Innehållet i Caias julkalender – en besvikelse

Det här inlägget skulle egentligen publiceras i morgon kl 05.30, men är så efterfrågat att jag publicerar det nu istället. 

Bildkälla: Skärmdump från Margaretas video

Jag lyckades lägga vantarna på en av Caias kalendrar igår, när de släpptes kl 08.00.
I det här inlägget skrev jag om hur Bianca Ingrosso inte ville avslöja innehållet i kalendern på förhand, och har uppmanat alla som köpt en kalender, att inte öppna den direkt, utan att vänta till första december för att öppna den första luckan.
Nu när jag tittat på Margareta Grääs video där hon öppnar kalendern så förstår jag varför Bianca inte vill att man öppnar kalendern på förhand.
Den första december är det nämligen för sent att använda sin ångerrätt och skicka tillbaka kalendern för att få pengarna tillbaka, någonting jag tror att många kommer göra efter att ha sett den här videon.

Den här kalendern kostar alltså 1795 kr, vilket är mycket pengar för en adventskalender, (eller mycket pengar generellt) och efter att ha sett Margaretas klipp så kommer jag definitivt returnera min och be om pengarna tillbaka.
Herregud, vilket flopp!
Margareta – som har en viss erfarenhet när det kommer till julkalendrar – anser att den här kalendern har minst fem luckor som består av ren utfyllnad, och jag håller med henne.
Att lucka 13 innehåller en rabattkod på 20% är under all kritik.
Julkalenderns luckor kommer i en rosa sminkväska och det här är innehållet i luckorna:

 1. Mini-mascara Bibbz Boom Boom lashes
 2. Borste till ögonskugga
 3. Eye brightener-penna
 4. Rött hårband med kardborre
 5. Kort sminkpensel till rouge mm
 6. Handkräm
 7. Mini-läppenna i färgen Bianca
 8. 2 st sminkborttagnings-pads
 9. Eyeliner-penna brun
 10. Borste till ögonskugga
 11. Minitub med Showergel
 12. Mini-läppenna i färgen nougat
 13. 20% rabattkod
 14. Mini-borste till concealer
 15. Mini-tub med bodylotion
 16. Eyeliner-penna svart
 17. Sovmask
 18. Pincett
 19. Mini-mascara Vanz Va Va Volume
 20. Brush cleaner
 21. Mini-parfym
 22. Beauty blender
 23. Ögonbryngel i clear
 24. Två st mini-settingsspray

Det skulle vara intressant att få veta hur många köpare som faktiskt kommer skicka tillbaka sina kalendrar när de fått reda på innehållet?
Vad tycker du om innehållet?

Så här låter det i kommentarsfältet under Margaretas video:

373 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Pinsamt girigt.

   Den dyra lägenheten på Östermalm skall betalas … och totalrenoveras.

    Det har hon ju råd med ändå! Tror mer det handlar om att deras målgrupp är lätt att tjäna pengar på, och då tar man alla chanser att göra det helt enkelt. Spelar ingen roll hur mycket man redan tjänar, finns det mer att hämta så avstår man inte.

    Men här tog man sig nog vatten över huvudet ändå…

     Ja det gäller att veta sitt värde och vad marknaden är beredd att betala. Eller så kör man bara på och tror att att det funkar🤨

      13.34//
      Du låter som Bianca själv😂
      Buuu👎

     Helt enig, tyvärr är genial marknadsföring endast hållbar om den levererar någorlunda förväntningar som skapas. Annars mister man redan trogna kunder samt avskräcker framtida kunder. Riktigt korkat att snåla m kalendern efter en så genial marknadsförings kampanj 🙈 Men det får stå för dem.. tror det blir mer diss än hiss tyvärr. För övrigt varit sjukt imponerad av Biancas företagsamhet 💪🏻 Grym tjej och affärskvinna.. men här fallerar d. Tips. Ge kunder som vill returnera kalendern möjligheten att få en voucher på ” 50%” på 1 köp ( med giltig hets intyg i 6 månader ) mot att dom behåller den.. räknat på det.. kommer gynna företaget i längden. Samt få trogna kunder/fans att känna sig mindre lurade.

    Men Bianca är inte ensam ägare av Caia, varför blir enbart hon påhoppad när hon knappast är den enda som fattar alla beslut?

     Därför att det är hon som frontar allt.

     Hahaha när det är något bra, då är det Biancas företag. Är det något dåligt som nu, då är hon inte ensam ägare. Hahhahahaha

     Bianca äger väl bara 14-15% ?

     Hon är ansiktet utåt.

      Vadå då? Hon äger minst av bolaget så tror inte det är hon som fattar alla beslut ensam.

       Hon har ju dock en aktiv roll i bolaget och jobbar med produktutveckling. Det är en roll som egentligen inte behöver vara kopplad till något ägande i företaget ö.h.t. Aktieägare fattar övergripande beslut om bolaget på bolagsstämman som normalt hålls en gång per år, och då kan jag lova dig att dom inte diskuterat det specifika innehållet i Caias julkalender. Så det är ju inte i egenskap av aktieägare utan som någon som arbetar för Caia som Bianca m.fl. uppträder när dom marknadsför och tar fram nya produkter. Kan nog lova att riskkapitalbolaget som numera äger delar av Caia inte har något att göra med deras julkalender.

     Dummaste kommentaren någonsin!!!
     Det är som att fråga varför butikspersonal får ta emot skit när kunder inte är nöjda?😂 de är ju inte ens ägare av bolaget!!!

      Det är väl fullt legitimt att (kraftigt) ifrågasätta att butikspersonal ”får ta emot skit” av missnöjda kunder? Vad lever du i för värld? 🤔

       Skrev att jag tycker det är dumt att fråga varför Bianca får ta emot skit? Lika dumt som att ifrågasatta varför butikspersonal får ta emot skit?
       Frågor på det?

        Ja, du kan ju börja med att besvara den första frågan jag ställde…

     Stackars ungdomar som blir blåsta. En del av dem har säkert knappt råd med en sån kalender .

     Plast för vad flera tusenlappar ??

     Utan Bianca som tydligen blivit Sveriges svar på Kim Kardashian ( speciellt bland yngre tjejer) hade denna kalendern inte sålt slut 20 000 exemplar. Hon har blivit en ikon och en förebild för många som bara vill vara som hon. Tycker det är konsumentens ansvar vad dom lägger sina pengar på i grund och botten. Att bli besviken samt reklamera en vara är ju din fullständiga rätt i Sverige som konsument. Det tycker verkligen att man ska nyttja i ett sådant tillfälle.💪🏻 Men förstår verkligen inte dom hat stormar/kommentarer som följer efterföljande till Bianca som person?? Oftast när man handlar.. är d ett ” företag” man hänvänder sig till.. Men gällande Caia är det enbart Bianca som blir uthängd, svartmålad, hatad när något går fel?? Det är personangrepp och vidrigt. 🤮😡 Vuxna personer som beter sig vidrigt pga missnöje. Säger bara vem vill stå som modell el front person med extremt fin kompensation för exvis PostNord? Any takers?? Eller Försäkringskassan?? Alla modeller d ute.. tänk länge och väl på vilka uppdrag ni tackar ja till.. och ja hon bor flådigt och har pengar i massor.. Men Caia är 1 av många företag hon driver.. så klart hon tjänar pengar. Men tydligen är Jantelagen och den eviga Svenska avundsjukan så stor hos vissa att det får er att tro att nät hat är ok??#vidrigt#skämssomförälderattvuxnaintekanbetesigpånätet#vakonsekventmenslutaspridahat ❤️

    Den Svenska Jantelagen samt avundsjukan är den fulaste egenskap vi Svenskar har..🙈 Missnöjd m ett köp? returnera varan, skriv en pissig recension i ex trustpilot. Och gå vidare.. Mitt tips till ett bättre lyckligare liv❤️ Tjejen i detta fallet Bianca har fler företag än jag ens har koll på samt arvode fr Wahlgrens värld.. Hon har jobbat upp sig och har ju onekligen en känsla för stil och smak samt vad som säljer..( förnekar man det är man i min bok okunnig och ytterst ointelligent.) Hade hon varit din dotter hade du varit mäkta stolt😉🤗👍 Så lägg energin på nått positivt ist. Alla som köpt kalendern ( som jag definitivt inte tycker är prisvärdig) har full returrätt så ser inte problemet.. 🤪

  Kalender-gate is on! *poppar popcorn*

   Förlåt men är det alltså Caias produkter på bilden? Det var i så fall det FULASTE utseendet på skönhetsprodukter jag nånsin sett. Ser ut som sånt jag fick med i Min Häst-tidningarna när jag var liten! Barbierosa och plastigt, really? Skulle aldrig ha något av det där ligga framme hemma (och det har jag inte heller)

    Utseendet på förpackningen säger inte så mycket. Innehållet kan ju vara bra ändå, min favoritprodukt är ett italienskt balsam med extremt tacky förpackning som sett lika ut i minst 40 år.
    MEN produkterna i sig verkar inte heller uppskattas?

    Hon vill ju försöka härma Kylie Cosmetic och Kylie Skin. Jämför, så ser ni 😂 Kylie är hennes inspiration till hennes mycket ”unika” smink och hudvård.

     Var det inte hon som kom på allt i hennes varumärke ”långt innan” kylies produkter började säljas?😅😂

     Man kan alltid tipsa Kyle Jenner om copycat smink kanske det blir rätsliga som för Roy Fares med Rituals.

    Jag är i chock över de fula förpackningarna. Påminner om AVON från 70-80talet.

   Helt otroligt!

   Nästan 250 st kommentarer. Om en kalender!!!

   Fattar din popcorn 🍿 Fattar inte övriga i kommentarsfältet. 🥸

    Kanske för att det var FALSK marknadsföring och det är inte okey om ens lagligt. Hon hintade om massor av saker och inget av det kom. Det var en dyr kalender där kanske mindre bemedlade köpt för att dom av någon konstig anledning dyrkar Bianca. Hon tänker bara på sig själv och pengar. Skiter i att ungdomar köpt dyrt skit som dom kunde köpt för 500 kr. Totallurade. Därför alla kommentarer. Jag är så glad att jag inte la en krona på detta och jag kommer heller inte köpa en enda produkt av Caia någonsin igen. Jag hoppas alla bojkottar detta lurendrejeriföretag och går till vanliga hederliga märken med vettiga priser. Ta bara Mascaran. Det duger gott med MB för 69 kr och är minst om inte bättre än Caia.

   Kommer titta på hennes lucköppning och skämmas när hon krystar fram ”åh älsklingar! Väääärldens bästa pensel i reeeeeeesestorlek!! Vilken överraskning!!!!!”

   Ihop med 🍿och🍺

  Nu köper jag inga julkalendrar för 2000 spänn (hallå! Fattar ni inte hur korkat det är mot att köpa produkter man verkligen vill ha för samma summa…?) men sååå dåligt var det väl inte? Eller vad förväntar man sig egentligen?

   Fast om man jämför med andra kalendrar i samma prisklass ÄR det dåligt. Massor av billiga verktyg (typ beautyblender och ögonbrynsborste) och produkter i resestorlek. Och en rabattkod?

   I många andra kalendrar (speciellt till det priset) har i stort alla luckor full-size produkter.

    Min favvo Body shop har nästan bara full size och det är produkter man kan läsa om innan man köper. Jag ger bort max 3-4 saker ur den, resten använder jag själv. Köper nästan inget på ett år efter kalendern. Nu i oktober har jag fortfarande ett body butter kvar, till exempel.

     Fast den kostar väl typ 4000:-. Va inte å kolla på just dessa i går och de billigare va ju inte jätteroliga?

      Den för 4200 är ny för i år. Den vanliga stora kostar 1500 o är fullsmockad med grejer

       4200;- ??
       Sjukt

        Nä det är en ny för i år. Body shops vanliga brukar kosta 600-1400 beroende på storlek, och då har den dyrare så många full size att typ fyra produkter redan är uppe i 1400.

         Men behöver man 24 full size saker? Det är ju frågan.

        Glöm inte bort att den som kostar lite över 4k har 44 produkter och alla är full size.. därför värt sina 4k.

         Kan man ens använda så mycket, jag gillar små förpackningar så man får testa lite av varje och sen köper man den man gillar

          Fast vill du testa ett presentkort? en blender? ett hårband, en pincett, Caias alla borstar kan man tillsammans med hel sminkpalett köpa för halva priset och då även få annat. Vem vill ha en massa läppennor?

        😂😂😂håller verkligen med! Jag spenderar alltså finns jag.Tragiskt….vi människor är riktiga får😂😂😂

     Bäst att du kollar datum på det body butter då😅

      Om det är ett oöppnat body butter så är där inga problem med det, man räknar hållbarhet efter att produkten öppnats, runt 12 månader för ett body butter efter att man öppnat det.

      Finns det alltså folk som slänger body butter för att utgångsdatumet passerat? Jag har body butters som är flera år gamla som funkar utan problem 🤷🏼‍♀️

       Om man vill smörja in sig med härskna krämer så använder man de efter utgånget datum.

        Det märks liksom om de är härskna

      Står ju bara antal månader efter öppnad burk

   Kalendern i sig tycker inte jag är dålig. Men priset. Är ju alldeles för högt? Och rabatt koden. Under all kritik. Rabatter skickar man med som en bonus om man vill ge ut rabatter.

    Det enda sättet att bedöma kvaliteten på julkalendern – dvs om den är dålig – är ju att sätta det man får i relevans till priset. Och som du själv säger så får man för lite med tanke på priset. Alltså = dålig.

    Sånt skräp!

   Jo alltså vilket skräp. Duschkräm i rese-size? Sen när säljer de ens duschkrämer? Finns inget värre än atr få nån jävla tvål eller annat skräp

    Döh! Beror fan på vad för märke på tvålen/duschcremen!

    Får jag Molton Brown piper jag av förtjusning! Duschlyx på flaska, kostar därefter, men fan så göttigt! Måste unna mig en flaska MB Ginger Lily i julklapp.

    Skulle i och för sig inte ta i nåt från Caia med tång, av princip…
    Och att få en okänd tvål/duschcreme eller liknande hade inte varit nån hit!

     Fast hur är din jämförelse ens relevant? Milton Brown är liksom kända för sina tvålar, caia för sitt smink, då är det konstigt att ens få nån jäkla tvål.

      Du, eller den som skrev första kommentaren, skrev ”finns inget värre än att få nån jävla tvål eller annat skräp”.
      Tolkade det som en allmän kommentar kring kalendrar, att det är utfyllnad. Eftersom detta är Caias första kalender så kan man ju inte veta om tvålen är skräp.

      MB finns ofta i lite mer kvalitativa kalendrar med blandade märken, ofta i brittiska skönhetskalendrar, som brukar ha liknande prissättning som Caia.
      Tyckte det var lite negativt, eftersom jag tolkade det som att tvål och annat skräp var allmänt kass. Så poängterade bara att det finns bra tvål. Hehe

      Personligen skulle jag inte köpa ett skit från Caia.

   I längden hade de verkligen tjänat på att skicka med fullsize produkter. Det hade gett väldigt mycket goodwill för företaget och folk hade velat köpa mer. Man vill ju att kunderna ska bli nöjda och komma tillbaka. Dessutom, ett sminkmärke som inte skickar med ögonskuggar, foundations, läppstift etc utan istället en pincett, ett hårband, en rabattkod och tre borstar känns bara märkligt.

    Just foundation är ju väldigt svårt att ha med pga alla olika hudtoner. Men håller med om resten, kollar på alla Margareta Grääs kalendervideos och har nog aldrig sett en kalender i den prisklassen där det är så mycket värdelös utfyllnad. Och är det mycket utfyllnad så brukar det kompenseras med några riktigt lyxiga grejer i fullsize, här var det ju inget sånt. Ser ut som att desginen/materialet på grejerna (för övrigt skitful) är billigare än deras originalförpackningar dessutom.

   Precis hahaha,
   Och vad tror folk att de ska få?
   Självklart får man en massa minigrejer.
   Det enda jag tyckte var dåligt var rabattkoden, annars var det väl som väntat i en julkalender.

    Men vadå ”vad tror folk att dom ska få”? Jag är julkalenderNÖRD delux och det är inte standard att bara ha resestorlek på produkterna? Lookfantastics kalender kostar liksom nästan 800 kronor mindre än Caias och innehåller massssa produkter i fullsize från många bra märken, samma med lookfantastics kalender! Herregud om kalendern som anses som bäst och lyxigast på marknaden – Liberty London – lyckas få med Molton Brown, diptique, augustinius bader, suratt, bobbi Brown och en mängd andra lyxmärken i sin kalender PLUS många av dom fullsize för 300 kronor mer än caias kalender så fattar du väll att caias är riktigt dålig?

     Råkade skriva lookfantastics kalender två gånger ser jag nu. Det andra exemplet jag gav var Feeluniques kalender.

    Det är inte helt vad det handlar om. Bianca har hintat om nya produkter och hipat upp det som fan.
    Vem betalar 1800 för en pincett, ett hårband, en sovmaskt, ett presentkort i en lucka, och ett gäng läppennor???
    Om man nu måste handla Caia, har gjort men aldrig igen, så köp kit med ögonskugga, mascara, sminkborstar för halva priset så kan du köpa till en massa annat för den andra halvan och då få någon valuta för pengarna. Jag tycker Caia är äckligt överdrivna i sina priser för så bra är dom inte. Inte ett dugg bättre än Lykos egna produkter för billig peng.

  ”I ett meddelande till Aftonbladet svarar nu Bianca Ingrosso på kritiken.

  ”Personligen så älskar jag produkter i resestorlek och efter analyserande av andra julkalendrar så verkar folk älska produkter i resestorlek lika mycket som mig. Tilltalar det inte så är det tråkigt att höra, då tycker vi olika där”, skriver hon och fortsätter:

  ”Med tanke på att man får en necessär värd 400 kronor och produkter som är skräddarsydda som är det dyraste att göra plus att det är begränsad upplaga vilket också är dyrare att göra så är denna julkalender ett otroligt värde för pengarna. Jag gjorde en julkalender med produkter jag själv älskar och använder. Produkter är personliga och alla har rätt till sin åsikt. Självklart är det alltid tråkigare med missnöjda kunder men vi är absolut inte ensamma om att ha resestorlekar i en julkalender.”

   tycker för övrigt att produkterna var väldigt fina, och fin julig design. folk är bortskämda.

    Ja, man betalar ju verkligen 1900 för en ”fin julig design”. Folk är inte bortskämda – folk är besvikna och det med all rätt. Målgruppen är ju dessutom många trogna fans till CAIA som gillar märket och produkterna sen tidigare, då är det klart man hade blivit jättenöjd med riktiga och ordentliga produkter. Det här är ju bara skit och utfyllnad, och därför är folk så förvånade.

     Folk är inte besvikna eller bortskämda, de är villiga att köpa grisen i säcken kosta vad det kosta vill.

    Folk är verkligen inte bortskämda. För närmre 2000 är det där ett skämt. Det påstådda värdet är närmre det dubbla, hur den matematiken går ihop förstår jag inte.

     Det fattar väl vem som helst att ett företag inte skulle sälja något värt 4000kr för 1800kr?

      Nej men man kanske förväntar sig lite mer än lite borstar och nån body lotion i resestorlek när företaget ändå marknadsfört det på det sätt de gjort. Det är som upplagt för att folk ska bli besvikna.

       Utgå ifrån att företag alltid vill luras och tjäna pengar så blir man inte lika besviken.

      Då är det falsk marknadsföring.

      Om man hävdar att innehållet är värt en viss summa så ska det stämma.

      Men å andrasidan är Caias produkter överprisade överlag å bara den där billiga skrala necessären är överprisad som fan!! Bara den kostar 400:-

      Caia vet att större delen av deras kundkrets är väldigt unga tjejer. De kan inte tänka kritiskt utan köper parfymer utan att ens testa innan och köper allt skit caia släpper. Många lär skicka tillbaka kalendern men majoriteten kommer behålla den bara för att de hunnit öppna produkter eller inte vet hur de ska stå på sig när de vill reklamera.

      Caia är ett skitföretag som kopierar Kylies hela jävla varumärke.

      Stämmer inte alls! De flesta skönhetsprodukter säljs med väldig bra marginal och seriösa och duktiga varumärken vet att nyttja det när de skapar sina julkalendrar i den prisklassen. Att bygga sitt brand långsiktigt innebär att man väljer att investera en del av marginalen man har på produkterna på att ”skämma bort” sina kunder för att skapa en lojal och återkommande kundbas. Ta Kicks julkalender till exempel, den innehåller otroligt många fullsize produkter från tungviktare inom skönhetsbranschen och väldigt lite utfyllnadsprodukter, och kostar dessutom ändå några hundralappar mindre än Caias kalender. Ett hållbart varumärke tänker långsiktigt och smart, inte bara snabba cash och fancy hypad marknadsföring.

       Mitt svar var till Anonym/19:57

      Alltid nån som tror sig sparat 2200kr. Tänker -nu har har jag råd med julmat i år också 😁

     Alltså vadå bortskämda? 2000kr för skräp i ministorlek? Inte en enda vara i fullstorlek, ingen highlighter, palett eller något av värde. Pinsamt verkligen. Fattar inte hur Bianca tänkte och då gillar jag henne men jag hade aldrig kunnat förnedra mina kunder så för det priset.

    Märkligt att rebecka som brukar vara så kritisk och negativ tycker att detta är okej. Folk är bortskämda? Är väl i så fall Bianca som är bortskämd, och girig. Hon ljuger och är manipulativ. Självklart svarar hon så som hon gör, för att sälja och tjäna pengar och inte tappa ansiktet och anseendet… och tyvärr så lurar hon säkert flera. Necessären värd 400 kr? – NEJ självklart INTE, en billigt framställd necessär från Kina som de sen säljer dyrt, det är så de tjänar stora pengar. Allt av Caia är överprisat.

     Spot in!! Produkterna kostar en spottsvyer att tillverka! Är det ngn som ens vet var produkterna produceras, arbetsförhållanden mm? Högst troligen är det i Kina. Blir fn illamående av att man spelar på ett segment i befolkningen som 1, inte har massor med pengar att röra sig med, 2, Är lättstyrda (eg.lättlurade, men det låter nedvärderande, men vi har alla varit i den åldern och VET hur lättpåverkad man kan vara där & då)

     Precis. Tror någon i sin enfald att en plastig Necessär från Kina kostar 400 kr. Jag svalde just skrattet i halsen när jag tänker på alla ungdomar som kanske gett flera månadspengar på detta RENT UTSAGT SKIT. Bianca, du har egna pengar att renovera och köpa lägenheter för eller måste ni ha såna äckligt dyra designskitmöbler för miljontals kronor och då lura ungdomar? Du står där sen ledsen och nästan gråter för att folk inte ska skicka tillbaka skiten. SNÄÄÄÄLLLLA alla, skicka tillbaka så får dom ta lite ur egen ficka att glänsa med deras kontor. Dom tjänar extrema pengar på varenda produkt dom säljer. Tro mig. Dom tjänar minst 75% av priset och det är minst på varje såld vara. Var inte naiva. Caia är inte bättre än lågprismärken inne hos LYKO, eleven, mm. Sluta handla hos Caia. Sluta

    Kan väl tycka att de borde ha lagt i olika produkter och inte 2 maskaror, flera brynpennor, utan mer lagt i foundation, rouge och lipgloss. Inte 3 sorters penslar.
    Men det är väl dyrt att ta fram mindre stl. såklart. Ah jag vet inte. 700:- hade den vart värd för mig.
    Sen kan jag tycka det är supertrist att öppna en hel julkalender på en gång. Man borde recensera den efteråt..Bli hagalet och girigt. Hade jag köpt den hade jag velat använda den som just en julkalender.

     När jag kollat lite på vad kalendrar innehåller så förstår jag att det är en besvikelse med Caia..Beställde just Nordic Feel, den var maxad hahha. Sa hon som ville vänta på innehållet.

    Jag kan skicka julpapper till dig så du kan slå in dina saker i. Du menar inte på allvar att du handlar för att det är julig penna? Du kan få en julig ritad penna av mig gratis. Du rebecka är nog inte så gammal.

    Tror någon i sin enfald att en plastig Necessär från Kina kostar 400 kr. Jag svalde just skrattet i halsen när jag tänker på alla ungdomar som kanske gett flera månadspengar på detta RENT UTSAGT SKIT. Bianca, du har egna pengar att renovera och köpa lägenheter för eller måste ni ha såna äckligt dyra designskitmöbler för miljontals kronor och då lura ungdomar? Du står där sen ledsen och nästan gråter för att folk inte ska skicka tillbaka skiten. SNÄÄÄÄLLLLA alla, skicka tillbaka så får dom ta lite ur egen ficka att glänsa med deras kontor. Dom tjänar extrema pengar på varenda produkt dom säljer. Tro mig. Dom tjänar minst 75% av priset och det är minst på varje såld vara. Var inte naiva. Caia är inte bättre än lågprismärken inne hos LYKO, eleven, mm. Sluta handla hos Caia. Sluta

   Kanske Bianca skulle tagit fram en kalender och gett den till sig själv om hon nu tycker den är så fantastisk 🥲

    Alltså en som i 1 🤪

    Hon köpte sig en lägenhet istället för alla pengarna som hon tjänat på sminktokiga människor.

   Hon pratar bara om hur dyrt det är att göra, räknar hon in värdet på kalendern där eller? För det finns ingen chans att värdet uppgår till 3500 kronor, i så fall är produkterna möjligtvis för högt prissatta.

    Eller hur, sen kan man ju undra hur världsfrånvänd det är att tro att make up intresserade som handlar kalendern köper den enbart på grund av utseendet på förpackningarna… det är ju innehåller man vill åt?

   Jag köper att det är dyrt att göra specialgjorda produkter men det är ju ingen kostnad som ska läggas på köparen?! De uppskattar inte det så pass att de är villiga att betala det högre priset

    fattar inte riktigt det där med att det blir högre värde för att det är gjort speciella miniversioner. Alla vill väl hellre ha en fullsize i så fall än att betala mer för mindre?

     Ja, precis. De lär ju ha bättre marginal på fullsize, så varför inte köra dem istället? Lär ju inte vara så himla mycket billigare att göra en specialpenna som är 7 cm lång istället för en normalproducerad på 15 cm..

      ja, i min bransch (detaljhandel) är det oftast en kostnadsfråga om vi ska göra mindre förpackningar för det kostar oftast mer än det smakar jämfört med fullsize-produkt. mindre volymer, ställa om maskiner i produktion osv.

       Exakt. Därför blir ju deras beslut jättemärkligt. Men de kanske tror att de tappar ordinarie försäljning på att ge ut de vanliga produkterna i kalendern. Om så är fallet är de extremt dumsnåla.

     Ja, precis. Jäkligt korkad ursäkt.

   Alla produkter som börjar med mini i Camillas lista är varuprovet som inte är till försäljning. Biancas kalender är rena lurendrejeriet och att hon försvarar tilltaget är olyckligt för henne. Det finns en gräns även för vad Bianca kan gör utan att hennes fans tappar förtroendet för henne.

    This!!!!

    Hur menar du? Att det varit gratis att producera och köpa in produkterna i mini-size?

     Nej men varuprover får inte säljas. Här säljs de i form av kalender och kallas för resestorlek plötsligt.
     Inte ok.

     Precis så som Fioliolej skriver. Dessutom räknar man in kostnaden för att producera varuprover i kostnaden för själva produkten som säljs till konsument. Så som kund betalar du för både tillverkningen av den produkten du köper och vad det kostar att producera varuprovet.

      Fast Caia har ju inte varuprover som t ex Lancome. Så det är en lite skev jämförelse.

       Hur menar du? Caia jobbar med varuprover som alla kosmetikaföretag. Vad får dig att tro att de inte gör det? Dessutom syns det tydligt på flertalet produkter att det handlar om varuprover.

        Ja därför det var begränsad upplaga också säkert. De säljer ut varuprover

   Om hon nu ÄLSKAR resestorlekar, varför säljer hon inte detta på hemsidan. Nej då ska det vara fullsize och dyrt :))). Nej förlåt men blir så provocerad.

   Absolut inte bortskämda! Var så sugen på att köpa den, speciellt efter Biancas frågestund. Den verkade ju hur bra som helst. Men nu när man såg innehållet är jag SÅ glad att jag inte lyckades få tag i den. Pinsamt dåligt!!

   Hade helt klart förväntat mig (som Margareta säger) en palett. Dom kunde lagt i Higlighter, läppstift, lipglos, bronzer, ögonskugga osv. Saker som har ett värde, saker som man vill ha!! Smink som Caia faktiskt är kända för & är anledningen till att folk lägger så mycket pengar på att köpa.

   Men jag tycker typ allt känns som utfyllnad. Hur kul är det att lägga nästan 2000kr på saker man har & som är SÅ tråkigt så som hårband, sovmask, pincett & en 20% rabattkod för att dom ska tjäna ännu mer pengar

    Och förresten. ”Nessecär på köpet” förlåt men haha! Nej man får inget gratis, inget ”på köpet” Man har betalat typ 2000kr för den här skit kalendern.

     Haha ja tänk alla kalendrar där man får postpaketet, kartongen som alla sakerna ligger i och en del kommer i ytterligare förpackning. TÄNK så mkt de också fått på köpet!!

     Den där jävla necessären är värd Max 50:-
     Jag har en flådigare från HM som både ser och känns dyrare ut och den kostade 99:-
     Caias skit är inte handtillverkade i europeiska fabriker där anställda får rimliga löner och reko anställningar. De köper samma skit från Kina som de flesta andra företagen gör.
     Necessären är s.k.i.t!

      Haha för mig är det så svårt att förstå att folk ens KÖPER necessären när det står caia på den?! Alltså ur deras vanliga sortiment, för den finns väl i rosa eller blått eller vad det nu var.
      Jag tycker att allting där varumärkets namn står ser ut som reklamgrejer man skulle kunna få gratis på typ mässor eller liknande, och det gäller inte bara caia utan skulle tycka samma om det stod t.ex Nivea eller L’Oréal på en necessär/hårband mm också.

      Så jag röstar också på 99 spänn på H&M! Har också en därifrån som jag dels haft i flera flera år, välanvänd men faktiskt fortfarande i fint skick.

       Jag köpte en på river island för 5 år sen för ca 50 svenska kronor (£4) och den är som ny fortfarande. Stadig och inte sladdrig heller.

    Ni är flera som skriver att ni skulle vilja ha mer smink i kalendern. En sak jag verkligen inte fattar är hur man kan vilja ha på sig smink som man fått i en kalender. Man väljer ju smink efter vilka färger man blir fin i! Sannolikheten att ett random rouge, ögonskugga eller ännu värre foundation, från en kalender skulle passa just mig känns extremt liten. Vem vill gå runt i en läppstiftsfärg som inte är klädsam? Visst, det finns färger som är mer neutrala än andra, men fortfarande passar verkligen inte alla i allt. Gör folk så i sminkaffären också? Typ sträcker ut handen och tar första bästa nyans på rouge bara märket är rätt? Är jag gammal som tänker så? När man var tonåring kunde man ju låna smink av kompisar men nu skulle jag inte drömma om det.
    För övrigt kan jag bara hålla med alla som tycker att kalendern känns som lurendrejeri. Tycker synd om de som köpt den.

   Lika mycket som jag. Inte som mig. Tack. (Till rebeckas första inlägg där Bianca svarar.)

   Vad menar hon med skräddarsydda produkter?

    Gissar nu men:
    Att dom skapat en särskilt jul-edition som är specifikt för denna kalender och för Caia. Deras andra produkter är säkert ur ett standardiserat sortiment från en fabrik där många andra märken tillverkar sina saker och har liknande förpackningar (men med sin respektive logga/färg) och då det är produkter som tillverkas året om så görs det enormt mycket mer än till en limited edition i rött för bara Caia 2021 (alla märken gör ju inte kalendrar så fabriken kanske inte har lika mkt sånt här skit att välja på).

    Att de är mindre, kostar mindre att tillverka och hon/de tjänar ännu mer pengar!😝

   Hyfsat låg ödmjukhet i det svaret..

   Den necessären är INTE värd 400:-

   ”Denna kalender ett otroligt värde för pengarna……?????

   Allt handlar om priset, även om man gillar resestolek. Att säja till kunden att där har vi olika åsikter är lite märkligt, det handlar inte olika åsikter mellan kund och säljare, det handlar om vad kunden efterfrågar och är beredd att betala. Tydligen är det många som inte vill betala 1795 för necessären.och dess innehåll. Problemet är att de inte visste vad innehållet var när de köpte den.

    Varför köpa om man inte vet innehållet?

   Jämfört med MACs julkalender är den här verkligen ett skämt.

  Biancas svar på artikeln i Aftonbladet som publicerades nyss är också ett skämt:

  ”Med tanke på att man får en necessär värd 400 kronor och produkter som är skräddarsydda som är det dyraste att göra plus att det är begränsad upplaga vilket också är dyrare att göra så är denna julkalender ett otroligt värde för pengarna. Jag gjorde en julkalender med produkter jag själv älskar och använder. Produkter är personliga och alla har rätt till sin åsikt. Självklart är det alltid tråkigare med missnöjda kunder men vi är absolut inte ensamma om att ha resestorlekar i en julkalender.”

  Produkter är personliga? Hahahaha alltså jag dör. Hon har gjort en kalender med produkter hon älskar, men INGET som är med är någon av de produkter som är mest uppskattade? Hur fan kan man slå tillbaka på det sättet ist för att ba SHIT, sorry, vi tänkte och gjorde fel här. Vi bjuder på returen – och gör om och gör rätt! Det är väl varumärkesvårdande? Det är här det märks att hon är rätt… osmart och inte fattar, och den oödmjuka sidan kommer såklart fram såfort man får (befogad) kritik. Suck.

   Tycker inte alls det var ett dåligt svar utan tvärtom proffsigt. Hon slår inte bakut utan tycker det är tråkigt folk inte gillat det men står upp för produkten. Helt klart godkänt (och medietränat :))

    Absolut inte godkänt, oödmjukt och världsfrånvänt snarare.

     Nu får de kanske 10 000 kalendrar i retur. 🤣

      Hoppas det och hoppas folk SLUTAR köpa Caia. Köp INTE mer från dem! Nu kommer de säkert gå ut med att de bjuder på retur osv för att de inte vill tappa mer i anseende. Det där med att deras kunder skulle lockas till att ta krediter för att handla mer av dem lyckades de förklara bort också, de har lyckats komma undan med mycket.

    Att skylla ifrån sig med att ”alla andra gör likadant” är barnsligt och oproffsigt

    Hennes svar är knappt godkänt. Om jag hade betalat för hennes eventuella mediaträning hade jag bett att få pengarna tillbaka.

    Nej nej. Ingen medietränare med en gnutta kompetens eller erfarenhet skulle råda Bianca att uttala sig på det här sättet.

    Hon går i försvar vilket inte stärker hennes förtroende utan får henne att framstå som trängd, girig, korkad och utan förmåga att förstå sina kunder.

    Så du tror att necessären kostar 400 kr?

   Köper ABSOLUT att produkterna är i resestorlekar, men det är inte rimligt att kalendern då ska kosta närmare 2000kr

    Exakt, det här är typ en kalender för 499kr. Är typ chockad över att det inte finns en enda full size produkt förutom nån sketen läppenna. Inget läppstift, inga highlighters.. herregud

     399 tycker jag.

  Hon är verkligen mycket vill ha mer.. Allt är pengar.

   Men det absolut ENDA jag kan säga till fördel för Bianca i det här är – vad fan tror folk som handlar?? Caia är ett budgetmärke med höga priser pga framgångsrikt dragplåster i form av Bianca. De BEHÖVER inte ha varken kvalitet eller klass på grejerna för dom vet att det säljer ändå. Var smarta och köp smink från väletablerade märken istället, där får du beprövade produkter värt pengarna. Köper man Caia är man i min mening k o r k a d och extremt lättköpt.

    Håller med.

    En annan grej jag tycker är konstigt är typ varför man vill göra någon som är väldigt rik ännu rikare?

    Fattar verkligen inte det haha.

    Men det kanske är en ”unpopular opinion” som jag har – att jag tänker så.

    Fattar på samma sätt inte folk som köper allt ur Linn Ahlborgs märke så fort det släpps.

    Men det kanske är jag som är missunsam bara???

    Men tycker det är så fel att en person som har blivit rik ska tjäna ääääännu mer pengar för att folk är så jävla……mainstream???? Det är ju knappast Linn eller Bianca som skapar rikedomen utan alla köpare.

    Förstår verkligen inte varför man sätter EN person på piedestal på det sättet och typ avgudar allt den gör??? Tycker inte det är normalt haha

     Håller fullständigt med dig X!

     Ja du är bara missunnsam! Skönt ändå att du har den insikten.
     Ditt resonemang om att inte köpa produkter va Caia för att göra en rik person rikare är väldigt lustigt. Hur handlar du något överhuvudtaget av något i hela världen? I slutändan sitter där alltid en rik person som blir rikare, oavsett om du handlar hos Caia, Loreal, Volvo, eller på ICA. Men det är klart, Bianca sitter ju inte i styrelsen hos alla dessa bolag, så det är väl okej att handla hos dom då?

     Dessutom att sätta en person på piedestal och beundra den, att ha en idol, har människan gjort i alla tider, så det är faktiskt ganska normalt mänskligt beteende.

      Att det alltid ska finnas såna som dig som ska försvara rika. bara tyst.

      Oj, detta tog hårt på dig. Varför? Det var en rimlig kommentar ts hande!

       skulle ej bli förvånad om carolina är en av de som har hotat margareta grääs efter att hon har dissat kalendern.

    Men orka med din sketna logik. Jag vet inte hur många svindyra dior och estee lauder produkter jag testat som suger. Bara för att något har ett namn inom en viss bransch betyder inte det att det är bra produkter. Med den logiken hade det aldrig kunnat komma nya företag som skapar bättre produkter än de tidigare företagen har gjort. Nu har jag aldrig ens testat caia men din kommentar osar bitterhet

  Fattade direkt att det var något fel när hon absolut inte ville berätta vad som fanns i julkalendern. Tyvärr har Bianca så pass trogna följare att de köper av henne oavsett väder.

  Enligt breakit sålde CAIA kalendrar för 36 mille på en timme, inte illa! Undrar hur många returer de får?

   Hur många kalendrar blir det? (Dålig på matte)

    36 000 000 genom 1795 ger lite drygt 20 000 st.

    36000000/priset på kalendern = antal kalendrar

   Det är ju rätt smart att de inte gjort julkalendern i en traditionell papp-förpackning.. om de får in 19 000 returer nu så förlorar de bara pengar på frakt och tygpåsar. Sminkväskan och innehållet kan ju säljas enskilt på siten…

   Sinnessjukt. 36millar för mini plast borstar och ett hårband?

  Men vad förväntar sig folk? 24 full size produkter för det priset?

   Jag tror att folk är besvikna för att hon har hypat upp den så mycket. Samt att det verkar vara väldigt tråkiga produkter. (Har inte köpt den)

   Nej men kanske en i alla fall?

   Jag tror att många förväntade sig mer smink och inte små travel size av showergel och body lotion. Det blev ju också ganska mycket samma grej när 4 luckor på ett eller annat sätt har med doften la nuit att göra. Miniparfym, travel size av body lotion, showergel och handcreme. Man fick 3 olika eyeliners men ingen läpprodukt. Många olika borstar och penslar.
   Jag gissar (och jag är inte målgruppen här) att folk förväntade sig mer blandat. något rouge, någon läpprodukt, någon bronzer, någon pensel/borste, ja du fattar.

    De verkar ha lagt i mestadels produkter de inte säljer så mycket av t ex en pincett. Sedan verkar det ju varit prover, småförpackningar, som Bianca kallar resesize. Dåligt.

   Nej, men kanske en fullsize-produkt? Är det rimligt tycker du? För det var nämligen inte en enda riktig sådan 🙂 Jo förlåt, en sminksvamp!

    Joo ena pennan (eller både den bruna och kajalen kanske?) också väl?😂

    Sminksvampen verkar inte vara av särskilt hög kvalitet, en sådan kostar dessutom bara några kr att producera. Fraud.

   Det känns ju helt ogenomtänkt? Varför typ 3 läppennor men inte ett enda glans/läppstift? Varför inte tänka typ en hel sminkning, med de mest sålda produkterna i varje kategori (fast i mindre förpackningar då kanske). Alltså en mascara, en ögonskugga, en rouge, ett läppglans osv. Eller någon helt annan take på det. Nä, jag tycker inte alls den håller måttet för varken priset eller hypen. Och sen typ ”skylla” på att necessären kostar 400kr när den inte ens ingår i själva kalendern?

   Jämför man t ex med den här kalendern från Filorga så ser man att de har ännu mindre storlekar. Den kostar snarlikt, 1495kr https://www.kicks.se/julklappar/adventskalender/advent-calendar-249b9081

   Det är väldigt få märkeskalendrar som har mycket fullsize om man tittar på Margaretas videos.

    Men Filorga är väl ett hudvårdsmärke? Så där känns det ju helt rimligt att kalendern innehåller miniversioner av deras produkter så man liksom kan prova sig fram för att hitta vilka som passar en själv. Ett slags smörgåsbord av vad de har att erbjuda.
    Tror inte att caias kalender hade fått så mycket kritik om den i huvudsak innehöll smink även om det inte var full size grejer. Problemet är väl att det var så mycket annat än just smink, och att urvalet av smink var konstigt. Varför 2 mascaror och 3 ögonpennor?

    Fast filorga är ett snordyrt hudvårdsmärke.

   Hon sa i sin frågestund på instagram att de flesta produkterna var i originalstorlek.

   Det som var i originalstorlek av produkterna var eyelinerna, annars var det bara utfyllnadsprodukterna som var originalstorlek. Konstigt annars lixom. Vem vill ha en sovmask för barbies lixom.

    Hon sa även att det var några nya produkter… vilka var det?

     Pincetten…

      😂😂😂😂😂

      😂😂😂

     Hon vet inte själv ….inte första gången…

    Va!? Sa hon drev

     Det

     Filmen när hon pratar om kalendern ligger på bloggbevaknings instagram.

  Var tvungen att sätta mig och räkna på värdet lite nu 😆

  Om man utgår från priserna på ministorlekarna av t ex mascaror, läppennor osv är halva priset av fullstorlek enligt Caias sida och att necessären är värd 250:- så får jag värdet till ca 2800:- Det är iofs långt ifrån vad de själva hävdar att innehållet är värt men inte såå illa?

  Däremot håller jag med om att innehållet inte är direkt spännande..

   Räknar man dessutom med att de har en marginal om 45% på sina produkter skulle inköpskostnaden landa på 1540kr och då ska paketering och inköp av satinpåsar mm till. Jag tycker inte det är helt orimligt faktiskt..

    Om de har en marginal om 45% är de riktigt dåliga. Smink brukar ha väldigt hög marginal, skulle bli oerhört förvånad om de hade under 60%.

    Tycker du att det är rimligt att betala två gånger för det är vad du gör för alla varuprov som Bianca envisas med att kalla resestorlek. Nej detta är på gränsen till bedrägeri.

    Du får nog räkna om när det gäller marginalen, de har minst 85% annars är de ute & cyklar…eller hur? Ta en penna den kostar inte mer än ca4 -5 kr att tillverka men säljs för ca 200 kr, jag pratar nu bruttovinst allt annat är relativt & ska passa till deras nya kontor på Östermalm.

   Hur räknade du ut värdet på rabattkoden? 😂😂😂

   Skojar. Men den luckan var fan skrattretande, skulle vilja höra dom förklara värdet på den.

    Haha den räknade jag med ett värde på 0kr. Det var ju helt klart det sämsta!

     Jag tycker alla sånna här kalendrar är rätt kassa å tycker inte denna är värre än nån annan. Men just rabattkoden håller jag med om va kass. De kunde väl slängt in en på 50% isf. Då hade den ju ändå varit värd nåt

    Men hallå, om man handlar för 10000 med rabattkoden blir ju rabatten 2000 = värde 2000. Såklart

     🤔och handlar jag för 0kr blir värdet 0kr.

   Men är minisarna verkligen hälften av de stora? I innehåll alltså

    Nej

  Hur kan de påstå att produkterna har ett värde på ca 3600 kr?! Många av produkterna är ju i ministorlek och sånt som man brukar få som gratisprover eller goodiebags, dvs reklamprodukter!

   Bianca & matte går inte riktigt ihop, sen förstår jag inte varför Vanessa pratar så L Å N G S A M T, tror hon att vi alla är tröga eller små barn??

  Köper man grisen i säcken så får man skylla sig själv. Förstår faktiskt inte att folk köper såna här kalendrar. Köp produkter ni vill ha istället, för plånboken och miljöns skull.

  Fast enligt mig är detta inte ens så illa, vad hade folk förväntat sig? Har de gått ut med ett värde på innehållet som inte stämmer överens med värdet på produkterna? Vet att jag hatar när folk säger detta men just nu känns det verkligen som att folk är kritiska bara för att det är Caia och Bianca och folk älskar att störa sig på henne. Tror inte denna julkalender är sämre än någon annan skönhetsjulkalender i samma prisklass, snarare tvärtom faktiskt med tanke på att de var produkter i bra färger (läpppennorna) när det snarare oftast är färger som inte säljs särskilt bra.

   Folk är nog besvikna för att den är så hypad. Sen hade folk nog hoppats att det skulle vara lite varierande produkter. Varför två mascaror liksom, kunde de inte haft någon läpprodukt? Eller varför så många pennor?🤔

   Men lägg av. Det är ju tvärtom att Caia och Bianca har sluppit att bli granskade och mestadels blir hyllade och hypade av diverse media och kändisar, inte många som vågar kritisera Bianca. Så mycket som hon kommit undan med, smygreklam osv. Möjligt att pennor var i bra färger men det är uppenbart att det mesta i kalendern är sådant de inte säljer mycket av tex sovmask och pincett.

    +1000 på den! 👏🏻

   Nu får du ju ge dig. Folk är besvikna, känner sig lurade, vilket är högst berättigat. De har betalat dyra pengar för ngt de inte tycker uppfyller det produkten marknadsförts att innehålla. Håll isär sak och person.

   Är du del av Caias damage control? Kan inte komma på någon annan anledning till din kommentar för jag tror inte arg du är korkad.

  Förstår inte hur man ens kan främja dessa me, myself and I människor🤔

   Precis, helt sjukt att detta copycat-märket ens slagit igenom?

   Gissa vad jag håller med dig! Bra där!

   Vill bara tillägga Hybris deluxe oxå!

  Det är otroligt girigt! Brukar se diverse kalendervideos och det här är med stooor marginal den sämsta jag sätt! Dyr men med sååå många luckor utfyllnad. Jag tycker det är osmakligt och ett sätt att profitera på sina kunder som gör att jag tappar precis all respekt. De som köper den här, och inte returnerar, om ni känner för er utnyttjade är det precis var ni är. Oklart om ngt mer CAIA kommer att hamna i min kundkort…

  Kan någon förklara för mig varför man ens köper produkter från caia till att börja med?

   För att de är bra.

    De är verkligen inte bra.

     Jo det skulle jag säga att de är. Varit nöjd med det mesta jag testat.

      Tittar man på recensioner for Caia’s produkter så säger de något annat.

      Du kan köpa lika bra (eller dåliga) produkter för en tiondel av det du betalar till Caia.

     Och jag skriver inte ens så för att jag är Avis eller något sådant utan för en månad sedan beställde jag massor av produkter från Caia för över 1000 kr, taggade tillome dem när jag fick hem grejerna. Hade hört SÅ BRA om dem. Jag testade allt en gång och sedan sålde jag det online för jag insåg hur blåsta alla blivit… foundationen var omöjligt att Blenda in i min hud, concealer var för mörk och tjock, foundationflaskan hade inte ens en pump?! Wtf? Borsten var alldeles för mjuk och plockade in upp någon produkt, pudrets förpackning katastrofal och läppstiftet gjorde mig torrare än Sahara inom 10 minuter. Det enda jag behöll och som funkade någorlunda var en läppenna. Så enligt mig, skitgrejer!

      Fast jag har inte ens handlar av caia men smink är så otroligt individuellt. Jag har flera gånger köpt smink som är superhypat av youtube kändisar och som folk i allmänhet älskar men blivit så besviken. allas hud och preferenser är olika.

       Tänk på att youtubers ofta är betalda av företaget/märket som de pratar gott om. Så inte att lita på. Bianca är inte att lita på heller, hon ljuger mycket och överdriver det mesta.

      Varför köpa massor med produkter av ett märke man aldrig testat? Köper du inte en produkt då först och testar innan du köper för 1000 kronor till?

       Det var ju olika produkter, bara från samma märke. Ren chock att endast en av produkterna av 9 st var värd att behålla. Trodde aldrig jag skulle bli så missnöjd men jo, det blev jag. Kommer aldrig byta bort foundation från Bare Minerals, läppstift från Isadora och puder från Maybelline. Oslagbart.

  Det mest uppseendeväckande här är att folk är förvånade. Herregud. 🤦‍♀️🤦‍♀️

  Näää tacka vet jag champagne-kalendern med 24 miniflaskor Odlarchampagne! Synd bara att den kostar tiotusen…..

   Jag bjöd min mamma på lunch på Lisa Elmqvist idag. Vi åt Toast Skagen och rödtunga och drack ett glas vin till. Notan slutade på hälften av det kalendern kostar. Jag är nöjd med mitt val.

    Låter helt underbart! Väl investerade pengar att få ett minne för livet och ha en fin stund med sin mamma ❤️

    Önskar att min mamma levde

     ❤️

    Åt ni lunch för 5000?

  Jag förstår inte hur folk kan bli missnöjda. Alla kalendrar smink och husvårdskalendrar har ju ”reseförpackningsstorlek”. Sluta köp kalendrar om det ska gnällas, köp några produkter i fullsize och var nöjd, eller köp en kalender och inse att ni inte kommer gilla allt 😳

   Nej inte Lyko bla

   Nej inte the body shop, och priserna är mycket lägre än Caias och produkterna mycket mer användbara

    Fast den med fullstorlek kosta ju över 4000:-

     Nej, den är ny för i år. Den för 1500 har fullsize

      Den för 4000 har dessutom 48 produkter istället för 24

   Håller med! Herregud! 1) köp inte då 2) öppna för fan inte i förväg, vad är vitsen då överhuvudtaget??!! 3) småbarn älskar sina kalendrar – med bara bilder i – det är spänningen och väntan på julen som är själva grejen 4) uppskatta det ni får, det är en fucking julkalender!
   Att vuxna människor gnäller värre än små barn är ju pinsamt. Skärp er!

    Förstår hur du menar, men tänker att innehållet ändå måste sättas i relation till priset. Själv köper jag inte kalendrar just för att jag inte vill ha blandat krafs jag inte har valt själv. Men OM man köper en kalender för 1800kr så förväntar man väl sig nån slags valuta för pengarna utöver bara spänningen av vad som ska finnas i dagens lucka?
    1800kr är för mycket pengar för att bara lägga på en kalender som en kul grej

    Det kallas konsumentmakt. Bra grej.

    Ja småbarn älskar sina kalendrar för 49kr. Jag köper ALDDRIG kalendrar men tro fan att folk blir besvikna om de punga ut 2000 på en kalender

    Man måste väl få föra ett resonemang kring vad som är kassa produkter av ett företag? Tycker det här var oerhört snålt jämfört med andra kalendrar som kostar samma.

   Men snälla, klart folk blir missnöjda när de ger 2000 kr på smink. sen när blev 2000 för smink normen? Det är som att gränserna för vad smink får kosta förflyttas hela tiden. Det är liksom fullkomligt normalt att lägga 800 spänn på tio ögonskuggor nuförtiden. Så fine att det kostar, men självklart förväntar sig folk mer då.

  Girigheten lyser igenom. Pinsamt av Bianca. Jag hade inte kunnat stå bakom den här kalendern. Alla som är missnöjda borde göra retur för att markera

  Jag förstår inte varför man vill köpa produkter av detta företag? Dom fälls gång på gång för sexistisk reklam och Bianca bryr sig inte överhuvudtaget

   Sexistisk teklam 😫😫😂😂 alltså Sverige 😂😂😂😂

   Ja håller med, så tragiskt att dem inte kommit längre i sitt tänk utan vidmakthålller detta att oavsett vad en kvinna säljer så måste det anspela på sex på något sätt en skam 2021!!

    Är bara psyko-feminister som hatar attraktiva kvinnor som skriker sexistisk reklam

     Håller med’ förstår inte varför folk tycker de är sexistiska. Reklam gjord av kvinnor som bara kvinnor ser. Tycker att alla reklamer de har gjort är jäkligt snygga. Kvinnor får ju faktiskt visa sin kropp i detta landet (tack och lov)

      Snacka om att fatta noll 😅

      Dom får visa sina kroppar hur mycket som vill men när det ska rinna vit vätska ut deras munnar medan de sitter på knä har det gått för långt för min del. Då är det inte ”reklambilder”.

      Så du tycker vi ska neutralisera sexistisk reklam? Snälla läs på

   Gar dom gjirt det ? Hade ingen aning om det.Kommer inte handla mer från Caia när jag hlr det.Undra vad mer som inte kommit fram???

    Detta har det ju skrivits om mängder av gånger i media och även här, så det är inte något som ”inte kommit fram”

  Kunde ju ha vart en lite mer generös rabattkod, dem tjänar ju bara på att ge bort en rabattkod då det manar dem att köpa något mer 😬 i en kalender i varjefsll 50 procent så man kan uppskatta det..

  Är det bara jag inte som inte fattar varför redan stenrika människor some Therese L och Bianca I , fortsätter tjäna pengar så mycket? Typ genom sånt här eller mängder av reklam😅 jag hade typ dragit ner på det så extremt mycket för att känna mig bätttre om jag redan var ekomiskt oberoende

   Jag tycker dock några saker av Therese Ls märke är värt att köpa.. bättre torrschampo har jag inte haft. Och då menar jag det verkligen. Däremot är det många saker jag inte ens skulle köpa två gånger eller ens en gång, men det är för mycket inte fungerar för mig.

   Jag tror inte du hade sagt ”nej stopp, nej tack” om miljonerna rullar in men okej 🙈

    Det är väl ok om ”miljonerna rullar in”, men frågan är ju på vilket sätt och när trovärdigheten fullständigt urlakas genom att tex.göra reklam för typ ALLT och hävda att ”det är det bästa jag använt” varje gång, för olika produkter som de förmodligen aldrig har använt eller någonsin kommer att använda (där man dessutom vänder sig till ett kundklientel som är otroligt lättstyrt och påverkningsbart), så hade jag bla. själv värnat om integritet och vårdat min trovärdighet. Att sälja allt inklusive sig själv, är enligt mig varken ett sätt att vårda sitt varumärke eller ett ok sätt att få pengarna att rulla in. Ledord, moral och etik.

  2 pads😂

   😂😂 Och dyra såna

   Pads? Vänta, bomullsrondeller? På riktigt 😦

    Tvättbara dock

  Men vänta.
  De har analyserat att folk vill ha mindre förpackningar som, enligt henne, är dyrare att tillverka för att det är en begränsad upplaga?
  Så allt annat de säljer, i normala storlekar, tillverkas i obegränsad upplaga? Å då är de billigare? Fast större och med mer produkt i?

  Hur många här föredrar resestorlekar med röd färg på framför normal storlek med vanlig färg på förpackningen om ni betalat nästan 2000:- för alltihop?

   Begränsad upplaga betyder att säljavdelningen vill att du ska stressa fram ett beslut om köp.

  hur jävla världsfrånvänd är annica egentligen? nu hyllar hon kanadas känsla för service, att man får så himla bra service utan att behöva tigga eller att vara nån. okej! kommer från en som är på lyxhotell som betalas av en nhl-spelare och är med en skådis från gossip girl. låter ju inte riktigt som svenssons. hon pissar alltid på sverige och menar att allt är sämre än i kanada, men förutsättningarna är helt olika.

   Orka bli så kränkt. Ja, mycket är bättre i usa och Kanada särskilt när det gäller att tjäna pengar – bättre service. Du kan inte jämföra lilla Sverige med Kanada. Det är helt olika mentalitet.

  De hade verkligen tjänat på att tänka en runda till innan de bestämde sig för innehållet i kalendern. Inte bara att det inte är fullsize men det är ett så otroligt dåligt innehåll. I en kalender av ett sminkmärke borde man kunna räkna med minst en ögonskugga, ett läppstift, foundation, puder, rouge, läppenna, mascara etc. Men det man fick var alltså bland annat två mascaror, tre eyeliners samt en pappersbit, nån svamp, en pincett och ett hårband? Jag undrar vem det var som bestämde innehåller och hur tankarna gick!

   En pappersbit 😂😂😂😂

   Just foundation är ju svårt eftersom alla har olika hudton, men ett läppglans eller något mer ”universellt” hade man ju räknat med. Sovmask, hårband, pincett och ”pads” är inget jag skulle vilja lägga 1700 kronor på…

  Hallå!! Hela grejen med att köpa en adventskalender är ju att INTE öppna den i förväg.

  Är man dum nog att köpa en sån dyr kalender och sen blir besviken när man dessutom i förväg tagit reda på innehållet får man faktiskt skylla sig själv.

  Alla vet väl att det var är skräpprodukter i adventskalendrar och att man inte ska betala för

   .. dyrt när man inte vet innehållet.

   Det är ju som att köpa 🐷 i säcken!

   Nja skulle säga att de flesta kalendrar har ett värde som överstiger priset på kalendern. Detta är faktiskt bland det sämsta jag har sett..

   Men orka hela tiden skrika att folk är dumma. Vissa gillar bara skiten, jag är inte en av dem men orka påstå att folk är dumma bara för att de gillar andra saker än själv.

    Du menar adventskalendrar för 2000 kr!!

    Det är ju hutlöst dyrt att lägga pengar på något så onödigt och en klaga på innehållet. Jag syftade på de som klagade. Bättre att betala för sådant man vill ha.

    Det säger sig själv att CAIA bara vill tjäna pengar på lättlurade personer.

     Logiken? Klart folk klagar eftersom det var just – dyrt -.

   Haha 😂 Som att de som väntar med att öppna den inte skulle bli lika besvikna?! Chansen att bli lite extra besvikna är överhängande faktiskt, eftersom att möjligheten till att nyttja ångerrätten då inte längre gäller… tycker de som tagit reda på innehållet innan, är rätt så smarta! Du kan inte ha mycket erfarenhet med kalendrar från stora brands i denna prisklass, de flesta är riktigt grymma med generöst innehåll.

   Ja det är att köpa grisen i säcken. Men det betyder inte att de som köper är korkade bara för att du tycker det.
   Caia säljer av flera anledningar. De gör som alla nya influenser märken gör, de använder två väldigt starka påverkare. Brist och beundran. Det är alltid bråttom att köpa, allt kommer i små upplagor så först till kvarn annars tar produkten slut.
   Ansiktet utåt är en person som många i målgruppen ser upp till. Det är lite sektvarning för målgruppen är så förtjusta att de nästan är förblindade. När idolen gör något som exempelvis säljer en dålig produkt till överpris, som julkalendern kommer beundrarna att hamna i en inre konflikt. Å ena sidan känner de sig lurade av idolen å andra sidan är idolen fortfarande det bästa som hänt. Beroende på vilken känsla som är starkast kommer man antingen förlåta och försvara eller ta avstånd.

  Att först köpa en kalender med sminkprodukter för nästan 2000 spänn för att sedan gnälla över innehållet är fan pinsamt.

   Men orka med såna här kommentarer. Jag har varken köpt någon kalender eller smink av caia men när ska folk inse att alla har olika intressen? Män kan köpa bilar för 6-700.000 utan att någon höjer på ögonbrynen men så fort kvinnor spenderar på smink eller skor ska någon skrika att de ”är korkade”. Det värsta är att det verkar vara en hel del kvinnor och inte bara män som håller på så. Vilket intresse är ok att lägga pengar på? Fågelskådning? Fotografering? Hobbybygg? Orka.

    Du missar verkligen min poäng.
    Skulle säga samma sak till en man som köper en bil för 6-700.000 och förväntar sig en Lamborghini.

    Lägg pengar på precis vad du vill, smink,skor,aktier, bilar eller vad du nu vill.

    Men gnäll inte när du köper en kalender och den inte innehåller det du vill ha, för då har du nog missuppfattat hur en kalender funkar.

     Men du verkar ju inte fatta grejen med skönhetskalendrar alls. Kalendrar som ligger i den prisklassen har man oftast mycket högre förväntningar på än någon liten 499 kronors kalender. Själva grejen med att ta så mycket betalt för en kalender är ju självklart att kunden ska få några full size produkter. Det finns kalendrar för 1000 spänn där man får flera full size produkter, så det är klart folk förväntar sig mer. Sen brukar väl företag ta med produkter som är staples i deras sortiment och här har caia inte tagit med varken palett, highlighter, bronzer eller läppstift (!) vilket är de produkterna de är kända för – inte någon jäkla svamp eller duschkräm.

     Det är snarare du och Bianca som har missuppfattat hur en kalender funkar. För det priset förväntar sig kunderna något mer än varuprover, pads, rabattkod samt en reklamnecessär.

     Men den innehåller ju inte de grejerna de sa att den skulle innehålla. Det är det som är problemet.

     Och haha varför skulle du säga något till någon som köpt något den ville ha? Vem är DU av alla att säga till någon för att hen köpt en bil eller sminkkalender 😂 jävla tönt. Är uppenbart att du inte fattar något alls.

      Du verkar behöva en kram.

     Du fattar ju ingenting. Köper en bil för 700.000 men förväntar sig en Lamborghini? Är du korkad på riktigt? Caias priser är höga, priset på kalendern är VÄLDIGT högt, det är uppe med andra dyra lyxkalendrar, därför förväntar sig folk något som är på den nivån, inte på 499kr essence nivå.

     Din jämförelse är lite off.

     Det som händer här är att folk har köpt en Lamborghini och förväntat sig en Lamborghini. men fått lite reservdäck, en Lamborghini i miniformat till kidsen och kanske en trevlig rattmuff istället.

     Klart folk blir sura

   Vad menar du? Det finns ju smink som är värt 2000 spänn, dock inte några små reseförpackningar och någon pincett hit eller dit.

    Jag menar är det inte bättre att lägga 2000kr på att köpa det smink man vill ha/behöver istället för att köpa en kalender och sedan gnälla över dess innehåll.

     Tror inte det handlar om att det var ”saker man inte vill ha” (alla fattar ju att den risken finns när man köper en kalender), utan att innehållet helt enkelt inte matchade priset.

      Hur mycket är innehållet värt ca?

       Verkar vara svårt att beräkna med tanke på att varuprover egentligen inte får säljas.

        Men är värdet (uppskattat) ungefär vad kalandern kostar?

         Kanske, men som sagt så brukar kalendrar vara mycket billigare vad än själva innehållet är värt. Annars kan man ju lika gärna köpa produkterna som vanligt.

         Verkar också handla om att hon ska ha hypat den med att prata om massa nya produkter. Det enda som var nytt var tydligen en pincett.

          Håller med dig.

         Sen är det också jävligt magstarkt att en lucka innehåller en rabattkod på 20%. Tror inte tonåringarna (hennes målgrupp) som just lagt nästan 2000kr är så köpsugna vid det tillfället.

       Det handlar ju om att hon tar lyxpriser men proppar kalendern med budget produkter. Inga full size produkter, inga av de produkterna de är kända för, de till och med ger bort skit de inte säljer annars, som typ deras parfym men som body lotion eller duschkräm i pytteformat (vem fan vill ha en tvål i en sminkkalender?) en lucka är till och med en rabattkod på 20%?!

        HON tar lyxpriser?! Ni verkar tro att Bianca är ensam ägare och fattar Alla beslut på egen hand. 😂 hon är ansiktet utåt och äger minst av företaget!

       Dock brukar kalendrar funka på det sättet att man i regel får mycket mer än vad man betalar för, därav hypen.

        Är du säker på det?
        Vilket företag kan gå runt om man säljer produkter med stor förlust.

         Självklart är det så, annars skulle man lika gärna kunna köpa de specifika produkterna?

         Det handlar om att de ger kunderna mersmak eftersom de får lite av varje. Så ja, företaget tjänar på det i längden. Kanske inte just Caia dock.

         Med en marginal på runt 60% går de såklart inte med förlust oavsett.

  Vilken adventskalender rekommenderar ni? Jag har aldrig köpt någon!:)

   Ingen

   Läste att lakritsfabrikens var bra och prisvärd.

   Köp produkter du vill ha istället bara.

   Niveas kostar strax under 500 och då får du i princip bara fullsize produkter av alla deras storsäljare. Oavsett om man inte är nåt megafan av märket så är det skonsamma produkter du garanterat kommer få användning för eller kan ge till nån annan i familjen. I och med att det är full storlek på de flesta produkter så är det heller inte svårt o räkna ut att du spar en rejäl slant genom o köpa den.

   Chokladkalender 🙂

   Ska köpa en kaffekalender. Kaffe dricker jag ju varje dag.

  Jag gillar Bianca men det här var inte smart av henne. Förtroendet folk har för caia får ju sig en törn, vilket inte är bra speciellt med tanke på hur många bittra haters hon annars har som klagar på absolut allt och inget. Vissa vill ju bara se henne misslyckas vilket är helt sjukt. Dock tycker jag att kritiken här är befogad. Det är liksom 2000kr för en massa skräp. Inte ok nånstans

   Hon använder inte ens sitt eget smink, förutom när hon filmas såklart. Har sett hennes sminkväska och där var det chanelpuder, Armani foundation, och kända märken, minns inte allt.
   Tror på riktigt att det enda hon använder från caia, om något, är typ bronzer.

    Ja visst har du sett hennes sminkväska😂 och du bor på hennes gata, ser henne varje dag osv.

     Ja,du läste rätt. Jag har sett hennes sminkväska, hon har även råkat visa den i sin vlogg och även där var det inget caia så långt ögat kan se.
     Du är väl samma lättlurade FAaaAN som tror hon går runt i nakd kläder och inte säljer vidare till se *lpy så fort hon gjort en ’haul’.
     Nja, inte gata men inte långt ifrån och har aldrig sett henne med sina fast fashion trasor förutom när hon vloggar.

   Smart av henne???

   Samma sak med Blondinbella, det smink som användes var aldrig Löwengrips. Om hon inte gjorde reklam och fick betalt så klart….

  Jag berättade situationen med kalendern och Bianca för min man och att människor är besvikna. Sen avslutade jag min dramatiska beskrivning med ”sjuk va”…. Och kloker som han är svarade han bara ”sjukt är det väl inte men… girigt.”.

  Och så framstår det ju från ett perspektiv men jag vet inte, jag har inte hunnit kolla om det finns dom som är nöjda?! Jag ska kolla lite videos nu så jag försöker ju själv först, innan någon påpekar🙈😂

  Camilla, vad blev totala beloppet på kalendern? 😀 stämmer det? Intressant

  Alltså, folk som skriver i tradera-annonserna typ: ”Jag råkade klicka hem två kalendrar för mycket och säljer dem därför vidare till någon annan som inte hann beställa”. Njaaae inte helt ärligt va 😂

   Haha kollar man inte vad man betalar först innan man klickar ok?🥲

   Hahahah.

   Ja det kanske inte är lika säljande med den ärliga texten: ”Jag köpte flera kalendrar eftersom jag visste att de skulle sälja slut direkt och nu försöker jag sälja dem för 1000 kr mer än jag själv betalade. Hoppas att någon stackare nappar innan returrätten löper ut och jag bara får mina pengar tillbaka.”

   Min teori om hur de kommit fram till det absurda värdet på kalendern är att de räknar att rabattkoden är den dyraste grejen i kalendern. Om man vill klicka hem alla produkter som din bästis Bianca vill tipsa om för att produkterna är så OFMG uuuunderbara och de bästa hon testat, så kostar det lätt 5000 kr. Med en rabattkod på 20% sparar du då 1000 kr = rabattkoden är värd (minst) 1000 kr. Med lite resesize som kunder tydligen hellre vill ha trots att de får betala mer än för en full size, så kommer man lätt upp till det påhittade värdet på kalendern. Enkel matematik!

    *OMFG

    Ja antingen har de bara köpt en men låtsas att de har fler och säger att det är därför de säljer (låter ju bättre men vem tror på det egentligen), eller så sitter de verkligen där med flera stycken som de TRODDE skulle vara asbra och som de skulle kunna tjäna bra med pengar på genom att sälja direkt. Fatta ångesten isåfall, många av auktionerna går dessutom ut om typ 6 dagar. Då är ju ordet spritt ännu mer och de blir inte mer attraktiva direkt!
    Ångest också för de som budat och kommer få betala över 2000 spänn för den 🙈

    Exakt, tänkte också det där med rabattkoden! Det är ju fullt möjligt att köpa asmycket produkter och använda rabattkoden = stort värde på den luckan 🤣

  Glad Lucia!
  Passa på att shoppa lite mer 20% i rabatt 🙈

   Alltså så sjukt 😂

   Man kan ju använda rabatten när man köper smink till resten av ansiktet. Man kommer inte jättelångt med läppennor och kajal.

  Läste att Bianca fick ca 200 mkr när hon sålde en del av Caia. Hon ägde 29% från början. Asså är det realistiskt? Hon kanske då sålde 14%. Och fick 200 mkr på kontot (enligt Framgångspoden)? Har så svårt att se att företaget skulle vara värt SÅ mycket

   Nja undrar om det stämmer verkligen, isf var det nog hela köpet som var på 200 mkr tror inte att Bianca själv fick det. Tror inte hon själv har så bra koll faktiskt och hon överdriver och ljuger mycket, går inte att lita på vad hon säger. Om de köpt en liten del av ett relativt nystartat sminkföretag för så mycket pengar så måste de vara korkade. Men mycket pengar har hon ju, kul för henne.

   Biancas holdingbolag Sammy Holding fick 29% av 500 mkr dvs 145 mkr och återinvesterade sedan hälften av summan i Beauty Icons Holding AB där norska riskkapitalbolaget Verdane äger hälften och Beauty Icons grundare den andra halvan.
   Förmodligen tänker Bianca på att Sammy Holding hade en vinst på drygt 200 mkr 2020. Men mycket var utdelning från Biancas andra bolag där hon får in intäkter från annat hon sysslar med t ex tv, sociala medier och samarbeten.

    Stämmer ej! Hon sålde hälften av sina 29%.

     Alla grundare sålde HELA innehavet i en första omgång.
     Därefter deltog de i en nyemission i holdingbolaget som nu äger Beauty Icons och ”köpte tillbaka” hälften av det tidigare ägandet. Verdane äger den andra halvan. Precis som jag skrev.
     Det är ett vanligt tillvägagångssätt vid denna typ av affärer med riskkapitalbolag och kvarstående ägare.

  Enligt Caia skulle kalendern innehålla produkter till ett värde av 3595 kronor. 3595 delat på 24 är 149 kronor. Men egentligen blir det ju delat med 23, eftersom en lucka innehåller en rabattkod. 3595/23 = 156.
  Det är mer än deras vanliga läppennor i fullstorlek.

   Antar att själva sminkväskan är ”värd” en del oxå?!

  Om detta med varuprover stämmer är jag förvånad att folk i företaget kniper tyst. Men det kommer väl såsom för bella. Vad ska Bianca göra när YouTube är lika dött som bloggar och chattar är? Allt blir ute är man smart håller man kunderna nöjda!

   Hon jobbar ju med mycket på en gång… YT är väl bara en bisyssla för henne?!

   Jag förstår inte varför folk hävdar att det är varuprover?? Mängder av sköthetsmärken säljer mini-sizes – som man (surprise!!) får betala för 😀

   Ett exempel – shape tape från Tarte https://www.sephora.se/p/shape-tape—travel-size-P3892090.html Mini-size med 1ml kostar mer än hälften av originalstorleken på 10 ml. Är det också en scam?

    Skillnaden är:

    1. Att Tarte och andra märken säljer den redan i sitt sortiment. Att CAIA inte gör det gör det lite mer suspekt. Tvek på att de tillverkat mini-versioner specifikt för bara 20k kalendrar, skulle bli rätt onödigt dyrt.

    2. Medans miniversioner likt ovan finns till salu, är de inte de vanliga resestorlekarna. Det är oftast varuprov som är i ministorlek.

    3. Hade Tarte också gjort en julkalender för ett relativt högt pris och packat det med endast miniversioner och utfyllnadsprodukter så hade problemet varit detsamma.

   Varuprov och liten storlek är väl inte samma sak? Allt är inte per automatik varuprov för att det är mindre storlek.

  Varför köper vuxna människor julkalendrar? Och för nästan 2000kr?!
  Försöker inte vara dryg, jag undrar verkligen!

   Det är väl teens som gjort det?

    Deras föräldrar alltså?!

   Har man ett favoritmärke som man använder mycket från så kan det vara riktigt prisvärt, samtidigt som man får chans att prova nya saker från det märket. Jag gillar Clarins så har köpt deras i år. Då får jag bland annat tre st fullsize versioner av tre produkter jag använder varje dag och skulle köpt ändå för ett pris som täcker vad hela kalendern kostar. Känns riktigt värt tycker jag!

    Mkt bra! Det är ju så en julkalender skall funka, du skall liksom bli ”pampered” få ngt xtra, samt kanske få lite nya produkter att prova som företaget vill pusha. Annars kan du ju lika gärna gå och köpa de produkter du brukar. I övrigt, de flesta stora märken har sådana här små samples som de ger ut gratis när man handlar från dem, så att ta ut höga priser för en kalender med enbart miniförpackningar är en mkt låg kostnad ur tillverkningsperspektiv.

   Jag köpte en skönhetskalender för 2500kr för att jag kan och för att jag har ett stort hudvårds/sminkintresse. Jag får då testa nya produkter som jag annars inte hade upptäckt.

   Jag tycker julkalendrar är jätteroligt bara för man är vuxen måste man ju inte sitta och ruttna bort😅

    Nä… det är ju antingen att ruttna bort ELLER köpa en julkalender. Tycker personligen att det är sjukt töntigt.

   Jag köper inte julkalendrar men…

   För att unna sig något lyxigt? För att det är kul att öppna presenter? För att man vill testa produkter från ett märke man gillar?

  Kan inflika att Rituals julkalender verkligen var värd!

  Ha,ha, förlåt jag skrattar, men hon/de måste ju få in ännu mera stålar så de kan renovera sönder fler lägenheter och shoppa ännu fler Chanelväskor..Det var ju ungefär detsamma med klädkollektionen, saftiga priser på ”plast plagg” (syntetmaterial)som var halvtaffligt sydda.Tycker uppriktigt synd om de (kanske mestadels ngt yngre tjejer som inte har massor med stålar att strössla med) som blir lurade och köpt kalendern. Allt går ju liksom ut på att de skall höga in ännu mer stålar, produkterna, mestadels ministorlekar, kostar en yttepytte summa att tillverka.

  Det spännande nu är ju att gissa vad Biancas respons kommer att bli.

  1. Idiotförklara alla missnöjda fans genom att nedlåtande förklara för dem hur det minsann fungerar i ”branschen”. Att man har det och det att förhålla sig till och att kalendern utifrån minsann är väldigt bra. Och att alla borde vara tacksamma.

  2. Framstå som ett offer och beklaga sig över hur otroligt ledsen och besviken hon är över alla dessa reaktioner och påhopp när hon själv lägger ner hjärta och själ och gör sitt allt för att skapa en så bra produkt som möjligt. Kommer också med fokus på att det är personpåhopp, angrepp på hennes (helt plötsligt) privata (instagram)kanal. Sammanfattningsvis att det är så otroligt otacksamt och ledsamt klimat i sociala medier.

  3. Tar till sig av all feedback. Tydliggör att hon självklart bara hade de bästa intentioner men att resultatet helt klart inte blev så lyckat som hon hade hoppats och att hon tar med sig allt för att lyckas bättre nästa gång.

   Tror på alternativ 2 mest.😉

  Jag och min syster köpte och delade på adventskalendern från MAC som kostar runt 1580. Den är FYLLD med produkter i fullsize och det var en superbra blandning av produkter bland annat en fullsize blush, flera fullsize ögonskuggor, flera fullsize läppstift, fullsize paintpot med mera! Superfina och universala färger också utan någon upprepning. Hade valt den hundra gånger om jämfört med den här. Hittade den tack vare Margareta!!✨

  Hade kalendern bestått av minisizes av deras mest sålda sminkprodukter + några nyheter hade det kunnat bli en succé. Men istället får man onödiga tillbehör och redskap som man redan har hemma.

  Helt sjukt att CAIA har gjort sig stora på deras en miljard olika glow produkter men inte en enda syns till i kalendern 🙃

   Jo sista luckan hade den där dewy spray. Jag bryr mig inte ett dugg om smink och glow och tycker marknaden är rätt störd haha, MEN den finns där!

  Fattar inte ens att folk lägger 1800 spänn på något som de inte vet vad det innehåller….
  Jag hade hellre lagt pengarna på grejer jag visste att jag ville ha och då kanske unna mig något som jag annars inte köpt.
  Och folk som köper dessa till sina barn 😮 hela min julklappsbudget ligger ju ungefär på den summan!!

   Folk har olika ekonomiska förutsättningar. 1800 kr är inte jättemycket pengar för mig.

    Visst är det absolut så… men vissa saker är inte värda att lägga pengar på ens om man har oändligt med dem.

   Eller en upplevelse, kanske en matlagningskurs

  Tänk vilken succé kalendern skulle blivit om de tänkt till lite.
  Nu känns det som de bara på måfå slängt in lite miniprodukter.

  Haha 🤣 jag köpte Niveas julkalender på zalando för 350 spänn och den känns 100 gånger vettigare än caias. Flera av deras luckor är full size dessutom.

  Själv är jag alldeles för dum för att förstå att man köper en kalender för så mycket pengar?

   Speciellt utan att veta vad den innehåller. Dumma får.

  Vilka privilegierade liv vi har ändå.

  En smart grej hade ju varit att kunna köpa en light, medium eller dark så hade de kunnat finnas bronzer, highlighter och blush i den? Eller bara nån duo skugga. Travel size av en av deras ögonskuggspaletter? Kanske att hårbandet och padsen skule varit i samma lucka? Och shower gel och lotion i samma lucka? Parfymen hade man ju kunnat få en till i den storleken av deras dofter? Känns som kalendern var en idé som inte var helt klart och utvecklad vid släppet. Inget emot travelsizes, men gör dem bättre!

  Innehållet framgick alltså inte och ändå betalade folk närmare 2 000 för den????

   Lite halva grejen med en julkalender 😉 Men sen består väl hela Caias affärsidé av att produkterna inte går att testa i verkligheten och smink som man provat kan man ju inte lämna tillbaka av hygieniska skäl…

  Känns som att Bianca skulle kunna sälja bajs och att folk skulle betala ändå…hennes klädkollektion var ju rena skräpet som hon bara satt sitt namn på och folk blir som galna och köper slut på det mesta. Sedan är det tydligen HAT att överhuvud taget ge någon form av kritik, då stöttar inte kvinnor kvinnor och allt vad det heter. Men är det skit så är det skit, det betyder inte att man hatar för det. Jag har många produkter från Caia som jag verkligen gillar men jag är SÅ glad att jag inte valde att lägga mina pengar på en överhypad och överprisad julkalender.

   Words!! Så sorgligt (och enligt mig fruktansvärt oetiskt) också att det är ett ungt och lättpåverkat klientel man vänder sig till för att tjäna pengar.

  Snabb koll på Tradera och 35 st kalendrar till försäljning och flera annonsörer som ”råkade klicka hem två”. Jag använder inte Caia själv, men köper folk kalendrar / Caia produkter på spekulation och hoppas gå plus på något sätt?

   Släpp aktier nu är det julkalendrar man tradear 🙂

   Innan jag läste detta inlägg igår dök det upp ett inlägg i en lokal FB-grupp där en tjej också ”råkat” köpa två st. Hon sålde en under inköpspris vilket jag tänkte då var konstigt…?! Borde inte denna eftertraktade och begränsade upplaga vara möjlig att sälja till överpris…??!! 😀

   Varför gör de inte bara en retur istället och får tillbaka hela summan?

  Om man hade köpt allt i kalendern i FULL SIZE. Sovmask, presentkort och pads räknades inte in. Får det lite snabbt till att bli ca 4600kr vilket är rätt nära 3595kr… Men nja det är nog en överdrift att reseversionerna skulle vara värd så mycket. Dessutom med så ful juldesign som man kommer vara trött på ca 25e december.

  Mascara 225
  ögonskuggborste 140
  eye brighter 195
  headband 95
  borste 195
  la nuit handcreme 125
  läppenna 125
  pads ?
  eyeliner 195
  ögonskuggborste 140
  showergel 197
  läppenna 125
  presentkort ?
  concealerborste 175
  bodylotion 197
  eyeliner 195
  sovmask ?
  pincett 95
  mascara 225
  brush cleaner 155
  La nuit perfume 695
  beautyblender 95
  ögonbryngel 195
  dewy duo 395 (eller 225 styck)
  necessär 425 (den dyraste)

  Kalender kostar 1795kr, säg att företaget vill tjäna pengar kanske 20% då blir det 1436 kr kvar för produkter. Det blir 60kr per lucka. Vad förväntar ni er att få för produkter för 60kr?

   Jo fast sen får du tänka att tex en beautyblender förmodligen egentligen är värd ca 5kr och inte 95kr.

    Fast värdet är ju inte inköpspriset utan vad de säljer den för annars

     Ja, och de har ju uppenbarligen övervärderat sina produkter eftersom folk är missnöjda. Marginalen på skönhetsprodukter kan vara så mkt som 90%, och jag skulle nog gissa på att marginalen ligger så högt på de flesta produkter här. Så när de valt produkter har de tagit det som de har så hög marginal på, istället för att ”ge tillbaka” lite och göra den exklusiv. En ögonpalett kanske de bara skulle ha 70-80% på (gissar nu utifrån fakta från skönhetsbranschen). Ett hårband som det står CAIA på gör ju användaren till en reklampelare så lägg då till all den gratis marknadsföring de skulle få via användarnas sociala plattformar, och checken som uppmuntrar till ytterligare ett köp. Det skulle kunna gå på ett ut för dem faktiskt. Så det är en uppenbar money grab och att profitera på lojala kunder.

   Jag tror inte de betalat mer än högst 300 kr för allt innehåll, det är generellt bra marginal på skönhetsprodukter. Liknande kalendrar med så många utfyllnadsluckor och minisize brukar företagen ta 500-800 kr för, vilket hade varit ett rimligt pris även för Caias.

   Marginalen är INTE 20%. Flera ovan har skrivit att den ligger på runt 60% i denna bransch normalt sätt. Det är bara att rulla upp och kika i andra trådar

    Dessutom är väl arbetskostnaden för packeterandet en del oxå

   Eftersom Caia säger att det är ”en affärshemlighet” var deras produkter tillverkas, kan man ju utgå ifrån att det troligtvis är Kina och då kostar varje liten produkt som i denna kalender max ca 10-20 kr (om ens det) att tillverka, så du kan ju räkna på vad vinsten då blir…

    Produkten kostar 200 kr ca vad jag hört. Stämmer det är det skandal!

   Gumman, finns det något positivt du kan yttra dig om en annan människa eller på något sätt hylla någon? Du tycks vara en av väldigt många, extremt många, som tycker om att trycka ned någon som det går bra för, eller skulle ha gått bra för, men du lyckades att fälla krokben för som exempelvis Bianca denna gång. Du trycker hårt och trycker ordentligt nedåt på många entreprenörer och influensers, som att du är avundsjuk. Och sol att du njuter av att se hur någons drömmar kraschar.
   Du gör det gång på gång. Det spelar ingen roll vad det handlar om. Du hetsar andra till att starkt ogilla person i fråga. Det är inte ok. Och att du får utrymme på exempelvis nyheter24 är ju i och för sig häpnadsväckande i sig.

  Ska bli väldigt kul att följa alla auktioner som ligger ute på Tradera… Många har köpt för att sälja. Undrar om de får dem sålda till inköpspris med tanke på skriverierna? Det finns i skrivande stund bud på 11 kr till 2480 kr.

   Om någon ska bli besvikna så är det de stackarna som budat där haha

    gött att få den för under 100 kr

  Varför rasar alla för 20% ? Skincity har haft de i alla år… tror tillochmed 10%.

  Men vad trodde ni? Jag är noll komma noll förvånad. Mest förvånad över att någon förväntade sig stordåd av kalendern.

  Ja, vad gör man inte för att lura småtjejer deras veckopeng?

   1795 i veckopeng, inte dåligt!

  Någon som räknat ihop eller kan uppskatta vad värdet är av produkterna i kalendern och väskan? Om det är runt 1700kr?

   Räknade ihop vad alla produkter skulle kosta full size lite högre upp. Svårt att estimera vad de små versionerna kostar. Vissa är värda mindre än hälften av originalpriset skulle jag gissa. Speciellt parfymen.

   Ca 300 kr.

  Förstår verkligen att folk är besvikna. För det där priset hade man kunnat få en stor ögonskuggspalett, en foundation, ett läppstift, en mascara, ett rouge och en ögonfransböjare (ja jag räknade hehe) och ha lite pengar över. Istället för allt det där småkrafset som ser ut som sånt man får med i Veckorevyn.

  https://dhandel.se/caia-costmetics-vinnare-d-award-2021/
  Tur att diskussionen om adventskalendern inte hann komma innan juryn bestämt sig 🙂

   Men produkten är oerhört tunn och det är ju inget värde ens i närheten av utpriset. Det finns ju de som letat här i andra länder där utbytet är större och ca 300 kr är den väl värd. Inköpspris? Hälften av det??Tänk om andra kalendertillverkare skulle göra som Caia då skulle den marknaden försvinna. Caia märket är däremot i fallande. Ned som en pannkaka heter det……

  Jag måste nog säga att det är oerhört pinsamt för ett litet företag som Caia att tro att de kan lura folk ( yngre tjejer i ex fam som följer er på Instagram) att köpa en kalender för 1700 där innehållet är maximalt värt i jämförande produkter på sin höjd 500 kr. Kostnaden för att göra denna kalender är ju under 400 kr vad jag förstår. Återlämna pengarna omgående och låt ta dessa kalendrar åter hamna i skräpkorgen. Med stor sannolikhet har ni nu ert märke verkligen visat vad det står för. Bakom varje ansikte eller produkt måste det finnas kvalitet och det syns inte i produkterna eller i de reklampersoner bakom dessa produkter. Oerhört ytligt och tunt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *