Egoinas stora besvikelse

Resultatet av en googling

I alla fall. När bebisen äntligen blivit lugn kom det in frukost till oss. Har hört så mycket om denna bricka, men alltså den var ju hemsk? Okej, ska inte överdriva. Inte hemsk. Men att dessa mackor skulle vara så goda förstår jag inte. Det är ju toastbröd med pålägg? Orostat toastbröd dessutom. Inte ens ett värkarbete på över 30 timmar kunde rädda det. // Egoina

Jag kan inte låta bli att dra på munnen åt Egoinas beskrivning av den efterlängtade frukostbrickan.
Av de beskrivningar jag tidigare hört och läst så framstår den här flaggprydda brickas innehåll som någonting värdigt, både en och två stjärnor i den röda Michelinguiden.
Egoina var SÅ besviken! OROSTAT ROSTBRÖD! Vilken styggelse.

När det var frukost andra dagen hade vi knäckt koden. Vi hade hittat en brödrost vid partnerkylen och kunde rosta de stackars toastmackorna och vi möblerade om så att vi kunde sitta bredvid varandra och streamade Nyhetsmorgon. // Egoina

Dagen efter pekade mungiporna lite mer upp mot taket.
De nyblivna föräldrarna hade nämligen lyckats leta reda på en brödrost, som dessa bleka skivor bröd fick sola i.
Slutet gott, allting gott. Alla verkar nöjda och glada.

Ni med erfarenhet av den här omtalade brickan…
Vad är er erfarenhet?
Jag vet bara att den soppa jag serverades efter min blindtarmsoperation var allt annat än minnesvärd.
Ingen flaggbricka med andra ord alltså..

Mmkaay. Slut på bebisinlägg för idag. Tror jag. 🙂

153 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag älskar brickan! Men har inte på någon av mina förlossningar (3 st) fått rostbröd. Har fått både ljust och grovt bröd som inte ”ska” rostat. Pålägg. Juice och varm choklad 🙂

   Exakt! Vid båda förlossningarna hade jag inte ätit eller druckit en droppe på minst 10 timmar och ovanpå det all ansträngning med att föda barn så det var faktiskt underbart med den där brickan 😍

   Låter inte så speciellt.

    Ok. Tänk dig att du precis sprungit ett maratonlopp. Du har varit nära att slänga in handduken flera gånger eftersom som det gör så ont att du tror att du på riktigt ska dö. Plötsligt är smärtan borta och i famnen har du en liten person som du älskar mest i hela världen. Då kommer det även in en bricka med två mackor och lite cider/juice. Du känner hur ofattbart utmattad du är i hela kroppen. Du har inte ätit sedan värkarna startade på riktigt. Säkert över 10 timmar sedan. Därför är det det godaste du ätit.

     Nej hade MKT hellre fått ett berg med delicatobitar och cola zero

   Den där brickan är också beroende på tid. SUS-Lund tex lägger ofta ut bamsebrickor. Men kommenterar att det handlar om tiden. Det är brist på folk, så då är ju inte brickan prio 🙂

    (Oj! Skulle göra eget inlägg, sorry!)

   Fick väldigt gott fika. Möjligen beroende på att min fd man gick in i personalrummet och stal deras smörgåsar. Det kändes ju sådär kan jag säga, särskilt när det uppdagades.

   Här i Norrbotten fick vi en inplastad renklämma från Polarbröd och ett glas alkoholfri cider.
   Kändes lite futtigt, men å andra sidan hade jag inte tid att ens tänka på nån mat efter förlossningen.

  Oj, tänker att efter en ordentlig strapats så smakar saker extra gott även om det inte är något märkvärdigt?

   Precis. Hungern är den bästa kryddan!

   Jag tänker likadant. En del brukar jämföra en förlossning med att springa ett maraton. Det är en enorm påfrestning för kroppen. Därför smakar allt efter extra gott. Efter min förlossning som förvisso gick fort vräkte jag i mig 200 gram mjölkchoklad. Annars hade jag svimmat av utmattning. Fick vänta lite på smörgåsarna och det kändes som en evighet. Var så hungrig att jag kunnat äta precis vad som helst.

   Nej jag hade en lång och jobbig första förlossning (helt inom det normala men det var jobbigt) och de där jävla mackorna var det vidrigaste jag har fått serverat i mackväg! Ofattbart att en vanlig macka kan vara så dålig. Jag hade inte ätit på 24 h.

   Tänk vad dom här bortskämda tjejerna har lätt att bli besvikna.
   Det är ju mer grejen att få något att äta och dricka efter förlossningen. Det har väl aldrig handlat om någon gourmetmacka, utan mer om känslan.

  Tror de flesta älskar smörgåsen efter förlossning , pga så gott att få äta, inte pga smörgåsen är något speciellt 🤗 man känner att bebisen är ute och allt är klart

   Precis, detta! Jag hade kunnat äta en hel ko efter förlossningen så dom där bleka skapelserna var heaven tyckte jag 😂

   Precis! Är väl ingen som förväntar sig en macka från en femstjärnig restaurang liksom. 😂

    Tydligen Egoina…

  Kräktes genom hela förlossningen och arbetet innan, så hade inte ätit på typ 36h utan fått dropp… kommer inte ihåg om jag tyckte mackan var fantastisk? Superkonstigt (fick ändå barn i augusti så var ju inte 50 år sedan direkt…). Jag har för mig att min man fick min ena macka, för att jag inte var så hungrig? Kommer ihåg att jag fick vanlig söt saft, och att jag höll mig till mitt te som hann kallna eftersom att jag har diabetes 😂 men jag la ingen värdering i frukostbrickan alls, jag var ju där på en förlossning inte hotell liksom ❤

  Efter min sista förlossning så fick jag ett knäckebröd med en trött ostskiva på. Inte ens smör på…

  Jag mådde bara illa av att äta de där smörgåsarna så min man fick äta upp dom. Noll aptit efter att förlossningen var över. Men äppeljuicen var god.

  Fick också vitt orostat toastbröd, verkligen inte en favorit men var tvungen att äta för hade inte ätit på 18 timmar kanske. Maten på BB var väl sådär, när man kom ut och skulle hämta så var det oftast nästan slut så man fick ta det som fanns kvar.

  Jag har fött två barn och fått två brickor med orostat rostbröd. En tallrik bredvid med små askar smör, marmelad och ost. Jag minns att jag reagerade på att det var rätt trist bröd och att det bästa var kaffet och ett äpple. Eller okej, jag laddade en macka med smör, ost och jordgubbsmarmelad och det var jävligt gott på vitt bröd. Men helt klart att det inte är överdådiga varor på den där brickan.

  Eftersom båda mina barn är födda med kejsarsnitt har varken jag eller pappan ens fått se den där brickan. Håller ju med om att orostat rostbröd är en styggelse. Hade ju varit lite trevligt om man fått lite firande med flagga o saft iaf, men vi fick fira med medhavd ljummen nyponsoppa fram till kvällsfika med kaffe och smörgåsrån serverades flera timmar senare.. 🤭
  ( var rätt hungrig efter att ha fastat nästan 24 h, men vi fick bara besked om att kaféet i entrén var stängd o inget serverades förrän kvällsfikat några h senare).

   Båda mina är också födda med snitt. Med första barnet fick jag ingenting att äta förrän det var matdags. Med andra hade jag inte ätit på två dygn. Fick heller ingen bricka men ett singelförpackat polarbröd med ost som var det godaste jag ätit!

   Mitt är också född med kejsarsnitt. Pappan fick brickan så han satt i patientmatsalen tillsammans med bebisen och åt smörgåsen medan jag låg på uppvaket där jag fick bara lite dricka efter att jag hade spytt av medicinerna. När vi väl kom till BB hade jag inte ätit något på flera dygn pga anledningar men det var kväll och middagen och kvällsfika hade redan varit. De hade i avdelningens frys lite grejer för sådana här situationer och jag fick en Felix ost och skinkpaj. OMG så gott det var och i vanliga fall hatar jag de där färdiga pajerna. Efter det äter jag Felix ost och skinkpaj ibalnd, tänker tillbaka till BB och får en varm och go känsla för det var så fint att allt hade gått bra trots att det var på väg åt helvete där en stund.

   Mitt barn är också förlöst med kejsarsnitt och jag fick äta och dricka direkt efter? Då fick brickan precis som alla andra? Kanske skillnad när det inte är planerat snitt?

   Min son kom med akut kejsarsnitt, fick in mackan typ en halvtimme efter snittet. Jag var fortfarande förlamad när jag åt. Kräktes dock upp allt på en gång så var kanske inte så bra att äta det så kort tid efter. Sen fick jag en till bricka när jag kom till BB😅

   Kejsarsnitt här också (akutsnitt) och har inte heller sett röken av den berömda brickan.

   Jag har fått mat direkt efter alla mina 4 snitt, olika sjukhus varje gång

  Men herregud det är ett sjukhus ingen jäkla Bed & Breakfast, tycker de där brickorna är helt underbara med svensk flagga och pommac i champagneglas (fick vi i alla fall). Som andra redan sagt så är det mer grejen som är härlig, barnet är fött, allt har gått bra och man får äntligen äta. Ett av mina absolut godaste matminnen är från BB efter första barnet fötts: sjömansbiff med mycket saltgurka till, kokt potatis, rårivna morötter och knäckebröd med mycket smör. Efterrätt vispad grädde med strössel och kolasås på som min man ordnade. MMmm mmm mm.

   Jamen exakt!
   Vad hade hon önskat? Kvarg? Bär i tjusiga rader på gryngröten? Nypressad apelsinjuice? Handbakat rågbröd? En cappuccino?
   Blir matt av alla bortskämda människor. Va glad att du fick ngt alls, tänker jag.
   Och som många skriver, allt brukar smaka bra när man är slutkörd, men hon har helt klart missat poängen här..
   Skämskudde!

    Haha men lägg av. Man kan väl få säga att det inte var så fantastiskt som man hört att det ska vara utan att man är en bortskämd människa.

     Alltså nej faktiskt inte. Hon låter extremt bortskämd. Hon som är influencer kan ju ge sjukhusen lite pengar så de kan få lite bättre mat så hon blir nöjd.

      Nu är hon inte ”bara” en influencer utan har ett vanligt heltids jobb. Bloggen kör hon vid sidan om.

      Hon påstod väl inte att det var oätbart? Bara att det inte var så som hon hört att det skulle vara. Ta det lugnt 😂

     Men gud, chilla Gunilla! Hon nämnde bara mackorna inte levde upp till hyllningarna hon hört av andra mammor. Inte att det var tortyr och misär? Och då missar du att hon i övrigt är extremt positiv till hela upplevelsen och tyckte personalen var underbar, maten i övrigt var jättegod, rummet var fint och bra m.m… Så ta det lite lugnt nu och sluta ta saker ur sitt sammanhang. (Är det du som alltid skriver skit om Egoina? 😀 Senast var det någon trist kommentar om att hon nog är besviken för barnet inte har fått Fs mörka hår! Haha du är för rolig om du är samma…)

    Fast alltså hon skriver ju inte att hon förväntar sig värsta lyxen från sjukhuset. Hon skriver att andra hypat upp den och att hon därför trodde det skulle vara något annat än orostat bröd.

    Jag fick själv supergoda frallor med sallad och ost plus kaka. Min förlossningsbricka var superlyxig och om jag hade berättat om den för en vän som sen fick orostat bröd så förstår jag att hon hade tyckt att hennes var lite trist.

     Exakt! Alla hyllar mack-brickan. Hon har inte krävt nån fancy frukost.

     Hade också blivit besviken på en sån! Hos oss fick vi jättegott bröd, ost o skinka, paprika och apelsinjuice. Två till mig o två till min man.

    Men vad du hittar på. Hon hade väl hoppats på en vanlig fralla typ (vem äter rostbröd orostat?). Inte cappuccino och färska bär….

    Givetvis kommer man komma fram till att folk är bortskämda om man låter sin fantasi gå bananas och diktar upp långa kravlistor varje gång någon har minsta invändning.

   Håller med. Det många verkar glömma också är att på de flesta sjukhus så finns det ingen fast kökspersonal på avdelningarna, så de som ordnar brickan efter förlossningen är vårdpersonalen (oftast uskorna) och ibland finns inte tiden att prioritera det tyvärr, då fler förlossningar pågår samtidigt.

   Det lät ju faktiskt gott på riktigt. Jag fick en äcklig micrad kycklinggryta och vi blev utskällda av mattanten för att vi inte beställd i tid (pga eh, födde barn?). Är absolut inte kräsen men den var oätlig. Beställde Max från foodora istället. Den burgaren var MAGI. Frukostbrickan var väl ok, den var gjord med omsorg och det uppskattades men ja, det är bröd och ost liksom?

   En del verkar dock ha extremt svårt att begripa att det inte finns någon nationell standard för hur de där brickorna ska se ut? Du fick pommac och en svensk flagga, dvs antagligen jämförelsevis en ganska stadig bricka. Ngon annan fick ett ensamt. knäckebröd. Då behöver man kanske inte läxa upp folk som tycker det var ”mindre gott” allt för mycket.

   Tyckte också min bricka var fantastisk men jag fick inte orostad toast.

  Jag älskade fika-brickan efter båda mina förlossningar! Skulle någon ge mej brickan idag skulle jag tacka nej, men DÅ när man var sjukt hungrig och energitorsk smakade det ljuvligt!

  3 barn, varav 1 katastrof, akut. min man åt mackorna då. Snitt.
  jag tyckte det var jättegott med helt vanlig vit macka med ost efter allt.
  jag var inte på lyxhotell och med tanke på vad för mat sjuka människor eller inlagda/opererade får så ska man vara glad för de vita mackorna på bb kan jag känna. var inte sugen på något extravagant efter ngn av mina förlossningar
  rostad macka med ost o marmelad fick jag en gång efter jag varit sövd o gjort en undersökning på mag och tarmenheten
  kanske inte så att den underbemannade och stressade bb-personalen har tid att stå o rosta mackor hit o dit

  Otroligt trista mackor och de hade även glömt av att jag inte äter kött eller mjölkprodukter så den orostade mackan med ost och skicka kunde jag inte ens äta.

   Samma för oss. Men jag räknade inte med att de skulle anpassa sig till att jag var vegan. Så hade med eget bröd och käk.
   Men fick två mackor utan smör och sen skivade grönsaker vid sidan av. Inte hela livet.

   Man får ju ligga steget före, man vet ju hur belastad förlossningsvården är med.

   Okej…du kunde inte be om ngt annat? Du vet hur förlossningsvården ser ut va?

    Det här var så många år sedan att läget var ett annat i förlossningsvården. Jag klagade inte men lite trist att inte kunna få lite näring .

   Otroligt trist att ingen brydde sig om att jag inte äter styckmördade grönsaker och hade strött knivade gurkor och paprikor över alltihop!

   För att inte tala om den ihjälpressade stackars apelsinen som låg där så sorgligt i sitt glas och stirrade på mig.

   En styggelse att någon ens kommer på tanken att sätta fram detta!

    🤣🤣🤣

  Det var ju gott för jag var hungrig, men det var fortfarande bara vanligt skivat ”rostbröd” (tänk typ pågen Längtan och nåt liknande ljust) med färdigskivad ost och lite grönsaker på. Och vanlig cider och saft till typ.

  Haha, har förstått det som att det är lite rysk roulette med förlossnings-smörgåsarna. Det är väl oftast undersköterskorna på förlossningen som fixar dom, som jag förstår det, och då kan resultatet säkert variera beroende på arbetsbelastningen för stunden.

  Minns att jag fick superfina smörgåsar på SÖS i januari, 2 skivor lingongrova med sallad, paprika, dubbelvikt skinka och ost som skurits till hjärtan samt tunt skivad gurka som ”vridits” lite snyggt på toppen. Väldigt ambitiöst med andra ord och inte alls vad jag hade förväntat mig. Jag som inte ens äter smörgås till vardags tyckte absolut det var dom godaste någonsin 😄
  Det satte absolut lite guldkant på min första förlossning, en igångsättning på 17 timmar som i övrigt var superfin och bra!

  Kände mig bara tvungen att dela med mig 😅 nog om mitt!

   Födde båda mina på SÖS också, och kommer ihåg det exakt som dig. Med min sista fick vi lite julgodis också eftersom ungen valde att göra entré på julaftonsmorgonen. 😅🤷🏼‍♀️

    Åh, lyx!! Kul med en juldags-bebis också 😃🎄
    Så nöjd och glad med min förlossning på SÖS, hoppas vi får plats för nästa bebis att födas där i början på nästa år 👏🏼
    All personal vi mötte där var guld och BB-vistelsen var 10 av 10. Smörgåsarna var en grym bonus! 🥰

     *julafton menar jag såklart 😂🙄 skyller på den sk. ”gravidhjärnan” 🧠

  Snacka om otacksam jävel.
  Vad har folk för förväntningar liksom? Det är en barnmorska som står och gör mackorna för att man ska slippa ta med sig mat. Barnmorskan kanske har 2 minuter, knappt att göra detta eller gör det på sin rast. Den där brickan är inget måste även om de flesta gör det för att det blivit standard.
  Antingen är det toastbröd eller typ polarmacka och sen pålägg.
  Vad hade hon förväntat sig, surdegsbröd, med salami och brie? Det är inte maten i sig de flesta brukar bli glada för, utan för att man är så jävla hungrig, och är man svinhungrig blir man glad för det mesta,

  Vi som är veganer pga va allergi fick en på första förlossningen en assiett med skivad gurka och tomat och två torra mackor.
  Och på BB-hotellet fanns det inte mkt för mjölk och äggallergiker. En förpackning havremjölk att dela på alla mammor och det var många som inte tålde mjölk.
  Men vi hade med egen mat eftersom vi inte räknade med anpassad kost. 😀

   Men gud så dryg kommentar.

    Är väl inte dryg? Tycker att hon har helt rätt i det hon skriver..

    Ja, vet du. Allt behöver inte vara inlindat i massa bomull.
    Jag tycker att hon är en otacksam jävel i detta.

     Ja det framgick att du tyckte det😅

     Alternativen är att vara en dryg jävel eller att linda in allt i bomull?

     För övrigt verkar du ha lite svårt att läsa in tonaliteter i text. Läs hennes text om smörgåsen med glimten i ögat kanske? Att inte tycka att den är så fantastisk som alla påstår är ju inte alls samma sak som att vara otacksam mot barnmorskan som gjort den. Varför så svart eller vit hela tiden?

     Hoppas Regina inte läser här. För du har ju missat poängen med hela inlägget.
     Och ödmjukare influencer än henne får man fan leta efter.

      Ödmjuk? Folk i Skåne skriver ju hur otrevlig kund hon är i affären och hon nekar inte ens utan säger ja jag är blyg. Hennes värsta mardröm är att behöva dela rum med en annan mamma (då är det hennes unge som skrek i två timmar) och hon blir sur om hon får tips om bebisen. Detta visste väl personalen så ingen vågade ge råd hur de kunde få sin bebis nöjd😘

       EN person hade skrivit att hon tycker Regina är ”otrevlig” p.g.a. ej hälsat på kassörskan. Man vet ju inte ens om detta är sant eller bara någon som vill kasta skit på henne. Och helt ärligt tror jag de flesta av oss kan känna oss off/nere/ledsna ibland och inte orka ta fram ett enormt leende och gapa HEJ till alla vi möter en viss dag. Men nej, ”folk i Skåne” har knappast en kollektiv upplevelse av Reginas eventuella artighet lol

       Är det konstigt att önska sig enkelrum när man är inlagd på sjukhus? Jag opererades för ett tag sedan och hoppades då själv på att få enkelrum då jag upplever mig väldigt skör i en sådan situation. Vissa är helt enkelt lite bekvämare att få vara för sig själva i vissa situationer.

        Var väl inte ens att hon inte hade hälsat i kassan, utan att hon inte sökte ögonkontakt med personalen när hon gick runt och plockade varor och hade hörlurar 😂

       Kan man inte vara en ödmjuk person bara för man inte pratar massor med personalen när man är och handlar? Räcker gott och väl att hälsa om man betalar i kassan.

      Jag har läst inlägget. Och hon har ju tydligen missuppfattat vad folk förstorat upp. Inte att mackorna skall var aen smaksensation, utan hur det känns att få in mat efter en förlossning.
      Men så mkt kakor, godis och grejer hon hade på sitt bord så är det väl inte konstigt att hon blev besviken på en simpel smörgås.

      Som sagt, hon missuppfattade tydligen VAD folk hyppat för ngt..

       Min undran är: hur vet du vad folk har hypat? Egentligen?
       Tycker det är ganska fantastiskt, att oavsett vad inläggen handlar om så finns det alltid folk som kan gräva fram lite skit att bli orimligt upprörda över. Det säger ju ganska mycket om er.

   Men hon skriver väl med glimten i ögat. Man kan ha förväntat sig något annat utan att man är otacksam för det man får 😂

   Antingen så äskar man mackan och hyllar den till skyarna eller så är man en otacksam jävel som pissar på barnmorskor. Så låter du.

    Nej, jag tycker inte man behöver hylla mackan, alla kan inte gilla allt.

   Troligtvis inte en barnmorska som gör mackorna, utan snarare en undersköterska eller i vissa fall vårdbiträde.

  Jag har fött två barn på specialförlossningen i Göteborg och har fått polarbröd med ost och gurka och paprika, varm choklad, saft i ”finglas” och en liten bägare med glass! Glassen kan vara pga att jag har typ 1 diabetes. Det är klart att ca 80% av grejen är att ansträngningen är över och då kommer hungern och lyckan. Men samtidigt har det känts som att de på sjukhuset har ansträngt sig med vad de har. Brickan är fan ljuvlig både på riktigt och i symbolisk mening.

  Jag älskade mackorna och åt alla. Även min mans. Var vrålhungrig efter 39 timmars värkar.
  Idag hade jag nog inte vart lika imponerad 😅

  jag var jättetacksam för brickan men åt aldrig upp smörgåsarna. Trodde att jag skulle vräka i mig allt men tyckte mest dom var torra, var helt slut efter förlossningen och nästan för hungrig efter att jag inte ätit på över ett dygn.

  Men det är en väldigt fin grej att få❤️

  Minns inte om det var gott eller inte, däremot var det fint gjort och såg lite festligt ut. 😊

  Har haft sånt adrenalin efter mina förlossningar att jag inte känt hunger alls. Knappt kunnat äta mackan.

  Herregud vården går på knäna och hon väntar sig hotellfrukost🤪
  Vi fick helt normala mackor som var festligt upplagda med svenska flaggan serverade av en glad sköterska, det räckte väl.

   Hon har väl inte sagt att hon förväntar sig hotellfrukost bara för att hon inte tyckte om mackorna?

   Tror inte du ska ta det så galet bokstavligt/allvarligt 😂

   Var säger hon att hon förväntade sig hotellfrukost?
   Är ju inte sjukhuset eller mackan i sig hon klagar på utan att förväntningarna från andras historier var skyhöga.

   Är väl snarare så att många hypear den där jäkla mackan som om den vore en hotellfrukost.

  Det är inte gott om man ska vara objektiv, men det är en målbild. Särskilt för mig som allergiker som endast fick gurka på mackan haha. Att ha sitt barn på bröstet. Få äta en halvtorr macka och dricka en kopp te eller kaffe och fira att man är förälder.

  Jag glömdes bort 🤣 lämnades efter han föddes 02, de klippte navelsträngen och stack. Kl 06 ringde jag på klockan och undrade om de möjligtvis kunde väga & mäta honom. De kom in då och gjorde de och gav mig en macka och juice, flaggan minns ja inte. Åkte hem 7 timmar senare och åt pizza 😅 födde I Halmstad, april i år. Andra barnet.

   Hahaha. Känner igen mig! Glömdes också bort (augusti 2019, Stockholm). Barnet och pappan skickades till neo/biva, och jag blev kvar på förlossningen då det inte fanns plats för mig någonstans… barnet föddes vid halv 12, vid fem-tiden kom en sköterska in och frågade om jag fått min macka. Då hade jag inte druckit eller ätit nåt på nästan ett dygn, o hade inte kunnat röra mig i rummet för att nå det jag haft med mig. Men minns att jag tyckte det var en ganska torr macka, och ingen direkt smaksensation. Inte för att jag förväntat mig något extra egentligen, men den var absolut inte så fantastisk som alla sagt att den skulle vara… sen kan det ju berott på att jag inte riktigt fattat vad som hänt det senaste dygnet, framförallt inte att jag faktiskt fött ett barn då jag inte spenderat många minuter med honom 🙃

  Har inte fått barn men väl fått sjukhusmat några gånger och jag har ätit med god aptit alla gånger. Det bästa var när jag efter 2 dygn utan mat eller dryck (var fastande med dropp) äntligen fick dricka och drack saft tills jag kräktes för det var så gott😅 Får ofta lite ”skolmats-vibbar” av folk gällande mat på sjukhus, man ”ska” typ tycka att det är äckligt för det är ocoolt att tycka att det är gott. Jag är inte så knusslig, det är jävligt gott med mat och särskilt när man är inlagd och får grönt ljus att äta.

   Okej, gällande saften låter det ju som jag drack flera liter. Men det var kanske tre glas och min mage var inte riktigt i form för det insåg jag efteråt.

   Maten i Helsingborg är vedervärdig 😂 Låg inlagd i tre veckor. Som tur va fanns Espresso House och Pressbyrån så man kunde trycka annat. Har bilder på maten, man ser hur smaklöst o vidrigt det va haha

    Mat är aldrig vidrigt såvida den inte är möglig eller på annat sätt otjänlig. En jävla ynnest är det att kunna vara så kräsna som vi är i väst.

  Jag fick ingen bricka och var sjukt besviken.. min förlossning höll på i över 40 timmar och slutade med akut snitt.. när jag väl fick komma till BB och träffa bebisen hade jag inte ätit på 36 timmar, hade gärna fått orostat bröd med pålägg 😬😬

  Minns inte ens vad som var på brickan. Mat var det sista jag var sugen på efter mina förlossningar. Mannen fick ta mina mackor båda gångerna.

  Första barnet var låååångdragen förlossning och jag var helt slut! Fick chokladmilkshake tillsammans med brickan. Det var det godaste jag ätit/druckit!! Så fick en till 😍

  Fick ingenting.. fick ett glas saft när jag frågade efter mat🙁 ”köket har stängt nu” sa den sura barnmorskan.

  Åh! Men det beror väl på vars man föder. Jag fick 2 rullmackor med ost och skinka, ett finglas med tropisk juice, med lite hackad gurka på sidan av tallriken. Det var ju sååå gott! Dock inte kämpat i 30+ timmar som egoina, mina förlossningar tog 7 respektive 3 timmar, men lika gott för det.

  Idag åt jag ägg och kvarg till frukost. Var helt okej efter åtta timmars sömn.

  Jag minns inte ens hur smörgåsarna såg ut. Kommer bara ihåg att en undersköterska frågade om jag ville ha juice, oboy eller saft till smörgåsen och jag svarade ”Allt”.

  Jag fick allt, drack upp allt och tror jag åt upp både mina och mannens smörgåsar med.

  Förstår inte hur folk kan minnas hur smörgåsarna såg ut. Jag har bara små minnesklipp från när jag fick upp bebisen på bröstet, ville ha allt höll på att svimma i duschen och sedan hur jag grät när jag tackade barnmorskorna och undersköterskan för hur underbara de varit.

  Helt borta var jag. Pålägg på smörgåsarna var ju det sista man tänkte på.

   Vi tog kort på brickan för att ha som minne så därför minns jag 🙂.

   Såg att många inte kunnat äta mackorna här också. Undrar hur snart de kom? Jag fick brickan efter ganska lång tid båda gångerna (ca två-tre timmar efter) men om jag hade fått den ganska direkt hade jag nog inte varit lika sugen…

  Verkar som att man måste tycka att smörgåsen man får efteråt är det ljuvligaste man ätit i sitt liv. Min var rätt så meh. Inte underbar, inte äcklig. Det var en macka.

  Haha, håller med Egoina. Hade noll krav eller förväntningar, när jag fick mitt första barn visste jag inte ens om att man skulle få en bricka med mackor och läsk. Var inte särskilt hungrig efter något av mina förlossningar, så knaprade bara lite på en macka. Men, har sen faktiskt tänkt på att många TOKHYLLAR den där brickan, och det är det godaste de ätit osv.
  Tror dock inte Egoina klagar, bara reflekterar över att hon efter den hypen hade förväntat sig känna samma sak.

  Har inte fött barn i Sverige så har inte fått nån sån bricka, fått en rostad macka alt fått vänta till nästa måltid. Och det är ju helt ok egentligen, själva förlossningsvården var ändå bra med en barnmorska inne på rummet hela tiden etc. Men jag fattar ändå grejen med brickan och tycker det är väldigt fint att man fortsätter göra så. Göra det lite festligt liksom, fira att förlossningen är över. Det behövs ju faktiskt inte mer än ett finare glas och en flagga.

  Jag fick ingen bricka alls efter min förlossning på KS. Det var lite stökigt och rörigt och personalbrist och så blev det akut snitt och nångång mitt i natten efter alltihop kom någon på att jag kanske var hungrig. Då fick jag en torr, orostad toastmacka med kaviar (som jag vanligtvis hatar) och shit vad gott det var.

  Så jäkla avis! Här i Tyskland kom det: 2 skivor halvfruset surdegsbröd, sådär megasurt som ingen kan äta, ett paket smör på sidan om, två skivor ost på sidan om. Råkost. Vatten.

  Allt var stängt och jag hade smärtkräkts ut maten som vi fått på nåder några timmar tidigare under värkarbetet. Har aldrig känt mig så ovälkommen. Vi blev avvisade på det bb vi var anmälda på och blev intagna på ett annat. Tog allt innan krystningen i väntrummet pga platsbrist. Krystade sedan i 3h pga storskalligt barn. Min man åt upp mina snickers 🤣 Såg så fram emot att få en fralla eller rå rostemacka när allt var över.

  Har inte fött i Sverige men på Irland. Fick en kopp te och rostat bröd med smör, vilket du även får vid varenda mål under en sjukhusvistelse, så efter två veckor är du lite trött på det. Efter förlossningen smakade det sjukt gott haha.

   Samma här i UK. En kopp te och en hög med rostade mackor. Smör och sylt i sånna pyttesmå förpackningar vid sidan av. Även om jag hade en snabb förlossning var jag helt utsvulten, hade både smör och sylt på mackorna 😅 Brukar dricka mitt te svart men hällde i hela påsen med socker 😂 Nu i efterhand är det ju inte så gott men just då var det underbart ☺️☺️

  Sista förlossningen för nästan fyra år sen, då var brödet mögligt… HAHA. Bad maken gå och göra mig mackor i köket av annat bröd. Men jag tänker att det gör inget, deras jobb är inte att jobba på cafe, de ska bistå en förlossning. Det är fullt möjligt att ta med eget fika om man är kräsen.

  Jag hade inte fått äta på väldigt länge när brickan kom så kaffe och macka kändes som det godaste någonsin. Minns att det var skogsholms-limpa med ost, skinka och gurka och så underbart gott kaffe.

  Ser hellre att vårdpersonalen gör sitt jobb än brer lyxmackor… lyx”problem” detta 🙄 det här med förväntningar. CHECK Yourselves!

   Jaha, sa egoina att hon tyckte att barnmorskorna skulle sluta sköta förlossningarna och lägga all arbetstid på att bre lyxiga smörgåsar? Det missade jag.

    Nej och det har jag inte påstått heller. Jösses!

     Jösses på dig själv solstråle.

     Men vad exakt är det du skriver då?

   Vad är din poäng då? Herregud, kan man inte ens få tycka en smörgås är tråkig utan att bli utmålad som en hemsk människa 😂😂

  Jag har fött tre barn och den där fikabrickan hamnar utan tvekan på plats 1, 2 och 3 på listan över det godaste jag har ätit i hela mitt liv! Anledningen till att den är så god är såklart kombinationen av att man är totalt slut efter att ha genomgått sitt livs ansträngning samtidigt som man nu befinner sig i världens lyckorus med en liten nyfödd på bröstet. Vad som helst som hade serverats i den stunden hade varit toppen!

  Alla tre gångerna har brickan varit jättefint uppdukad med en flagga, mackor, cider i champagneglas, juice och kaffe. En ”vanlig” fika men som i just det sammanhanget blev livets bästa fika. Herregud, det är ett sjukhus och ingen Michelinkrog!

  Det är ju skillnad på förlossningsbrickan och frukosten på BB sen. Jag fick en mörk macka och en tekaka med ost, skinka, tomat och gurka på, varm choklad och äpplejuice, de frågade vad jag ville ha, sambon fick också samma. Sen på BB får man typ en skiva mörkt bröd med ostskiva, juice och en frukt men det fanns en kyl där man kunde hämta juice, youghurt, nyponsoppa (HIMMELSKT) och sådär.

  Det är väl ingen som har påstått att man får värsta lyxmackorna? Vad tror folk egentligen? Jag fick också typ skogaholmslimpa/toastbröd, men ändå bland de godaste mackorna jag ätit. Speciellt efter en sån ansträngning plus att man inte ätit ngt på flera timmar.

   Att hon förväntade sig ”lyxmackor” är väl något läsare här inne tolkar in. Hon säger ju bara att de inte var så goda som folk påstår. Att de inte var så goda alls. Tyckte att det var en ganska harmlös text av henne.

  Varför tar folk det så jävla allvarligt? Typ alla pratar om den gudomliga smörgåsen efter förlossningen. Jag kände också typ som egoina, att den inte alls var särskilt god ändå. Det kan man väl få säga med lite glimt i ögat utan att vara en bortskämd och otacksam idiot? Och att man tycker det betyder väl inte att man ser ner på barnmorskor? Vad är det här för svartvit ickediskussion?

   Jag avskyr ost eller leverpastej mackor och tycker inte att krullig gurka väger upp. Dricker inte äppeljuice pommac eller hallonsaft hemma heller

  När de frågade mig om jag ville ha macka precis efter fl sa jag ”nej, jag vill ha mat eftersom jag inte ätit på ca 2 dygn. Vad som helst, men inte en macka”. In kommer en stenhård billys pan pizza med bara ost på. Mackan kanske hade varit godare, vem vet. Haha.

   Haha jag sa samma. Eller jag tror tom det var de som sa ”eller vill du hellre ha ordentlig mat?” Fick magisk tallrik med köttbullar, mos, sås, lingon och gurka! 😍

  Fattar inte hur man kan gnälla över något man fått gratis. Men så har väl Egoina alltid varit rätt gnällig. 🤷‍♀️

   Du gnäller ju över innehållet i hennes blogg. Den är väl gratis för dig att läsa?

   Tycker också hennes inlägg känns rätt oskönt. Visst, hon totalsågar väl inte hela förlossningspersonalen, men alltså. Ändå.

    Fantastiskt argument! Ändå.

    Men alltså hon skrev bara att mackan var lite tråkigare än vad hon hört andra påstå 😂

   Gratis?!

   Du betalar 1 skatt 2 det man betalar för vårddyget är beräknat för maten man äter och lakanen.

   På vilket sätt gnäller hon? Jag har läst hennes blogg i flera år och har aldrig märkt av att hon skulle vara gnällig i sina inlägg. Man kan väl få säga att något inte var som man hört från att det ska vara utan att uppfattas som gnällig. Dessutom skriver hon ju inte det på ett allvarligt/otrevligt sätt, snarare tvärtom.

   Det är inte gratis, vad har du fått det ifrån?

  Jag är så otroligt tacksam över den där brickan. Att de kommer in, ser en i ögonen säger ”grattis till ert lilla barn”, har piffat brickan med servett i koppörat, brett mina mackor, lagt lite pålägg och grönsaker på och låtsasbubblet i ett bubbelglas. Tre snitt, tre brickor och fantastisk personal och vård. TACK!

   På vilka sjukhus får man det där låtsasbubblet? Jag fick bara litervis med sån där lingondricka i en plastkaraff, ojoj.

    Det är väl cider misstänker jag. Jag svepte både mitt och mannens glas kommer jag ihåg. På Ryhov, Länssjukhuset i Jönköping.

   Men det får en ju när man tagit bort tex halsmandlar eller vad som helst? Minus flaggan då kanske

  Haha, det känns som att många missar poängen och målet här. Jag uppfattar det inte alls som att hon kritiserar fikat i sig, utan snarare att hon är snopen eftersom alla höjer den till skyarna vilket hon inte håller med om. Det är ju inte samma sak.

  Folk beter sig som att hon kritiserar sjukhuset och vården vilket hon inte alls gör. Hon opponerar sig ju bara mot påståendet att den är så fantastisk. Och det kan man väl få göra? Hon delar ju sin upplevelse av sin bricka. Klart det finns variationer.

  Gud vad folk går igång. 😂

   Att den är så fantastisk = brickan alltså, ingenting annat. Förtydligande.

   Haha äntligen en rimlig kommentar😅

   Hur snopen ska hon inte då bli över hela föräldrarskapet som verkligen är överskattat.

    Kanske, eller kanske inte. Vem vet? 😂

  Vi fick in massa pannkakor efter min förlossning med dotter nr 2, dottern kom ut som en raket runt lunchtid, så vi fick välja om vi ville ha smörgåsar eller pannkakor. Enkelt val 🤩🤩🤩

  Jag fick äta frukostbrickan själv, medan min fru låg på uppvaket efter ett akut kejsarsnitt. Mackan var av rågbröd och torr och trist. Kändes som den deppigaste frukosten jag nånsin ätit. Tur att bebisen var gullig åtminstone, även om jag inte visste vad jag skulle göra med den riktigt.

  Jag minns dom där fantastiska mackorna som typ det godaste jag ätit på evigheter men då hade jag också spytt väldigt många gånger om dagen under precis hela graviditeten ( hyperemesis gravidarum som det så fint heter.. ) så har båda mina graviditeter sett ut.
  Efter 9 månader av konstant illamående och in och ut på sjukhus för att få dropp så stämde det nog att det var det godaste jag ätit på evigheter också. 😅
  Illamåendet och kräkningarna gick över så fort mina barn var födda och helt plötsligt var jag vrålhungrig.
  Min kompis som födde barn två månader efter min första förlossning blev så otroligt besviken på dom där mackorna efter att ha hört hur jag höjt dom till skyarna. 😂

  Det var torrt och oätligt. Det minns jag

   Alltid varit nöjd med sjukhusmaten . Så gott med en vanlig ostmacka när man kämpar efter en operation.😊

  Grattisbrickan var ok men det fantastiska var frukostbuffen morgonen efter på patienthotellet där de hade brie, gorgonzola, parma och salami! Vad jag moffade i mig!

  Kommer SÅ ta med mig en egen lite än kiosk när det är dags för mig. Och en kakfabrik.

  Har ALDRIG fattat de som längtar efter ostmacka leverpastejsmörgås och pommac eller hallonsaft 😱 det är absolut inget jag äter hemma. Jag hade jublat över ett berg med delicatobollar.
  Skriver hon som skickade ut sin man o handla GODA saker.

  På båda mina förlossningar var den där brickan värdelös. Förstår inte heller hypen. Fick dessutom fråga en miljard gånger om vi kunde få ens? Det var äppeljuice och två oteeeeroligt sega mackor med en skiva ost på. Och nej, det gjorde mig inte nöjd. Med tanke på att jag förväntade mig mer. Sådeså.

   Fy håller med. Som att en träflagga och lite serpentiner skulle väga upp ost o gurkmackor bläk

  Fick ingen vad jag minns, fick opereras istället.
  Sen fick man hämta frukost och sånt i nåt rum, var ganska god sylt 🙂

  Jo men visst årgång 1921 Dom Perignon och ostronen var peeerfekta!Snälla jag minns inte ens vad som fanns på den brickan!😂😂😂

  Jobbar på sjukhus och tycker ofta synd om patienterna pga äcklig mat 😂 När jag fixar frukost till någon skulle jag aldrig servera ett orostad formbröd (pga vidrigt) , så förstår faktiskt Egoina. MEN vissa saker kanske man inte ska basunerar ut på bloggar, ffa med tanke på pågående kris inom förlossningsvården….

  Det är magiska mackor och en magisk bricka. Den symboliserar så mycket och allt smakar så gudomligt oavsett typ av bröd.

  Fick en sämre begagnad ros i en vas (som snabbt flyttades vidare till nästa patient), Champis i ett glas. Mackorna minns jag inte, bara att jag mådde dåligt av drickan och ville ha cola istället (som jag inte hade med). Hade blivit snittad och operationen tog längre tid pga att de fick ta bort ena äggledaren och hade varit utan mat nästan ett dygn.
  Men jag minns att även jag tänkte att det var konstigt att inte brickan var bättre med tanke på vad många sagt innan.

  Det jag var mest glad över var att fått två stora kassar med presenter till bebisen som de delande ut till nyblivna mammor. Där hade folk underdrivit istället. Var verkligen bra och användbara saker i de kassarna. Generöst att få bodys, sockar, blöjor, skedar osv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *