Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

540 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur oroliga är ni för den nya coronavarianten omikron?

   Känner mig lite likgiltig sjukt nog. Är så van med pandemin och att det är det nya normala, har svårt att se att pandemin är över inom ett par år oavsett.

    Snarare ett decennium

   Blev väldigt orolig när jag läste att den antagligen har uppstått bland odiagnostiserade aidssjuka. Låter inte som en bra kombination.

    Vart läste du det? Vad innebär det?

      Ok. Då läser du inte helt korrekt. Det står såhär: ”Scientists say that the unusual constellation of mutations suggests it may have emerged during a chronic infection of an immunocompromised person, such as an untreated HIV/Aids patient.”

       Du tycker covid och aids låter som en bra kombination?

        ”Such as” betyder ”som hos till exempel”. De gör inget som helst samband mellan de två sjukdomarna.

         Inte än …

          HIV/Aids användes som ett exempel. De kunde använt vilken autoimmun sjukdom som helst som exempel men valde antagligen hiv för den är mest känd hos allmänheten. Varför forskare är oroade beror på att det är väldigt många mutationer på spikproteinerna. Dessa låser upp våra celler och vaccinet siktar in sig på spikarna. Man är oroad över hur bra vaccinet funkar när så många av spikarna har muterat.

           Hiv är inte en autoimmun sjukdom, det är en virusinfektion.

           Det tror jag de flesta vet. Det jag syftade på var begreppet immunocompromised.

           ”De … valde antagligen hiv för den är mest känd hos allmänheten.”

           Eller för att 19,5% av befolkningen mellan 15 och 49 års ålder beräknas vara HIV-positiv.

           Källa: http://www.statssa.gov.za/publications/P0302/P03022021.pdf

           Immunocompromised betyder med nedsatt immunförsvar. Autoimmuna sjukdomar beror på raka motsatsen.

           Anonym 20:56, HIV står för ”human immunodeficiency virus”

           Psoriasis är en autoimmun sjukdom också. Så det finns olika sorters autoimmuna sjukdomar.

    Kanske inte så konstigt att den uppstått hos hiv-sjuka som redan har dåligt immunförsvar. Vad är du rädd för? Att det ska ge dig HIV?

   Jag kunde inte bry mig mindre.

   Orolig. Inte jätteorolig (än). Jag hoppas att vaccinet skyddar oss bra ändå. Såg hur snabbt Delta spred sig här i länet i våras, från lite fall till otrolig hög smittspridning på en kort period. Detta anses vara mer smittsamt men vi får hoppas att vaccination och antikroppar ändå kan stanna upp det. (Ingen aning om det fungerar så men hoppas kan man).
   Tror jag ska undvika läsa tidningarna ett tag, jag är expert på att bli uppskrämd.

    Ja det är samma här… Får lite flashbacks till när pandemin började och man redovisade fall för fall, precis som man gör med denna varianten just nu? Det känns nästan som att allt börjar om igen…

     Ja det hade ju börjat kännas bättre. Innan ökningen i Europa kändes det ju som att vi snart var ute ur pandemin. Men det var fel ☹️

   Så härligt när folk insisterar på att resa kors och tvärs över världen. Ja, någon gång ska man väl få leva vanligt men det är bara att acceptera. Vi är inte där än. Så länge vi inte är där och människor prompt ska resa så kommer det fortsätta sprida sig och uppstå mutationer. Ja ni ser, detta är konsekvensen. Vissa får offra år av sitt liv, begränsa sitt sociala nätverk och vardag medan andra är så glada och tacksamma ”för att man har ett jobb som inte kräver att man måste vara på plats”. Sorry. Bitter, men börjar bli less.

    Jag tycker inte du låter bitter. Du låter realistisk. Jag är också less. Och frustrerad att många tar för lätt på det hela. Precis, om inte folk rest så mycket hade det inte dragits runt på samma vis.

    Håller med till 100% och bra sammanfattat!

    Instämmer!..Ärthjärnor som inte fattar att inte allt handlar om dem själva och hur spridning sker. Hur svårt kan det vara att förstå spridningsmekanismer samt att låta bli att resa till det hela lagt sig ordentligt? Så länge dessa ärthjärnor fortsätter sina pleasure trips så kommer skiten blossa upp och mutera vidare.

   Känner mig delvis orolig för den nya varianten men främst för hur framtiden kommer se ut pga pandemin i det hela. Känner stor oro inför ekonomiska kriser världen över och hur det kommer påverka allas våra liv. Då är såklart den nya varianten en bidragande faktor till hur det utspelar sig.

   Skrämselpropaganda kallas det. Vakna upp folket?

    Hur ska vi vakna upp menar du? Vad är sanningen som vi andra uppenbarligen inte kan se?

     Antar att det som avses är valfri konspirationsteori.

    Är det du, My?

    Ja jag skulle gärna vilja vakna upp från den här mardrömmen ?

     Usch jag med ?

   Är så jävla less på pandemin ?? men kändes verkligen som den började bli över? Men nu är det typ samma situation som för ett år sen? Blir det nya restriktioner i Sverige? Allt är ju fortfarande påväg att öppnas upp. Är så förvirrad.

    Nä den har aldrig ”börjat” vara över, det är folk som tror det och lever på. En kompis gjorde ett jobb idag (på shoppingcenter) som va smockat. Kan ju tänka mig hur sjuka lär skjuta i höjden efter denna helgen ?

     Håller med. Förstår inte varför så många börjat ”leva på som vanligt” när pandemin inte är över, på långa vägar.

      Men alla restriktioner är släppta för vaccinerade så… Klart man tror det då.

       Nej det är faktiskt inte klart att man tror det. Det finns en anledning till att vissa (jag) är skeptiska till folks optimism till att vaccineringen, att hålla avstånd eller skippa julbord är lösningen. Och det är inte för att man inte tar pandemin på allvar. Snarare tvärtom. Jag känner hopplöshet och har inställningen att det tyvärr inte spelar roll vad vi gör. Pandemin kommer pågå i många år till och jag undrar hur länge alla andra orkar tro på att restriktionerna gör annat än att hjälpa sjukvården hinna med. Viruset har sin gång och vi kan inte stoppa det även om vi gärna vill tro det. Jag har då aldrig trott att pandemin snart är över och jag är en av dom ni skulle hata för jag låser inte in mig ändå.

        Jag tror som du att pandemin kommer fortgå länge och jag låser inte heller in mig, men jag reser fan inte kors & tvärs över jordklotet på nöjesresor. Vi kan väl vara överens om att virusmutationer kommer in via resenärer och om folk kunde fatta det och inte nödvändigtvis måååste åka till sitt hus i Marbella stup i kvarten eller pendla mellan Stockholm & Mallorca, så skulle skiten inte komma in i landet lika fort. Det går inte att helgarderar sig så länge landet är öppet, men om viruset kommer in i långsam takt så blir det hanterbart på ett helt annat sätt.

        Ja men nu blir de flesta milt sjuka och många färre för. Vi måste leva med det här nu, det är mindre farligt.

     Men när FHM börjar ta fram planer på att öppna upp samhället igen är det väl klart att det skickar signaler om att det börjar ta slut…?

      Planerna måste ju finnas såklart. Men samtidigt har de ju varit tydliga med att de anpassar sig efter rådande situation, och om den blir värre så sätts nya åtgärder in. Vilket håller på att hända, och förmodligen ser vi fler innan jul.

      Vad menar du att dom ska öppna upp. Här har det ju inte varit nedstängt. Sen får man ju tänka lite själv också.

       Alla länder har ju haft öppna upp-strategier och planer. Har du levt under en sten? Och det här ”man kan ju tänka själv” mmm men om FHM börjar ta bort restriktioner mm ska gemena man börja ifrågasätta då bara eller ?

        Eeh? Jaa det ska man. Man ska inte ifrågasätta att FHM och WHO gör allt dom kan och tror är rätt utifrån flera aspekter. Men det är detta som skrämmer mig med svenskar generellt.. man lyssnar på dessa myndigheter som ”öppnar upp” och litar blint på att det betyder att pandemin är över. Nej, de kanske har insett att den inte är över på många år men världsekonomin och människors liv kraschar samman om vi ska leva under lock down. Samtidigt måste dom förmedla hopp till mänskligheten även när det är hopplöst. Hade dom gjort något annat hade det utlöst panik.. uppenbarligen. Jag misstror inte FHM och WHO även om det låter så nu. Jag hyser snarare respekt för hur de gör allt för att hålla befolkningen lugn. Det ligger mycket politik i det här. Därav uppmaningen att tänka lite själv.

     Mitt jobb krävde plötsligt att alla skulle komma in varenda dag (kontorsjobb där det knappast behövs) och ska även hålla stor julfest för 500 personer. Fattar verkligen inte hur de tänker.

      Verkar vara väldigt många arbetsplatser det är så på. På min är det så (domstol), på min kompis arbetsplats likaså (myndighet) och samma på min sambos (försäkringsbolag). Jag fattar ingenting.

      Kan tänka mig att landet snart rekommenderas att jobba hemifrån igen.

   Tror det bara är skrämsel för att få folk att tycka vaccinpass är ok och fortsätta ta ”boosterdoser”. Jag har vaccinerat mig med två sprutor men vägrar mer vaccin och är helt emot vaccinpass. Fascism fasoner!

    Japp, tror jag med. Man måste rikta blicken utåt och se ”The big picture”. Kräver ingen antivaxxer eller konspirationsteoretiker till det (håller inte med dem i övrigt och tror absolut inte att vaccinens främsta syfte är befolkningsminskning e. dy.) Finns säkert massa ekonomiska incitament bakom detta, dock. Kampanjandet saknar motstycke i modern tid. Jag är vaccinerad mot mässling, polio o.s.v. men har avböjt detta t.v. Tänker att det är vår tids mest polariserade fråga (slår nog t.o.m. flykting-dito med hästlängder, vill jag påstå).

    Någon påstod att vaccinerna driver på mutationerna samt att covidpass är någon form av medicinsk apartheid som ett led i att införa nån slags NWO (googla). Det låter jag dock vara osagt för jag sitter inte inne med hela sanningen, men inte undra på alla motsättningar som uppstår när världen ter sig antingen svart eller vit. Lite nyanser i debatten hade sannerligen inte skadat.

    Hoppas innerligt att jag har fel och att alla som ligger bakom det hela bara vill väl, men ju mer jag läser (försöker ta mig an så oberoende källor som möjligt), desto mer mörkrädd blir jag inför att bevittna allt som pågår.

     Ja jisses…..

     Vilka är dessa oberoende källor? Genuin fråga och inte för att vara dryg.

      Den är svår. Alla verkar styrda av just sin agenda som bekräftar den egna tesen. Jag läser allt ifrån Vaken till Aftonbladet, från FHM till Läkemedelsverket och alternativmedicin, slarvigt sammanfattat. Därifrån sett är tanken att hitta någon slags sanningen mittemellan vilket går sådär för tillfället då frågan tyvärr är så oerhört polariserad. Utländska källor är jag tyvärr sämre på (dåliga engelskkunskaper) men ser ju att det länkas friskt på diverse forum så brukar läsa det mesta jag kommer över. Är nog iaf bra att ta del av bägge sidor och sedan försöka bilda sig en egen uppfattning utifrån dem. Har du nåt eget förslag?

      Forskning, studier. Det finns massor att finna om man bara anstränger sig lite.

    Foliehatt.

     Foliehatt hit & foliehatt dit. Ubdra vad ni säger sedan när ni inser foliehattarna hade rätt. Eran frihet är borttagen, påfyllnadsdoser var och varannan månad av sprutor som sakta men säkert kommer förstöra er. Ni kommer drabbas av oförklariga sjukdommar som är biverkningar, men som läkare mfl kommer avvisa som biverkningar. Osvosv. Vi får se vilka som hade rätt. Vår frihet är hotad.

      Nu vet jag inte exakt vem som avses här, men det här foliehatt-argumentet börjar bli en aning tröttsamt nu. En saklig diskussion om läget hade verkligen varit på sin plats.

      Löjligt prata om frihet. INGEN har hindrat er frihet i Sverige under pandemin.
      Folk HAR fått resa trots avrådan. Folk kommer in på ställen trots att de är ovaccinerade. Ingen kommer bli nekad i dörren utan bara få speciella hållningsregler. Vilket inte ens kommer att efterföljas och kollas upp.

      Ingen har fråntagits deras frihet. Snacka om att göra sig själv till offer..

       Nja, från 1 december kommer det att krävas vaccinpass på tillställningar över 100 personer. Det kommer att kollas upp, och man kan bli nekad. Vilket är bra…!

        Det står att man får speciella förhållningsregler. Ingen kommer bli nekad.

         Nej, så står det inte. Du får läsa det igen en gång till.

      Nyfiken – vad för sjukdomar är det du tror man som vaccinerad kommer drabbas av?

   Inte alls

   Lagom orolig.

   Mycket orolig för bränslepriserna och gödsel priserna. Bönderna kommer att lida, lider de lider resten av folket med till slut

    Kommunismens grundfel är ju att de aldrig ser till böndernas bästa. Början till slutet liksom.

  Jag har kollat på en del svenska true crime-videos på youtube. Är jag den enda som har reagerat på hur dålig svenska/svengelska svenska youtubers har?! ? De översätter ordagrant direkt från engelska till svenska, låter så extremt dåligt… Lite mer energi kan man väl lägga på sina videos…

   Folk i överlag har dålig svenska och engelska.

    Ja, folk överlag har dåligt språk…

    Jaha och du var en av dem ser jag ?

   De allra flesta m svenska youtubers/influensers är 100% obildade, undermåliga språkkunskaper + noll allmänbildning…

  Ni kvinnor med autism: vid vilken ålder blev ni diagnosticerade? Hur förändrade det livet? Hur gick din unmasking till?

   Var 31 år och jag hade själv aldrig tänkt tanken att jag hade autism. Fanns dock en person i min närhet som hade misstankar om det och därför fick jag en utredning. Var så jävla tufft till en början, vem är jag utan min mask? När jag landat i det var det en befrielse. Jag har lättare att acceptera att jag inte funkar på samma sätt som andra och jag fastnar inte lika ofta i en ond ångestspiral.

   Tips att lyssna på Morgonpasset i P3 med Clara Törnvall som fick sin diagnos vid 42

   27 år gammal. Jag sjukskrevs för depression och utbrändhet men min läkare ville gå djupare med mitt mående. Frågade om jag kände till autism. Fick remiss till neuropsykiatriska och fick ha ett första möte (cirka 1.5 timme tror jag det var) med en psykolog som skulle bedöma ifall det fanns anledning att påbörja en utredning.
   Efter att jag fick godkänt för att utredas tog det cirka 1.5 månad för själva utredningen att dra igång.

   Du behöver ha en närstående som känt sig sedan tidig barnaålder (som föräldrar, syskon etc) då det måste ha funnits tecken från början. Min familj vägrade ställa upp och försökte tom förhindra utredningen men eftersom min dagmamma var mig mycket nära som liten (utöver hennes tjänst som dagmamma) så kunde hon ställa upp och intervjuats av en psykolog och psykiatriker. Samt att de samlade in all information från grundskolan etc.

   Jag har sedan dess fått komma till vuxenhabilitering som jag anser förändrade mitt liv. Jag är för första gången bekväm i mitt egna skinn och har inte ångest över att ständigt spela någon roll jag inte är för att passa in.

  Eftersom kommentarsfunktionen av någon outgrundlig anledning togs bort på föregående inlägg vill jag uppmana alla att se filmen från övervakningskameran:

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10220233/Former-Jets-running-Zac-Stacy-arrested.html

  (Ja, han misshandlar henne framför deras son.) Hör du någonting liknande från grannarna, ring polisen!

   Män är livsfarliga rovdjur

  Pratade med en kompis om det här med att hälsa på någon och fråga hur nån mår (typ ”hej, hur är läget?” eller nåt liknande) och det visade sig att vi har helt olika uppfattningar om detta.

  Min kompis menade att det bara är en artighetsfråga och att man kanske därför inte svarar på frågan eller ställer den tillbaka. Jag menar att det absolut bara kan vara en artighetsfråga (men ibland också en genuin undran) men att jag alltid svarar och alltid frågar tillbaka. Allt annat är väl ändå ohyfsat? Eller?

   Din kompis har nog blivit lite för amerikaniserad. ”How are you?” i USA är väl mer som en hälsningsfras som inte kräver att man svarar? Jag håller med dig, i Sverige låter det väldigt oartigt att inte svara alls?!

   Jag håller med dig om att det är trevligt att svara och ställa frågan. Men upplever att många ställer frågan ”läget” bara för att det ser bra ut.

   Jag tänker att det beror på situationen. Det är en artighetsfras att ställa frågor som t.ex. ”Är allt bra?” (det är en stängd fråga, alltså man förväntar sig inte ett uttömmande svar över ett ”ja”), men om man genuint funderar på hur någon mår så ställer man en öppen fråga av typen ”Hur är det?” och sen är man tyst, har ögonkontakt och väntar på svaret.

   Om nån frågar mig att hur är läget får de ett ärligt svar. Om de inte vill höra svaret ska de inte ställa den frågan till mig.

    Samma här. Och jag har en kronisk sjukdom ? Så ibland kan jag gå igång deluxe haha! Astråkigt att lyssna på men jätteskönt att få kräka av sig

   Jag gillar det inte. Har en granne som alltid hälsar så. Man får ju lust att vara 100 procent ärlig och berätta om pms, hälsoproblem, problem på jobbet och att man haft ett hemskt bråk med maken. Men man svarar ju alltid ”jo tack bra”. Enda gången jag svarar ärligt på en sån hälsning är ju om någon nära vän frågar, och enda gången jag ställer en sån fråga är när jag är beredd på att ta emot ett ärligt svar. Jag förstår att det bara är nåt man säger för många, och att man kanske inte ska lägga någon vikt vid det. Men för mig känns det konstigt. Att ställa en fråga utan att förvänta sig ett riktigt svar.

    En granne bara? De flesta frågar väl det när man möts?

   Det beror på vem som frågar. Förälder eller kompis, då svarar jag ärligt. Ytligt bekant, tinderkonversationsstartare, tränare etc, då ser jag det som en artighetsfras och det är samma om det är jag som frågar. Skulle någon jag inte känner väl kasta sitt ärliga mående över mig så fort vi sågs hade jag nog känt att den var lite ”påflugen”.

   Beror nog på vem som frågar och hur.

  Någon mer som följer Så mycket bättre? Vad tycker ni?

   Jättebra, tycker jag.

    Har inte sett på flera år men i år tittar jag och tycker det är riktigt bra! Älskar bröderna Norén! Såå tråkigt att de inte är kvar mer nu ? Fick typ en crush på dem.. såå himla sympatiska och duktiga ? Vet inte om det är värt att titta vidare nu men ska ge det en chans ?

     Känner exakt samma, har haft en crush på Gustaf sen urminnes tider och älskar hans tankar och funderingar. Känns jättetrist att de inte längre är med men jättekul att maxida är med dock så tittar vidare pga henne.

     Haha åh jag ”jobbade” mycket med Gustaf under gymnasiet för några år sen. Han va på vår skola typ hela tiden och hängde med min klass, hade med sig konstiga instrument och va jättemysig. Han är verkligen precis likadan i verkliga livet, det är så fint.

   Jättebra! Älskar det programmet

   Daniel Adams Ray, så gullig! Och gör så bra musik! Snook fan since day one ? Annars tycker jag Thomas Stenström är underbar, men han var anonym i dagens program tyvärr!

   Tål inte Melissa Horn så nej kollar inte denna säsong ? överlag väldigt trista artister i år

   Men är det bara jag som saknar det gamla formatet? Slutat kolla för några år sedan pga förändringen 🙁

  Era bästa vs sämsta köp! Go!

   Bästa: husdjur.

   Bästa: huset
   Sämsta: chanelväskan (alla har den, känns så trist)

   Bästa fatscooter ?
   Sämsta sladdlös dammsugare!

   Sämsta: glasögonabonnemang på synsam!

   Sämsta: astmaallergivänlig dammsugare
   Bästa: bil

   Bästa: simply human soptunna med tillhörande (snordyra) soppåsar som ALDRIG går sönder

   Bästa : värmefilt
   Sämsta:alla kläder jag köpt till jag ska bli smal igen..

   Vet inte vad mitt bästa köp är men vet 100% säkert vad mitt sämsta köp är: en soffa från Jysk. Fy HELVETE vad den var värdelös.

    E: Reklamera?
    Kan ju vara värt ett försök iaf

  Julklappstips till föräldrar mottages tacksamt. Jag känner ju så klart mina föräldrar bäst men har absolut ingen inspiration, hatar prylar själv och avskyr att shoppa meningslösa grejer.. 🙁

   Köp nåt gott ätbart så blir det ingen pryl hysteri

   Ni kan ju berätta vad ni köpt till era föräldrar, eller tänkt att köpa, tack! 🙂

    Jag har inga egna föräldrar men till mina svärföräldrar ger vi hudvårdsprodukter som vi vet att dom gillar, foto på deras barnbarn inramat och presentkort på en restaurang jag vet att dom vill besöka. Skitsvårt att ge grejer till andra vuxna tycker jag, speciellt när dom själva är duktiga på att handla det dom vill ha.

    Till min mamma kan jag för närvarande bara köpa förbrukningsgrejer som ej börjar lukta dåligt. Typ tvålar, krämer, choklad eller téer. Elektriska ljus är inte så dumt heller.

   Jag tycker en fin krukväxt kan vara trevligt att ge bort om man inte vill köpa slit och släng. Alla uppskattar såklart inte sådana presenter, men för många är det ett välkommet tillskott i hemmet. Sedan kan vissa inte hålla liv i sina krukväxter och då dör den väl ändå så småningom så slipper man lägga prylar på hög… ?

   Present till något etiskt och hållbart företag. ? Förra året fick jag presentkort till ett företag som säljer viltkött, köpte några förpackningar älg- och hjortkött, väldigt gott!

    Presentkort skulle det stå.

   Hotellfrukost är alltid mysigt och sånt man inte unnar sig så ofta. Brukar vara uppskattat!

    Jag skulle inte ge bort en hotellfrukost när jag inte förstår tjusningen med det. Finns ju aldrig ens mackor som jag vill ha.

   Jag föreslår att skippa prylar. Hellre något ätbart (korg med delikatesser tex) eller en upplevelse (teater/massage t ex). Eller kanske att ni går ut och äter en lyxig middag på restaurang tillsammans.

   Ge pengar till Operation Smile och skriv ut nån bild därifrån, brukar vara trevligt och uppskattat.

    Och ger släkten ett gott skratt? Är det så du menar, människa?

     Ehm.. jag tror att personen snarare menar att det är uppskattat att ge till välgörenhet ?

      Fast ÄR det uppskattat? Jag vet ingen som blir glad av det.

       Nej… det vore bättre om det fanns ett sätt att skänka bort pengar som personen som ska få presenten själv kan ge till en välgörenhet de själva väljer. Så att de för det första aktivt har valt själva, och får dra av det på sin egen skatt och får eventuellt tack därifrån själva… Annars blir det ju mer som att givaren ger till välgörenheten istället för att ge en present, och så är det ändå den som inte fått presenten som ska tacka.

   Jag ska ge biljetter till en konsert som de gärna vill se.

   Brukar köpa upplevelser, delikatesser, handskar eller liknande. Alternativt något som matchar deras intressen. Brukar tänka ”saker som tar slut” för att undvika prylar eftersom de redan har allt och lite till. Svårt att balansera mot att jag vill ge dem allt för allt de gör för min familj

   Köp något schampo eller annan förbrukningsprodukt. Det ger jag till min mamma nästan varje år och hon blir lika glad varje gång.

   En korg fylld med godsaker! Ex. ostar, marmelad, kex osv eller annat gott som de gillar. Finns ofta att köpa på olika delikatessbutiker, om du bor i sthlm så har Cajsa Varg olika sorters korgar. ?

   Ansiktsbehandling till min mamma ? Troligtvis medicinsk ryggmassage eller Spikmatta till min pappa.

   Hoppas du ser de här. Köpte en kaffeburk från Solstickan till min mamma + sambo. Jättefin?

  Behöver råd!!! Dejtat en kille i ca 2 månader nu. Han har inte betett sig helt bra, t ex inte hört av sig när han har fått andra planer trots att vi har bestämt att vi ska ses (hänt flera gånger). Vi gör inget speciellt heller när vi ses, typ kollar film och äter godis. Han har sagt att han vill ses mer seriöst, men det händer liksom ingenting. Han är snäll och jag gillar att vara med honom, men känns som vi aldrig kommer komma ifrån det ”stadiet” vi är i nu? Plus att han är extremt seg på att svara på sms, typ 48h kan det ta. Vad ska jag göra?

   Avsluta och hitta nån bättre!

   Han låter oskön. Ge han en dejt till, om det inte klaffar då så gå vidare.

   Recycle ♻️

   Menar inte att vara elak nu men killen är helt enkelt inte intresserad. Han hänger lite med dig när han inte har något annat för sig. Om något ”bättre” dyker upp så drar han iväg på det utan att ens höra av sig.
   Du förtjänar bättre än så.

   Eeeh, vad är frågan här? VARFÖR skulle någon vilja inleda en relation med det här?

   Vad betyder egentligen ”han är snäll”?
   Han håller inte avtal med dig och är dålig på att höra av sig och visa uppskattning och omtanke.
   Var ligger ribban för ”snäll kille”?

   Äh strunta i honom. Att han struntat i dig fast ni bestämt visar ju att du inte är så viktig för honom.
   Sträck på dig även om det är svårt. Hitta nån bättre. Vi tjejer är så mesiga många gånger, vi borde inse vårt eget värde istället för att vänta och hoppas att killen är bra ändå trots att mycket talar emot.

   Dumpa. Omedelbart. Du är en back up för honom, en reserv som han kan hänga med när inget bättre dyker upp. Han är inte värd något.

   Vah? Men varför dejtar du en så ointresserad kille? Han är ju inte ett dugg ”into you”.

   Ok, han är snäll. Det är många människor, typ de allra flesta. Rekommenderar att du har lite högre krav än så. Move on och hitta någon som är intresserad på riktigt.

   Dumpat och brutit kontanten.

   Biljetter till ABBA i london?

    ?

   Snäll?! När han inte dyker upp om ni bestämt träff?!
   Men om du vill göra ngt annat än se på film och äta godis så kan du väl föreslå och hitta på vad ni skall göra istället

  Någon som vet vart kan man köpa Chanel väskor vintage? (Och att de är äkta såklart)

   Vestiaire

   affordableluxurys.com

   Håll koll på auktionsverkets online auktion.

   Köp Chanelväskan av personen i tråden några rader upp ? Det var tydligen hens sämsta köp ?

    Haha ja, det var faktiskt mitt sämsta köp. Kan för mitt liv inte förstå hur man kan vilja ha en Chanelväska när ALLA har en likadan.

     Kan glädja dig med att jag inte har en, sååå ALLA har inte en likadan …

     För att DU tycker att den är fin! Uppenbarligen har du du ju god smak eftersom ”alla andra” också vill ha en.

   Bukowskis!

    Åh! Verkade vara en bra sida. Kanske dum fråga, men: Hur vet man om de är äkta? ?

  Gode Gud, My är helt skogstokig på sin blogg. Nu har det slagit slint ordentligt. Hon är så sjukt otrevlig i sina hysteriska svar. Har aldrig hört något värre.

   Vad vill du vi ska göra? In och läsa? Ge henne trafik?
   De flesta vet hur tossig hon är så det är ingen nyhet.

   Jag tycker hon är bra, faktiskt.

   Fast jag kan tycka att hon har rätt bli upprörd. Om folk skrivit otrevligheter så måste hon få säga ifrån.

    Det är ju ingenting mot vad hon är nu. Om hon låter bli att ljuga om massa saker så slipper ju folk ifrågasätta henne, och då slipper hon ju flippa. Dagens inlägg är inte normal.

   Hon har ingen koll på vad hon skriver om dagarna när hon blev sjuk som hon redogör för.
   Sen undrar jag hur i hel…e man kan lägga ut en bild med den utväxta smutsiga lösnageln
   ?

   Som vanligt är hon mobbad när sanningshalten ifrågasätts. Det går inte att ljuga tungan blå och sen skylla på andra.

   Att hon kan få ihop en text med så mycket negativt till ett bra avslut. My har köpt en ny bil. En fet Inslagen i papper. Nu vet ni losers typ ?

   Försöker försvara sin utlandsresa med att den var i jobbet och att hon bodde på ett berg. Hon borde lära sig att om en ljuger så måste en ha koll på lögnerna.

    Rehabresan som hon kallat den ett tiotal gånger. Blir mycket för henne att radera.

   Förstår verkligen att hon är trött på alla idioter som skickar sjuka DMs.

    Men varför skriva om det i bloggen i så fall? Kommer ju inte hjälpa. Bara uppmärksamhet hon vill ha

  Hej!
  Det var jag som skrev igår och frågade om otrohet. Varit tillsammans med min man sen tonåren, är +30 nu. Två barn under 8 år. Fick så bra svar så vill utveckla lite och se om jag kan få fler.

  Jag har skickat flörtiga sms och haft sex-sms i ca en månad. Vi har setts då vi tidigare varit kollegor men aldrig varit något annat än vänner. Vi sågs förra veckan men var inte fysiska alls, för jag ville inte.

  Han är kär i mig, jag har från börjar varit tydlig att det här är något jag gör pga en livskris som inte har med min man att göra. Vill inte lämna honom.

  Har inte slutat med smsen men känner att jag vill, men har också blivit beroende av ”kicken” det ger mig märker jag. Ska träffa en psykolog nästa vecka.

  Jag vill veta om jag för min man och vårt förhållandes skull ska berätta? Visst för mig skönt att bli av med ”bördan” men kan också känna att jag själv kanske inte velat veta om det verkligen var över med det snesteget.

  Tankar?

   Ska du träffa en psykolog på grund av detta?

    ?

     Det kan väl vara spännande att gå till en psykolog och prata om vad det är som skaver så mycket med ens nuvarande relation att man börjar sexsmsa med andra män? Är det för att man har tråkigt, känner sig obekräftad, genuint vill skiljas, har otrohetsaffärer i bagaget sedan innan osv. Den som betalar för privat psykolog pratar väl om exakt vad den vill och kanske vill reflektera lite kring sitt psyke. Tyckte inte alls det var något konstigt med det.

    Inte konstigt det är långa tider för psykisk ohälsa

     Alltså. Om du vill vara med din man så sluta bara. Nu. Klipp helt. Sedan hittar du något annat som ger dig kickar, träning, nytt jobb, vad som helst. Du behöver inte bestämma dig just nu för om du ska berätta eller inte.

   Du fick ju jättemånga svar igår?

    Ingenting räcker när man är en attention whore.

    Haha tydligen inte tillräckligt många?

   Eftersom du tar upp frågan igen när du redan tagit upp detta och fått många svar så verkar det som om du väntar på det svar du vill ha. Jag får känslan att du ändå är fullt medveten om vad du gett dig in på. Vänd på frågan och fråga dig själv hur du skulle vilja ha det om du var i din mans sits. Och vips, där har du svaret.

   Dög inte svaren igår? Ta ansvar för dina val och berätta för din partner vad du har gjort. Låt honom bestämma om han vill acceptera eller avsluta. Han förtjänar väl åtminstone den respekten?

    Jag hoppas att han avslutar ert förhållande. Så smutsigt av dig. ”Jag vill sluta”……

   Du berättar inte, det är enligt mig mer själviskt att berätta eftersom man oftast gör det pga sina egna skuldkänslor eftersom din man inte direkt kommer må bättre av det. Blocka killen du håller på med, alltså bara gör det nu! Eller skriv typ en schysst förklaring till varför där du skriver att du kommer blocka honom men kolla inte vad han svarar. Blockan han överallt där ni har kontakt.

   Igår skrev du dock två månader, hur ska du ha det?

   Först och främst ska du avsluta kontakten omedelbart om du inte vill lämna din man. Man kan inte ha kakan och äta den, inte ens bara lite. Hade det bara varit lite sms som nu avslutats så hade jag kanske tyckt att din man kunnat få vara lyckat ovetandes, men du har faktiskt träffat snubben bakom hans rygg (även om det inte hände något) och där har du i min mening tagit för många aktivt dåliga beslut.

   Din man förtjänar att få veta och måste få möjligheten att ta ett beslut över sitt egna liv.

   Lite tuff love här, men i din text så läser jag väldigt mycket du. Du har en livskris som gör att du har gjort vissa val och betett dig på ett visst sätt. Du har lekt med en man som du vet har känslor för dig även om du inte vill lämna din man. Nu vill du veta vad du skall göra för att du skall sluta ja dåligt samvete, samtidigt som du vill ha det bästa förhållandet.

   Jag vet inte om du missade det här, men äktenskap handlar inte om en människa. När man gifter sig med någon så ingår man en tvåsamhet – och man ingår ett samförstånd och sätter ens partners behov framför (eller åtminstone på samma nivå) som ens egna.

   Så istället från att utgå från dig själv, vad hade din partner velat? Förmodligen att du slutade sexta med en gammal kollega och istället tog tag i vad det är som ligger u grund för ditt beteende. Så börja där, med att göra rätt. Så kan du ju berätta för honom sedan.

   Hur kan du förvänta dig att ha ett bra förhållande när du istället för att investera i ditt förhållande,
   söker uppmärksamhet och kick hos någon annan?
   Ruttet.. respektera din man och berätta så kan han välja vad han vill göra.
   Du lämnar inte din man för att du är egoistisk och vill ha tryggheten kvar samtidigt som du vill känna dig åtrådd…tjat’s it, inbilla dig inte annat.

   Du kanske ska omförhandla din relation och börja träffa andra öppet för din man utan att behöva smussla med det? Eller vill du ha en monogam relation?

    Det vore nog det bästa om folk kunde göra. Skulle bespara mkt sorg och skilsmässor.

   Usch. Du är en hemsk sambo/fru. Otrohet oavsett fysisk eller via sms/mail/telefon är slltid en otrohet. Jag hade blivit djupt sårad om min man sex- chattade med andra. Hoppas för hans skull att du berättar så han får välja hur han vill gå vidare med ert förhållande. En otrohet är det största sveket msn kan göra mot sin partner.

   Varför sågs ni förra veckan? Om du planerar att träffa personen även om ni inte har gjort något, men allt annat håller du hemligt och det har pågått en tid. Vad är det för livskris du har som ger dig rätt att göra detta bakom din mans rygg? Hade du velat sluta så hade du gjort det.

   Tankar från mig: att detta beteende varken är schysst mot din man eller mot den andra killen som är kär i dig och förmodligen ändå hoppas på ngt!

  Popcornsfråga!
  Åt supergoda popcorn på seglarhotellet i Sandhamn och vet inte vad det är för sort.

  De är liksom inte ”tuggiga” och sega utan mer…möjliga och kompakta.
  Underbart goda och inga popcorn (poppar hemma) har samma konsistens.

  Mejlade hotellet men de har bytt hovmästare så de kunde inte hjälpa mig. Kan ni?

   Haha. Trodde du skulle komma med en riktigt snaskigt ämne när jag läste ”popcornfråga” ? typ, ”håll i er, nu bryter hel…. lös”. Men nej tyvärr, kan inte hjälpa dig men lycka till!

    Återkommer om jag hör något smaskigt 🙂

   Kanske inte är själva popcornen i sog utan hur de poppas som gör smaken??

   De använder kanske en annan typ av olja än dig? Med högre värmehalt? Eller en popcorn maskin?

  Vad skulle krävas för att ni skulle göra en orisanmälan till soc? Mitt barn vän har jag alltid haft en diffus känsla om, angående hens pappa. Men jag har aldrig vetat något konkret. Nyss fick jag reda på att socialen är inblandad och att mamman och barnet ska vi själva. Har så dåligt samvete att jag inte agerat, men det är som sagt ”bara en känsla” jag haft…

   Vid oro över barnet ska en anmäla. Det är sedan socialtjänstens uppdrag att utreda om oron var befogad och agera därefter.

   Jag jobbar på socialtjänstens mottagningsenhet för barn och unga dvs arbetar med att ta emot orosanmälningar.
   Min uppfattning är att det är sällsynt att personer i din sits orosanmäler. Anmälningar från privatpersoner kommer ofta från grannar (utan relation till barnet) alternativ från mkt närstående typ mormor eller syster som noga övervägt orosanmälan.
   Utan konkret oro eller uppgifter är det ju oerhört svårt för socialtjänsten att göra något eller komma vidare. Men om man kan formulera och specificera ngn form av oro kan ju det bidra om det till exempel redan finns flertalet andra anmälningar och hög oro.

    Tack för svar. Vad skulle du säga är en ”anledning” att anmäla?

   Man ska anmäla om det finns anledning till skäl för oro. Hatar dom som anmäler för ingenting och falska anklagelser. Kan förstöra en familj totalt.

  Jag får aldrig rutin på träning. Jag VET att jag behöver det, både fysiskt och mentalt, men jag får verkligen inte tummen ur. Gör det ibland och blir motiverad, men helt ärligt så har jag aldrig känt det där som alla pratar om – att man mår så bra av träning osv. Hur gör ni?

   Har gett upp. Tar istället 1 timmes promenad per dag, med hörlurar i och podd.

   Hitta en träningsform som passar dig och som du tycker är rolig på riktigt. Skit I gym om det är det som du inte gillar. Simma, padel, badminton, löpning, ridning… finns många sporter eller träningsformer du kan testa.

   Hitta en träningsform du gillar. Jag får mest kick av konditionsträning men ser till att lyfta ibland också, mest pga det estetiska faktiskt, vill ha lite muskler.

   Om det är möjligt så ha ett fast schema. Jag har två små barn så jag har bestämt att klockan nio varje kväll så ska jag träna, måndag – fredag. I typ två veckor körde jag stenhårt på det och sen satt det, nu känns det väldigt konstigt att hoppa över ett pass.

   Motivation kommer av resultat och resultat kommer av disciplin, disciplin kommer av val man gör. Så med andra ord, du kan liksom inte sitta och ”vänta” på motivation för det funkar inte så. Alla vi som tränar flera dagar i veckan är nog verkligen inte alltid motiverade. Jag har dagar då jag inte ens vill tänka på gymmet men jag går och kör ett pass ändå då jag vet att det inte är något jag kommer att ångra och tvärtom mår så bra av. Så allt handlar om val. Det är bara att ta sig dit, träna och bita ihop. Sen kommer motivationen med det.

   Min lösning är att jobba hemma. Sticker ut och springer över lunchen eller drar till gymmet en timme tidigt på morgonen. Sparar tid på att jobba hemma. Så de dagarna jag är hemma 2-3 dagar i veckan måste jag träna. Min favorit är löpning ?‍♀️

   Sluta se det som ”träning” och schemalägga skiten 3ggr/v… Se det som att du ska skaffa världens roligaste hobby och ta reda på vad det är? Vad får dig helt BESATT att fortsätta? Mitt knark är klättring, MTB, skidåkning, paddling och vandring.

   Herregud testa löpning, paddel, tennis, badminton, orientering, ridning, korpen-fotboll, hockey, golf, geocaching, aerobics, Barre, gymnastik, dansgrupp, innebandy osv. Hitta din grej och du behöver aldrig mer tänka ”jag måste träna” utan snarare ”längtar tills jag ska göra X igen om två dagar!!”

  Vågar man tro på att man kan resa nästa vinter? Skulle vilja åka på en lite längre resa, typ 1,5-2 månader. Vill visa barnen lite av världen innan skolplikt osv året därpå men såklart är det främst för min egen skull eftersom jag älskar att resa. Vad tror vi? Vågar man hoppas? Siktet är på Sri Lanka och Malaysia men har drömresmål åt alla håll så man kan ju ändra sig på ett år.

   Kör! ?

   Glöm det.

   Googla: omicron

   50/50. Jag skulle dock inte planera en resa så långt fram i tiden just nu. Allt kan hända.

   Tänker att det kan ju vara värt att kolla på alternativ där du har chans att avboka din resa? Läs isf noga igenom avtalen för avbokning så du vet att du kan avboka och få pengarna tillbaka om du betalar i förväg.

   Planera för sjutton. Det finns väl öppet köp?

   Många vågar ju resa i år så… Men kanske inte såna resor till osäkrare länder (tänker att många är ovaccinerade där?)

   Planerar detsamma, kommer absolut åka om det inte är kaos med smittspridning, fulla sjukhus och reserestriktioner. När man har gjort mätningar i mer tätbefolkade delar av världen så har de ofta haft väldigt högt antal personer med naturliga antikroppar, då känns det ju inte lika illa med låg vaccinationsgrad… men skulle inte boka flyg och så än på ett tag, fortfarande väldigt begränsat flygutbud. Avbokningsbart boende funkar ju.

  Kanske en väldigt ytlig fråga men jag fick inspiration från gårdagens ÖS om det här med snygghet. Hur vet man om man är snygg? Såg att vissa igår svarade att killar uppmärksammar snygga tjejer på olika sätt. Mina famil tycker jag är söt och min pojkvän tycker jag är snygg men jag blir inte annars uppmärksammad på något sätt av min omgivning, innebär det att man inte är snygg då? Haha sorry för en löjlig fråg men började fundera på det här igår

   Ser du ut som Kenza är du snygg.

    Om man tycker hon är snygg.

     Exakt, för det tycker verkligen inte alla. Sen tycker ju jag att en snygg människa degraderas snabbt som attan, om h*n är oskön.

      Typ som Kenza då, haha.

   Inte alls en löjlig fråga. Skulle säga exakt samma här – söt enligt min familj och snygg enl sambo.

   Men dom är ju också typ… tvungna att tycka det? Eller? Alltså iaf familj, tänker ur biologiskt perspektiv så vore det konstigt om min mamma tyckte att jag var ful?

   Men som allt annat så är det väl beskådarens ögon som avgör vem/vad som är snygg/ful.

   Blir du inte uppmärksammad av främmande män någonsin så är du inte så snygg. Är man snygg så vet man, man får uppmärksamhet, män flörtar, kollar, glor, folk som inte är mamma och pappa säger att du är snygg osv

    Tycker du det räknas som att man får uppmärksamhet om det gäller på t.ex. tinder?
    Eller om ens pojkvän tycker en är snygg? Är man snygg då, enligt dig?
    Vill gärna veta mer hur du resonerar i denna fråga.

     Nej jag tycker helt ärligt inte tinder räknas då 1. Många män säkert swipar ja bara för att uyöka sina chanser att få ett ligg, 2. Foton kan vara 100% annorlunda mot verkligheten. Jag vet vänner som ser ut som någon helt annan på bild och typ någon tredje i verkligheten.
     att ens pojkvän tycker man är snygg tycker jag heller inte räknas, kärlek är komplext, är man med någon så är det självklart (oftast) att man känner någon form av attraktion till personen oavsett hur den rankar på samhällets utseendeskala. Det är lite som när ens mamma tycker man är världens vackraste. Är man snygg vet man liksom det, folk tittar, kvinnor som män, man får komplimanger av okända, man får höra av någon som sagt till någon man känner att wow vad hon/han är snygg. Självklart finns det annat man kan få uppmärksamhet för, typ om man har rosa tuppkam och lady gaga skor, men då får man väl inte höra att man är direkt snygg. När du går ut på stan, händer det att män vänder sig om? Kommer män fram till dig och söker kontakt? Kollar män och kvinnor in din kropp om du har tighta kläder? Får du höra på omvägar av okända att du är vacker? Då är chansen stor att du är vacker. Eller så är du söt men inte vacker och ej attraktiv på grund att du kanske klär dig i enorma rockar och fula mössor eller annat som döljer din skönhet.

     Inte ovan anonym, men får man mycket matchningar på tinder är man väl snygg?

    När även tjejer kikar på dig så är du troligen snygg. Tjejer har koll på sådant.

     Gäller det även de okända tjejerna som bitchblickar en? Folk påstår ju att det görs pga avundsjuka

   Behöver ju inte handla om uppmärksamhet utan mer om bemötande. Hur blir du bemött av manlig kassapersonal, servicepersonal, vårdpersonal etc? Alltså tänker att uppmärksamhet från folk som inte har någon egentlig anledning till att prata med än är ju rätt sällsynt, åtminstone i Sverige. Men bemötande från folk som har en naturlig del av det i sitt yrke kan man exempelvis kolla på. Då menar jag inte att de ska be om ditt nummer eller säga rakt ut att du ser bra ut, utan mer om det håller ögonkontakt, ler mycket, önskar dig en trevlig dag osv. Hur ser det ut i ditt yrkesliv tillexempel, träffar du folk du inte känner/ jobbar med varje dag kan man ju se hur deras bemötande är också. Jag märker ju exempelvis skillnad på hur jag blir bemött om jag går helt osminkad och typ bakis till Ica eller om jag går ditt fixad och det är väl det jag drar min slutsats från.

    Det här stämmer faktiskt väldigt bra!

   En söt tjej med självkänsla och lite attityd och go är sexig i mina ögon. En söt tjej som bara är snäll och tillmötesgående och aldrig utmanar sin omgivning förblir söt bara

  Åsikter om släktingar som plötsligt dyker upp och knackar på fönstret/dörren utan att meddela i förväg att dom ska komma förbi?
  Tycker du det är ok eller inte ok? Motivera gärna varför.

   Varför skulle det inte vara okej? Är de inte otrevliga eller allmänt osköna människor så är det väl trevligt med lite spontanbesök ibland?
   Herregud var inte en sån svenne!! ?

    Spontanbesök trevligt? Nää…

   Inte ok! Avskyr oanmälda besök. Jag vill kunna bestämma över min egna tid och planera in besök eller ialla fall förbereda mig. Jag vill gärna kunna sitta i soffan med mjukisar och bara vara och andas utan att någon stör.

    Och vilka ouppfostrade människor knackar på folks fönster?

    Du är svensk va?

     Det ÄR lite typiskt svenskt men min brorsa är gift med en utländsk kvinna och jag blev helt chockad över hur avig hon blev en gång när jag och mina barn svängde förbi med kort varsel. Vi bor väldigt långt ifrån varandra och ses sällan men nu råkade vi vara i krokarna. Jag tänkte tvärtom att det vore märkligt att inte svänga förbi när vi ändå är där men tji fick jag.

     Sannolikheten, på en svensk blogg, är väl rätt hög?

     Det kan du ge dig på. Stolt också.

   Jag tycker det kan passa om man har mer koll och respekt för varandra. Våra vänner kan dyka upp för en kaffe utan att hojta till. Men dom tränger sig aldrig på.

   Men min svärmor åkte förbi många gånger i flera år till oss. Jag jobbar natt så hon kunde ju bara klampa in och tjoa: tjohoo här är jag.

   Efter ett smärre utbrott att hon får fan ringa sin son när de ska åka till oss och kolla av om jag sover. De har 40 min bilfärd så det är ju inte runt hörnet direkt ?.

   Men nu har hon lärt sig så nu är vi sams igen ?

   Såklart ok. Allt måste inte kalenderbokas två månader i förväg.

    Nä men en timme innan iaf ?

   Hade tyckt det var väldigt konstigt om någon gjorde så, det är väl bra mycket enklare att bara ringa först?

   Aldrig ok, kvittar vem det är ? Jag vill kunna gå runt i pyjamas, utan bh och utan smink UTAN att nån kommer o bankar på dörren. Skicka sms o fråga först tackkkk

   Inte okej alls. Otrevligt. Om man är upptagen (städar, jobbar, pratar i tel osv) blir man störd och känner sig hemsk som inte kan ta emot dem.

   Beror väl på. Mina föräldrar och syskon ränner hos mig och min familj stup i kvarten. Vi bor nära och har en väldigt nära relation så jag ser det som självklart. De har till och med egna nycklar så de kan gå in när vi inte är hemma.
   Jag gör samma hos dem. Men om min faster eller en kompis jag inte träffat så ofta skulle dyka upp så hade jag tyckt det vore lite underligt. Beror helt på relationen man har.

    Instämmer helt. Det beror på vem det är.

   Ej Ok

   Definitivt inte ok. Nej, fy sjutton. Mitt hem är min borg typ ? Här vill jag gå i pyjamas en hel dag om jag känner för det. Efter att ha jobbat en vecka vill jag kunna ligga i soffan och chilla, det kanske är ostädat osv. Nä, ring och berätta att ni kommer tack.

   Varje gång jag läser svar på såna här frågor så vill jag bara emigrera från det här egoistiska jävla fittlandet.

    Oj…

   Haha, jag och min man hade eftermiddagssex när svärmor hördes på altanen. Vi hade dörren låst men inte altandörren på baksidan. Tur hon pratar högt så vi hann snygga till oss… Så nej, hör gärna av dig en stund innan… ?

  Någon som blivit diagnostiserad med höftledsdysplasi i vuxen ålder?

  Någon som har tips på bra flyttstäd i Göteborg?

   415städ

  ”Började igår morse. Kände mig krasslig och trött. Tänkte, att jag nog var mest trött. Men sen, på kvällen då blev det katastrof ??‍♀️ Frossa från h*elvetet! En riktig mardrömsnatt där jag väckt Jonas gång på gång på gång. Feberyrat och även gråtit. ” Ändå skriver My att då Jonas for på gig hade hon nara trötthet som symptom. Ändå har hon feberyrat och väckt honom. Förstår jag fel eller har hon skitit i det blåa skåpet?

   Nej du har inte förstått fel. Folk undrar vad hon menar och då blir hon galen. Hela hennes inlägg idag är så sinnessjukt. Hon blir ifrågasatt, och blir helt hysterisk. Obehagligt.

   Hon har även skrivit att han hämtade in bud. Samt att familjen var vaccinerad så Jonas och pojken är friska. Idiotförklarar alla som trodde sonen var vaccinerad. Högst oklart varför han inte skulle kunna vara smittad. Träffar väl andra människor mer än familjen. Sedan har ju My skrivit att hon blivit smittad av ett barn?

    Kan nån mer än mig fråga varför hon får blogga på Må Bra?! Det är så mycket sjuka lögner från My så blivit obehagligt?!

   Du förstår fel ja, läs igen så kanske det lossnar. Förstår definitivt att hon är sjukt trött på er, idioter som sprider dynga och lögner.

   Var han borta på fig mer än en kväll, alltså även på natten?!

  Ni som bara pt typ mackor/ensidig kost när ni var små, när började ni tycka om vanlig mat typ potatis, fisk, kött, grönsaker, hamburgare? Min 3-åring äter bara bananpannkaka och havregrynsgröt, lite frukt och bröd utan smör/pålägg. Längtar tills han vill äta typ kycklinggryta och ris, tacos eller pizza ?

   Samma här!! Min 3 åring äter ingenting roligt ? hade någon naiv idé att alla barn gillar pizza och hamburgare!? Nej, min 3 åring äter mer eller mindre bara pasta, utan någonting på såklart ??‍♀️

   Gällande din fråga så kvalar min man och hans syster in i den kategorin av barn. Dm började äta lite fler saker så som pizza, efter fem års ålder enligt svärföräldrarna men har varit enormt kräsna hela livet. Min man vågade inte äta grönsaker eller testa nya maträtter förrän han var 24 år gammal och hans lillasyster äter fortfarande en väldigt begränsad kost liknande en femårings!!!
   Men jag håller tummarna för att det blir enkelt för bådas våra treåringar och våra egna framtida måltiders skull ?

    Ånej hoppas min börjar äta roligare saker innan 24år ?? 5år känns rimligt ändå, då kan man ju iaf resonera med dem att smaka eller laga mat tillsammans så de är stolta ich vill äta av maten de lagat (intalar jag mig)… han ber om pizza sen äter han var yttersta kanten av brödet utan en uns av tomatsås eller ost på… min syrra började gråta varje gång vi försökte få henne att äta frukt till hon var typ 15år, då vägrade hon svara till typ 18år och då började hon äta lite frukt/bär för hon tyckte det var pinsamt att inte göra det bland vännerna, typ student-bubblet med en jordgubbe i.

    Ursäkta men varför väljer man att ge sitt barn enbart skräp typ vit pasta med ketchup? Varför vänjer man dem inte vid grönsaker och näringsrik mat från start??

     Om barnet bara äter pasta måste man väl ge barnet pasta till slut. De måste ju äta någonting.

      Du kan lika gärna svälta ditt barn som att ge den bara pasta. Det är lika illa eftersom pasta inte innehåller något nyttigt. Att det smakar gott är inte lika med nyttigt.

       Nej du kan naturligtvis inte lika gärna svälta ditt barn. Helt orimligt påstående. Pasta är inte särskilt nyttigt men det är inte farligt, vilket svält är.

       Det innehåller energi som svält inte gör. Barn behöver främst energi.

      Ni föräldrar tror alltså att barnet kommer att SVÄLTA sig självt till slut? Så i afrikanska fattiga länder där man typ bara har majsgröt, kassava och lite matbanan att ge så DÖR barnen av svält eftersom ingen pasta med ketchup serveras ever? Låter troligt lol

       Processen dit (att få barnet att äta vad som helst) kan vara att de inte äter alls under några veckor/månader och går ner mkt i vikt, kan tappa hår, har ingen energi att leka, dåligt immunförsvar etc. Sen när de inte ’orkar’ hålla emot så börjar de äta det som finns. Tänk dig själv det äckligaste du vet bli serverat som den enda möjliga maten för dig…

     Ambitionen är nog oftast att ge näringsrik mat men om barnen vägrar så testar man allt tills nåt går ner och då är det det som gäller för att de ska äta några kalorier över huvud taget. Sen säger de flesta barnmorskor att barn klarar sig på typ vad som helst.

     hahahhahaha dricker vin och skrattar så högt åt denna kommentar. Som att vi föräldrar aldrig kommit på tanken att ge våra barn grönsaker eller annan näringrik mat. Och barnet bara; ewww vad är det här för grönt (äckligt) eller annan valfri färg som är så vidrig att barnet nästan kräks. Och tro inte att vi ger upp där nej nej. Då försöker vi få in nyttiga saker i maten så barnet inte ska märka (typ skär pyttesmå bitar) men barn har en superkraft att dom kan upptäcka nått nyttigt i maten fast man nästan behöver mikroskop och ba: ewww va e det här för nyttig prick. Kan jag få köttbullar och makaroner och man ba JAA fuck it

     Jag vet inte med andra föräldrar, men jag tänker inte låta mitt barn svälta om han vägrar äta grönsaker.

      Ni föräldrar tror alltså att barnet kommer att SVÄLTA sig självt till slut? Så i afrikanska fattiga länder där man typ bara har majsgröt, kassava och lite matbanan att ge så DÖR barnen av svält eftersom ingen pasta med ketchup serveras ever? Låter troligt lol

    Haha min treåring äter också typ bara pasta. Ibland även tortellini. Men aldrig något till ?

     Har varit så ledsen över att vår minsta ”bara” äter chicken teriyaki med ris, köttgryta med ris och hartigoverts och spagetti utan något på (ibland går köttfärssås) och älskar äpple/päron när stora syskonet äter broccoli, spenat och fisk och frukost/grönskasmoothies med glädje. Men inser ju att det är lyxigt mot dem som bara kan servera pasta

   Min dotter började äta mat på riktigt när hon började ettan. Nu går hon i tvåan och vi kan äta ihop på stan som normala människor. Jag skämtar inte när jag säger att hon i nästan 7 år levde på köttbullar, bara vitt ris och smörgåsar med endast smör på.

    Skönt att höra ?

   Mitt barn fyllde nyss fem och det är inte förrän det senaste halvåret hon ”vågat” äta nya saker. Helt plötsligt är paprika jättegott (bara röd dock?) och broccolipasta är nya favoriten. Det kommer!

    Skönt att höra! ?

   Hahaha okej jag ska inte skrämmas nu men trots mammas idoga försök åt jag nog inte grönsaker förrän efter 18. Nu äter jag prick allt, kan gärna lyxa till med vegetariskt ute på restaurang och laga sallader eller oumph-baserade rätter hemma

    Jag är 29 och äter fortfarande inte grönsaker…mamma lyckades inte?

     Ånej Hahaha

   Ibland släpper det inte alls /Med vänlig hälsning, 27-åring som än idag inte äter grönsaker eller rotfrukter

    Får du inte brister då? Och hur mår din kropp?

     Menar inte skammande men det sägs ju hela tiden hur viktigt det är (och är bevisat). Borde ju inte går så bra att skippa det helt?

  Är så orolig….
  Skrev häromdagen med men fick bara en fråga….

  I mitt hus som är byggt på 30talet renoveras det i lägenheterna till o från samt fasaden förra sommaren…

  Har läst att det kan finnas asbest i hus som byggdes då och fram till 90talet…
  Jag vet inte om dom kontrollerat detta innan dom började renovera och om dom inte har gjort det och det finns asbest så har ju vi som bor där exponerats….

  Jag har inga symtom, det dröjer många år står det när man googlar…..
  Men jag är så sjukt orolig över själva situationen…..

  Har någon annan varit med om nåt sånt här?

  ?????

   Har du ens frågat byggbolaget om de har kollat? Annars kan du ju börja där.

    Jag har frågat om de tagit stickprov samt om det funnits asbest i huset.
    Fick till svar att det följer ett visst tillvägagångssätt när det finns asbest.
    På svar om det funnits asbest i huset svarade de typ att de ej har kännedom om det.
    Men det var enligt mig ett diffust eller kryptiskt svar, andra bolag jag pratat med gör asbestinventering, vet vart det finns asbest och ej….

     Ok. Det låter ändå som att de inte tror att det fanns, för då skulle de ha sanerat (vilket de alltså inte gjort). Och om det lugnar lite, så har förmodligen inte du utsatts för någon värre exponering under en enda renovering, eftersom de som får följdsjukdomar är de som utsatts för asbest under längre perioder, t.ex. jobbat utan skyddsutrustning under många år. Jag tror verkligen att du kan släppa detta.

      Men man kan ju inte alltid veta om det finns om man inte tar prover först och de har renoverat olika lägenheter i uppgången vid olika tillfällen.
      Det är inte så att man kan se om det finns asbest utan att ta ett prov och skicka in för analys…

      När man googlar så kan man läsa sig till flera tillfällen där det inte gjorts och personer utsatts för asbest pga det, ibland pga mänskliga faktorn, ibland pga inte följt protokoll, ibland för att pga att det kan vara en dyr historia att sanera…. Det verkar ske hela tiden enligt artiklar jag läst ?

       Jo visst kan det nog slarvas ibland med provet som ska analyseras. Men jag tror fortfarande inte att du behöver vara orolig för att du eventuellt (obs eventuellt!) exponerats under så kort tid. Och googla inte mer, försök att släppa det istället ? Du kan ändå inte göra något åt det nu.

        Tack ❤️
        Känner att det är viktigt att veta då det fortf arbetas i huset och om de kommer renovera fler lägenheter, så inte jag eller mina grannar exponeras i onödan om det ev finns då.. det kan ligga kvar länge så det känns ju inte bra om det skulle vara så ?
        Försöker tänka så, att jag inte kan göra något men just nu känns allt giftigt..

         Det går alltid att skicka in egna prov på analys. Kostar några hundralappar, men går snabbt att få tillbaka resultatet.

          Kanske får göra det…
          Känns så läskigt att göra det.
          Vill bara att dom ska säga att dom har koll och ingen asbest finns ?

      Tack för att du orkar svara ??

   Sök hjälp för din överdrivna ångest

    This! ⬆️

   Asbest är inte farligt så länge du inte rör i det. Alltså, att bo i hus med asbestisolering, fix, fog el annat är
   jättevanligt och helt ofarligt så länge du inte typ tar sönder väggen och river i asbesten själv. Ska man riva eller bygga om är det hårt reglerat och byggare är jättebra på att hitta asbest själva eftersom den främsta risken att utsättas är för dom själva (arbetsmiljörisk). Många gör även undersökningar innan för att kunna bedöma kostnader (asbest är dyrt att sanera). Det finns inga krav på att sanera asbest om det finns i hus, eftersom det är ofarligt så länge man inte aktivt behandlar det. Du har inget att vara orolig för. /en som jobbar med sånt här 🙂

  Kan vi diskutera bachelorette? OBS om du inte sett veckans avsnitt kan det komma spoilers!

  Är lite förvånad över att folk är chockade över hur killarna beter sig, som att de aldrig sett reality förut? Men det kanske bara är jag som tittar på allt. Oavsett tycker jag om Philip mest, trodde först han bara var där för att visa upp sig själv med förhoppningen om att sätta fart på sin DJ-karriär men ju mer man ser desto mer genuin känns han. Sen lägger jag aldeles för mycket fokus på att fundera över Ciarran och hans språkbarriär, översätter någon direkt eller hur fungerar det? Var även lite komiskt när han lotsades bli förvånad över att få singeldejten fast det var det enda brevet som varit på engelska.

  Jag har även stört mig en heldel på Malin i ”killarna avslöjar allt”. Har inte stört mig så mycket på henne innan, förutom ibland när jag tycker hon läxar upp deltagare lite väl mycket så de inte vågar säga vad de tycker, det är ju det som är reality och bra TV! Men iaf i ”killarna avslöjar allt” har det nästan gått för långt. Det värsta är att hon verkligen känns lite som Julias livvakt och minsta lilla negativa grej från killarna angående Julia läxar hon upp dem för, så var det ju inte i Bachelor. Då kunde de ju skratta gemensamt om något tokigt som Sebastian och Simon gjort, men gud förbjud om någon kille hade gjort det nu i ”killarna avslöjar allt”. Såklart tycker jag inte killarna ska vara taskiga men ingen människa är perfekt och det är ju i ”killarna avslöjar allt” som de ska få prata mer fritt om hur de upplevde Julia och sin resa.

   Håller med om exakt allt du skriver! Är också förvånad över folks reaktioner, tycker inte alls det varit mycket mobbning. Och ja, Malin är väldigt hård mot killarna. Gällande Cierran så skrev Pontus Bäckman på instagram att killarna översatte allting åt honom på löpande band när någon pratade svenska med ”gänget”.

   Jag är faktiskt lite chockad, man har alltid fått höra ”tjejer snackar så mycket skit om varandra men mellan killar är det kolugnt” men dom är ju som småbarn! Så sjukt mycket skitsnack och grupperingar. Ben har ju grova aggressionsproblem, han borde verkligen söka hjälp. Jag älskar att Malin läxar upp dem så att de fattar hur dumma i huvudet de är ibland.

  Tips att lindra magknip när man ätit för stark mat? Help meee.

   Käka bröd, ris, yoghurt. Annars är det tyvärr bara att vänta ut det.

   Novalucol! Receptfritt på apoteket

   Gå ut och gå så du kan släppa en fis, då släpper det.

   Bikarbonat i ett halv glas ljummet vatten.

   Massa mjölk! Yoghurt osv

   Ja, vänta ut det. Vitt, ris – mjölk – yoghurt o s v hjälper väl bara när man äter vad jag vet.
   Men, som sagt, det ska ut åxå! ”Don’t poo after vindaloo”!
   Men fan, stackare!

  Finns det något annat än Botox att ta till vid rynkor panna och glabella? Börjar få mycket rynkor just där och vill förbättra markant men inte få ett frozen face

   Nä tror inte det. Skulle vara monotrådar under huden då kanske? Jag gör bara botox mellan ögonbrynen och låter pannan vara. Upplever att det räcker för ett slätare uttryck och lämnar lite naturlig rörelse i området.

   Du kan ju be om att få ett så pass naturligt resultat som möjligt, dvs ta en väldigt låg dos. Är tydligen rätt vanligt.

  Fick en tanke i morse i duschen. Alla har väl sett de hemska bilder på två blodiga handavtryck från den våldtagna tjejen? Människor blir berörda och tycker att det är fruktansvärt. Men tänk om man hade en liknande bild på mensblod, då hade det varit äckligt och vidrigt. Varför känns det mer ok att se blod från ett skadat underliv än en normal funktion? Är det inte jävligt skevt?

   Vad är det för situation du refererar till? Jag har inte hört talas om det

   Vem tycker att det är mer ok att se blod från ett skadat underliv? Låter väldigt orimligt

    Ok i att bilden visas i tidningar och sociala medier.

     Det finns ju en anledning. Vad skulle det finnas för anledning att kleta mensblod på en vägg?

      Gör anledningen till det ena det mindre äckligt? Trots att det är en brutal våldtäkt?

       Vem har sagt att det är äckligt förutom du?

   Men usch, jag blöder en gång i månaden men vill inte se det ? Det är ju dock normalt att blöda så, det är INTE normalt att blöda i händerna och inte normalt att bli våldtagen

    Ja? Varför är det mindre äckligt med det senare då?

     Vem är det som säger att det är mindre äckligt? De visar bilden för att väcka reaktioner.

   Väldigt konstig fråga, folk blir väl upprörda pga det hemska övergreppet.

   Vänta tills det händer dig så ser vi om du tycker samma sak.

   Jag var seriöst tvungen att läsa det här korkade inlägget för att fatta. Är du på riktigt? Du jämför att ha mens (något som vi kvinnor har regelbundet) med att bli utsatt för en så grov våldtäkt att ens underliv blöder och man försöker samtidigt ta sig ut? Hejdååååå hjärnceller

  Någon som sett dokumentären ”fallet silje” på SVT?

   Inte hunnit kolla än.

   Japp!

   Nej det är inte alls rasistiskt. Det är dock ett problem att kalla det rasism, eftersom själva begreppet rasism blir så urholkat, vilket gör att vaksamheten mot rasism blir lägre.

   Läste också det idag. Förstod inte alls faktiskt. Vad är rasistiskt? Att nyanlända skulle känna sig kränkta av bananer och apor? Känns mer rasistiskt att anta att det är rasistiskt

    Ja varför skulle man anta att nyanlända ser sig som apor? Eller att de blir kränkta av bananer. I så fall har skolan mer problem att ta itu med om det är en sån jargong bland eleverna.
    Kunde de inte avdramatiserat och hängt upp lite annan frukt också.

   Ängsliga vänstermänniskor som lever på att hålla andra svaga.

    Intressant att Malcolm X förutspådde detta fenomen. Där kommer finnas människor som påstår sig vara på er sida men de vill hålla er svaga och i en offerposition för egen politisk vinning.

   Men gud så ängsligt… Låter ju mer som att de som skriker högst förknippar dom nyanlända med bananer och apor ?‍♀️

   Tänker att man inte får med sig hela sammanhanget i artikeln. Rent objektivt är det ju såklart inte rasism men vi vet inte bakgrunden till det hela. Kanske det faktiskt fanns en rasistisk anledning?

    Jag fattade det som att korridorerna var pyntade på olika sätt och att just denna korridor där de nyanlända är blev just bananer och apor. Alltså, hade det varit vilken korridor som helst hade det såklart inte varit rasistiskt på något sätt. Men om det tex är elever som valt och de går genom korridoren och gör apljud åt de nyanlända så är det såklart inte ok.

     Fast står i artikeln att det var en allmän korridor, alltså inte en där bara nyanlända vistas.

      Japp det står att det inte alls bara är nyanlända i den korridoren utan för alla elever.

   Spontant skulle jag säga nej.
   Men om det är så att de haft problem i skolan med att folk blivit kallade apor etc. Och detta pynt anspelar på det…

  Tycker ni att man ”nöjer sig” om man är med någon som enligt samhället inte är lika snygg som en själv men som är helt perfekt på alla andra sätt? Jag skrev igår men min kommentar kom inte med förrän imorse så jag provar igen. Jag har en underbar man som jag tycker är så fin. I början av vårt dejtande fick jag höra från olika manliga bekanta att jag är för snygg för honom och även han fick höra det av sina vänner. Det här sårar ju såklart mig då jag aldrig tänkt så varken om oss eller andra par, så jag undrar ifall ni går runt och tänker sådär om folk? Typ oj vd snygg han/hon är, vad fan gör personen med den partnern? Jag som aldrig tänkt att jag ”nöjt mig” utan vilken jäkla tur jag haft (sen är min man inte ens i närheten av ful) har liksom börjat tänka så konstiga tankar som inte är JAG? Skulle jag varit med någon som är en skit men är perfekt rent normmässigt? Gud förbjude…

   Men snälla nån hur gammal är ni? Vilka vuxna människor säger sånt?

   Enda anledningen jag kan tänka mig att nån säger sånt beror på att killen beter sig som ett svin.

   Skönheten ligger i betraktarens ögon. Varför skulle din man bli ful i dina ögon för nån annan tycker det?

    Nej han blir verkligen inte det. För mig är han fortfarande lika fin, utan jag reagerade bara på att vem går runt och tänker sådär? Att man ”nöjer” sig för att man är med en underbar man som enligt samhällets normer inte är Brad pitt? Är det liksom allt som räknas.
    När de sa det pratade de om utseende, att jag typ är”out of his league”. Hans kompisar sa att jag är för vacker för honom (skitsnack enligt mig). Enligt min man är det avundsjuka. Jaja jag inser ju hur korkad hela diskussionen är men bara besviken på folk som pratar så.

   Klart man inte gör!!!

   Låter ju som den perfekta mannen för dig!!!

   Men gud vem bryr sig ens om utseendet

    Många…

   Skit i folks konstiga åsikter om utseende. Faktum är att alla till slut blir ”fula” av åldrandet så vi sitter alla i samma båt till sist. 😉

    Men fram tills dess gör man det inte.

  Söt, snygg eller vacker? Vilket är ni helst och varför? Vad tror ni gör en tjej söt, snygg eller vacker?

   Hahah åh, minns att vi typ körde den när jag och mina kompisar var små. Vi var tre stycken tjejer varav en blev ”söt”, en blev ”vacker” och jag blev ”snygg”. Alla var samstämmiga och nöjda med sina och andras svar på frågan. Men idag funderar jag på om jag inte hellre skulle vilja vara vacker än snygg. Eller så beror det på att snygg ofta associeras till fillers eller en viss stil idag kanske? ?‍♀️

   Vacker, utan tvekan!
   Tänker på en vacker person som en sån som har rena och symmetriska drag, som inte behöver smink osv. En person som helt enkelt är naturlig haha.

   Skulle ta söt som andra alternativet, och snygg som sista. Snygg associerar jag med en sminkad och trendig tjej.

   Fast egentligen skulle jag vara glad om jag var vilket som ?

   Vacker! Tänker att då ser man väldigt kvinnlig ut och utstrålar glädje.

   Helst vacker. Vacker är typ Megan fox, adriana lima.. söt är mer sådär Kenza alltså mer en tjej som är snygg för tjejer än killar. Helst ser jag ut som Pamela Andersson ? vacker och sexig

   Alla mina kompisar säger att jag är söt. Säkert därför jag är och för alltid förblir singel. Killar vill dejta någon som är snygg och sexig.

    Nä det tror jag inte, alla killar är inte likadana.

    Haha samma här!

    Näää! De killar jag känner vill ha en söt tjej ?

   Nej ärligt talat, bäst att vara lite fulsöt som jag är.
   Alla snygga/vackra tjejer drar åt sig SKITMÄN!
   Dåliga män vill absolut ha snygga/vackra tjejer och smörar tills de får dem. Och sedan börjar eländet, när tjejen väl är kär ska killen bestämma allt.
   Jag däremot är ingen trofétjej precis och har BARA haft bra pojkvänner och har en bra man. Snäll, pålitlig, jämställd!

   Jag vill vara vacker, men är mer söt. Snygg hade väl varit kul också men kanske jobbigt om män skulle äckla sig.

   Var tvungen att fråga min man som sa att han har alltid tyckt att jag är mest vacker. Vacker är lite mer ”värdigt” enligt han. Som man kan njuta av. Snygg, det är mer ytligt och mer beroende av vilka kläder och andra ytliga attiraljer man väljer. Själv har jag alltid tänkt att söta tjejer borde vara mest attraktivt, då det innebär en gullig personlighet (enligt mig iaf).

   Många utseenderelaterade inlägg här ikväll ?

    Tänkte det med??? Otroligt stort fokus på söthet och om man är snygg hahaha

     Är nog samma person

    Nu när det inte är mycket inlägg om barn så gnälls det ändå…?

     Fast jag gnällde inte, jag konstaterade det bara ?

  HJÄLP!
  Hur blir jag av med min mustasch eller framförallt mina mörka strån? Vaxar/bleker/hårbotttagningskräm men inget funkar! Någon som testat att lasra?

   Vadå hade du trott dj blir av med dem om du vaxar? Det är väl klart det kommer tillbaka. Enda som funkar långsiktigt är laser

   Har kört laser nästan överallt, är helt hårfri sen ett år tillbaka ?

  Någon annan som har jobbiga virvlar i bakhuvudet? Räcker med att jag sover en natt för att håret ska ”separera” och dela in sig i olika partier så man nästan ser tunnhårig ut. Hur tänker man det på bästa sätt?

   jag snaggar mig, det hjälper

   JA! så irriterande, ser ut som att jag håller på att bli flintis.

  Är det någon här inne som pluggar/ pluggar via inredningskurser.se? ?

   Jag har köpt deras kurs och jag kan bara säga att INTE GÖRA DET! Total idioti att sälja det dom gör för det höga priset. Vissa delar är dessutom rakt av kopierade från första bästa Google sökning.
   Mina allra mest värdelöst spenderade pengar. Får ångest när jag tänker på det.

  Jag har en konstig/spännande sak som har hänt under de senaste månaderna som jag undrar om någon annan har varit med om. Jag har ganska från ingenstans lärt mig tala två språk helt flytande, förutom svenska då. Jag har alltid kunnat språken relativt bra, men aldrig kunnat prata dem särskilt bra. Plötsligt flyter språken på utan någon ansträngning och mitt ordförråd bara finns.

  Vad händer liksom? Hur har min hjärna plötsligt bara kunnat göra ett såhär stort språng i hur jag använder språken?

   Ja uppenbarligen.

   Du har fått en stroke.

    När min pappa vakna upp efter sin stroke pratade han portugisiska.

    Han kunde visserligen språket sen innan, alltså på en basic nivå, men jag som var 19 år vid tillfället hade aldrig hört han prata de innan. Helt plötsligt var det språket han instinktivt kommunicerade på. Återgick tack och lov till svenskan efter ett par veckor ? skitkonstigt!

   Du har ett maniskt skov

    ?

   Vilka otrevliga kommentarer… Är varken manisk och hade väl varit död redan om jag fått en stroke. ?‍♀️

  Har ni något ni tänker på extra efter att ha läst det på den här sidan? Själv blir jag helt paranoid när man läser om hur många som är otrogna och hur många som ofta försvarar situationen ?

   Ja jag kan leta tecken på när de skriver att de flirtar med en upptagen kollega. Jag har mina skäl att vara misstänksam men inte mot okända här inne ?

   att många föräldrar klagar mycket på hur jobbigt det är att ha barn och tycker synd om sig själva.
   man MÅSTE inte skaffa barn. det är något ni själva valt, och något ni gör för er själva.
   0% synd om er att ni sovit 3 timmar inatt. INGEN BRYR SIG

    Påminner om en vän som tränar inför en tävling inom sin sport och klagar varje gång på hur extremt jobbigt det är. Ok, skit i det då???? Ingen tvingar dig, det är ju något du gör för dig själv och ingen annan lol

     Ja de är ju rätt lustiga. En mamma till mitt barns kompis gjorde likadant. Hon tränade för nån bikinifitness tävling och gnällde SÅ över allt hon behövde äta och allt hon inte fick äta. Hon längtade till det ena och det andra. Var ett jäkla gnäll på henne.

   Mest förvånad över hur många som tycker man ska vara tyst om det. ”Han mår bättre av att inte veta”.

    Det var ju bara om en situation med bara sms dock…

     Det har hänt många gånger innan..

      Nej, jag tycker folk mest verkar försona, aldrig sett det försvaras innan. Jo, den som är ”den andra kvinnan” försvaras.

       Fördöma, inte försona.

     Sex sms är ok alltså?

      Nej men inget man kanske måste berätta om om man slutat. Och förstöra en familj för,

      Nej det är inte ok, men det är bättre än sju iallafall!

       Hade mannen gjort samma sak hade det varit ”dumpa!!! Han är en skit!”

    Fast det gör man ju? Om man aldrig någonsin får veta om det så mår man ju bättre. Sen blir det även 1000 gånger värre om man får veta det långt i efterhand men om man aldrig får reda på en otrohet så mår man ju inte dåligt av det, det är ju bara sanningen. Jag har själv aldrig varit otrogen men om jag hade varit det hade mitt dåliga samvete tagit kål på mig fullständigt och för den sakens skulle hade jag säkert berättat och sårat min partner, bara för att lätta pyttelite på det dåliga samvetet hos mig. Det är ju bara otroligt själviskt? Sen är det ju en enorm skillnad på hur otroheten faktiskt gått till. Alltså en längre affär som varat i år med en person, ja då bör man berätta enligt mig. Men att ha chatt-sex eller ligga med ett one night stand man träffat på krogen? Och förstöra en relation som i övrigt fungerar med en person man har barn med? Nej, varför i-helvete ska man göra det för om inte för att stilla sitt dåliga samvete?

     Herregud gud förbjude att alla var som dig. Att inte berätta om ett one night stand när man har en partner hemma? Den enda otroheten man alltså ska berätta om är om affären varat i mer än ett år? Herregud. Jag skulle vilja veta då jag verkligen inte vill leva i en lögn där min partner har lite sex sådär ibland med andra och inte berättar det. Usch.. sex chatt är väl en annan femma men fysiskt så nej tack.

      Menar inte att man ska ligga runt heller men om det bara hänt en endaste gång med en person han ej känner och inte har några känslor för då kan jag gott leva i ovisshet. Jag kan ju bara utgå ifrån mig själv men om min partner skulle berätta för mig om att han varit otrogen och att han fortfarande vill leva tillsammans med mig just precis nu hade det ju startat en kris hos mig och ansvaret i om relationen ska fortsätta ligger helt plötsligt på mig. Det är jag som kommer få dåligt självförtroende, tvivla på mig själv, fundera om jag duger? Det är jag som kommer ha tillitsproblem och det är jag som måste ta beslutet att avsluta relationen eller inte. Det är därför det är själviskt att berätta om det i vissa lägen, enligt mig. Mitt liv går bra och jag och min partner är på en bra plats i livet, vi har planerat en framtid tillsammans och varit ett par relativt länge. Om han då skulle komma in till mig nu och lägga bomben att han varit otrogen då ligger helt plötsligt problemet i mitt knä, ett problem som jag inte har gjort något för att skapa! Nej, då kan han lika gärna gå med den ångesten och skuldkänslan, och skämmas medans jag får leva på mitt liv lyckligt ovetandes.

   Hur sjukt ointressant folks graviditeter är, och hur sjukt tröttsamt det är att läsa om föräldrar som tycker synd om sig själva för helt normala saker. Har fått mig att tänka på att inte orera om att jag är trött, har ont i huvudet och liknande till andra personer.

   Jag är less på uppenbara frågor, alltså där man fattar att personen vet svaret själv men hoppas så innerligt att andra ska tycka olika ?

   Att det är en grej att snacka om hur jobbigt allt som har med barn är att göra. Graviditeten sög, barnet är jobbigt, mannen vill vara med sina vänner en lördag kväll men borde vara hemma och stirra på bebisen och städa maniskt…
   Var tvungen att fråga min mamma om hon upplevde det såhär. Hon sa nej, inte ens i närheten. Antar att alla upplever allt olika.

  Fick bra hjälp igår angående hudvård. Nu är jag på’t igen!
  Detta har jag kommit fram till, låter det bra? Jag har normal hy och vill jobba med fina linjer.
  Ansiktstvätt, dagkräm och nattkräm från CeraVe.
  The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG (varje dag)
  The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion (typ två gånger vecka kvällstid)
  The Ordinary Azel. Acid Suspension 10%, 30 ML (typ två gånger vecka kvällstid)
  La Roche-Posay Toleriane Ultra Eye Ögonkräm (varje dag)
  EVY Daily UV Face Mousse SPF 30 (varje morgon)

  Sen såklar vänja in huden, ej använda retonoiden varje dag osv.

   Ja låter bra ?
   Kan även tipsa om att kolla in Paulas Choice på Skincity om du vill utöka din rutin med serum eller toners. Deras toner som heter skin balance med niacinamid är bra?

    Tack snälla för svar!
    Kollat in Paulas Choice men kör på budget.

     Förstår det? kan tipsa om svenska märket L300 som just släppt en serie med C-vitamin. Finns på typ alla apotek ?

  Vill bara dela med mig av att jag nyligen har adopterat en hund från Spanien ? Trodde aldrig jag skulle våga ha hund igen då jag knappt kommit över min förra hund som blev 14 år. Men så dök han upp i Instagram flödet och kändes så himla rätt. Nu ska jag bara orka vänta till början av januari tills han flygs hit ? Någon mer här som adopterat hund?

   Japp! Från Spanien också. Hon blev 17.

   Skulle aldrig adoptera hund från utlandet när det finns så många ”svenska” hundar som väntar på nya hem.

    Starkt svar

    Ja, en massa kamphundsblandningar och hundar med beteendeproblem. Vem vill inte ha en sån, de pasar ju för alla som vill ha en hund!

     Syftar du på min spanska hund nu? Han har varken ”kamphundsblandning” i sig eller beteendeproblem.

      Öö, nej. Om du lär dig läsa så ser du att jag svarat på kommentaren som anonym kl. 20.56 skrivit.

       Eftersom mina egna kommentarer inte hamnar under de som jag svarat, så vore det ju inte konstigt om även din hamnat fel ? Därför jag frågade. chilla ner ❤️

    Har länge letat svenska hundar ifrån seriösa organisationer, men faktiskt inte funnit någon som fungerar med yngre barn och katter. Alla jag funnit på tex hundstallet kunde inte leva med katt eller så behövde barnen vara tonåringar. Inte funnit en enda hund från hundstallet som fungerar med små barn. Så för oss stod det mellan hunden från SOS animals eller kennel. Och det kändes så dumt att skaffa hund från kennel när de redan finns hundar som behöver hem.

   Min faster adopterade från Spanien, världens snällaste finaste hund!

   ??

    ☝till alla som adopterar hundar/katter.

   Nej tack hoppas du gör genom ett seriöst ställe, pga alla dessa adoptioner riskerar vi att få in parasiter och skit.

    Precis, syrran som är veterinär har varnat för exakt detta!

    Ja jag adopterar självklart genom en seriös hjälporganisation som vaccinerat hunden och gör alla nödvändiga tester hos veterinär.

  Tycker ni att använda ordet ”ras” är problematiskt? Jag ser det ofta på t.ex. Tiktok, där olika användare pratar om att de hör till en viss ras, vem som inte hör till rasen osv. Ras är ju inte ens ett vetenskapligt koncept (eller ja, en social konstruktion, så kan i princip användas i vetenskaplig kontext), utan snarare något som uppstod inom kolonialismen som ett sätt att legitimera landserövring.

   Det finns bara en ”ras” människorasen.

    Håller inte med.
    Ras för mig är inget negativt.
    Jag är själv mixad men för mig är det självklart att det finns olika raser.

    Men efter 40-talet kanske man kallar det folkslag?

     Svenskan använder etnicitet. Ras är vanligare i USA.

    Snark på den. Du är vit, eller hur?

     Sannolikheten, på en svensk blogg, är väl ganska hög?

   Det stämmer ju inte att det inte är vetenskapligt. Finns ju bevis nu för raser. Eller snarare underarter av en och samma art. Lyssna på Harvards genetiska forskning så får ni höra att vi visst tillhör något som skulle kunna kallas olika ”raser”. Vet inte hur relevant det är att dela upp oss dock? Skulle vara i forskningssyften då?

  Postade visst i fel öppet spår innan ? Någon som vet om referenstagning brukar betyda att man får jobbet? Eller är det vanligt att en rekryterare kontaktar referenser för flera kandidater?

   Verkar omständigt att ta referenser för fler än en kandidat (slutkandidaten som man vill anställa). Om du redan haft intervju(er?) alltså.

    Ja, gjort alla intervjuer, tester och ett arbetsprov! ?

   Det har tyvärr blivit vanligt den senare tiden att rekryterare gör det. Fe använder det som ett sållningsverktyg vilket är helt felaktigt att göra.

    Varför är det felaktigt? Trodde det var hel grejen?

     I processen så tas referenser för att säkerställa valet, enkelt uttryckt det är det sista steget inför anställning. En referenstagning som utförs väl tar sin lilla tid, det är tid som tidigare arbetsgivare får avsätta från ordinarie arbetstid, vilket kan bli problematiskt om flertalet rekryterare vill få tid för intervju. Dessutom så finns risken att tidigare ag ledsnar och vill inte ställa upp. Så denna lilla trend som verkar ha startat bland vissa rekryterare och ej pa-utbildade chefer är inte till gagn för den som söker arbete, tyvärr tvärtom.

      Jaha ok! Tack för svar, det visste jag inte. Verkar som sagt vanligt nu för tiden att det görs på flera kandidater.

       Frågar man inte så får man heller inget veta. 🙂

   Kanske att man är en av ett fåtal kvar iaf

   För mig har jag vid referenstagning varit ensam kvar ett par gånger, och två kvar ett par gånger. Blev lagom sur den gången de tog referenser och ändå valde någon annan.

  Varför finns det inga kommentarer på kl 18-inlägget?

   Hann bara se lite snabbt men tror att folk spekulerade med namn osv.

   Väldigt enkelt att hitta vem den åtalade är

  Håll med mig om att det är allt utom härligt att bli bjuden på något som ett barn bakat. Usch. Eller när man är på kalas och något barn petar in fingret i tårtan ??

   Håller så med dig:)

    Skönt! Tips till alla föräldrar, sluta låt barnen baka till gäster!!

     Ja! Ofta är barnet eller föräldrarna snabba med att påpeka att det är barnet som har bakat. Jag säger då något snällt till barnet men tänker i mitt huvud att jag ska undvika att ta av just det:)

   Självklart.

   Eller där vuxna petar på allt. Uuusch

    Haha aldrig varit med om det faktiskt.

     Såg en snubbe när jag handla som klämde på hälften av päronen innan han tog ett och gick vidare hehe.

      Tar du första du ser och går?

     Va är det sant? ? Tycker vuxna är så sjukt ohygieniska. Slickar på fingrar, petar på allt. Inte som barn, men ändå.

     Finns ju anledning till att ”tvätta händerna” är en restriktion ?

    Eller lunchrummet på jobbet och kollegor man känner väl. – Jag tar en pomfritt av dej, och bara tar en innan jag hunnit reagera. Jag har lite bacillskräck och ätstörning så mer än en gång har maten åkt direkt i soporna efter det.
    Varför är det okej att göra så? Och det verkar bara gälla just pomfritt.
    Funderar ofta på att ”hämnas” genom att – Jag tar några spagettin av dej, och gräva runt i tallriken.
    Vuxna är lika äckliga som snorpetande småbarn. Fööy!

     Hahaha förlåt men hade velat se det. För övrigt vem fan tar mat från någons tallrik om det inte är nån som man har det beteendet med typ bästa bästa vän eller partner.

      JOEY DOESN’T SHARE FOOD

     Vilken av dom? Funderar isåfall påyrkesutbildningen för ca 50.000. Inga småkurser alltså 🙂

   Hahaha chokladbollar på barnkalas där bsrnen rullat dom själva. ? skulle knappt äta mina egna barns chokladbollar. HAHAHAHA usch

   Förstår inte problemet? Tvättar inte andras barn händerna? Saknar de bra hygien?