Ben Mitkus öppnar upp om uppbrottet från Diana Baban

För många som följer Ben och Diana på sociala medier så kom det här uppbrottet från ingenstans.
Diana postade inlägg där hon berättade att Ben gjort slut med henne för att han har mer vänskapliga känslor för henne, snarare än romantiska.
Paret befann sig utomlands när detta skedde och fram till den här videon så har det uteslutande varit Diana som uppdaterat.
Här kan du läsa om deras uppbrott om du missat det och vill läsa ikapp.

Nu har Ben Mitkus spelat in och postat en video där han vill förklara vad det är som skett och vad som ledde upp till att han slutligen fattade det här beslutet.
Jag personligen tycker att den här typen av förehavanden bör avhandlas offline och särskilt inte på sociala medier, men när det första som Diana säger till Ben i samband med uppbrottet är att hon ska posta om det på Instagram, så tvingar hon nästan Ben till att bemöta det.
Eftersom hon direkt tog alltsammans på sociala medier så förstår jag att Ben vill ge sin version av saken.
Kritiseras man offentligt så förstår jag de som bemöter det offentligt, och det är personen som börjar med att offentligt kritisera som lägger ribban för det.

Det Ben berättar målar upp en lite annan bild än den som kommit från Diana, men hon är den som blev dumpad så hon hanterar förmodligen ett betydligt större spektra av känslor än vad Ben gör just nu.
Det som fick Ben att slutligen komma fram till det här beslutet var en blandning av flera olika saker, som pågått under ganska så lång tid.
Enligt sin video har Ben gjort slut med Diana två gånger tidigare, för att han känt sig nedtryckt och kritiserad för den han är.
Enligt honom har hon visat noll förståelse för hans ADHD, och hur den påverkar honom.
ADHDn var faktiskt det som blev sista spiken i kistan för deras relation, där alla de andra spikarna handlade om att Diana betett sig respektlöst mot Bens mamma och syster, så till den milda grad att de inte längre ville ha med henne att göra.

Ben har haft svårt att förklara för Diana hur han tänker och känner i och med sin ADHD. SÅ helt plötsligt så ser han en uppdatering på Instagram där någon satt ord på allt det Ben tänker och känner.
Han blir jätteglad och tänker att det här kommer underlätta deras kommunikation och ber således Diana att läsa de korta texterna.
Hon vill inte, och trots att Ben frågar henne flera gånger så gör hon det inte, och när hon säger till honom ”Jag bryr mig inte”, så var det någonting som hände i honom.

Han säger att han fortfarande älskar Diana och kommer finnas där för henne, men att han inte vill vara i en relation med henne eftersom de står på så olika platser i livet vad gäller inställning, moral och värderingar.
När han började reflektera över sig själv och var han står och vad han vill, så insåg han vad han var tvungen att göra, trots att paret befann sig utomlands.
Han sa till Diana att de behövde ta lite tid från varandra för att känna och tänka, men när Diana frågade honom rakt ut om han ville göra slut så ville han inte ljuga, utan sa ”ja”.

Det är vad det här videon i grova drag handlar om.
Här är den Instagramposten som Ben ville att Diana skulle läsa.

121 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Borde inte han ha lärt sig av sitt förra breakup, att det kanske är bäst att hålla det lite privat och inte lägga ut för alla att se? Det börjar bli lite pajkastning, Diana har gått ut med att hon också ska göra en video.

   Måste exakt allting bemötas offentligt hela tiden…?!

   Kan man inte bara vila i att man själv vet hur och vad som hände? Det är ett uppbrott, varken första eller sista i historian.

    Håller helt med dig. Samtidigt så skrev hon att hon blivit dumpad på semestern..vilket låter överlag svinigt. Ben får en massa skit fr människor som inte vet hela historien. Ingen vet ju, men kan tänka mig att han fått nog. Förstår inte varför han är ett svin här? Han förklarar varför han fått nog. Hade Diana behållit det här för sig själv hade det kunnat stanna där. Alt att säga att de gjort slut och att det funnits problem sen en lång tid tillbaka. Punkt.
    Jag skulle nog också vilja förklara vad som låg bakom i det läget.

    Nu är detta inga jag följer och kan tycka att det är dags att växa upp här också.

     Kanske ska folk, iaf vuxna personer här, sluta bli arga över att folk blir dumpade från början. Det är naturligt, det är bra. Det är för att iaf minst en person i förhållandet inte längre vill vara ihop med den andra. Det finns inget bra tillfälle att bli dumpad på. Leave it at that. Givetvis finns det grader i helvetet men det har vi ingenting att göra med. De här personerna har vänner att snacka med – vi behöver inte välja sida.

   Trodde faktiskt att hon bara skulle låta det vara.. ??‍♀️ Hon hade ju den inställningen först. Men vad gör man inte för följare och views.

   Sen tyckte jag inte att Diana kritiserade Ben direkt utan bara berättade att de gjort slut. Eller har jag missat något? Tänker på den delen i Cams text här ovan.

    Jag tyckte att det var konstigt att hon först skrev att ”vi har gjort slut, spekulera inte tack” och sen skrev att han hade gjort slut helt out of the blue, mitt på deras resa mm vilket drog igång en massa tankar hos följarna om att hon var ett offer och han var en idiot.

    Om de bara tillsammans hade gått ut med att de gjort slut och inte skrivit något mer så hade det inte behövt bli ett drev mot någon av dem..

     Med tanke på hans video tycker jag nog att hon är ett offer och han en idiot. ??‍♀️ Lite skillnad på att bekräfta ett uppbrott och att totalt såga en person vid fotknölarna.

      Precis! Tur att hon slipper denna narcissistiska personen. Hon är offret i detta och hans försök till att måla upp sig som något intelligent faller pladaskt. Han är inte stabil och det är samma mönster i varenda relation, som även dem har avhandlats offentligt av honom. Hon är mycket mognare och stabil i sig själv, samt numera även mer framgångsrik om man kollar på deras YT-karriärer. Det måste göra ont på honom att han inte är ett dugg intressant.

       Oj jag tycker typ helt tvärtom. Tycker visserligen inte att någon av dom är särskilt intressant, men är väl ändå hon som är totalt talanglös? Och verkar inte vara särskilt empatisk heller.

       Tänk så olika uppfattning man kan ha ??‍♀️

       Är hon ett offer för att han gjorde slut eller vadå?

        Nej, för att han hänger ut henne totalt i en video. Precis som han gjorde mot sina ex. Om man konstant hamnar i samma situation så är det en själv som är problemet, men han verkar inte förstå det.

         Eller så har man ett destruktivt mönster i vilka man träffar.
         Var helt ärligt lite försiktig med dina domar om andras relationer.

       Tycker han är obehaglig som framställer sig själv som en felfri person som hela tiden försökte skapa ”good times”. JAG försökte iaf hålla humöret uppe, JAG JAG JAG JAG. Var han helt felfri i deras förhållande eller? Knappast.

       Har han inga vänner han kan diskutera detta med? Varför vända sig till sina tioåriga fans?

   Nej. Diana gick inte alls ut med det – hon sa att hon föreslagit att de gör en video tillsammans, vilket han vägrade. Sedan gjorde hon istället en hyllningsvideo om honom, men eftersom hon såg denna videon (som givetvis sårar henne, vad håller pojken Ben ens på med?) så låter hon bli att lägga ut sin hyllningsvideo.

    Såg nu att hon skrivit det på sin story medans jag sov. ?

   Undrar om jag skulle göra en video om mina fd förhållanden? Skulle det bli en hit?

  Inte ovanligt att den som gör slut upplever en annan version än den som blir dumpad. Den ena tycker att det är helt utan förvarning och den andra tycker inte att den blir hörd.

  Han berättar även i videon att Diana under resan skulle ha sagt att hon hade tackat nej om han hade friat. Samt att han tyckte deras kärlek på sociala medier kändes fejk, direkt efter att dom tog ”couple goals”-bilder var dom bara som vänner utan romantik.

   Fast måste man svara ja? Är man inte redo eller helt enkelt inte vill så måste man ju få vara ärlig och säga att man skulle svara nej.

    Ja eller hur, helt sjukt att använda det emot någon? Självklart måste man få säga nej, det är inget fel med det, alla vill inte gifta sig.

     Problemet var väl inte att hon inte fick säga nej utan att hon försökte hinta om att han skulle fria i en video, han sa att han inte ville att hon skulle göra det och då tryckte hon upp i hans ansikte att hon ändå skulle säga nej om han friade… Varför säga så till sin partner?

     Visst om han hade frågat: ”Skulle du säga ja om jag friade?” Och hon svarade nej.. då är det inget konstigt. Men han undrade liksom inte.. känns bara som att hon gjorde det för att skydda sig själv/såra honom i en konflikt.

      Var du där och hörde konversationen? Han säger själv att han är dålig på att lyssna så han kan lika gärna ha missuppfattat det hon sa.

       Nej jag var inte där, min kommentar är baserad på det som sades i bens video.

    Det är väl klart man inte måste säga ja, vi lever ju i ett fritt land. Men på samma sätt kan det ju sända signaler om man inte är på samma nivå i relationen/livet.

     Varför måste man gifta sig för att vara på samma nivå? Menar du att man inte älskar varann lika mycket då? Går jätte bra att vara tillsammans och älska varandra utan att vara gifta. Och varför vill han ens gifta sig om hon är så hemsk som han målar upp henne, men ändå måste han få med att han sagt så och hon sagt nej, en offerkofta behövs till den här killen.

      Om en tycker att det är viktigt att man gifter sig och den andra säger nej till att gifta sig. Ja, då är man väl på olika nivå? Olika nivå innebär inte att man inte älskar varandra.

    Nej klart man inte måste. Men hur skulle du känna om du gärna ville gifta dig/köpa hus/skaffa barn/whatever och din partner säger att den skulle säga nej om du föreslog att ni skulle göra det?

    Lika rätt som man har att inte gifta sig med någon så har man ju rätt att lämna den som säger nej. Om det nu är viktigt för en att man har samma syn på framtiden inom det området.

     Det får mig att tänka på min egen situation.. jag vill gifta mig och skaffa barn men min partner vill inte. Jag älskar hen mer än något annat och har valt bort giftemål och barn för att jag vill inte lämna hen, för jag aldrig känt mig så älskad av en person innan. All hens fokus är ju på mig så.

     Men Diana ska ha sagt till honom att hon ville att han skulle fria i en video och när Ben säger nej, att han vill ta det personligt så säger hon att hon ändå skulle säga nej. Det är vrickat.

      Nej, inte riktigt så. Diana säger hon vill lägga en click-bait rubrik och skriva: Kommer han fria under resan? Och Ben säger det är en dum titel som kommer ge backlash osv. då skämtar hon om att hon ändå inte hade sagt ja. För mig känns det uppenbart att det är ett saltigt svar i hettans stund eftersom de som följt paret vet om att hon såg fram emot frieri.

      Jo men det är ju så du ser på det. Jag skulle aldrig välja bort ett barn för en partner som inte vill ha barn.

      Däremot är jag obrydd om äktenskap men för andra är det väldigt viktigt.

     Borde man inte haft den diskussionen innan man kommit in en bit i sin relation? Vill inte ens partner gifta sig, bo i hus, skaffa barn eller whatever så är man ju inte på samma nivå i livet och kanske bör gå vidare med andra som vill samma sak.

     När jag träffar någon måste jag vara ärlig om att jag inte vill ha barn eller gifta mig liksom.

      Ja visst. Men var ett svar på att man måste få säga nej och att det skulle vara sjukt att ”hålla det emot någon” genom att göra slut. Vilket jag inte tycker att det är. Om du verkligen inte vill ha barn eller gifta dig så är det upp till den andra om den är villig att offra det. Det är inte att kräva ett ja eller hålla det emot den andra tycker jag.

   Han sa i sin video att hon skulle sätta upp en youtube video å ville ha en clickbait rubrik å sa att hon ville döpa videon till typ ” kommer han fria till mig under resan?!” Och Ben tyckte inte det var en bra idé och då sa Diana att hon skulle ändå säga nej om han friade på resan. Så det var ju inte som att de pratade om att gifta sig och hade en diskussion runt det. Sen att hon får säga nej till ett frieri håller jag med om men vissa kommentarer får det att framstå som att han håller det emot henne och det tycker inte jag. Har man pratat om barn, hund, hus osv så kanske man har en plan på att gifta sig också någon dag och att då få höra att hon tänker säga nej gör väl ingen särskilt glad.

   Lät som något jag hade kunnat säga med glimten i ögat om min partner alltid försökt snacka bort frieri eller om han varit så negativt ställd till det. Det är väl ganska uppenbart för de som följt paret att hon absolut inte hade sagt nej? Hon har till och med hintat att hon ser så fram emot frieri.

   Om han övervägde att fria så måste det väl varit mer än vänskapskänslor han hade för henne?

  Skulle aldrig orka vara i en relation (eller göra slut heller för den delen) med en influencer.

  Känns mer som om han försöker rädda sig själv. Vissa saker är säkert sant och han upplever och känner dom känslorna men varför skulle hon vara så respektlös mot hans mamma att hon inte ens vill ha med henne att göra, det låter jätte konstigt. Hade kanske trott mer på ben om det inte vore för hans andra uppbrott som han inte skötte snyggt heller och gjorde livet till ett helvetet för hans ex.

   Han pratar om det cirka 6:15 – 9:30 i videon.

    Om vad?

     Situationen som ledde till att hans mamma och syster inte ville fortsätta ha kontakt med Diana.

      Jag kan hålla med om att det verkade skumt att hon blev så eld och lågor över att de tog kläder från säckarna hon tänkt donera iaf men antar att det var för att hon ville ha en bild på hur mycket hon skulle skänka som bra content och då de tagit plagg så såg det mindre ut? Men samtidigt så borde väl Ben ha informerat henne om att han gav sin familj tillåtelse att ta av hennes saker från början?

       Tips: eld och lågor betyder att man blir exalterad. Menar inte drygt eller att språkpolisa, men det är ju en helt annan betydelse, kan va bra för framtiden.

       Tycker inte att det är skumt faktiskt. Man frågar väl innan man tar någons saker, oavsett vad personen ska göra med dem? Är ju konstigt att bara ta förgivet att det är fritt fram? ? Hade också lackat. Brist på respekt i min värld att inte fråga först.

        De frågade Ben.

         Och han kan svara för Diana? Han har antagligen sagt ja men inte pratat med henne om det.

          Det är en helt annan fråga om han tar sig friheten att besluta i en fråga som är hennes sak att svara på, än att hans familj förutsätter att han och Diana är överens i frågan så han svarar ”ja” på att de får ta kläderna?

          Det är väl ändå han som är respektlös i så fall och inte hans familj?

           Då* han svarar…

  Fattar inte varför alla hyllar detta på bens kanal? Det blir exakt som Nicci-situationen, han går ut offentligt och förklarar allt fel med Diana, vilket gör att hon troligtvis kommer göra en svarsvideo och historien upprepar sig??♻️

   Exakt, han tog det för långt. Hon har ju faktiskt bara sagt ”vi har gjort slut, han lämna mig och jag är jätte ledsen” sen gör han video och hänger ut henne som en jätte dålig människa. Varför inte bara säga ja vi gjorde slut och jag mådde inte bra i relationen. Sen inget mer. ?

    Ellerhur! Gillar inte alls ben, han känns manipulativ på nåt sett

     Verkligen, tänkte kolla videon men han ger mig så dåliga vibbar så stängde av snabbt.

     Visst, om detta var första gången han gjorde denna typ av video. Men att varje gång, vid ett uppbrott, sätta sig framför en kamera och slänga på sig den största offerkoftan och berätta hur synd det är om honom tycker jag pekar mot narcissistiska tendenser.
     Verkar ha svårt att se sina egna fel och brister, alltid tjejerna som felar. Alltid tjejerna som ska anpassa sig, aldrig han.

     Nej tack! Stor röd flagg, hade sprungit motsatt riktning om han kom min väg!

    För att han inte vill se dålig ut. Nu skrev ju folk till och om honom. Och mansbebisen blev kränkt och måste ge igen och försöka svärta ner Diana för att se bättre ut själv.
    Exakt samma som med Nicci.
    Jag tror inte han är lätt att leva med. Så lättkränkt och då han blir kränkt måste han ta ut det på personen han blivit kränkt av.

  Jag tycker inte heller att man borde hantera detta offentligt, men förstår nu iaf varför Ben gjorde slut. Jag har alltid haft en känsla av att Diana kan vara ganska dömande efter att ha sett henne i Ex on the Beach. Jobbigt för Ben att bli kritiserad av sin partner hela tiden.

   Om det stämmer ??‍♀️

  Ni som har ADHD, tycker ni att det var en bra beskrivning som Nadia Salwin skrivit? Jag fattar att varje individ är unik, men det måste ju finnas gemensamma drag. Jag har ett syskonbarn som fick diagnosen för ett par år sedan, och det var många pusselbitar som föll på plats. Ändå kan jag fortfarande tycka att det är svårt att förhålla mig till vissa saker, kanske främst de plötsliga humörsvängningarna. Kommentera gärna Nadias text.

   Ja, jag tycker hon fick till det väldigt bra! Jag har blivit lite bättre nu då jag har påbörjat medicinering mot ADHD men hon beskriver det bra. Humörsvängningarna är en av de jobbigaste delarna och själv är jag SJUKT egoistisk. Avbryter ofta för att det jag har att säga är SÅÅÅ mycket viktigare än vad du har att säga och det är såklart skitjobbigt att vara såhär. Till skillnad från Ben har jag en fantastisk partner som har läst på om ADHD och frågar frågor om diagnosen, frågar hur jag tänker osv.

   Jag tycker den texten var rätt bra.
   Dock har inte jag alla de symptom och saker för mig som räknas upp och min man som också har ADHD har andra än mig till stor del.
   Med det sagt: Man kan vara rätt olika i sin ADHD-diagnos.
   Jag har mer ouppmärksamhet, tankar som far hej vilt och inte alls hör ihop med varann, jag blir trött snabbare och är rörig. Har också stora sömnbesvär. Min make har mer impulskontrollsbrist, OCD och humörsvängningar. Han sover utmärkt varje natt.

   Nej, jag tycker att den är töntig och förminskade. Fick lite äckliga känslor när jag läste den. Tramsig, kletig, överemotionell och inte särskilt träffande.

   Har ingen diagnos vad jag vet men orkade inte ens läsa alla sidorna ? tappa fokuset direkt ??‍♀️

   Tycker att texten främst verkar beskriva den hyperaktiva/impulsiva varianten av ADHD. (Eller någon form av personlighetsstörning.) Många, inklusive jag själv, som främst uppfyller symptomen för ouppmärksamhet är hypoaktiva snarare än hyperaktiva och således i flera avseenden raka motsatsen till någon som är hyperaktiv. Lugn, blyg, ängslig, introvert, ”people pleaser” som gör allt för att vara andra människor till lags, disträ, glömsk, oföretagsam, passiv, trött, obeslutsam, mycket ångest (inte minst social ångest), dagdrömmer väldigt mycket och är ofta frånvarande rent mentalt. Helt enkelt raka motsatsen till hyperaktiv och impulsiv. Istället för att fatta ogenomtänkta beslut överanalyserar jag minsta lilla beslut i oändlighet. Innan jag fick min diagnos och började äta medicin kunde jag vakna 8 på morgonen och känna mig utvilad efter att ha sovit gott en hel natt men ändå inte komma upp ur sängen förrän vid 17-tiden för att det är så oöverskådligt många beslut som ska fattas och jag kan inte hålla allt i huvudet utan att bli helt överväldigad och drabbas av analysparalys och bara ligger där helt handlingsförlamad. Vilka kläder ska jag ta på mig? Vilken tröja? Vilka byxor? Vilka strumpor? I vilken ordning ska jag ta på mig kläderna? Ska jag ta på mig byxorna eller strumporna först? Ska jag ta på mig vänster eller höger strumpa först? Ska jag ta på mig deodorant före eller efter jag satt på mig linne/BH? Vilken deodorant ska jag ta? Ska jag tvätta armhålorna innan jag applicerar deodorant? Ska jag applicera den i höger eller vänster armhåla först? Hur många gånger ska jag dra den upp och ner? Ska jag dra den olika många gånger upp och ner i höger respektive vänster armhåla? Ska jag ha tofs eller utsläppt hår? Vilken tofs ska jag ha? Vart har jag lagt den? Ska jag ha en låg eller hög tofs? Ska jag låta några slingor hänga fram eller ska jag ha en stram tofs? Vad ska jag äta till frukost? Ska jag dricka kaffe eller te? Vilket te ska jag välja? Ska jag ha socker eller honung i? Och i så fall hur mycket? Ska jag ha grädde eller mjölk i också? Vilken mugg ska jag dricka ur? Osv osv osv…

   Är trött på att personer med ADHD så ofta utmålas som impulsiva hyperaktiva duracellkaniner, när många av oss snarare påminner om disträa dagdrömmande sengångare.

   Jag kände igen mig i vartenda ord, dock har jag ingen diagnos. Tror det där med att vara tankspridd o rastlös är jättevanligt, det är inte samma sak som att man är sjuk/funktionshindrad

   Jag har inte ADHD och är precis sådär. Jag tycker att det är märkligt och lite irriterande att den är formulerad som om den som inte har ADHD absolut inte kan förstå det är enormt unika och speciella som pågår… Men så är det liksom ganska vanliga känslor och beteenden som beskrivs.

    Att man känner igen sig är för att texten innehåller rätt mkt känslomässigt klet och saker som egentligen inte är kopplad till diagnosen adhd öht, t ex ”ogillar orättvisor” ”tänker inte på vad andra människor tycker” ”intelligent och kreativ” osv. Obs man kan stämma in på alla de sakerna och ha adhd men det har ingen speciell koppling där.

    Sen är ju en del adhd-kritierier sånt som alla kan känna igen sig i, alla kan ju t ex ha svårt att koncentrera sig ibland pga tankarna flyger iväg, vara impulsiv osv men skillnaden är att för folk med adhd är det ett problem på t ex nivå klarade inte skolan osv.

  Men är det inte typiskt mansbebisar att tycka att de får kritik och blir nedvärderade för att de inte steppar upp som partners? Och hela den där ”jag är speciell och kan inte anpassa mig” är en sån billig ursäkt och jag kan förstå att han då känner sig ifrågasatt och tillintetgjord. Tror det är bra att de gjorde slut den här Ben verkar inte vara mogen eller kapabel att ha en respektfull relation till kvinnor

   Håller med till 100%

   Exakt detta! ”Jag kan inte anpassa mig” är ett så bra uttryck för det. Att leva med någon med ADHD kräver absolut(!) en högre förståelse och tålamod, men det betyder inte att du inte kan/får ställa några som helst krav eller förväntningar på din partner.

    Skulle inte kunna leva med nån som är som den där texten beskrev… Verkar otroligt jobbigt.

    Jag har ADHD och är gift med en man med ADHD. Inte fasen skulle någon av oss agera så som Ben! Både vad gäller att gå ut och offentligt trycka till Diana och att bara tycka att ”jag ÄR så och det får alla bara ta, även om det är riktigt jävla otrevligt”.
    Ta ansvar för fan och sök hjälp är väl min åsikt om Ben.

   Samt typiskt män att inte prata om hur dom känner! Istället för att trycka undan det som han säger att han gjort och skyller på att det är Dianas fel, hade han istället varit ärlig och sagt hur han känner hade dom kunnat jobba på det. Nu gick ju Diana runt ovetandes om detta, hur fan ska hon kunna försöka ändra på sig om han inte säger nått? Och sen slänga det i ansiktet på henne i en video ist och hävda att detta är hennes fel!

    Känner mig ändå lycklig att jag lever med en kvinna när jag läser om män här inne.

    Tack gode gud att jag blev lesbisk?

     Hade nog också kunnat bli lesbisk om alternativet vore Ben. 🙂

    Av vad han säger låter det ju som att han försökt prata med henne fler än en gång men att hon nonchalerar honom?

  Kan förstå att han vill gå ut offentligt med sin version efter att Diana har gett sin. Men D har ändå hållt det bra mycket privatare än B gjorde, det hade räckt med att säga att ”Det var inte ett spontant beslut, det ligger väldigt mycket bakom det som Diana vet om, vi har inte haft det så bra på sista tiden och jag valde att göra slut pga det” end of.

  Det här med systern och mamman – Sjukt onödigt att avhandla i en video. Allt var egentligen onödigt, fick bara rysningar av hur han (precis som med My, precis som med Nicci) listar upp alla fel partnern har gjort och hur han alltid hyllar sig själv och sitt bemötande av det.

  Han gör aldrig fel och har aldrig fel får jag känslan av. OM det stämmer att D har sagt och gjort det Ben säger så förstår jag absolut att han vill lämna relationen, men 1. Lämna utan att hänga ut och 2. Nobody’s perfect, hela videon handlar om att klanka ner på Diana och hennes persona, medans han själv framstår som en 11/10 person.

  Hela videon känns bara narcissistisk.

   Tack, kunde inte sagt det bättre själv.

   Han är obehaglig och väldigt narcissistisk. Hela videon känns som ett skämt och som ett försök till att rädda hans löjliga persona. Lägg märke till hur han vid ALLA sina uppbrott pratar om att han är på en ”helt annan nivå än sin partner”, den enda nivån han är på, är den lägsta möjliga. Han borde bara vara tyst och respektera att hans ex inte mår bra just nu. Samt, vem tar ett sådan förhastat beslut ÖVER EN NATT? Morgonen efter påstår han att han ville göra slut.

   Vem sitter också och stolt säger att de gjort slut tre gångar förut?

   Historian med mamman och syrran lämnar även mycket till spekulation, han försökte utmåla det som att D är kontrollerande och dryg, men jag har väldigt svårt att tro att man agerar sådär utan anledning. Snarare tror jag (eftersom jag själv har gått igenom ett helvete med min svärmor och svägerska) att de har pushat henne till en gräns och att hon tappat det till slut.

  Jag är alldeles för gammal för sånt här trams. Väx upp båda två.

   På vilket sätt behöver hon växa upp? Inte sett några större utläggningar ifrån henne utan bara att hon gått ut med att de gjort slut. Är i min värld inte konstigare än när folk ändrar civilstatus på facebook efter uppbrott.

  Man ska respektera människors diagnoser och svårigheter och hjälpa sin partner, givetvis.
  Men det går åt två håll. Även den med diagnos måste respektera och hjälpa sin partner.
  Man kan inte skylla allt på ”jag har ADHD” det kan vara en förklaring till ett beteende men inte en ursäkt.
  Förståelse måste gå åt två håll.

   Precis. Det är bara en ursäkt för ”offret” Ben att svartmåla henne ytterligare med. ??‍♀️

  Vad har Ben för modersmål? Han har en brytning när han pratar?

   Litauen

    Fast han låter mer orten, det gör inte brytningen man får med litauiska som modersmål.

   Han är född i Litauen.

    Sry, sen… sidan var ej uppdaterad

   Från Litauen tror jag?

  Åh herre min..!

  Tycker inte alls det är konstigt att hon berättade att de gjort slut. Utomlands och läget helt plötsligt förändras, följare kommer undra. På det långt hemifrån och ledsen. Hade nog också vänt mig till sociala medier i det läget.
  Han upplevs som en barnrumpa och om han känner igen sig i den texten, för mig – en mardröms partner.

  Jag har själv varit tillsammans med en som har ADHD och avskyr när man skyller ifrån sig på sin diagnor. Självklart funkar man helt annorlunda från någon som inte har diagnosen men om han ska kräva respekt för att hon ska förstå honom, ska väl han också respektera att hon inte funkar och tänker som honom? Respekt går åt båda hållen och tycker att han verkar extremt omogen i sin video och uppenbart vinklar allt så det låter som att det är Dianas fel alltihopa. Han har alltså inte sagt eller gjort något dumt under hela deras förhållande?
  Och om han kände sig så sårad av dessa saker som han tar upp, varför sa han inte det direkt till henne när det hände istället för att ta upp det långt senare och gör slut pga det?
  Skittråkigt att uppbrott inte kan hanteras mer privat, har följt Diana och hon har inte skrivit något ont om Ben, annat än att hon blev sårad över att han dumpade henne utomlands – vilket är helt förståeligt. Känner så för Diana.

   Exakt det där, att han går runt med dessa känslor men säger inget till henne och kastar det nu i hennes ansikte ist! Lika mycket hans eget fel, hon har ju fått gå runt ovetandes.

  Båda berättar hur de känner, vilka är andra att bestämma vilket som är rätt.

  Alla skyller allt på din adhd.. alla jäkla festande resande influenser säger sig ha antikroppar men när fan var de ens hemma med covid då?

  Nej generationen offerkoftan är inte mycket att hurra för

   Vad har antikroppar med adhd att göra?

    Att man har adhd för man ”gör”/är/beter sig på ett visst vis. Att man har antikroppar och därmed ”har rätt” att festa och resa som om det aldrig funnits någon pandemi.

     Vem gör det?

      Antonija Mandir, Bianca Ingrosso, Diana Baban, Jonna Lundell, Joakim Lundell, Anna Book, Johanna Bladh, Ida Warg, Linn Ahlborg, Elin Woodie, Josephine Qvist, m.fl är alla influenser som inte har brytt sig om pandemin och inte följt rekommendationerna för att hjälpa till att stoppa smittan.

  Men alltså är en av anledningarna han gjorde slut för att hon inte ville läsa en text om adhd på Instagram? Låter som en dålig ursäkt och som att han vill att alla ska tycka synd om honom för att han har adhd.

   Tolkar det mer som att anledningen var att hon inte alls var intresserad av att förstå honom. Skulle min sambo ha en diagnos så skulle jag antagligen vara intresserad av att förstå den och hur den yttrar sig, eller?!

    Ja, jag förstår men tänk om dom hade bråkat den dagen eller hon hade en dålig dag? Alltså bara för att hon inte vill läsa ett Instagram inlägg en gång så betyder det inte att hon är en elak person. Känns som återigen en dålig ursäkt för att ta sig ur en relation och skylla på henne.

     Känns som att instragraminlägget är ett exempel på hur obrydd hon var generellt kring att förstå honom.

     Jag hade också blivit irriterad om min partner inte ens kunde läsa en enkel text som är viktig för mig att den läser. Speciellt eftersom det skulle hjälpa hen att förstå mig.

      Fast vi var inte där och har bara hans ord på vad som sagts. Situationen kanske ser helt annorlunda ut från Dianas perspektiv.

       Ja uppenbarligen så gör den ju det. Tycker det är lite drastiskt att påstå att han gjorde slut för att hon inte läste ett instainlägg. Antagligen var det väl ett större problem än det enskilda inlägget. Har ni aldrig varit med om något som fått droppen att rinna över till slut?

        Självklart, men då kanske man inte ska sitta i 40 min och ta upp brister hos den andra utan kanske bara säga ”vi var för olika och funkade inte”.

         Ja det kan man ju så klart tycka. Jag tycker inte att man behöver försvara sig offentligt hela tiden. Vissa saker kan man ta med vänner privat.

         Men nu gjorde han det så det är väl det vi får diskutera då.

   Det var en viktig grej för honom som han trodde skulle kunna vara till stor hjälp för dem. Att hon inte bemödar sig att ägna 3 minuter åt något som för honom är mycket betydelsefullt säger ju en del om hur mycket hon bryr sig.

    Och sen grinar hon om att det kom utan förvarning när han gjorde slut. Nja, om hon hade lyssnat innan (på saker som dessa) så kanske hon hade sett det komma.

   Skrattade sönder när han med gråten i halsen säger: ”Det betydde så mycket för mig! SÅ MYCKET!! Hon sket i det! ?”, kom igen…

  Haha när mannen gör slut så skulle han ha kämpat och pratat och försökt och försökt och försökt lösa problemen med henne. Och sen är det hans fel, oavsett vad som föranledde uppbrottet.

  Men i öppet spår så är det ”dumpa honom” så fort han inte tar ut soporna en gång.

  Till er som säger att han skyller allt på sin ADHD; Han nämnde ett flertal gånger i sin video att han försökte få fram hur man kan förstå honom och lösningar på sånt som rör hans ADHD till Diana. Det kallas kommunikation och försök till kompromiss så vet inte hur det är att skylla på diagnosen? Det är precis det man ska göra i en relation om man har en diagnos; vara ärlig med sina behov som inte är självklara till en början från den andra parten, samt försöka möta halvvägs så det kan bli bra för båda. Enligt Ben var inte Diana alls villig att förstå, så han gjorde det han kunde. En person med ADHD kommer aldrig kunna bli av med sina symtom helt, men man kan hantera dem (vilket Ben uppenbarligen har blivit bättre på och har blivit mer tydlig med detta till sin omgivning) och det verkar inte ni i kommentarerna förstå. Yttra er inte om saker ni inte vet.

   Enligt Ben, ja. Han sida av historien. Hur villig har han varit att förstå Diana då?

   Jag har ADHD, min man med.
   Jag tycker trots det Ben är en självcentrerad mansbebis. Det har ju varit samma i alla hans relationer och break ups. Allt är alltid alla andras fel.
   Äg ditt problem och ta ansvar, Ben! Grow up!
   Man är inte immun mot kunskapssökande för att man har ADHD. Om man krossat 3 av sin fd älskade unga flickvänner på sina enorma sociala medie-kanaler kanske man bör vända fokus inåt och fundera över vad man sysslar med. Och därefter skaffa hjälp. Det finns psykologer och medicinering till hjälp.
   Aldrig att jag hade uppfört mig så otroligt illa mot någon jag delat så mycket med!

   Precis det är problemet ”han försökte få fram hur man kan förstå honom och lösningar på sånt som rör hans ADHD till Diana.”
   Han, han, han, han, han, allt fokus på honom och hur Diana ska göra för att det ska funka för honom.
   Det kan inte vara så att den andra partnern ska anpassa sig helt efter personen med ADHD, för hela världen kan inte anpassa sig efter personen med ADHD, personen med ADHD måste jobba med sig själv för att hitta hur han ska få det att funkar i vardagen och i livet med sin ADHD.

  Oavsett vad, vem & hur så kan vi väl alla konstatera ännu en gång att inget är så perfekt som på sociala medier. Jag personligen trodde att de verkade ha det jätte, jättebra (och sunt) i sin relation ?

  Har man faktiskt kollat några videos med dom tillsammans så fattar jag inte hur man kan tro att de haft det särskilt bra. Jätteskev match från första början där de är totalt olika i personlighet och värderingar. Ben är ganska omogen och vet knappt var han har sig själv och sina känslor medan Diana är hård och dominant. Det är liksom upplagt för en relation som inte kommer må så bra.

   Ah! Okej. Jag följer inte någon av deras youtubes eller instagrams, bara kollat snabbt i deras feed någon gång ibland.

  Nu har jag inte kollat på hela Bens video eller följer honom eller Diana så har inte så bra koll på någon av de. Men regerar lite på att enligt Diana så gjorde Ben slut helt utan förvarning och hon var i chock men Ben sa i videon att han hade gjort slut med henne två gånger innan, senast för ca 6 månader sen. Låter ju inte direkt som ett jättebra och hälsosamt förhållande så att det tar slut en tredje gång borde ju inte vara ”helt utan förvarning”

   Hon kanske trodde deras relation var bättre nu, att allt var bra och funkade, och därför tyckte att det var helt utan förvarning.

  Nu har jag inte hunnit se videon ännu, utan enbart läst C text. Men om det stämmer så låter det ju som att han skyller sina problem på sin ADHD, att han inte kan lyssna på henne pga ADHD, att han bli så arg pga ADHD, osv.
  Har man ADHD är det INGEN URSÄKT att bete sig illa. Har man ADHD måste man jobba på sina problem, men måste hitta lösningar med sin partner för att få saker att fungera i vardagen, osv.
  Jag hatar när folk skyller sina problem på sin ADHD.

   Men titta på videon då innan du drar slutsatser ??‍♀️

   Sett videon och min slutsats var korrekt. Så förstår inte alls din onödiga kommentar…

  Han är så full av sig själv hela tiden! ”Jag slänger inte skit”, jo det gör du Ben.
  Fattar hon tycker det är grymt störigt att han gömmer sig bakom sin ADHD när han i själva verket är så vansinnigt ointresserad av någon annan än sin egen person.
  Han känner sig nedvärderad av henne, gissa vad hon känner eftersom han bara pratar om jag, jag och jag.

  Han blir pressad av att hon vill göra en rubrik om frieri, sen blir han kränkt för att hon inte vill gifta sig med honom på resan…men hallå. Återigen, Ben är så full av sig själv!

  Sen får han gärna träna lite på meningsuppbyggnad och ordbetydelse när han ska göra en sån här ”känslig” video.

  Han är inte förtroendeingivande för fem öre, han snackar och snackar men vill inte se sitt eget ansvar i en relation.

   Såg en av deras vlogg videor där han inte kunde lyssna på Diana eftersom han lyssnade på ett flygplan som flög över huset
   Ben ”tyst, hör du inte?”
   Diana ”det är bara ett flygplan”
   Ben fortsätter lyssna på flygplanet och ignorerar Diana när hon försöker prata med honom. Det är inte ADHD, han försöker medvetet lyssna på flygplanet, han medvetet ignorerar henne när hon försöker prata med honom,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.