Foki återskapar känd scen från Lejonkungen

”Simba! Det är dags…”

Äntligen fick Foki återskapa sin favoritscen ur Lejonkungen, och gjorde detta på Ataris namnceremoni. 
Så himla gulligt, trots att Atari nog inte riktigt förstod vad som hände och varför han fick en så konstig mössa på sig. 😉
”Simba” är egentligen det namn som Selma fick som valp och som hon registrerades med.
Kanske borde jag göra någonting liknande med henne?
26 kilo amstaff på raka armar över huvudet?
Någon som vill hjälpa till?

56 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  De kunde väl åtminstone bemöda sig med att använda rätt del av låten?

  Ja, det är allt jag har efter att ha sett den videon.

  Lejonkungen är min favorit bland Disneys filmer. Älskar musiken och det är nog den enda Disneyfilm som berör mig till tårar.

  Vet inte om Foki lyckades med den magin men väldigt gulligt lejon iallafall ?

  Jag börjar bara tänka på scenen i Modern family, skrattar lika mycket varje gång ? Älskar Cam!

   Tänkte oxå direkt på Modern Family ?
   En av de bästa serier som jag sett.

    Lätt bästa serien!

   Ååh älskar den scenen och älskar att de använde den igen i näst sista säsongen.

  Vad gör hon nu förtiden? Hon tjänar väl inga pengar på sina sociala medier?

  Vad hände med Foki förresten? Bloggen är helt död och det händer sällan något på insta. Vet någon om hon pluggat färdigt? Skulle inte hon gifta sig med Bill?

   Bill är väl sjukskriven och lever på försäkringskassan? Hur försörjer dom två barn när Foki inte har någon inkomst?

    Är det inte ganska billigt att bo i Norrland och hon har väl tjänat mycket innan som de lagt undan eller investerat kanske

     Var bor de?

      Jag har för mig att de flyttade till Norrland men ingen aning om var

       Bodde dom inte i Nacka? Fast det kanske är old news.

        De bor i Nacka, har en kompis som bor i samma hus.

     Vad jag vet kostar maten lika mycket i Norrland som i Skåne. Tänker man även på avstånd till arbete, affär osv som man ofta måste ta bilen till då kollektivtrafik knappt existerar så är det inte billigare. Det enda ”billiga” är väl att här får man ett hus för 4 mille istället för en liten etta nånstans i storstan.

      Jag tänker att mycket av folks inkomst går till boende, hyra eller avgift och bolån så jag ser det som en stor del av folks privatekonomi men när det kommer till mat så är det nog liknande kostnader absolut men om man har familj nära så kanske man ofta äter tillsammans eller om det är begränsat med foodora och utemat kanske man lagar mer egen mat ??‍♀️ Hon har väl haft fina boenden innan och pengar som säkert är undanlagda så tror inte man behöver vara orolig för dom

     Jag trodde att dom bodde kvar i Stockholm… Men jag har ingen koll, egentligen.

     En villa i ”Norrland” kostar mellan 100.000 kr och 20 miljoner kr ungefär. Majoriteten av alla villor i Norrländska städer ligger mellan 3-6 miljoner. Om det är billigt eller inte beror nog med andra ord på vart och hur du bor. Konstigt nog verkar alla tro att man kan köpa ett normalt hus i ”Norrland” för några hundra tusen kr, men i verkligheten får du bara ett ödehus 20 mil från närmsta stad.

    Är det inte hennes föräldrar som har rätt mycket pengar? Dom kanske tvingades flytta dit för att få hjälp? Hennes dröm var väl alltid att bo i Thailand? Dom byggde ju hus där och allt.

     Nej Fokis mamma är inte särskilt tät. Hon kom till Sverige för att hon träffat en helt vanlig man i Jokkmokk, ovanför polcirkeln. Tror hon bor kvar där är

  Gulligt litet lejon! 🙂

  Tror det sitter i mycket från hur det generellt är i Thailand etc. Ju ljusare desto bättre. (Obs, inte min åsikt såklart.)

   Det är inte naturligt att ligga i solen och pressa oss bruna (och med så lite kläder som möjligt för att undvika ränder) som vi gör på sommaren. En bondbränna är kanske mer naturligt men knappast ansett så snyggt eller fint.

    Är du även emot att någon blonderar håret, permanentar, sminkar sig,… allt det är onaturligt. Vad ska barnen tro??

     Jag undrar eftersom du är så noga med att det inte ska vara något utöver det naturliga. Varför är hudfärgen så mycket mer allvarlig att förändra (dock ej via solande) än att ändra hårfärg?

      Men håll dig till andra argument än vad som är naturligt då.

      Du har ju massor av argument där. De håller jag med om. Men att vara emot hudblekning pga ”onaturligt” köper jag inte.

      Jag är inte här för att vinna över dig. Jag håller inte med om att det skulle vara dåligt för att det är onaturligt och det är bara det jag säger. Däremot håller jag med om dina övriga argument. Tycker att de står starkt för sig själv. Finns mycket vi gör som är onaturligt. Onaturligt är inte per automatik dåligt.

      Jag är inte för blekning av hud om du tror det. Vet inte varför jag skulle vara det.

      11:10, det känns som att det ändå finns en poäng här som flyger över dig.
      Jag håller också med om dina listade anledningar 10:50. Men att det blir läskigt så fort man ”går över sin naturliga gräns” håller jag inte med om.

      Alltså missförstå inte, jag tycker också att det är sorgligt att folk utsätter sig för skadliga behandlingar/medel för att nå ett visst ideal. Men det läskiga eller sorgliga är inte att de går över naturliga gränsen utan just att metoderna är skadliga. Om det är läskigt att någon går över naturliga gränsen så faller ju även tex blonderingsmedel för hår dit eftersom ens hår aldrig blir så naturligt via sol tex. Det är alltså inte det onaturliga som är läskigt, om du förstår.

     Och att ljusa upp bilder är inte heller att jämföra med att bleka huden.

      Och ingen sa heller att det är SAMMA SAK att blondera håret som att bleka huden. Häng med.

      Är jag emotionell? ? ok.

   Tycker att det är lite väl mycket ansvar att lägga på hennes axlar. Klart hon är påverkad av ideal precis som alla andra. Att bleka huden är extremt vanligt i många asiatiska länder.

   Precis. I andra delar av världen än västern anses det för vackert att vara ljus året runt. Jag är naturligt ganska olivfärgad och min syster är kritvit. Alla brukar kommentera ”huuur vacker” hon är etc. Det har även fått mig att hata min mörka färg, så jag undviker sol så gott det går ? Tycker jag ser renare ut som vit (jättesorgligt, ja).

    Nej? Det handlar ju båda två om att bli ljusare.

   Absolut! Jag har en kinesisk kompis som är född och uppvuxen i Sverige som använder blekningskrämer för att i Asien är vit/blek hud eftertraktat. Var så förvånad att hen skulle använda dess krämer då hen annars är helt inne i svensk kultur osv, samt har en mörkare partner. Men ändå såg ner på sin egna hudfärg, sorgligt.

   Jag var alltid så blek när jag växte upp att folk tyckte jag såg sjuk ut.

    Varför är det ”speciellt tragiskt” för att de har ”eftertraktade västerländska drag”? Den här retoriken, som man ofta hur i diskussioner om plastikkirurgi (”hon behöver inte ens operera näsan”, ”hon som var så söt redan innan”), skaver verkligen hos mig. Det antyder ju att det finns en rimlighet i att den som är tillräckligt ful (vad nu det innebär) känner behovet av att göra invasiva förändringar av sin kropp i jakt på skönhetsnormativitet.

    Det tragiska är väl ändå att de här normerna existerar och är så enormt starka att de skapar självhat, inte att de också drabbar snygga människor.

     JI, det är det jag menar att det är sorgligt att folk känner att de behöver ändra sitt utseende. Jag tycker inte att någon behöver plastikopereras.

     Jag har blivit tillsagt att jag borde använda botox eller sluta le så mycket, så jag kan bli av med mina ”rynkor” runt ögonen. Strunt!

    Tror att min kommentar försvann, så sorry om det blir dubletter nu.

    Men tycker verkligen att det skaver att prata om att det på något sätt skulle vara sorligare att en normsnygg person (eller i det här fallet ”ljusare” med ”eftertraktade västerländska drag” då) känner behovet av att förändra sitt utseende. Att skönhetsnormen är så stark att den leder till självhat och invasiva förändringar på kroppen är fruktansvärt sorgligt i ALLA fall. Den här retoriken antyder att det liksom finns de som är tillräckligt fula för att det ska vara försvarbart att de drabbas av självhat.

   Bilden med Foki i olika hårfärger, naglar och lite kawaii stil minskade när det tog slut med hennes ex som också skrev hennes blogg. Hennes stil nu är nog mer henne.

  På tal om vit hy, Mary i downton abbey?? ?

  Får man inte skriva om Linn och Simon?

   Dom träffades i Juni, hon blev gravid i början på Augusti.

    Det var väl samma med hennes förra kille, de blev planerat gravida efter typ två månader? Så mycket som är märkligt med det hela, bara tanken på att hon träffar nya killar och så snabbt låter de flytta in och bli en del av hennes och barnens liv, innan hon ens känner killarna ordentligt. Och måste det inte bli förvirrande för de små barnen med nya killar i hemmet hela tiden?

     Får hoppas hon och Simon inte gör slut och att hon faktiskt har hittat rätt nu. Men ja, att bli föräldrar efter bara någon månad.. min man och hans ex fick sin äldsta efter 10 år. (Dom gjorde slut 4 år senare) jag och min man fick vår äldsta efter 4 år och vi firar 12 år snart. Så ja.. man kan ju aldrig veta men skulle nog inte bli gravif efter 2 månader. Tar ju något år innan man känner personen helt och vet alla dens sidor.

   Med tanke på att jag raderar trådarna pga hur kommentarerna ser ut, vad tror du själv?

    Fast nu är du väl lite av en hycklare? Du har inte raderat kommentarer om ex. Odd och hans nya sambo (som absolut inte är offentlig!). Och för något år sedan fanns flera gånger diskussioner om Egoina och att hennes sambo var dryg, tråkig, inte behandlade henne bra osv osv. Fanns ju inga grunder till detta men det fick ligga kvar?

     Håller med. Beror helt på vem det skrivs om. Vissa får man spy galla över och andra får man knappt nämna för då tas det bort. Jag fick inte ens skriva att hon var naiv? Hemsk kommentar.

     Ja, man lär så länge man lever.

  OT: Många influensers som gjorde reklam förra veckan för nässpray med antiviruseffekt som var såååå bra men nu är hemma och är sjuka/vabbar. Hehe…

   ?

  Gör inte _ALLA_ detta på sina namngivningar? Känns som en klassiker när man inte har dop i kyrkan.

   Klär ut den stackars ungen till lejon?

   Min polare gjorde det med sin dotter och det är för många år sedan. Så nej, Foki var inte direkt först på bollen. Men vad gör det? Fortfarande gulligt!

  Jag vill ha liknande mössa men i grått. Mitt hat för lååånnnggaaa vintern skulle kännas mycket roligare. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.