Kalendrar från Caia säljs på Tradera


Många av annonserna för Caias julkalender avslutas utan att ha nått reservationspriset, vilket inte är så konstigt med tanke på de senaste dagarnas kritikerstorm vad gäller kalenderns innehåll och pris.
Därför blir jag smått förvånad när jag ser att någon köpt en Caia-kalender på Tradera för hela 2300 kr. (ord.pris är 1795 kr)
Ja, man kan som säljare hävda att kalendern är slutsåld på hemsidan – vilket skedde i samband med släppet – men sanningen är ju den att det kommer ramla in mängder med returnerade kalendrar, från köpare som känner sig lurade.
Vill man fortfarande ha en kalender och kan sitta lite lugn i båten, så kommer det finnas kalendrar att köpa på Caias hemsida inom kort igen, garanterat.

Har du tur kan du få köpa min returnerade kalender! 😉

Läs HÄR och HÄR om du missat alltsammans.

283 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Pjuh tur att du rättade, hade ingen aning om vad det stod annars!!

      Ja det var verkligen tur!! För jag blev jätterädd när jag först läste rubriken, hela min värld omkullkastades då jag inte för allt i världen kunde förstå vad det stod! Sån himlans tur att någon satt redo vid tangentbordet och kunde komma in och rätta bara 3 minuter efter inlägget skrevs!

    När man lägger bud på tradera lovar man en hel del saker och förbinder sig till köp, men ingen har tillgång till betaluppgifter. Jag hade struntat i att betala helt och hållet.

      Stackars den personen som köpte kalendern för det priset. Hen måste ångra sig enormt.
      500 kr mer än vad säljaren betalade för kalendern oxå.
      Dubbel irritation!?

        + 72:- i frakt. Den här människan måste ha sovit i 3 dagar.

          Auktionen avslutades den 28/10, så personen som vann hade kanske inte sett Margareta Grääs video, som publicerades den 28/10.

            Försök till kronologisk ordning

            En julkalender marknadsförs på Biancas privata konto & Caias innan lansering. När den släpps motsvarar den inte vad vissa förväntar sig och detta uppmärksammas även via YouTube profilers konton när de öppnar kalendern inför sina följare. Klagomål börjar komma in på Caias konto men även Biancas. Under 2 dagar sägs inget från vare sig Biancas eller Caias sida. Sedan besvaras kritiken via skriftligt inlägg på Caias konto. Kritiken fortsätter och Bianca bemöter kritiken via sitt konto på Stories. Kritiken fortsätter komma in och Bianca stänger ner kommentarsfältet på sitt konto. Kritiken fortsätter via Caias konto mm och hot inkommer. Biancas pappa går in och försvarar sin dotter.

            Vilken soppa… Caia har gjort ett inlägg i sin story och resten besvaras via Bianca på hennes konto med start vi måste prata. Sedan går pappa in och försvarar sin dotter. Företaget har inte kommenterat detta alls.

            Det finns vissa frågetecken kring ”ny media”.

            Är det verkligen ok att marknadsföra det företag man själv är delägare av via egna kanaler? Jag menar detta blir ju rörigt för alla. Kunder, företag och ledning samt egen familj. Hur styr man upp detta om allt ska röras ihop till en häntiveckansoppa?

              Fast vad är det för hot som inkommit? Vi vet inte om det faktiskt har inkommit några hot för att Emilio påstår det, och inte heller att det fortsatt kommit in klagomål till Bianca, men även om det har det så måste hon väl kunna ta det och vara beredd på det, hon är ju entreprenör. Hon tjänar stora pengar på sitt instakonto och är väl därmed inte privatperson just i detta.

              Finns det några bevis på att det kommit in hot? Tror att det kan vara något de bara säger som ett förmildrande för Bianca liksom, det ska få folk att vara förlåtande typ och tycka synd om. Lätt att påstå att det kommit hot och lätt att säga att man inte ville luras och aldrig skulle luras, enkelt att säga och självklart säger de det oavsett. De ville sälja mycket och tjäna mycket pengar helt enkelt, varför inte bara stå för det.

                Om Margareta Grääs fick mordhot känns det sannolikt att även Bianca fått det, hur sjukt det än må vara. Det finns tyvärr folk till allt… ?

          ???

          Folk gör ju som de vill! Säljare och kunder lite kul ibland!

      Varför buda om du inte vill köpa?
      Ingen som tvingar dig hoppas jag.

        Såklart inte. Men en mamma eller ung person kanske har budat på en kalender för att deras barn inte fick någon och ångrar sig nu när viss kritik har inkommit. Eller någon annan anledning.

        Och nej, jag har inte budat på en kalender.

          Usch, får ont i magen när jag tänker på dessa unga tjejer som pungat ut med massor av pengar för att de hakat på en hajp och sen får billigt skräp i en necessär.

            Det finns nog mycket värre saker som händer unga tjejer i samhället som du kan ha ont i magen för.

            Sen handlar det lite om eget ansvar också. Det är ingen som tvingar nån att köpa nåt.

              Bea, det är sant, men nu är det ju inte det som diskuteras här och det ena utesluter inte det andra, man kan känna empati på flera plan vet du. Tycker det känns obehagligt när man vänder sig till ett kundklientel som kanske redan har det tajt med pengar, men dras med i grupptrycket av att köpa, man är oerhört lättstyrd i den ålder kundsegmentet tycks vara i, och sen inte får valuta för sina pengar de betalat med.

            Ont i magen? Alltid detta fejkade ”bry sig om unga tjejer” medan ni här inne är de som hoppar på exakt alla unga tjejer för allt och inget. Pratar så mycket om psykisk ohälsa medan ni är helt sjuka mobbare

              Vad vet du om mitt empatiska själsliv? Jag får uppriktigt ont i magen när jag ser unga, lättstyrda tjejer med kanske redan skral kassa dras med i grupptryck att köpa och sen inte få vad de förväntade sig. Tycker din kommentar säger en hel del om din psykiska hälsa och brist på utvecklad empatisk förmåga.

            Blev en dyr men bra läxa kanske.

      Man kan absolut strunta i att betala på Tradera, dock kan det leda till avstängning i framtiden om det är något som upprepas.
      Konto skapas via personnummer så det är inte bara att skapa en ny användarprofil och fortsätta som förut.

      Ville bara säga det ifall någon här fick inspiration till att inte genomföra sin betalning.

      Meeen om säljaren vill lyssna så kan man avbryta en vunnen aktion/köp genom att båda vänder sig till Tradera kundservice.

        Kan inte säljaren skicka in till Kronofogden och kräva sina pengar. De har väl ändå ingått ett avtal iom bindande bud. Kanske inte så många som gör det men ändå en möjlighet.

          Man kan inte skickas till kronofogden, endast när du får varan är du tvungen att betala. Annars kan du bara vägra ta emot varan/skicka tillbaka den, så har köparen inget lagligt tvång emot dig. Däremot kan tradera stänga av personer som köper men inte betalar, men då ska det ha skett mer än 1 gång.

            Nej, bud är bindande och om man vinner en auktion på Tradera kan man inte bara strunta i att betala.

              Helt rätt i detta fall eftersom säljare är privatpersoner. Hade säljare däremot varit företag gäller 14 dagar ångerrätt för nätauktion och distansköp. För vanlig klubbauktion finns ingen ångerrätt alls.

            Du som privatperson kan skicka ett betalningskrav via Kronofogden. Kostar 300:- som du kan kräva av köparen också.

            Btw. Köpte 10 sminkprodukter från Mekka för 200:- värde ca 1000:- Fan vad nöjd jag e:)

        Man brukar inte ångra ett köp! Ett köp är bindande!

      Så ingångna avtal betyder inget för dig?

      Betaluppgifter kommer i vinnarmejlet!

    Vem är förvånad?

    Oj, för någon som tycker hon är falsk har du riktigt bra koll på hennes kommentarsfält.. Har du läst igenom varenda kommentar? Hur kan du veta vad folk skickar till henne på DM?

      haha, håller med, många verkar ha ett sjukligt behov av att sitta och läsa exakt allt personen de hatar skriver på nätet. Självskadebeteende kanske? Varför skulle man annars läsa allt från personer man hatar?

        Kanske folk överreagerar på den sjukliga konsumtionshetsen av onödiga skitprodukter?

    Hur många inlägg kan man göra om den här kalendern? Kan bli en egen kalender, ett inlägg om dagen fram till jul. Vamos!

      Hahaha ja verkligen, så trist med ännu ett inlägg om detta. Tycker det avhandlats klart i de andra.

        Men läs inte då? Hur svårt ska det vara?
        Skrolla? Va inte en jättebebis som ska diktera vad alla andra ska skriva om.

          ????? vad sägs om att använda dina egna ord och skrolla förbi min kommentar? Nä du va tvungen att lämna ett korkat svar

            ???

          Vänta.. så anonym dikterar vad andra får skriva om genom att säga sin åsikt om vad hen tycker om det som skrivs?! Det innebär då att du dikterar vad som får kommenteras genom att skriva din åsikt om det som kommenteras?

      Men Camilla är som en hyena när hon får blodad tand. Vi har fattat, Caia har gjort bort sig – NeXt. Eller ska du köra på tills tjejen begår självmord? Ibland känns det som att du kör på tills folk börjar protestera. Som med blondinbella. Ironin i att du moralpredikar dagarna i ända när dina dagar går ut på att kasta skit på unga tjejer.

        Lägg av! Ingen begår självmord pga av befogad kritik av ens företag.

          Ja visst, befogad kritik, men det har gått typ fyra dagar? Hur länge kan ni tugga på samma jävla skit? Problemet är att hon får skit för allt och inget. Glömmer aldrig när Camilla anklagade henne för att bidra till att tjejer utsätts för övergrepp för hon tog bild i bikini ? avundsjukan!! Hon får kritik för allt hon säger och gör, nu var den befogad men det är verkligen inte alltid den är det. Men ni är väl så bittra att ni inte har bättre för er än att prata skit om folk ni aldrig träffat med folk ni aldrig kommer att träffa

          Är det verkligen vara befogad kritik av hennes företag hon får ta emot?

            Verkligen inte. Det här är en av få gånger kritiken är befogad, oftast är det bara hat förklätt som kritik.

              Och inte ens nu kan folk hålla sig till saklig kritik.

              Vad gör ni om ni är missnöjda med en produkt från kicks, Åhlens, Björn Borg, Elisabeth Arden? Låt höra. Hur går ni då tillväga?

                Exakt… kanske irrelevant men minns anis don deminas vlogg där han shoppar för 100.000kr i Dubai och hans kommentarsfält typ jublade. Vill inte ens veta vad som hade hänt om Bianca hade gjort en sån video. Hon hade blivit lynchad. Det är dock tack och lov en extremt liten grupp och tack och lov är väl majoriteten av befolkningen ”normala” i hjärnan. Det är bara synd att det är så lätt för galningarna att kontakta henne på IG.

                Det handlar inte bara om missnöje med kalendern, utan om reaktioner på den katastrofala krishanteringen från Caias/Biancas sida. Gissningsvis är företagen du nämner en aning mer professionella när de får kritik. Där har du skillnaden.

                  Katastrof? Vad skulle som gjort bättre tycker du?

                  Och kom nu inte med något hittepå som Bianca aldrig har sagt i sina stories.

                  Kom igen. Hur skulle just DU gjort det bättre? Väntar ivrigt på svar.

                    Det är ju flera som har skrivit det i tråden. Både under detta inlägg och tidigare inlägg.

                      Nä det är faktiskt inte någon som har gjort det. Dom enda som sagt något är dom som hittat på vad Bianca skulle sagt och sedan säger dom att hon inte borde gjort det.

                      Bara det att hon aldrig sa det från början. ?

                      Så kom igen nu. Vad skulle ni ha gjort som är så mycket bättre?

          Är man företagare får man vara beredd på det mesta!

    Synd om dem som köpt flera kalendrar för att sälja på Tradera, men knappast synd om Bianca eller övriga Caia-ägarna, de ska skämmas tycker jag. Blir så irriterad när jag ser hur vissa försvarar dem och gulligullar med Bianca, vissa skribenttjejer som alltid skriver positivt om Bianca och liksom hjälper henne, och andra naiva som dyrkar Bianca. Helt galet. Hot och hat är dock inte okej.

      Så himla synd är det väl inte om folk som köpt stora mängder för att sälja dyrare på Tradera….

      Älskar QUEEN Bianca ????????

    Hur mycket content kan du få från en julkalender? Hur många störda individer kan du hetsa upp?

      Hmmm…få se…
      En, med dig till att börja med…

        Fyfan vilket oprofessionellt svar. Du är verkligen ingen trevlig människa, men det borde man ju fatta med tanke på att du driver denna blogg.

          Bianca?

        Haha jag tyckte att det var kul… sant ju ???

    Åh herregud , släppt detta nu !
    Hade rituals exempelvis gjort en kalender som kunder blivit besvikna över, hade det endast blivit någon dålig recension på hemsidan och KANSKE någon syrlig kommentar på deras Instagram.
    Alla vet varför detta blev så stort – pågrund av att folk anser att CAIA ÄR Bianca . Men CAIA är ett FÖRETAG med massor av anställda och en VD. Så SLÄPP DETT för fan.

      För att exakt allt ska bli drev på Instagram nu för tiden.

        Detta! ?

      Det här blev väl ändå så stort eftersom de gick ut och sa att det här typ är världens bästa kalender, nya saker, limited edition, ni kommer inte bli besvikna, verkligen våra favoritprodukter osv. Det + priset har ju resulterat i denna superflopp. Skillnad om de lagt upp typ ett säljande inlägg med att det finns en julkalender och inget mer.

        Klart de säger det. Sen när är företaget som säljer en produkt totalt opartisk när det kommer till hur fantastiska produkterna i fråga är? Någon form av kritik måste man väl kunna ha själv?

        Ett företag skulle väl givetvis inte säga att kalendern är skit !? Wtf

          Givetvis inte men man kanske inte behöver överdriva ?

          Nej, men man skall heller inte uppge att den är värd ngt som den inte är.

      Men snälla det är väl skillnad, går inte att jämföra med Rituals för de har väl ingen kändisägare som överhypar produkterna eller kalender. Sedan har väl inte Rituals lurat kunder att tro att den är värd mer än den är, har de ens sålt kalender för 1795 kr? Detta dumma snack en del kommer med att ”det är väl inte alltid man blir nöjd med varje lucka” – nej så klart inte men det är en annan sak handlar inte om det, det är priset många är upprörda över gällande Caias kalender, att den inte alls känns värd så mycket pengar. Att det blir stort är väl för att Bianca gjort Caia stort, Caia beskrivs ju som en framgångssaga och har gjort stora pengar. De borde kunnat sälja denna kalender för 500 kr som ett tack till kunderna men ist ska det tjänas mer. Ja alla företag vill tjäna pengar men inte alla kör med fula manipulativa metoder. Sedan säger ju Bianca själv att Caia är hennes företag och hon ska ha gjort kalendern och hon säger att hon vill göra en ännu bättre och maaagisk kalender nästa år, som hon sa om denna kalender. Alltså…

        Ja men returnera, ge dåligt betyg på produkten online och släpp det? Vad ska hon göra, lägga ner företaget och aldrig synas offentligt igen?

          Hon kan be om ursäkt för att de gjort fel, och inte enbart för att någon blivit ledsen eller har fel smak. Att upprepa flertal gånger att det handlar om smak i ett sådant här sammanhang är ren gaslightning av kunderna. Så enkelt liksom. Man säger det blev fel, vi missförstod och vi hör er. Inte vi ber om ursäkt för att nu tycker fel och det är synd om mig för ni är arga…..

            Och det här var den ursäkt ni fick. Let it go osv.

              Nej de ger sig inte förrän hon typ lägger ner företaget och flyttar till en hyresetta i Norrtälje. Tur att de är så extremt få. Vi är tio miljoner, här inne blir det Max 200 kommentarer och räkna att hälften är av samma personer. Extrem minoritet (tack och lov)

            Vad jag inte fattar är vad det sk ”missförståndet” är? Vaddå missförstånd, man har marknadsfört en kalender med ett uppgett värde som sen visar sig inte stämma, vari ligger missförståndet?

        Men herregud – vem fan köper ens en kalender för ve 2000 kr !? Och har man råd att köpa ”grisen i säcken” så kan inte 2000 vara så mycket för en. Jag skulle exempelvis ALDRIG det eftersom jag går på CSN :))))

          Köpte själv en sådan kalender när jag gick på CSN.

        Exakt! Det är där skon klämmer att eftersom följare är företrädesvis unga och flickor köper kalendern hade en summa av femhundra kr varit ett hyfsat pris! De skall tjäna pengar och jag tycker inte det är roligt om B mår dåligt men hon har ju själv lånat ut sig. Jag har ingen aning av vad hon får i lön eller provision för den här resan hon gjorde inför Adventskalendern? Men man kan inte stå och försvara resekittet för 1800 kr eftersom alla inte åker till Malmö Palma/ Åre! Detta är bara ett snedvridet exempel på hur oansvariga influenser är och det är bra att Camilla tar upp det! Tänk om mat butiker gjorde likadant eller hälsokost produkter att de skickar provkit för den summan! Företaget får väl ta på sig skulden om nu B inte har någon del av hantering/ priset!

      Alltså det känns som att majoriteten av de som fortfarande går i taket av detta är folk som bara vill se henne misslyckas. De skiter i kalendern, de önskar liksom att hon förlorar allt bara för att hon är den hon är. Det är det som är det läskiga. Kalendern har vi liksom fattat är SKRÄP och lurendrejeri, men det har liksom gått fyra dagar nu, räcker det inte?

        De är samma personer som högljutt förtydligade att de aaaaaldriiiiig skulle köpa minsta någonting av Bianca när kalendern ens kom på tal.

        Jag tror hela floppen med kalendern verkligen belyser hur manipulativ influencer marketing är, hur influencers spelar på sina följares känslor för att kränga prylar, och det är därför som folk inte kan släppa det i första taget. Detta i kombination med Biancas manipulativa ursäkt. Det blev liksom bägaren som rann över.

          Vilken tur att man då har något som heter retur. Det är ingen som lurar dig. Kalendern var skräp men de har onekligen bra produkter med tanke på hur många handlar av dem

            Det handlar nog inte så mycket om kalendern i sig, utan att de som har köpt kalendern känner sig utnyttjade då Bianca har byggt upp en ”vänskaplig” relation med sina följare för att kränga på dem bland annat denna kalender.

              Och då kan man som kund returnera. Vad är problemet?

              Jag undrar uppriktigt vad ni gör när ni köper produkter ni inte är nöjda med av andra märken eller butiker.

                Men vad är det du inte förstår? Caia har byggt hela sitt koncept på att kunderna ska ha en personlig relation till Bianca. När det framkommer att de har blivit lurade känns det som att ha blivit sviken av en vän. Naivt, ja, men så är det. Andra företag som inte använder sig av den säljstrategin kommer därför inte få samma typ av kritik, då de är mer distanserade från kunden.

                  Och vad är det du inte förstår? Är du missnöjd så kan du returnera varan och köpa andra produkter från andra märken i framtiden.

                    Gud, som att prata med en vägg. Förtroendet är skadat även om man returnerar varan. Det handlar inte om produkten i sig utan relationen till Bianca.

                      Ja? Det är ju det jag menar när jag säger att man köper från andra i framtiden ? det går ju ut över företaget. Att hänga efter Bianca som en igel på hennes Instagram är faktiskt mest bara onödigt.

                      Haha du förstår verkligen inte eller så vill du missförstå. Jag ger upp nu alltså ??

                      Nej Lo har en poäng som du inte verkar greppa. Kalendern är bara ett symptom för den verkliga sjukan. Hela konceptet influenser marketing är stört och influensers som med hjälp av sina hypade namn tror sig vara entreprenörer är mest riktigt obegåvat. De bygger företag kring en konsumentprodukt som enbart deras fanbase en extremt homogen och trendkänslig grupp är villig att köpa. Det går så länge det går. Det som är mest förvånande i fallet Caia är den externa parten som gick in med kapital. Den affären är intressant att nysta i.

                      Och därför ska man jaga Bianca i all evighet om man är missnöjd med en caiaprodukt man har köpt? Läs vad diskussionen handlar om i tråden. Returnera, ge omdöme, handla hos någon annan framöver. Haha alltså herregud.

                      Jag håller med 6:56 i sak, men en hel evighet? Jag har för mig att diskussionen gäller årets adventskalender och att spoilern släpptes för fyra-fem dagar sedan, inte om kalendern de (inte) släppte 2016?

                      Alla företag som varit med om någon form av offentlig flopp får nog räkna med att marknaden kommer ihåg saken i några månader. När de släpper en kalender nästa år kommer många tänka tillbaka på det här årets kalender och om de lyckas plocka ihop en kalender som köparna vill ha för ett pris man är villig att betala så kommer företaget få en himla massa beröm, eftersom förväntningarna är så låga.

                      07:07, det leder ju till ”handla hos någon annan framöver”.

          Bingo. Precis så tror jag det är.

      Exakt! Vänd er ist till Caias Vd Mikael Snabb.

        Nä de vågar inte, han är man.

        Caias VD kunde istället vända sig till Caias kunder via deras egna konto, istället för att låta Bianca bemöta detta ensam!

          Hela hanteringen känns så oprofessionell.

          I det här läget ber man bara om ursäkt och erbjuder fri retur oavsett öppnade produkter om man inte vill tappa framtida kunder. Men de kanske räknade med att kunderna är så pass fanatiskt trogna att de accepterar en blåsning?

    I istället för att ta åt sig av kritiken att den fjantiga kalendern ligger tusen kr för högt! Är det vuxna barn som har köpt julkalendern för hela studiebidraget! Eller betalar föräldrarna?
    Det är ju så synd om henne nu när folk är dumma så då kan man ju sälja pyjamaser istället! Jösses alltså vad folk är lätt lurade eller vad influenser har för övergripande ANSVAR för Följare? Inget

      Vem har sagt att det är synd om henne? Inte Bianca själv iaf.

    Såg på Expressen och Aftonbladets kommentarsfält på fb hur flera unga kvinnor försvarar bianca. Som tycker att de som har blivit besvikna får bara ta det och skylla sig själva och att det är så kalender ser ut. Idioter på riktigt. De flesta andra julkalender har fullsize produkter. Så nää så är det verkligen inte att man bara ska acceptera det.

    Varför köper man en kalender för 2000 spänn om man inte vet vilka produkter som är i? Och sen har mage att gnälla om att det inte var produkter man ville ha. Köp produkter som du vill ha för de pengarna så vet du att du blir nöjd.

    Detta är ett så jävla priviligierat problem.

      Och nej jag är inte ett fan av Bianca.

      Förstår att det är svårt att förstå om man har missat hela konceptet med julkalendrar. Men kortfattat så matchade inte priset innehållet. Folk klagar alltså inte på att det var ”fel” produkter, utan på att innehållet inte matchade priset/förväntningarna.

      Det är ett privilegierat problem ja, men det är det väl alltid när det handlar om produkter. Man måste fortfarande kunna prata om det.

        Framgick kalenderns innehåll när man köpte den? Det brukar det ju göra på kalendrar så att man själv kan avgöra om det är produkter man är värd att betala priset för. Där brukar både innehåll och mängd och även färg på smink framgå.

          Nej, det gjorde det inte.

            Men varför köper man då produkterna om man inte ens vet om de är värda priset? Går du in på Åhléns och plockar produkter i blindo och lämnar fram 2000 kronor också? Galningar

              Du verkar vara den enda galningen här…

                Men det är en ärlig fråga. Varför köper man något för tvåtusen spänn utan att veta vad det är man köper? Och man kan alltid returnera eller ångra köp. Varför denna lynchning för att man är missnöjd med en produkt?

                  Varför kallar du folk som köpt denna kalender för galningar?

                    Ja, det får ju bara Bianca att se ännu värre ut. Hon marknadsför alltså produkter som bara en galning skulle köpa?

                    Och ännu inget svar på frågan…?

                    För att jag tycker att det är galet att betala 2k för något man inte ens vet vad det är. Man köper grisen i säcken.

        Klart jag fattar konceptet med kalendern. Men innehållet brukar framgå på alla kalendrar med produkter i. Sen om man väljer att läsa den delen eller inte är ju upp till en själv.

        Jo priset matchade. Du fick varor för rätt värde.

        Att du tycker du borde fått andra varor än dom du fick är en helt annan fråga.

          Du har såklart rätt till din åsikt om att priset matchade och att man fick varor för rätt värde. Andra håller inte med.

          Jag beställde inte kalendern, men efter att ha kollat på hundratals kalenderöppningar under fem-sex års tid (ja jag har inget liv), anser jag mig ha någorlunda koll på vad man kan förvänta sig av en kalender i en viss prisklass. Det är inget fel på produkterna i Caias kalender, men priset motsvarar verkligen inte förväntningar man kan ha på en kalender i den prisklassen. Motsvarande kalendrar med nästan enbart resestorlek och många utfyllningsluckor brukar kosta 600-800 kr. Bianca har sagt att kalendern mest innehåller full size och hon borde ju ha koll eftersom hon säger sig ha jobbat stenhårt med kalendern i ett års tid. Klart att folk blir besvikna när endast ett fåtal produkter är full size.

            …eller Bianca kanske sa att många av produkterna var full size, inte att de flesta var full size..? Hur som helst var antalet full size väldigt få jämfört med bilden man fick av Biancas marknadsföringstjat.

            Man får ju inte glömma att hårbandet, svampen, padsen, sovmasken och pincetten var full size! Vilket antiklimax det varit ifall de var gjorda för Braatz dolls. Även rabattkupongen var normal till sin storlek, även om jag sett både större och mindre pappersbitar med unika rabattkoder.

              *Bratz

            Jag köpte Kicks hudvårdskalender och det mesta var i mini-size (5-6 grejer i fullsize) och den kostade 1500kr. Så det blir lite fel jämförelse att säga att alla har fullsize

              Nej alla kalendrar har verkligen inte full size, speciellt inte enmärkeskalendrar. Dock får man väl tro på att det blir mycket full size ifall ansiktet utåt för märket säger att det ska vara det..?

              Kolla zalandos kalender ?

            Det är inte en åsikt. Det är simpel matematik med kronor och ören. Hur mycket en vara är värd bestämmer marknaden. Inte din åsikt.

            Du har en åsikt. Jag konstaterar fakta.

              Marknaden verkar inte hålla med Caias och din matematik gällande kronor och ören. Annars hade väl inte den här något absurda situationen uppstått? Det spelar ingen roll om Caia säger att den är värd 1700, 3500 eller en miljon, marknaden överlag verkar vara överens om att den inte är värd det man fick betala för den, även om du och många med dig tycker att den var värd sitt pris.

                Men bara sluta. En pincett kostar vad en pincett kostar. Att du ville ha ett rouge men istället fick en pincett gör inte att värdet på pincetten värderat i kronor på marknaden mindre för det. Den skulle fortfarande kostat 59 kr (gissar) om du köpt den med eller utan kalender.

                Vad som hände är att du trodde du skulle få en pryl, fastän rouget inte var utlovat, när du istället fick en pincett och ni försöker nu säga att pincetten inte kostar 59 kr. DET är vad ni håller på med.

                Jag hade inte heller velat ha en pincett i en kalander. Men jag hade aldrig varit så dum att jag påstått att någon ljuger om värdet på pincetten. Och DET är vad ni håller på med.

                Du fick en kalander med ett uppskattat värde på 3500kr. Ni vill säga att värdet max är 500kr.

                Jag säger, in your dreams.

                  Ingen är väl gladare än Caias ägare att det finns personer som, precis som de själva, anser att ett gäng resestorlekar ska tillskrivas ett lika högt värde som motsvarande fullsize av samma produkter.

                  Caia har gissningsvis betalat 300-400 kr för alla produkter i kalendern, inklusive alla omkostnader som frakt, skatt, personal, lokal osv. Då är det orimligt att den ska kosta 500, det håller jag med dig om. Det verkar som att Caia gjort felet och räknat med att en kalender ska ha en lika stor marginal som alla andra varor de säljer, medan andra märken har skippat den tanken för flera år sedan.

                  Jag tycker att du ska vara nöjd med ditt köp och strunta i vad andra tycker.

                    Du kan uppenbarligen inget om företagsekonomi eller produktkostnader.

                    Jag har inte köpt någon kalender. Jag följer inte ens Bianca. Men jag är inte heller dum och jag vet vad en vara kostar.

                    Ert önsketänkande om vad en produkt kostar retail kommer från att allt ni äger har köpts på wish och ali.

                    Du kan få sista ordet nu. Bye! ?

                      Hoppas att ni lyckas uppfylla folks förväntningar nästa år! Flera större företag som floppat ett år gör come back med en släng dig i väggen-kalender året efter.

                      Det är lite olyckligt att ni är två som skriver under nick Nono och skriver på ett väldigt snarlikt sätt. Man kan lätt få uppfattningen att ni är samma person, men du följer inte Bianca, medan den andra verkar komma ihåg allt Bianca sagt på sina sociala medier den senaste tiden.

                      Det kanske är läge för en av er att byta nick till the real Nono, eller bara till anonym för att undvika förväxling och smälta in i mängden av alla andra anonym.

                      Du verkar vara väldigt insatt i både företagsekonomi, produktionskostnader och i Caia som företag då du verkar veta vad Caia betalar för sina produkter. Vilka av produkterna i kalendern är inte gjorda i lågprisländer som t.ex. Kina och har produktionskostnader som rejält överskrider de priser andra europeiska återförsäljare får tillgång till via t.ex. Ali när de vill trycka en logga på en produkt? Hur mycket kostar det per vara för dem om de vill göra en kajalpenna i en upplaga om säg 100k från scratch i en fabrik i Kina, jämfört med samma process i det land där Caia tydligen tillverkar sina (tänker eftersom du inte är dum och vet vad en vara kostar)? Upplys gärna oss dumma.

                      Caia hänvisar till att det är en affärshemlighet var produkterna görs. Alla med lite baskunskaper i marknadsföring vet att inget företag skulle kalla det företagshemlighet ifall produkterna är gjorda i t.ex. Sverige, Italien eller Japan, eftersom det snarare är något man stolt berättar om som en del i marknadsföringsstrategin.
                      Bianca har sagt att företaget hade problem med att produkter försenades på grund av blockeringen i Suezkanalen. Vad gjorde Caias produkter i containrar på Suezkanalen, om de tillverkas i länder med höga produktionskostnader?

        Tre pennor! Två borstar! En billig necessär typ värd femtio Kr! Två minimascaror. Duschkräm

        En rabattkupong. Två tussar att sätta på ögonen och ett hårband! Värdet ligger på max 300 Kr! Det är bara förbannat pinsamt allting och innan man lånar ut sitt namn/ identitet kanske man ska gå igenom sortimentet man säljer! Att ta ansvar över saker och ting är att bli vuxen! Det blir vi alla förr eller senare i Livet!

    Helt rätt att de fick denna kritk men tyvärr kommer de väl undan med detta också. Så mycket som de kommit undan med tidigare, som tex när deras kunder fick mail om att ta krediter – det var såklart en tanke bakom det att Caia-kunder skulle ta krediter för att shoppa mer. Skrämmande att det finns många som är naiva och köper Biancas OMG, snyft och bortförklaringar. Det är väldigt enkelt att säga att ”vi har absolut inte försökt lura er, vi vill absolut inte lura er, vi har inga sådana interntioner”. Alltså vilket bullshit. Köp inte Caia-smink, det finns minst lika bra och bättre smink och borstar som inte kostar skjortan som allt hos Caia gör, finns billigt och bra smink och borstar också. Caia borde hålla lägre priser med tanke på att de inte har mellanhänder. Sådan scam.

      Hur har hon bortförklarat något? Citera please.

      Mail om krediter var väl fan inte caias fel utan betalbolaget Qliros. Skriv inget om du inte har koll. Ni försöker hitta på o slänga så mycket skit som möjligt ..vidrigt beteende.

        Naiva är många alltså. Och hur tänker du att det företaget fick Caias kundregister?

        Jaha så förklara då gärna Caias och Qliros relation?

    Med tanke på hur snabbt kalendern sålde slut så spelar det ingen roll om 10,20 eller ännu fler av de som köpte först returnerar kalendern, de kommer sälja slut ändå.

    Efterfrågan verkar vara enorm (varför har jag lite svårt att förstå).

      Hur tänker du nu? De sålde ju slut INNAN folk fick reda på det kassa innehållet. Nu när alla vet hur det ligger till blir det nog svårare att sälja slut returerna.

        Hur gör man med innehållsförteckning på julkalendrar om man inte skriver ut vad de innehåller innan köp? Innehållsförteckning måste väl framgå innan köp tex?

        12 bud och ett slutpris på 2300 gör att jag tänker att de kommer att gå åt.

        Bara för att vissa inte är nöjda betyder det inte andra tycker annorlunda.

          Ja skulle alla vara missnöjda skulle väl 100% av de sålda kalendrarna returnerats?

          På tradera har vi just nu 57 kalendrar. Alla lägger inte ut på tradera utan de flesta returnerar som vanligt, så vi kan ju anta att den totala siffran är rätt stor.

            Hur många av de 57 köpte inte dubbla då för att kunna sälja dyrare? Alltså inte en retur utan ett sätt att tjäna en slant.

    Nu menar hennes pappa att folk skriver hemska saker till Bianca pga avundsjuka. Men är det inte så att det är trogna kunder och Biancas fans som köpt kalendern? De skulle väl knappast stödja henne från början ifall de var avundsjuka på henne och hennes framgång.

    Sen finns det väl några dårar som skriver hot och annat olagligt och vill trycka till henne men det är ju inte majoriteten av de som är upprörda.

      Hundra procent att det är Åsa som har skrivit hans brandtal. Tänker ofta att det säkert är hon som skrivit flera av hans inlägg.

      Som i skolan, när de populära tjejernas föräldrar tyckte att folk sa att deras barn var elaka/mobbare pga de var avundsjuka på hur populära deras barn var. Typ. Haha

        När exakt har Bianca varit elak eller en mobbare? Det är ju tvärtom ni töntar här inne som är mobbare (+ ensamma, bittra och allt det vanliga)

          Edith menade troligtvis att situationen påminner om en annan, inte att det är exakt samma och att Bianca är en mobbare.

    Oj, nu uttalar sig Emilio om detta oxå.
    Jeeee, hur långt kan man gå?
    Självklart tycker jag synd på riktigt om Bianca om hon mår så dåligt men tycker samtidigt att då ska hon inte ha ett sånt jobb om hon inte klarar av all kritik.
    Ps jag tror det som är jobbigast för alla kunder (läs mestadels fjortisar) är hypen som innan släppet – jättetöntig reklamfilm på henne och Lovisa etc etc Ds

      Tur att hon tjänar så mycket pengar iaf, och även Pappa E och Å tjänar väl mer pengar genom Bianca på ett sätt. Tröttsamt och fjantigt när de ska hålla på och snyfta åt Bianca och framhålla henne, men det tjänar ju dem själva på också förstås eftersom naiva människor tyärr köper snyftet och snacket om hat och hur synd det är om Bianca och hur hårt hon jobbar osv. Bianca har väl lärt sig en del av sin pappa kan man tänka, om ni förstår vad jag menar. Såg en som skrev här nyligen att Bianca har lyckats och det har minsann ingen annan, det har inte Kenza eller Blondinbella gjort – Men alltså går inte att jämföra, de andra två har inga tv-kanaler i ryggen och inte kända släktingar med stora konton som framhäver, försvarar och gratis hypar produkter. De har inte haft det förspänt som Bianca, de är däremot selfmade vilket inte Bianca är direkt.

      Men vadå kritik? Vart går gränsen? Hon har fått kritik, det handlar ju om allt annat skit hon får utstå. Fattar du att folk går fram till henne och säger att hon är så ful och elak? Alltså det kan inte vara lätt att vara hon. Men visst, du är nog en av de där galningarna som sittter ensamma hemma under helgen för ingen vill förknippas med dig och tycker hat är kritik.

        Nu är det ju givetvis helt oacceptabelt med hot och hat oavsett anledning, men jag förstår det som att dessa hot inte kommer ifrån hela kalenderhistorien?

        Fy farao vilken låg kommentar. Du säger att det är hemskt att folk kommer fram på gatan och säger hemska saker (vilket ÄR fruktansvärt) Sen slänger du ur dig en otroligt kränkande kommentarer själv. Har inte du fått lära dig att man inte skall kasta sten i glashus!?

    Sorry för OT.
    Tycker det är så sorgligt att Therese Lindgren fortsätter köra med utmanande bilder som thumbnail på youtube. Måste hon göra så för att få visningar? Uppmärksamhet? Vad handlar det om?

    Tycker hennes bilder på instagram är långt ifrån så utmanande och så mycket bröst. Och nej, det är självklart inget fel på att ha en bild utan bh där bröstvårtorna syns, men varför lägger hon inte upp såna bilder på instagram? Kan såklart vara jag som missat.

      Tycker det är så pinsamt beteende. Människan är 30+ har många barn som följer henne och ska ändå alltid anspela på sex

        ”alltid anspela på sex”
        Senaste 10 videorna: 1 med linne neddraget där man ser lite bröst, 1 med klänning där man ser lite bröst och 1 med sexleksaker = 3 av 10, tycker verkligen inte hon alltid anspelar på sex…

      Hennes senaste thumbnail, vafan??
      Gillar hennes videos men blir lika irriterad varje gång det ser ut sådär, så drar mig lite för att klicka på den.

      Har för mig att hon berättade en gång att lättklädda thumbnails ger fler klicks och mer spridning, vilket hon vill ha.
      Håller dock med dig om att det är sorgligt

        Ja det bevisar bara att hon är ute efter visningar och pengar

          Ja jag tror ju få människor jobbar bara för de är kul och inte tycker lön spelar någon roll.

            Tvivlar hon så på att sina egna videos inte är tillräckligt bra för att få många views utan att hon ska va halvnaken på thumbnailen så borde hon sluta med youtub.e

              Hennes egna* nu går det inflation i sina

    Har ingen sympati för personer som köper flera kalendrar (”råkade klicka hem två”), eller andra produkter i begränsad upplaga, enbart i syfte att sälja dem dyrt. Hoppas de är svårsålda på tradera men det verkar inte så.

    @M 18:09

    Överdriv much. Det var inte det hon sade. Att hon aldrig varit så ledsen i hela sitt liv. Mm.

    Fy vad ni är ivriga att skriva ner någon. Men tydligen så är hon inte så illa ändå eftersom att ni måste hitta på saker hon aldrig sagt eller gjort.

      Blev fel. Ovan är @ Anna ?

      Exakt, men det är bara att läsa här på helgen för att förstå varför de få människorna som hänger här inne är så missunnsamma som de är

        Och du bidrar så härligt till den mysiga stämningen. Kan folk få kritisera ett företag sakligt utan att vara bittra och ensamma?

    Jag tycker det är så dåligt av dom. Hela tiden säga att kalendern är bra. Nej det är den inte. Den är alldeles för dyr och dålig. Hoppas också unga slutar handla det märket.

    Nu har pappa Ingrosso gått ut och sagt ifrån. Han dotter går sönder bit för bit.

      Fast du måste ju vara bra korkad om du inte vet hur mycket skit hon får för exakt allt.

        Inte helt obefogat heller.

          Problemet med många här inne är att ni verkar tro att influencers är tomma dockor helt utan känslor. Får man kritik konstant, både befogad och obefogad, så klarar man till slut inte av det. Särskilt inte om man har ångest diagnoser i grunden som Bianca varit öppen med att hon har. Jag är en stark person, men vette fan om jag skulle må bra i hennes situation oavsett hur befogad kritiken var.

          Ni är dessutom många här inne som är skit dåliga på att ge kritik eftersom ni ofta drar det 10 steg längre än vad kritiken gällde från början. Nu är det kalendern som var dålig, en kalender som släpptes av Caia, ändå hoppar folk på Bianca som person. Läs hennes kommentarsfält, mycket har som inte innehåller någon saklik kritik alls.

          Och ja, jag skriver ni. För ni är många här inne som kör det racet.

            Men snälla, Bianca har gjort kalendern säger hon och har hypat och marknadsfört den i sina kanaler. Hon får ingen kritik mer än att hon verkar ha lurat sina kunder genom att ha överdrivit. Har inte sett annat än kommentarer med konstruktiv kritik, men det passar henne inte för hon vill ha beröm. Hon måste väl kunna ta kritik vad gäller hennes företag, hon är ju en sååå fantastisk och grym businesswoman och stor entreprenör sägs det ju, men får hon kritik så är det inte hon som ska stå till svars fastän hon själv säger att det är hennes företag och hennes idéer osv. När hon får kritik för Caia så är det synd om henne för hon är 26 år, lilla jag och privatperson. Det är inte många som hatar på henne men varför försvara henne för detta och gulla med henne, hon tjänar många många miljoner på företaget och kunderna liksom. Nej så genomskinligt och manipulativt. Pinsamt. Vill poängtera dock att hat och hot inte är okej men hatkortet drar hon och Emilio och spelar på till sin fördel… Tror inte Bianca fått hot pga kalendern bara missnöje.

              Oj oj. Läste i hennes kommentarer innan hon stängde möjligheten att kommentera. Var fan inte rimligt vad vissa skrev. Inte alla, men nog fanns det kommentarer långt över gränsen.

                Läste också innan hon stängde och det var bara missnöjda kunder som tyckte de lurats och att det var dåligt, och att värdet omöjligt kunde vara över 3500 kr osv, inget annat ”hat” än så men det var många missnöjda kommentarer däremot. Hon brukar ju stänga av på youtube också när det är Caia i videos för de vill inte att det ska kunna skrivas negativ kritik, det är strategi. Smygreklam förekommer ofta för Caia, och för annat i hennes vloggar. Bara ibland skrivs det att det är reklam.

                  Då får du sätta på dig läsglasögon nästa gång Mikaela. Eller så är du helt enkelt en av dem som tror att hotfulla och kommentarer fyllda av hat är kritik. Och isåfl hoppas jag att du är ung och växer ifrån beteendet för man kommer inte långt med det.

                    Läste också kommentarer där och det var besvikna och upprörda kunder men att kalla det för hat? Nej det var inget hat och inget personligt. Dessutom är inte Bianca en privatperson på sin instagram (hon tjänar mycket pengar på sin instagram) eller när hon gör reklam för Caia.

                    Och du tror inte att dom kan ha hunnit radera det värsta innan du läst?

                    Ni är allt bra naiva här.

            EXAKT!!! Blir fan rädd för mänskligheten när man läser här inne.

          Vadå inte obefogat? Hon får kritik för allt, vad hon köper och inte köper, äter, pratar, skämtar, handlar. Det är SÄLLAN det är kritik, det är bara vad såna stackare som dig intalar sig själva för att få spy galla på någon de aldrig kommer träffa då deras egna liv är så innehållslösa

            Hon blev anklagad för att bidra till att tjejer blir utsatta för sexuella övergrepp på nätet när hon tog kort i bikini???? alltså KVINNOhatet flödar! Antar att det bara är för hon har så snygg kropp. Vad gör så amerikanska inlfuencers som är halvnakna på var och varannan bild? Vad gör Kim k då? Driver hon en nätbordell med tanke på hur hennes bilder ser ut?

            Håller med. Spelar fan ingen roll vad hon än gör!

          Det är ALDRIG befogat att få dödshot!

            Nej det är det inte men har hon fått det nu pga kalendern? Nej det tror jag inte att hon fått för det bara kritik och arga kunder som är besvikna och kände sig lurade.

        Om man inte klarar av att ha sin egen person som sitt varumärke och bygga ett företag på sin person kanske man ska se sig om för ett annat jobb. Man måste få kritisera företag utan att ägarna gråter ut i pressen herregud.

          Men kritisera företaget och produkterna då. Lämna ärliga omdömen, returnera, sluta köp. Hur mycket av det Bianca får är saklig kritik kring hennes företag eller produkter? Helt seriöst alltså.

            Det är ju jättesaklig kritik nu mot kalendern. Folk påpekar exakt vad som är skevt och dåligt.

              Haha okej. Då måste folk lära sig hur man kritiserar.

          Men är du född under en sten?!

        Fast Bianca får väl inte skit för precis allt, inget man ser iaf, däremot ser man andra som får skit för precis allt och inget. Bianca får inget skit i media tvärtom ofta en massa hyllande artiklar med beröm, överdriv och superlativ och diverse kändisar som hyllar henne precis som hennes familj. Har aldrig sett att Bianca fått en enda kritisk fråga i en enda tv-intervju, podd – eller tidningsintervju. Hon kallar det hat så fort någon ifrågasätter henne, precis som hennes pappa och mamma gör. Bianca har kommit undan med mycket all smygreklam tex och Caia har kommit undan med mycket, de har inte blivit särskilt granskade så Bianca har ju det ändå ganska så bra. Inte så att Caia går under för denna kritik liksom och att kalla det hatstorm är ju också överdrivet tycker jag.

      ”Han vill se en ändring gällande lagen om trakasserier, och skriver att denna typen av mobbning och hat inte borde få ske.

      Jag förstår att hennes framgång kan sticka i ögonen. Men herregud så denna tjejen sliter. Man borde som människa kunna förstå att ingen luras medvetet. Alla människor, från liten till gammal vill alltid (nästan) prestera och göra sitt bästa. Det är helt galet hur folks hjärnor drar iväg med dem. Det är som att det inte finns någon hejd på det hat som, tror jag, många gånger bottnar i en grym avundsjuka.”

      ”Jag undrar om målet är att knäcka henne psykiskt? Skulle dessa människor må bättre då. Skulle det kännas skönt för dem om hon blev av med sin framgång?” skriver Emilio Ingrosso.”

      https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/eEOyr9/emilio-ingrosso-ryter-ifran-efter-hatet-mot-dottern-bianca

        Är så trött på påståendet om att alla kritiker är så avundsjuka hela tiden.

          Och jag är trött på att folk inte förstår hur man lämnar kritik.

          Eller hur!? Alltid detta ”folk är avundsjuka” kortet när det framförs kritik. Jag tycker det är absurt att de som hävdar att avundsjuka är skälet till att så många reagerar, det handlar ju om att folk, i god tro, betalat närmare 2000 kr för ngt som inte på långa vägar är värt de pengarna, vari ligger ngn form av avundsjuka i det? Det är en reaktion på att de känner sig lurade, tycker det är sunt att människor säger ifrån då.

            Och alltid detta ”det är bara kritik” så fort någon påpekar att det är över gränsen.

              Jag skulle tro att de allra flesta har lämnat vanlig hederlig kritik och gett uttryck för besvikelse. Sen finns det ju alltid störda personer som tar varje tillfälle att hota och hata, vilket givetvis är fruktansvärt. Tycker bara det är fel att blanda ihop dessa.

        Tyvärr har du fel och väldigt många människor lurar andra och stjäl från andra. Det är gulligt att du tror att alla är snälla men det är inte så.
        Många fuskar och luras för att tjäna mer pengar.

          Ja visst luras och fuskar många och det vet ju Emilio mycket väl men han säger ju det, det är alltså hans ord i kommentaren 20.22 till en tidning, för att få folk att tro att hans dotter minsann aldrig skulle lura någon, att ingen någonsin vill lura någon för att tjäna pengar, inte någon alls gammal som ung alla vill bara göra sitt allra bästa alltid. Men eller hur. Han försöker uppenbart manipulera och tvätta rent typ för både Bianca och även för sig själv.

      Men herregud vad är detta?! Camilla gervide ser du inte vad din blogg uppviglar? Detta är mobbing och det är HEMSKT att det är vuxna som beter sig så här. Vad fan händer om Bianca går under pga allt elakt som skrivs om henne, är ni nöjda då? Eller vad fan krävs för att ni ska sluta? Herregud detta forum är så sjukt sorgligt. FOLK DÖR FAN I HELA VÄRLDEN OCH HÄR SITTER NI OCH ÄR ARGA ÖVER EN JÄVLA JULKALENDER?! Aah jag önskar ni kunde få se livet ur ett positivt perspektiv så ni slapp sitta här inne och spy ut dynga dag ut och dag in.

      Förstår det, hon verkar ganska känslig, tror inte hon är gjord för att vara offentligt då hon inte pallar allt det hat och följe som offentliga personer får. Hon skulle troligen må bättre av att anställa någon som går igenom och rensar bland hennes kommentarer och sorterar bort all skit så hon slipper se och läsa det 24/7

        HAHA vänta, VA??? Eller så får folk lära sig att bete sig? Varför ska Bianca behöva ta emot skit? Dummaste jag hört

      Räcker väl att läsa kommentarerna på hennes ig. Så jo hon får jäkligt mycket skit. Sen ser ju inte du vad hon får för dms.

        Räcker att läsa härinne ?

      Tror inte du hade velat vara i Biancas kläder just nu. Är du helt jävla hjärtlös? Vad är det med er?? ?

        Mitt hjärta går sönder för alla de unga, i många fall, lättpåverkade tjejer som lockas & pockas till köp, för vad som är mkt pengar för vissa, av ngt som inte är vad det marknadsförts att vara. Jag tycker personligen det är hjärtlöst.

      Driver du?! Kolla kommentarerna härinne. Och du tror inte hon får hot och hat? Jävlar. Kryp tillbaka under din sten istället. Folk är ju vidriga

        Jag tycker verkligen inte att kommentarerna här inne är hatiska? Tycker de flesta uttrycker sig rätt sakligt, om än negativt.

          Håller med, kommentarerna här handlar ju bara om att det är rätt att de fått kritik för kalendern, att Caia tar för mycket betalt och sätter överpriser, och att Bianca inte tål kritik utan kallar det hat, snyftar och bortförklarar sig, och med hjälp av sin pappa ska få sympatier och beröm och på så sätt komma undan kritik för kalendern och Caias metoder. Många är ju naiva som en del skriver, så är det ju och det är tragiskt.

    Trodde Therese Lindgren slutat med clickbait thumbnails som anspelar på lättklätt etc. Men vad är det för bild hon använder på sin senaste video som sedan börjar med ett samarbete

    Hela kalenderfloppen är en cirkus. Och ärligt, alla som är trötta och tycker saker som, ”hur dum får man vara som köper”, ”man kan inte göra alla nöjda”, ”HATERS!!!”… kom igen, kalendern var så hypad att jag som knappt använder smink ville köpa den?

    Problemet är alltså inte att folk köper gris i säck, är allmänt missnöjda över sitt liv eller är haters, poängen är att man inte fått det som ”utlovats”, eller hur man ska förklara det. Det har byggts upp förväntningar, man kunde förköpa, de skulle vara överraskningar osv osv osv.. INGEN kan hävda att det inte är en flopp utifrån hur man marknadsfört det. Och ja, självklart vill ALLA bolag tjäna pengar, man kan inte titta på Bianca och tänka där går ett flickebarn med massa goodwill.. men… hon är redan stor, hon har trogna kunder och hon säljer, de är inget snack om saken.. det är just därför det blir extra märkligt att göra en kalender som till stor del bara innehåller utfyllnad, ”travelsize” aka produktprover och ett litet rör med hennes parfym. Småflaskorna var faktiskt gulliga och en bra idé. Men resten.. min man ställde en klok fråga och det var typ ”men hur långt kommer man med produkterna man fick”.. och visst, man kan inte förvänta sig en hel sminkväska i en kalender. Men mer smink i en kalender av ett märke som i huvudsak säljer smink, de är inte att förvänta sig månen. Och vad fan var överraskningen ?

    Så sluta tro att allt handlar om hat, avund och allmänt missnöje till allt som rör livet och inse att hon har blåst sina kunder, så enkelt är det. Inget ovanligt, det har hänt förr, de kommer hända igen och de är förjävligt när det händer.. och be någon oberoende titta på sakfrågan om ni själva inte förstår. Sen kan man gråta ut i media bäst man vill för det kommer inte gå att säga ”jag blåste er” med gråten i halsen. Bianca och Caia kommer rida ut stormen och de är bara att komma ihåg nästa gång hon ”DÖR FÖR NÅGOT”. Mer kan man inte göra förebyggande.

      Orka. Det har redan avhandlats tio gånger. Hon har sålt skräp, företagets image har fått sig en törn, klart. Gå vidare.

        Ja, och det kan avhandlas 10 gånger till för det är inget som ska anses okej ??‍♀️ Skojar du med mig?

    Varför blir folk så upprörda över just denna kalender? Jag såg Grääs recension av Body Shop och den riktigt sågades med fotknölarna, medans hon mest verkade lite besviken av Caias. Varför piskas det upp så stora känslor att det mordhotats och hatas åt alla håll? Unga, vackra och framgångsrika kvinnor ska kölhalas, mordhotas och förnedras över en kalender, över ett dåligt marknadsföringsbeslut, över en ljummen recension. Har alla dessa som förfasas här ens köpt kalendern? Vad skulle hjälpa, att Bianca och Grääs dränks i tjära och rullas i fjädrar? En skamstock på Östermalmstorg? Kanske ska Kay Erg (Body Shops svenska VD) också stå dä och skämmas, eller just det, han är ju en man.

      Ja det är klart att det svider att någon som är 26 har typ 200 miljoner på banken, 300 kvms lägenhet mitt i Sthlm, hus/lägenhet? för 25 miljoner utomlands, är smal, kurvig, snygg, vacker och har hon skavanker har hon råd att trolla bort dem. Inte konstigt att folk som hänger här (kolla bara vad det är för typer genom att läsa öppet spår) går i taket.

        Hahha. Åh det vanliga när kritik framförs till de som inte kan hantera den. ”Ni är bara aaavundsjuka. ”

          Ja vad är det då? Hon har fått kritik för kalenderjäveln, den suger, vi fattar, men vad handlar nästa storm om? Att hon reser? Handlar en för dyr väska? Renoverar sitt kök? Gör slut med sin kille? Gör fillers, pratar fult, säger fel ord? Är det kritik? Ja det är det för stackare som dig som inte har bättre för er i livet än att snacka skit om folk ni aldrig kommer träffa

            Haha exakt!! Det har framgått för alla nu att ni är missnöjda med vad ni köpte. Gör en retur och gå vidare i livet.

          I det här fallet känns det ändå som en rimlig kommentar. Hur många av er som är upprörda över hela kalendercirkusen köpte ens en kalender?

      Du har helt rätt i att många är avundsjuka och önskar henne olycka. Folk blir elaka och missunnsamma och vill trycka ner de som har det de själva inte har men gärna hade önskat. Sen finns ju de andra som enbart föraktar allt hon står för och spyr sitt hat. Samma typ av människor men med andra ”bättre” värderingar.

      I detta fallet med kalendern tror jag ändå att de flesta känner sig lurade och besvikna på Bianca. Hon är en stor del av företagets marknadsföring utåt och är även delägare så inte undra på att hon fått motta kritik.

      Men det är för jä kligt rent ut sagt hur illa vissa beter. Vilket äckligt hat. Usch ibland drömmer jag mig tillbaka till hur livet var innan sociala medier när människor hade ett liv och inte engagerade sig så oerhört i andras. Jag försöker undvika sociala medier och hänger mest här nuförtiden. Jag har så mycket tid över för annat för som man slötittar i mobilen.

      Sen är det ytterst få som beter sig illa mot Bianca men säg att det är 10-20 riktigt hemska hot eller bara ett enda så måste vara riktigt skrämmande för henne med tanke på hur hårt dagens samhälle är. Jag hoppas hon polisanmäler.

      Jag har på känn att hon har tagit till sig av kritiken. Tvekar inte en sekund på att allt hon gör är helhjärtat.

        Det värsta är att dessa människor alltid har funnits, men de har liksom alltid stått utanför samhället, typ loners, såna som ingen vill ha att göra med, som typ i programmet troll. Nu har de fått en plattform att spy ut sitt missnöje och då hoppar de på tjejer som de önskar de var som.

        Men var det inte så att hon bad alla vänta till i december med att öppna kalendern, och att då returrätten hade gått ut? Eller har jag missförstått det? Fult isåfall. Men det kanske var ett ärligt misstag, vad vet jag!

      Skillnaden är väl huvudsakligen att detta är en blogg om influencers. Bianca är en influencer som är ansikte utåt för CAIA och direkt involverad = Camilla skriver om henne och när det blir stora snackisar kring något hon är inblandad i och därmed kommenterar läsare av BB dessa inlägg. Bodyshop är ett ”vanligt” företag som inte frontas av och involverar en svensk influencer = Camilla skriver inte om det. Knappast svårt att förstå tycker jag varför detta snackas mycket om men inte andra dåliga kalendrar.

    Syftet med en julkalender är ju att öppna en lucka per dag.. i december..

    Att alla fuskare blir besvikna är bra så de inte tjuvöppnar nästa år.

      För en usel kalender blir mirakulöst bättre för man öppnar den i december?

    Kan tipsa om zalandos kalender! 1200 och man får en foreo ufo värd 2000 och Augustin Balder kräm full size värde 749kr och en massa annat i både full size och travel size. Jag köper aldrig såna kalendrar då jag tycker det är för mycket skräp i dem men den här var bra valuta för pengarna då bara en produkt kostar mer att köpa än kalendern

      Men guuud vad du tjatar om denna foreo ufo… man börjar nästan tro att du får betalt för antal gånger du nämner den och kalendern. ”Såååå värd. Tips.” ?

        Men ät skit. Jag skrev att jag köpt kalendern igår och någon skrev att ufon är bra, tänkte bara då tipsa vidare eftersom det verkar vara en bra kalender. Stoppa upp din bitterhet.

          Haha ja visst, du har bara skrivit det igår. Eller hur. Snarare exakt alla inlägg om kalendrar. Men ja.. Haha ok.

            ? Du vet att vi inte är samma person. Jag som skrev att jag också köpt kalendern är inte den enda utan vi är fler. Och varför stör det dig att någon tipsar om en bra kalender?

        Ja, verkar vara något nästan sektliknande som händer med en när man köper den där foreokalendern. Läskigt.

          Visste inte att vintertid gjorde folk såhär arga ?

            Oj, en ny lustig comeback. Trodde att ”ät en pepparkaka” skulle dra igång nu snart. Fyndigt av dig.

              För vad?

          Låt höra mer om vad du tror att jag har för psykiska sjukdomar. Jag väntar med spänning på diagnos haha

            Du är ju bara ett bittert avslag som vill trissa upp en tarvlig stämning.

              Att vara bitter är väl inte en riktigt tung psykisk sjukdom…?

              Själv verkar du däremot vilja bidra till god stämning här inne. Så det är ju tur att vi har solstrålar som dig här.

            Ortenbarn syndromet.

      Foreo Ufo finns ju för runt 1100-1300, inte 2000.

        Nä nu… nu ska zalando lynchas. Fram med högafflarna. De har lurat oss!!!

          ????Boom!

    Hatobjekten varvas här, okända c-bloggare, My, Booken, Bianca…. Spännande att se vem nästa veckas hackkyckling blir *not*.

    Håller med dig!
    Och ja konsumenterna kan ha önskat att travelsize skulle finnas som alternativ på hemsidan – det betyder inte att de ville ha det i en kalender haha ?

    Kan du snälla utveckla hur du anser att det går ihop med konsumentskydd, returrätt, ångerrätt, distansköpskyddslagen och liknande? Eller ska det avskaffas menar du?

      Men snälla haha. Orka göra allt till lilla aktuellt.

      Jaaaaaa jag vet att kunder får returnera, ångra köp osv. Gör det då och släpp det sen. Vad gör ni med andra produkter ni är missnöjda med? Gråter ut på Instagram och kräver offentlig personlig ursäkt från företagets grundare? Nej, antagligen gör ni en retur, lagar lite middag och låter dagen fortsätta ändå även om ni inte blev nöjd med det ni köpt. Sånt händer.

    Kollar man när bud är lagda på de kalendrar som har bud på tradera så är det flera som är lagda så sent som igår kväll. Då hade både bloggbevakning, grääs och Aftonbladet tagit upp kalendern och kritiken mot den. Så man får väl anta att de som budat igår kväll ändå vill ha kalendern, eller?

      Jag kollade nyss på tradera, och ingen av kalendrarna som går ut från idag tills på tisdag kväll har fått ett enda bud.

        Nä men min poäng är att folk har budat på kalendrar även efter att detta missnöje blåste upp.

          Jag kunde iaf inte se några av dessa påstådda bud.

            På de flesta (inte alla) kalendrar som är kvar och där det finns bud så har bud kommit in kvällen den 31a. Jag vet inte varför du inte kan se det. Datum och tid för varje bus står klart och tydligt.

    Och du hänger här för att???

    Jösses! Detta är det mest bitska fältet på länge.

      De bitska och bittra har inte fått någon kalender och avundsjukan är enorm.

        Ja det är väl som de som är arga för att blondinbella fick svindyra skor i present ? men sen sitter de där under öppet spår och beklagar sig över deras män (de få som har någon) som inte ens vill köpa så mycket som en vindruva åt dem och glömmer deras födelsedagar.

        Ja så måste det vara.

        Här samlas alla som är avundsjuka på de lyckligt lottade som fått köpa ministorlekar för samma pris som samma produkt kostar i full size. Det kan inte vara lätt att tillhöra de mindre lyckligt lottade som får nöja sig med full size i ordinarie förpackning. Det är lite av en sorg att inte få ta fram sin röda och juliga hylsa när man reser bort över påsk.

          ?

    språk⎜pol•is substantiv ~en ~er
    det sjukliga beteendet att dels haka upp sig på språkliga detaljer, dels inte kunna låta bli att meddela omvärlden detta; personer som lider av sjukdomen saknar sjukdomsinsikt, varför ett faktiskt tillfrisknande i praktiken blir mycket svårt till omöjligt att uppnå; smittorisk: medelhög, beroende på mottaglighet hos dem som kommer i kontakt med sjukdomsbäraren; sjukdomen hör till familjen hybris, underavdelning storhetsvansinne (hybris linguistica)

      Tidningar som till exempel DN har under varje artikel en länk som man kan klicka på för att rätta text- och faktafel. De uppskattar att folk rättar, för de vill ha kvalitet. Att ha kvar ett fel i en rubrik fyra timmar efter att det påpekats är nonchalant.

        Thank you. Instämmer.

        Öh, detta är en blogg, inte en tidning… Hur fan kunde du tror att bloggbevakningen var en tidning likt DN? hahaha xD

          Jag vet att Bloggbevakning, som denna blogg heter, inte är en kvalitetstidning, men blir ändå förvånad över den låga ambitionsnivån. Med min kommentar ville jag påpeka att det finns de som uppskattar att bli rättade, för då kan de förbättra sina texter.

    Nu känner jag att jag behöver få veta vilka det är som är sorgliga jävla människor, som dessutom är både sjuka och störda. Är det de som
    – Anser att Caia med rätt fått kritik för sin överprissatta kalender?
    – Anser att Caias kalender är goalz och försvarar Caia och Bianca?
    – Skrivit i den här tråden överlag?
    Anser du dig höra till den delen av befolkningen som är ickesorglig, ickestörd och frisk, eller är du precis som alla andra/de flesta andra här?

      Eller de som tycker att kalendern var ovärd pengarna men att Bianca får oproportionerligt med kritik?

    Men jösses. När ska folk gå vidare och släppa att de köpt en produkt de var missnöjda med?

    Blir ärligt talat så väldigt trött. Nu tar jag Bianca som exempel (fler ”influensers” passar in).
    – Man vill under inga omständigheter kallas för ”influenser”. Man är så mycket mer/annat. Man är ett varumärke. Men när produkt från varumärket blir kritiserat kallar man det personliga påhopp. Man är helt plötsligt inte ett företag/varumärke längre utan en helt vanlig ung tjej som blir utsatt för denna kritikerstorm.
    – 18 av 20 senaste inlägg på ens instagram är reklam för egna företaget/varumärket. Samma med ens instastories. När konstruktiv kritik framförs på samma sida ska det direkt ses frågande ut eftersom detta ju är ens helt privata kanal.
    – När man inte får äggröra på en resturang som inte har det på menyn men borde kunna möta ens önskan eftersom de ju ändå har ägg så dömer man snabbt ut restaurangen på sin egna kanal med miljonen följare. Vid minsta lilla ifrågasättande från andra av ens beteende kallar man handlingen ”skojig” och ”ironisk”. Inte alls lika skojigt eller ironiskt tycker man att det är när åsikter förs fram gentemot sitt eget företag/varumärke.
    – När någon som inte genomgående hyllar en (exempelvis Grääs) får påhopp, till och med dödshot av fans/följare till en är man knäpptyst om det. Då har man varken något intresse och/eller ansvar gällande klimatet i sociala medier. Då läggs istället fullt fokus på de olämpliga påhopp som man själv menar att man har fått. Detta trots att alla kan se att av flera hundratals kommentarer är det väldigt, väldigt få som ”går över gränsen” (och då absolut inga dödshot) såvida inte gränsen går vid att ge uttryck för att känna sig lurad av ett företag/varumärke.
    Sjukt långt och säkert alldeles för slarvigt skrivet men är så oerhört trött på den här ständiga dubbelmoralen hos dessa influensers.

      Bra formulerat ?

      ?Words!!

      This!

      Bästa jag läst på länge! ?

    Eller ”gråt kortet” och ”mår så dåligt kortet’ Caia drog in ca 39 miljoner på en timme!! Det är ca en tredjedel av deras årsomsättning…på skräp.

    Tycker synd om Bianca

    De gjorde en missbedömning. Jag helt övertygad om att fokuset blev tokigt. De vill ta fram unika förpackningar, alla skulle vara julfina. Fattar vad det kostar att specialbeställa dessa grejer. Hade de gjort en mindre kundundersökning skulle det antagligen framgå att de flesta uppskattar något helt annat. De vill inte ha specialförpackningar, nöjer sig med att få produkter från ordinarie sortiment. Det var ingen som skulle luras utan de missade helt enkelt målet?

    Hon får dödshot och helt sjuka kommentarer. Och du skrattar åt det? Tror inte nån hade velat byta plats med henne just nu.

    Dessutom är det företaget, och inte personen Bianca. Jag är inget fan, men jag är ändå klok nog att förstå skillnaden.

      Hur vet du att hon får dödshot? Hon får nog inga dödshot pga kalendern. Säkerligen har Bianca ångest för att förlora kunder och förväntade inkomster genom kalendern, men det är nog också allt oavsett vad de vill få oss att tro.

        Trodde det var Margareta Grääs som fick mordhoten, inte Bianca? ???‍♀️ Och Grääs la ju ut sina på story enligt folk i kommentarerna här, så det vet vi ju har skett. Har någon sett Biancas hot? Hon brukar ju också visa dom riktigt grova meddelandena mer ofta än inte

    Ni som skriver sånt.. Är ni totalt hjärtlösa?

    Bianca är en människa. Caia är företaget.

      Jag förstår reaktionerna när det varit så hypat runt denna kalender. Hat och hot, inte ok och det tror jag sannerligen att hon har fått en hel del av. Människor blir hemska i grupp och trissar upp varandra enormt. Gruppmentaliteten.
      Vad jag inte kan förstå är hur man kan sätta ett sådant högt pris på den här kalendern. Limited edition är dyrt att ta fram då det är tf produkter osv. Men man hade kunnat önska att någon tittat kritiskt utifrån på värdet och produkterna.
      Det är inget fel på produkterna, jag hade blivit glad för fler av dem. Men priset är åt fanders.
      Att Bianca får väldigt mycket kritik är inget konstigt. Hon är en av grundarna och marknadsför märket hårt på sina kanaler. Lika mycket älsk byts ut mot kritik när det blev fel.
      Bianca kan sälja mjölk till bonden, vilket innebär att fallet efter en dålig produkt blir lika hårt.
      Om man mår så dåligt som hon gör, så tycker jag att man ska kliva av sociala medier helt och sluta leva på sin person. Hon har råd att göra det. Men vem vill offra sin hälsa?

    Hmm…så extremt mycket negativa kommentarer om att det fortfarande skrivs inlägg om och kommenteras om detta, alla som kommenterar är bittra, bitska, avundsjuka osv. Är det CAIAs kristeam som sitter på olika VPNs och spammar måhända? ?

      Nej nog snarare sansade normaltänkande människor med perspektiv på saker och ting som uttalar sig. 😉

        Hahahhah

    Hur kan en kalender väcka så mycket känslor?

    Om du har köpt den och är missnöjd – returnera den och lämna ett sämre omdöme ifall du inte tycker att retur är nog!
    Om du har köpt den och är nöjd – njut av din kalender i december och bry dig inte om att andra tycker att du gjort ett dåligt köp!
    Om du vill trycka ner Bianca eller folk i kommentarsfältet som har en annan åsikt än du, oavsett om du är team lurad eller team nöjd – låt bli att kommentera!
    Om du vill delta i diskussionen på en saklig nivå – bra, fortsätt med det!

      Läst många sakliga inlägg men klart att de som känner sig lurade lägger in känslor i sina ord. Helt naturligt.

    Team Caia jobbar på söndagskvällar ser jag, blir det kanske en kalender eller två i övertidsersättning? Kanske får ni betalt i kalendrar istället för ordinarie lön? 4000 kr värde i varje kalender ju! Släng på Biancas autograf och ni kan kränga de för 10 papp!

      ??

      Så löjlig kommentar. Jobbigt att inte alla håller med dig?

    Förstår inte varför inte Bianca bara lägger ner sociala medier och jobbar på bakom kulisserna istället. Hon kan driva bolag, produktutveckla vidare ändå! Hon behöver inte kränga på folk mer produkter, hon är redan ekonomiskt oberoende för resten av livet. Igen, hon BEHÖVER inte utstå allt detta hat hon säger att hon får genom sociala medier. Antingen är det ännu någon slags självskadebeteende från hennes sida, eller är det en girighet i önskan om ännu mer pengar eller varför?

      Men då syns hon ju inte..syns man inte,finns man inte. Måste vara en mardröm för uppmärksamhetsk*ta Bianca

    Vilken tur att Löwengrip aldrig släppte någon julkalender när hon drev företaget, vågar inte ens tänka på drevet här om folk blivit besvikna….. Så sjukt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.