Alexandra Nilsson upplåter sin plattform till kvinnliga entreprenörer

Bildkälla: Alexandra Nilsson Instastory

I en video på sin Instagram Story berättar Alexandra Nilsson om hur hon vill hjälpa kvinnliga entreprenörer som kanske inte har råd med marknadsföring eller som bara inte fått den där skjutsen framåt som behövs för att kunna utveckla företaget.
Hon kommer därför upplåta sin plattform på Instagram, där hon har över 300 000 följare, till att hjälpa kvinnliga entreprenörer med företag eller produkter som hon verkligen tror på.
Det blir som en miniversion av ”Draknästet”, men istället för kapital så får man istället exponering.

Ett jättefint initiativ måste jag säga!
Ett initiativ som kan vara helt avgörande för om ett litet företag ska kunna växa och avancera, samtidigt som det inte kostar Alexandra en enda krona.

33 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Grymt gjort! 😊

  Jaa! Vilken fin grej 😊 Heja Alexandra!

  Grymt ju! Fint intiativ! 🙌

  Shit vilken bra idé!! Hoppas fler hakar på! 🙂

  Verkligen bra grej! Har sett många amerikanska influencers göra liknande, dvs att de lyfter fram småföretag och testar deras produkter som koncept i bland annat youtube-videor. Betydligt roligare även för mig som tittar att slippa se ännu en reklam för samma märken som man ser hos alla andra influencers.

   Håller med faktiskt. Blir bara tjatigt med samma företag överallt.

  Varför enbart tjejer? Kan väl lika väl finnas killar med bra idéer som inte har tillräckligt med pengar för att förverkliga sin vision.

   Självklart, men nu vill hon koncentrera sig just på kvinnor. Måste väl vara ok på hennes egen plattform?

    Har jag sagt att hon absolut inte få göra det? Nej. Jag ställde en enkel fråga, det finns faktiskt sånna personer här också.

     Och du fick ett svar. Det är hennes plattform – hon bestämmer.

   Lewis kommer snart in och härjar om samma ska du se.

    Oj, vi har nog två olika definitioner på vad ”härja” betyder, jag anser inte att det är att härja när man bara ställer en fråga.

     Lewis härjar ju dock 😛

     Ställde han bara en fråga? Jaha.

   Kanske för att investering i kvinnliga och mixade bolag är sjukt underrepresenterad och bolag grundade av kvinnor behöver hitta andra (billiga) vägar än bolag grundade av enbart män. https://www.di.se/digital/nya-siffror-sa-lite-riskkapital-gar-till-kvinnor-medan-miljarderna-rullar-till-man/

    Jag är inte jätteinsatt i fördelningen osv. men kan det inte då också bero på att män i högre utsträckning väljer att starta oberäkneliga projekt än kvinnor? Känns rent allmänt som att kvinnliga influencers enbart vill rikta sig åt andra vilket i sig inte är konstigt, men om man vill åt ett mer jämställt samhälle så är det ju den bästa idéen som i slutändan borde få ”vinsten” oavsett kön.

     Förstår inte riktigt ditt resonemang. Skulle man vara mer benägen att investera i oberäkneliga projekt och det är därför män får mer kapital? Min erfarenhet (och det finns även forskning som stödjer det tex Hans & Hanna – en stereotypfälla – Beteendelabbet) är att män behandlar kvinnor och män olika till fördel för män i yrkesmässiga bedömningar. Det finns olika sätt att komma till rätta med det, tex att upplysa och informera män, som pga historiska orättvisor sitter på (sjukt mycket) mer kapital, om det strukturella beteendet (medvetet eller omedvetet) och hoppas att en frivillig ändring sker eller säkerställa att kvinnor får mer kapital så att en mer rättvis fördelning sker. Det sista kan åstadkommas genom att man frångår regeln ”den bästa idéen får vinsten” (som män alltså redan idag gör) till förmån för kvinnor. Dessutom är det betydligt mer sannolikt att en man med ”den bästa idéen” får kapital för att realisera den än en kvinna.

      Aha okej tack för info, det jag menade var att om nu män startar fler bolag än kvinnor så är det ju inte så konstigt att det är där pengarna hamnar. Ju fler kvinnor som startar något desto högre är chansen till att bli finansierade.

      Du har underlag för att män undgår regeln ”bästa idéen får vinsten” antar jag? Eller är det ngt du bara tagit ur luften?

   HELVETE!!! Vad trött jag blir på detta jävla argument. Skapa en egen plattform och stötta män om det är så viktigt för dig då? Som att man inte är priviligerad nog. Kräks. Heja Alexandra!

    Varför har du taggarna utåt? En enkel fråga till för en diskussion, kom med ett vettig svar istället för att bete dig som en omogen tonåring.

     Tror bara du uppfattade det som en ”enkel” fråga. Vi andra såg det som gnäll om varför män inte får vara med.

      Då kanske man skulle hejda sig själv från att skriva i affekt och att inte dra alla över en kam.

       Dra alla över en kam? Alla drog dig över en kam och med tanke på hur ville du försvarar dig nu så har vi uppenbarligen rätt.
       Det var inte bara en enkel fråga, det var gnäll, totalt felriktat gnäll. Men det kan du inte stå för.

        Jag skriver klart och tydligt att det är menat som en fråga för diskussion. Är du inte intresserad av att diskutera sakfrågan kan du lika gärna lämna.

   Kan väl också ha den enkla förklaringen att kvinnor ofta startar bolag som vänner sig till just kvinnor – och kvinnor är de som följer henne på IG?

  Så fint initiativ! Och så snygg hon är! Hade någon sagt till mig för 10 år sedan att jag skulle följa Alexandra på sociala medier och tycka att hon verkar jordnära och vettig så hade jag ALDRIG trott på det!!

   Fattar ändå fortfarande inte, hon är ju samma Kissie, bara bättre på att ljuga 🤣

    Hon är smart, hon tjänar ju själv indirekt på att göra detta. Se bara vilka hyllningar hon får här. Hon tjänar godhetspoäng liksom och får positiv uppmärksamhet och mer exponering.

  Är det ok att titta på porr med ens partner, eller är det ett tecken på att man är oattraktiv? 🤷🏼‍♀️

   Ta den på öppet spår istället ☺️

   Klart det är okej och behöver inte betyda att man är oattraktiv men inget jag själv skulle vilja.

  Helt fantastiskt! Det är verkligen generöst gjort och man önskar fler med många följare kunde hjälpa andra att nå ut till sånt här eller olika budskap.

   Det är bra gjort, och smart för hon tjänar ju på det själv också, indirekt, hon får goodwill liksom och hyllas, hon får positiv uppmärksamhet som är värdefullt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *