Kammi skänker intäkterna från Memmo till vovvarna

Memmo är en tjänst där man betalar en slant för att få en personlig hälsning från en offentlig person.
För 375 kr kan du få en hälsning från Joakim Lundell och för 600 kr kan du välja mellan Börje Salming och Gunilla Persson. 999 kr ger dig en videohälsning från Victoria Silvstedt och vill du slå på riktigt stort så kan du få en hälsning från Chris Noth (Mr Big från Sex and the city) för 5725 kr.

Även Youtubern Kammi finns med på Memmo och skriver så här på sin sida:

Tjena snygging! Jag kör just nu en insamling till Hundar Utan Hem tom 1/11 00:00. Alla pengar som jag får in kommer jag att skänka bort till denna fantastiska förening. Köp en hälsning utav mig om du vill vara en del av detta projekt! ??

Vilken superfin sak att göra!
Voff.

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vet inte vem hon är men fint gjort ❣️?

      Varför känner man ett behov av att meddela att man inte vet vem någon är?

        Fattar inte heller ? Hade väl räckt med ett ”fint gjort”.

          Mille och I ,man behöver inte fatta allt. Ibland när jag skriver är det som jag tänker högt. Sån är jag ? Nöjda med svaret?

        Undrar mest varför DU känner ett behov över att ha åsikter om andras behov

        Och nu undrar säkert du Mille, varför JAG känner ett behov, över att ha åsikter över att andra har åsikter över andras behov.
        Och SÅ Vidare

          ??‍♀️

          Jag hade ingen åsikt utan jag ställde en fråga då det ofta kommer sådana kommentarer i detta kommentasfältet där man påpekar att man inte vet vem någon är. Det är ju inte direkt så att det påverkar oss andra om personen vet vem det är eller inte. Och eftersom jag inte förstår varför man skriver det så frågade jag för att personen kanske ville förklara varför personen har ett behov av att påpeka det.

            Man kanske vill veta vem det är som det skrivs om….om man nu inte vet det.

              Då frågar man väl vem hon är, eller så googlar man. Jag undrar faktiskt samma sak som Mille.

            Mille, jag har 3 stora grundbehov, mat vätska och sömn. Resten löser sig alltid. Har svarat dig ovan.

            Varför har du ett behov att kalla ett konstaterande för ’behov’?

            Att konstatera ’jag vet inte vem detta är, men..’ är ett uttryck för att man saknar kontext i övrigt men uttalar sig om saken som omskrivs.

              Är det på något jäk*a vis förbjudet att just säga att man inte vet vem någon är?
              Lägg ner.

          ???

    Så fint ❤️❤️

      Ja om det hade varit en seriös förening. 1. Fruktansvärt otrevlig ordförande som äger föreningen. 2. Löjligt dyra hundar. 3. Ingen koll på vem som köper hund. 4. En del hundar i bedrövligt skick, beskrivningen om dom stämmer inte. 5. Åldern oftast fel angiven på hundarna. 6. Tar hundar från kreti o pleti för att sälja dyrt här.

      Från början var nog tanken god men det är mycket pengar i det och vem vill inte ha pengar. Folk ser ett snyftfoto och betalar glatt in en förmögenhet, folk ser ett foto på en gullig hund och genast köper dom den. Trodde verkligen alla hade lärt sig nu efter alla skriverier.

        Källa på det tack! Sprid inte sånt här om du inte är 100% säker och kan bevisa det för det drabbar inte bara människorna bakom utan framför allt så drabbar det oskyldiga vovvar som absolut behöver nya hem!

        Hej, jag har adopterat en hund genom hundar utan hem och kan säga att det är en jättebra organisation. Det hundarna kostar är vad som krävs för veterinärvård, transport mm och en summa in i organisationen för att dom ska kunna fortsätta. Innan man får adoptera så behöver man skicka in ett långt formulär där du svarar på många olika frågor. Om din ansökan är intressant ringer dom upp och så har man en telefonintervju. Går du vidare efter denna intervju så har dom ett hembesök (som nu i corona varit via facetime). Efter detta hembesöket blir det kontraktskrivning och betalning.

        Att hundarna kan komma i dåligt skick är ju för att dom är just hundar UTAN hem och som vill ha ett hem. Och beskrivningen är tyvärr svårt att alltid få rätt eftersom dessa beskrivningar är utifrån hur hundarna är på ett pound, när dom kommer till sitt för alltid hem är det ofta en såpass stor omställning att det visar helt nya sidor av hunden. Åldern är ju också jättesvår att få till om ingen vet något om hunden och veterinärer då får bestämma den utifrån t.ex tänder.

        Sen efter att man fått hem hunden så behåller man sin kontaktperson som man kan höra av sig till för hjälp. Sen är det uppföljningssamtal efter en månad (tror jag det va) och sen ett efter sex månader. Ser inte vart du får in att dom är oseriösa?

    Vem vill betala för en hälsning av henne? Genuint nyfiken 🙂

      Hon hoppas väl att någon ska vilja om det finns ett gott ändamål 😛

      Någon som följer/känner någon som följer henne antagligen? 🙂

      Ja, kanske någon av hennes 202K följare på instagram? Men vad vet jag.

      Hon har sammanlagt 300 tusen följare på båda sina kanaler på Youtube.

        Blir det inte 3 miljoner om man slår ihop det?

      Ganska konstigt. Då kan man ju lika gärna betala direkt till hundarna???

    Om man vill och har möjligheten så kan man även bli månadsgivare till hundarutanhem. Det hjälper dem att kunna hjälpa fler hundar som behöver hjälp och veterinärvård efter att exempelvis ha blivit misshandlade och omkring sparkade som fotbollar av människor.

    https://hundarutanhem.se/manadsgivare/

      Jag är månadsgivare till Hundstallet men nu måste jag verkligen skänka pengar hit också. Fyfan för människan.

    Man kan skicka in bidrag utan att få en hälsning från någon.

      Klart man kan 🙂 Men detta är väl ett jättefint sätt att uppmuntra sina följare till att skänka och samtidigt få ”något på köpet”.

        Ja och extra fint egentligen när det man får är en icke materiell sak 🙂 inget har behövts producerats, fraktats och ska ligga och samla damm hemma..
        (Förutom all teknik osv men det är en längre historia :p)

          Skulle tyvärr inte lita på att pengarna hamnar rätt genom att donera till nån random person. Vill skänka direkt till organisationer

        Att betala för en hälsning? Låter helt sjukt ju…..

    Sorry för OT men postade en kommentar (som ej blev godkänd :)) på Fornis blogg ang hennes 1årskalas för hennes baby-app, där jag på ett konstruktivt sätt undrade om dom tänkt på att bjuda in (missförstå mig rätt) ”vanliga” mammor som inte ens kan drömma om ett besök på Junibacken med deras barn. Likadant i våras när de skickade ut en övernattning på Steam till mammor som utan att blinka både kan betala för en och två nätter där ur egen ficka.

    Absolut att hennes fest kanske var mer ett event för ”vänner och familj” och förstår att publiciteten är typ hela grejen med events generellt och att man inte får samma PR om man bjuder in en tvåbarnsmamma i Örebro som lever på existensminimum men jag börjar bara känna mig så jävla mätt på allt som har med denna låtsasvärld att göra. Mycket ska ha mer heeela tiden och det handlar endast om konsumtion av pengar människor inte har och det blir så himla tröttsamt när man inte ens ska få föra diskussion kring det.

      Ja jag håller med dig. Man känner sig lite löjlig och naiv nästan när man tänker att ”vanliga” mammor borde få sådana inbjudningar och inte alla dessa influencers som har bra ekonomi och ändå får massor gratis. Det är så självklart att de vill gulla och kindpussa med varandra och aldrig skulle bjuda in Fatima, 24, med tre barn i åldern 3-6. Även fast Fatima aldrig skulle ha råd med Junibacken själv.

      Fin tanke av dig, men det är ju inte välgörenhet de sysslar med. Events är ju i grund och botten reklam och därför bjuder man in personer som syns. Precis som företag annonserar på ställen där de syns och inte väljer att annonsera i någon vanlig persons hobbytidning som endast delas ut till familj och vänner.

        Kan även tillägga att jag som vanlig person inte skulle vilja bli inbjuden till att vara den gästen som ingen känner och som man endast bjudit in för att visa upp för att det är synd om en för att man inte har samma ekonomiska förutsättningar som resten.

          EXAKT vad jag tänkte I – det finns en liksom osynlig gräns som kan överskridas när det blir någon form av ”show and tell”

          se här, den fattiga kvinnan tillåts få vara med och ta del av vårt fina liv – typ

          Tror säkert många blivit glada av att få saker/upplevelser de inte har råd med, men det är alltid en svår balansgång

            Ja ni, min tanke var väl snarare att man kan bjuda in olika mammor för att umgås och lära känna dem. Inte visa upp vad GOD man är.
            Där jag bor till exempel har vi många helt nyanlända flyktingar och vi har skapat en grupp där vi samlar in saker eller samlar in pengar för att köpa saker de behöver, eftersom de blev evakuerade väldigt hastigt från sitt land och de har inte fått mer än det allra nödvändigaste av kommunen. Men utöver att hjälpa till med det nödvändiga skapar vi också relationer och umgås, så att de lättare ska bli en del av vårt samhälle. Det är inte som att man måste avsluta bekantskapen efter att man ”varit snäll” en gång för att visa sig god!

              Men du pratar ju om något helt annat. Det är väl ganska självklart att det inte ordnas event för fattiga människor med syftet att skapa relationer. Det är marknadsföring, jobb. Att gå ihop och samla saker och hjälpa med läxläsning osv är något annat.

                Usch vilken cynisk kommentar och är säker på att du inte ens inser det själv.

                  Jag skulle tycka att det var jättekonstigt om jag blev bjuden till ett av Fornis event i egenskap av att jag inte har råd själv och att hon där står och säger att hon vill bli vän med mig för att jag är fattig. Lite förnedrande sådär.

                Så influencers skulle inte kunna bli vänner med fattigare personer och låta dem finnas i flödet ibland som deras övriga vänner?
                Ett event kan väl visst ha olika sorters personer inbjudna? Så länge man är målgruppen, till exempel småbarnsföräldrar?

                  Nu får du nog läsa vad jag skrev igen. Självklart kan influencers ha alla möjliga olika vänner men nu handlar det om ett event som ska ordnas och marknadsföring som ska spridas. Det är två helt olika saker.

        Events är inte något som en pr eller marknadsföringsbyrå hittat på. Ett event har många former, syften och mål. Det jag undrar är när blev en del Svenskar helt hjärntvättade som villigt köper det sämsta av det sämsta från USA? Det finns mycket som är bra från USA men det swishar förbi.
        Alla dessa flunsor skulle kunna bidra på ett konstruktivt sätt genom att dela med sig av sina kontakter och på så sätt ordna spons till events för barn som aldrig varit på grönan, Junibacken eller annan plats som är ouppnåelig. Men det är nog för mycket begärt för den typ av events kräver att man som flunsa håller sig i bakgrunden och det kan ju bli jobbigt för me, myself and I.

      Så kan jag också känna. Skulle bli mer sugen på att köpa en produkt om jag såg att vem som helst kunde få ett bud med festis, dryck, godis, eller vad det nu är influensor fyller sina bostäder med. Vissa kanske får avstå nått annat för att ge sitt barn lördagsgodis, medan andra får speciella godishyllor i sitt skafferi sponsrat samtidigt som dom har mångmiljoninkomster.

      Man kan hyra Junibacken för företag och middagar under stängningstid, på samma vis som man kan hyra andra lokaler.

      När jag har julbord med jobbet tänker jag kanske inte är min chef borde bjudit en hemlös istället? Tänker att det är samma sak, det är för deras företag och för andra som jobbat med dem eller som de vill marknadsföra sig genom.

      Junibacken själva kan väl för övrigt dela ut lite fria entréer till välgörenhetsorganisationer? Känns väl mer rimligt, i synnerhet om de ska förvalta Astrid Lindgrens minne.

      Det hade ju faktiskt varit trevligt om de lottat ut några platser till vanliga personer som använder appen också. Inte för att det är synd om dem men för att göra det lite mer folkligt, att få alla att känna att de är en del av ”familjen” liksom. Men ja, det är nog mer att de vill umgås med sina vänner.

    Om man lägger pengar på att köpa en hälsning från någon (känd som okänd) har man för mycket pengar och för lite förstånd ?

      Alla prioriterar olika 🙂 du lägger säkert också pengar på saker som andra tycker är helt onödiga.

        Är ju en kul och uppskattad grej att överraska folk med på födelsedagsfester osv.

          En helt ärlig fråga men hur kan något sådant vara roligt/uppskattat? Det är ju samma sak som prostitution men utan sex; bara en transaktion men ingen känsla.

        Inte betalar jag för att någon ska säga hej till mig. Snälla människor ni är värda mer. Ni nervärderar er själva.

      Hade lätt kunnat göra det från vissa då jag är en fangirl från födseln. Men sen så har jag också betalat för att träffa mina idoler så jag är väl annorlunda än många.

        Haha var med i två fanclubs under mina dagar ❤ var så kul ändå med M&G

      Nej sluta! Fick (tror dock den va gratis men ändå) en hälsning från Anders Glenmark via en familjemedlem för att vi alltid lyssnade på Glenmarks skiva när jag var barn. Jag blev SÅÅÅÅÅÅÅ glad och rörd eftersom det var en extremt oväntad och annorlunda present.

      Min kompis fick hälsningar från sina favoritartister på sin födelsedagsfest, spelades upp på storbildsskärm och det var jätteroligt faktiskt. Jag var inte så entusiastisk till idén innan, men det blev ett jättebra inslag på festen och en total överraskning för henne.

    Precis för att hjälpa utsatta djur är så fel.

    Camilla, har du sett Diana Moseni senaste video? Vet att folk har tröttnat på dramat men det bekräftar bara än en gång att denna ”Nessa” är ett stort skämt som trodde hon kunde komma undan med vad som helst. Hennes persona (och utseende, som hon så ofta dissar andra för) ska jag inte ens kommentera. ?

      Jag sitter och försöker ta mig igenom den här videon på 1h 10min men måste ta paus för att skrika in i en kudde.
      Vilken jävla sandlåda, och då menar jag inte Diana, utan de andra tre.
      Herregud alltså…

        SAME!!! ?? Är helt tom för ord. Känner bara: Någon.måste.stoppa.dessa.pajaser.

    På tal om hundar, hur slutade allt med Cissis kompis (Unis?) hundar?

      Ena hunden Hipster blev avlivad då han ansågs vara alldeles för sjuk att adopteras bort.

      Den andra hunden är jag osäker på men jag tror Unni gav bort den till en vän.

    Jag har adopterat hund genom Hundarutanhem. Jag har inte jättemycket till övers för den organisationen, om jag ska vara ärlig.

    Men fint gjort av henne!

    Har ingen aning om vem hon är och skulle aldrig köpa utav Memo och liknande bolag. FÖRUTOM för just det här! Alla hundar (och katter) förtjänar kärleksfulla hem och vi har alla ett ansvar för att se till att de får det! ?❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.