Triss i Instagram

Anitha Clemence kapar lockarna till förmån för en pixie cut.
Ursnyggt!
Och så rätt hon har. Om att ett långt hår, faktiskt bara är just – hår.
Mitt är alltid uppsatt, så vida jag inte har lugg och lugg är ju jobbigt för den måste fixas och plattas, så det slutar med att jag bara har massor av hår. Uppsatt.
Kul tjej liksom. 🙂

En mamma/dotter-duo tatuerar in en bild på Linda-Marie Nilsson på sina ben. 
De ber om lov och dubbelkollar med henne att det verkligen är okej, vilket det var.

Om någon vill tatuera in den här bilden på sin kropp så är det okej.
Ni behöver inte be om lov. 😉

Jag förstår inte hur jag kan ha missat att Ebba Andersson och Lisa Vinsa har en podd ihop.
Jag ska lägga mig och sträcklyssna på en gång!!

 

106 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hade kort hår en gång och sa till mig själv ”aldrig igen”. Men herregud vad sugen jag blev på en pixiecut nu😫

   Samma för mig och jag kommer verkligen inte göra om det🙂. Men jättefint på Anitha.

    Jag tror receptet för snyggt kort hår är att man klipper det regelbundet. Jag önskar jag gjorde det när jag hade kort hår. Det var så många olika längder att det såg galet ut i utväxtperioden.

     Samt att man INTE har svintohår! Frizzy,lockigt mm blir tyvärr ej bra i Pixie imo. Passar bäst för rakt ”Scandi”hår.

      Scandi hår? Aka tunt hår slickat mot huvudet? I say no.

   Jag har haft pixie i 15 år. Äääälskar det!

  Anitha skrev att hon fått inspiration till frisyren från en chanelvisning, tycker mer den liknar Ghislaine Maxwells trötta frilla.

   Jag tänkte också direkt på henne. 😮

   Haha. Mitt i prick!

   Bara för att Ghislaine Maxwell har sån frisyr betyder det väl inte att Anitha inte kan ha sett det på en chanelvisning?

    Det skrev inte Nina heller?

   Haha ja! Mona Sahlin tänkte jag.

  Pixie cut passar Anitha jättebra tycker jag

   Passar inte mig, har provat…Älskar mitt lång lockiga hår

    Kort hår med lockar kan vara väldigt fint dock

   Tycker hon ser ut som Nils Karlsson Pyssling i nya frisyren 🙊

    Ja, tyvärr blir det lite ”peruk look”när man har lockigt som man försöker tämja,platta mm om man klipper det kort.

   Ingen frisyr hjälper dock mot hennes mindre trevliga personlighet.

  Jag trodde pixie cut var ännu kortare? Oavsett snyggt o fräscht.

   Precis! Det där är en kort frisyr men ingen pixie cut. Klipp lite mer nästa gång Anitha, du skulle vara jättesnygg i en riktig pixie cut!

   Japp, detta är inte en pixie.

  Så märkligt att tatuera in en annan människa på sig så där..

   Ser ju dock mest ut som en ”figur” som hade kunnat vara vem som helst, tycker det hade varit konstigare om man typ tatuerade in någons ansikte med detaljer osv så det verkligen syns att det är den personen (om det inte är någon man känner dvs)

   Vet ju inte varför dom valt just den bilden. Kanske en jättebra anledning som inte jag fattar…

   Men jag upplever att alla som pratar om att inte kommentera på/fokusera på/prata illa om – kroppen. Är de som mest av alla gör just det, ett otroligt fokus på kroppen. Såklart ska olika kroppar representeras. Men upplever att många i ”rörelsen” låter kroppen identifiera dom. Instakonton fulla med kropp, naken kropp, sexualiserad kropp. Om vi ska sluta fokusera på kroppen och att alla ”får se ut som dom vill” borde vi inte lyfta fokus från kroppen då? Prata mer om vilka vi är, vad vi drömmer om, fokus på annat än utseende?

    När jag läser det du skriver tänker jag på kommentaren igår om Gabjoss klänning om att M var för stort och att det var en dålig grej. Det gynnar inte heller ”kampen” öht, det blir bara en stor ”herregud, ta tag i dina egna problem” mentalitet och riskerar bara att bli tvärtemot önskad effekt. Vet att den personen inte representerar alla, men det är tyvärr den synen jag ofta får från ”love your body” människor i det här kommentarsfältet.

     Den kommentaren var väl inte från någon kroppspositiv utan från någon som ville ifrågasätta att gabjoss ville ha en figurnära klänning. Var en hel del raljerande om att puta med läppar och framhäva höfter osv. Var nog mer en unken kommentar om hennes anspelningar på sex än kroppspositivism.

      ”För M är naturligtvis för stort”, tolkar det som kritik mot smalhet.

       Va? Jag tolkade det som en pik åt att hon skulle sy in den för att få den mer figurnära.

       Nåja, vi tolkade väl kommentaren olika då.

       Hm… jag skulle snarare tolka det som att det är viktigt för Gabjoss att vi inte ska tro att hon har storlek M. Så snarare om hennes kroppssyn då…

        Så tolkade jag också det!

    Nja, just de här tjejerna och killarna som är tjocka gör väl det här för att normalisera en större kropp och inspirera andra till att våga synas, ta plats och vara sexiga? Eftersom den tjocka kroppen aldrig får vara just sexig.
    Sen finns det ju falangen som bara vill lära folk att titta på en kropp och kunna konstatera ”där är en kropp” – den är inte ful, inte fin, inte sexig; den bara är och finns. Så genom att visa en tjock kropp påklädd och mindre påklädd vill man normalisera kroppen så man slipper värdera den.

  Alltså detta med hår… Är grinig för morgonens duggregn helt förstörde min frisyr på vägen till jobbet. Måste bara säga en sak: Ni som har rakt hår, eller tjockt hår med STORA lockar… Var tacksamma över det! Jag är så fruktansvärt avundsjuk.

   Hej Jasmin.
   Köp WOWspray från lyko.
   Det kan duggregna men ditt hår kommer att hålla sig. Jag köpte en och är jäkla imponerad kan jag lova.
   Det finns en för rakt hår och en för lockigt hår.
   U can thank me later😀

    Får testa det då. 😉 Har inte såå höga förhoppningar med tanke på att mitt hår är kaos. Det ser alltså ut såhär: Håret i bakhuvudet är väldigt lockigt, tänk 80-talspermanent. Håret på sidorna och längst fram är bara lite vågigt, varken rakt eller lockigt… 🙁

     Tips! Finns på Sephora också på 20% rabatt 🥳

   När jag tvättat och fönat mitt hår så tror alla jag plattat det. Det är SVINTRÅKIGT 😅

    DRÖMMEN! 😉

   nej, det är skittråkigt med spikrakt hår, inte en enda liten böj någonstans, om om jag lockar till det så spelar det ingen roll hur mycket produkter jag har i det ändå om det är det minsta fuktigt ute för isåfall förstörs lockarna direkt och jag ser ut som en upp och nervänd skurmopp.

   Har flera gånger fått frågan hur jag lyckas platta det så platt… hmmm äger inte ens en plattång, håret fick självtorka som vanligt när jag kom ut duchen så mycket mer är inte gjort liksom.

    I hear you. Men om du har den typen av hår skulle det funka super med en ”Pixie”, tänk typ Jenny Strömstedt, ursnyggt. Har själv lockigt,frizzigt och min dröm är att ha det raka,blanka…hade klippt Pixie på studs då.

  Man får givetvis ha vilken frilla man vill och själv tycker är snygg men…. Jag tycker A var stiligare i långt. Känns lite 80 tal med det korta. Likaså när KZ plötsligt var korthårig och lite polskt blond. Inte det mest lyckade frissavalet. Tycker jag.
  Men va 17, det växer ju ut- man måste få testa!!!

   Vad tycker ni om Mona sahlins blonda då?

    (Niar alltså inte ts utan kom att tänka på Monas nya frisyr vid den här kommentaren)

     😅😂

    Nej till att naturligt mörkhåriga goes blond 😉

     Naturligt mörkhårig? Är hon inte gråhårig och har slutat färga?

     Hennes hårfärg har väl knappast varit naturlig innan det blonda?

     Jag kan tänka mig att det är lite enklare att vara blond när det gråa börjar ta fart. Kräver mindre underhåll med utväxt osv. Tycker hon var snygg i blont, bara så ovant att se henne i den färgen.

   Jag tyckte att Katrin passade i den korta frisyren. Tyckte inte heller att det blonda var fel på henne.

    *polskt blonda, mind you.

  Så snyggt med kort hår. Men då mitt hår växer som ogräs så skulle jag behöva ha stående tid hos frisören typ en gång i veckan för att hålla det snyggt haha.
  Plus att jag är för lat för att ha en frisyr som måste piffas och fixas. Upp i snodd och klar.

  Anitha har ett ansikte som gör att hon klär i det mesta..själv skulle jag se ut som en tonårskille i kort hår….

  Mjae…. Jag skulle nog inte kalla Anithas klippning för pixie cut. Känns mer som ett kortklippt hår, typ som Tom Allans. Vet av erfarenhet att tjejer som väl vågat klippa av längderna ofta går tillbaka till frisören inom kort för att liksom få en ”riktig frisyr” när de väl har tagit steget och vågat.

  Med det sagt – modigt Anitha! Och jag tror att det kommer att bli jättesnyggt när hon går och fixar en riktig pixie cut (tänk typ Twiggy)

  Fö tycker att att Zytomierska rockade sin stylade korta frisyr!

  Jag tycker att de är märkligt att tatuera in en annan människa, oavsett vem det är.
  Jag tycker också att det är riktigt märkligt att uppmuntra sitt barn till att tatuera sig som minderårig. Varför inte göra det när dottern är arton, om det ändå är så kort tid till dess?

  Men men. Alla lever sitt liv.

   Men kan ju finnas en anledning bakom till varför de valt just detta motivet. Och det är ju inte som att man på en gång ser att det föreställer en annan människa, det där hade kunnat vara vem som helst. Är ju mest en bakåtvänd kropp liksom

   Precis min tanke. Tycker det är märkligt att låta ett minderårigt få tatuera sig. Varför inte vänta ett år till tills barnet är 18 år och får ta beslutet helt på egen hand.

   Barn och ungdomar är lättpåverkade. Om ett par år kanske dottern ångrar tatueringen.

   Sen gillar jag tanken mor och dotter-tatuering. En väldigt fin idé och motivet kanske spelar mindre roll om det finns en tanke bakom.

  Ser ut som vad vi kallade ”pottfrissa” på tidigt 90-tal, fräsigt som tusan då, trots att det fick folk att missta mig för att vara kille pga avsaknad av smink samt eventuella kvinnliga former.

  Frissan klär henne bra, tycker hon var vacker innan men detta ger henne en vassare och mindre tantig siluett.
  (Vilket i min mening var positivt, vill man se mer tantig ut så var det såklart inget bra)

  Det här är väl inte en pixie, eller?!

   Nej. Inte nåt nytt att Anitha har noll på saker hon skriver om.

  Varför har alla skidåkare stora tänder?

   Snorgaller!

   Varför kan inte du bete dig? Verkar bara vara så, är svaret på båda våra frågor.

  Förlåt, men det ser ut som hon har håret på utväxt. Ser inte direkt stylat ut. Men är hon glad så är allt fint.

  Är My redan hemma? Trodde hon var döende (igen).

   Hon har aldrig skrivit nåt om att vara döende, det är ni som lägger ord i mun. Men om du nu vet att hon inte är på sjukhuset mer så borde du ha sett att hon sagt att hon ”äntligen är hemma” med.

    My och Svea tittar Netflix i bingen och Mysan har sina ribbade beige långfillingar. Allt i sin ordning mao.

   Och hur många gånger har hon haft Corona? Läskigt att man kan nästan dö av Corona fast man haft det tidigare. Trodde man var lite mer skyddad…

   My skriver ofta om att vara inskriven på sjukhus. Vad menar hon med det?

   Man får inte stanna en timma i onödan på sjukhus. Men man ska söka vård om man mår väldigt dåligt av sin covid. Det var det som blev del i början av pandemin, att för många sökte sent för att belastningen var stor på vården men också för att kunskapen var sämre.

  Apropå hår. Marcelo ska göra hårtransplantation.

   Jag funderade länge på varför en jobbarkompis kallades för Trädgårdsmästar’n.
   Tills jag gick in i fikarummet och han satt ner, och jag såg planteringens mönster uppe på hans skalle.
   Lycka till Marcelo!

  Som cancerdrabbad har jag insett att hår bara är hår. Det växer alltid ut, även om det (mitt hår) är väldigt fult i vissa stadier av utväxt. Älskar hur hälsosamt det nya håret känns.

  Jag tror det här är en generationsgrej, men jag tycker det är så sjukt fult att smacka på en tatuering mitt på framsidan av låret sådär! Sign 70-talist med tatuering på överarmen

   Ja det är ingen höjdare

  ”Himmel och skidspår” är tyvärr rätt tråkig och intetsägande, gillar dem och skidsporten både att följa och åka mycket så lyssnat på alla avsnitt från start. De pratar mest om outfits och mat och älskar margaux ditz och vill vara influenser själva typ. Inget snack alls om träning och skidåkning, hade hoppats på lite snack bakom kulisserna såsom SVT dokumentären. Trodde det skulle bli bättre nu när den ligger hos perfect day men fortfarnande för mycket babbel och seg tyvärr. Kommer ändå fortsätta lyssna ifall det blir bättre producerat och lite med aktuellt.

  Varför ha långt hår om det är uppsatt 100% av tiden? Du kan få traction alopecia, att ditt hårfäste klättrar bakåt på huvudet… varför klipper du inte kort?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *