På tal om kaffe

Michaela Forni gör reklam för kaffe inne på sin blogg, och jag får lite smått stresspåslag av att se bilderna.
Vita kläder och kaffe?
Eller egentligen bara vita kläder överlag ger mig stresspåslag.
Ni som följt mig ett tag vet att jag är sämre än en pårökt förskoleklass på att ha vita kläder på mig.
Ju mer försiktig jag är, desto mer spiller jag på mig. Ungefär som när man försöker vara tyst i köket på morgonen om alla andra sover. Jag slamrar sällan så mycket som jag gör då.

Anyways…
Jag försöker ständigt vidga mina vyer och bli en modigare kvinna, och har hittat en hyfsat vit tröja som jag tror skulle kunna fungera för mig.
Vad tror ni?
En redan kaffefläckar topp? Top notch ju!

Michaela frågar sina följare om deras kaffevanor.
Hur gör ni med ert kaffedrickande – varierar ni eller går ni på ett spår?

Jag är extremt singelspårig.(Haha…autokorrekt ändrade först den här meningen till ”snigelspårig”)
Zoegas röda paket – Mollbergs blandning och inget annat – men har precis uppgraderat från en vanlig bryggare till en Mocca Master, köpt begagnad på Facebook.
Mocca Master har även tagit fram ett eget kaffefilter som ska höja smakupplevelsen ytterligare.
Jag känner ingen skillnad.

Visste ni förresten att ju mörkare kaffe, desto mindre mängd koffein?
Jag har alltid trott att det var tvärt om.

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Som vita soffor, fattar inte hur folk kan ha det haha

   Köpte en beige soffa. Den fick vara kvar i hela 3 månader.
   Jag hatar, hatar, haaaatar smuts och på den såg man allt. Dammsög den ibland 2 gånger om dagen, förbrukade typ 10 paket med klädrollers, använde våtservetter hela tiden osv. Sålde den med stoooor förlust men det är så man lär sig. Inga ljusa möbler om man har barn, mörkt hår eller älskar mat.

   Tänker numer alltid på Anna Book när jag ser vita soffor lol

   Fattar inte heller. Har en kompis som har en vit soffa och tre barn som är under 6 år gamla.
   Hon tvättar överdragen en gång i veckan. Jag själv hade aldrig orkat.

   Vit är ju egentligen bättre än alla andra ljusa färger. Vid behov är det i värsta fall bara att bleka.

    Åh, jag saknar min vita soffa. hade två innekatter och det gick toppen. När vi flyttade till hus och de började gå ute, gick inte!
    Nu har vi en ursnygg stålblå soffa. Älskar den 🙂 men kommer alltid drömma om en vit.

    Kaffe, herregud. Började med en billig duobryggare, som senare blev cappuccinopåsar, när de kom. Sedan en vanlig bryggare, tätt följt av presskaffe, senare en italiensk som jag körde på gaslåga, till en perkulator och sen tillbaka till kaffebryggare och lite senare nu en kapsel maskin. Men mest använder jag bryggare (mocca master) å lyxar med en presskaffe på em.
    Det här är under 30 år nu som jag pratar 😉 inte månad till månad.

     Å snabbkaffe var det ju också hahahha..

   Har två vita soffor i sammet och två barn, extremt enkelt att rengöra med fuktig trasa 🙂

  Dricker inte kaffe. Men te! Och är så jäkla taggad på min te-kalender 😂 Känner mig som en riktig tant (är 33 😏). Men en kopp te, honung och iKaffe -MUMS 😍 Mixar alla möjliga smaker 😄

   dricker en köpp earl grey nu med mjölk

    Så enkelt gott 😍 Älskar skogsbär, björnbär, vanilj, mango, tropiska 😍

   Classic yogitea. Smakar som jul i ett glas. 🤤

    Får testa! 😃

    Druckit YogiTea christmas? Det är verkligen jul i en mugg 🙂

   Vad för kalender har du köpt? Jag själv köper alltid english tea shops. Deras julteer är så goda, speciellt de vita teerna.

    Köpte en från Muminboden, 149kr med 24 olika smaker 😃 Aldrig testat innan, så det ska bli spännande att testa i december! Kanske det kan tina upp mitt iskalla Grinchenhjärta (hatar julen 😂) 😅

     Jag hade den förra året och köpte i år igen, så mysigt och så söta namn på teer 😊😍

  Dricker inre kaffe alls, men trodde som du! 😄

  En av mina favorit-autocorrect är allting ”singel” ➡️ ”snigel” 🐌

  Ja, mörkrostat kaffe innehåller mindre mängd koffein per viktenhet jämfört med ljusrost och mellanrost.
  Det har med att rostningsprocessens värme får koffeinet att försvinna.
  Så ju kraftigare och längre rostning, desto mindre mängd koffein.

   Är det därför arabiskt kaffe, som typ är transparent med en grön ton, är så starkt?

   Mörkrostat brukar också vara sämre kvalitet på bönorna, de rostar mörkare för att dölja smaken 🙂

  Dricker enbart koffeinfritt kaffe. Gillar inte effekterna koffein har på kroppen (bultande hjärta, yrsel, nervositet etc.) Koffein känns varken bra eller naturligt.

  På morgonen dricker jag hellre en kopp välling. Då blir jag varm och glad.

   Samma! Jag blir bara darrig och mår dåligt av koffein, även i cocacola osv tyvärr. Dricker koffeinfritt, med en skvätt havredryck barista i och lite kaffesyrup vanilj eller karamell.

   Om du visste hur de tillverkar koffeinfritt kaffe hade du nog inte velat dricka det 😬 med tanke på gifterna osv

    Berätta gärna mer! Gäller det all decaf?

     Vanligt koffeinfritt kaffe tillverkas med kemiska lösningsmedel, oftast etylacetat (brandfarligt, farligt vid inandning o förtäring) eller metylenklorid (cancerframkallande, fosterskadande). Ekologiskt decaf verkar inte göras på samma sätt men finns det ens i vanlig matbutik? Inga trevliga grejer hur som helst 🤔

      Oj, det här måste jag läsa mer om! Är ju jättevanligt att som gravid dricka decaf! 🙄

  Du som ändå brukar vara på influencers och deras hållbarhetstänk.

  Varför köper du inte kravmärkt kaffe?

  Dricker inte kaffe, men min man gör. Dock aldrig Zoegas eftersom det ägs av Nestlé.

   Dricker inte kaffe. Men Zoegas ligger här i Helsingborg. När vinden ligger rätt till, så luktar det så jääääkla gott 😍 Nymalet kaffe.

   Synd det smakar s k i t 😂😂😂

    Åh samma här i gävle. Älskar att gå till jobbet på morgonen när vinden ligger rätt och de rostar.

  Jag köper hela bönor och maler själv. Då får jag precis som jag vill ha mitt kaffe.

  På tal om kaffe, jag äter tabletter mot illamående med 50 mg koffein, kommer jag att ”bli beroende”?
  Ibland tar jag 2 tabletter.
  Mamma får huvudvärk om hon inte dricker kaffe men då har hon druckit kaffe i 50 år…

   Får också ont i skallen om jag inte dricker kaffe men det är bara första dagen och det går bort med vanlig Alvedon. Så ”beroendet” är inte starkt fysiskt. Värre är det nog psykiskt då det är så socialt med kaffe. Koffeintabletter och dylikt däremot är ju inte socialt så det borde inte vara några problem.

   En kopp kaffe innehåller i snitt 70mg. Så beroende på så sätt att du kommer ha besvär med att sluta, troligen inte. Men klart du blir beroende av koffein om du vänjer kroppen vid koffein.

    Vill verkligen inte men måste ta dem. Har aldrig tyckt om te, kaffe eller energidrickor.
    Får väl ta in på rehab sen då…

  Jag gillar snabbkaffe 🙈 trot’ eller ej

   Finns ju många helt ok snabbkaffe idag.

   Ja för mej gäller snabbkaffe. Hade bryggare men slängde. Hemma nescafe med mjölk och på fik mest cappucino. ☕

   Jag köper bara garants snabbkaffe. Det godaste enligt mig och snabbt och enkelt att göra sig en kopp. Började när jag bodde i pyttelitet studentboende och inte hade plats på någon bänk för att ha bryggare eller perkulator men nu kör jag ännu på det. Gott och enkelt!

   Samma här! Favoriten är någon smaksatt variant från Littles Coffee och gärna irich coffe.. Mmmm.. 😀

  Måste man ha exakta kaffemått på Moccamaster eller funkar det att vara en som måttar ”på känn” så att säga? 😁

   Den gör starkare kaffe än billigare varianter så jag kör typ fem mått till sex koppar.

   På moccamaster ska man ta hälften kaffe jämfört med mängd vatten, då den dels har ca 20g kaffe i det medföljande måttet jämfört med vanliga mått på 15g. Sedan tar den vara på smakerna på ett annat sätt än vanliga bryggare.

  Nespresso pod (styrka 6 lungo)med arlas lattemjölk uppvärmd och vispad.. bästa och fräschaste morgonlatten. Nespresso maskin var värd varenda krona (den är nästan 10 år och har fortfarande inte gått ur tiden 🙀😅)

   Min höll tretton år…

  Vad är grejen med att aldrig ta av selen på sin hund när den är inomhus? Allt som oftast när Alexandra filmar/fotar Lilly så har hon på sig sin sele, oavsett om hon leker eller sover.

   Hon kanske precis kommit in efter en promenad? 🙂

  Dricker bara Espresso House latte, det blir aldrig gott hemma.

   Men den är galet dyr. Jättegott men inte prisvärt!

    Du kan köpa ett abonnemang för 500 kr. Hur många du vill i en hel månad (med 2h mellanrum mellan beställningarna).
    Ovärt för mig men säkert super för de som köper 2 kaffedrycker om dagen.

     Ja det var faktiskt prisvärt. Dricker bara en om dagen så det blir på pressbyrån. En stor 19 kr (student) och var 4:e gratis. Så billigare alternativ för mig som både har espresso house och pressbyrån runt hörnet.

  Zoegas intenzo m skummad havremjölk (oatly, i kaffe). Om man skummar mjölken tar man bort den värsta beskheten i kaffet. Därför kan man göra kaffet extra starkt, utan att det blir konstig smak. Blir bara extra fylligt.

  Kan inte dricka kaffe, tycker smaken är hemsk. Däremot te, grönt, svart, rött, vitt och även vissa örtteer. Älskar det, dricker minst 5 koppar om dagen. 😍

  Dricker det kaffe jag får tag på, så desperat är jag.

   Skulle ”baka” chokladbollar en dag. Hade inget snabbkaffe så jag tog lite turkisk kaffe som mamma hade i frysen. Verkligen superlite!
   Äckligaste jag smakat någonsin.
   Då är jag ändå desperat att äta allt med socker och fett.

    Hahah, ja, vad gör man inte.. jag kan till och med dricka en skvätt kallt svart kaffe om det tryter med tid och tillgång:p

  Sen jag blev arbetslös så har jag druckit mycket mindre kaffe. Men räknar kallt med 2-3 koppar per dag nu när jag ska börja arbeta igen. Dock ska jag försöka varva med te så det inte ska behöva bli så mycket, men morgonkoppen från pressbyrån kommer bli obligatorisk.

   Min obligatioriska morgonkopp från pressbyrån under gymnasietiden blev resultatet att jag 12år senare har 4 barn med den snygga kassamannen som jobbade där 🤫

  Dricker enbart Nespresso hemma

  Kaffe är nog det jag är mest noga med att köpa rättvisemärkt mm. Ju fler certifieringar desto bättre. Betalar gärna det dubbla priset för att det ska vara så bra för människorna som tar fram det 🙂

   Kolla in Kaffe by Lassgård isf!

  Älskar kaffe, på min nya arbetsplats gjorde vi lite övningar för att lära känna varandra och jag fick att jag skulle prata om en sak jag tycker om i min närhet, tog kaffekoppen.

  Jag lärde mig brygga kaffe i typ fyran/femman, men började inte dricka regelbundet förens jag var 14 kanske, är 27 idag. Jag dricker mindre kaffe nu under hemarbete eftersom det inte kommer i en maskin, så nu är det två koppar på morgonen och en på eftermiddagen. På eftermiddagen är det presskaffe, annars är det bryggkaffe som gäller, finns få saker som är så goda som en kopp nybryggt kaffe. Det är Arvids kaffe som gäller, skulle aldrig dricka något annat kaffe än Arvids nellanrost – förutom när sommarkaffet kommer.

  Mitt rekord är 14 koppar på en dag, var så otroligt speedad den dagen, pre corona var mitt dagliga snitt 7 koppar, hoppas jag kan hålla mig till 3-4 i framtiden…

   Aldrig läst så många ”kaffe” i en text 😂

  Vaknade upp förkyld, mitt bästa tecken på att jag är sjuk på riktigt: vill inte ha kaffe 😂😂😂

   Ingen foundation och puder! 👌

    Nää, det smakar inte heller så bra vid förkylning 😱

     Drack min första kaffe idag 2 veckor efter min förkyldning. Tänker alltid att jag aldrig kommer kunna dricka kaffe igen när jag är förkyld men sen släpper det och suget kommer tillbaka. Åh älskar att starta morgonen men en varm kopp kaffe 😍

    Det är faktiskt ett tecken på att vissa är sjuka.

  Men hur klarar folk ha vita polotröjor och inte få smink på kragen?!

   Ingen foundation och puder! 👌

    Men tex Bianca har ju rätt mycket smink, är det hennes” faaaaaantastiska och den bästa ” settingsprayen som gör de kanske🧐

     Används 1 gång, sedan blir det i påsen till Sellpy! Slit och släng osv… 🤨

   Jag får klaustrofobi av att ens tänka på polotröjor 😅

   Man drar en påse (eller annan tröja man inte är rädd om) över huvudet. Sen drar man på sej polon och sedan tar man bort påsen/tröjan. Tada!

    Men kragen rör ju nederdelen på ansiktet, där har du ju smink.

  Vet någon vad Henrik Wahlström jobbar med?

   Han gör väl bland annat reklamfilm. Han är med i flera stycken.

  MF är gravid va ?

   Mf?

    Michaela Forni

   Jag har haft min misstanke om det ett tag nu… vi får vänta och se.

    Hon skrev väl på bloggen för någon dag sedan att hon inte alls är redo för barn nummer 2?

     Hon skrev att hon inte varit redo förens nu. Kolla magen….

  Jag jobbar i kök på sjukhus där vi alla har vita plagg på oss då dessa körs i tvätt på sjukhuset med diverse blek medel i maskinerna. Jag är förundrad över hur jag kan gå en hel dag utan att bli smutsig, trött currygrytor, köttfärssåser osv, och då tillverkar jag mycket av maten själv med. Samma för mina kollegor, idag var det enda som hände en del dill i ena fickan och blöt av vatten trots stora otympliga kläder och ofta tajta tider

  Jag reagerade mest på att hon har hasat ner koftan över ena axeln. Hon har en stor knöl i armhålan p g a detta vilket tyder på att hon medvetet har gjort så. Och jag suckar och tänker att det är så synd att allt ska säljas med avklädda kvinnor.

   Alla verkar göra så när de ska ta bild med de kläderna. Förstår grejen. Har Petra sagt att de ska göra det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *