Annica Englund anklagas för att trigga ätstörningar

Originaltexten under inlägget:

The difference between 20 and 30? Well!! When you’re in your 20s you can party all week, workout one time and then weii you get a six pack.
When your in your 30s, damn! It takes months or maybe even years. And if you even look at a that chocolate -girl you’re doomed!
So that means I can not have chocolate for a while. Have a great day! 🍫

Annica Englund har postat det här inlägget på Instagram, om skillnaden mellan en kropp i tjugoårsåldern och en kropp i trettioårsåldern och hur olika dessa två kroppar påverkas av ett utsvävande leverne med alkohol och dålig kosthållning.
Är man i trettioårsåldern så kan blotta åsynen av choklad förstöra träningen, och därför ska inte Annica äta choklad på ett tag.
Kanske tyckte Annica att det här var lite fyndigt, skrivet lite på skämt, men så uppfattade inte följarna det.
Annica får ta emot en hel del kritik i kommentarsfältet, där bland annat Stina Wollter sätter ner foten och uppmanar Annica att ta lite ansvar för vad hon skriver till och för sina 150 000 följare.
Eftersom Stina är en offentlig person som jag vet står för sina åsikter till 100% så har jag valt att inte anonymisera hennes kommentar.

Så här låter det under inlägget:

Stina Wollter: tt ha ett konto med många följare innebär att reflektera över vad ens konto bidrar med i ett större perspektiv. Allt måste inte vara djupt eller ens väsentligt men om man har anspråk på att vara det minsta medveten om hur ohälsa och komplex startar och upprätthålls i vårt samhälle, bör man reflektera kanske 1-2 minuter över vad man postar. Och vad som inte bör postas. Jag träna varje dag, gym och sprang i högstadiet/gymnasiet … inte fick jag magrutor men jag förlorade där emot 4 år av mitt liv på en ätstörning. Nu i 30 års ålder, fortfarande inga magrutor men hundra gånger bättre må bra faktor. Varför en sådan här hets helt plötsligt? Förstår att du har något skämtsamt ton i texten men alla kanske inte läser det så. Sluta kroppshetsa varandra! ❤️❤️❤️ // Vilken ordentlig tankevurpa du gjorde när du postade detta inlägg, fundera en gång till på vad du skrev & vilka signaler du sänder. Nu vill jag att du tänker ett extra varv och läser igenom din caption en eller två gånger. Det här blir fel, så otroligt fel. Absolut om du ville ha en skämtsam touch på det hela men glöm inte bort hur det framstår och kan tolkas när du formulerar dig på så att att man inte kan äta choklad för att man passerat 30 och som att det är den enda orsaken till ens kroppsform och magrutor eller ej. Du är en förebild för många tjejer, så även mig som beundrar dig för hur du kämpat, men det här gör mig så ledsen. Du får nog många som har en störd relation till mat att triggas till att ifrågasätta sig själva och då bara en sån ”liten” sak som choklad i det här fallet. Gör om, gör rätt! // Hur uttrycker du dig på sistone? Avföljer direkt. Du får verkligen ätstörda personen som mig att må dåligt.

Jag tycker Stina Wollters kommentar, på ett bra sätt sammanfattar det problematiska i Annicas inlägg och hur det riskerar att trigga komplex mm.
Flera kommentarer handlar om Annicas tankevurpa i och med publiceringen av det här inlägget, oavsett om det är allvarligt skrivet eller skrivet mer som ett skämt.
Tankevurpor händer, ibland blir det fel och oftast sker det utan att man haft det minsta uppsåt att dratta på ändan och ändå så sitter man helt plötsligt där med en ilsket ömmande svanskota.

Finns en anledning till att såna som dig är barnlösa. Ditt beteende på sociala kanaler är ej okej. Du beter dig som en bortskämd snorunge helt enkelt och det finns en helt rimlig förklaring till att du inte fötts gåvan att få barn. Barn är inte man får. Ett barn förtjänar man. Så tvinga inte åter igen fram ett barn som inte vill fastna i din kropp. Det är inte okej någonstans sen kan folk gapa hota mig som dom redan nu gjort ordet är fritt. Sanningen gör ont många ggr. // Svårt att ta dig seriöst helt ärligt. Karma. Tvinga inte fram ett barn som inte vill bli fött. Hetsa inte barn till att banta

Vad som däremot INTE är en tankevurpa är kommentarerna som den här personen skrivit.
Jag blev så arg när jag läste dem, de är bland de vidrigaste kommentarer jag någonsin läst på sociala medier.
Hur är det fatt med en människa om man tycker att det HÄR är en rimlig reaktion eller kritik till Annicas inlägg? Det var ett problematiskt inlägg – ja – men det här?
Att gå på henne på det här viset, att använda hennes ofrivilliga barnlöshet, det som förmodligen gör allra mest ont i henne just nu, är så äckligt.
Att det skulle finnas en helt rimlig förklaring till att Annica inte fötts med gåvan att få barn, eftersom barn inte är något man får, utan förtjänar.
Hen menar att det är Annicas dåliga karma som orsakar hennes och sambons barnlöshet.

Det här är också ett lysande exempel på när kritiken är hundra gånger värre än det man kritiserar från första början. 
Den här personen bryr sig förmodligen varken om ålder, träning, triggers eller choklad utan har förmodligen bara bidat sin tid och inväntat rätt tillfälle att få attackera henne, lite halvt gömd bakom den konstruktiva kritiken och feedbacken som Stina och de andra följarna lämnat.
Från början var det här tänkt som ett inlägg om det problematiska i Annicas publicering, men jag har svårt att göra det, när det samtidigt finns kommentarer som dessa i kommentarsfältet, som jag bara inte kan ignorera?

Och.
Om och när ni kommenterar eller kritiserar den här personen och det hen skrivit – gör det på en ”Stina Wolltisk-nivå”.
Var inte en lika god kålsupare.
Take the high road.

238 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag kunde inte träna en gång och få magrutor ens när jag var 20. Har även haft hängbröst sedan dagen brösten började växa, så kan ej relatera till alla lustiga memes om hur brösten börjar hänga vid en viss ålder heller.

   Samma här! Fick ”hängbröst” direkt, bristningar på lår, mage, höfter i puberteten. Kan inte heller träna mig till magrutor eller fastare whatever om jag inte skulle köra en Anna Book och träna 24/7 som i BL. Vilket jag inte vill. Min kropp är fantastisk även utan magrutor och sinnet mår extra bra efter en eller två rutor choklad.

    Finns ju även många elitidrottare som inte har synliga magrutor.

    Om hennes sinne mår bra av att ha synliga magrutor då? Jag älskar när mina muskler är definierade, känner mig stark och snygg. Får en kick av det. Vissa får känslan av träning, andra av några rutor choklad. Varför är det ena mer rätt än det andra?

     Kan du lugna dig lite? Det handlar inte om vad hon väljer att göra med sin kropp, utan om vad hon väljer att skriva på instagram till sina följare.

      Jag är lugn. 🤷🏼‍♀️ Ja och hon gör inget fel som skriver att hon inte kommer äta choklad under en period. Att ens reagera på det är skevt. Att påstå att det är hets till ätstörningar är ännu skevare. Hade hon skrivit om mat, att hon ska undvika massa olika maträtter, så hade det varit en annan sak eftersom våra kroppar behöver föda och det kan gå illa om man börjar undvika mat. Godis, choklad, chips osv är inget kroppen behöver. Du blir varken sjuk eller dör för att du undviker choklad.

       Det är liksom ingen som har påstått att kroppen behöver sötsaker så dina argument kring det är onödiga.

        Då så, vad är problemet med att Annica inte vill äta det? Även om precis alla hennes följare hänger på så spelar det ju ingen roll eftersom sötsaker inte är nödvändigt för kroppen.

         Är du trög eller? Det är inget problem att Annica inte äter choklad, så sluta bygga halmgubbar.

        Precis, och jag har kämpat med övervikt och felaktigta matvanor! Har nu gått ner 27 kilo, är fortfarande rund, men har slutat med allt socker! Vi behöver inte socker! Men nu är jag stark och orkar springa 5 km! Och att lägga ut fredagsmys triggar mig så… det finns flera sidor

      Hon har valt att skriva att hon inte äter choklad som 30 åring. Jag ser inte problemet.

       Nja, hon skrev att träningen förstörs av att ens titta på choklad.

        Jahapp? På riktigt, hur är den kommentaren ett problem. Menar ni att man nu måste upplysa ungdomar om att träning på riktigt inte förstörs av en bit choklad? Det fattar väl 99,98% av alla medvetna femtonåringar.

         Nej jag tror att Stina menade att den typen av kommentarer kan leda till ohälsa och komplex eftersom den iprincip säger att man måste undvika choklad för att vara fit.

          Och det tror vi på riktigt att dagens femtonåringar inte vet så vi måste upplysa dem via Annica Englunds instagramkonto?

           Inte ens 30-åriga Annica vet ju det så nej, vi kan nog inte räkna med att alla 15-åringar förstår det.

          Fast det är ju vedertaget att man går upp 3kg av att titta på en bulle.

     Var det vad hon skrev, att hon mår bra av att hennes muskler syns?

     Så skevt. Tänk om man hade sagt att sinnet mår bra av en lina då och då? Då hade det tagit hus i helvete

    Det handlar ju mkt om genetik också. Jag har synliga magmuskler och har alltid haft vad jag minns. Äter normalt (men överäter inte, ber om ursäkt om det triggar någon till ätstörningar), tar ett glas vin och chips på helgen, styrketränar 2-3ggr i veckan. Är 35 år.

     Grattis.

     Tell me you’re humble bragging without telling me you’re humble bragging

   På tal om tråden om Ida Warg så kom smalbilden (jag förespådde) idag.

    Menar du ”godmorgon”-storyn?

     Ja

  Mår Annica bra?

   Det har hon väl varit väldigt tydlig med att hon inte gör efter det hon gått/går igenom.

    Fast det enda hon tjatar om i podd och blogg är hur bra hon mår? Tror dock hon absolut inte mår bra. (Vilket skulle vara helt förståeligt)

   Mår Stina bra undrar jag ärligt talat mer efter den här diskussionen. Annika har väl som alla andra i hela världen både rätt att skämta och utgå från sig själv, inte utgå från Stina. Polisandet av Stina stör mig mycket mer än Annicas (rätt trista) skämt.

    Då har du inte förstått vad Stina skriver. Alls.

     Annica kan inta ta till sig kritik. Hon är så omogen. Inte unna sig en chokladkaka när man har xsmall i storlek. Sorgligt!

      Varför ska man unna sig choklad om man inte vill? Sen när blev det så viktigt att äta choklad, godis osv?

       Hon vill och gillar godis. Men i henne värld är ytan superviktig.

       Trodde suffragetterna var de sista vi tvångsmatade så…

       För att börja begränsa sitt matintag och dela upp det i bra vs dåligt är ett väldigt ätstört beteende som är socialt accepterat i vårat samhälle bland kvinnor. Därför ringer det varningsklockor hos många.

        Varför kan man inte prata om att det finns dålig mat? Är ju ingen nyhet att det finns mat/godis som är dåligt att äta?

         Det finns inget fel i att diskutera dålig mat. Problemet ligger i att flertalet träningsinfluensers med ätstörningar knappast är rätt person att ta kostråd ifrån. Det som flertalet av dem förespråkar är allt annat än bra mat även om de själva tycks tro det.

        Jaha så nu ska vi låtsas som att chips och godis är lika bra för en som säg ruccola?

         Spelar du dum eller förstår du verkligen inte vad som menas?

      Jag vill inte heller ”unna mig” en chokladkaka trots att jag är smal och hade antagligen inte heller velat det om jag vägde 20 kilo mer heller. Att äta godis är inte att unna mig något, snarare tvärtom.

       För mig är godsaker, bakverk och fredagsmys jätteviktigt som lever med ätstörning. jag tvingade min kropp till att vara ganska smal för över 10 år sen och undvek allt, började svälta. när jag tränade så var det super viktigt för mig då att kolla hur platt mage jag fick efteråt när jag kom hem. tyvärr så höll inte detta i längden. gick upp senare 30 kg, dock har jag gått ner över 12 kg senaste året men är fortfarande överviktig men för mig så är helgerna väldigt viktigt när det gäller att äta goda maträtter, chips, choklad osv.

        Det låter inte friskt oavsett hur du försöker framställa det. Du kan inte tvinga din kropp vara smal, den kommer bli det automatiskt om du äter normalt, inte svälter dig. Men eftersom du tycker det är JÄTTE VIKTIGT med bakelser och godis varje vecka och är överviktig är det inte konstigt att du just är det. Om du inbillar dig att det är hälsosamt och normalt så är det lika ohälsosamt som när du svälte dig själv. Det låter som ett missbruk, inget annat. Sök hjälp

         vad fan är detta för jäkla vidrig kommentar`??. 6 dagar i veckan äter jag rätt, hemlagad mat och dricker rikligt med vatten, tar vitaminer osv och tränar varje vecka.
         men oj att jag äter gott på lördagar så är jag ohälsosam.

         Om du nu måste veta så är jag 6 kg ifrån att vara normalviktig enligt BMI.

         Att man är vanligt överviktig, eller jag vet inte, om man råkar ha kanske några få kg övervikt som kvinna så tycker du att det är fetma problem? ingen aning. men ohälsosam är jag verkligen inte längre.

         Hur vet du vad som är normalt då? Vad som är normalt (i energimängd) för min kropp är annorlunda för din.
         Låt folk äta godis. Nån annans kropp är inte ditt problem

         Det verkar snarare var du som inte mår riktigt bra eftersom du blir så triggad av en kommentar som beskriver hur hen gillar godsaker till fredag.

        Ja och därför är du överviktig och långt ifrån hälsosam. Du vet det finns ett mellanting mellan att vara smal och tjock, och det kräver varken svält eller överdriven träning. Det kräver dock att man inte vräker i sig och äter rejäl och nyttig mat. Men visst, fortsätt inbilla dig att du är nyttig som förknippar bakverk varje vecka med mentalt välmående (låter som missbruk).

         hållkäften me dig och den andra idioten som har svarat mig. jag har gått ner i vikt över 12 kg så vad fan vet du om hur jag äter och hur mycket på helger, eller hur jag lever under vardagar?

          så bara för att jag skrivit att jag vill unna mig under helger så är jag super ohälsosam. när har jag ens sagt att jag äter bakelser varje helg.? Du och den andra personen som har svarat mig, hur vet ni ens hur jag lever och tränar och äter mestadels under veckorna? fy fan vilka vidriga kommentarer.

          Du som driver denna blogg, ta bort dessa kommentarer, de är obviously troll och försöker trigga.

           Tror inte det är troll och tror det är dom som blir triggade. Känner igen typen från gymmet. Tränar mest cardio rätt långa pass så har gott om tid att spana in folk. Det finns gott om broilers med riktigt dåliga matvanor som själva tror att de är hälsosamma men deras acetondoftande spår skvallrar om något annat. De är hysteriskt rädda för kolhydrater och byter ut det mot animaliska proteiner och fetter. Detta tar flertalet organ såsom njurar, lever och bukspottskörteln redig med stryk av. Ska bli intressant att se vilka sjukdomar denna grupp får och hur mycket de förkortar livet med sin ohälsosamma diet. Är övertygad om att du äter hälsosamt och framförallt balanserat och har en sund inställning till mat.

           Nej du är ohälsosam för att du säger att du bär på 18 kilos övervikt och måste äta bakelser varje helg för att må bra. Vet inte om du är efterbliven men du verkar inte hålla koll på vad du skriver.

          Det är du själv som skrev att du lider av fetma och det är jätte viktigt att äta på helgen så det är väl ingen svår slutsats att dra

           Fast om hen hade en ätstörning som innebar svält kan man räkna med att personen var underviktig och sedan gick upp 30 kg. Sen gick hen ner 12 kg och är nu 6 kg ifrån ett ”normalt” BMI. Så när ni två troll skriker fetma och annat strunt gör ni ju det bara för att vara taskiga och inte för att ni läst hens svar.

          Håll käften? Du är så omogen haha. Du skrev ” för mig så är helgerna väldigt viktigt när det gäller att äta goda maträtter, chips, choklad osv”, där har du! Sen skriker du ”hur vet ni vad jag äter buhuuuu”. Uppenbarligen funkar det inte när du bär på så mycket övervikt

           Men herregud. Hon skriver att hon lider av en ätstörning. (Jag har jobbat med detta i måååånga år). Tappar hakan av kommentarerna. Till a- du gör HELT rätt (fast det vet du redan och behöver inte att jag säger det). Jag hejar på dig och fortsätt jobba mot det friska. ❤️

      Ja, hon har känns lika omogen som när hon var i BB. En del verkar aldrig utvecklas…

      Vad är grejen med att ”unna sig”? Hon kanske inte hade haft xs om hon höll på unna sig hela tiden. Och bara för att man gillar något betyder det inte att man ska trycka i sig det hela tiden. Jag ÄLSKAR choklad och godis men äter det väldigt sällan då det inte är bra för mig och jag vill hålla vikten, vad är problemet?

       Måste alla vara smala och ha xs i storlek? Varför är det fel att vara tex mullig eller att man kanske bara går efter bmi tabellen?

        Fast är du dum i huvudet eller kan du inte läsa? Personen dr uppe tyckte att hon ska äta godis för att hon är smal, vem fan säger att hon VILL äta godis eller vill vara tjock? Varför måste man vilja äta godis ?

         Annica säger ju dock ofta att hon älskar sötsaker och skulle kunna äta det jämt så hon vill ju uppenbarligen ha det…

         …du verkar ha aggressionsproblem. Chilla lilla argbigga!

    Håller med! Stina är ofta och mästrar i instatrådar. Å alla har ätstörningar som triggas av att ngn tränar och äter nyttigt och avstår från fika. Sånt får man inte posta! Däremot svulstiga middagar, drinkar, fredagsmys, bakverk och tårtor. Då är man på rätt sida… Alla som triggas av allting, sök hjälp och ta ansvar för dina reaktioner.

     Det är bra att fredagsmys och goda middagar syns. Jag som var tonåring på 90-talet/2000 så skulle man vara så smal som möjligt på dessa tider. Råka du gå upp några kg så klassades du fet trots att man ändå fortfarande hade normal vikt enligt bmi.

      Fast nu blir svenska folket allt fetare och fetare, det är ett folkhälsoproblem. Det har alltid varit bilder på fika och tårtor i tidningar och reklam. Det är väl att det går överstyr, många unnar sig onyttigt 5-6 dagar i veckan.

   Annica är en person som är extremt ytlig. Hela hennes liv har gått ut på hur hon ser ut. Inte för den hon är. Hon tränar varje dag vilket jag tycker tyder på ortorexi. Hon är vältränad som bare den men väger max 50 kg. Hon förstorade brösten inför en bröstkampanj, bara för att se bra ut och vilket skämt! Detta är en bröstkampanj som skall ha naturliga och olika bröst och när jag såg hennes bröst tänkte jag: Silikonbröst deluxe. Hon försöker hela tiden utmärka sig själv som ”girl next door” men är alltid sminkad och uttrycker sig som en nyrik hockeyfru! Pengar är det enda hon bryr sig om. Tro mig, det är INTE en slump att hon haffade just Elias Lindholm. Hon visste mycket väl att han var värd mycket cash och hennes mål var ju att bli en hollywood-fru.
   Detta säger hon när hon går in i BB-huset, när deltagarna får säga något om sig själva. Om hon kanske slutade med kroppshetsen och åt vad fan hon vill och gick upp ca 10 kg, då tror jag faktiskt att hon lättare skulle bli gravid. För Annica är underviktig och då är det svårare att bli gravid.

  Tror hon bara försökte vara rolig, men föll platt..

  Jag läser Annicas inlägg som skämt och ironi.

   Tror inte hon har den typen av intelligens.

    Och din intelligensnivå ligger inte högt.

   Vad är det roliga? Skippa choklad för att få magrutor? Hahaha 🤣🤣 not

   Någon som kan återberätta vad hon skrev? Hon har tagit bort texten nu 🙁

    The difference between 20 and 30? Well!! When you’re in your 20s you can party all week, workout one time and then weii you get a six pack.

    When your in your 30s, damn! It takes months or maybe even years. And if you even look at a that chocolate -girl you’re doomed!

    So that means I can not have chocolate for a while. Have a great day! 🍫

     Sen skrev hon en annan text och förklarade vad hon menade.

      Den missade jag tyvärr. 🙁

  Känns som hon är så lost i livet.
  Tror ärligt att hon mår skit (vilket jag kan förstå med tanke på vad hon går igenom)
  Lyssnade på hennes och Xenias podd förra veckan. Det var det sjukaste sättet hon såg ner på Xenia som mamma, hur hon tyckte allt Xenia gör är dåligt osv.
  Nä fy! Ville bara hoppa in i avsnittet och avbryta hela samtalet.
  Hoppas Annica hittar sig själv, sin plats här i livet och blir lycklig.

   Lyssnade också på det och blev så irriterad på sättet hon var mot xenia. Att hon inte kunde förstå att xenia ville vara med sin dotter hela tiden. Och att mammorna i usa är på ett ”bättre” sätt. Sen kan man ju diskutera mammorna som tar in en sovtränare till sin nyfödda (lät som 5 minutersmetoden av Wahlgren) som Annica hyllade.
   Tror nog att om hon sitter där med sin efterlängtade nyfödda bebis så vill hon nog inte alls lämna bort den som hon nu uttryckte .

    Är ju lika lite konstigt som när Kenza sa att hon skulle rädda Aleks vid en brand före barnet. Man kan bara utgå ifrån vad man vet här och nu. Innan man får barn så vet man helt enkelt inte hur det är och hur man känner när man har barn.

    Vill endast kommentera din parentes. 5-minuters metoden är inte Wahlgrens metod, långt ifrån.

    Men va? Det är väl normalt och bra av Xenia att hon vill vara med sitt barn hela tiden. Synd att Annica är sån mot henne då blir de väl kanske ovänner igen så podden inte blir långvarig. Men å andra sidan så är det väl kanske deras jargong och de ska väl kanske vara lite typ motpoler och tycka olika om saker så det blir mer intressant samtal att lyssna på i podden.

    Annica tror verkligen hon har koll på livet…

   Tråkigt att det är så fortfarande. Vet att när de umgicks för några år sen så reagerades det ofta på Annikas ton mot Xenia. Typ ”fatta vilken snygg kropp xenia skulle ha om hon tränade” o sånna dissar.

   Om man kan något om barn och anknytning borde man förstå att det som de flesta föräldrar tvingas till i usa verkligen inte är det bästa för barnet.

  Men vad folk överdriver. Man hetsar alltså till ätstörningar nu bara för att man undviker choklad och skriver som det är? Efter 30 blir det för många svårare att få till muskler om det är det man är ute efter. 🤷🏼‍♀️
  Choklad är inte livsviktigt. Kom tillbaka när hon rekommenderar att leva på salladsblad och vatten, då har vi något att reagera på.

   Eeeexakt hon vill vara hälsosam ett tag, låt henne!

    Hon vill väl ha magrutor? Vill inte dra igång den eviga diskussionen om fet/smal vs hälsosam men målet verkar ju vara synliga magrutor, inte hälsa per se.

    Vi kan väl ändå vara överens om att man kan vara hälsosam utan att ens magrutor syns?

     (Nu följer inte jag henne utan läser bara inlägget som hänvisas till här)

     Självklart har du rätt! Jag tycker bara reaktionen är oproportionerlig, det hade varit en helt annan sak om hon hade förespråkat svält för att få magrutor men nu ska hon helt enkelt bara undvika socker/godis vilket är en helt annan sak!

      Ja, sen när är det något som måste eller ens borde ingå i sin kosten? Man äter det ibland för att det är gott, men det är inget vi SKA äta för att kroppen ska må bra.

      Ja det håller jag helt med om. Ville bara poängtera att det (i inlägget) inte någonstans nämndes att det var hälsosam hon ville vara.

     Självklart, för att få magrutor krävs träning. Hälsosam utan träning kommer inte ge resultat.

      Ja men all träning och hälsosam livsstil leder inte till synliga magrutor. Poängen är att om man vill vara hälsosam så kan man vara det utan att ha synliga magrutor. Målet som fokuseras på här verkar vara rutorna, inte hälsan.

       Även om så vore- låt folk leva hur de vill.

        Ja?

        Hon har ett ansvar till 15 åringar som följer henne.

         Är väl kanon om 15åringar inte äter massa choklad. Framförallt för tändernas skull.

          Inte så kanon om 15-åringar får ätstörningar.

           Nog fler som får karies trots allt.

           Kan man dö av karies?

           För att de inte äter choklad? 😂😂😂😂 Består din kost av choklad? Med det tänket borde ju varenda förälder som undviker läsk och godis till sina barn ge sina barn ätstörningar då. 🙃 Vi fick bara godis på lördagar som små, antar att jag hade en ätstörning hela uppväxten.

           Lugna dig. Nej, utan för att om man får inpräntat att man ska hålla sig borta från choklad så kan det leda till att man tror att man måste undvika allt som är onyttigt. Ett sånt stort fokus på mat och vad man måste undvika kan i sin tur leda till ätstörningar och komplex.

           Anonym 16:30. Brukar du säga lugna dig när folk inte håller med dig? 🤦🏼‍♀️ Du spårar ur. Hon har sagt att hon ska undvika choklad. Varken mer eller mindre. Om någon får ätstörningar för att en person inte vill äta choklad så skulle den personen få det oavsett.

           Varför skulle en 15-åring få en ätstörning för att hon skriver att man som 30/30+ behöver tänka på vad man stoppar i sig och hur man tränar om man vill bibehålla formen?

           Jag skrev det för att du verkar vara hysterisk.

           För att det spär på kroppshetsen. Dessutom går det kanon att behålla kroppsformen OCH äta en chokladbit.

           Hellre spä på kroppshetsen än att låtsas att fetma och att äta vad man vill, när man vill och hur mycket man vill är normalt och sunt. Då kan vi lika gärna be inlfuencers lägga upp när de snortar kokain och röker.

           Problemet är väl inte att äta en chokladbit. Problemet är att folk äter ihjäl sig och kategoriserar alla som inte gör det utan är normalt hälsosamma som ätstörda. Folk här inne som hävdar att de är överviktiga men hälsosamma men tycker deras helger som består av att äta vad de vill är något viktigt för dem och att socker osv är bra för sinnet och att de inte kan hålla sig borta är vad som är ärstört. Hade någon sagt att de inte kan hålla sig borta från alkohol hade man sagt åt personen att söka vård. Någon som prompt BEHÖver bakelser och gud vet vad varje vecka och som inte kan ignorera skiten är ätstörd, inte någon som helt enkelt vill undvika choklad under några veckor för att gå ner något kilo.

        Poängen är ju bara att hälsa är inte lika med magrutor. Sen får hon äta hur lite eller mycket choklad hon vill for all i care.

         Varför reagerar ni inte på samma sätt när tjocka influencers visar vad de äter? De ska hyllas för att de äter ett kilo godis var tredje dag men nån som undviker choklad är djävulen själv? Hur orkar ni

          Fast det gör de ju inte. Gått inflation i att överdriva ”tjocka” influencers matintag.

          Whataboutism

          Du vet väl inte hur jag reagerar på det? Nu pratar vi om Annikas inlägg, inte tjocka influensers som lägger upp vad de äter. Det är en annan diskussion.

          Håller helt med dig här!

      Min sexåriga brorson har magrutor för att han är mager. Min klasskompis i högstadiet hade magrutor för att hon hade anorexi. Muskler har man för att hålla uppe skelettet och de syns om man har lite underhudsfett. Tränad eller inte.

    Det var inte det hon sa, att hon tänker undvika choklad ett tag för att vara hälsosam. Det hon säger är att man inte ens kan titta på en bit choklad om man vill ha magrutor. Vilket inte stämmer till att börja med.

     Visst men vissa kanske hellre undviker att äta det än äter en liten bit? Och hon sa verkligen inte det du skriver. Det är faktiskt normalt att undvika choklad och skräpmat om man vill gå ner i vikt, eller ska vi låtsas som att choklad innehåller lika mkt kalorier som spenat också?

      Jo det var det hon sa.

   Så om man inte får magrutor beror det på att man åt lite choklad 1 gång denna månad eller?
   Folk måste lära sig förstår samband emellan kost och träning, och sluta skylla på att de åt choklad 1 gång denna månad, eller liknande…

    Nej, har jag sagt det eller? Jag tycker att reaktionen på hennes inlägg är löjlig. Hon vill inte äta choklad just nu. På vilket sett hetsar hon till ätstörningar för det?

     15:50 kan du inte fatta att folk tycker olika. Du framhäver att du vet bäst med dina kommentarer. Det är jobbigt.

      Men snälla. Stackars dig? Inte svårt att kränka folk online idag.

      Kanske är du som ska ta och framhäva dina egna åsikter bättre om du tycker det är jobbigt. Vad jag kan se håller många med.

    Säger ingenting om hennes inlägg öht. Men om man vill gå ner i vikt så är det ju summan av allt man äter som räknas och då utesluter man väl gärna tomma och energitäta kalorier till förmån för bättre sådana? Och då väljer man kanske en banan framför en liten chokladkaka.

     Ja, men av just den anledningen så förstår man också att en bit choklad inte förstör något alls. Eftersom det är totala mängden energi som räknas.

      Men varför är du så triggad av att nån inte vill äta choklad? Hon kanske inte vill äta en liten bit utan tycker det är lättare att hålla sig borta helt.

       Jag är inte triggad. Försök argumentera emot det jag säger i stället om du inte håller med. Jag skiter i hur mycket choklad någon Annica äter. Jag säger bara att _en bit choklad_ inte förstör något alls pga att det är totalt vad man äter som spelar roll. Vill du säga emot det?

       Men herregud. Kommentaren ifrågasätter inte ens vad Annica äter.

       Man får gärna avstå choklad om man vill.
       Men har man inte fått magrutor när man åt 100 gram choklad/månad, då kommer man inte få magrutor för att man avstår den där 100 grammen choklad 😉

    Bara för att du säger samma sak 10 ggr blir det inte sant.

  När jag var 20 kunde jag festa två dagar i rad och bli gravid av ett enda fylleligg. Idag när jag är 30 så ligger och ligger och ligger jag och min sambo och ingen graviditet trots det.

   För att spinna vidare på den korkade kommentaren längre ner i inlägget.

   Det kan ju vara din sambo som har fertilitetsproblem.

    Nix. Samma man 😅 han blev kvar efter ligget.

     Det kan vara han ändå 🤷

   Kan kanske ge dig lite hopp❤️ Samma sak här, blevgravida när jag var 22och vi precis blivit ett par. Började försöka få barn vid 28 och då funkade det inte. Tog två år men sen kom det, helt naturligt men med mkt kämpande. Så ge inte upp

  Gör Annica anspråk på att vara ”det minsta medveten”? Har inte uppfattat henne så.

   Hennes bio på instagram nämner uttryckligen ”health” och hon beskriver sin blogg som en ”hälso- och skönhetsblogg”. Att vara hälsosam måste väl rimligtvis innebära att vara medveten i någon grad. Hon nämner visserligen inte just ”hälsa” uttryckligen i just det inlägget, men hela inramningen av hennes sociala medier utrrycker hälsa och medvetenhet.

    Det är inte hälsosamt att äta choklad. Absolut en ruta då och då men det mättade fettet och sockret är inte bra för kroppen. Så då håller hon ju sin linje trots allt!

  [Borttagen kommentar]

   Jag följer inte Annica men Stina skulle jag inte kalla vilsen. På vilket sätt är hon vilsen tycker du?

    Hon agerar moralpolis på ett sätt som många i hennes ålder gör på Instagram, vilket är kontraproduktivt och bidrar till polarisering snarare än folkbildning – utmärkt exempel i detta inlägg, där hon skuldbelägger Annica öppet i hennes kommentarsfält och får med sig en svans. Om hon nu stör sig på att någon annan ska sluta äta choklad går det utmärkt att skicka ett DM!

     Men hon störde sig väl inte på att Annica inte äter choklad haha? Det handlade om att en sån kommentar kan sprida ohälsa och komplex. Läs Stinas kommentar igen.

      Jamen det är ju en helt sjuk fokusering av Stina på en kommentar som hade ett heeelt annat syfte. Exakt alla kan ju inte spendera sina liv med att filosofera över hur en ärstörd kan tolka vad man säger. Då får du vara lika ängslig vis a vis exakt alla i samhället (& därmed tyst- alltid).

     Hon vill väl nyansera och komma med en annan synvinkel för den stora gruppen ( små?) tjejer som följer henne som kanske tror att man blir tjock av en chokladbit. Bra av Stina tycker jag.

     Det kan man ju tycka men vet inte om jag skulle kalla henne vilsen för det. Jag tycker snarare att hon verkar väldigt trygg i var hon står och är i livet.

     Men vilket trams, att nån reagerar är väl inte att vara moralpolis. ”Många i hennes ålder” 😂

    Tycker Stina ibland/ofta skriver mycket som är bra & tänkvärt men detta var verkligen höjden av strunt… Jättepinsamt inlägg (av Stina alltså- inte Annika)

   Skulle inte kallas Stina för varken vilsen eller likesjagande. Stina är en av de få större instagramprofilerna som faktiskt, enligt mig, förvaltar sitt inflytande på ett bra och sunt sätt.

    Håller med till 80% men inte den här gången. Nu tycker jag hon spårar.

    En trygg person går inte till angrepp på det där viset

     Det är inget angrepp herregud.

   ”Mardröm att se ut som Annica”, vad är det ens för kommentar?

  ”Barn är inte något man får. Barn förtjänar man.”

  Endast en viss typ av människor som skriver något så korkat.

  Tycker det är problematiskt att skriva såhär på en stor plattform. Har hon slutat med pyramidspelet förresten?

  Från pyramidspel till att trigga ätstörningar. Förvånas av att denna tjej fortfarande har följare? Ganska många dessutom, är dom köpta tro?

  Men herregud! ”Nu kan folk över 30 tolka det som att de inte kan äta choklad.”? Hahaha- förlåt men så sinnessjukt överdrivet & dumt! Tror Stina Wolter & de som lyckas kritisera det här inlägget blivit totalt hemmablinda- exakt allt kan inte tolkas genom ens eget perspektiv eller glasögon, det måste finnas lite utrymme (även till trams) för människor att uttrycka sig på.

   Kände samma, nu greppar de efter halmstrån.

  OT men.
  Handlar den här filmen om Booken?
  https://www.youtube.com/watch?v=Wkli0uMLeVQ

   OBS det räcker att se första tre minuterna för att fatta….

   Klockren!

  Ni som tar Annica i försvar; kombination av bild, text samt inflytande gör det i allra högsta grad rimligt att kritisera henne för kroppshets. Och till er som säger att ”det kan inte tolkas bokstavligt, måste finnas utrymme för trams” – skitsnack. Som jag nyss skrev, läs texten och se den mot bakgrund av hennes extremt normsmala kropp så förstår ni exakt vad som skaver med hennes lilla ”skämt”.

   Nej. Jag är ledsen (det var jag som skrev kommentaren) men jag ser det inte. Kanske hade jag sett det om jag vore eller varit ätstörd, jag vet inte. Men med all respekt för en farlig åkomma/sjukdom, ni måste ju också kunna respektera att inte alla i samhället har den. Om du vill kräva den här typen av överdrivet hänsynstagande mot en grupp måste du ju göra det mot alla andra som skulle kunna bli triggade i andra sammanhang. Och det är helt omöjligt.

    Nej, jag och andra ”måste” inte kräva överdrivet hänsynstagande mot alla andra grupper i samhället. Varför skulle mitt engagemang i denna frågan per se innebära att jag är alla utsatta gruppers språkrör? Just kropp- och vikthets är däremot en fråga som engagerar mig, varför jag också anser det är viktigt med inputs á Stina Wollter. Ditt resonemang är inte rimligt.

    Sen är inte risken för ätstörning själva kärnfrågan, det är en mer en uppenbar konsekvens av det ständiga budskapet att tjejer oavsett ålder ska tänka på sin vikt och sitt utseende. Det är som att kvinnors legitimitet och existensberättigande förutsätter ett visst utseende, och därför är jag kritisk till att personer med inflytande inte ser sin egen del i det.

     Du missförstår mig- just DU måste inte. Men av principiella skäl bör du (& jag) om du vill kräva den här typen av hänsyn också ge den till alla andra. Gör du det inte blir det bara orättvist, såtillvida vi inte är överens om att ätstörda är viktigare än någon annan grupp i samhället som har det knepigt med något. Och det är vi inte överens om.

      Exakt! Barnfilmer kan säkert trigga ngn utan barn, kärleksfilmer kan trigga ngn som är singel, dumpad eller vars partner inte gör fantastiskt romantiska saker. Avfölj det du inte vill se bara.

    En trigger för ätstörda är att smala personer säger att de behöver gå ner i vikt. Eller kommentarer som att de inte kan äta vissa saker.

   Exakt. Man kan inte ta en bild på en supersmal kropp, med tydliga muskler, och sen hävda att den behöver banta – inte när man sitter och kallar sig influencer.

    Men avfölj människan då. De flesta som är kända och snygga bryr sig väldigt mycket om sitt utseende och kommer att göra det som krävs för att hålla sig snygga. Tycker det är tragiskt att det ska vara ok att äta ihjäl sig och käka skräpmat 8 gånger i veckan och ett kilo godis i helgen och hyllas för det när alla vet att de flesta snygga kändisar absolut inte äter i närheten av en sådan diet

     Vem har blivit hyllad för att äta skräpmat 8 gånger i veckan och ett kilo godis på helgen??

      Rätt många kroppaktivister. ”Heja dig som njuter!”

       Länka!

        Gå in på insta och sök lite så lär du hitta…

       Åh vad lite du överdriver 👏🏻👏🏻😂

     Så himla svartvitt tänk. Jag tycker det är tragiskt att Annica förmedlar ett sånt uppenbart verklighetsfrånvänt budskap. Jag tycker också det är tragiskt att äta ihjäl sig och käka skräpmat 8 gånger i veckan och ett kilo godis i helgen och hyllad för det, men det ena utesluter inte det andra.

     Det tragiska är hennes sätt att förmedla det, inte det faktum att hon undviker godis och/eller skräpmat.

      Har du funderat på hur hennes sätt att förmedla sin inställning till choklad på är tragisk? Varför är den tragisk bortsett från att ”Stina Wolter har sagt det.”

       För att det leder till hets kring vad man inte ”får” äta. Annica själv har beskrivit att det blev för jobbigt mentalt att hålla på. Det förstår väl vem som helst egentligen.

        Fast tyvärr är verkligheten den att man kan äta väldigt lite av det om man vill gå ner i vikt. Jag har aldrig sett Annica klaga utan hon har själv sagt att hon har lätt för att undvika viss mat under vissa perioder. Vad är problemet? Låt henne göra det. Eller ska vi låtsas som att man kan äta en hel chokladkaka dagligen och inte röra på sig ändå gå ner i vikt? Verkligheten är en, men det känns som att ni som vill ha rosa fluff fluff överallt leder i en falsk idealiserad värld där allt ska vara rosa och skimrande och inget som kan anses vara triggande ska få sägas.

         Så länge man ligger på kaloriunderskott så kan samtliga kalorier vara från choklad. Sen är det så klart bra att få i sig protein och vitaminer och annat också. Men om man bara ser till vikten så kan man äta bara choklad, så länge man ligger på ett underskott.

          Ja fast hur mycket choklad får du egentligen för säg 1500 kalorier + tre måltider med mellanmål? Inte mycket. Ska man då äta choklad dagligen blir det ju mindre över till BRA mat som håller en mätt och energisk och som gör att man inte ens vill ha choklad. Det är som att du har 5000kr men väljer att spendera det på ett par skor än hyran. Väljer man att äta två ägg om dagen och en sallad för att kunna äta choklad är det ju något fel. Man kan äta mycket av bra mat om man vill gå ner i vikt och även choklad då och då, men verkligen i begränsad mängd då och då.

  Vet någon om hon har slutat med det där pyramidspelet? Var ett tag sen hon tjatade om det

   När man är tillräckligt uppsatt rullar det väl på av sig självt för de små människorna i botten av pyramiden gör det mesta av jobbet. Försökte ha en diskussion med en herbalife människa och den personen tog personligt illa upp för att jag sa att deras struktur såg ut som pyramidspel och att de blivit dömda för det…

  Dags att logga ut från Internet om du blir ”triggad” en bild eller skriven text (eller avföljt men sluta kräv att folk ska rätta sig efter ditt sätt att tolka saker).
  Hur klarar dessa människor av att leva i verkligheten?
  Är de instängda i ett rosa kuddrum där små enhörningar skuttar omkring och regnbågar spontant uppstår ?

  Eller kanske jag som missuppfattat allt.
  Det kanske menas som något positivt, som när jag ser en ung Sylvester Stallone och det triggar mig att börja träna.

  Lite oroande om folk 2021 bara ”jag äter rätt, och tränar rätt, ändå går jag inte ner i vikt, måste vara de där 100 gram chokladen jag åt i lördags”… nej 1 chokladkaka förstör inte allt, får du inte resultatet du önskar du går du något fel i din kost och träning. Att skylla att man inte når sina träningsmål pga 1 choklad kaka 1 gång är bara löjligt…

   Tror många istället väljer att undvika helt då de inte kan hålla sig till 100 g. Jag äter choklad en gång varannan månad och då äter jag hur mycket jag vill och sen har jag lätt att hålla mig borta från allt ”skräp” och socker i två månader till nästa svullodag.. hon kanske funkar så.

    Det kan absolut vara bra att avstå från choklad eller äta mindre mängder choklad. Men att tro att det är pga chokladen man inte får magrutor så är man lite fel ute 😉

  Alltså herregud vad tramsigt. Hur orkar folk ens? Eller är det såna som inte klarar av att andra undviker sånt som är onyttigt och som med sitt höga kaloriinnehåll lätt kan hämma viktnedgång? Tjejen vill vara nyttig ett tag och gå ner lite, hon undviker choklad och folk blir som galna. Håller de som kritiserar henne på så i verkligheten också? De är säkert såna där som ska tvinga en äta bullar i lunchrummet bara för att man inte vill det.

   Tror mer ett exempel på signalpolitik och allmän dumhet. Det är inte ätstörningar folk vill bekämpa eller bota- det är nåt sorts sätt att signalera att man är ”god, rätt & medveten” på. Hitta något att skamma lite subtilt bara, spelar ingen roll vad det är.

   Ingen har väl blivit speciellt galen..? Plus att det handlar inte ens om det du skriver, tänk djupare.
   Tycker själv inte det Annika skrev var världens grej men det är ju för att jag vet bättre. Någon yngre som läser kan nog påverkas på annat sätt. Det råder ju extrem utseendehets osv i samhället så det är inget dåligt alls att tagga ner på det och tänka till innan man postar. Annika är uppenbarligen inte speciellt kroppspositiv.
   Det Stina gör är att utbilda och försöka förändra.

    Det Stina gör verkar vara att bestämma prioriteringar åt unga & lättpåverkade samt berätta vad som får sägas och vad som inte får sägas.

    Jag förstår att det är problematiskt men sen så är det ju verklighet vs reality. Ja, det är lättare att gå ner i vikt om man äter mindre av något. Eller ska vi låtsas som att choklad innehåller 11 kcal per 100 g?

     Det är väl verkligen inte det som påstås heller?

  Alltså det handlar såklart inte om vad Annica äter och inte äter. Det handlar om budskapet sådana kommentarer sänder ut.

   Svar till 15:45 ovan

   Visst fast var går gränsen? Ska varenda kommentar en person gör tas för ett budskap? Du verkar glömma att dessa personer faktiskt är människor. Är de ”perfekta” är de tråkiga och så perfekta att ni stör er på dem 😂 är de något mellanting är de problematiska och ska cancellas. Det går inte att göra rätt. Hade hon sagt nu skippar jag ciggen hade hon hyllats, nu säger hon att hon skippar choklad och låt oss vara ärliga, choklad är verkligen inget som kroppen behöver, och då blir folk galna? Orka. Om man är så känslig bör man inte hålla till på internet

  Å där låste hon kommentarsfältet och inte en enda kommentar syns.
  Svårt att stå för innehållet i sina inlägg antar jag.

   Eller så låste hon den för att slippa få elaka kommentarer av den typen som Camilla skriver om sist i inlägget. Att ge sig på någons barnlöshet med sådana kommentarer är så lågt man kan komma.

   Det är väl snarare den elaka kommentaren om varför hon inte kan få barn som gjorde det.

    Varför tar hon inte bara bort den och låter resten stå kvar?

     För att hon inte vill.

  Vad stod det? Hon har raderat allt

  Vad skrev hon? Inlägget som syns här ovan verkar vara ändrat

  För ett par år sedan, när hon var nybliven singel och levde life med sin dåvarande klick (Daniel Paris, Xenia, Ellen) så minns jag att hon körde stenhårt på ngn diet med träning för att få magrutor.
  Sen slutade hon och skrev att det tog för mkt på henne mentalt att leva som hon gjorde. Att ser inte var värt det och att hennes psykiska hälsa går före alla magrutor i världen.
  Förmodligen inte det ordvalet men ngt åt det hållet.
  Undrar vad det är som gjort att hon återigen utsätter sig själv för samma sak. Speciellt nu med tanke på att hon redan mår dåligt pga missfallen osv så kanske det bästa alternativet inte är att utsätta sig för ytterligare en påfrestning. Men vad vet jag, kanske behöver ngt att fokusera på.

   Jaha så nu tar du det för en ursäkt att vara tjock? Hon är ju fortfarande lika smal så självklart lever hon inte som du önskar att hon gjorde så du mår bättre över dig själv

    Förlåt, fattar inte ditt svar alls?
    Jag tror inte ngt är ngn ursäkt för att vara tjock. Hon kan äta eller undvika choklad hur mkt hon vill och det kommer inte få mig att må varken bättre eller sämre.
    Min frågeställning var: varför återigen utsätta sig själv för samma sak som hon för (typ) 3 år sen mådde så dåligt av.

    Jag vill inte att någon ska leva som jag önskar förutom jag själv. All andra får leva precis hur de vill. Länge leve demokratin!

   Man kanske behöver fokusera på annat om man gått igenom det som du säger att hon gått igenom. Kanske enklare att fokusera på sig själv och diet än att fokusera på det jobbiga man gått igenom

   Att skippa choklad är inte att gå på strikt diet…

  Väldigt många unga tjejer mår väldigt dåligt idag vilket i stor grad Instagram är skyldig till. Sorgligt nog har tjejer i alla tider brottats med de här problemen. Jag minns vad jag själv brottandes med långt innan sociala medier fanns. Många konton ger ju också stöd och igenkänning och jag tror vi måste prata mer om vikten att följa konton som får oss att må bra och som tillför substans och komma bort från det ytliga som ingen mår bra av egentligen.

  Men att hoppa på enskilda gör inte saken bättre. Varför måste Stina av alla lägga sig i vad Annica postar? Skriver hon till henne annars?
  Jag tycker det är så jäkla oförskämt. Så trött på de som ska bråka och tjafsa. Det är verkligen kontraproduktivt! Kanske har Annica själv en ätstörning och inte förstår bättre?
  Det är som om vissa, framförallt feminister, bara väntar tills de kan slå ner på andra för att de betett sig fel eller lagt ut något som inte stämmer med deras åsikter.

  Annica egna konto måste väl ändå få vara hennes frizon. Bättre att avfölja personer vars inlägg man inte stöttar.

   Det är ju fame och pengar och kredibilitet folk (inklusive Stina) primärt vill åt. Annars hade hon självklart inte utnyttjat Annikas konto om hon ville säga nåt seriöst om ätstörningar eller normer…

    Vilken intelligent slutsats!

   För att denna ”enskilda” når ut till minst 150 tusen pers. Hade Stina kommenterat någon småstadsmorsa som har 167 följare hade man absolut kunnat kritisera henne för att hoppa på enskilda. Att vara influencer, dvs ha det som sin främsta inkomstkälla, innebär väl ändå i sig en vilja och ambition att påverka.

    Jo jag förstår att hon når ut till många men tror du att de 150 K följarna är födda igår? Om man postar denna typ av inlägg så brister man helt klart i omdöme. Jag gillar bara inte när andra kända personer med en stor följarskara ska tala dem till rätta. Det skapar ofta en hatsvans. Jag vet att Stinas syster gick bort i anorexi och jag skulle hellre önska hon varnade Annica av medkänsla att hon kan vara i riskzonen om hon känner så,

  Jag förstår delvis problematiken i det hela då det kan vara unga följare som kan ta hennes kommentar helt galet. Vilket såklart inte är okej. Men för mig verkar det mest som att det är äldre personer som går bananas över detta. Överviktiga med kanske? Har jag fel? Anledningen till min fråga (som INTE är ett påhopp på överviktiga och/eller medelålderskvinnor) är just för att jag inte alls blir varken triggad eller illa berörd av hennes inlägg. Och jag har ändå varit riktigt svårt sjuk i anorexi under 11 års tid, så illa att jag inte höll på att överleva. En vidrig sjukdom som bör tas på största allvar. Jag är frisk idag och har jättesvårt att förstå logiken i vissa påhopp människor gör. För mig personligen är steget från att skämta lite om att det räcker med att kolla på en chokladkaka för att gå upp i vikt nu när man är 30 år, vääääldigt stort. Förstår att alla inte fungerar likadant. Men ville ändå dela med mig då jag trots allt varit sjukligt ätstörd.

   Jag håller med helt, jag tror också det bara är överviktiga eller såna som själva inte har tillräckligt med disciplin för att hålla sig borta från skräpmat osv som blir argast över detta. Känns som att de projicierar sina egna tillkortakommanden och tar ut det över en uppenbart snygg och smal tjej.

   Jag tycker kommentarerna i denna blogg ger mig mer komplex ibland än Annicas inlägg. Tycker ofta när det är inlägg om övervikt så ska det alltid hånas av vissa här. mycket bodyshaming osv. vet ej om det är troll eller om det verkligen är folk som har så tråkig kvinnosyn.

   Medelålderskvinna med lite mage här! Jag är rätt otränad, har definitivt inga magrutor och äter gärna choklad ibland. Blir inte ett dugg kränkt av Annicas inlägg! Hon gör väl som hon vill, snygg kropp har hon också och man förstår att hon bryr sig om hur hon ser ut. Det är tillåtet! Alla får göra som de vill. Jag förstår verkligen inte varför Stina Wollter ska in på unga tjejers konton och härja. Otroligt oskön attityd från en äldre kvinna med många följare, följare av en sort som tenderar att dreva.

   Handlar ju om att det är en trigger för vissa människor med ätstörningar. Exempel för mig som brottats med ätstörningar i över 20 år, så är det triggande att en smal tjej säger att hon behöver gå ner i vikt. En SMAL person som vill gå ner i vikt är för mig bara ytligt.

  Hon kanske ska hålla sig till att göra i lägg om hur man sträcker ett lakan för att sova bättre…

  Hon tjänar pengar på sitt utseende inte sitt intellekt så

  Skrev hon något innan? Nu är det bara en 😒

  Tror det är många som känner igen sig i vad Annica skriver och är ju sånt man kan säga till sina vänner och prata om. Hon försöker kanske hålla en lättsam, vänskaplig ton helt enkelt. Oavsett orsak till att man går lättare upp som 30-åring jämfört med 20-åring så ska man väl inte behöva låtsas som ingenting om man upplever att man inte kan gå ner i vikt och samtidigt äta choklad? Alltså, en del läsare kan säkert fortsätta äta choklad utan att gå upp i vikt, andra fortsätter äta och går upp i vikt och andra känner igen sig och avstår.

  Förstår inte varför folk med matproblematik går in på Instagram och blir triggade, Instagram som plattform vill att man skall må dåligt för då använder man deras plattform mer.

  Suck

  Här gick jag in och trodde att det varnades för något riktigt.
  Typ i klass med Alexandra Nilssons inlägg om att man bara ska äta tomatskivor och barnmat om man vill kunna räkna sina revben.

  Istället möts man av det här..

  Jag vet inte vad jag är mest besviken över. Att folk verkligen tar det här som något som ska triggervarnas och diskuteras om, eller att det här inlägget egentligen inte handlade om någonting alls.

   Tyvärr verkar det vara de som inte kan hålla sig borta från skräpmat och socker som blir mest triggade.

  Förstår inte varför vissa ska gå i taket för allt, och tillrättavisa andra på ett översittarsätt. Det är som att en del letar ”fel” för att få rasa, vara duktiga och få en chans till lite ”rampljus”. Vissa letar fel för att tjafsa, obegripligt. Och den som kommenterat så sjukt och elakt, vilken galning. Skrämmande. Samma person hänger säkert härinne, tycker man känner igen sättet hen skriver på. Hens eget beteende på sociala medier är definitivt inte okej, kanske hen skulle tänka på innan hen attackerar andra så. Herregud alltså.

  Snarare ärstört att inte kunna hålla sig borta, tänk om man hade sagt att man inte kan hålla sig borta från alkohol? Hade ju blivit ombedd att söka vård. Det verkar dock vara folk som är överviktiga som triggas mest av sånt här. Min mammas syster som gjort två bypass operationer och ändå står på sin gamla vikt då hennes matvanor är katastrof blir typ sur när jag inte vill äta gott som hon hämtar, bullar kakor osv. Jag är inte ätstörd nånstans men undviker sånt då jag inte är ett stort socker-fan men också för att jag är mån om min kropp och vill vara smal. Hon brukar fråga mig hur jag kan stå emot (som att jag ens kämpar, jag vill bara inte?) och att det vore bätre om jag åt den jävla kanelbullen som jag inte ens tycker om. Vem är ätstörd här? Jag som kan gå utan allt onödigt skit men även äter lite av sånt då och då, eller hon som inte kan hålla sig borta från mat likt en heroinist? Klart det är hon, men det är lättare att klanka ner på folk som gör det man själv egentligen vill göra men inte pallar

   Man kan helt klart vara ätstörningar som tjock. Många tjocka människor är det. Att vara ätstörningar innebär inte automatiskt att man är smal

  Förlåt men jag ser ingen text alls. Bara en emoji. Har hon redigerat texten?

   Inlägget: The difference between 20 and 30? Well!! When you’re in your 20s you can party all week, workout one time and then weii you get a six pack.

   When your in your 30s, damn! It takes months or maybe even years. And if you even look at a that chocolate -girl you’re doomed!

   So that means I can not have chocolate for a while. Have a great day! 🍫

    Oj. Ok. Nej det verkar vara borta nu och alla kommentarer med.

  De flesta ser bättre ut och känner sig lättare och rörligare i kroppen utan övervikt.
  På mig är det en otrolig förbättring utseendemässigt när jag går från bmi 24 till 22 till exempel. Det är inte många kilon som skiljer, men mitt ansikte och min mage får en helt annan form och jag känner mig fräsch och söt, vilket påverkar mig positivt. Jag sover också bättre när jag är smal, och svettas mindre. Storlek eller BMI, i slutändan är det hursomhelst trevligare och skönare att vara smal.

   Smal smal smal för det är det enda viktiga i livet 🙄

  Vad är det med att vara öppen att man håller inne med mat och godis för att komma i form som sticker ut så? Tänker att det är samma för någon som har problem med alkohol, att se fredagsbubbel eller lite myyys med ett glas rött kan också vara triggers? Hur påverkar det unga som inte har pengar med all konsumtionshets och koder och rabatter? Hur påverkas barnlösa om bebisinlägg där man förklarar att detta är meningen med livet? Men så fort ngn pratar om att komma i form genom att ändra på hur man äter ska det diskuteras i oändlighet. Det är ju dessutom sant, låt bli chokladen och det blir lättare att komma i form.

  Om Ida Warg får träna får väl Annica skippa chokladen? Svider det så mycket med smala människor eller vad är grejen? Hon vill vara smal då kan man inte äta så mycket choklad. Enkelt!

   Ja det är klart. Folk här inne hatar snygga tjejer utan valkar. Tyvärr. Tack och lov att verkligheten utanför denna skitblogg är helt annorlunda

    Jag är smal, snygg OCH äter choklad! Jobbigt va?

     Ja du det är jag med men jag kan inte äta en hel
     Marabou varje dag som jag önskar att jag kunde och inte röra på mig alls för då kommer jag inte vara så smal länge. För de flesta normalviktiga fungerar kroppen så. Om du är en sån där som kan äta tre hamburgare och två pizzor om dagen och hålla vikten så grattis, men för de flesta måste något som heter måttlighet tas med i ekvationen

  Hon är ju inte så bright som ska träningshetsa och skaffa 6-pack som infertil kvinna.
  Vill hon ha barn bör hon se till att hålla fettprocenten högre än så.
  Jag hoppas hon blir gravid. Men chansen minskar ju som hon agerar.

  Otrevliga kommentarer, men vad som trots allt kan vara relevant är att hon kanske får missfall för att hon ÄR ätstörd och inte äter tillräckligt? Kroppen är smart, den fattar ofta att det inte är läge att bli, eller behålla en graviditet om kroppen inte får i sig tillräckligt med näring. Visst finns undantag, som många kvinnor även i svältdrabbade länder, men det finns också många som har barn sedan innan dom vittnar om missfall efter att de gjort stora viktnedgångar och dylikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *