Sveriges stavhoppande stolthet vloggar?

Jag älskar sport och jag älskar ”behind the scenes”, och kan VARMT rekommendera SVTs dokumentär ”Bäst när det gäller” som är en fem timmar långa dokumentärserie, av och med det svenska längdlandslaget i skidor. 
Jag hade hoppats på att något liknande skulle komma, även med skidskyttarna, men icke.
Det hade kanske kunnat bli i smaskigaste laget, med tanke på hur de privata kärleksrelationerna utvecklat sig?

Därför blev jag glad när jag såg att Mondo Duplantis givit sig in den sociala medier-världen, och att han till och med skulle börja vlogga.
Visserligen tillsammans med sin flickvän Desiré Inglander, som till vardags arbetar som butiksbiträde på Daniel Wellington, men jag är inte så knusslig. I’ll take it! 🙂
Paret har 13 000 prenumeranter på Youtube, och har än så länge bara publicerat två vloggar. Egentligen lite för lite material för att göra en bedömning av, men här är mitt utlåtande av dessa två vloggar.
Kanske behöver de bara bli lite mer varma i kläderna, filma mer och bli en smula mer bekväma framför kameran för att kunna fånga riktigt bra material?
Eller så här, Mondo känns naturlig och van med att stå framför kameran, medan hans flickvän mest verkar använda kamerans skärm till att ”selfie-spegla sig i och för hitta snygga poser”.
Hon kanske inte vet om det, men det syns. Väldigt väl, och det är inte det man vill se om man följer deras kanal.

Jag håller tummarna för mer stavhoppigt material och mindre poserande.
Då kommer jag bli hur nöjd som helst. Heja Sverige!

 

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fixa gilla-knappen ?

      Jaa tack! Gick in här nu på morgonen för att läsa igenom ÖS men det är ju pointless utan gilla-knappen ?

        Jaa, avskyr när den inte funkar till ÖS

        Varför det ständiga behovet av en gilla-knapp? Man ser ju fortfarande vad alla har skrivit.

          För man ser hur många som håller med varje skribent istället för att alla skriver sina egna åsikter när de är identiska till föregående kommentar

            Ser fortfarande inte poängen i det, om en person har fått 50 ”gilla” på sin kommentar ska jag då inte få skriva min åsikt bara för att den råkar vara likadan? Alla formulerar sig inte ens på samma sätt så.. Tror snarare bara att det handlar om bekräftelse.

              Nää, betydligt bättre med en kommentar och 287 gilla.

              Ok lättkränkta boomer

                Är inte ens boomer men förstår att argumenten tog slut för dig där.

              Jo klart du kan. Men vi andra som inte orkar och ser en kommentar som tänker som oss kan gilla den isf ?

              Nu när den är fixad kan man se att fler håller med mig än dig, tycker jag är ganska smidigt men du får såklart skriva hur mycket du vill men ger en bra överblick kring hur majoriteten känner

                Men varför behöver man någon annan som håller med på varenda grej som skrivs? Bara för att många håller med om en grej behöver inte det betyda att det är det rätta. Det enda knappen gör är att ge ett litet dopamin rus.

                  Jag tycker det är bra att ser hur många som håller med, även om jag själv inte ens kommenterar (och därmed har inget att göra med dopaminrus).

                  Exmepelvis en diskussion om COVID-vaccin. Någon säger något felaktig och någon säger något korrekt. Klart lättare och bättre att de som ser båda kommentarerna kan välja att gilla den korrekta kommentaren istället för att alla ska kommentera om hur den felaktiga kommentaren var fel.

                  Eller någon kommenterar en åsikt om något en influencer gjort, klart att föredra att de 147 personer som håller med gillar den kommentaren än att vi får 147 ytterligare kommentarer som säger i princip samma sak.

                  Eller någon som ber om relationsråd i ÖS. En kommentar kanske ger jättebra råd, en annan okej råd, en tredje dåligt råd. Många gillar kommentaren med jättebra råd, några gillar kommentaren med okej råd, få eller inga gillar kommentaren med dåligt råd.

                  Går att ge hur många exempel som helst, men tror du fattar grejen. Gillningarna i sig viasr liksom bad som var bättre och vad som var sämre och vi slipper massa kommentarer som säger i princip samma sak.

          Knappen togs ju bort ett pr gånger på prov och jag vill minnas att det blev långa trådar med bara ”+1”, ”precis”, ”håller med”, ”tycker jag också” osv. Är väl bättre då att kunna trycka på gilla och slippa se långa haranger av kommentarer där de egentligen antagligen hade tyckt på tummen bara om den fanns.

      Fiiiiiiiixad! ??

    Tror någon blev lite sugen och ser chansen till eventuell influencer framtid ?

      Känner inte hans tjej personligen men känner folk som känner henne och ja, hon har liksom auran av att vilja bli influenser. Men inget illa om henne, hon verkar trevlig och snäll!

        Och samtidigt, kan hon leva som influencer och då kunna resa runt med honom är det väl perfekt istället för att hon ska sitta hemma i Sverige och jobba i butik

          Sant! Men alltid lite svårt att veta vad intensionerna från början var, när någon försöker rida på ett kändisskap

    Inte så intressant

    Låter som paret ska bli nya janni och jon

    Men gud. Flickvännen tar verkligen varje tillfälle i akt att göra poser och miner inför kameran. Inget fel egentligen, menar inte att hata – finns många youtubers som gör så – men det blir ju jobbigt att se på när det upprepas om och om igen med minuters mellanrum. Tråkigt, för tycker ändå att det är intressant att följa Mondo.

      Japp ingen risk att hon missar sina tillfällen.

      Att ha en åsikt är inte lika med hat, blanda inte in det ordet. Ett alltför viktigt och starkt ord för att missbrukas som det görs på sociala medier.

        Tack, skulle precis skriva samma

      Jag trodde hon var fotomodell egentligen? Inte butiksbiträde.

    Haha säkert inte flickvännens idé att börja med det där!… smart drag att bli tillsammans med honom, a waaaay to success som influenser!

      Mmm fått den känslan av henne från början.. men men, man skall väl inte döma ngn man inte vet ngt om

    Något med henne som inte känns rätt. Tror hon är med Mondo för att bli mer sedd och ta del av all lyx.

      Känner du henne? Väldigt konstigt att ha såna åsikter om en person man aldrig ens träffat.

        Nej det tror jag inte. Det är ganska lätt att se igenom en människa utan att känna den.

      Hur länge har de varit tillsammans?

        De träffade under midsommar 2020 🙂

      Blir man så rik av att hoppa höjd?

        Nä men Mondo har blivit och blir det just nu

        Ja om man är duktig. Han har inga dåliga sponsorer.

        Inte av att hoppa MEN av alla reklamsamarbeten! Massor med pengar att hämta där, han kan ta rejält betalt. Hoppas han gör det också.

          Dessutom har han väl jobbat lite som modell.
          Han är väl just nu den största profilen inom friidrotten internationellt och får nog en hel del kosing för att komma till galor, vinna och ta världsrekord

        Stavhopp är en av de grenar man kan bli rik på. Han är väl bland de allra Bäst betalda i branschen? Dels vilka reklamkontrakt han har o dels hans position

    Hade velat ha mer fokus på Mondo och mindre på hennes selfie-speglande haha… ser inte klokt ut emellanåt

    Det där kan vara det sämsta jag sett.

      Jo, jag håller med. Förstår inte att människor har intresse av att se det även om de gillar han och/eller hans framgångar.

      Dock många stora youtubers som tagit bort sina första videos eftersom de själva tycker de var för dåliga. Man kan ju inte vara proffs direkt. Sen skall man lära sig att editera oxå

    Skämskudde på henne!

    OT: ida warg kritiserades ju jättemycket (bla här) när hennes son var nyfödd och hon gick och gjorde naglarna. Då kände jag typ, men gud låt henne vara det är ju ingen stor grej. Men nu är hennes dotter ca 1 månad och hon och mannnen har åkt till Barcelona på övernattning. Det verkar ingen reagera på. Varför är naglar nån timme värre än en weekend utan bebisen?

      Reagerade också. Totalt orimligt att anknytningspersonerna lämnar barnet så länge vid den åldern, men sen låter hon vem som helst mata hennes barn.

      Utan bäbisen??

    Snubblade över någon video från dem för några veckor sedan och tänkte då att det var ju kul att se honom men den där tjejen verkar förjävla ytlig och tillgjord så jag hoppar nog. Verkar inte vara ensam om att tänka så

    Vem är det du citerar?

    Är inte jätteglad i idrottare som blir influencers också. Dock jätteglad i idrottare men inte kombinationen..

    Mondo är en världsstjärna och en av världens bästa idrottare just nu så honom hade jag gärna sett mer av! Men mer kopplat till hans sport då, stavhopp. Träningar, hans upplägg inför tävlingar, reaktioner och tankar efter mm. Att se hans tjej försöka bli influencer och göra spegel- selfies är jag inte ett dugg intresserad av.

    Jätteroligt! Superfint par, roligt att kunna hänga med lite bakom kulisserna. Tycker många är för hårda mot tjejen, hon ser bra ut, hon är väl modell sedan långt tillbaka? Lugna er haha

      Heeej tjejen i videon.

        ? Orkar inte vara trött o grinig. Stäng av om det stör dig hur hon för sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.