit lockad av dessa ”två kompisar snackar en stund”-poddar (vet att de är syskon men ni fattar).

   Nej det är ett koncept jag inte fattar. Varför lyssna på random personer som pratar? Det är ungefär lika intressant som att lyssna på två personer i tunnelbanan.
   Annat om de pratar om specialområden där de har utbildning och är kunniga, men då är det sällan två vänner utan oftare någon inbjuden. Men jag klarar bara att lyssna på folk som vet mycket, inte folk som tycker baserat på ingenting.

    Ja just med poddar så vill jag gärna lära mig något. Dokumentärer, intervjuer med någon om ett visst ämne, kriminalpoddar där man får lära sig något kring utredningen eller rättssystemet (inte bara grymma detaljer om mord osv).

    Men jag är sjukt kräsen när det kommer till poddar.

  För mig som inte längre är så ung har ordet ”liveshow” en särskild betydelse – förmodar att det var en betydelse som myntades långt innan internet och mobiler kom till.
  Den som är yngre och nyfiken kan googla.
  Jag förmodar att det som Peg & Penny sysslar med hänför sig till en modernare och mer barntillåten form av liveshow 🙂

   Va? Jag är gammal som gatan men känner inte till någon ”alternativ” betydelse av liveshow? Skulle det vara s ex på scenen menar du?

   Haha, samma här! 😀

  Har aldrig lyssnat på dom

  Nu märker jag på år men Aftonbladet skrev att den startades januari 2017, det borde väl vara 5 år och inte 6 år i sådana fall?

  Har aldrig lyssnat, älskade Maja och Sannas podd. Annars lyssnar jag på JLC samt P3 dokumentär, men känns som poddfenomenet dör ut lite? Eller är det bara jag som inte tycker om dem poddar som är kvar…

   Nej, jag skulle absolut inte säga att ”poddfenomenet” håller på att dö ut. Visst, det har blivit till en djungel och väldigt många intetsägande människor startar snackpoddar som sedan läggs ner.. däremot finns det ju fantastiska nischade poddar. För att inte nämna SR:s breda bibliotek av intressanta, välproducerade poddar med grymt innehåll. Särskilt P3 utmärker sig där.

    Verkligen! Känns ju som att många radioprogram på tex sr produceras som en podd från början just för att passa som att släppas även i det formatet. Poddar är nog inte alls utdöende skulle jag tro, kanske att det börjar mättas med random snackpoddar bara.

  Geniförklarat är fortfarande min favoritpod, även fast det var rätt många år sedan den la ner. Kan lyssna om avsnitten huuuur många varv som helst.

  Nej ingen podd för mig. De tillför ingenting av intresse. Har börjat lyssna på Ann Heberleins podd Söndagsskolan. Kan rekommendera! Annars gillar jag även Sista måltiden och det gänget. Nån annan som lyssnar på dessa?

   Jag tycker Ann Heberlein är rätt obehaglig… Skulle ALDRIG ge henne uppmärksamhet.

    Varför obehaglig?

     Jag tycker ofta har obehagliga åsikter och ofta jobbar mot feminism.

  Nej, aldrig lyssnat och har lite svårt att se vad som är intressant med dessa två? Som många ovan skrivit så vill jag lyssna på poddar där jag lär mig ngt, eller på poddar med någon slags nisch. Typ Rättegångspodden, p3 dokumentär etc. Gillar Morgonpasset i p3 och Eftermiddag i p3 pga lagom flams och roliga personer blandat med folkbildande gäster. Men Peg o Penny, nej tack. Bara flams!

  Började lyssna, men slutade efter ett par avsnitt. Känns som att de låg liksom 10-15 år efter med ”girl-power” och ja, allt vad de snackade om.
  Försökte verkligen gilla dem men de var så ointressanta.
  Sen försökte jag gilla Peg också men störde mig så sjukt mkt på hennes klädstil som också känns om att man sett förut, och så tror hon att hon är banbrytande.

  Hade gillat om Penny typ hade en podd med kanske ngn helt motsatt person, Typ Alexandra Nilsson.

   Hade Penny haft en podd med någon annan så hade jag absolut gärna lyssnat. Men ingenting med Peg! Orkar inte höra ett enda gnäll och tycka- synd- om till ifrån henne.

  Näpp, kmr ikke sakna som, orkar inte lyssna för dom blandar språk hejvilt vilket är helt ofattbart då dom båda kan båda språken till fullo. Men mest för att jag har lika svårt för Peg som Jolin har för Elin.
  Ni som vet vet.

  Lyssnade en del på dem för några år sen och har lyssnat i bland senaste året. Brukade tycka den var bra när jag var yngre och idoliserade dem men nu blir jag bara tokig på dem. Penny tappade ju typ allt vett i huvudet när hon började dejta Douglas och skaffade barn med honom och Peg är Peg. Båda verkar så långt ifrån verkligheten som går men lite förståeligt med tanke på livet de växte upp med

   Hur menar du att Penny tappade allt vett när hon blev ihop med Douglas? Genuint nyfiken 🙂 Jag gillade också Penny förut men har inte lyssnat sen de blev ihop. I mitt fall beror det iofs inte på henne utan på Peg som är outhärdlig.

  Jag lyssnade slaviskt på deras podd förut men sedan hela karusellen vid lets Dance kunde jag inte längre med dem. Jag har försökt lyssna på något enstaka avsnitt efter det men stör mig hela tiden på att de båda ska försvara sig mot kritik som de tror ska komma. Som när Peg skulle släppa sin senaste låt ”jag kommer säkert få skit för det här”, ”ingen hade sagt något om det var en kille” osv fast låten inte ens var släppt och inga åsikter hade yttrats än 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *