Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

614 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    RIP Einar❤️

      Jagad, skjuten, rånad, hånad. Fy f*n för alla som har medverkat till den här samhällsutvecklingen.

        Han var knappast oskyldig. Men, ingen förtjänar att dö på det sättet.

          Vad menar du med att han knappast var oskyldig kan du utveckla?

            Antagligen menar personen att han också medverkat till den här samhällsutvecklingen

            Han plus två personer till greps i början av oktober för en knivskärning på en restaurang.

            Är ju bara ett par veckor sen han och två (?) till greps för knivskärning inne på en restaurang. Att han dessutom syntes konstant med gängkriminella är väl inget bra tecken. Betalade dem dessutom för att jobba för honom. Självklart hur sorgligt som helst det som hänt, men är ju inte en liten pojk som levde ett hederligt liv med vanligt folk runt sig.

            [Borttagen kommentar]

              Det är ett rykte, inte bekräftat på långa vägar. Varför skriver du rykten som om det vore sanning?

                Bekräftat, stod i etablerade media idag

                  Men sluta ljug för i helvete. Polisen utreder om det finns kopplingar men det är INTE bekräftat.

                    Snälla, snuten kom in i en lägenhet där han försökte stjäla deras pistol för ett par veckor sedan.

                      Jaha så därmed har han begått ett mord. Tur att inte du jobbar inom rättsväsendet!

                  Varför i hela världen ljuger du (dåligt)? Du vet att i Sverige som är en rättstat bekräftar inte ”etablerade medier” brott. Någonsin. Det gör domstol. Efter polisutredning ledd av åklagare.

            Han gjorde väl sitt bästa för att marknadsföra sig som grovt kriminell. Det är bara att lyssna på hans låtar och titta på videos. Att det skulle vara en fiktiv persona är inte troligt med tanke på de brott som han är dömd för.

            Men snälla, han var själv kriminell.
            Han var inget oskyldigt litet lamm.
            Umgås man i de kretsarna, och gjorde vad han blev elpistolad för så tro fan att man för eller senare råkar ut för skit själv.
            Lär unga att det är losers som är med i gäng.

            Sen förtjönar inget att dö, men leker man med elden blir man lätt bränd.

              Så j äcklig kommentar. Fy f. Helt verklighetsfrånvänd. Du vet väl att allas liv ser inte likadana ut. Alla har inte samma förutsättningar.

                Fast väljer man att leva ett sådant liv och hänga med kriminella ”för att det är coolt” då får man faktiskt skylla sig själv. Har inget till övers för kriminella som förstört livet för oskyldiga människor genom att råna, misshandla, jaga eller håller på med droger eller ska leka med vapen och hålla områden i skräck som de anser är deras ägodelar blir själva utsatta för brott. Tycker däremot synd om deras familjer som inte fick vettiga ungar som kan göra rätt för sig och skaffat sig ett riktigt liv.

                Unpopular opinion men det är så jag ser på det. Bullshit att försvara deras leverne med att ”alla har inte samma förutsättningar” nej, det har alla inte men de väljer själva att vara en del av det för de tror inte på att de kan förändra sig själva. Man är inte dömd till att leva på ett visst sätt. Många av dessa kriminella har ju själv valt detta liv för det ger respekt och det är coolt att sätta skräck i andra människor till att göra som de säger, tror fan inte att Einar levde ett dåligt liv innan han valde att bli kriminell, snacka om att förminska deras familjer som kanske inte har det lika gott ställt som du.

                Nähä, klart jag vet.
                De flesta i orten väljer att leva ett lagligt liv, och de har samma förutsättningar som de som väljer den andra vägen.

          Oskyldig? Asså varför orka dra en sån. Oavsett vilka människor som han har haft kontakt med och varit inblandad i så är det hemskt. I slutändan är det en till mamma kommer att begrava sitt barn.

        Det är inte samhällets fel. Han var kr iminell och rörde sig i såna kretsar och hade kopplingar till flera kri minella nätverk. Han har även blivit d ömd för flera brott. Orka helgonförklara honom. Det var bara en tidsfråga…. Ger man sig in i leken osv

          Äntligen nån som tar bladet från munnen!

          Nej inte alls samhällets fel. Hur många kriminella är svenskar? Hur många svenskar rånar folk varenda jävla kväll?

          Så äcklig kommentar. Helgonförklarad? Du kan inte dra alla över en kam. Det är helt vansinnigt! Jag och många andra är bekymrade att en 19 åring har dött. Ännu ett till ungt liv som har släckts.
          Och varför så dramatisk? Ger man sig i leken får man leken tåla?? Varför så j empatilös? du är en av människorna som hade inte öppnat munnen om någon i eran närhet hamnade i den ruschen. Då hade det vart vila i frid. Ni hade inte överlevt 15 min i den hetsen så pratar inte om lekar ni aldrig har lekt.

            Så bra skrivet Sara! ❤️ Sorgen är ju att ett ungt liv hamnar snett och får avsluta sitt liv på det här viset som Nils gjorde. Vem förtjänar att bli avrättad? Ingen. Oavsett vad man bär med sig eller gjort. ? Jag sörjer Nils som artisten Einar men även som den lilla 19 åringen han var.

        Kan någon förklara för mig hur en kriminell och drogmissbrukare kan hyllas? Ingen förtjänar att dö, men därifrån till att hyllas?

        Om t ex en programledare i tv4 blir påkommen med ngt olagligt blir hen utslängd i kylan och alla tar avstånd.
        Ikväll, på bästa sändningstid, hyllades Einar i Idol. Vad sänder det för signaler till målgruppen av programmet?

        För mig är det helt befängt!
        Igår, i förgår dog någon annan i gängkriminalitetens nätverk. Varför var inte dennes liv något som man brydde sig om? En rubrik i tidningen, ingen bryr sig. Men idag ska alla bry sig!

        Ungefär som när covid-19 skördade offer efter offer. Ingen brydde sig tills Adam Alsing avled i sviterna.
        Tycker det ör så skevt!

          Skämtar du? Du undrar varför inte hela Sverige brydde sig om ”någon annan i gängkriminalitetens nätverk”? Jadu. det krävs inte många hjärnceller för att lista ut det. Ledtråd: Var han känd?

          Nu är det iof många fler än du tror som bryr sig allmänt eller lider personligt av offer för gängkriminalitet. Eller så är folk oroliga över att de själva eller deras barn ska vara på fel plats vid fel tillfälle. Igår mördades en nittonåring som är känd och har ett namn och ett ansikte. Tycker du på riktigt det är konstigt att folk bryr sig?

          Här har du en som håller med dig, Marie. Offentliga personer blir ansiktet utåt för ett visst fenomen men tyvärr ofta på så felaktiga grunder. Någon får smaka på sin egen medicin och sätts närmast på piedestal. På flera sätt är vår samtid så oerhört märklig.

            ”Smaka på sin egen medicin”? Skärp dig. Kan vi inte visa lite respekt istället? Det är ett dygn sen han blev mördad.

              Och ett par veckor sedan han knivskar någon på en restaurang. Mordförsök enligt brottsrubriceringen. Källa: SVT nyheter

                Marie. Oavsett vad som skett eller vad den här pojken gjort förtjänar han väl inte att dö på det viset? Skärpning. När ska jag mista sista hoppet om mänskligheten? Jag borde bara ge upp om er. ?

                  Nej han förtjänade inte att dö. Men varför låtsas som att han var en ängel?

                    Ingen har ju gjort det!

                  Elin, jag skrev ovan att ingen förtjänar att dö.

                  Men tycker också det är viktigt att inte glorifiera.
                  Vi har ett ansvar gentemot våra barn att visa att våld och droger aldrig är okej på något sätt eller vis.

                  Det är sorgligt och respektlöst på det sätt som en del rationaliserar kring hans död. Låt människor och hans nära och kära få sörja i fred. Ta ett steg tillbaka och håll åsikterna inom sig själv.
                  Vi behöver ha ett vuxet samtal om kriminalitet om utanförskap om subkulturer om hur det är att växa upp i ett segregerat Sverige. Med det samtalet ska inte föras nu och när det förs måste det leda till konkreta resultat. Vi har inte råd att slösa bort något ungt liv. Vi får inte ge upp.

          Han hyllas inte för att han är kriminell. Han hyllas för att han var en känd artist som har gjort musik som många gillar.

          Menar du att man inte får hylla folk som använder droger eller hur tänker du? Kan tala om för dig att många politiker, skådespelar och artister använder droger. De är fortfarande människor.

          Med ditt resonemang får man inte hylla Beatles eftersom de rökt gräs? Leonardo di caprio får inte hyllas? Osv osv.

            Musiken handlar ju om hans kriminella livsstil så det var verkligen en haltande jämförelse.

              Och? Får man inte hylla musik som handla om kriminalitet? Enligt vem?

                Klart man får, men inte särskilt smart om man vill ha ett samhälle utan snorungar som springer omkring och skjuter ihjäl varann.

            De var vad jag vet inte gängkriminella…

            De var vad jag vet inte g ä n g k r i m i n e l l a…

              Var går gränsen och vem bestämmer det? Vid gängkriminalitet? Drogmissbruk?

              Nej men det funkar inte så. Tur att de flesta av oss förstår det. Han förtjänar absolut att bli hyllad för sin musikalitet trots sina handlingar.

      Så himla sorgligt. När jag tittat på bilder på Einar så får jag inte ihop hans pojkansikte och ängsliga och oskyldiga ögon med den värld han försökte passa in i och de brott som har gjort sig skyldig till..

        Vilka brott har han gjort sig skyldig till? Har endast sett att han varit ”stökig” men inget konkret

          [Borttagen kommentar]

            Nej det är absolut inte bekräftat att det skulle vara han som har anstiftat. Det är spekulationer baserat på några låtrader. Skriv inte sånt som sanning när det inte är bekräftat.

              Han har ju flertalet domar på sig

                Gällande mord vilket Milas kommentar gällde? Svar nej.

              Han tappade nedlåtande om en kr i minells döda bror. Det räcker för att bli raderad?.

          [Borttagen kommentar]

            [Borttagen kommentar]

              Kan du inte säga vad han är dömd för? Inte sett något skrivet om det i nyheterna

                Står på lexbase. Inga mord iallafall.

                Varför godkänner du en moddad kommentar för att sen ta bort den? Och varför får man inte nämna att han förekommer i utredningar om grövre brott? ? Han gör ju det?

                  Fast du skrev inte att han förekommer i utredningen. Du skrev att han ligger bakom ett mord, vilket inte är sant.

                    Hur vet du att det inte är sant?

                      Vet du inte hur rättsystemet är uppbyggt? Man kan liksom inte gå runt och anklaga folk för mord pga några låtrader. Kom igen.

                      Jag vet mycket väl hur det fungerar och jag baserar inte min fakta på låtrader.
                      Kom igen.

                      Din ”fakta” ja. Dags att ringa polisen om det är så att du vet något ingen annan vet Mila.

                      Kom igen själv! Han har inte blivit dömd för nåt mord! Om du vet nåt som skulle klara upp det mordet, kontakta polisen !

                    Camilla, jag förstår att det måste vara jättesvårt ha en plattform för debatt och vilja tillåta folk uttrycka sig om en sån här händelse. Men jag tycker du borde stryka allt som handlar om grov ryktesspridning.

          Anon läs om Einar, så kan du samla ihop fakta om hur han levde. Hur har du missat det?
          Det som hänt är fruktansvärt sorgligt, speciellt för hans nära. Men om man lever i kriminella kretsar så är det ingen dans på rosor.

            Har mest fått min info om honom från Sveriges radio och olika poddar som nämnt honom men de nämner inte vad han är dömd för så tänkte om någon kunde säga det här, tror inte jag kommer lägga tid på research har aldrig uppskattat hans musik när den spelats men alltid tragiskt när unga människor dör i onödan

          Han är dömd för väpnat rån och minst 2 fall där han knivhuggit personer.

        Du får inte ihop hans blå ögon och vita hud med kri minalitet? Han var långt ifrån oskyldig herregud vad naiva ni är.

          Nej, tänker mer på hans blick, hans hållning osv. Hade jag mött honom ensam ute en kväll och inte vetat vem det var så hade jag inte blivit rädd. Vilket kan kan bli när jag möter män ute en kväll själv, oavsett hudfärg, etnicitet osv. Rädslan och bedömningen görs mer på sättet personen rör sig på och dennes blick.

            Var åtminstone ärlig med att Einar inte är din typiska gängkriminella pga svensk. Inte en massa bs om hans blick och hållning och whatever. Förlåt men skrattretande.

              Så alla gängkriminella är vanligtvis invandrare? Det visste jag inte

        Billy the kid såg också barnslig och gullig ut, han sköt 21 pers.

      Absolut. Men man läser om skottlossningar varje dag. Varför ska han få så mycket uppmärksamhet när det skrivs EN artikel om de andra dödsskjutningar runt om i Sverige. Nu kommer det skrivas om Einar över helgen, om inte längre.
      Krävs det att en kändis ska dö för att andra kändisar och politiker ska ryta ifrån?

        Varför ska alla alltid bli så förvånade… Så om Stefan Löfven dör så ska det få samma mediautrymme som om Kurt Andersson i Borlänge dör? Det är fullt naturligt att någon väldigt känd får mer uppmärksamhet i media än en okänd. Det här handlar inte om hudfärg och Einar var också från orten så dra inte det kortet..

          Var han från orten? Var kommer han från?

            Han är uppvuxen i Enskededalen.

              För en som inte är stockholmare. Vad ör det för typ av område?

                Dålig förort.

          Nämnde inget om orten.

        Förstår du verkligen inte varför mordet på den kändaste rapparen i Sverige får mer uppmärksamhet än när någon okänd dött?

        Så osmakligt med er som ska gnälla på att detta är uppmärksammat.

          Är han den kändaste rapparen? Tror nog Petter, Ison och Fille, Timbaktu med mera är mer kända i Sverige. Kanske kändaste rapparen bland barnen men inte över alla generationer.

            Just nu är han det. Dessutom kändare än vad Ison och Fille någonsin varit. Bara kolla views på youtube, han är tom känd utomlands. Men varför ska du gnälla om att det uppmärksammas? Det är bara osmakligt som sagt.

            Han var den mest streamade i Sverige, kändast är kanske fel ord, men definitivt populärast just nu.

              Han köpte sina streams.

                Nej.

            Ojj, har de blivit skjutna också? Håller med- jättekonstigt det inte blivit stort mediepådrag om det- så fruktansvärt.

        Med tanke på medias bevakning av rättegången och hela encrochatt grejen vilket Einar skulle vittna i så är det väl fullt förståeligt att det uppmärksammas, skulle nog även uppmärksammats om det var något annat vittne som blivit mördat

          Einar skulle inte alls vittna, han ville inte medverka i utredningen. Det var hans mamma som anmälde, inte han själv, han ville inte ens det.
          Men med det sagt så är det här också bara ett bevis på hur trasigt landet och rättsystemet är.

            Han skulle bli hämtad med polis för att han inte ville vittna, han skulle då bli tvingad till att infinna sig

              Absolut, men han kan fortfarande sitta knäpptyst, eller hur?

                Så enkelt är det inte. Om man tiger kan man bli häktad eller få betala vite. Krävs särskilda skäl till att få ok att inte säga något.

                  Alltså snälla uttala dig inte om saker du inte kan någonting om. Om du är målsägande i ett åtal så kommer du aldrig att bli häktad bara för att du inte vill uttala dig i en utredning eller domstol.

                    Än en gång lyckas staten köra ner ett vittne i graven.

                      Om denna person inte hade umgåtts i kriminella kretsar, så hade han med all säkerhet varit i livet idag. Med det inte sagt att det inte är oerhört tragiskt att detta hänt.

                    Det är vad TrH brukar göra. Så uppenbart att det är hon.

                    Var han målsägande eller kallad som vittne?

                Hur går det ihop med vittneseden? Uppriktig fråga alltså.

                Han var fortfarande listad som vittne och tycker det är ganska relevant i frågan varför detta mordet uppmärksammats

                  Ja det finns ju en anledning till att det har blivit mer och mer vanligt med att vittnen inte träder fram trots att polisen vet att det finns vittnen som har sett exakt vad som har hänt.

                  Lyssnade på en podd om ett knivdåd på en station. En kvinna tog upp telefonen och skulle ringa 112 varpå en man brevid henne frågade om hon verkligen ville göra det. Det där är inga du vill vittna mot sen. Ot, minns inte vilken podd eller avsnitt det var. Någon av de typiska true crime-poddarna. Någon som känner igen? Tänkte på avsnittet i samband med det här dådet faktiskt.

                    Kanske inte ens var med kniv nu när jag tänker efter men ni fattar ?

                    Man kan ringa 112 anonymt.

                      Jo men det kanske man inte tänker på när man är i chock efter att just ha sett ett mord.

            Jo han skulle vittna nästa fredag o bli hämtad av polis till rätten. Sen om han skulle sagt nåt är en annan femma.

              Det är helt sjukt att man som vittne ska behöva betala med sitt liv

                Han har inte betalt med sitt liv för att han är vittne. Snälla, sluta svamla.

        Fast när oskyldiga dör blir det också stor uppmärksamhet och det rapporteras om det på årsdagar osv. Tex flickan som dog för att hon var på fel plats vid fel tillfälle eller mamman som dog när hon håll sitt barn, en annan tonåring som dog medan hon facetimade med sin vän och blev beskjuten med hagelgevär genom väggar/fönster.
        Kom igen, media rapporterar mer och mer om sådant som sker oavsett om det är en känd person eller inte. Jag tycker dessutom att de ofta återkommer om det händer något i ärendet eller tar upp gamla händelser med nya om det finns eventuell koppling osv.

      En viss kändis har skrivit en vacker text om Einár och såklaaaart taggat hans mamma. Varför leda tusentals människor in på mammans konto (som är privat). Skriv av dig för all del men lämna hans föräldrar utanför.

        Booken?

          Om det är Bookem måste hon ha redigerat det, här finns inte Einars mamma taggad: https://dumpor.com/c/8271908970624000962

            Jo, hon är taggad i bilden.

      Alltså förlåt men ska du skylla på BARA Asamhället? Haha orkar inte. Einar var toppstudent med ett skötsamt umgänge? Inte en kriminell rappare som hade kopplingar till flera kriminella nätverk? Snällaaa! Tragiskt att killen är borta, ja, men är man med i leken….

        Är man med i leken så vaddå? Det är ett mord på någon som var nitton. En människa alltså.

          Ja du leker man gängkri minell och snackar skit om folks döda anhöriga ökar risken för att mördas? Eller exakt vad är det du inte fattar?

            Många som resonerar som du, att man ska bli mördad för att man snackar skit om folks döda anhöriga. Helt galet. Vila i frid Einar.

        Är det hans fel att han hamnade snett då? Kan hända alla som kommer ifrån en svår uppväxt. Tror säkert att han hade önskat att han var en skötsam toppstudent.

          Hört talas om ett eget ansvar?

            Ja ett barn har faktiskt eget ansvar att hamna rätt!!! Eller inte. Hamnar man snett i yngre år så går det lätt åt helvete och nej det är bara inte ens eget fel.

              Han hade föräldrar. Börjar man tycka synd om alla hamnar vi i exakt det läget där Sverige är nu.

                Hans föräldrar kunde inte skydda honom från att bli mördad.

                Så om man har dåliga föräldrar får
                Man skylla sig själv?

              Han var vuxen.

                Som hamnade snett som yngre.

            Blir så sjukt besviken på hur många av er resonerar. ”Eget ansvar”, ”han får skylla sig själv”, ”är man med i leken”

            Det är en NITTONÅRING som har blivit avrättad. Och ni vuxna människor skriver sånt? Hur fan står det till egentligen? Jag förstår verkligen att många yngre saknar förtroende för vuxna.

              Vi vuxna saknar förtroende för er.

                Tuffing!

              Det hade verkligen suttit fint med lite ödmjukhet inför det faktum att alla inte har samma förutsättningar i livet. Vi är olika, men vill alla må bra och vara lyckliga, även om alla inte vet hur.

                Alla har kanske inte samma förutsättningar från barnsben men nån gång blir man vuxen och måste ta ansvar för sitt beteende. Einár hade väl alla förutsättningar nu i vuxen ålder att leva laglydigt. Han hade pengar och uppenbarligen talang, och behövde knappast hålla på med kriminell verksamhet för sitt levebröd.

                Precis. Han blev avrättad och folk försöker rationalisera det?

      Einar ❤️

    Jag är så ledsen. Jag pluggar andra året på en civilingenjörsutbildning och varje dag är en kamp. Jag känner mig så otroligt dum jämfört med alla andra och eftersom vi ständigt jobbar i grupp i labbar och projekt så blir det väldigt påtagligt. Funderar varje dag på att hoppa av men samtidigt är det det här som jag vill göra, men jag kanske inte är smart nog. Har klarat alla kurser hittills och inte behövt göra någon omtenta men ibland känns det bara som att jag lyckats klara mig pga tur eller liknande och som att jag egentligen missat massor av grundläggande kunskap som jag bör besitta vid det här laget. De andra i klassen verkar förstå allt så mycket snabbare än mig och ha koll på en himla massa saker som jag inte har.

    Jag pluggar dagarna i ända och kan aldrig släppa plugget om jag väljer att ta ledigt för en stund. Vissa dagar mår jag så dåligt så att jag vill försvinna från denna värld. Är det någon som har haft samma känsla på universitet men sedan ändå trivts bra i arbetslivet?

      De andra känner säkert samma sak. Har du klarat dig hittills så är du väl visst smart nog! ?

      Hej!

      Jag tycker du ska ta kontakt med Studenthälsan på ditt universitet. Mejla dem och berätta hur du känner och mår. De är till för sånt.

      Från någon som satt i din sits:
      1. Att känna sig dum i sammanhang där man bara jämför sig med lika intelligenta människor är en känd sak och heter impostor syndrom.
      2. Livet är mycket större än plugget, detta förstår man först efter man är klar med utbildningen och kan inte hitta jobb trots alla sina meriter. Så social nätverkande, arbeta i grupp etc är lika mycket värd än plugg. Så helgen ska du ägna åt sociala umgänge detta är lika viktigt när man söker jobb.
      Love and Peace

      Du är inte ensam! Har under hela min utbildning haft samma känsla. Rädd inför varje tenta för att inte förstå och faila (denna känsla har inte varit sann då jag varje gång klarat allt galant men ändå så tror jag inte att jag kommer klara det nästa gång det är dags). Har haft känslan av att alla fattar mer än mig och gör allt så lätt. Har haft många perioder då jag bara velat försvinna, gråtattacker (skäms på ett sätt över att jag gråter pga skola), ångest, ingen matlust osv, inte kunnat sova riktigt. Stress och lite magont är nästan alltid med mig. Så jag förstår dig! Har själv känt mig så ensam i det här. Har till och med ringt och pratat med programansvarig vad det innebär att hoppa av/pausa. Dock valde jag att fortsätta för någonstans har det känts som att jag aldrig kommer vilja gå tillbaka till att plugga klart då den här dåliga känslan är så stark (dvs vill inte uppleva den igen då jag vet hur dåligt jag mått). Men nu har jag ca 3 månader kvar! Försöker tänka på det nu när ångesten över det sista härjar inom mig. Det som inte har fått mig att ge upp är också att jag har jobbat tidigare inom det jag utbildar mig till och jag vet att det är det jag vill för trivdes med jobbet (hade dock inte samma ansvar då eftersom jag inte hade utbildning). Har också fortsatt kämpa för vet att denna kamp hade jag haft oavsett vilken utbildning jag skulle ha tagit mig an. Tänker då att jag inte kan låta detta hindra mig?! Har också haft en del kontakt med studenthälsan via skolan samt psykolog via Kry (tips att använda onlinetjänst så blir det inte lika jobbigt att ta tag i det). Så verkligen ett tips att prata med någon utomstående och inte bara någon i ens närhet. Har fått en del redskap att använda mig av när paniken kommer och hur jag kan försöka jobba med mina tankar – det sitter ju i hjärnan det som får oss att må såhär dåligt. För DU ÄR BRA, TILLRÄCKLIG(T SMART), KUNNIG, DU KAN OCH DU KOMMER BLI EN BRA INGENJÖR. Viktigt att försöka komma ihåg att även om det skulle gå dåligt i skolan, omtenta och allt det där så sitter inte ditt värde i det, du är bra ändå! Stor kram från en som också dras med dessa tankar

        Alltså åh. Har såååå mycket jag skulle vilja säga dig. Vill typ be dig ringa mig!!!! Har tagit examen som civilingenjör nu men S*TAN vad tufft det var under utbildningen. Förändrade liksom hela min syn på mig själv och på livet typ. Jag förstår dig till 100%. Mina gamla kursare förstår dig till 100%. Är alla öppna med det? Nej. De flesta håller masken utåt. Högpresterande människor. Jag behövde gå till psykolog vid två olika tillfällen av utbildningen för att ta mig igenom det. Jag sjukskrev mig tom för utbrändhet en månad under tredje året. Jag har klarat utbildningen idag på 6 istället för 5 år med bra betyg och är så stolt att jag vill gråta och har gråtit floder över lättnaden.

        Har såååå mycket tankar o känslor kring detta att jag inte kommer kunna få ner det här tyvärr. Så frustrerande.

        1. Jättejättejättemånga mår dåligt likt du gör. ABSOLUT mer regel än undantag. Vissa människor kanske inte visar det – men hur mycket visar du själv det då? Snälla, du har KLARAT alla tentor hela första året?! Skojar du, förstår du hur duktig du varit? Fatta alla i din klass som hoppat av, kuggat många tentor, blivit av med CSN, skrivit omtentor – fatta hur dom ser på dig?! Du har klarat ALLT! Guuud snacka om att du inte ska känna dum, tycker inte dom andra heller ska göra det men där har du ju svart på vitt.

        2. Utbildningen är gjord för att vara tuff (vilket jag inte tycker är okej). Våra lärare förväntade sig 50-70 h i veckan av oss, det är typ olagligt. Våra HP går inte att jämföra med nästan nån annan utbildning. Det är en annan VÄRLD.

        3. Jag lovar första åren är värst. Fyran och femman är nästan enkla.

        4. Du har prestationsångest. Att du säger att du vill försvinna vissa dagar är ALLVARLIGT och låter som att du är på väg in i depression. Du behöver söka hjälp, du ska inte må så här.

        5. Jobbet som civilingenjör är (för mig och många jag känner) såÅÅåÅåÅå mycket lättare än utbildningen. Redan första veckorna när jag börjat jobba var det som en Sten som lyfte och livet blev kul och rimligt igen typ.

        6. Var det värt det? Kanske inte. Är galet stolt över mig själv nu, tjänar bra, har ett roligt jobb, men dom åren jag pluggade missade jag mycket privat som aldrig kommer tillbaka. Jag tackade nej till födelsedagar, firanden och tid med nära och kära för att plugga jämt. Det viktiga tycker jag är att du KAN klara utbildningen på pannben men tänk också på att livet måste vara värt att leva under tiden. Man kan inte leva i framtiden. Ta hand om dig. Sök hjälp. Inget är värt att du ska må dåligt. Stanna upp – ta längre tid på dig med utbildningen om du mår bättre av det. Världen kommer inte sprängas för att du hoppar över en tenta eller stannar upp. Åh, så mycket jag vill säga dig, känner så för dig och önskar jag kunde hjälpa dig må bättre i detta ❤️

          Haha alltså bara alla tusen svar från folk dom känt likadant borde ge en fingervisning om att typ alla känner likadant ?

          Mvh,
          B längre ner som skrev typ exakt samma sak

          Nej utbildningen är inte gjord för att vara tuff. Den är gjord för att innehålla all den kunskapen som krävs för att kunna jobba som ingenjör sen. Som min lärare på utbildningen sa, att studenter klagar på att det är för tufft men det är dom som i framtiden ska se till att broarna han kör på håller och att flygplanen han flyger i lyfter osv. Han vill kunna känna sig trygg när han kör över en bro.

      Jag är i samma situation känns som att man inte fattar någonting men ibland kommer det stunder då jag inser hur mycket jag lärt mig och hur långt jag kommit trots pandemi och jobb och komplicerad boendesituation

      Du är nog inte ensam om att känna så ❤️ Har en kompis som är typ en av dom smartaste jag träffat som känner likadant, och funderar ofta på att hoppa av men kämpar på

      Du pluggar till civilingenjör? Grattis, du hör då till några av landets smartaste. Du klarar utbildningen? Grattis, du bevisar gång på gång att du är på rätt plats. Det är vanligt att väldigt smarta människor tvivlar på sig själva och sin egen intelligens. Klarar du utbildningen måste
      du måste kämpa dig igenom det här för att hade du varit något av det du intalar dig själv hade du inte varit där du är. Du kommer att tacka dig själv när du är klar.

      Hoppa inte av så länge du klarar tentorna i alla fall!!! Jag pluggade matte o kuggade flera tentor, vissa flera gånger, men tog mig igenom. Kände mig ofta värdelös o dum. Men arbetslivet har inte alla varit lika svårt som universitet, när man väl jobbat några år har man fått upp självförtroendet. Civilingenjör är en riktigt bra utbildning, så ge inte upp om du inte måste.

      Efter några år i arbetslivet kommer man knappt ihåg att man har gått på universitet. Försök att njuta av den tiden och fokusera på en utmaning i taget. Du är uppenbarligen smart nog att klara det så det enda du behöver göra är att sluta vara så hård mot dig själv.

      Jag kan bara säga att arbetslivet är sååå annorlunda mot utbildningen. Kämpa på!

      Jag vill tacka för alla fina svar! Ni ger mig hopp och styrka att fortsätta, och jag ska kontakta Studenthälsan ❤️

      Alltså ja herregud, det kunde varit jag som skrivit exakt samma sak för ett par år sen. Jag brukar aldrig kommentera, men gör det nu.
      Jag pluggade civ.ing och kände mig dum som ett spån. Jag klarade alla tentor, men fattade ingenting förrän typ dagen innan tentan. Varje kurs.

      Jag tog examen för ett par år sen och det var som om en gigantisk tyngd släppte från axlarna. Jag mår SÅ mycket bättre nu.

      Jag lärde mig ett par saker under vägen:
      – Jämför dig inte med andra. Man tenderar att jämföra sig med ”det bästa” hos andra, och då kommer man alltid vara sämre.

      – Lär dig din studieteknik och acceptera den. Du har ju klarat alla tentor, eller hur? Så du har ju gjort något rätt. Jag satt på sååå många föreläsningar och förstod noll. Allt blev mycket bättre när jag kunde slappna av i att det skulle lösa sig, speciellt när man mötte en kompis blick och insåg att den också fattade noll! Man får liksom acceptera situationens hopplöshet!

      – Jag hade önskat att jag tillät mig själv att misslyckas. Jag klarade varje tenta och tog examen med höga betyg, MEN jag blev nästan utbränd och har nog permanent skadat min hjärna. Jag är inte lika snabbtänkt längre och har extremt låg stresströskel. Dessutom har jag fortfarande inte lärt mig att misslyckas. Så ta tillfället i akt, sumpa en tenta! Ta en paus om du behöver.

      – Man måste tillåta sig själv att andas. Jag började hänga med klassens slackers och det var otroligt värdefullt att höra deras perspektiv. Innan hängde jag med en jättemysig grupp, men alla var ju som jag! Ojojoj vad vi stressade upp varandra!

      Kort sagt: Det gäller att hitta sin egen taktik för att klara det, det är inte värt att bränna ut sig, jag lovar!
      Och du är inte dum, du har bara höga krav på dig själv!

    Obs familjelivsfråga så scrolla vidare om ej av intresse.

    Första graviditetssymptom – vad och hur tidigt?

      Utebliven mens.

      Trötthet. Innan beräknad mens (märkte att jag orkade mindre på gymmet och trodde att jag skulle bli sjuk). Molvärk från beräknad mens

      Befruktningen!

      Nidblödning

      Kramp i vaden. Första och sista gången jag hade det.
      Det var kanske inte ett symptom men jag tyckte att det var så skumt att jag testade dagen efter. Gravid.

        Hur fick du för dig att göra ett gravtest för att du fick kramp i vaden?

          Jag grep efter halmstrån.

          Jag har aldrig i hela mitt liv haft kramp i benen. Hade det dock OFTA under båda graviditeterna. Så det ÄR ett gravsymtom… tyvärr. Har inte haft det efter graviditerna heller. Enbart som preggo.

            Jag får kramp i vaderna några dagar innan varje mens haha!

      Trött och lustiga,tydliga drömmar om nätterna.

      Jag är i vecka 7 (8 på måndag) men jag har inga tecken överhuvudtaget, förutom svullen mage men det är så ospecifikt. Testade 2 dagar innan mensen skulle komma (som aldrig kom) av nyfikenhet. Det är på något sätt lite jobbigt, det känns så overkligt.

      Känningar i livmodern, likt mensvärk men på ett annorlunda sätt. Svårt att förklara. Drog liksom mer på ett annat sätt. Kändes ÄNNU mer vid orgasm. Samt seriös trötthet. Detta i ca v.4-5.

      Ingenting fram till vecka 7 när jag började må illa.

      Dreglade på kudden när jag sov båda gångerna. Uppfattade det som ett ”symtom” först vid andra graviditeten

        Men det gjorde jag också under mina graviditeter, inte varje natt men några gånger. Var lika chockad varje gång och det har aldrig hänt före eller efter. Först när du skriver det som jag förstår att det kanske hade med graviditeten att göra ?

      Väldigt tydliga blodådror på brösten upp mot halsen

      Jag hade extremt oregelbunden mens så kunde inte gå på uteblivenmenssymtomet.

      Jag upptäckte båda mina i vecka 6-7. Var konstant äckligt illamående och fick inte i mig mat samt hade feberkänsla. Det var då jag testade. Graviditet nr 2 visste jag direkt vad det var när samma symtom kom.

      Trötthet samt blev illamående av att servera kaffe och alkohol på jobbet ? samma med båda!

      Ömma bröst, hade ont i en vecka men ville inte ta test för tidigt då väntade till första dagen mensen skulle kommit och tog testet.

      Kramp i vaderna och restless legs. Trött som fan också. Ömma tuttar.

      Slutade tycka min dagliga energidryck var god! Plussade två veckor senare.

      Illamående dag 30 efter mens

      Åh en fråga till er då! Kroppen visar alla tecken på ägglossning, samlag igår. Stickorna ger inte utslag.. Vad hade ni gått på? ?

      Okej känner mig löjlig som frågar men vill ju tro på äggloss och hoppas ??

        Jag har PCO och ska inte använda stickor eftersom vi med PCO tydligen har högre LH än vanligt. Jag har ibland pos test upp till 10 dagar (Clear blue glad gubbe). Så jag går bara på symtom. Och bara baserat på min egen erfarenhet tycker jag att du också ska gå på symtom ? men om du är osäker på om du har ÄL och har regelbunden mens kanske du skulle vilja boka in en tid hos Gyn några dagar innan beräknad ÄL. Då kan Gyn se om det finns ett ägg som växer till sig. Heja dig ! Håller tummarna för dig ?

          Ahhh sant! Jag har endometrios, men en jäkligt punktlig cykel – 28 dagar prick ? Testat för äl både igår och idag. Igår hade jag jättemkt känningar i äggledarna (alltså ägglossning) samt att… ja… du vet sk ”äggvita” haha. Men testerna visar NOLL ? Tycker ägglossningen är megatydlig annars. Men ska testa kommande dagar med bara för att se. Rätt intressant ändå ? Testen har visat sig jättetydligt ibland. Äh ah får se haha!

          Tack snälla ??

      gjorde en abort vid 21 och innan det hade jag typ inte en enda tanke på att jag ens kunde bli gravid pga att jag hade supersuperoregelbunden mens osv så anmärkte inga symtom då men så här i efterhand – i typ v3-4 var vi på krogen och jag mådde dåligt efter bara ett glas vin, lämnade och spydde på vägen hem ”helt random” tyckte jag ju då. i typ v5 kaskadspydde jag hur mycket som helst och trodde typ jag var magsjuk så låg hemma och ”var sjuk”. i vecka 6-7 var jag DÖtrött, alltså jag somnade 17 och trodde jag vaknade 20 och hade sovit tre timmar men det visade sig vara 08 så hade tokdäckat i 15h ? anade fortfarande ingenting men några veckor senare tog jag ett test och det blev rött streck direkt så tänkte jag att det var fel för man skulle ju vänta 5 min.. men det stämde ju såklart och jag var i vecka 9 ?

      Andfåddhet, i princip direkt, första veckorna.

        Första gången var jag väldigt yr dagen efter befruktning, var på vårdcentralen och de kunde inte förklara det på något annat sätt (där och då visste jag dock inte att jag var gravid).

      Otrolig trötthet kom redan v. 2-3. Trodde typ jag hade gått in i väggen. Misstänkte aldrig graviditet förens mensen var sen ett par veckor därpå.

        Andra graviditeten. Två veckor innan plus så kom mitt barn springande emot mot och hoppade upp i famnen. Sen vände hen sig om till pedagogen på förskolan och sa ”det här är min mamma” samtidigt som jag fick en klapp på hjärtat. Sen fick jag en klapp på magen samtidigt som mitt barn sa ”och här är min lillebror”.

        Blev en ganska konstlad dialog med pedagogerna som överöste mig med grattis och jag hade ingen aning och tänk vad spännande med småsyskon! Innan jag hann säga någonting. Haha.

        I vecka 23 nu. Har ingen aning om kön – men det hade varit häftigt med en lillebror!

      Brösten blev större och spända. Molningar/hugg i livmodern. Dag 8-10. Min mamma hävdar att det syns i ansiktet direkt v 3 att kinderna blir rundare och näsan bredare ?, gäller tydligen många i släkten.

      Jag tyckte att det gick ”trögt” att kissa. Som att kisset liksom var tjockare än vanligt. Det kom kanske runt v 6-7 nånting så inte supertidigt tecken.

      Mitt enda supertidiga var blodådrorna från brösten och uppåt som någon annan också nämnt men det fick jag bara på första barnet.

      Extremt illamående. Kunde inte ens TITTA på mat haha eller höra någon prata om det usch det vände i magen direkt

      Första graviditeten: Träningsvärk i magen, utebliven mens. Träningsvärken visade sig vara molvärk hehe. Trodde bara jag hade tränat för hårt på gymmet först.
      Andra graviditeten: kände mig inte ”ensam i min kropp” längre, som att någon hade flyttat in. Svårt att förklara men när man varit gravid så känner man om det bor någon därinne haha. Plussade 5 dagar före utebliven mens den gången.

    Varför är det alltid så mycket konstiga oseriösa köpare på försäljningssidor? Alltid folk som vill veta var man bor o sällan dyker upp på utsatta tider… hur orkar folk ens trolla?

      Undrar också… Skickar mess med frågan om varan finns kvar, men försvinner sedan när man säger ja. Dyker aldrig upp på utsatt tid etc etc

        Eller hur, fascinerande med dessa människor som är så nyfikna på vad man har i sin ägo. Numer frågar jag alltid om personen är intresserad av att köpa varan, som motfråga. Inte alltid det hjälper men ofta kommer det fram då att ja absolut för halva priset ?.

    Riktigt tung dag. Är riktigt bedrövad. Vila i frid nu ?

      ❤️

    Boktips på thriller eller liknande dom inte är krim? Mitt bidrag är Dark matter, kvinnan i fönstret, kvinnan på tåget ?

      Hypnotisören

      Allt med B.A Paris!

        Och såklart Gone Girl!

      Rock, Paper, Scissor av Alice Feeney, Local Woman Missing av Mary Kubica och Pretty Girls av Karin Slaughter.

      Om du gillade kvinnan på tåget så kan jag rekommendera ”the catch” T M Logan

      Silvervägen av Stina Jackson. Spännande, sorglig och riktig nagelbitaren mot slutet.

    Handen på hjärtat – ni som har jobbat/jobbar hemma, är ni ärliga och flexar/kompar ut/tar ledigt när ni uträttar privata ärenden? Både sådana som tar någon timme och är utanför hemmet men även kortare åtaganden i hemmet? ?

      Absolut inte hahaha

        Du framstår som en lat curlad tonåring

          Jahaja ändå är jag mest effektiv på hela arbetsplatsen ??‍♀️

            Så säger alla smitare till sitt försvar

              Statistiken talar sitt egna språk.

              Haha, ja verkligen sant. Men när man granskar arbetet är det oftare slarvfel än i andras arbeten.

                Så säger alla långsamma och ineffektiva personer.

                  Haha, kul diskussion. Gör alla på jobbet precis samma arbetsuppgifter? Spelar det någon roll ifall det blir slarvfel eller måste någon annan rätts till efteråt? De som är ineffektiva, gör de andra saker som att hjälpa andra medarbetare eller håller på med utvecklingsprojekt eller liknande?

                    Inom mitt yrke orsakar slarvfel att jag måste lägga 1-3 timmar på att lösa en arbetsuppgift som inte ens är min. Ingen mening att lämna tillbaka arbetet till den ”effektiva” personen eftersom den aldrig kan göra jobbet helt korrekt, enklare att jag gör jobbet själv…

                      Vad jobbar du med? 🙂

            mm, jag har också några såna där ”effektiva” personer på mitt jobb, som jag eller andra alltid för länga 1-3 timmar på att städa upp deras ”effektiva” arbete så det blir korrekt…

      Självklart. Det är väl ingen skillnad på att vara i tjänst hemma eller fysiskt på arbetet?

        Så du har inte tagit 5 min längre lunch utan att rapportera det? Eller plockat i/ur diskmaskinen när du egentligen inte har rast? ?

        Jag gör gladeligen smågrejer i hemmet vilket jag likställer med att snacka med någon kollega. Istället för att gå förbi någons skrivbord och stanna och snacka i 10 min hänger jag tvätten för att få mikropauser under arbetsdagen ?

          Nej, mitt jobb kräver 100 % koncentration och fokus. Jag har inte den tiden att städa eller ta en extra lång lunch.

            Oj! Med sådana jobb där man behöver koncentrera sig 100% brukar man ju uppmanas att ta korta pauser ofta för att inte tappa det fokus man behöver för sina uppgifter?

              Ja om det vore så lätt… ?

            Vad jobbar du med?

      Nej! Fuskar som fan med arbetstiden och har dåligt samvete över det….

      Då jobbar man väl bara in det sen eller?

      Vid längre ärenden slutar jag räkna arbetstid, vid kortare avbrott som samtal från skolan osv så slutar jag inte räkna. Även när jag jobbar på kontoret tar jag viktiga, kortare samtal under arbetstid.

      Nej absolut inte. Arbetar dock i en bransch där arbetsbördan pendlar kraftigt och det är väldigt korta processer så det blir tydligt att man inte hunnit med sitt för dagen eller veckan. Så hinner jag utan att flexa ut, varför inte. Men hinner jag inte så får jag ju jobba ikapp det .

      Jag sover ibland på arbetstid haha

        ??

      Jag är jättepetig. Vill aldrig kunna anklagas för något fuffens ? har insett att det är väldigt mycket ”duktig flicka” över mig.

      Jag styr min arbetstid själv. Så länge resultat presenteras när de ska så är alla nöjda. Så det är arbete under eget ansvar här och det är det absolut bästa med mitt jobb.

        Samma. Skulle inte orka med ett jobb där jag kan jobba hemifrån men ändå känner att jag måste ha koll på minuterna jag går ifrån datorn och rapportera in det. Förstår såklart att det är en annan sak om man jobbar t.ex. skift på en arbetsplats man måste infinna sig på, eller sitter i t.ex. någon form av kundtjänst hemifrån. Men andra slags jobb man jobbar hemifrån så känns det väldigt omodernt att det handlar om exakta minuter/timmar man jobbat än resultaten man uppnår.

        Så med det sagt, har inte någon exakt koll på jobbade timmar/minuter. Ibland blir det mer, ibland blir det mindre. Beror på, jämnar överlag ut sig okej skulle jag tro. Men oavsett inget jag behöver fundera på då jag levererar så att kollegor och chefer är nöjda. Får jag det gjort bra på 2h iställer för 4h spelar det ingen roll liksom.

      Ja, har hänt att jag gått med soporna för att få en 2 min frisk luft utan att skriva ut mig, men annars ja!

      Njää. Eller beror på. Visst kan jag gå ifrån en kvart för att fixa med tvätten och kanske ta lite längre lunch för jag ska göra ett ärende, men där går ”gränsen” liksom. Jag levererar det jag ska och ibland kompenserar jag genom att jobba nån timme på kvällen så det jämnar nog ut sig i det stora hela 🙂

      Har faktiskt inte gjort det på 1,5 år hemma. Kompar ut alltså. Fixar fortfarande mitt privata efter jobbet.

      Nej. Jag har ett job där ingen håller koll på vad jag gör så länge resultaten levereras. Tycker det är oerhört skönt att inte ha en chef som ska hänga över axeln.

      Det viktigaste på mitt jobb är att man tar ansvar och får sina uppgifter och deadlines gjorda, inte att man jobbar exakt antal minuter. Vissa dagar jobbar jag mer, andra mindre. Min chef bryr sig noll om jag hänger en tvätt på hemmakontoret.

      Nej, det gör jag inte, men å andra sidan registrerar jag inte heller den tid som jag tänker på jobbgrejer när jag promenerar med hunden eller ältar jobb under sömnlösa nätter ??‍♀️ Det jämnar ut sig, tänker jag, huvudsaken är väl att man gör det man ska.

      Helt ärlig. Jobbar till och med mer hemma då jag glömmer rasterna eftersom man sitter i sin egna bubbla. Men gillar inte att vara en oärlig person så ??‍♀️

      Nej, min chef bryr sig inte om jag är iväg en timme här eller där så länge jag gör mitt jobb.

      Haha nej. 🙂 Men grejen är att man alltid hittar naturliga pauser i arbetet och även bör ta pauser. T.ex. om jag tar 30 min till att tvätta, diska, eller gå till Ica och köpa frukt, då skippar jag den kafferast vi är tillåtna på mitt jobb på eftermiddagen. Medan när jag är på kontoret så ägnar jag den rasten till att dricka kaffe och snacka strunt med kollegor. Så resultatet är detsamma: jag har tagit 30 min till att inte jobba.. Vet att min chef struntar i vad jag gör på lunchen och kaffepauserna.

    Tydligen får man inte skriva om att en viss influencer väntar sitt tredje barn med en kille hon har känt några månader. Börjar se ett mönster här. ?

      Hehe har märkt det också, antar att du menar hon som har samma namn som fen i peter pan

        Japp, just hon.

      Ingen har missat det här! ? Var och en lever sitt liv som man vill.

      Varför får man inte det? Jag gillar att följa henne men att diskutera på Flashback vill jag inte. Där är folk så elaka.

      Hon som har ett barn per år med nya fäder och i ett magiskt svep städar bort de gamla papporna från sina sociala medie?

      Ja det är märkligt att det inte får nämnas när i princip allt annat är tillåtet att diskutera? ?
      Säkert mutat med pengar för att få kommentarerna raderade

        Alltså ja. Allt möjligt spekuleras det om, men kommentarer om L blir raderade?!

        Jasså?
        Vilka pengar pratar vi om här som jag uppenbarligen missat att casha in?
        Hundralappar? Tusenlappar?

      Veeeem! Behöver bättre ledtrådar ..

        Tingeli**.

          nn…

      Får panik över hennes senaste bild på insta. Om man gör samarbete för ett företag som säljer SÄNGAR kan man väll bädda sängen ? Hur lat får man bli?

        Eller hur! ?‍♀️ Hon skriver dessutom att hon sovit i sängen men inte några lakan eller örngott!

        Bara psykopater bäddar sängen.

      det roliga är också att det är en till, Liv från Unga föräldrar som också väntar tredje med tredje ?

    Har ni några tips på låtar om olycklig kärlek? Inte om att ha blivit dumpad utan att aldrig fått personen, vilja ha den etc. Tänker som Robyns Be mine eller Shakiras Don’t bother. Gärna lugna låtar. Behöver några nya att deppa till och leva ut min olyckliga förälskelse genom.

      inte så lugn men I want you to want me av Cheap Trick

      Wake up alone eller love is a losing game med Amy winehouse. Lite mer mångfacetterade texter kanske som jag tänker funkar i det läget med
      Egentligen det mesta med Amy winehouse fungerar för ett krossat hjärta eller kärlekssorg.

      Paloma Faith – picking up the pieces
      Paloma Faith – only love can hurt like this
      The city – colder ground
      Maggie eckford – everything is lost

      Inte exakt texterna du letar efter men dessa har jag gråtit mycket till.

      Bara vara vänner av Jakob Hellman.

        Jakob Hellman❤

      Nicest thing – kate nash
      Next to you – dante
      Almost lover – a fine frenzy
      Romeo återvänder ensam – kent

      Lysdnar gärna på pengabrorsan

      Tack för all tips! Ska lyssna (och grina?) ?

    Har fått ”domen” Ulcerös kolit, är det någon som har det och äter någon specialkost för att underlätta? Eller äter ni allt och bara äter medicin och de funkar?

      Har UC sedan 3 år tillbaka. Går på biologisk behandling var 8 vecka plus underhållsmedicin som jag tar varje kväll. Är i remission nu så jag äter det mesta, men jag undviker gärna laktos då jag märker att magen bubblar lite extra av det. Det var först när jag började med denna kombo av medicin som jag blev skovfri och kunde börja leva ett normalt liv igen??

        Blev nyfiken. Har uc och tar biologiska läkemedel var 6:e vecka. Svår behandlat. Vad är det för underhållsmedicin du tar med biologiska?

          Underhållsmedicinen heter Azatioprin. När jag endast fick Remsima (biologiska medicinen) var jag ständigt i skov, men med de två tillsammans blev jag skovfri ☺️

      Jag har uc sedan många år. Jag äter ingen specialkost, utan kan äta allt och mår bra. Jag medicinerar i perioder då jag känner eller märker att ett skov är på gång. Under långa perioder klarar jag mig utan medicin.

      Jag hoppas du får det lika lindrigt som mig.

      Har uc. Gick igenom några riktigt tuffa år där inget fungerade. Fick till slut prova något nytt läkemedel på licens. Blev bra på en vecka och har inte haft ett enda skov på sex år.

      Keto eller Carnivore.

      Har uc, haft i tre år och tar biologiska läkemedel. Har vart svårt att få kontroll men är nu för första gången frisk. Dock brukar uc vara mer lätt behandlad för de flesta. Ingen special kost. Inget läkarna har rekommenderat heller.

      Tack för alla svar ?

    Jag försöker bli gravid och tog ett ägglossningstest den här månaden som var positivt för snart tre veckor sedan. Min mens är nu fem dagar sen och jag har haft en molande värk i nedre delen av magen och i ljumskarna i en vecka. Har aldrig känt så förut. Har tagit två olika sorters graviditetstest (på morgonen) men båda har varit negativa. Har nån erfarenhet eller kunskap om detta? Kan jag vara gravid ändå? Vad kan det annars bero på att mensen inte kommer när jag verkar ha haft ägglossning?

      om du hade ägglossning för så länge som 3 veckor sen och blev gravid då så borde graviditetstest vara positivt vid det här laget, så jag hade nog tyvärr sagt att din värk beror på något annat!

        Ja det gör den säkert men det som gör mig fundersam är varför mensen aldrig kommer ?

          har ingen erfarenhet av regelbunden mens men tror de flesta som har det ändå upplever förseningar då och då, kan ju bero på stress eller sjukdom, vaccin osv 🙂 men vänta nån vecka till och testa igen, är det negativt fortfarande så är graviditet uteslutet. har mensen inte kommit då så kanske du ska kolla upp det?

      Positivt ägglossningstest är tyvärr ingen garanti för att man faktiskt ägglossar.

        Ägglossar lät lite härligt ändå, jag äggar loss

        Och speciellt ingen garanti för att man ska bli gravid.

      Hände mig i somras. Negativa test och mensen kom någon dag sent. Sen när det började blöda någon dag igen efter mensen tog sly blev jag misstänksam, tog ett test som visade positivt. Blödde i 10 dagar och det blev ett tidigt missfall.

    Ingen har missat det här! ? Var och en lever sitt liv som man vill.

    Att folk anser sig ha rätt att hacka personers privata konton och sprida privata bilder, känd person eller inte, gör mig så förbannad… Hur resonerar folk? ?

      Snacka om att hon hade tur med timingen iallafall…

      Vad snackar ni om?

        En väldigt känd kvinnlig artist har blivit hackad och en del ”privata” bilder har läckt ut.

          Jag har bara läst på det kända forumet, klickade inte för att se bilderna, men av kommentarerna verkar det lite äckligt. Eller också är det så folk gör idag när de vill skicka en hälsning till pojkvännen? 🙂
          Jag skulle personligen aldrig ta nakenbilder, varken oskyldiga eller grova. Förstår inte meningen med det. Plus att man riskerar just sånt här!!!

    Jag ska ha ett ganska stort pådrag för min son när han fyller ett nästa månad och både min och min mans familjer kommer till min hemstad (där vi inte bor nu) och vi har bokat en supermysig restaurang som vi kommer ha helt för oss själva hela kvällen för att fira min son. Våra familjer har inte heller träffats än. Nu är min svägerska gravid, hon kommer vara i v 11 på kalaset och hon tar alltid upp hela rummet och pratar på om sig själv och det hon har gjort (en gång babblade hon i en halvtimme om allt hon lärt sig på en brandutbildning och att alla runt bordet borde ha en brandfilt hemma på en glöggfika). Hon är trevlig och snäll och lätt att tycka om men jag har ingen lust att ordna kalas för min son som bara kommer handla om henne och hennes graviditet! Varje gång man träffas handlar det alltid om henne, även när hon inte är med. Jag vill att fokuset ska ligga på mig, min man och vår son! (I grund och botten är jag avundsjuk på att jag är en blek trist och blyg person och hon är perfekt och jag är hemsk men jag såg verkligen fram emot att få en fin tillställning för min son. Jag är såklart jätteglad över hennes graviditet men ledsen över att inte vi får vara i centrum någon gång).

      Be din man prata med henne innan. Eller lyssnar hon inte på sånt?

      Ställ er upp och håll tal om ert barn, eller berätta något eget. Har ni restaurangen för er själva kan ni ju bre ut er lite.

      Jag fattar inte, tillställningen har inte ens ägt rum och du tar ut en massa händelser i förskott? Är det inte att göra dig själv en otjänst? Handla istället i stunden. Börjar hon babbla om sig själv, byt ämne, flytta fokus till din son, men det verkar ju vara annat som ligger bakom ditt fokus på henne än något som inte hänt än.

      Hon verkar pratglad och so ial helt enkelt. Delta i samtalet om hennes graviditet, och byt sedan samtalsämne. Ta för dig. Du kanske ändrar inställning till henne när du blir mer delaktig och låter henne visa intresse för dig/er. ?

      Jag tror man får tackla det från en annan vinkel. Ni kanske kan ha något quiz eller nåt om barnet, eller be alla skriva ned något fint minne eller visdomsord i en bok till sonen. Jag tycker en viktig regel vid stora middagar är att det hela tiden är minst två pågående samtal så att all får prata om sitt.

      Alltså det är såklart rimligt att du vill att fokus är på din son men varför ska fokus vara på dig och din man? Låter jättekonstigt tycker jag. Sonens kalas är väl inte för att ni ska vara i spotlighten?

        Samlas ni inte där för att alla ska träffas och ha trevligt, och prata med varann? Eller är det för att det ska vara fullt fokus på er?

    Känner mig väldigt påverkad av det som hände idag, vet inte varför men förmodligen för att han var så ung. Tycker det är sjukt störande att folk ska prata om hans hudfärg, som att folk inte hade brytt sig ifall han var mörkhyad. Det handlar ju inte alls om det

      Fast, bara det senaste året har folk i samma ålder, något år give or take, blivit skjutna höger vänster, men de blir bara en siffra i statistiken.
      Skillnaden är att han råkar vara känd och ”nu räcker det” helt plötsligt.

        Har hört politiker och andra pratat länge om att det räcker.

        Men det är ju så det funkar. Man kan inte relatera till någon okänd människa på samma sätt som en känd. Det är inget nytt.

        Svar till Mila: Utbilda dig och läs på om nyhetsvärde. Är så jävla trött på den här diskussionen. Att det är så svårt att förstå hur det blir en stor nyhet att Sveriges största rappare blivit mördad, och att vi inte vill läsa om någon stackars farmor som dog i Stensele igår. det finns inget nyhetsvärde. Det har inget med etnicitet att göra. Det är så jävla simpelt, ändå ska ni komplicera allt.

          Jag tycker inte att det är komplicerat och jag förstår precis. Det är bara irriterande att det fungerar på det sättet.

            Det som hade varit irriterande är om vi hade fått långa artiklar och nyhetsrapporteringar om okända människor och endast notiser om makthavare och kändisar.

          Tack för att du orkar. Det är så jävla uppenbart att det handlar om nyhetsvärde.
          Det har inget att göra med huruvida det finns rasism eller diskriminering i samhället. Det finns det också men det handlar inte om det i detta fallet.

          Men snälla, förstå att det menas – att om någon KÄND mörkhyad hade dött, så hade det nog tyvärr inte uppmärksammats lika mycket, det handlar inte om att någon okänd skulle få lika mycket uppmärksamhet.
          Klart att det talas mer om någon som är känd mot någon som inte är det, det säger ju sig självt.
          Oerhört ledsamt vem det än är.

            Ja ok, även då är det nog högst irrelavant. Har ju inte så mycket att gå på i jämförelse i Sverige men kan ju slänga ur mig Tupac och Biggie då. Ganska uppmärksammade helt enkelt.
            Det är ju sällan två personer är exakt lika kända eller omtyckta så det är ju svårt att mäta precis hur rapporteringen blir.
            Men Einar var en av de största artisterna i Sverige under flera år så helt jävla rimligt att det blir stor rapportering.

        Är lite trött på den här PK-attityden om alla stackars kriminella av utländskt påbrå. Självklart relaterar väl den genomsnittlige svensken mer med Einar jämfört med någon ute i förorten, då han verkar ha vuxit upp i ett ”svenskt” samhälle och med etablerade föräldrar ute på arbetsmarknaden (mamman är t om känd). Gängskjutningarna ute i orten är lika tragiska men tyvärr vardag numera. Därför reagerar man mer när det kommit ut till oss @andta”. Dvs våldet har kommit nära.

          ”Andra”*

      Fast tyvärr handlar det lite om det. Svenne blir skjuten i ett medelklassområde är mycket hetare nyhetsstoff än en invandrare som blir skjuten i ett utsatt område.

        Men snälla nej. Hur har du kommit fram till den slutsatsen? Det handlar om att han är KÄND. Som FAN. Hade blivit samma uppståndelse om Yasin eller typ Timbuktu blivit mördade. Har ingenting med hudfärg att göra så bara lägg ner.

          Fast personen har ju rätt. Tycker själv att det är ett problem att det är så då alla förtjänar samma behandling. När en svensk utsätts för något, oavsett känd eller inte, skrivs det mer om det. Folk räknar med att det händer saker i förorten. Är väl inget att försvara? Är ju dåligt att det är såhär?

            Ni har inget stöd för det ni påstår. Är det konstigt att svenskar uppmärksammas i Sverige? Alla yngre känner till honom och många äldre känner till hans föräldrar. Är ni sura över att han är kändare än Ysin eller vad är det frågan om?

              Räcker ju att hänga med i nyheter? Blir en blatte skjuten blir det en notis, blir en svensk skjuten blir det helsidor och inslag. Även okända svenskar. Det är för att det säljer mer. Ger fler klick. Medierna är gamar de också.

            Ja det är sant att svenskar behandlas annorlunda på alla sätt i media. Min bästa väns bror blev skjuten när han var på middag hos sin kusin i ett utsatt område. Killen har aldrig hållit på med något kriminellt, han hade en master från KTH och ett bra jobb. Min vän sa att de fördomar och rena lögner hon fick läsa på Flashback gjorde nästan lika ont som det faktum att han blivit skjuten (han överlevde). De hittade på så mycket skit, människor som aldrig träffat honom, bara utifrån hans etniska bakgrund . Att han aldrig i sitt liv hade haft med polisen och att han var en skötsam kille blåstes liksom ut så fort folk fick vetskap om hans etniska bakgrund. Det kom dock fram att det var fel person som skjutits, men vad spelar det för roll efter allt.. oavsett hur svensk Einar var var han kriminell, han höll på med kriminella saker, rörde sig i kriminella kretsar. Enda skillnaden är att han var svensk och känd.

              Nu kanske vi inte kan dra några slutsatser baserat på vad som skrivs på flasback. Det står jävligt mycket skit om Ei-nar där med.

              Och sen ”enda skillnaden var att han var svensk och känd”? Hur kommer det sig att så många är förvånade över att kända personer uppmärksammas? Har ni levt under en sten?

              Fast hela poängen med spekulationer på Flashback eller bloggbevakning är ju att 90% är skit. Svensk som invandrare. Folk har ingen aning och snackar skit och skvallrar och spekulerar. För att ta ett mer banalt exempel- hur mycket tror du att det som skrivs om Isabella löwengrip härinne stämmer med verkligheten? (Sen beklagar jag vad din vän fick utstå)

        Det handlar om att han är känd och inget annat.

          Det tror inte jag. Skulle Yasin bli skjuten skulle det förstås också tas upp i nyheterna, men inte i sammaomfattning.

            Det är alltså vad du TROR skulle hända om Ysin blev skjuten.

              Ja, ursäkta så mycket att det inte finns något exempel (än) på en svart rappare som skjutits i Sverige. Så klart att jag har helt fel….

            Yasin är ju inte lika känd.

              Vem är Yasin?

        Det kanske beror på att det ena är väldigt ovanligt till skillnad från det andra.

      Fast lite så är det. Du är vit själv va?
      Exempelvis som den där tjejen i USA som försvann, hon har nu hittats och hon har blivit stryp. Minns inte vad hon hette men hon hade bråkat med sin kille när de skulle ut och campa.

      Hur många som helst har försvunnit i samma område. Men dock inga vita, så det har inte rapporterats om det på samma sätt.

        Och när de letade efter henne eller om det var hennes kille hittade de 9(!) andra kroppar och jag kan inte minnas att jag läst något om andra försvinnande i samma område.

          Och dom 9 var mörkhyade då menar du?

        Vilken slutsats? Så bara för en vit uppmärksammas så beror det på hudfärg alltså?

        Hudfärg spelar absolut roll men Gabby var ju influenser med ganska många följare ?

          1,3 miljoner följare närmre bestämt

            Hon hade omkring 60k innan försvinnande, de flesta om efter att fallet blev uppmärksammt. Bara fyi liksom.

              Mm ganska stor skillnad men ändå tillräckligt många för att få mycket uppmärksamhet.

        Till Ma: den här offerkoftan som du bär – ta av den. Ingen vill lyssna, eller ens förstå, på vad du har att säga när hela taktiken går ut på att vi ska tycka synd om dig och dina vänner.

          Fast när bad hon om att någon av er ska tycka synd om henne? Det är knappast så att hon eller hennes kompisar är direkt drabbade om det här. Sen att hon råkar dra ett samband mellan hudfärg och hur mycket vissa rättsfall uppmärksammas, vilket för övrigt både studier i resten av västvärlden och inom Sverige har visat på.

            Vilket rättsfall i Sverige syftar du på? Oavsett opassande diskussion nu när en 19-åring har blivit mördad. Han var känd och omtyckt, acceptera det bara.

        Nu finns det ju lite mer i Petitos fall än att hon var vit. De skulle inte campa, de bodde i en van tillsammans och åkte runt i usa. Polisen stannade dem bara dagar innan, vilket uppmärksammats då polisen gjorde massa fel och allt finns på film. Killen lyckades fly trots att mängder av media bevakade huset samt att han stod under polisbevakning. Hans familj, framförallt mamman, misstänks för att hjälpa honom. Systern har börjat prata en del efter att familjens advokat slängt henne under bussen. Osv osv osv osv. Är som en kriminalfilm i verkligheten. Så är inte bara att hon är vit som gjort att det blivit så stort.

        Så hemskt ang gabby. Nu har dom visst hittat hennes kille död med. Vad är det som hänt.

          Det år väl inte så svårt att förstå. Han dödade Gabby, förhoppningsvis av misstag, men vågade inte ta straffet utan tog livet av sig istället.

          Han dödade henne och flydde sen. Han var väl en fegis som inte vågade stå för vad han gjort.

      Jag förstår inte vad det är med den här ”orten-kulturen” som tagit över hela Sverige, ungdomar från Lidingö som leker gangsters, pratar med brytning och använder turkiska ord i sitt språk. Det är så patetiskt. Till och med jag som växt upp i ett sånt område skulle aldrig få för mig att prata som de gör. Träffade min sambos brorsdotter och alltså jag höll på tappa hakan i golvet när jag hörde hur hon pratade och betedde sig. Förra året var hon liksom normal. Att folk ens tycker de här småtöntarna till gangsters är tuffa är tragiskt.. att Sverige går in i kulturellt nödläge pga en död kriminell är förståeligt men ändå så obehagligt.

        Sista meningen sammanfattar precis vad jag känner för det här. Oerhört sorgligt att ännu en ung kille har avrättats. Men…

        Tittade på en musikvideo häromdagen och trodde nästan inte det var sant, tänkte att det måste ju vara en parodi??

        Jag är uppväxt i ett ”dåligt” område och gick i skola där procenten av eleverna mot slutet var till 99%-något födda utrikes. Det började inte så, utan var kanske 50/50. Men gradvis blev det så att det var fult att vara svensk och även en del svenskar började bryta för att vara coola och passa in.
        Det jag kan reagera på är att det skylls på samhället. ”Det finns inga fritidslokaler” osv. Jag har aldrig satt min fot på en fritidslokal och aldrig begått ett större brott än att gå mot röd gubbe. Det är slöa föräldrar antar jag!

          Jaa det finns många kassa föräldrar helt enkelt. Sen ska man nog inte underskatta vikten av att hamna i rätt kompisgäng, vilket kan vara slumpmässigt och svårt att aktivt styra över. Tror inte det är så lätt att stränga föräldrar = skötsamma barn.

            Inte så mycket stränga föräldrar ger skötsamma barn utan föräldrar som aktivt engagerar sig i sina barn och lägger mycket tid på dem får skötsamma barn. Självklart inte alltid, det är ingen magisk formel, men när barnen känner sig känslomässigt connectade med sina föräldrar får föräldrarna större inflytande.

    Ska ta ett antigentest. Syns förkylning g och hosta på det och kan ge avslag?

      Nej

      Du menar utslag väl?

    Är det någon som har råkat ut för pikar/nedsättande kommentarer som är inbäddade i så kallade skämt? Får ofta höra från en specifik person (jobbarkompis) förklädda skämt, men skämten lämnar alltid en känsla av att hon kanske menar allvar med det hon säger? Tex: jag säger att jag glömde att skriva ett tillägg i en rapport. Hon kan då kommentera ”haha det förvånar mig inte att DU glömde det” följt av ”skojade bara” följt av skratt.
    Jag blir så osäker. Det är bara mig hon går på sådär.

      Hade en sådan kompis. Kallar det för förnedringshumor det hon pysslade med. Skämtade på min bekostnad och fick alltid mig att se illa ut i för folk. Och var vi flera så skulle hon alltid piska upp en stämning där det var så skojigt på en specifik persons bekostnad. Och om man sade emot eller inte skattade med så var man ”tråkig” och ”ingen humor”. Jag klippte bara. Men det var gång då jag bara rakt upp och ner vad henne förklara vad hon menade. Och hon trasslade in sig själv rätt rejält. Då sade jag bara ”ja, ett skämt är ju annars kul för alla, det du kallar skämt är mobbing”. Så stå på dig och fråga ”vadå, vad menar du?” Och bara var tyst och se vad som händer.

      Då skulle du svarat ”Hur menar du nu? Utveckla gärna”. Hon ser dig som ett hot. Solklar avundsjuka och rädsla. Se det som att hon strösslar komplimanger över dig

        Det tråkiga är att hon gör det som mest inför andra kolleger och till och med chefer. Hon passar då på att sänka mig totalt med sina ”skämt”.

          Just därför ska du fråga vad hon menar när hon säger så.

          Du ska säga till henne speciellt när cheferna är med.

      Men säg det till henne, att du inte gillar det hon skriver och att du helst ser att hon slutar med det. Annars ta det till chefen.

      En klassiker. Linda in pikar i skämt är den mest vanliga metoden bland narcissister och individer med inslag av mental misshandel i sina personligheter.

    Hur länge var ni sjukskrivna efter blindtarmsoperation? (Jobb på skola)

      Hemma ca 1 vecka, (jobbar i skolkök)
      Tror det är ganska standard o. Man inte fått komplikationer eller tyngre arbete.

        Nyligen var en lärare hemma, också hemma ca 1 vecka + 1-2 dagar kanske.

      Jobbade 5 dagar efter OP, sprang tjejmilen 14 dagar efter. Kanske inte det bästa men det gick ju bra???.

    Mitt ena barn har varit sjuk konstant i två månader nu. Förkylningarna avlöser varandra och även en magsjuka har vi hunnit med.
    Går inte ens på förskolan, träffar knappt någon för hon är sjuk hela tiden men ändå lyckas hon bli sjuk. Hur är det ens möjligt?

      Kanske kan du prata med vårdcentralen?

      Omg SAMMA HÄR! Hade tid i måndags efter 7 sammanhängande dagar av feber uppåt 40 grader minst 1-2 ggr per dag. Alla prov visade att det inte var ngt särkilt. Läkaren sade att det kan vara så att hon varit sjuk i flera olika virus efter varann. Man blir tokig, mest för barnets skull, men också pga sömnlöshet.

      Vi hade så när mitt barn hade haft vattkoppor, först vattkoppor en vecka, sen feberfri några dagar och sen feber typ tre veckor till. Var till vårdcentralen typ tre ggr utan att någon kunde se nåt, men hon hade uppemot 39 grader varje dag (var 4 år). Till slut konstaterades dubbelsidig öroninflammation och streptokocker och hon fick penecilin, blev feberfri på två dagar. Be att dom kollar streptokocker om dom inte redan gjort det. (I mitt barns fall hade hon nog nedsatt immunförsvar efter vattkoppor, det kan ju leda till en del följdsjukdomar).

      Kolla vitaminnivåerna, för mig var det d vitamin brist som påverkade immunförsvaret

    ✨✨ GEKÅS ULLARED ✨✨
    Vilka är de bästa fynden? Vad får man inte missa att köpa?

      Avfallspåsar
      Tydligen kan man köpa vissa padelsaker billigt

      Sammetsgardiner, leksaker, sängkläder och julpynt ?

      Va där för en vecka sen. ÅK INTE DIT ? Fy fan med folk. Och inte så mkt roliga grejer att det va värt att åka, och då bor jag ”nära” (1,5h bort).

        ?

    Jag har hamnat i ett mönster av apati. Tror mycket började efter min mamma dog. Nåt bara slockna. Jag har sen fått barn, man, giftermål, hus, bra jobb, god ekonomi, hälsa, sundhet o har egentligen råd att köpa allt jag någonsin velat ha. Men.. sen då..? Har så himla svårt att känna mig lycklig o uppskatta livet. Jag har antagligen svårt för alla känslor. Jag är aldrig nöjd. Vad är meningen? Jag har gått hos psykolog o det var inget som fungerade, bara ett konstaterande… hur känner jag mening igen?

      Och jag kan rekommendera boken tid att leva.
      Men kanske främst att fundera kring ens egna livskompass och vad man tycker är viktigt här i livet och om man då lever efter det.

      Om inte psykolog funka så kanske en coach kan vara ngt att mer bolla med

      Kan det vara så att du gör saker för att man ”ska” göra det enligt dagens ”mall”? att man ska göra karriär, skaffa hus, gifta sig, skaffa barn, osv? och att du kanske inte gör dessa saker egentligen för att det är det DU faktiskt vill?

        Försent nu dock? Kan ju inte lämna tillbaka barnen.

          Men ja, allmänt tror jag du har rätt… Många som gör så tyvärr.

    Vilka sidor läser ni mer eller mindre dagligen på nätet? Behöver inspiration, kan ju inte hänga på BB 24/7 ?

      Listverse.com , alla nyhetssidor även de större utländska, har jag tråkigt är Scandinavia and the world alltid kul. Och reddit såklart.

      BuzzFeed!!!

    Är så orimligt nyfiken på lady Dahmers man som är ute på tinder och söker kvinnor. Har hon kommenterat det något?

      Jag är också så nyfiken vad hääääänder

      Ja alltså vem hade trott att han ska vara med henne för resten av sitt liv. Killen är snygg och rik, orka med en hemmasittande manshatare

        Tycker du han är snygg?
        Han är definitivt inte min typ, och därför är jag sjukt nyfiken på hur hans dejtande går.
        Han är ju uppenbarligen en jättesnäll kille, men för mig är han inte superintressant bara genom en bild.

          Alla män med mer än 50 mil på kontot är snygga, när ska ni lära er det ?

            Och hon är ju också rik nu eftersom han gav henne en massa pengar. Undrar om hennes nya tar henne för pengarna?

              Varför skulle han ta henne för pengarna? Tror du på fullaste allvar att LD har svårt att hitta en man om hon vill? Hon har ju uppenbarligen lyckats snärja snälla fina fantastiska supersnygga stackars Oskar i satans många år. Trots pank och fet och lat. Magisk WAP kanske?

                När de blev ihop var hon ju ung och smal och såg mycket bättre ut än han. Idag är ju läget inte riktigt samma plus att hon har predikat manshat i så många år att jag tror hon bara kan attrahera en viss sorts man. Så urvalet är nog begränsat, men jag tror hon har ny kille redan så hon är nog inte på jakt.

        Så jäkla snygg är han väl inte ?

          Men han är snäll och rik.

            Ja det må ju vara. Snäll är en egenskap man inte ska underskatta.

            Som min kompis mamma sa till oss när vi var tonåringar. ”Välj en snäll kille. När de är 50 är de alla gamla och fula ändå!”

              Det var ett bra råd! Det önskar jag att jag tänkt på mycket mycket tidigare i livet. Eller att någon sagt. Så sant!

        Ok haha jag blandade visst ihop honom med nån annan, han är ingen skönhet men om han låter håret växa ut och rakar sig och visar plånboken ör han en 10a.

          Med hår, minus skägg, plus plånbok är han en åtta för mig! Eller ok, en nia.
          Ok han har många pengar. En tia.

        Så sjukt att kommentaren har flers gillamarkeringar. Men visst om det ska gå den vägen, hur i himmelen tycker du han är snygg? Hon är väl snyggare isf.

          Hon har fint hår och fin mun. Resten är inte så speciellt, men hon är ju också rik nu! Så en åtta alla gånger!

          Jag säger inget om LDs åsikter, är sällan överens med henne. Men satan vad vacker hon är alltså.

            Nej, hon är snygg när hon tar selfies. I andra vinklar är hon ganska alldaglig.

              Nja har sett henne irl och hon ser bra ut! Hon ut som en yngre variant av min mamma vilket är lite skoj

              Jag (som du svarade på) tycker att hon är riktigt snygg, både på bilder och när jag har sett henne irl. Vad du tycker ändrar inte det.

            Hon är snygg i vissa vinklar (selfies).

          Okej nu kommer jag vara rent krass. Han är ”normativt” snyggare. Han är normalviktig, vit och rik. För kvinnor är det andra krav. Hon är överviktig, har icke-feminina och rent av manshatiska åsikter. Hon är skrikig och bitter i media. Allt det här gör henne mindre attraktiv på marknaden. Jag förstår att det låter vidrigt men det är så verkligheten ser ut. Att hon har ett mycket vackert ansikte är inte tillräckligt.

            Hon är också vit och rik. Hon är på väg mot normalvikt. Jag tycker de är likvärdiga så sett. Men han är väldigt mycket osäkrare som man, har fått höra hur dålig han är ända sedan de blev ihop trots att han jobbat ihop en förmögenhet åt familjen, medan han har lyft, hyllat och peppat sin fru som bara gått hemma.

              Ja men kvinnors värde på dejtingmarknaden höjs inte av att de har pengar, snarare tvärtom. Män är biologiskt skapade att vara den som ”tjänar mer”.

                Fast hon är ju äldre. Män söker sig ju inte till henne för att hitta en fru att starta familj med, hon är ju liksom för gammal för sånt och har ju redan barn.
                Däremot kan hon ju skaffa pojkvän, för att ha någon att ha kul med utan några tankar på något familjebildande, och då vet jag att en man kan tycka det är ett stort plus om kvinnan har mycket pengar. Har flera äldre vänner som är och har varit ihop med yngre män som har sämre ekonomi och det är-har varit win-win. Mannen får råd med en massa roligt och kvinnan får en ung pojkvän.

              Hur vet du att han ”har fått höra hur dålig han är ända sedan de blev ihop”? Bor du hos dem?

                Hon har ju pratat om hur dålig han är i poddar, bloggen mm.

                  Han kanske ÄR dålig? Han kanske är en jävla idiot eller ett svin? Vad vet vi om varför de eventuellt gått isär? Varför utgå från att han är en stackars liten snäll man som dumpat elaka frun, det kanske är hon som fått nog av honom och hans skit och sagt tack och hej nu när hon äntligen kan?

                  Nåt vi borde veta vid det här laget är att även snälla mänTM är kapabla till mycket vidrigt och att man sällan vet hur det ser ut bakom stängda dörrar.

                    Av folk som känner bröderna Blomberg får man inte det intrycket alls. Snarare är bröderna FÖR snälla.

                      ok? Och det har man aaaaaaaldrig hört nån säga om män som är svin? Som sagt, vad som händer bakom låsta dörrar är inte alltid vad man tror. Även FÖR snälla män kan bete sig jävligt illa i relationer med kvinnor.

                      Fast det tror jag inte är fallet här. De har växt isär, hon har pengar nu och behöver inte honom, hon har hittat grönare gräs. Det är ju bara bra för båda.

                    Det är säkerligen hon som dumpat, inte han.

                Hon har ju inte direkt hymlat med vad hon har tyckt.

              Ja vilken osäker stackars man som sitter och raggar unga tjejer på tinder med den mest oödmjuka självgoda profil jag läst på länge, innan deras separation ens är officiell. Noterar att ingen hittat LD på Tinder.

                Jag tror LD redan har hittat en ny sedan i vintras, och det är anledningen till att maken nu är ute på Tinder.

                Hur vet du att han raggar specifikt unga tjejer på Tinder? Vet du någon han dejtar? Frun är ju äldre och de har varit ihop rätt länge, så isåfall kanske han helt enkelt vill dejta yngre den här gången.

                Hon hittade väl sin nya irl.

    Min sambo berättade för mig att hans nära vän var kär i mig innan jag och min sambo blev tillsammans. Jag vet ju att han alltid gillat mig då han bjöd ut mig precis innan jag blev tillsammans med min sambo och jag sa att jag hör av mig men gjorde aldrig det.
    Jag har nu blivit typ besatt av att tänka på den här killen. Tänker på hur mitt liv hade varit med honom, tänker på honom men jag känner ingenting för honom men fattar inte vad det är för fel på mig? Varför tänker jag ens på nån jag inte ens har haft något med eller känner något för? När jag träffar honom i verkligheten är jag bara vanligt kall och distanserad. Min sambo är också världens underbaraste och behandlar mig som en prinsessa så jag känner mig rätt äcklad av mina egna tankar. Är det normalt att hålla på såhär?

      Jag tror det är fullt normalt att tänka så. Du har fått höra att han var intresserad av dig, fullt normalt att du tänker hur ett liv med honom skulle se ut. Som du säger så finns det ju inte känslor där. Lugn, fullt normalt, enligt mig ?

        Tack för svar. Ja, alltså jag tänker inte så med någon annan som jag hört har varit intresserad och gud vet vad, de bryr jag mig inte ens om men med honom!! ? herregud. Och jag ville inte ens ha honom då ?

          Säkert för att det var din sambos nära vän och för att orden kom från din sambo. Men förstår att du undrar varför du tänker så haha, men fullt normalt

    En fråga…. Om en kille precis gjort slut med sin tjej, hur länge hade ni väntat med att lägga en stöt? Om man är genuint intresserad av något seriöst då alltså.

      En halv sekund, för han har troligen redan siktet inställt på någon…

      Tio minuter.

      Länge. Orkar inte med män som inte är helt klara med sina ex.

      Hade inte lagt in en stöt, han kommer göra det om han är intresserad

    Jag har reagerat ganska mycket idag pga av einats bortgång då många influencers börjat reagera med typ att dela massa artiklar om skjutningen. Det vecktes ganska många frågor som att om det va en färgad person som skulle omkommit skulle ni skriva brustna hjärtan och arga komentarer mot gängvåldet ? Detta gäller alexandra n , bianca , alice ,joakim l och theres. det e såå unga personer som faller offer varge dag för gängvåldet men influencers totalt ignonerar men helt plötsligt när en ung vit kille som har kopplingar till gängkriminella faller offer passar det att reagera. Känns inte som deras storys var för att sammla godhets poäng lite. Det e så fruktansvärt att de är som det är i sammhället. (Lite långt inlägg men har så många funderingar.)

      Eeh? Eller så är det för att han var ganska känd? Varför skulle man uppmärksamma randoms som dör?

        Självklart kan man uppmärksamma själva problematiken med gängkriminalitet, men varför skulle influencers skriva brustna hjärtan etc åt randoms som blir skjutna? Som ingen av oss vet vem det är? Orimligt att köra rasistkortet

          Ne men som alexandra skrev , att detta kan va sverige 2021, om man läser på så har detta hållt på i flera år och det har rappoterats rn massa i media, men då har ju ingen ”vit ” drabbats . Folk blir ju behandlade olika i samhället pga av sin hudfärg

        Så om Yasin Byn skulle som är lika känd skulle falla offer tror du verkligen dom skulle reagera?

          De som skriver om Einar har träffat honom eller känner honom, tror inte av dessa personer har träffat eller känner Yasin Byn.

          Yasin fick en massa stöd och hjärtan från kända personer (Miriam Bryant, Imenella, Gizem Erdogan bland annat) när han åkte fast för medhjälp till kidnappningen av Einar…

      (Känns som deras storys va för att samla godehets poäng ) skall det stå skrev lit snabbt xD

      Tröttsam diskussion. Väx upp först och lär dig skriva korrekt, sen kan du kanske ge dig in i debatten.

        Ber om ursäkt glömde dubbelkolla inlägget innan jag skickade iväg det

          Du behöver inte be om ursäkt för att du skrev slarvigt! Det är öppet spår, inte en debattartikel 🙂 ta inte åt dig av det Anna skrev

            För i öppet spår kan vi skriva hur fel vi vill…?

      Tycker också det är konstigt. Killen var kri minell , enda skillnaden är att han var svensk, men lika kr ininell som andra smågangsters

        ENDA skillnaden? Really? Du glömde bort att han är en känd rappare som har tjänat miljoner på sin musik?

          Fast var han så känd för övriga kändis-Sverige? Han var väl känd inom alternativa kretsar, inte direkt någon Bianca ingrosso kändis.. men visst

            ”känd inom alternativa kretsar”? Nej, det har stått MYCKET om honom i tidningarna. Han har vunnit årets låt i p3-guld, vars låt har 8,3 miljoner views på youtube. Alla ungdomar och barn i åldrarna 10 till 20 vet vem han är. Hans mamma är dessutom en skådespelare många äldre känner till.

            ”inte direkt någon Bianca ingrosso kändis” ? Det är mest influencers och fjortisar som känner till Bianca, medan alla som lyssnat på p3 eller öppnat en tidning känner till Einr. Men fint försök att förminska honom såhär dagen efter han blivit mördad.

              Oj herregud visste inte att det var så känsligt för dig. Förstår inte vart det musikaliska i honom finns alls förutom att han bryter på sitt eget språk.

                En 19-åring har precis blivit mördad, det är rätt känsligt för de flesta svenskar med empati.

                Uppenbarligen har han musikalisk talang eftersom han vann P3-guld och jag kan bara beklaga att du inte kan förstå det.

                  Nej. Att nittonåringar mördas är inget som generellt väcker empati hos de flesta svenskar, det sker var och varannan dag. Att en känd person blir mördad däremot gör det. Var åtminstone ärlig.

                    Trodde det var uppenbart att vi pratade om Einar.

                    Men visst: 19-åriga, kända artisten Einar har precis blivit mördad, det är rätt känsligt för de flesta svenskar med empati.

                      Ja, det är mer ärligt sagt.

              Nej du, det är allt tvärtom.

    Du som i förra veckans ÖS hade kommit på din svåger med att grovhångla med en annan man – hur gick det? Sjukt nyfiken på upplösningen.

      Det var ju ett troll.

        Ett Troll som du då?

      Efter att jag konfronterat honom och visade bilderna erkände han att de hade ett förhållande.
      Jag krävde att han själv skulle tala om det för frun, vilket han efter mycket tjat gjorde. Frun bad honom flytta och fundera på hur han ville ha det fortsättningsvis, henne eller honom.
      Det märkliga med henne är att hon inte är sur på att det är en kille han varit med.
      Vi får se hur det slutar.

        Varför skulle hon va sur för det? Det dåliga här är väl att han var otroheten, spelar väl ingen roll med vem?

        Kvinnor tenderar att förlåta homosexuella snedsprång lättare upplever jag. Samma med killar om deras tjej är otrogen med en annan tjej. Det är väl ingen konkurrens kanske?

          Jag skulle inte kunna ha s ex med min man igen om han berättade att han varit med en kille. Kan inte tänka mig något mer avtändande.
          Jag har inga problem med hbt-personer generellt alltså, men själv vill jag bara vara intim med heteromän.

          Ja, hade min man varit otrogen med en man så handlar det ju om ett begär efter någonting jag faktiskt inte kan ge… Det hade absolut varit mer lättsmält, trots att jag hade varit otroligt sårad över sveket ändå. Men känslan av att han skulle känna större begär till en annan kvinna än mig skulle ju utebli.

    Min man sen 9 år tillbaka har börjat få vänförfrågningar på insta och facebook av ett gammalt ex till honom. ? i början brydde jag mig inte så mkt men hon ger sig inte? Trots att han nekar förfrågningarna så kommer det konstant nya. Även hennes väninna skickar förfrågningar… tkr det känns lite skumt haha ? (obs är inte svartsjuk eller något tkr bara det känns weird…)

      Spännande, acceptera och se vad de vill ?

      Har de träffats i verkligheten? Blockera dem.

        Om han har träffat sitt x?

      Kan man skriva till din man på Facebook utan att vara vän?
      Har inte själv några sociala medier så kanske är helt fel ute men tänker att det kanske är något hon desperat vill säga till honom.
      Han kan väl bara blocka henne eller skriva till henne att lägg av, vad vill du mig

        Att han är pappa till hennes barn menar du?

          Hahaha tanken slog mig också att han hade ett hemligt barn nånstans och nu vill hon desperat ha underhållsstöd (eller vad det heter?) ?

            Ehhh, ett faderskap innebär så mycket mer än att betala underhåll.
            Kanske har kvinnan kommit till insikt att barnet har rätt till sin pappa? (….eller vem vet…barnet kanske inte är mer än några månader och den ena tänkbara pappan är utesluten via DNA-test?) Märkligare saker har hänt.

          Haha kanske. Eller bara att hon aldrig slutat älska honom eller ngt sånt krafs.
          Eller bara lite osmidigt påstå att hon hittat ngt som tillhör honom eller vad som.
          Kanske är hon döende i cancer och vill säga farväl. Asså kan ju vara vad som.

            Hade det varit viktigt hade hon väl ringt. Blockera bara.

      Om jag vore du hade jag skrivit till personen och frågat henne. Om hon ”skvallrar” till din man så kommer han säga nåt till dig och då vet du att dom har kontakt, bakom din rygg

      Hon vill väl något? Varför inte skicka ett meddelande bara och fråga vad hon vill? ?

        Får väl göra det ???

        Varför ska HON fråga när det är hennes man som fått förfrågningar? Det känns väl lite hysteriskt?

          Ja jag menar i så fall att min man får skriva. ??? hade ju bara blivit pinsamt om jag hade skrivit haha

    Är väldigt dåligt insatt i det här med Einar och varför det hände. Har hört att han blev skjuten för att han bla vittnat och var mer framgångsrik och helsvensk än sina kollegor, kan det verkligen stämma? Eller vad berodde det på?

      Nej han hade rappat om en annan småkriminells döda bror, som han på nån kant även visst varit inblandad i mordet på.

        Alltså rappat som i att prata skit om hans döda bror i flera låtar. Det var liksom inte konstigt att han blev skjuten (om man utgår från hur sådant beteende tas i såna kretsar). Andra menar att det var för att han fick många ur Vårbynätverket inlåsta efter kidnappningen, trots att han inte vittnade eller medverkade i rättegången, dock gjorde hans föräldrar det.

          Okej, känner inte till sånna kretsar alls men det låter sjukt överdrivet. Det är inget man förtjänar att dö för. Må han vila i frid ❤️

            Nej förstår det, men det är en legitim orsak i såna kretsar. Man pratar aldrig dåligt om någons familj, särskilt inte någon död. Obs försvarar verkligen inte det men det är liksom inget konstigt att bli dödad för något sånt.

              Men vad är det för typ av kretsar? Kriminella gäng som säljer droger i förorten typ?

                Ja och lägg till kultur. Sverige sticker ut i världen med svaga familjeband, i de flesta länder utanför Sverige värderas familjen mycket högre. Det gäller även kulturer som många av de kr iminella som vi har på gatorna tillhör. En extra tyngd om det då är inom familjen man håller på med olagligt skit. Det blir liksom dubbelt- först att någon förnedrar ens familjemedlem, och det andra för att det är en av ”ens egna” klick. Det är inte bara inom kr iminella kretsar som det är en dålig idé att prata skit öppet om någons döda bror.

            Hela den gängkriminella kulturen är helt efterbliven…

              Men han valde ju att tillhöra den ändå, då får man spela efter reglerna. Han rappade förnedrande i sina låtar om en massa gän gkriminella. Han var inblandad i flera rå n och andra olagliga aktiviteter. Hur korkad måste man vara om man tror det är en bra idé? Om han ändå ville vara delaktig i den världen borde han ha spelat enligt reglerna. Är liksom inte konstigt att han blev skju ten , det var bara en tidsfråga.

      Det verkar vara en eskalerande våldsspiral, han blev ju kidnappad och förnedrad för ett par år sedan och ansågs sedan av kidnapparna vara ”skyldig” dem 3 miljoner som aldrig betaldes. Det var ett stort antal personer som var inblandade och dömdes. Han var även inblandad i en knivskärning på en krog i Sthlm för några veckor sedan, kan vara hämnd för det också.

        Kidnappningen var 2020, så var inte ”några år sedan”

    Ni te-proffs! Drack ett te för några år sedan som smakade chailatte, alltså det var så starkt och intensivt gott i smaken. Trodde det var pukka chai men har provat det igen och det var inte det, någon som har något tips på teer som kan vara lika?

      Twinnings har chai som är väldigt gott! I med en skvätt mjölk av valfri sort och det är typ lika mumsigt some en chailatte från ett café.

      Jag hittade ett jättegott te på Lidl som jag tycker påminner mycket om chailatte. Det är Ahmad tea – Cardamom Tea, svart te med kardemummasmak.

        Ahmad tea är alltid bra. Mycket smak i dem. ??

      Yogi tea Classic kanske? Det är ganska starkt med chaismak, väldigt gott!

      Jag lever på Yogi teet med chaismak, röd förpackning. Tror att den heter typ Classic. Den är väldig ”chai-ig” och kryddstark.

        Så gott.

    Blev nyligen vikthånad på jobbet. Ställde mig på patientens våg för att bara kolla min egna vikt och min långa smala kollega gapflabbar för att hon tyckte jag vägde så mycket. Till saken är att jag uppfattas som väldigt smal. Min kollega som både är både längre o smalare än mig sa att hon aldrig trodde jag vägde mer än 55.. jag är 173 o väger 65. Är inte alls obekväm med min vikt o så men vet bara inte.. hur man ska reagera? Är det okej? Jag skrattade bort det… men det var flera som reagerade när de togs upp på fikat… ”chocken” över min vikt liksom? Fattar inte… har jag bara jättetungt skelett eller vad är grejen…

      Men låt dig inte dras med i att vikt måste vara känsligt!
      Du är väl bara tajt i kroppen helt enkelt och väger mer än du ser ut att väga. Det är ju en komplimang, släpp det!

      Nej fy FN att skratta åt någons vikt! Inte ok.

      Du kanske ser så smal ut att hon inte kunde tro du vägde 65?

      Om du är 173 och väger 65 kg, och din kollega är längre och smalare låter det spontant som att din kollega är extremt smal, kanske t.o.m mager/underviktig? Din kollega kanske själv har ångest över sin vikt/anorexi och mår lite bättre då av att andra väger mer än henne/håna andra för deras vikt?
      Du låter väldigt smal, så tycker inte alls du ska bry dig om din kollegas dumma kommentar.

        Jag är 170 och väger 67/68 och det är normalvikt enligt bmi inte ens nära övervikt? Plus att jag har storlek 38/40 och har snarare fått kommentarer hur jag kan vara så smal när jag fått barn nyligen. När jag vägde runt 59 såg jag sjuk ut med insjukna kinder så det är heeelt individuellt hur vikt ser ut på olika människor. Min mamma är väldigt liten (smala axlar osv) och 45 kg på henne ser fullt normalt ut.

    DNA-test! Någon mer som gjort det och hittat okända släktingar eller annat kul? Jag har numera cirka 20 st halvsyskon ?(donatorbarn)

      Jag upptäckte att min farmor fått ett barn innan hon träffade min farfar. Genom DNA-test. 🙂

        Oj spännande! Hur kändes det, har ni någon kontakt idag? ?

      Jag kom också till genom donation och har hittat ett antal syskon med hjälp av DNA-test. Jag har länge längtat efter att hitta någon i samma situation att prata med.

        Åh! Jag med, jag pratar gärna (om du vill såklart) ? Hur känns allt för dig, var det något du var beredd på eller kom det oväntat?

          Jag pratar jättegärna! Har du någon mail eller dylikt? (Så det blir lite mer privat än på öppet spår?). Om inte annat så kanske Camilla kan hjälpa oss att komma i kontakt med varandra. ?

            Haha bra idé ? ja, lindasoreb@gmail.com
            Hoppas jag inte såg ditt svar försent ?

    Ni som är i förhållande, har ni drömt om andra än er partner som ni i drömmen har gjort nåt med (sex osv) ?

      Ja, men det är ju inget man väljer liksom. Händer bara. Inget jag funderat över precis. Drömt om högst opassande personer i sådan typ av dröm också, men som sagt, inte mitt val så inget jag tänker fästa någon särskild betydelse vid.

        Haaahah. Började seriöst skratta när jag läste ”höger opassande personer”. Tell me about it ?

      Oja. Det kan ju va kul om det är nån het.

      Haha ja det har hänt. Det sjuka är att jag ibland typ en timme efter uppvak ligger ledsen för att det var en dröm ? sedan går det över och jag tänker vad fan är det för fel på min hjärna, jag vill ju inte det där.. så.. men jag hade aldrig sagt det till min man, bara onödigt.

      Jag har ofta lucida drömmar, alltså att jag är medveten om att jag drömmer och därför också kan styra drömmen. Händer ofta att jag medvetet ligger med andra än min man då, som ett litet life hack ☺️ Ska man ligga med samma person resten av sitt liv måste det vara okej att fantisera tänker jag (och min man också förstås)

    Jag ska gifta mig nästa år och är lite orolig för mina/våra vänner. Min sambo och jag är båda lite introverta och försiktiga av oss, vi har en del vänner men egentligen inga riktigt nära vänner. Vi har flyttat mycket och det har såklart påverkat våra relationer, de är inte så djupa som vi skulle önska ? Vi har läst mkt i forum för inspo och det kommer upp så fantastiska berättelser om gäster/vänner som uppträtt med sånger, fina tal, hittat på lekar och spex, danser som varar till 05 på morgonen osv… Och vi vet inte om vi har såna relationer med våra vänner. Jag är lite orolig för att folk kommer mer för fri bar och en kul fest än för VÅR skull som par ? Och att de inte kommer göra några större ansträngningar för oss. Kan man hinta detta på något sätt till de vänner man känner sig bekväm med? Eller ha en rak konversation kanske? Det låter så jäkla fånigt men detta är en reell rädsla som jag och min sambo bär på. Och vi vill så gärna ha en fin bröllopsdag. Känner någon igen sig i detta eller har någon något tips?

      Gift er utan vänner istället..

      Känner samma! En av anledningarna till att jag inte vill gifta mig är för att jag tror att festen kommer bli så tråkig. Lite sorgligt.

      Kan bara säga att jag avskyr såna inslag på bröllop. Tänker förbjuda folk att sysslq med sånt på mitt bröllop.
      Tycker du sånt är skoj eller är det mer grejen att du tänker att det är som ett kvitto på hur omtyckt man är?
      Annars kan mi väl bara säga typ att tal och dylikt undanbedes med undantag för närmaste familjen? Jag hade älskat ett sånt bröllop.

      Ha ett litet, mysigt bröllop med bara familj/släkt istället. Då slipper ni oroa er, och jag tror verkligen att det kan bli mycket bättre än en stor fest.

      Tycker inte du ska jämföra dig med andra och oroa dig för det. Visst det låter härligt med sådana vänner men jag är tex inte så spexig som person och hade helst inte heller ansträngt mig så mycket på mina vänners bröllop heller utan föredrar när man bara kan vara utan att allt ska vara en teater .. eller det kan det gärna få vara om någon annan står för den underhållningen men inte jag själv. Och då har jag djupa relationer med mina vänner och älskar dom men är mer bekväm i intima sällskap än att vara den glada pricken i centrum. Så det hade inte varit för att jag inte hyllar min väns kärlek utan bara för att jag inte är tillräckligt extrovert och bekväm i mig själv att tillföra det till en fest helt enkelt. Om du kan förställa dig ett mer intimt och trevligt bröllop kanske det känns lite lättare och till och med roligare att se fram emot för kanske skulle gästerna råka vara som mig.. och inte alls ha något emot det ?

      Jag gifte mig nyligen. Vi bjöd endast de närmaste, totalt 23 gäster. Vi hade inget program planerat (lekar osv) , än bara första dansen och lite dans efter det. Min pappa hade ett kort tal som överraskning. Gästerna verkade inte ha tråkigt, vi njöt av god mat och tårta. Vi hade en gästbok som alla fick skriva sina lycko önskningar i. Alla hade tid att umgås med alla gäster och lära känna varandra då vissa av dem har aldrig träffats tidigare.

      Dagen blev helt underbar ❤

      Jag är i liknande situation. Planerar bröllop (utan datum än) och har flyttat så många vänner har glidit ifrån och de nya är fortfarande rätt nya för att ordna möhippa mm.
      Funderar på att gifta oss litet istället.

      Men gästerna som ska göra väl ändå inte behöva ”göra en massa ansträngningar” för brudparet för att det ska bli ett lyckat bröllop? Brudparet bjuder väl ändå in gästerna för att ta fira kärleken de två emellan, inte för att de förväntar sig en massa skoj och spex för sitt eget ego skull för annars kan det kvitta? Fattar ärligt talat inte hur man tänker annars. Skulle hata att tvingas prestera något för att vara godkänd som gäst, att vara trevlig, glad för brudparets skull och inte bli för full borde väl räcka.

        Ja jag hade inte satt min fot på ett bröllop där det ”krävdes” av oss gäster att vi skulle engagera oss eller göra olika uppträdanden.

        Jag hade velat bara gifta mig enkelt, inga tröttsamma tal.

      Kan ni inte ta er tid att fördjupa era vänskaper då innan bröllopet?

      Om ni har såna relationer till era vänner? Vad gjorde du för spex/dans när ni var på något av deras bröllop? Eller är det bara till dig det ska vara.

      Tycker ni ska gifta er själv och strunta i hur allt borde vara.

      Tycker inte ni ska ta upp det med era vänner. Tänk ur er synpunkt istället, vill ni gifta er med vänner där verkligen? Jag själv vill gifta mig med familjen och 3 kompisar närvarande.

      Känner väldigt lika! Jag har fina vänner, absolut, men på senaste tiden har vi träffats mer och mer sällan pga barn (deras), jobb och allmänt att livet kommer vilten. Plus pandemi såklart!
      Nu är jag förlovad och funderar mycket på hur festen kommer bli? Men har väl landat i lite att jag kanske inte behöver såna grejer som du nämner, utan att det bara är viktigt med god mat och god dryck och så får resten bli som det blir!
      Behöver vi verkligen spex och fina tal? Eller ska vi kanske fixa det själva för gästerna istället?
      Tror det blir bra om man bara fokuserar på det man är där för, att fira sin kärlek med sina närmaste! ❤️

    Tips på rolig läsning: https://www.flashback.org/t3364643p6

    Tkr TS resonerar så himla speciellt. Och sen hur hon (tror det är en hon) käftar med de som ifrågasätter. Guld!

      Läste första tre sidorna och har ännu inte kommit till det roliga.

    Jobbig dag för Alec Baldwin.

      Ja fy faro, hur kan sånt hända?!

      Fy så hemskt för alla inblandade och hens familj. Kan inte föreställ mig hur alec mår just nu. Detta borde ju leda till några ändringar när det kommer till filminspelning och vapen, men det är också usa så förväntar mig inget.

        ”Det är också USA”- Samtidigt: Artist avrättad genom skjutning i Sverige.

          Stockholm är nya Chicago.

          Jo, men usa är ju mycket generösare med vapenlagar. Det är olagligt i Sverige att ens äga pistol

      Så himla hemskt! För alla inblandade. Fattar inte hur rekvisita kan skjuta skarpt helt plötsligt?!

        Hmmm man undrar ju lite om det var planerat.

        Det sista var väl att det kanske inte var rekvisita.

      Jag har så svårt att tro på att det är ”misstag” när det handlar om vapen.

        Han skrev ju på twitter för tre år sen ”undra hur det känns att skjuta någon ”wrongfully””

          Om det inte var en olycka, så var det knappast något planerat av Baldwin fortfarande. På filminspelningar när det ska skjutas så finns det personer som ansvarar för vapnet i sig och en rad andra personer involverade. Det är extreeemt osannolikt att talangen (alltså skådespelare) skulle ens ha möjligheten att obemärkt göra något skumt med vapnet eller byta ut det. De får vapnet överlämnat precis vid scenen av de som ansvarar för det.

    Är det någon som vet hur man kan kombinera socialt arbete och entreprenörskap? Man kan ju bla konsulta som socionom eller starta eget hvb hem tex. Utbildar mig som socionom idag och upplever att alla lärare utgår från att man vill jobba på socialtjänsten eller annan myndighet sen, och kurserna har lite inriktning därefter. Jag vill starta eget men är osäker på vad man kan göra.

    Tips på långseeie ljudbok, typ tre systrar släktsagor

      Grottbjörnens folk (Jean Auel), Outlander (Diana Gabaldon)

      Hanna en släktsaga, Fjällrosor.

    Någon mer som hatar nya Pepsi-smaken? Smaken av sötningsmedlet förstör allt

      Jag skrev häromdagen. Köpte ”mangoskiten” och fick en nära döden upplevelse. Jag ”vaskade” den och ska fan inte försöka dricka light igen. En hederlig Coca-Cola med socker är livet på en pinne. ????

      Bra. Då kanske folk dricker mindre läsk och mer vatten.

      Är så ledsen över att de tog bort hallonsmaken, mangon är vidrig

    Ytterligare en Einar-relaterad sak; är det inte märkligt att så många tioåringar verkar lyssna på Einar? Varför låter man sina relativt små barn lyssna på sådan där skit?

      Hur ska du förbjuda dem? De går till skolan och träffar kompisar och du har eventuellt ett jobb.

        Det handlar inte om att förbjuda utan om att reagera. När man ser föräldrar som går med sina barn för att tända ljus för Einar blir man fundersam. Ett av mina barn har lyssnat på en del gangstermusik, men jag har precis varje gång jag hört det haft snack med honom om hur olämpligt det är, att språket och budskapen är fruktansvärda och att jag inte vill att han ska lyssna på sådant och exakt varför jag inte vill det. Har inte låtit honom lyssna på den musiken hemma, men det är klart att jag inte kan ha hundraprocentig koll på vad han gör under skoltid (men jag hoppas att skolan har nolltolerans), men nog tror jag att mitt barn har plockat upp budskapet att det där inte är något att glorifiera. Vi bor i ett sk utsatt område, vilket gör det ännu viktigare att tydligt markera att det inte är OK. Nuförtiden lyssnar ungen mest på klassisk musik, såklart av eget val, men nog tror jag att det inte varit oviktigt att jag som förälder har varit tydlig med mina värderingar och visat mycket intresse för vad mina barn gör, vilka de träffar osv.

          Tänkte också på det när Julia Frändfors la upp på sin story att hennes barn var ledsen för hans stora idol har dött. Dom lyssnade på hans musik tillsammans för att sörja. Såklart det är synd, men barnet är 6 år gammal? Känns lite olämpligt men ville inte anmärka på det

          Precis, man kan ju inte som förälder bara ge upp och tänka att man ändå inte kan påverka något. Eller intala sig själv att det kanske blir ännu mer spännande om man vet att föräldrarna inte gillar det man lyssnar på och så har man förstört allt. Alltså klart det kanske blir mer spännande just då men jag håller med om att det är viktigt att alltid stå fast vid sina värderingar och att kunna prata om sådant som är problematiskt, inte bara titta bort.

        Uhh Man kan förbjuda skadliga influenser för sina barn, ja. Vilken planet bor du på? Man uppmanar dem att söka andra influenser och berättar att du inte bryr dig vad andra barn får göra, I den här familjen gör vi inte så.

          Att uppmana till annat låter inte riktigt som att förbjuda dock ?

      Är så himla tacksam att jag alltid fått lyssna på vad jag vill.

        Tänker ibland tillbaka på tiden innan man förstod vad musik handlade om, trodde mamma Mia handlade om grekisk mytologi för när dom sjöng broken hearted hörde jag hades… satt även och spelade gunthers låt touch me på repeat ? lyssnade på mycket Cornelis också och där är det ju om prostitution så det var väl inte heller helt lämpligt men blev en människa av mig ändå

          Haha ja gud själv älskade man Eminem och sjöng glatt med. Fattade såklart noll av texternas innebörd utan gillade tonen.

          Mamma Mia är ju kanske inte att jämföra med einars musik dock.

            Det var ingen jämförelse. Snarare att man kan gilla all musik innan man kan tolka texten. Stackars Cecilia Lind, hon var ju bara ett barn.

              Jo men som förälder så är det skillnad om ens barn idoliserar Einar och hans musik eller om den lyssnar på ABBA och cornelis.

    Är det någon som har erfarenhet av en lättare form av schizofreni? Jag misstänker att jag börjar utveckla den sjukdomen och har redan blivit remitterad till psyk för vidare utredning.. jag är livrädd för att det är så.

    Jag är en helt ”vanlig” kvinna på 26 år med flera vänner och fungerande liv med jobb och studier. Efter ett uppbrott från en extremt destruktiv relation med en man som manipulerade mig och hade mig i ett järngrepp i flera års tid brakade mitt psyke ihop. Jag visste att han misshandlade mig psykiskt och emotionellt och var även våldsam vid några tillfällen och jag ville gå (jag hade möjligheten att bara sluta kontakta honom, sista åren umgicks vi som kk på nätterna snarare än som ett par). Han sa att han älskade mig och hade dött för mig men visste innerst inne att jag bara borde sluta träffa honom för att det inte var sant. Mådde dåligt i hela kroppen i hans närvaro. Satt och analyserade allt han sa och försökte genomskåda vad som var lögn, manipulation, spontant osv. Detta gjorde att jag dissociaserade väldigt mycket och lurade mig själv med att ha kontroll över situationen. I själva verket kunde jag inte bryta trauma bandet som byggts upp och var fortsatt manipulerad, annars hade jag avslutat och gått för länge sen.

    När relationen väl bröts så kollapsade jag totalt. Det var som att allt jag hade förnekat var i ansiktet på mig och jag har aldrig känt mig så sårad, blåst, dum, lurad, arg, hatisk, avvisad och värdelös i hela mitt liv. Fylld med ångest. Tog kontakt med psyk och pratade med psykolog. Efter ett par månader känns det bättre..

    MEN .. jag började få märkliga ångest attacker. Inte panikångestattacker. Utan något annat. Jag grimarserar och ligger helt raklång på soffan. Mina ögon blir stirriga eller rullar runt. Jag har haft sådana anfall som varit i över en timme och ibland några minuter för att sen ”komma tillbaka” men sen fortsätta med detta märkliga beteende. De första anfallen var väldigt emotionellt påfrestadande då det slutade med att jag grät och skakade i hela kroppen med grov ångest. Allra första gången det hände att jag grimarserade och mina ansiktsmuskler hade ett eget liv (gjorde en ledsen min och blev stel i hela kroppen som en riktigt psyksjuk) hände när jag hade brutit relationen någon dag innan och mådde så dåligt att jag ville dö. Då tröstade jag mig med att det var ett psykbryt och blev inte så rädd även om jag tyckte det var konstigt.

    Sen har det fortsatt några gånger.. mycket i somras men blivit mindre det senaste. Och då känner jag mig inte ens ledsen eller skakig längre. Knappt ångest när jag ”försvinner” och blir apatisk. Snarare ”aha nu händer det igen”. Så försöker jag bara vara i det och låta det hända och hoppas att det är sista gången. Berättade för min psykolog och hon sa inget om det till mig i samtalet, men läste i anteckningarna i journalen att hon skrev ”Katatoni”? Och om någon vet vad det är så är det precis vad jag tror det är jag får.

    Jag har schizofreni i släkten och uttryckte att jag är rädd att jag börjar bli sjuk och att detta trauma utlöst något och med tanke på att jag har ärftlighet för sjukdomen remitterades jag av min psykolog tack gode gud. Men det tar ju några månader..

    Om någon fortfarande orkar läsa så tack ❤️. Min fråga är.. de enda symtom jag känner igen är Katatoni och tillbakadragenhet med ångest. Att jag inte är så sugen på att träffa folk på helgen ibland. Jag känner bara igen mig i depressionssymtom och de katatoniska ”anfallen”. Jag har aldrig hört röster eller hallucinerat. Kan man få schizofreni som diagnos ändå?

    Jag ”hoppades” på att det är PTSD men vet inte.. någon som har någon reflektion så dela gärna. Tack för din tid.

      Hej,
      för att få diagnosen schizofreni krävs det att du har något symtom som exempelvis hallucinationer, vanföreställningar eller tankestörningar i ca 6 månader. Katatont beteende kan vara vanligt vid schizofreni men man kan inte fastställa en diagnos enbart på det symtomet.

      Väldigt bra dock att du har sökt vård eftersom schizofreni kan vara ärftligt och eftersom du känner att det är något som ”avviker” så är det bra för din egen skull stygn svar ☺️

        ”Så är det bra för din egen skull att få svar” ska det stå ☺️

          Tack för svar! ?

          Vet du varför man kan få katatoni annars? Finns väldigt dåligt med information om det och har förstått att det blivit mycket mindre förekommande senaste 100 åren i takt med behandling i form av medicin mot schizofreni ökat osv. Men eftersom det verkar så ovanligt så undrar jag om det är ett symtom vid andra ”tillstånd” som stress, ångest, depression?

            Svårt att svara på. Men vet att det finns något som heter katatonisk depression som kan förknippas med andra psykiska sjukdomar, men man kan också få det pga mentala trauman som jag förstår. Du har gått igenom något väldigt hemskt och traumatiskt i ditt liv. Jag har svårt att tro att det skulle handla om någon psykotisk sjukdom, då du inte har de symtomen. Jag tycker det är jättebra att du sökt vård och jag hoppas de finner ett svar. Tar du några läkemedel?

      Det är inget epileptiskt då? ?

      Jag har tyvärr ingen erfarenhet. Av någon anledning har jag alltid varit rädd för att få just schizofreni. Läste någon bok om en tjej som haft det och det kanske har etsat sig fast, vet inte? Har också haft en extremt traumatisk barndom så har väl hanterat det så gott som möjligt. På det dog en släkting på grund av sin schizofreni. Så ja, det har etsat sig fast. Kan inte bidra med så mycket mer än att jag förstår din rädsla.

      Det är ju väldigt bra att du tar hjälp. När man läser om schizofreni är det just att se tidiga tecken och ta hjälp som är viktigt. Det verkar också som om man kan leva ett bra och rikt liv, om man tar hand om sig själv.

      På det har du ju många negativa erfarenheter kring den relation du beskriver. OAVSETT vad du än får för diagnos; ta hand om dig. Ta hjälp. Ring hellre en gång för mycket än en gång för lite ??❤️

        Tack så mycket. Förstår att du också tänkt och känt en del kring sjukdomen.. speciellt när man vet att den går i släkten. Otäckt när man blir vuxen och verkligen inser att vissa psykiska sjukdomar hänger ihop med biologi också och inte bara ens tankar..

        Tack så mycket! Är glad över att jag vågade söka hjälp och vården tog mig på allvar. Ta hand om dig med?

      Vilsen och rätt: Skulle vara märkligt om du inte upplevde något slags trauma av den vidrige Psykopat som terroriserade dig.
      Tror absolut inte du är Schizofren, låter snarare som en reaktion/depression för vad aset utsatt dig för.

      Terapi och ngn form av Prozac kan säkert hjälpa dig att få bukt med dessa attacker.

      Duktig är du på att skriva……..sträckläste allt och det brukar jag sällan göra.
      Hoppas att du snart får bukt med dessa efterdyningar av terrorn och att du blir starkare.

      Du är värdefull, kom ihåg det och var snäll mot dig själv.
      Låt aldrig någonsin någon dupera din själ.

      Kram

        Håller med ovanstående talare. Du verkar oerhört klok och insiktsfull. Hoppas du får den hjälp du behöver för att bearbeta den tidigare relationen.

        Tack såå himla mycket för ditt svar! Jag blev rörd ända in i själen av att läsa det. Alltså tårögd ❤️ Ändå tog jag så lång tid på mig att svara.. men jag uppskattar det du skrev och det fick mig att känna mig mycket starkare och bättre. Önskar dig allt väl! Du verkar förstå mycket kring sådana erfarenheter och det betyder så mycket att bli bekräftad på riktigt ibland för alla förstår ju inte.

        Tack igen och Kram! Och även till dig K!

      Du kan inte ha fått extrapyramidala biverkningar om du äter någon form av neuroleptika?

        Jag känner igen mig i både det som du och Linus skriver. Jag har fått quitapine teva 25 mg utskrivet som jag skulle ta innan jag går och lägger mig eller vid behov. Men det fick jag av en läkare i väntan på utredning så har ju haft anfall innan den medicinen även om jag upplever att jag fått milda symtom vid enstaka tillfällen även efter medicineringen. De har dock varit så milda anfall att jag knappt kan kalla det så. Därför upplever inte jag att neuroleptikan förvärrat anfallen utan snarare tvärtom.

        Tack för inputen!

      Det låter absolut itne som schizofreni och du kommer inte få den diagnosen. Det låter som funktionella kramper som har utvecklats till följd av det trauma du varit med om och en hög stressnivå. Men det är bara en gissning baserat på din berättelse.

      Jättebra att du sökt hjälp och jag hoppas att du kan få en bra förklaringsmodell.

    Någon som testat menstrosan? Känns så väldigt ohygieniska?

      Vad är det för äckligt? ?

      Har testat! Är så skönt att ha tex på natten och slippa oroa sig för att bindan hamnar snett eller så. Känns som en vanlig trosa.

      Jag har, brukar ha den om jag tror att jag ska få mens snart, eller som extra skydd när jag har tampong. Som en extra säkerhet, istället för trosskydd, helt klart bekvämare. Skulle dock inte använda den som enda skydd, har visserligen inte provat men nej.

      Det är en trosa man aldrig tvättar utan använder vid mens tills en skorpa bildas som skyddar kläderna mot fläckar.

        Jaha oj jag tvättar mina använder vid lätt mens istället för trosskydd men tvättar dom som vanliga trosor efter användning

        Men va? Nej det är det ju inte , gissade du bara eller ville du hitta på nåt knäppt för att trolla lite?
        Vissa kanske tror på detta ?
        Man tvättar den såklart!

        Det farligaste med internet är att folk (vissa) tror på precis allt de läser….

      Varför tycker du att den är ohygienisk?

    Någon som testat tabletter mot munherpes? Fungerar det bra? Jag har munsår ca 1 ggr per månad och skulle gärna slippa!

      Nu kommer mitt svar sent men förhoppningsvis hinner du se det. Det är så bra! Jag har gått ifrån stora utbrott varje månad till att jag nyligen inte ens förstod att det var ett utbrott på gång, det var nästan ett år sedan! Och trots att jag tog tabletterna sent blev det ett knappt märkbart utbrott.

      Jag mår tyvärr illa av tabletterna men det går att ta dem på olika sätt och med en tablett morgon och en på kvällen tycker jag att det är helt hanterligt. Och såååå värt!

      Jag tror min kommentar försvann men jag tar tabletter och det är så bra! Jag hade jättestora infektioner minst en gång i månaden och så fort jag började med tabletter blev infektionerna mindre och kom mer sällan. På bara ett par månader upphörde de nästan helt och nu händer det kanske någon eller ett par gånger per år och väldigt lindrigt. Jag hade ingen aning om att det kunde funka så bra!

      Tyvärr mår jag illa av tabletterna men man kan ta dem på olika sätt och en tablett morgon och kväll funkar ändå tycker jag. Lätt värt det nu när det är så sällan dessutom!

        Tack för svar!

    Jag undrar om någon här varit med om att antingen själv eller bekant blivit riktigt illa behandlad av vården och sedan tagit det vidare via patientnämnden…? Vad är era erfarenheter, har ni fått upprättelse, eller vad kan man förvänta sig?

      Nej fick ingen upprättelse tyvärr.

        ?

      Jag fick ett långt förlåt-brev hem på posten av berörd läkare, det var det enda.

        Okej, tyckte du det var värt besväret, eller kändes det mest som en färdigskriven ursäkt liksom?

        Min pappa fick stroke, lämnades i en korridor i 8 timmar, under tiden fick han en till stroke. Anmälde till ivo, slutsatsen blev att vi fick rätt och ansvarig läkare på akutavdelningen bedömdes ha handlat felaktigt. Hen hade även ljugit i journale. Hela avdelningen fick en ”varning”, och det stod att det rådde personalbrist. Helt ärligt så är hela processen så jävla ovärdig. Önskar jag kunde stämt skiten ur dem och fått läkaren sparkad.

          Det är ju ändå det värsta med svenska sjukvården, att när något fel inträffat (och det gör det ju faktiskt relativt ofta om vi nu ska vara ärliga), så går det liksom inte att få upprättelse. Iaf inte så som det ser ut idag ?

    Ok People, jag behöver lite nyanserade tankar och åsikter.
    Jag träffar en man. Han är den första snubben på länge som jag fattat tycke för. Jag gillar honom, för att han är lugn, trygg, rolig, snäll, social, okomplicerad och härlig.
    För en tid sedan pratade vi politik och jag fick veta att han röstar SD. För mig känns det främmande men med den informationen jag har kring hans bakgrund så förstår jag hans resonemang. Jag gillar verkligen honom, men kommer vi funka?

      Läste någonstans att det är ett stort gap mellan könen, där många män röstar för SD och liknande, medan kvinnor inte skulle kunna tänka sig att träffa någon som har den politiska läggningen. Personligen skulle jag tycka det var lite pinsamt att presentera en SD-man för min familj och mina vänner.

      Beror ju på hur du är… För mig skulle det inte funka. Alldeles för långt från mina åsikter och värderingar.

      Blir nyfiken på bakgrunden, vilken bakgrund gör att det är rimligt att rösta på ett missnöjesparti som har hög kriminalitet bland de som är med i partiet och nazistiska rötter?

      Har ej erfarenhet av just den situationen, men har några släktingar som röstar på SD. En av dem förekommer i kommunpolitiken. De är i medelåldern och uppåt och är iom det inga lättpåverkade ynglingar. Jag röstar inte på SD, men har inga problem med dem som gör det. Vet man hur de är funtade i sitt sätt som samhällsmedborgare så är det lugnt.

      Var femte person i Sverige röstar på SD.
      Så länge han är snäll och sympatisk så tycker inte
      jag att det ska behöva vara en dealbreaker.

      Om du frågar varför han röstar som han gör så får han chansen att förklara ? Sverige har blivit så polariserat, vilket känns tråkigt.

      Ja absolut!

    Någon här som varit inlagda på BB avdelningen i Malmö? Eller fött på förlossningen Malmö?
    Vill höra era upplevelser och tankar!!!!?

    Vad blir man gasig av? Pepsi Max eller honungsmelon??

      Om Pepsin innehåller aspartan, så blir du troligtvis gasig av den.

      Jag blir av båda. Fruktos är no-no, kolsyra är no-no

      Melon är ju känt för att trigga magar generellt. Du får helt enkelt skippa att dricka pepsi när du öter melon nästa gång så märker du

        Haha vilken äcklig kombination det lät som, honungsmelon och Pepsi max! Men det kanske är gott, vad vet jag!

    alltså bilderna gabriella joss lagt ut i sitt senaste blogginlägg… varför lägger man ut offentliga bilder naken där ens kille har sina händer på ens bröst ? förstår inte vad målgruppen är? ska man berömma vad mysigt dom har det? ber hon honom ta på hennes bröst så att hon kan knäppa en bild till bloggen? so many questions

      Hon verkar helt manisk baserat på sitt sätt att skriva om relationen och livet i övrigt.

      Hon har alltså startat upp ett nytt konto för att vi ska få mer inblick i hennes liv?! Vad mer kan det finnas att visa som hon inte redan visar?

      Är det inte rumpan som är i fokus så är det brösten….

      Hon verkar inte ha någon egen identitet utan förlorar sig själv i killen hon dejtar. Lite underlig bild med låten hon lägger upp på, har svårt att tro att hon kan relatera till att ”snurrar på möten med bil och gun” och att bära ”gun och kniv”. Töntigt med tanke på hur läget ser ut.

    Gravid med herpes och ofta får utbrott, har vi några här inne? Eller som har haft vid graviditet, hur gick det med era förlossningar?

      Ät l-lysin tillskott för att förebygga utbrott?

        Hjälper tyvärr inte!

    Har lite smått panik. Jag har bett om föräldraledighet till mitten av nästa år, tyvärr har oförutsedda saker skett vilket gjort att jag måste be om att få gå tillbaka tidigare. Men vad händer med min stackars vikarie? 🙁 Jag har läst mig till att en pågående föräldraledighet kan avbrytas och att arbetsgivaren har rätt att skjuta upp återgången en månad. Någon som vet hur sånt här går till? Jag vet att det är illa men kan inte påverka detta tyvärr 🙁

    Är det någon som har flugit med bröstprotes? Hur reagerar säkerhetskontrollen?

    Spännande. Hur gjorde du den sökningen , och varför ?

    Är singel för första gången på länge och har ingen aning om hur man dejtar längre. Tips?

    Sist jag använde Tinder så gick det åt helvetet men jag kanske gjorde fel. Ni som lyckats hitta rätt genom Tinder hur har ni gjort?

    Ska vara singel ett tag men är ändå nyfiken 🙂

      Jag hade en tydlig text om vad jag sökte! När jag bara ville ligga var det lite mer utmanande bilder och typ emojis som text. När jag ville ha en relation skrev jag en text om vad jag sökte och vem jag var och hade mer icke utmanande bilder, mer lite vardagliga. Träffade min sambo för tre år sedan på Tinder! Låg också med rätt många när jag bara ville ligga. Testa dig fram o enjoy!! Singellivet är fan great!

        Det är great men du är ändå sambo??

          Ja singellivet är jättekul men tillslut tröttnar man, eller så blir man så kär att det är värt att lämna singellivet. Svårt att förstå?

            Svårt att inte vara dryg?

    Ni som jobbar som tandsköterskor vad hade ni för ingångslön, och om ni även läst vidareutb till käkkirurgisk operations-tsk hur mycket mer tyngd gav det er i löneanspråk?

    Ska löneförhandla med chefen och vill inte sälja in mig för billigt

      Har 23.000 i lön ingen vidare utb i kirurgi!

    Ni som är gifta. Har ni på er era ringar alltid? Jag är ssk i slutenvården och får inte ha ringar på jobbet, men funderar på om man kommer ha dem på sig alltid annars? De jag har hittat går på ca 50 k men frågan är om de mest kommer ligga i en låda.

      Jag har alltid på mig mina.

      Får ni ha halsband? För många har ringarna i halsbandet på jobbet.

      Jag har enbart min ring vid festliga tillfällen eller när jag går ut eller liknande , aldrig på jobbet plus att den har en tendens att fastna i kläder som gör att jag inte vill ha den när jag är med barnen (väldigt unik design från en känd internationell smykesdesigner). Den kostade över 100.000 så är väldigt rädd om den. ? passar inte heller i halsband pga designen.

        Men åhh, så himla bortkastat. Att köpa en vigselring för att den är dyr, då har man ju inte förstått grejen.

      Jag har på mig min ring (har bara en) när jag går hemifrån, t.ex. till jobbet eller ska träffa vänner osv. Har inte på den på natten eller när jag bara skruttar runt hemma. Alltid haft lite svårt för smycken då jag tycker de är i vägen och vill kunna tvätta händerna helt utan hinder. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.