Bilder på nyss bebisbärande-ish kroppar

Både Henrik Wahlström och artisten Halsey skriver om en nyförlöst mammakropp, bara på lite olika vis. 
Jag vet att det finns de som tycker att den kvinnliga kroppen inte ska diskuteras alls, oavsett infallsvinkel, men hade det varit bättre i det här fallet?

Så länge det postas bilder som de som Henrik har med i sitt inlägg, så bör det väl finnas de som visar upp motsatsen eller som i alla fall går emot normen?Annars blir de enda bilderna på ”nyförlösta mammor” – om än iscensatta – bilder som inte visar ett spår av varken graviditet eller en bebis, och är ju MER än missvisande.

Så…antingen slutar världen upp med att posta plattmagade bilder på vad som ska föreställa nyförlösta kvinnor, på 1, 2, 3 eftersom behovet av att visa upp andra typer av nyförlösta kroppar då skulle försvinna i ett naffs, eller så får vi helt enkelt fortsätta mata internet med olika typer av kroppar för en bredare representation som fler människor kan identifiera sig med.

Så tänker jag. 
Hur tänker ni?

155 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns väl för i helvete alla varianter av hur man ser ut efter att ha fött barn. Står det tydligt att hon är nyförlöst i annonsen. Man ammar väl rätt länge ibland…

   Man har inte samma kropp man hade före förlossningen. Jag tycker Lindex reklam är mycket bättre som visar upp både olika kroppsformer och hur det påverkas i livets olika faser.

    Samma kropp har man ju dock. Men den ser nödvändigtvis inte ut så som den gjorde innan. Oavsett graviditet eller inte så brukar kroppen förändras genom livet. Av en eller annan orsak.

    Med all knäpp hysteri om att vara perfekt tycker jag det är viktigt att visa hur verkligheten kan se ut. Jättebra 😊

    Jag är jättetrött på allt tjat om att förlossning förändrar kroppen. Det är inte så för alla. Jag har fött och ammat tre barn och min kropp ser ut som innan barnen. Ingen fotomodellkropp varken före eller efter, men verkligen ingen ”försämring” heller. Brösten ser ut som innan, inga nya bristningar (har sedan tonåren bristningar på höfterna) och vikten är samma som innan barnen.
    Det blir lite skevt tycker jag att ENBART prata om att man kan få hängbröst och bristningar efter att ha fått barn. Väldigt många märker inga sådana förändringar.

     Fast om din kropp nu inte förändrats är väl det toppen för dig, men det är också det som är normen – att kvinnor ska vara tillbaka i sin ”vanliga” form efter graviditeten. Det är ju det som blir så jobbigt att matas med hela tiden om man nu inte har samma tur som du. Tycker det känns lite sådär lagom privilegierat att klaga på hur ”tjatigt” med att en graviditet förändrat kroppen… För jag tror nog att det är jobbigare för de som hela tiden har hets från omgivningen att behöva komma tillbaka till sin figur innan barn…

      Tur, kanske det, men jag bodde dessutom utomlands och utanför Sverige är det ganska vanligt att läkaren som följer graviditeten förmanar en att gå upp ca 11-12 kg, inte mer (och inte mindre heller). Jag fick alltså hjälp med att ha koll på vikten, och hjälp med hur jag skulle äta för att jag och fostret skulle må bra. Hade jag gått upp 25 kg varje gång är det ju mycket möjligt att kroppen pga belastningen inte återhämtat sig så bra efteråt.
      Men det här är ju jättetabu i Sverige där barnmorskor hängs ut om de vågar andas något om att försöka begränsa viktuppgång under graviditet.

       Och jag gick upp 20 kg med bägge och är tillbaka till samma (smala) jropp som innan. Så tror inte det hänger på antal kg i viktuppgång heller utan genetik, som med det mesta annat. Sen verkar det ju som att kroppen gärna ”vill” gå upp under graviditeten och då ska den få göra det tycker jag.

       Fast det är väl just det som är oskönt – att läkaren ska hålla på och berätta hur mycket kvinnor ska gå upp eller inte? Alla kroppar är individuella, och att fokusera på vikt snarare än att må bra är bara skevt. Vissa kroppar går bara upp 5 kg under en graviditet, andra kanske 25 – och kan vara lika hälsosamma. Det är när vi börjar försöka stöpa alla i samma form som det blir konstigt, speciellt när vi talar om kroppar som skapar liv.

        Kraftig viktuppgång under graviditet anses inte bra för varken mor eller barn i många länder, det anses öka risken för komplikationer av olika typ, och läkarens uppgift är att se till patienters hälsa, inte att ”berätta hur mycket kvinnor ska gå upp”.

         Fast många samlar på sig vätska, det väger men går inte att styra över. Det har ingenting med den ”egentliga” vikten att göra, så siffran säger ingenting om tillståndet.

         Jag gick upp 22 kg när jag var gravid, men allt försvann snabbt efteråt. Jag varken åt onyttigt eller svullade – jag åt tills jag var mätt, sov mycket och tränade. Samlade på mig en del vätska i slutet dock. Men både mina och bebis värden var toppen hela graviditeten igenom och det var en bra förlossning. Då var jag ju enligt dina och din läkares mått ohälsosam – så hur skulle jag gjort då för att gått upp hälften istället? Hoppat över mål mat? Inte ätit när jag var hungrig? Hur skulle mitt barn mått då? Skulle jag haft energi då? Känns som att den enda utgången från att läkaren skulle anmärka angående min vikt skulle varit att jag skulle känt skuld och otillräcklighet för att inte göra ”rätt” för mig och mitt barn och gått upp mer än rekommenderade 11-12 kg. Och DET är ändå otroligt tråkiga känslor att ge gravida kvinnor, tycker du inte det?

      Jag blir lite full i skratt ändå. Ni som mår dåligt av att ni inte ser ut som dom nyförlösta influensermammorna, har ni inga vänner, släktingar, jobbarkompisar eller grannar som ni kan jämföra er med? Tittar ni bara på hur influenser ser ut?

     Väldigt många har förändringar! Och det är ok.

  Jag tänker att jag är trött på alla inlägg om graviditeter oavsett infallsvinkeln dvs gravidappar,baby showers,gravidkroppar,gravid cravings osv osv osv

   Hear hear!

  Var det inte en norsk influenser som hamnade i blåsväder för några år sedan, när hon la ut en bild på sig själv i sexiga underkläder, typ en vecka efter hon fött barn?
  Någon som vet vad jag pratar om?

   Caroline Berg Eriksen?
   Hon är väldigt vältränad och det hjälper ju såklart.

    Ja, det var hon. Tack 🙂

   TiingeLinn födde ju barn med håret fixat, smink och spetstrosor. Där kan man snacka om fantasier

    Oj, födde barn med spetstrosor. Jag hade nättrosor, men så kom mitt barn med snitt.

     Man har varken spetstrosor eller nättrosor när man föder barn, inget på ens vid kejsarsnitt, före och efter ja men ej under tiden

  Jag är så trött på att kvinnor hela tiden måste ursäkta hur kroppen ser ut. Det är bara okej att inte se ut på ett visst sätt om man har en legitim anledning, typ nyss fött barn. Annars inte okej.

  Mvh hon med degmage, bristningar och hängbröst utan en enda unge.

  Ingen av kvinnorna i annonserna har någon undervikt. Det är både okej och normalt att vara smal. Är så förbannat trött på hetsandet så fort en smal modell dyker upp på bild. Vet inte vem denna snubbe är men han borde hålla sina åsikter om kvinnors kroppar för sig själv. Det är inte hjälpsamt.

   Nu är ju diskussionen kring gravida och nyligen gravida kroppar. En gravid kan vara väldigt smal och en nyligen gravid kan bli smal snabbt. En gravid kan gå upp 30 kilo (som min BMI 18-mamma gjorde med alla sina barn) och vissa kilon kan finnas kvar en stund. Eller inte. HUR SOM: när man är gravid eller precis har varit gravid kan väl SNÄLLA ens kropp fan bara få vila och återhämta sig?

    Låt fan allas kroppar vara ifred. Man ska inte behöva bli gravid för att vara fredad från andras åsikter och kommentarer.

     Enig!

    Håller med. Men varför tjatar vi om dom hela tiden? Exempelvis det här inlägget. Så j-la trött på kroppssnack ALLA kategorier, allt från ”mammakroppar”, sk kroppspositiva konton, pinnsmala modeller och allt däremellan.

   men thank you! orkar inte med någon random dude som plockar enkla PK poäng genom att kommentera kvinnors kroppar.

    Hans konto är sjukt bra. Kolla in det så inser du att han är en ögonöppnare

   Men Henrik Wahlström är inte random dude! Han behövs! Sjukt bra åsikter!

    Tur att Camilla gett TRH ”semester”. Det var väl den Henke som gjorde att proppskåpet brann.

     Berätta!!

       Nej det är inte samma Henrik.

     Nej gud det är inte han öht!

  Att det är en gravid/amningsbh betyder väl inte att ungen skets ut igår? Jag hade amningsbh i typ tre år efter att ungen föddes.

   Absolut! Men det är inte det vanligaste, åtminstone inte i västvärlden. Men bilder som dessa är det vanligaste.

   Blir ju mest orolig över att du är mamma och använder uttrycket ”skets ut”….

    Varför gör det dig orolig?😅

    Orolig för vad?

    Haha sluta, har du ingen humor? 😃 Är inte TS men skulle lätta kunna säga så utan att mena något illa.

  Är det inte lite mycket fokus på graviditet ocjäh barn här på BB nu? Är kvinnor inte mer än vad de lyckas släppa för frukt? Tydligen inte. Får leta mig vidare till bloggar om kvinnor som kan annat

   Nu är föräldrarskap med graviditet, förlossning, amning, uppfistran och allt vad det innebär fortfarande stort i många människors ögon. Att ni är en liten procent som avstår från barn är inget vi andra måste anpassa oss efter. Ni är avvikelsen från normen och får anpassa er efter fakta: de flesta kvinnor vill, har eller önskar barn. Det är naturligt och en stor del av en människas liv. Att vilja skaffa barn, planera att skaffa barn, bli gravid (om man lyckas), gå igenom en förlossning och sen förhoppningsvis få vara förälder tills dagen man dör ÄR STORT.

   Är så trött på er som verkar vilja att vi mammor ska ta vår diskussion någon annanstans. Vi får inte snacka på ös utan ”familjelivsvarningar”, vi får inte diskutera föräldrarskap utan att ni ska kommentera klimatet, vi får inte nämna uppfostran utan att ni kommer med pekpinnar…nu ska vi tydligen inte prata om barn öht då ”vi är mer än frukten vi släpper”. Ja, vi är mer men frukten råkar vara väldigt väldigt väldigt stor del av vårat liv. Så sluta låta så oerhört bitter, osympatisk och rent av dömande.
   Finns tusentals barnfria som fattar att det är normalt att vilja prata barn, de skrollar bara vidare, men den lilla skaran du tillhör är bara socialt och biologiskt efterbliv€n.

   Vakna- DU- är den konstiga här.

    Kan du inte framföra din poäng utan att kalla någon för ”avvikelse från normen” (som om det vore något dåligt?) och ”efterbliv€n” ?

     Rika år avvikelser från normen. Extremt snygga är avvikelser från normen. Det behöver inte vara negativt så fråga dig själv varför du valde att se det som något fel/konstigt.
     Låter hård men jag är trött på att behöva förklara mig när DU lägger värde och känslor på mina ord.

     Sen kan du läsa och se att jag skrev att barnfria är normala och skrollar vidare men att denna människa tillhör den lilla eft€rblivna skaran pga noll sympati, dömande personlighet och rent av ologiska krav av medmänniskorna på en blogg!

      37% kvinnor och 60% män i åldern 40-45 har inte barn. Vad som är normavvikande idag kan man diskutera.

       Förlåt, gäller Finland. Men siffror för Sverige är liknande.

        För Finland representerar världen… Finland representerar inte ens Sverige så jag vet inte vad du vill få sagt här.

         Siffrorna är lika för Sverige säger jag. Något lägre för männen bara. Fundera på vad det säger kring normavvikelser.

         Ok ska vi sluta snacka svenska också då iom att det går emot normen att göra det sett till världens befolkning? Vi borde väl anpassa oss efter fakta enligt dig.

       Det kan behövas en källa på ditt påstående här, då siffror från SCB 2020 angav att ”Av de som nyligen kommit upp i åldrarna då de flesta avslutat sitt barnafödande hade 13,5 procent av kvinnorna och 21,5 procent av männen inte fått barn. Det finns dock skillnader mellan olika grupper, till exempel efter utbildningsnivå.” Dvs män vid 50 och kvinnor vid 45 års ålder. Det är således väldigt vanligt att ha barn vuxen ålder.

        Från Scbs rapport ”utan barn”.

         Det är den rapporten jag hänvisar till, där det blir tydligt att de flesta vid slutet av den fertila åldern har barn.

          Konstigt. Jag ser inte samma siffror i den som du hänvisar till.

      Hahaha, skojar du? Du skriver: ” Det behöver inte vara negativt så fråga dig själv varför du valde att se det som något fel/konstigt.”Du säger ju själv i ditt första inlägg ”DU är den konstiga här”. Ja undra varför jag valde att tolka det som att du menade att det vore konstigt *facepalm*

       Läsförståelse?
       Konstigt att be folk sluta snacka barn.
       Inte konstigt att inte skaffa barn.
       Läskigt att du fick 7 gilla.

        Du kan ju inte skriva motsättande saker och sen klaga på att läsaren saknar läsförståelse. Om du kallar någon konstig för att den går emot normen så fattar du väl varför det är KONSTIGT att påstå att jag utan belägg anklagar dig för att kalla någon för konstig. Jag skulle säga att problemet här är dina skrivkunskaper snarare än min läsförståelse.

        Tycker för övrigt att det är ännu konstigare att kalla främlingar för efter blivna faktiskt. Det om något är socialt efter blivet.

         Oh the irony.

    Jag har barn men tycker det är ett jävla that och lite för stort fokus på sånt här nu, precis som ts. Finns mer i livet, roligare saker att diskutera.

     Ändå sitter du och svarar på just min kommentar. Drama är roligt, sådär, varsegod här får du lite drama att gotta dig i. Jag bjuder på den!

     Starta gärna en egen tråd som är rolig så ska jag svara dig där också 🙂

      Men oj, chilla! Du kanske ska skaffa ett annat intresse….

       Du med. Låt mig va, du är läskig.

        Hahaha läskig? Pga den kommentaren? Du kan inte ha det lätt…

         Omg, kommer anmäla. Är rädd på riktigt!

         Omg är det du i buskarna här utanför?

    Imagine thinking you deserve special treatment for getting creampied.

     Behöver inte imagine. Folk ger mig sitt säte på bussen, får saker gratis när jag väntar på mat, får bidrag, får sitta hemma och vara mamma, får vabba, får ta långsemester när jag vill, får gå ned i arbetstid, får massa vård och hjälp, människor hjälper mig bära tunga kassar, får gå före i kön som gravid, får jobba hemifrån pga smittorisk, får lämna barn hos fina förskolekärare OCH göra karriär, får gå före i bostadsköer…

     Så ja.. i don’t need to imagine!!!!

      Du är på hugget idag. Att få vabba är verkligen en special treatment som man längtar efter. Jag längtar efter att INTE vabba.

       Men likt förbannat FÅR jag vabba vid behov (eller bara sova och leka med den friska ungen haha, shh, ingen behöver veta).

        Herregud, vad är ditt problem? 😂

        Inte sch, hoppas du åker dit. Så jävla vidrigt beteende…

         Nädå, har gjort det 10000 gånger. Funkar alltid! Tips tips!

          Äckel. Hoppas som sagt nån anmäler dig. Hemskt att ha en sån som kollega. Och utnyttjar staten. Vad lär du dina barn egentligen?

           Att vabba när man vill ha kul men inte gå back ekonomiskt, jag skrev ju tips. Hallå?

      Mammisar som har byggt hela sin identitet kring skrevfrukt.

       Snacka om mindervärdeskomplex och avundsjuka när man kallar barn för skrevfrukt.

      Ja föräldrar har jävligt många fördelar i Sverige. Man borde va tacksam.

       Tacksam till vem?

        Tacksam i allmänhet för att bo i ett sånt land? Tacksam till systemet? Så mkt mer fördelar här än många andra länder.

         Ok, tack världen. Puh, kan vabba och utan dåligt samvete när vi ska till Kolmårdens halloweenfest.

    Pappor verkar inte lika besatta av detta utan kan prata om andra saker också?

     Tror du på allvar att detta är det enda vi pratar om? Seriöst, menar du att en kvinna som fött barn bara pratar om barnen tills dagen hon dör?

      Vet inget om dig men den som skrev den långa kommentaren där uppe verkar ju lite besatt av detta. Tyvärr är många kvinnor det.

       Du verkar ju lika besatt om man ska mäta besatthet i antal kommentarer.

        Du vet alla anonym inte är samma person va? 😄 Har skrivit totalt tre här…

         Jo, det är samma person. Man kan inte heta samma sak pga algoritmen.

    Jag har barn men tycker ändå att andras graviditeter och barnaskaffande är ointressant. Avföljer oftast när någon jag inte känner går ut med en graviditet.

     Men ber du varenda människa sluta prata barn eller skrollar du vidare?

     Du förstår väl ändå att man ska få prata barn utan att folk ber en sticka härifrån, eller hur?

      Vem har bett dig eller någon annan sticka? Läs om ts kommentar. Hen säger ju själv att hen ska leta sig till andra bloggar, dvs hindrar inte någon alls att skriva om barn utan gör precis det du ber om.

      Hon sa inte åt andra att sluta utan att det varit lite mycket av det här. Bättre med balans?

      Såvida sidan inte heter ”mammabevakning” tycker jag det är fullt rimligt att uttrycka att det är för mycket mamma-snack. På samma sätt klagar folk när det är för mycket inlägg om Löwengrip till exempel eller när folk frågar vad folk har för lön på öppet spår. Att ha en inkomst är ”normalt” och förväntat i samhället, det betyder inte att folk okritiserat ska få ta upp ett helt utrymme bara för att prata om lön, i ett forum som handlar om så mycket annat också

       Vem bryr sig om vad du tycker?
       Jag gör ju uppenbarligen inte det.

        Jag gör. Hon har ju rätt? Varför ska det fokus på barn här bara för att många kvinnor läser? Man kan ha andra intressen som sagt. Om Camilla börjar ha massa inlägg om skidåkning kanske nån reagerar också, inte konstigt.

         Du har rätt! Ska aldrig mer snacka barn här, lovar!

          Tack 🙏

    Var läste du förresten att ts inte har barn?

     Spelar ingen roll, att be kvinnor sluta prata barn är eft€rblivet oavsett om man har barn eller inte.

      ”Att ni är en liten procent som avstår från barn är inget vi andra måste anpassa oss efter. Ni är avvikelsen från normen och får anpassa er efter fakta..”

       Normen är ju nödvändigtvis och i detta fallet bevisligen inte sund bara för att den är norm. Att stanna upp och tänka efter både före och efter befruktning är ju något att föredra?
       Jag är absolut för att det skulle krävas lämplighetsintyg innan någon får skaffa barn..

        Tur att du är så obetydlig och okunnig att ingen tar din åsikt på allvar.

         Nu är det tydligt att du projicerar din egen känsla på omvärlden. Du kanske ska fundera på vad den grundar sig i istället för att sitta och berätta för främlingar online om hur obetydliga de är?
         Speciellt när det framkommer tydligt att DU minsann bryr dig om lilla mig, så helt obetydlig lär jag ju inte vara, ens här på BB.

          Har du skickat in din geniala idé till något parti? De lär ju vinna valet med ett geni som du i deras parti!
          Du kan smyga in kastrering, tvångsabort och annat mysigt.

           Vänta, ska jag skicka in mina idéer till olika partier eller försöka mig på att bli partipolitiker? Så snurrigt det du skriver. Är det amningshjärnan?

          Håller fullkomligt med om lämplighetsintyg. Jag anser också att det ska vara lag på max 2 barn per kvinna. Det finns ju ingenting negativt med en sådan sak öht. Tyvärr är det oftast de som inte borde ha ett enda liv att ta hand om som skaffar extremt många barn, vilka i sin tur kommer ut i världen och fortsätter den trenden. Vad gäller gränsen för två barn per kvinna så … två är väl helt fantastiskt och bra (?) det behöver inte vara femhundra ungar, tänker jag.

      Trodde inte barn fick skaffa barn…

       Du visste inte att 17 åringar få skaffa barn? Tvångsabort eller kyskhetsbälte?

      Jag skulle aldrig komma på tanken att be en kvinnan som pratar om barn att vara tyst. Tror vi alla känner igen typen som bara kan prata om barn helst med någon likasinnad i lunchrummet. Som inte kan prata om något annat än färgen på lilla Kalles diarré eller hur duktig Kajsa är på att läsa trotts att hon bara är fem. Jag tycker synd om dessa kvinnor vars hela tillvaro kretsar kring sina barn. Jag tycker synd om dem när barnen flyttar hemifrån för vad ska man då prata om? Mest synd tycker jag om barnen som hela tiden blir omtalade.

      Att ens använda det ordet.. Vad är fel med dig??

      Varför skulle man inte kunna be en kvinna om det? Kan man inte sluta eller? Är väl ingen skillnad oavsett vad nån tjatar om?

       Då kan jag be dig sluta prata helt.

        Det kan du, men jag kommer inte lyda.

         Ok, du är verkligen en bra utmaning. Jag ger upp, du får sista ordet. Kram <3

     Hahaha, går inte så bra för hen. Kallar folk efter blivna men verkar inte själv vara en världsmästare i rationellt tänkande.

      När det kommer till barn kokar hens känslor över.

       Du kommer aldrig förstå den känslan för att du inte älskar eller är älskad.

    Men det är ju såååå tråkigt. Dessutom
    som att lyssna på en trasig grammofon för det är samma sak som sägs hela tiden.

     Ja det är samma story dag ut dag in. Före covid fanns tre mammor i lunchrummet i olika åldrar men med barn i samma åldrar. Det åt samma tid som jag. Satt vid ett annat bord och lyssnade på samtalet och det var alltid samma uttjatade ämnen, bästa utflyktsmaten, köp av ny overall, vaccinationsprogrammet. Hade varit kul att höra något oväntat som att dottern växt ut en extra.

      Stackars dig, har du talat med en psykolog om hur jobbiga dina kollegor är som pratar om sitt eget liv och intressen istället för att prata om dig?

       Grejen är väl att de inte hade intressen? 🤔

        Nä, barn är ju som jultomten, påhittade. Är dina kollegor här med oss just nu? *ryser*

    Åhvad trevliga små mobbarbarn du kommer sprida i världen. Bra jobbat med frukten där. Shit trees and their shit apples..

     Och det du skriver är ok att säga till någon?

    Vakna? Så vadå du tycker jag genast ska börja skaffa barn för att få tillhöra normen och bli en del av en hjärntvättad skara kvinnor som helt identitetslöst endast lever för sin mammaroll, få möjlighet att vabba och prata förlossningsskador med alla jag möter?
    Jag är gärna konstig i situationer där barnafödande är norm, jag har inga problem med det epitetet. Men undrar ju rent spontant varför du inte hänger på familjeliv, det är ju en plattform skapad för din sort?!
    Eller menar du att ni har rätt till att ta över ALLA forum och att det vara är att anpassa sig? Mindervärdeskomplex much? Antar att det är därför du skaffade barn. För att få ”mening i livet!” 😂
    Din stackare

     Men du skulle ju hitta ett annat forum, varför är du kvar här?

    14:01 usch vad osympatisk du låter!!😕

    Eh, du vet att man inte behöver ha förlossningar och ungar som favoritämne även som mamma va?

     Öhhh jo, annars är man en dålig mamma!
     Pratar du inte moderkaka, bebis, barnbäck, diarrefärg, spykonsistens, förlossning och snor då är du en dålig förälder. Sorry, not sorry.

  Jag bryr mig inte över sån reklam. Det gör mig inget att kropparna är smala och perfekta utan ett spår av graviditet. Att det är vackra modeller enligt smalnormen.

  Jag vet att de flesta inte ser ut så och om andra företag visar modeller med bristningar så är det bara bra att och jag tror det företaget säljer fler amningsplagg.

  Det jag har svårt för är nog snarare

   .. modeller som är uppenbart opererade.

   Det naturliga är alltid vackrast med eller utan ”skavanker”.

    Men snälla sluta tro att det bara går att operera sig smal!

     Vad menar du? Jag syftade inget kring operera sig smal. Det gör de som lider av fetma och inte kan gå ner i vikt. Vad har det med saken att göra.

     Jag syftade till skönhetsoperationer där man vill göra om sitt utseende på olika sätt och göra nya tänder osv.

     De som opererar sig smala är knappast de som vill se ut som smala modeller.

  Älskar Henrik Wahlström och hans engagemang för kvinnors kroppar.
  Mitt tack är genuint.

   Något börjar skava med honom. Som han fiskar efter bekräftelse också, ”hur många har en crush på mig, vill inte fråga men eftersom så många skrivit det” –> poll, ”väldigt många verkar drömma om mig om nätterna” 🙄

    Håller med. Han försöker för hårt och på senare tid är han lite fööör mycket.

    äsch vad gör det, alla människor fiskar bekräftelse till någon grad. Det hade varit en annan sak om han clickbaitade till förmån för sponsrade samarbeten för tandblekning t ex.

  Vissa kvinnor får direkt tillbaka sin kropp, det är bara att acceptera. Varför ska man alltid nästintill håna det? Allt är normalt, så även de som är tillbaka så som kroppen såg ut innan, efter någon/några veckor eller så

   Exakt min tanke! När jag fick mitt första barn förra året fick jag direkt ”tillbaka” min ”gamla” kropp. Det var bara bebis där i. Och det var INTE för att jag svält mig eller tänkt på de ena eller de andra. De är bara så de var. ❤️🤷‍♀️ Varför ska jag inte få visa upp min kropp efter förlossningen? För att jag kan trampa någon annan på tårna?

   Förstår vad du menar och inget ont mot det du skrev men låter lite konstigt att säga får tillbaka sin kropp, som att post-gravidkroppen inte är en normal kropp. Är lika naturligt och normalt att se ut på ett annat sätt efter barn och inte behöva ”få tillbaka kroppen”. Som sagt ingen kritik mot det du skrev utan bara mot uttrycket att få tillbaka sin kropp.

    Läs om. Allt är normalt skrev jag – så även de som FÅR TILLBAKA sin kropp. Menas den ser igen är tillbaka som den var före graviditeten.

    Inse att dessa kvinnor finns, alla får inte en post gravid kropp och både och – är normalt

  Snubbe som ska plocka enkla pk-poäng ja. Lägg ner ditt fiskande Henrik.

   Hm, å ena sidan klagas det på att män sexualiserar och objektifierar kvinnokroppen, men män som aktivt tar ställningstagande mot detta blir anklagade för att ta enkla pk-poäng. Hur ska man göra istället som man tycker du? Genuin fråga, känns som att det är väldigt mycket damned if you, damned if you don’t över det här

    Damned if you do *

  Galen värd!

   Oj värld 😂

    Ja galna värdar är jobbigt😊

  Jag slutade ta honom på allvar vid ”10 kilos undervikt”. Kropparna på bilden är högst normala, även om de flesta inte ser ut så tiden efter förlossning. Att klanka ned på dessa kroppar är inte heller okej.
  Sen, det här med att sälja saker. Tror någon att företagen bakom amningskläder är annorlunda än andra företag? Nej, knappast. De vill sälja mycket för att tjäna mycket och säljer bättre gör man med tilltalande modeller som får köparna att längta efter något. Alla kroppar är lika mycket värda men det betyder inte att alla behöver användas i reklamsammanhang.

   Håller med, kvinnan på bilden ser inte osund ut på något sätt alls. En del företag kommer vilja ha modeller i alla former och tjänar på det. Andra tjänar på att visa normkroppar. Det är ju bara att kolla på vilken reklam som helst, ska det säljas en doftspray för hemmet så är det inte ett skitigt, trångt och omodernt hem som visas till exempel. Betyder det att de som bor så är mindre värda som människor?

  Det handlar om representation som jag ser det, inte att nyförlösta inte kan vara smala. Jag tycker det är rimligt att vilja se en variation av kvinnokroppar som agerar modeller. Ni som tycker det är orimligt och att skamma smala kroppar, tycker ni detsamma om när det kommer till hudfärg? Om kläder bara visas upp på ljushyade och jag vill se mörkhyade modeller så betyder inte det att man inte kan ”får” vara ljushyad eller att det är dåligt att vara det. Det handlar om representation. Att bara ha mörkhyade modeller eller bara överviktiga modeller är inte heller representativt

   Kläder ser lika bra ut på mörkhyade som ljushyade så det är en helt annan sak. Företagen tar såklart snyggaste modellerna men plockar gärna ok-poäng genom att välja ett representativa om det samtidigt gör att de säljer mer. Jag tror inget företag säljer mer genom att visa upp degiga magar, övervikt osv. Även företag som enbart säljer kläder för storväxta vill ha normativa stora kroppar för det säljer bättre. Företag som arbetar med försäljning har inget ansvar för att visa upp bredaste representation, de vill bara sälja.
   Skulle det ha varit en myndighetsreklam hade saken varit en annan, då finns ett ansvar och krav på att vara inkluderande.

  Minns när en bekant jag inte sett på ett tag förvånat frågade men du hade väl fått barnet?? ett par veckor efter förlossningen 😁 Så det är nog inte helt allmänt känt att livmodern behöver tid på sig att dra ihop sig (samt x antal gravidkilon som försvinner eller stannar kvar).

   Nej faktiskt, jag är ganska chockad att kvinnan på bilden fortfarande ser så gravid ut!

  10 kilos undervikt? 😳Jag är smalare än hon på bilden och ligger inom spannet normalvikt enligt BMI (åt det lägre hållet men ändå) (nej jag vet att BMI inte är det bästa sättet att mäta på men ändå)

  Fast är man nyförlöst är man väl hemma med barnet och inte tillbaka på jobbet = svårt att få tag på nyförlösta modeller, eftersom modeller precis som alla andra är hemma med barnet och inte tillbaka på jobbet så fort ungen är ute.
  Eller vill de att man ska sminka modellerna så de ser nyförlösta ut fast de inte är det?

  Jag tycker inte man ska ta bort den bilden av en nyförlöst kvinna då det faktiskt finns de kvinnor som ser ut så efteråt. Har sätt hundra olika nyförlösta kroppar. Att kritisera den naturligt smala är lika illa som att inte ha med den motsatta eller den vars mage inte försvunnit. Alla typer borde synas ÄVEN den smala som bilden visar. Kroppen är olika för alla även efter en födsel och vissa ser ut som om de inte ens varit gravida 1h efter en förlossning. Fy skäms att säga att den kroppen inte är naturlig. Den bör inye ta hela rampljuset men inte heller kritiseras eller tas bort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *