Paula Rosas om att få måltidsersättning i pressbud

Det plingade på dörren och ett bud kom som jag tyckte var skevt.
Fattar proteinpulver, vitaminer och dylikt om man vill/behöver komplettera men tycker absolut inte att pulver ska ersätta mat och vara en ”måltidslösning”. // Paula Rosas

Tack Paula, för att du verkar vara den enda som reagerat på det här budet. 
Alla andra verkar glatt ha smällt ballonger och lydigt postat filmer på sig själva när de piper någonting om hur kul det ska bli kul att prova pulver istället för mat.
Så tack Paula för att du inte blivit helt ”pressbudsblind” utan att du fortfarande reflekterar över vad det är för någonting som företagen skickar hem till dig med förhoppningen om gratis marknadsföring på dina kanaler.
Jag önskar att fler kunde göra samma sak.

Tack för tips!

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Måltidsersättning brukar man ge gamla som har svårt att tugga i sig maten när dom blir äldre och sjukliga, kul att det blivit poppis bland påverkare…då blir övergången lättare när dom blir gamla och gaggiga.

   Det är många som dricker dylligt inte bara äldre.

    Ätstörda dricker också måltidsersättning och i värsta fall får de gå över till näringsdryck.

    En väsentlig skillnad mellan dessa är valet att används produkten. Måltidsersättning marknadsförs för att folk ska ersätta måltider medan näringsdryck ska tillföra en eller flera extra måltider när konsumenten inte kan få i sig näringen själv.

    Dylikt.

     Fast nä det är det inte. Man ska dricka 1-3 flaskor av näringsdryck i samråd med en läkare eller dietist; det motsvarar ca 300-900kcal fördelat på 2-6dl per dag. Medan måltidsersättning, använde Slim från Protein.se som exempel, rekommenderar mellan 135-450kcal som ersättning per dag beroende på om man använder vatten eller komjölk utan samråd av varken läkare eller dietist.

    Nödvändig kommentar?

   Brukar man? Ok att de får näringsdryck men de flesta äterfaktiskt timbal-mat.

    Och näringsdryck för att hålla vikten, har själv ordnat näringsdryck åt en äldre släkting som inte orkar äta så mycket vanlig mat. Det läggs på som extra kalorier.

     Jag har aldrig varit med om pulver som blandas med vatten för näring i äldreomsorgen och då har jag jobbat i den i 12 år.
     Brukar vara tjockare drycker som är köpta eller hemmagjorda som är liknande smoothies fast utan frukt i.
     Man brukar ju satsa mer på extra smör och grädde i maten till äldre.

      Tillägger att en äldre människa skulle sällan kunna dricka 400 ml vatten med pulver i.
      De behöver mer näring i mindre portioner. Lycka till att hälla i en äldre med svårt att äta hela 4 dl vatten.

       Om du jobbar med äldre borde du veta att det är ca 2 dl i en sådan dryck och ska inte drickas i ett svep. Det är ca 300 kalorier extra och kan drickas till maten.

        Fortfarande INTE vatten med pulver i.

         Har jag sagt det?

          Aha… du har vaknat på fel sida idag! ?

           Nej, jag svarar bara på det du skriver?

          Anonym 10:52 är inte samma person som jag.
          Tror vi alla skulle behöva använda ett nick här…

          Det var ju det som diskuterades hela tiden och redan i mitt första inlägg.
          När du ergumenterade emot så trodde ju jag såklart att du menade vatten med pulver i, annars hade du väl inte argumenterat emot mig om du höll med mig!

           Du skrev vatten och pulver och 4 dl, jag skrev 2 dl dryck, så nej jag håller inte med dig.
           Alla heter anonym så man vet knappt vem som skriver vad.

           Som sagt:
           Jag skrev ju från början att man INTE ger äldre pulver och vatten som näringsdryck.
           Du argumenterar emot.
           Men nu håller du plötsligt med mig? Jag blir förvirrad här.
           Mitt första inlägg var ju till personen som skrev att dessa drycker i blogginlägget ges till äldre, vilket det INTE görs.

  Själv tycker jag det är gott och praktiskt ibland då jag inte ids laga mat eller ha med mig matlåda på jobbet. Så har en burk stående hemma och på jobbet. Kan varmt rekommendera https://www.mmsports.se/Kosttillskott/Viktnedgang/Maltidsersattning/body-science-2-st-diet-shake.html

  Smakar som vaniljmilkshake ?

   Jag älskar att laga mat, men har ändå måltidspulver hemma. Brukar ha en skopa i min smoothie. Perfekt för att göra dem mer mättande 🙂

  Jag älskar https://www.mmsports.se/Kosttillskott/Viktnedgang/Maltidsersattning/body-science-2-st-diet-shake.html

  Så sjukt bekvämt så man inte ids laga mat. Smakar som milkshake ?

  Apropå pressutskick och bud, vilka gaaaaalna mängder vissa influensers får alltså det är helt omöjligt att de ens ska använda hälften av allt. Det är liksom inte bara 1 nagellack utan det är 20 nagellack i ett paket osv, varför skicka så mycket grejer som inte används alls, känns så slösigt ?

   Sannolikheten att de gillar 1 av 20 olika nagellack och lägger upp det är större än om de bara får ett enstaka

   Det är därför influensers inte behöver köpa julklappar, födelsedags-presenter och kan ge en goodie-bag till sina gäster efter varje middagsbjudning eller fest ? ?

  Jag älskar mms vaniljshake smakar som milkshake, bekvämt då jag inte ids laga mat mån dag ?

   Tack för förtydligandet.

   Du älskar den såpass mycket att du kommenterade det 3 gånger

   Vem säger ens ids? Och du gör det tre gånger…

    Gnäller den som slänger in ett helt onödigt ”ens”… ?

    Vad betyder ens ids?

     Typ att orka.

     Kan du inte svenska?

     Det är också en väldigt jobbig sjukdom! Hej då bindväven

      Nä tror du blandar ihop med EDS

  Fast är inte det lite hyckleri från hennes sida med tanke på att hon själv äger ett företag som säljer ”energidryck”, profilerar sig som en tränings och hälsa profil och gjort ett flertal samarbeten med företag som marknadsför måltidsersättningar….

   Paula äger inte Clean, hennes man är delägare i Clean.

    Hennes man är en av grundarna av företaget som blev till efter att hennes man sålde företaget där hon var en av de största profilerna.
    En styrelseledamot har ganska mycket inflytande i ett företag. Är man dessutom gift med en av styrelseledamoten, som i sin tur är bror med huvudmannen och är ett av företagens största profiler utåt så har man nog ganska mycket att säga till om.

     Vad snackar du om? Paula är suppleant i sitt och Hugos bolag, det är allt. Du slänger dig med en massa ord du inte vet vad de betyder ”som i sin tur är bror med huvudmannen”… kom igen, du vet ju inte vad du säger och nej bara för att man är gift med någon har man inte per automatik inflytande i den personens verksamhet.

      Det där lät som Ben Mitkus användande av svåra ord som han inte behärskar.

      Jag skulle absolut lyssna på min partners åsikter ang mitt företag, och jag är inte ett fan av Paula, men det måste slutas lägga så j-vla mycket ansvar på henne för vad Hugo gör/jobbar med.

       Det är en sak att lyssna på sin partner och att bestämt hävda att någon har ganska mycket att säga till om (för att ens man är bror till huvudmannen…).

       Min man har ett företag och vi pratar absolut om jobb, riktning, olika uppdrag mm. Jag kan ge råd baserat på vad jag tror och tycker men jag har absolut noll och ingenting att säga till om. Såklart.

      Som styrelseledamot är man med och arbetar fram det som företaget är ute efter. Huvudman/vd är den som ser till att de anställda gör det som har kommit överens om. Det står dessutom att han äger 1-25% av andelarna i bolaget och det är sammanlagt 7 styrelseledamöter i bolaget. Så att Se*astian äger Clean drink helt och hållet är Bull. Paula hade knappast varit en profil utåt och dessutom haft en Clean drink på sin omslagsbild på sin blogg om hon inte hade haft finger med i spelet.

       Du ser ju då också att Paula inte är med bland de 7 styrelseledamöterna eller ens suppleant i Clean – det är Hugo och hans bror, 4 andra män och 1 kvinna. Paula är ju inte ens mer än suppleant i Hugo och HENNES bolag så tror du verkligen hon har någon koll ens på det bolaget bortsett från att hon fakturerar sina samarbeten därifrån? Hon och Hugo har ju själv skrivit tidigare att Paula till och med skickar sina räkningar till honom så sköter han allt som har med ekonomi att göra. Tror inte någon som inte ens kan betala en faktura själv är så värst involverad i företaget Clean.

        Tror det finns betydligt större och mer relevanta profiler att ha som ansiktet utåt än Paula bland svenska influensers. Hon hade aldrig varit relevant om hon inte var gift/de facto äger bolaget.

        Min man är värdelös på ekonomi men han har fortfarande något att säga till om här hemma när det gäller ekonomin. Det finns många aspekter som gör att man kanske inte vill stå som ansvarig i ett företag men ändå jobba aktivt med företagens utveckling (kränga folk på meningslöst blask.)

  Är det alltså en måltidsersättning och inte ett mellanmål som Alexandra skriver? Kan tycka att snabba mellanmål som dessa funkar jätte bra för mig när jag är på språng (alltså mellan just lunchen och middag, aldrig istället för lunch och/eller middag) men otroligt skevt om det ska ersätta en stadig huvudmåltid.

  Jag tycker det är skevt och skulle inte dricka det men i en drömvärld önskar jag att det var lika nyttigt att bara dricka en sån där shake till varje måltid, alla dagar, varje vecka, året runt. Med undantag från typ en mysig helgmiddag i veckan typ. Gillar inte att laga mat. Gillar inte att äta mat. Vill bara bli mätt och fungera ?

   Vad menar du med lika nyttigt? Måltidsersättningar innehåller väl det man behöver rent näringsmässigt?

    En ensidig kost är aldrig hälsosam. Med ditt resonemang kan man ju typ äta några matskedar olja, dricka vatten, och ta alla vitaminer och mineraler i pillerform.

     Men vad menar du att du inte får i dig om du byter ut måltider mot måltidsersättningar?

     Så länge du får i dig det du behöver i form av näring så är inte en ensidig kost ”onyttig”. Tråkig kanske däremot.

  Men hon delar gladeligen en bild på henne och Hugo där han står med någon färdig proteindricka i handen.

   Proteinshake ska vara ett komplement till kosten för människor som tränar mycket och vill bygga muskler, det är inte till för att ersätta en måltid som de här produkterna är.

  Ska man sluta äta vanlig mat helt? Detta är väl ett komplement bara, typ ett mellanmål precis som att man kan ta en proteinshake eller en typ bar?

   Det var så jag också uppfattade det, ett komplement till redan intagen fast föda, men jag kanske missförstår helt.

  Nu vet jag inget om det där märket, men måltidsersättning i sig behöver ju inte vara negativt. Jag dricker ofta Joylent till lunch eftersom jag inte gillar att äta i fikarummet på jobbet, det känns jättebra att jag därigenom får i mig alla kalorier och näringsämnen som jag behöver. Alternativet hade varit att äta typ en banan till lunch.

   Håller du dig mätt på det?

   Alternativet hade väl varit att äta… en lunch?

  Ot men Alexandra Nilssons hund..
  hunden är gammal och åker in och ut från veterinären hela tiden, denna gång med hjärtsvikt. Är det inte väldigt egoistiskt att hålla en såpass sjuk hund vid liv?

   Man har ju bara väntat på det, sjukt överviktig hund :/

   Åh fy känner med henne, det är så jobbigt när ens djur mår dåligt 🙁
   Har inte hängt med, vad har hunden åkt in för något innan detta då? Jag tror nog en veterinär hade sagt till henne om hunden är så pass dålig att den bör avlivas, tror du inte?

    En veterinär ger hundägaren hopp, vi testar det här..ge hunden det där…lille Tyko kan ha flera år kvar.

     Nja vet inte om jag håller med, haft katt hela mitt liv och 2 gånger har jag fått rådet från en veterinär att avlivning är det som vore bäst, men ja det beror nog på vad det gäller såklart. Men tror nog ändå att om en veterinär inte ser någon annan utväg än avlivning så säger dom det till ägaren. Ingen vill väl att ett djur ska lida eller leva ett dåligt liv?

     En bra veterinär sätter stopp när ett djur är för sjuk, annars vill dom bara tjäna pengar på sin kund och ett sjukt djur.

      Min systers hund blev jätte dålig och gick till en ganska känd veterinär-kedja. Hon var där en gång i veckan i flera månader och fick massa olika hopp om att det skulle bli bättre. Massa olika kurer, olika svar hela tiden och hunden blev bara sämre och sämre. Kostade en jävlas förmögenhet som försäkringar knappt täckte du hunden var gammal. Till slut sa hon ifrån och då hänvisade de till en annan veterinär med orden ”ni kommer få samma bemötande och behandlingar där, men valet är upp till er.”

      De bytte veterinär och den veterinären sa direkt ”Detta skulle opererats för länge sen och hon är så dålig nu att vi är osäkra på om hon kommer klara återhämtningen…”

      Så hunden fick somna in samma förmiddag.
      Kanske låter hårt men är djur inte pigga och dessutom är sjuka vid så hög ålder är det fan djurplågeri av ägare och veterinären att inte låta djuren somna in.

       Ingen bra veterinär.

      Tänk om samma gällde oss människor

       Aktiv dödshjälp kanske är något att arbeta för…

  Det är måltidsersättningar som inte har viktminskning eller viktökning som syfte, utan som är ett alternativ för de som inte hinner, orkar eller vill äta fast föda. För mig, som har enorma problem med bristande aptit, dricker regelbundet sådana här måltidsersättningar. Om jag inte hade gjort det så hade jag haft väldigt svårt att behålla vikten. Det har kommit fler och fler sådana här produkter de senaste åren och de fyller en funktion för människor som jag. Eftersom de är så snabba och smidiga att ordna så fyller de också en funktion för människor som inte hinner göra ”riktig mat” och som annars får nöja sig med betydligt mindre nyttiga alternativ. Det är väl superbra att det finns alternativ för människor som av någon anledning inte vill eller kan äta fast föda, då och då eller regelbundet? De alternativ som fanns förut var proteinshakes, som inte kan ersätta en måltid eftersom de inte innehåller andra näringsämnen man behöver, och bantningspulver, vilka absolut inte kan ersätta en måltid.

   Har man det behovet så bör man i så fall dricka den sortens näringsdryck som endast säljs på apotek eller fås utskrivet på recept. Resten är placebo i pulverform.

    Vet du ens vad placebo betyder? Varför skulle bara apotekets varor vara tillräckligt bra alternativ? Apotekets näringsdrycker har över huvud taget inte samma målgrupper, dessutom är det dyra produkter som inte mättar. Att få näringsdrycker på recept är krångligt och samma där – de mättar inte personer som mig utan är till för andra målgrupper. Det är så sjukt tröttsamt med alla människor som lägger sig i hur andra väljer att äta. Dra åt helvete liksom. Mind your own business. Vad spelar det för roll för dig vad jag äter? Det här är vad som funkar för mig och det är okay.

     Om du läser på lite så är de flesta måltidsersättningar baserade på att aktivt ha ett kalori-underskott medan näringsdryck är till för att öka vikten. Dricker du 3 om dagen så rör det sig om ca 900kcal extra om dagen medan måltidsersättning ger runt 450 beroende på om du dricker mjöl eller inte ( fördelat
     På 2 gånger).

     Fläker du ut vad du äter i ett kommentarsfält så är det helt valfritt att kommentera det du skriver, the law of the web.

  Jag tycker inte heller principen med pulver är så fel. Ibland pallar jag inte att laga mat, då kör jag havregrynsgröt. Ser inte att detta ska vara sämre?

   Fast havregryn innehåller väl åtminstone lite fibrer för tarmarna att jobba med?

    Det pulvret jag använder mig av som måltidsersättning innehåller 11g fiber per 100g, bla från linfrö.
    Dessutom står jag mig på en shake utav ovanstående i många timmar, jämfört med havregrynsgröt som mättar (iaf min mage) två sekunder.

     Fiberhavregryn från Axa har 16 g fiber och mättar jättebra.

  Brommadamen var med på mötet där produkten presenterades. Lägger upp ”info” utan reklammarkering då hon gick hem innan rabattkoderna delades ut. Hon har därefter fått rabattkod som hon kommer att lägga upp. @camcam är det ok att ha både reklammarkerade och icke-reklammarkerade inlägg för samma produkt. Tycker det låter märkligt men vad vet jag.

   Det beror helt på om hon får betalt för att lägga upp rabattkoden eller inte. Om det är en affiliatelänk ska det framgå. Information eller beskrivning av upplevelser och event man har varit på får absolut läggas upp utan reklammarkering.

    Undrade mest att hon dag 1 är inlägg om samma vara utan markering. Dag 2 är samma vara reklam.

  En bluff om hur nyttigt det är!

  https://www.dietdoctor.com/se/naturdiet-bluffen
  Alla dessa drycker är likvärdiga.

  Kaffe och kanelbulle är annars en bra måltidsersättning.
  Mysigt och mättande.

   Billys Panpizza är också en sjukt bra måltidsersättning. Folk är väl för lata idag för att starta mikron och vänder sig till blasket med konstgjorda smakämnen och hopp om beachen 2022

    Billys panpizza är faktiskt djävulens påfund…. ?
    Lukten… ?

     Gorbys ser ut som djävulens påfund och smakar lika illa. Menspirog kallade vi det i min ungdom ?

      Menspirog ???

      Vad sugen jag blev…. not! ??

  Bianca skriver att hennes kropp o hud är paj på hennes insta story.. hon har så många unga följare. Så kanske vore bra att lyfta att de är ju inte konstigt med all skit hon sprutar in. Om hon gjort bröst o rumpa mm.. o alla 7000 olika produkter hon lägger i ansiktet.

  Jag undrar när hennes kropp får vila. O dessutom har hon en ätstörning.

  O all skit hon sänder ut som reklam till alla unga..
  Ganska många som kommer ha en paj kropp o hud när man inte förstår hur de hon gör skadar henne.
  Jag hoppas Bianca inser de själv snart o får må bra i sin kropp..

  Tips att lyfta!

   På tal om Bianca.
   Jag tycker det är så skevt att hon får vara ansiktet utåt i reklamen för träningskläderna aimn, hon har ju inte tränat till sig den kroppen direkt..
   Det ger en så fel bild av vad hälsosamt är och jag blir mörkrädd när jag tänker på hur många unga som är avundsjuka på hennes ”hälsosamma” kropp när till och med ett träningsföretag får det att verka så.

   Blev genuint ledsen när min lillasyster, 20+ år och välutbildad, vägrar inse att Bianca gjort något över huvud taget med sitt utseende. ”Det är så naturligt säger Bianca”. Snacka om att sätta press på unga idag! Ju mer transparenta influencers är kring sitt utseende, ju bättre. På så sätt bidrar dom inte till kroppshets! Alla får gärna göra så mycket dom vill med sitt utseende men då får dom stå för det också!

   Blir så provocerad att hon inte tar hjälp på riktigt när hon har alla förutsättningar, förstår självklart att mentalt svårt osv. men hur hon pratar om sig själv i sina vloggar är inget unga behöver höra. Känns lite som en Eugenia Cooney situation att hon älskar att folk bryr sig och alla ❤️?? kommentarer hon får.

   Tycker hon är sjukt duktig osv. Men hon har en pågående ätstörning. Är det de rätta att vara underklädsmodell och frontfigur till Intimissimi. Det sprider sjuka dial till unga människor.

   Man vill bara ge henne en kram…

  Alexandra följer inte företaget hon är ambassadör för och de följer inte henne. Mkt skumt! Och hon har inte delat några stories där hon och företaget är taggat.

  Hon kanske själv bojkottar detta stenåldersföretag. Kom igen måltidsersättning år 2021!

  Här kommer ett supertips till flytande näring. Du kommer inte bara få i dig all näring du behöver(- C-vitamin), du kommer spara pengar också. Detta kan du dricka själv, ge till din gamla mor eller till ditt lilla barn istället för välling.
  3 st ägg(eller bara gulan om du inte tål äggvita)
  50g naturligt fett, t.ex. smör/ister/talg eller kokosolja
  2dl kokande vatten.
  Mixa ihop allt, drick
  Det går fint att smaksätta med t.ex. vaniljpulver/kakao/kanel eller något annat.

  Kom bara ihåg att inte ersätta alla dina måltider varje dag med flytande om du inte vill att dina ansiktsmuskler ska förtvina.

   Sorry men fyfan vad äckligt det där lät, kan liksom känna hur det bara skulle växa i munnen ?

   Jag har haft perioder där jag haft svårt att äta och rasat i vikt men min räddning har alltid varit hemmagjorda frukt/bärsmoothies med en avokado, extra banan och/eller några nötter.

   Jag håller med… känner kväljningarna. Finns inte en chans att jag någonsin skulle bli så trött så att jag av egen fri vilja drack det där….

   Jag trodde inte att det skulle vara gott första gången jag testade detta för några år sen, men det är godare än vad man tror. Mättande dessutom! Åt enligt LCHF i några år ( men jag fuskade så mycket så lade av till slut) och då drack jag detta mest varje dag en tid.

   Stick å klara dej! Man kallar inte mat för äcklig(om man inte är en bortskämd brat och inte ens då är det ok).

  Gå inte på dessa produkter som försöker ersätta äkta mat. Näringsdryck till äldre och sjuka är en sak, men att fullt friska människor ska ersätta detta mot mat är bara idiotiskt.

  En måltidsersättning ersätter hen hel måltid och är fullvärdig betr vitaminer och dylikt.

  Proteinpulver, energidryck, med mera ersätter inte en måltid utan är ett komplement för de som vill öka proteinmängden per dag. Därför kallas det ej heller ”ersättning”

  Näringsdryck är något ytterligare (annat än ovanstående. )

  Oavsett, så är det bra med lite extra protein när man lyfter, och vassleprotein är ett billigt och enkelt sätt att få i sig det.

  Hej hopp

  Ja jag har sett ballongerna poppas upp men NÄR får man se våra stjärnor dricka upp det..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *