Foki förklarar upplägget kring ”särbo”

Bildkälla: Svenska Bloggare

Kommentarerna under det här inlägget handlade mycket om att Foki hade hashtaggat ”särbo” i sitt inlägg, och vad det kunde tänkas betyda. 
I sin senaste frågestund förklarar hon hur upplägget kommer se ut och hur hon känner för det hela:

Vi SKA bli särbo. Bestämde oss och kom fram till detta i slutet av sommaren. Vi kommer ha barnen varannan vecka men försöka planera helger tillsammans så gott det går. Ska berätta lite längre fram hur vi kommit fram till detta och hur vi ska lägga upp vardagen. <3
Tack också till er som frågade hur jag känner inför det hela men jag kan garantera er att jag mår bra över beslutet. Vi mår bra! Jag och Bill har en bra relation och är bästa vänner i alla lägen. // Foki

Det finns säkerligen mängder av olika upplägg för hur en relation kan se ut, och så länge det känns bra för alla inblandade så spelar det ju ingen som helst roll vad andra tycker, eller hur?

 

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja, tänk att köra varannan vecka livet utan att skilja sig 😉

   Dom är ju inte gifta och kan inte skilja sig.

    Fråga Margaux om det

   Varför ens berätta offentligt isf, hon är väl knappt aktiv alls.

   Dom kanske vill ta en paus…

  Med andra ord så gör dom slut..

   Är man särbo med alla man inte bor med då? Är jag särbo med min granne?

    Va?

     Ja. Eftersom ts påstår att man inte är ihop när man är särbo. Vad är då särbo?

   En särbo har ju inte gjort slut. Särbos har en kärleksrelation men bor inte ihop. Annars vore de ex, att de ska separera.

    Jag vet det men det är rätt uppenbart att hon bara försöker bortförklara deras relations pågående slut.

     Varför? Jag flyttade ifrån min kille för ett år sedan, vår relation har aldrig varit bättre. Vi ses ofta ändå men varje tillfälle blir speciellt, typ han bjuder över mig på middag, han sover över hos mig ibland på helgerna och sådär. Vi gjorde det för att rädda relationen, blev trötta på att gå runt och vara småirriterade på varandra, tjafsa om vem som skulle tvätta osv. Underbart att reducera vardagstråket ?

      Ja det är ju definitivt en särbo-relation. Foki beskriver sin särbo-relation som att barnen ska bo varannan vecka hos mamma/pappa och att de ska försöka hitta på roliga saker på helgen. Låter mer som en separation.

       Men om de nu inte själva definierar det som en separation, varför måste du göra det?

       Låter som en väldigt rättvis och klok särborelation med 2 små barn och allt som ska roddas runt dessa barn.

       Men hur ska de annars göra med barnen om de inte bor ihop tänker du..?

  snark

  Min moster och hennes man blev särbo. Bodde nära varandra för att barnet skulle kunna gå emellan själv. Var fortfarande ihop. Åt ofta ihop. Efter något år flyttade de ihop igen och gifte sig 🙂 oavsett om Foki och Bill har gjort slut, kommer göra slut eller kommer gifta sig så hoppas jag att det går toppen!

  Vi är gifta och särbo. Funkar svinbra. Gör det som funkar för er!

  Varför så mycket om Foki helt plötsligt?
  Hon har väl inte varit relevant på en 5-6 år?

   Något säger mig att foki vill få uppmärksamhet igen och har därför typ kontaktat Camilla ? känns väldigt märkligt annars .

    Foki och jag är vänner sedan länge, men jag fick faktiskt uppslaget från Svenska Bloggare, som jag även creddar för bilden. ?

  Särbo kan verkligen vara perfekt i vissa relationer ☺️ Mina föräldrar är gifta, men blev särbos nu efter 28 år. En ville bo i lägenhet, den andra i hus. Så nu bor dom 10 min ifrån varandra med bil, och de var länge sen jag såg som hitta på saker tillsammans som nu .

   Är särbo själv sedan 2,5 år, funkar toppen 🙂 men såklart var det en omställningsperiod i början..

   Underbart! Ett jättebra sätt att fortsätta ses men ändå vara lite mer självständig. Modigt att gå den vägen, nog många som bor ihop pga ekonomin fast de egentligen skulle kunna tänka sig att bo själva.

  Vilken skräll!

  Jag tycker att det är toppen. Vi behöver göra det vi mår bra över. Jag ska också bli särbo snart. Med eget boende men litet barn som kan behöva känna att pappa och mamma kan hitta på saker ihop (med barnet) men vad jag ser fram emot att få bo själv. (Med barnet)

   Särbo är en helt vanlig relation men man bor inte ihop. Din beskrivning låter mer som ett par som gjort slut men väljer att bo nära varandra. Menar, särbos gör saker tillsammans hela tiden – med eller utan barn och inte pga att barn ska känna att föräldrar gör saker ihop.

    Varför ska du bestämma vad någon är med sin partner. Om ts säger att de är ihop så är de det. Oavsett vad du tycker att de är.

     Men det lät ju inte som det? Det är väl det planeten menar.

      Hur ofta måste man göra saker tillsammans för att räknas som att man är ihop om man inte bor ihop?

       Göra saker? Det går väl inte att definiera ett par utifrån att de gör saker ihop, det gör vänner också. Ett par är man när man har en kärleksrelation.

        Dåså. Då är de väl särbo då.

     Men det är ju så det heter. Särbo är man tillsammans men bor inte ihop.

     På vilket sätt bestämmer jag det? Ts beskrivning är två personer som spenderar tid ihop för sitt/sina barns skull. Hon understryker t.o.m ”med barnet”. Att barnet ska känna att de gör saker ihop.
     Särbos har en helt vanlig kärleksrelation till varandra, de gör saker för att de vill vara med varandra, älskar varandra, vill umgås, ha sex osv inte för att eventuella barn ska känna att deras föräldrar kan göra saker ihop. Om barnet är anledningen till att man ses så är man inte längre ett kärlekspar. Ett par har fokus även på varandra.

  På vilket sätt låter hon arrogant? Du säger emot dig själv väldigt mycket. Tycker inte att hon ska förklara sig för sina läsare men du tycker ändå att hon måste erkänna något som kanske inte ens har hänt? Särbo kanske funkar för henne nu och för hennes förhållande. Har de gjort slut så skulle väl de förmodligen inte vilja umgås alls?

   Dom kanske inte har som plan att göra slut just nu. De kanske vill se vad som händer och så är det juveler onödigt att hitta på sina följare att man gjort slut! Allt är inte så enkelt som du vill få det att låta. Om de senare väljer att faktiskt göra slut så kanske de ändå behövde just detta upplägget för att komma fram till ett beslut.

   På vilket sätt hintar hon att de kanske är tillsammans? Hon säger ju klart och tydligt att de ska bli särbos. Som många nedan säger, bara för att du tycker att särbos är lika med att göra slut så betyder det inte att det är så för Foki.

  Särbo betyder ju inte automatiskt att man gjort slut. Par kan ju vara tillsammans utan att bo tillsammans även om det är ovanligt med barn i bilden.

   Man kan vara särbo trots att man har barn.

   Att du tycker det är lika med att göra slut är din personliga åsikt och inte betydelsen av ordet.

   Jag är särbo med barn. Vi är tillsammans men bor inte ihop. Skulle vi bott ihop skulle vi nog inte varit tillsammans så länge. Konstigt att det är så provocerande för andra så fort någon lever utanför normen.

    Nej nej du missförstår, ni har egentligen gjort slut men du är för arrogant och rosafluffig för att berätta det för oss 🙂

    Särbo är inte utanför normen när det gäller äldre personer. Jag vågar påstå att för äldre personer som inleder en relation är särbo normen. Varken min mamma eller någon av hennes jämnåriga vänner har flyttat ihop med en man efter det att de skilde sig/blev änkor. De har nya relationer men var och en bor kvar i sin egen bostad.

     Ja det känns vanligt uppe i åldrarna när man blivit ensam/ eller skilt sig. Man har redan sitt ordnade liv och två fungerande hem. Tryggheten och glädjen att ha någon, träffa och resa tillsammans. Men ändå har utrymme till sig själv.

     Var läser du ens att den som kommenterat eller den inlägget handlar om är äldre skilda/änkor med nya relationer? Står ju till och med att de har barn ihop.

    Otrogen man med andra ord

    Verkar inte helt ovanligt. Annika Leone fortfarande gift med NB men de bor inte ihop.

   Var finns den definitionen att hitta?

   Om man har 1 barn då?

    Taskig mot barnen att tvinga in dom i varannan vecka liv kan jag tycka om man nu ändå ska fortsätta vara tillsammans. Är ju inte optimalt för små barn att hatta hit och dit och speciellt inte när föräldrarna då dessutom är tillsammans

     Fast det är väl bättre att ha två föräldrar som är tillsammans och mår bra men som bor isär istället för två föräldrar som gjort slut, bor isär och separata liv helt? För nu fungerade att bo ihop uppenbart inte så då får man ju ta de lösningar som finns

      Förstår att man tänker så men småbarn klarar inte varannan vecka liv på samma sätt. De fattar inte sånt som att ”det är bättre att föräldrarna mår bra var för sig”. Därav man råder att ha var tredje dag när de är små om man nu måste vi på två ställen. Då är det bättre att en förälder har huvudansvaret och att man sen umgås på helgerna om man nu måste bo särbo som par med småbarn.

     Föräldrarna umgås väl tillsammans även om de inte bor ihop? Så varför skulle barnen bara träffa föräldrarna varannan vecka?

     Absolut taskigt om man gör det bara för att man känner för det, att ens egna liv ska bli mer optimalt. Om det däremot verkligen inte funkat att bo ihop och man provat allt, ja då är det väl bättre att man provar särbo istället för att göra slut helt. Har man inga barn så kan man ju göra precis som man känner men håller med om att det såklart inte är optimalt, inte kul att flytta runt.

   Men oavsett, känns det bättre för dem att göra på det här sättet så är det väl bra. Det kan ju vara allt möjligt, de kanske behöver en paus, kanske vill de ge relationen en sista chans eller vad det nu kan vara. För vems skull måste det vara så definitivt? Är man inte säker på att man verkligen vill avsluta relationen så är det väl bättre att prova på särbo ett tag. Större chans att man hittar tillbaka än om man börjar träffa andra, om det nu är det man hoppas på.

   Särbo betyder att man inte gjort slut överhuvudtaget.

  Skulle vilja testa att vara särbos, under småbarnåren när båda känner att de gör ”mer” än den andra vore det nog bra för båda att få göra sina egna vardagssysslor och kunna tillbringa tid ihop och ha mysigt som familj och par. Plus båda får egentid.

   Kanske kan funka att båda får ordna sin vardag själv. Men finns ju risk att den ena föräldern alltid får tillbaka barnen med typ oklippta naglar, den ena alltid får sköta inköp och liknande. Om det var det som var problemet innan.

    Men då är ju det ett problem oavsett om man är sambos eller särbos. Om en får göra allt jobb alltså.

  Jag är särbo!
  Vi trivs väldigt bra med det och jag känner att vi plockat det absolut bästa ur en relation (för oss). Det enda som är tråkigt är ju att vi har två boendekostnader. Men jag tycker att fördelarna överväger ?

  Klassas det som särbo ifall ena partnern bor borta under vardagarna pga jobb och enbart är hemma på helgen?

   Nej då har hen ju ändå sin fasta bas där hen bor på helgen, med sina saker och sina kläder etc.. Särbo är ju ett par med varsin komplett bostad.

    Tänkte mest eftersom visa här inne verkade ha väldigt starka åsikter om vad som var särbo och inte.
    Foki verkar ju planera isär på vardagarna och tillsammans på helgerna, och enligt visa här är de då varken särbo eller ens ihop. Undrade mest om detsamma gällde par som bor isär på vardagarna pga jobb också 😉

     Åhhh Fyfan fick sånna hemska vibes av dig från en fd kollega. Hoppas du mår bra i övrigt ?

  Om man träffar någon som man blir tillsammans med, är man särbo innan man flyttat ihop med? Eller, jag fattar ju att man inte är sambo, men har aldrig hört någon kalla sin pojkvän för ”särbo” utan det har jag bara hört i sammanhang där ett par flyttar ifrån varandra utan att göra slut.?

   Jag har varit ihop med min kille i 6 år utan att ha bott ihop. Brukar kalla honom min särbo. Vi bor ju isär.

   En del äldre tycks känna att de är för gamla för ord som pojkvän och flickvän och använder särbos istället.

  Tycker det är lite konstigt hela den här diskussionen om särbo. Jag och min kille flyttade ihop i somras. Innan dess var vi tillsammans men bodde inte ihop. Det måste ändå vara sjukt vanligt? Hetsen att flytta ihop är också rätt störig, förstår eg inte varför man måste göra det.

   Att använda ordet särbo är nog mer vanligt när man har haft tidigare relationer med barn etc. och bott ihop med partnern.
   Ny partner kallas då särbo och inte kille/pojkvän, speciellt om man är medelålders eller äldre.

   Det är väl mer att folk reagerar när par som bott ihop väljer att flytta isär. Uppenbarligen något som inte funkat. Och om man dessutom har barn ihop så har det nog verkligen inte funkat, man skulle ju inte flytta från sina barn på halvtid om allt vore toppen.

   Gud vilken efterbliven kommentar! ”Förstår inte varför man måste göra det” Tja, är ju bara att fråga dig själv varför du och din kille flyttade ihop med varandra om du tycker det är störigt? Var väl inte direkt någon som tvingade varken dig eller din kille att flytta ihop…. Stackars din kille som måste bo ihop med dig nu.

  På vissa av er så låter det som 50-talet ringde och ville ha tillbaka sin trångsynthet. Det är väl superbra om de är särbos och/eller vänner. Min mamma och hennes man har varit särbo i alla år och de har BARA kul när de ses och sen tar de vardagsbestyren själva. Det finns liksom alltid nån där men inte alltid fysiskt på plats. Toppen enligt mig!

   Kanske inte optimalt med tanke på bostadsbrist, miljö osv om särbo blir normalen. Ligger väl mer rätt i tiden att bo fler tillsammans än färre så som världen är idag.

    Barn är inte så bra för miljön heller om det nu ska vara så.

    Sant, man kan bo med andra än sin partner kanske? Så riskerar man ännu mindre att ens sociala umgänge blir bara sin partner 🙂
    Tror kollektiv eller polare som bor ihop kommer bli vanligare 🙂

  Bill såg jag på Tinder, så ”Särbo” är väl inte hela sanningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.