Att fly undan flyttkaos

I torsdags flydde vi flyttkaoset en helg för att ta in på Miss Clara. Så otroligt skönt för detta fladdrande hjärta att inte behöva titta på flyttlådor en stund. Fantastiska fönster på detta hotell. // Sandra Beijer

Jag fick en kommentar här inne om att Sandra Beijers senaste blogginlägg är världsfrånvänt. Nyfiken i min strut som jag är, så marcherade jag omedelbart över dit för att se efter vad som pågick, och här är vi nu.

Jag läste de två första inläggen på Sandras blogg, men hittande ingenting som jag stod ut som extra världsfrånvänt.
Att ta in på hotell en helg, trots att man bor i samma stad? Är det världsfrånvänt? Är det inte detta som brukar kallas för ”staycation”, som Sandra skriver i sin rubrik?

Av inläggets första kommentar så misstänker jag att jag hittat rätt inlägg, jag förstår bara inte vad som är så världsfrånvänt med det?
Det är ju inte som att de chartrat ett eget flygplan som flyger dem varv på varv runt jorden, och som först landar när lägenheten är till 100% klar att bara glida in i?
Nu bör man ju inte flyga flygplan i slutet av sin graviditet, men ni fattar.

Tycker ni att det här är världsfrånvänt?
Oavsett om det avser hotellvistelsen eller pastarätten?

156 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jätteskönt att bo på hotell där man bor. Tar ofta in på ett populärt hotell i Göteborg trots att jag bor på promenadavstånd (15 minuter).

   Jag bor i Sthlm och brukar också ta in på hotell ibland, bara för att det är härligt 😊 Antingen vid något speciellt tillfälle (typ nyår), någon ruggig höst- eller vinterhelg eller några dagar mitt i veckan. Det sistnämnda är inte så vanligt men kan jobba på distans så då kan jag jobba på rummet/i lobbyn dessutom och verkligen ta vara på vistelsen och samtidigt få lite miljöombyte. Med det sagt förstår jag inte alls vad som skulle vara konstigt med att man som höggravid i ett flyttkaoset med god ekonomi tar in på hotell? Tror det är avundsjukan som talar i detta fall faktiskt.

   Jag vill boka staycation med min pojkvän i Göteborg, vilka hotell rekommenderas? Hört både ris och ros gällande de flesta vanliga som Post etc.

    Dorsia! Helt fantastiskt!

    Clarion Post 👌

     Post är överskattat. Bodde i en svit där med min man, rummet var rätt fult och slitet, inte alls värt pengarna. Detta var hösten 2019. Men frukosten var bra.

    Stormtrivs på både Pigalle och Dorsia.

    Post är ett av de sunkigaste hotell jag någonsin bott på. Rekommenderar starkt Pigalle.

    Jag och min sambo har bott på Bellora och Pigalle när vi behövt komma bort från lägenheten. Båda är supermysiga och har bra frukost. 🙂

     Glömde Upper house om ni vill kosta på er lite! Älskar a la carte-frukosten de har där, det känns så orimligt lyxigt haha.

   Jag också tänkt ibland ta in på hotell. För att få egentid och byta miljö. Helt ok.

   Det kan kanske anses vara lite depraverat att vi, de mest privilegierade människorna i världen, tar in på hotell trots att det inte behövs för att slippa ”kaos”. Jag tror att de flesta av oss inte vet vad riktigt kaos är.

    Flyttkaos är flyttkaos oavsett vart i världen du bor. Herregud, man behöver inte vara utsatt för krig och svält för att uppleva kaos runt sig.

    Räknas verkligen Sandra som ”de mest privilegierade människorna i världen”?

     Rent statistiskt så gör nog de flesta av oss det. 🙂

  Staycation gynnar väl hotellnäringen som haft det tufft. Det trista är väl att influensers inte betalar utan samarbetar för att andra ska bo där. Men det är bra för samhället att folk gör av med pengar, ger arbete och sysselsättning.

  Om det är någon som är världsfrånvänd så är det personen som skrivit kommentaren.

  Helt rätt av henne

  😂 avundsjuka kort och gott!

  Älskar att ta in på hotell med min man i Stockholm, vi bor visserligen inte i gamla stan, utan i en förort.
  Mysigt!

  Nej, det är inte ett dugg världsfrånvänt. I tillägg så har Sandra sådan foglossning att hon knappt kan röra sig samtidigt som de målar om i lägenheten. Staycation känns liksom som ett självklart val.

   DE målar inte någon lägenhet. De har folk som gör allt åt dem. Men att ens behöva SEEEEE det är ju förjävligt 😰😰

    Men är väl klart att det inte jättetrevligt att bo i den typen av kaos. Om man har råd att ta in på hotell så varför inte 🤷🏼‍♀️

    Ja jag har bott på hotell medan min lägenhet målats om. Samtidigt som jag betalade målare för att göra jobbet. Varför ska jag bo i kaos om jag kan slippa det?

    Vad är det för fel på att unna sig att slippa bo i ett kaos?

     Jag fick en vattenskada i min lagenhet och det tog 4 manader med torkflaktar i badrummet, de sista veckorna nar det skulle in nytt kakel och vi inte fick anvanda badrummet alls (forsakringsbolaget vagrade ge oss en tillfallig lagenhet eftersom vi hade tillgang till toalett och dusch i byggnaden mellan 08-22) sa var vi faktiskt sa less att vi bokade in oss pa hotell 2 helger i rad for att slippa kaoset (vattenskadan paverkade 4 lagenheter totalt sa det var ju ofta ko till dusch och toalett), SA himla vart det.

    Är du på riktigt! Sticker det verkligen så i ögonen att två personer (där en är höggravid) åker till en lugnare plats och får koppla av och njuta av den sista tiden det bara få vara dom två? Hade det varit mer nobelt om hon målat allt själv och sov på en bäddmadrass på golvet.

    Är det inte positivt att de anställt någon som gör jobbet?
    De skapar ju arbetstillfälle och jag tror många hantverkare blivit sådär glada om ingen längre anlitar dem för det är något tabu eller skam över att låta andra renovera sitt hus för ersättning

     Och vi som jobbar på hotell är glada för alla gäster vi kan få just nu.

    Att behöva bo i målarfärgsdoft är inte så roligt. Inte heller att vara uppe i hantverkare som jobbar. Vad är det som stör er så mycket? Jag förstår verkligen ingenting 😂

    Men snälla! 🤦‍♀️ Jag lovar dig att folk i din närhet märker av din energi och tycker att du är en energitjuv! Det får inte att dölja.

    De jobbar väl hemifrån båda två också?!
    Svårt om man har hantverkare hemma.

    Man kan väl ta in på hotell helt utan anledning också. Bara för att det är jäkligt gött att bo på hotell. Sluta sura nu.

    Ett tips i all välmening är att spara all den energi man lägger på att irritera sig på vad andra människor gör och istället lägga den på valfri aktivitet för att försöka förbättra sin egen livssituation till det bättre så man blir nöjd själv.

    De målar om för andra gången dessutom. DET känns bortskämt och som ett totalt resursslöseri.

     Men orka Mallorca 🙄

     Haha, ”bortskämt”. Jag orkar inte.

    Ska man skriva ”folk renoverar vårt kök”, ”dom kallar hemma hos oss”? Låter inte det askonstigt?

     #kaklar

  Nej Yessi är den som är frånvänd och jäkla elak som Gunilla Perssons gamla mor skulle säga.
  Först och främst, VEM orkar bli så provocerad av att en annan människa tar in på hotell?
  För det andra, varför är Yessi så aggressiv och brydd?
  För det tredje, det är inte Yessis ensak vad ngn annan gör.
  Helt otroligt att läsa det hen skrev ens😳
  Örjan Lax-vibbar

   Haha härinne blir folk provocerade av ALLT influencers gör (eller inte gör, inget blir någonsin rätt) 😂 Och GUD NÅDE den som sagt en sak för 10 år sen och sen ändrar sig.

   Äh jag fattar inte hur folk orkar bry sig så mkt om någon annans liv. Måste vara skönt att ha så lite i sitt eget 😂

  Världsfrånvänt är det inte. Tycker att Sandra ofta beskriver sitt liv på ett oproblematiskt sätt. Jag läser mellan raderna att hon är medveten om att hon är priviligerad och att hon förstår att alla inte har samma möjligheter som hon.

  Att ta in på lyxhotell för att det är jobbigt att se flyttlådor är kanske lite världsfrånvänt. Varför betalar de inte bara för hjälp med fix och uppackande? De betalade ju för flyttpackningen.

   Clara är väl inte ett lyxhotell? Bodde där med man och barn en helg för någon månad sedan. Var ju lyxigt att bo på hotell men absolut inte ett lyxhotell. Vi har två lärarlöner och tyckte att det var i rimlig prisklass för att komma bort med barnen en helg. Eller?

    Förlåt. Det var klara vi bodde på. Never mind 😊

     Fast Clara är inte heller något lyxhotell.

      Miss Clara heter det.

   Fast var ju inte för att det är jobbigt att se flyttlådor, var ju för att de just nu målar om

   De ville inte bo där när det var helt nymålat vilket är förståeligt som höggravid

   De måste väl måla klart innan de packar upp?

  Tycker absolut inte det är världsfrånvänt. Hsr själv gjort samma sak, var supermysigt ☺️

  Och förresten vilken otrevlig kommentar personen skrev 😅 om det är någon som är världsfrånvänd så verkar ju det vara den människan

  Alla dessa åsikter om vad vanliga människor gör och inte gör?! När vi köpte hus gav vi nycklarna till huset och våra lägenheter till flyttfirman som packade ihop allt, flyttade och packade sedan upp i huset. Under tiden var vi på Kreta. Jag jobbar i kundservice och min man är rörmokare, det går liksom inte att vara mer ”vanlig” än så 🤷🏼‍♀️

   Vilken dröm!
   Efter senaste flytten till vår nuvarande lägenhet, där jag och min sambo själva skötte packning, flyttlasset och flyttstädning så bestämde vi att nästa gång vi flyttar, då betalar vi fasiken en flyttfirma!

    Har jag gjort med mina 5 flyttar med. Tycler typ det är mysigt 😂 Svettigt o tråkigt med, men ingår ju 😃 Sen packa upp allt direkt så man blir klar direkt. Älskar piffet😍

    Vi har flyttat 7ggr och endast tagit flyttfirma och flyttstädning 1 gång på grund av nyfödda tvillingar. De andra gångerna hade vi kompisar och släkt till hjälp. Men visst var det lyxigt med flyttfirma och flyttstädning.

     Lyxigt… alltså det kostar typ 3-5000 kr efter avdrag, knappast en jättestor utgift i samband med bostadsköp… bara idiotiskt att hålla på och kånka själv.

   Oj, det låter behagligt men mitt kontrollbehov hade inte klarat det…🙈

  Folk stör sig på allt nu för tiden, spelar ingen roll vad man gör det är alltid fel i någons ögon. Bitterhet?? Svartsjuka? Ja kanske för något är det.

  Om jag har hantverkare hemma så tar jag in på hotell under tiden de håller på i huset.
  Springa runt i slipdamm och spån är ingen höjdare.

  Mata inte trollen…

  Ja jösses, jag tycker det låter perfekt!

  Jag bodde på hotell några dagar när jag flyttade sist. Har ingen extraordinär inkomst utan skulle klassa mig som en rätt så medelsvensson. Men det var hur skönt som helst att slippa bo i flyttlådor.

  Staycation är inte heller världsfrånvänt. Snarare ganska sunt om man nu ska motsätta sig att folk annars reser över hela jorden för att få en semester.

  Hej. Jag tänkte bara att jag kan försöka förklara hur jag kan förstå den som hade en stark åsikt här även om jag inte håller med om allt eller att man ens måste uttrycka det i Sandras blogg. Jag själv flyttade när jag var höggravid och ensamstående. Den lyxen jag hade i den flytten var att jag kunde anlita flyttfirma och att jag hade världens bästa kompis som kunde hjälpa mig med att riva gamla strukturtapeter. Målade gjorde jag själv. Jobbade halvtid pga jobbig foglossning. När jag behövde handla gick jag med myrsteg till lokala Ica med en Dramaten (omöjligt att bära). med detta är jag inte ute efter tycka synd om, klapp på axel eller något sånt bara kanske en förklaring till denna kommentar. Att vara två i en graviditet är för mig privilegierat. Mitt barn är tonåring idag, jag har bra jobb och det går ingen nöd på oss om någon undrar 🙂

   Ja visst, men hade du haft möjlighet att ta in på hotell och slippa göra allt jobb själv så ser i alla fall inte jag problemet med att du hade gjort det. Gravid eller inte.

    Absolut. Det var bara ett försök till ev förklaring. Det var inte jag som skrev ursprungskommentaren på Sandras blogg. Förstår Sandra. Hade gjort samma sak om jag hade haft möjlighet. Var inte menat som provokation. Var bara en tanke.

   Ja men livet är orättvist, alla har olika förutsättningar, olika livssituationer, olika inställningar, alla gör olika prioriteringar och val utifrån sitt eget universum. Förstår faktiskt inte vad det är att ha ”en stark åsikt om”. Hur orkar man? Ska jag ha en ”stark åsikt” eller tycka det är verklighetsfrånvänt att Sandra (eller vem som helst) har råd att köpa en lgh för 8 miljoner när jag inte har det?

    Exakt så. Som när jag på jobbet berättade att jag och min sambo köpt en ny lägenhet, 4 rum och kök. En kollega frågade varför vi köpt så stort. Jag var höggravid och sa att vi tycker det är bra att ha ett extra rum för släkt som hälsar på, nu när vi skulle få barn, och att vi hoppades på syskon i framtiden och då ville slippa flytta.
    -Jaha, men jag bor med två barn i en trea. DET GÅR OCKSÅ BRA!!!!

    Jag tror inte att jag ens har sagt ordet verklighetsfrånvänd? Var bara ett försök till att försöka se det från ett annat perspektiv.

   Men varför förutsätter du att alla ska göra som du?

    Nej det gör jag absolut inte. Varför tror du det?

   Och naturligtvis finns det de som har de långt mycket värre än vad du hade. Innebär det att din erfarenhet ska tas ifrån dig? Nej, det finns ingen rimlig förklaring till att sprida dynga över en sådan sak.

    Vad för dynga har jag spridit?

   Hade din situation på något vis förändrats av att Sandra inte tar in på hotell? Hade du fått mer hjälp vid din flytt eller mindre foglossning för att Sandra målade sin lägenhet själv?

   Ett evigt jämförande och dömande av alla som har andra förutsättningar än en själv.

    Nej såklart inte. Har jag dömt?

   Priviligerat och världsfrånvänt är ju ändå inte samma sak tänker jag.

   Fast majoriteten är ju två om ett barn under en graviditet, så hur är det ”privilegierat” när det är mer eller mindre normen?

   Du med din stuckatur kanske lever i en lägenhet som gör just dig privilegierad, har du tänkt på det?

    Ja jag håller med men någon stuckatur har jag inte. Eller vad menar du?

   Förstår faktiskt inte poängen med att jämföra på det här viset.

   Nej, varför skulle du få klappar på axeln? Vad har din situation med Sandras att göra? Om du klarade av att måla om med foglossning skulle man kunna säga att du är ganska privilegierad. Särskilt om du dessutom fick vara hemma på halvtid för att göra det.

    🙂 jag tror inte att jag har sagt att min situation har något med Sandras att göra? Det var ett försök till att se det från ett annat håll. Och nej förlåt om jag var otydlig. Målade inte under arbetstid. Det finns kvällar och helger även om man är sjukskriven.

   Och jag separerade, renoverade och flyttade samtidigt som jag jobbade heltid. Och juste jag hade också ansvar för en 3 åring på det.
   Och jag fick göra det bästa av det utifrån de förutsättningar jag hade. Ska man jämföra sig med hur andra har kunnat göra så kommer man inte få mycket tid över till annat är jag rädd.
   Och vadå ska Sandra behöva ursäkta eller ens benämna att hon är privilegierad för att hon inte behöver göra allt utan en partner? 🤔

    Håller med dig. Vet inte om jag formulerade mig fel eftersom du tror att jag tycker att Sandra behöver ursäkta sig?

     Men din kommentar var väl märklig. Vadå se från annat håll. Alla har väl olika situationer. Myrsteg med dramaten, jisses. Du påminner om Monthy Pytons sketch där de överträffar varandra om vem som hade värst barndom. ” vi bodde i en skokartong mitt på vägen…”

  Någon mer som misstänker att Sandra ångrar flytten till Gamla stan redan?

   Nej

   Vad får dig att tro det? För att hon målar om för att det ska bli exakt som hon vill ha det?

   Däremot Mosebacke-Elsa.
   I sin iver över att få rätt adress översåg hon ganska många grejer som jag tror hon insett efter hand.

    Tänk, det är inte alls den känslan jag får när jag läser hennes inlägg om lägenheten!

     Nja, hon har ju försökt övertyga sig själv och alla som läser om att allt är PEEERFEEEEEKT där i Mosebacke-våningen.
     Då har hon lyckats med dig!

    What varför då? Superfin lägenhet och hon verkar ju trivas riktigt bra. Tror däremot att en drömmande person som Elsa nog alltid ser till annat för framtidenoch vad gör det egentligen? det är ju deras liv.

     Är ganska säker på att hon grämer sig över att lägenheten är norrvänd och enkelsidig. Och att hon inte ens insåg det innan. Sen är ju den ’geniala’ lösningen med sonens rum helt märklig.

   Jag tror! Hon bor på en riktigt ”busy” gata, jag var där igår och det var så mycket folk och kids och turister. Väldigt högljutt.

  Jag och familjen var på hotell i hemstaden förra veckan faktiskt. Vi bor i förort, tog en helg i city med shopping, restaurang och god hotellfrukost nästa dag. Har inte rest under pandemin så ekonomin tillät verkligen att göra något lite extra. Varför inte, ser inget världsfrånvänt med detta alls.

   Är ganska säker på att hon grämer sig över att lägenheten är norrvänd och enkelsidig. Och att hon inte ens insåg det innan. Sen är ju den ’geniala’ lösningen med sonens rum helt märklig.

    Svar till SaraF över, om Speci-Elsa.

  Folk är sjuka i huvudet. Tex Fayme berättade i stories att hon får kommentarer på allt hon äter. Hon äter för mycket socker, för mycket grönsaker, för små portioner, fel att äta osötat, fel att äta sötat osv osv.

  Undrar alltid vad det är för människor som skriver sånt…

   Människor utan liv. På riktigt är det så.

  Hon har väl mer eller mindre bott på hotell under största delen av den där flytten och efter, så detta är ju inte bara en enda gång. Har dock inga åsikter om det, har hon pengarna så varför inte.

  Jag är bara så sinnessjukt trött på Beijer, vet ingen mer ocharmig influencer. Allt som sker i bloggen är klag och gnäll på allt fastän hon lever tidernas jävla lyxliv. Det enda hon längtar till är att ha barnvakt och kunna röka inne på hemmafest igen, det är liksom rätt oroande och totalt orimligt? Och att klaga och gnälla fortsatt när man ens har möjlighet att ”skippa målarkaoset” och pröjsa tiotusentals kronor för ett av sthlms dyraste hotell… Vart är världen påväg?

   Läser vi samma blogg?

    Håller med, inte alls så jag uppfattar hennes blogg. Och om man är så sinnessjukt trött… varför ens fortsätta följa henne?

   Men jösses. Inte sunt att vara så där upprörd över en influencer som man inte ens måste följa.

   Hahah frågan är väl snarare vart din värld är på väg när du är så orimligt provocerad av en influencer? Särskilt när det finns många som är otroligt mycket mer problematiska. Slå igen datorn, stäng av mobilen och ta en promenad istället, tror du skulle må bra av det

   Ett genuint tips – SLUTA LÄS/FÖLJA. Har aldrig läst/sett människan mer än skummat inläggen här. Sen går jag vidare med mitt liv. Mår fantastiskt!

   Så – gå in och avfölj.

   Person målar om sin lägenhet.
   ”Vart är världen på väg!?”

   Person tar in på hotel.
   ”Vart är världen på väg!?”

   Person längtar efter fest.
   ”Vart är världen på väg!?”

   VART ÄR VÄRLDEN PÅ VÄG!?!??!??!??!?!??!

   VAAAAAART ÄR VÄÄÄÄÄRLDEN PÅ VÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄG!?!??!??!??!?!??!

   (Dock en av få kommentarer här som använder ordet ”vart” korrekt, det får man ge dig.)

    😂😂😂

    Ja fyfan, såklart Sandra skulle lagt ut en omröstning om det var ok att hon fick ta in på hotell så inte surkukar som dessa tar illa upp. 🙄🙄🙄😤😤

   Jag håller inte med. Jag tycker Sandra har en sån perfekt balans mellan ödmjukhet och ”Tar ingen skit”

   Ja att hon varit så negativ att skriva om att bli mamma har jag svårt för. Och otacksam. Så många peppar henne. En kommentar var jättesnäll då svarade hon snark. Inte ok!😕

    Har man svårt för någons sätt att skriva så gör man kanske bäst i att läsa bloggar som tilltalar en mer.

    Tråkigt att du stör dig på att hennes läsare skriver pepp. Låter rätt så normalt för mig att man skriver något peppigt om någon är negativ. Om jag bara har surt att skriva till någon så kan jag lätt sluta följa.

   Vad i inlägget om att de bodde på hotell var gnäll enligt dig?

   Haha jag håller med dig Anonym 12:51 ett jävla gnäll är det

  Men va fan! Har surkarten aldrig fått bo på hotell eller vad är det frågan om?

  Jag tar ibland in på hotell när jag festat i sthlm city och inte orkar åka hem (bor i förort) totalt onödigt men ack så skönt.
  Låt oss som vill bo på hotell bo på hotell!!

  (snart ska jag bo på tjusigt hotell i fyra månader, sug på den du haha)

  Hade jag hade råd och dessutom varit höggravid hade jag definitivt checkat in på hotell och inte ens tänkt tanken på att varken flytta ner eller upp en enda jädra flyttlåda och inte ens lyft en pensel under renoveringen. Fy fan va najs.

  Bo i flytt och renovering när man är gravid är stressigt och inte alls kul på något vis.

  Älskar att flytta, och packar upp allt samma dag. Vill bli klar, vill piffa och fixa 😍 (Aldrig gjort det gravid dock, så har ingen kommentar om det..)

  Men jag förstår verkligen inte hur man kan tillåta sig bry sig så mkt om en person man inte ens känner?

  Släpp influencers. Let them goooo. Avfölj om de provocerar så mycket 🥰

  Alltså, världsfrånvänt är ju magstarkt, men jag blir faktiskt lite förvånad när jag läser kommentarerna här nu. För mig är det lyxigt att betala typ 1500 sek för en natt på hotell, inget jag gör bara sådär utan det blir när vi är i en annan stad/på resa.

  Vi bor utanför en större stad (där vi båda jobbar ) och jag hade inte kommit på tanken att lägga pengarna på att sova där om jag kunnat sova hemma (även om det är trist när det renoveras) eller kanske hos någon släkting, tex någon förälder.

  Då tjänar jag inte jättebra men heller inte uselt och har en man med god inkomst. Men jag har inte ens övervägt det. Verkar vara i minoritet om man ska tro det som står här. Och ja, jag har också varit höggravid och bott i renoveringskaos – fast då var det vi själva som slet med renoveringen, inga hantverkare. Det var bara inget som ens diskuterades. Men visst låter det skönt att få lyxa till det så. Och jag missunnar dem inte detta.

   Och det är ju så du/ni resonerade. Jag skulle ALDRIG flytta utan flyttfirma igen (om jag har råd med firma). Renoverade mitt enda badrum förra året. Hade hantverkare som gjorde exakt allt och jag tog in på hotell de dagarna. Jag förstår verkligen inte varför jag skulle bo i en byggplats för att det finns andra som tycker att det är okej. Eller varför jag skulle göra allt själv för att det finns gravida som gör det själv?

   Sen gör jag annat själv som andra betalar för. Men renovera hemma och flytta betalar jag gladeligen för.

   Jag själv som bor på hotell ibland ser det som en lyx som jag väljer framför en annan. Har inget direkt matintresse (äter därmed ofta väldigt billigt) eller hobby som kostar pengar, är rätt ointresserad av shopping i alla dess former och har inga stora utgifter i förhållande till min lön. Uppskattar verkligen att ta in på hotell ibland, kanske träffa nån kompis innan och ta ett glas, åka till hotellet och ta ett långt bad, kolla några avsnitt av en serie, sova gott och sedan äta en lång hotellfrukost ✨

    Ja, lång hotellfrukost! Det är det bästa med att bo på hotell. Sitta länge, läsa papperstidning, prova på alla de godsaker som aldrig finns på frukostbordet hemma (om jag ens äter frukost) – det är lyx!

   Allt handlar om inkomst. Du hade säkert resonerat annorlunda om du hade haft Sandras ekonomi.

   Det handlar ju om prioriteringar (jag vet, klyschigt, men jag menar förutsatt att man har någon sorts heltidsjobb och en partner som också jobbar). Det är många som höjer ögonbryen åt några av mina vanor eller hur mycket jag lägger på hobbies (jag är den som åkte på solsemester medan firman ordnade flytt) men jag dricker till exempel ingen alkohol, röker inte, äter extremt sällan ute och går inte på saker som show, musikal och liknande. Många bränner ju tusentals kronor på en enda utekväll, och det anses helt normalt och ingen ifrågasätter. Lägger jag samma summa på ett pennset anses jag av någon anledning vara orimligt rik i vissas ögon. Min teori är att de flesta i den ekonomiskt stabila arbetar/medelklassen har någon dyr hobby de lägger mycket pengar på, det är när hobbyn är lite annorlunda som det sticker i ögonen på folk.

   Bara för DU inte skulle göra likadant så betyder det ju inte att det är världsfrånvänt. Din sätt alla leva är ju liksom inte mallen för hur det ska vara 🤷🏼‍♀️

  Min mans kompis kommer hit till Stockholm och hjälper oss med renovering, då ska vi ta in på hotell. Ska bli så himla skönt och det kommer att gå mycket snabbare än om vi hade bott i röran.

  Världsfrånvänt hade väl varit om hon inte för allt i världen kunde förstå varför någon flyttar/målar själv och inte tar in på hotell för att slippa bo i kaoset.

  Lika världsfrånvänt är det av vissa att inte kunna förstå varför andra GÖR det.

  Människor har ju åsikter om allt, även du och även jag, och det kommer vi aldrig komma ifrån men jag kan för allt i världen inte förstå det här behovet att uttrycka sina jävla åsikter överallt och hela tiden. Vad tänker man att man ska få för utfall av att tala om för en person som bott på hotell att man tycker att det är världsfrånvänt att bo på hotell. Hur kan man vara så uppe i sig själv att man tänker att ens eget tankesätt är det enda rätta i så hög grad att man måste meddela andra sitt tankesätt?

  Alltså jag är ett stort fan av niotillfems blogg men kan också kräkas lite i min lilla mun över hennes hord av följare som fullständigt attackerar minsta negativ kommentar hon får. En person pms:ar ur och skriver om hur sjukt _inte_ synd det är om Sandra, och tusen personer ska direkt svara att ”Buhuuu vad du är elak” Hade stört ihjäl mig på detta om det var mig dom ”skyddade”

   Tycker också det är skavigt att släppa igenom en sådan kommentar och sedan låta sina fangirls gå bananas över personen med påhopp, personangrepp och allt möjligt. Visst, kommentaren var över gränsen men ofta är motkommentarerna sju resor värre, och de är vanligtvis inte heller få. Hela tråden var som ett enda ”uhu vad synd det är om mig, kolla vad elak Yessi är, kom och gör ner henne” från Sandra. Inte jättesnyggt.

    Jag skummade igenom svaren Sandra godkänt och kunde faktiskt inte hitta ett enda påhopp eller personangrepp på den som skrev ursprungskommentaren. Ifrågasättanden, men inga otrevliga svar.

   Jag tycker det är bra att människor reagerar på ett sånt beteende och säger ifrån. Vaddå pms:ar ur? Det är ingen ursäkt och det finns absolut ingen anledning att skriva en sån kommentar som yessi gjorde.

   Jag tror att Sandra godkände den för att kunna svara på den, vilket hon gjorde med bravur.

  Aldrig tänkt tanken, men nästa gång vi flyttar kommer jag lätt ta in på hotell.
  Det tar ju flera timmar att packa in allt i lastbilen, köra det till nya boendet, lasta ur lastbilen, flytta in allt i nya boendet och styra så alla möbler och kartonger hamnar i rätt rum, sedan packa upp så man kan sova och rota i kartongerna på morgonen för att hitta det man behöver för att äta frukost, nej tack.
  Hädanefter blir det hotell på natten och sedan nästa dag när man har sovit ordentligt och fått en ordentlig frukost ja då åker man tillbaka och börjar packa upp allt.

  Haha vad kul att just DET provocerar hennes läsare 😂 Jag känner flera som har tagit in på hotell i månader mellan flyttar! Vissa även med barn. Jag och min man bor mitt i city i Sthlm men tar ofta in på hotell också. Ibland någon helg och ibland på högtider. Vi tycker det är mysigt och en liten mini- semester i vardagen. Har aldrig ens funderat på om det skulle kunna provocera 🤣

  Är så trött på alla inlägg på instagram om att folk flyttar.. Kenza förstör en fin gammal lägenhet (är det ens ett kök de ska ha eller en bastu med bardisk typ). Både Nellies mamma och Jelena M creddar sig själva att de lyckats måla några väggar och skruva upp en lampa, förlåt men är folk så hjälplösa att de måste göra inlägg att de kan sätta upp en lampa själva? Varför är det så typiskt kvinnor att typ förlöjliga sig själva på det sättet? Herregud är glad att jag är uppfostrad till att vara lite praktisk.

   Influencers jobb är ju typ att skapa content av ingenting. Vad de har på sig idag, vad de lagade till lunch idag, vem de träffade på en fika idag, vilken lampa de satt upp idag.

   Tror inte att man ska följa influencers för att få mer substans än så. Finns ju riktiga renoveringskonton om det är det man är ute efter.

    Jo precis men varför inte bara skriva ”nu är lampan uppe” istället för ”nu är lampan uppe, vilken pärs, den sitter lite snett men får fixa det sen. Trodde aldrig jag skulle få fast den 💪🏻”

     De behöver väl fylla ut med något. Jag tycker inte att det låter så förminskande. Jag är rätt så händig men ibland jävlas det och blir en pärs att ens fålla upp en byxa eller byta en lampa.

  Nej inte världsfrånvänt men jag antar att människor blir lite irriterade över att Sandra är en klagomur. Hon är minsann gravid med foglossning och lever i lägenhetskaos på grund av flytt där hon inte kan lyfta någonting på grund av att hon är gravid i nionde månaden. Hennes kille arbetar heltid och kommer hem sent och kvällarna går åt till att packa och slänga.

  Jag bryr mig inte om hon tar in på hotell men hon klagar om saker hon själv har valt att gå igenom.

   Men herregud. Klart man får klaga även om man valt det själv. Nu får ni väl ändå ge er.

    Innebär inte att jag inte stör mig på det. Tycker människor klagar för fort på enkla saker likväl som människor som får ångest när favorittröjan har gått sönder.

     Och du klagar på vad som skrivs i en blogg som du själv valt att läsa. Så…?

   Man kan väl klaga/tycka saker är jobbiga oavsett 🙂

   Menar du att hon valde foglossning? Ja det var väl i så fall lite dumt gjort av henne, det kan jag hålla med om 🙄🙄🙄

   Så då får ingen någonsin klaga på sitt jobb, sina barn, sitt hem, sin partner…?

  Jag är mest förundrad över hur en nutidens människa är så lättstressad, och får hjärtklappning av saker som att se på flyttkartonger. Att det liksom är helt rimligt, och att folk betalar för att slippa den känslan. Jag fattar att man gör sånt om man kan, men att jag fattar inte att man tycker att det är rimligt.

   Kan vara lite trött på Sandras lyxande men något jag är mycket mer trött på är Henriettas uppläxande ton så fort hon får tillfälle att berätta om något som hon minsann klarar galant och alla som inte kan/vill klara exakt samma sak är lite sämre människor. Din präktiga image som lantmoran som fixar allt börjar bli väldigt tjatig. ”Kan ni inte städa själva? Tvättar ni inte era egna mattor? Gör ni inte egen korv heller, era mähän?” Snark. Vi vet att du klyver ved och brottas med björnar i skogen, och att alla som lever lite mer stanigt än du är lite värdelösa. Chilla, Henrietta.

    😂😂 brottas med björnar i skogen

   Nutidens stress vet jag inte, att ha det stökigt omkring sig, framför allt om man inte vill ha det så men är för sjuk eller skadad för att kunna göra något åt saken har väl alltid stressat oss. Det stressade iaf min pappa när jag var liten och jag är inte direkt purung så jag skulle inte kalla det nutid.

   Jag opererade mitt ben och kunde inte gå på ett par månader, det stressade skiten ur mig att inte kunna ha det städat omkring mig. Fullt rimligt tycker jag.

  Jag och min man bor i kranskommun, 3 mil utanför city. Vi försöker få till staycation en helg var tredje månad ungefär. Ett vinnande koncept som är inne på 14:e året. Om man har råd – varför i hela fridens namn inte?

  Vi tar väl också in på hotell ibland och ser inget konstigt med att de gör det i denna situation. Men egentligen, fatta hur bra vi har det idag, vilken hög levnadsstandard! Köpa ett nytt fint boende, ta in hjälp för att måla den och själv ta in på lyxhotell och det är för de allra flesta inget märkvärdigt alls, snarare rätt vanligt. Kanske lever personen som skrev inlägget bara kvar i tidigare tider, tror knappast att detta var vanligt i mina kretsar på 90-talet när jag var barn till exempel. Hur som helst, härligt att kunna göra så. Verklighetsfrånvänt kanske menas med att det låter lite överdrivet att behöva fly lägenheten pga hjärtklappning, att folk idag inte pallar med särskilt mycket.

  Bodde själv på Elite i månader mellan mina boenden, men det var billigt nu då de kör med månadserbjudanden. Alltså så mycket kostar inte hotellvistelse ibland om man har ett jobb! Nu vill jag dock inte bo på hotell öht mer för jag trivdes verkligen inte med hotellivet och var sönderstressad under den perioden. Även om det var gött att gå ner på deras spaavdelning då och då och äta hotellfrukost varje dag.

  Hade jag haft råd med hotell för att undvika mitt rådande renoveringskaos så hade jag gjort det utan tvekan.

  Är inte det världsfrånvända att de har tagit in på hotell för att måla om ett nymålat vardagsrum?!

  Och att hon gnäller nu….. innan det jobbiga ens har börjat? Om hon tycker det är tufft att vara gravid så lär det ej bli mindre gnäll i hennes blogg efter förlossning, amning/matning varannan timme, år av sömnlösa nätter, alla trotsperioder och utvecklingsfaser, tandlossning, växtvärk, VAB, inskolning, studiedagar, lov osv som väntar.

  Sandra kan nog glömma sin egentid (och ork) till sena hemmafester på ett tag.

   Du låter inte så glad?

    Jag är jätteglad. Tackar som frågar.

    Men jag har barn så jag vet att ca 1% av det jobbiga med att ha barn är att vara gravid.

     Jag tyckte att typ 80% av allt jobbigt hörde till graviditeten.

      Good for you!

      Min gissning är dock att fröken fräken som inlägget handlar om har en del kvar att upptäcka. Hoppas att du är den av oss som har rätt.

   Blir så glad att jag inte har barn när jag läser sånt här gnäll om föräldrars deppliv. Jag gör vad jag vill, när jag vill (måste ju jobba såklart så jag har en inkomst men även där har jag ett jobb som innebär att jag kan jobba typ var jag vill och tjäna bra). Ingen annan som är beroende av mig förutom katten. Jag planerar för att köpa ett torp helt för mina egna pengar och kanske jobba utomlands halva året framöver, så man slipper slaskmånaderna. Upptäcka världen, jobba utomlands, läsa intressanta kurser på högskola/folkhögskola vid sidan av bara för att det är kul. Är snart 32, och redo för att tänka om ifall jag vaknar en dag och den biologiska klockan ringer för fullt alarm. Men det finns verkligen inte ett endaste uns av barnlängtan inom mig och jag hoppas det håller sig så, så jag får fortsätta leva mitt liv på egna villkor och inte anpassat efter en annan individ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *