Lady Dahmers kärleksförklaring till sin vän Fayme

När man profilerat sig på ett visst sätt, särskilt som offentlig person, så är det nog inte helt lätt att ändra.
Det är det ju inte heller i det ”vanliga livet” där människor runt en redan har sin bestämda åsikt om vem man är, vad man tycker och vad man gör, men säkerligen inte i närheten av den uppförsbacke som offentliga personer har.

Gillar inte folk förändringar?
Varför skulle man inte gilla en gladare och kanske lite mer flamsig Lady Dahmer?
Är det för att man själv kanske är lite av en buttergök och att man gärna vill vara det tillsammans med henne?
Jag kan tänka mig att den här förändringen på riktigt stuckit i ögonen på de som suttit och morrat tillsammans med henne. Man vill ha kvar sin”morrkompis” Lady Dahmer, för utan henne så är man ju bara en surtant som muttrar på nätet.
Ingen att ”tycka samma som Lady Dahmer” med.

Morr morr.

115 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men alltså kan vi diskutera mera Kenza igen? Vad är det som händer?! Hemsidan och den röda rullande bannern och att flaskorna ju ser ut som såna som står i duschen på ett lågprishotell? Och inte ett enda inlägg om detta på Kenzas insta (bara i stories). Hela konceptet och affärsidén känns ihopkraffsat på en kvart och känns inte alls trovärdigt någonstans?! Undrar om de sålt mycket sen släppet? Vad tror ni?

      Tror de har sålt tre flaskor- Kenza har köpt en, Alex en och sen Kenzas kompis Klara har nog också köpt en. Gissar på konkurs om innan 2022 är över.

      Vilket tjöttty!!!!!!

      Fast vad finns det mer att diskutera? Helt klart verkar folk är inne inte tycka om konceptet, flaskorna (och vissa tycker inte om Kenza heller så de är automatiskt negativa). Vad ska skrivas mer? Vi får väl se hur det går för dem, och det finns säkert mer att diskutera längre fram beroende på hur det gått.

      Tycker det är sjukt att de är så dyra. Hade absolut kunnat testa för ett rimligare pris.

      Silver och rött. Två färger som enligt forskning ska trigga igång köpbehovet och därför så många använder dessa färger för sina produkter.

      Tycker ändå att det var kul att deras produkter var lite innovativa i alla fall. Till skillnad från andra influencer-märken. Jag har iaf inte sett det förr.

    Hon måste väl få förändras som andra människor gör. ?‍♀️ Folk blir fan aldrig nöjda.

      Rebecak: Men det är inte märkligt alls. Folk har följt henne av en anledning: ett varumärke med kroppspositivism och en säker plats för folk utanför normkroppen. Så är det inte längre. Och hennes utveckling? Nja, samma LD, nu passar annat att marknadsföras.

        Då avföljer man väl bara och börjar följa någon annan som passar en istället för att gorma om att den man följt innan inte får förändras?

        Så du vill alltså att hon ska vara olycklig? Är det inte bättre att ha en förebild som MÅR BRA? Konstigtaste debaten att ha.

          Fast hon har väl själv valt att gå hemma å göra nada. Man blir ju bitter av sånt. Nu har hon börjat upptäcka livet och blivit glad! Det är det folk ska göra. De ska göra saker å inte sitta hemma framför datorn å va bittra. Då blir det liksom inte bra

            Hon har inte ”valt” att göra nada.. till och med jag som inte varit en ivrig följare vet ju om att hon har svårigheter med sitt psykiska mående. Ångest och annat. Önskar inte någon att leva med det.

              Hade du följt henne hade du vetat att numera har hon ändrat narrativet helt. Numera heter det att hon var hemma med barnen för att möjliggöra makens karriär. Du har rätt i att hon förr åberopade social fobi som orsaken till att hon inte arbetade, men sedan Oskar blev rik har hon skrivit att han blev det tack vare deras uppdelning mellan sig: han arbetade och hon skötte marktjänsten.

                Man kan inte kombinera menar du? LD har jobbat på förskola i flera år, det var där hon upptäckte sitt intresse för genus och feminism bland annat. När hon fick barn valde hon att stanna hemma och upptäckte att hon kunde tjäna pengar på att blogga vilket passade hennes diagnoser och familjelivet bättre . Hon har skrivit om detta så många gånger genom åren. DETTA vet man om man följt henne länge. Hade hon jobbat heltid så hade Oskar inte kunnat jobba som han gjort.

                  Varför inte? Förskola existerar och i mina kretsar är det norm att båda jobbar heltid. Han jobbade ju dessutom med sina egna bröder. Min man har gjort karriär med både sena kvällar och utlandsresor SAMTIDIGT som jag har gjort karriär, och barnen var inte på förskola längre dagar än andra barn. Man kan jobba båda, så gör faktiskt de flesta i Sverige.

                    LD har skrivit många gånger att hon inte vill ha barnen på förskola för länge eller för tidigt. Och hade hon fått jobba heltid eller 75% som kvinnor generellt gör så deras män ska få klättra på stegen så hade hon ju fortfarande fått ta alla kvällar och helger som han jobbat över dvs möjliggjort för honom att bygga en karriär.

                    Vad har hans bröder med saken att göra? Menar du att han kunnat slappa då?

                      Ja, om du har jobbat med familjemedlemmar någon gång så vet du att relationerna till ett syskon på jobbet inte är som en random chef.

                      Så du menar att Avalanche sysslar med nepotism? Allvarliga anklagelser.

                      Det är ingen allvarlig anklagelse eller nepotism, det var ju ett familjeföretag likt många andra, inte någon myndighet.

                      Jo men vad menar du då? Att han inte behövde jobba så hårt eftersom att det var ett familjeföretag? Eller vad är relevansen? Har du nån insikt i spelbranschen och vet hur det funkar där? Kan man komma in lite när man vill?

                    Stackars barn som går gå så långa dagar på förskola. Att andra också gör det är inget försvar. Varför skaffa barn när karriär är prio 1?

                      Menar du att bara mångmiljonärer som inte behöver arbeta för att försörja sig och de sina (som vi vanliga dödliga måste) bör skaffa barn?

                      Jag gör karriär och mina barn går mellan 08:30 – 16 ish. Tror du att de lider?

                    Ja jag har insikt i spelbranschen eftersom flera spelföretag är mina kunder. Distansarbete är extremt vanligt och särskilt om man har småbarn.

                Får man slippa jobba när man har social fobi? Fasiken att ingen sagt det till mig. Själv har jag kämpat på med heltidsjobb i 15 år.

                  Man får väl slippa jobba om man vill och har möjligheten oavsett diagnos. Gift dig med någon som vill försörja familjen?

                  Jag är hemma med våra barn medan mannen jobbar och det är underbart.

                    Hur tänker du kring din egen sjukförsäkring, pension, framtida yrkesliv om det skulle ta slut mellan dig och din man, när barnen blir större och klarar sig själva, eller om något skulle hända din man så att han inte kan arbeta? Min man tjänar också bra men jag har valt att arbeta deltid och vidareutbilda mig, jag anser det som del av min selfcare då jag även tycker om att göra ”hjärngympa” (är en tönt som älskar att få bra betyg ?) och ha ett sammanhang utanför hemmet. Vilket jag också tror är bra för barnen att se, att mamma jobbar. Mina barn blir inte försummade på något vis då min man kan jobba på distans, vi tar hand om våra barn tillsammans och jag får en gratis utbildning (har räknat ut vad jag tjänat på det i bara det att slippa ta studielån). Jag tycker det livet är underbart. Jag tror inte heller att barn på något vis far illa av att gå på förskola 8-17. Finns inga studier som visar på det heller. Alla gör väl som de vill och vad som passar just sin familj bäst. Jag är bara nyfiken på hur man tänker på framtiden när man avstår från att arbeta?

        Vad marknadsför hon nu? Och har man följt LD så har man också följt henne genom genus, feminism, kroppspositivism, antirasism, transfrågor och mycket mycket mer. Varför skulle hon inte kunna fortsätta förändras och utvecklas som en normal människa? Hon är inte ett varumärke, det är nånting som andra lägger på henne när hon skriver om ämnen hon brinner för.

        På vilket sätt sprider hon inte kroppspositivism nu? På vilket sätt är inte hennes plattform en säker plats för folk utanför kroppsnormen?
        Låter ju helt sinnessjukt att du enbart värderar människor utifrån deras vikt, det går ju stick i stäv mot vad kroppspositivism är.

          Dessutom är hon fortfarande väldigt överviktig så hon passar nog in där. Eller finns det en BMI-gräns?

            Grejen är att LD har skrivit spaltmeter om att det i princip är omöjligt att gå ner i vikt. ”Banta” etc. Och så – voilà – så har hon tappat massor i vikt. Det som inte var möjligt ??‍♀️. Så om allt LD sagt genom åren stämmer så kommer hon inom kort lida av fetma igen. Övervikt är det många som har. BMI över 25 hade jag senast för ca 20 år sedan trots att jag har ca storlek 40 och är 1,65 och väger ca 70 kg.

              Ja det är ju ingenting som LDhar hittat på utan information de flesta vet vid det här laget. Ja oddsen för att hon går upp igen är höga, men du vet lika bra som hon och alla andra att det finns undantag. 5% för att vara exakt. Fem procent lyckas faktiskt behålla sin nya vikt efter de gått ner. LD har aldrig påstått att det inte finns en enda människa på jorden som kan gå ner i vikt och behålla det. Det är en tolkning du dragit ur arslet.
              Att hon gått ner bevisar inte att faktan hon delat med sig av är fel. Det bevisar faktiskt ingenting.

                Ja för att de övriga 95% återgår till sina gamla vanor. Finns ingen som kan hålla sig till sitt dagliga kaloribehov och träna och gå upp i vikt. Det är bara vad tjocka säger sig själva för att slippa ta tag i sina problem.

                  Funkar inte så. Det handlar om att metabolismen sänks och att de som bantat blir tvungna att fortsätta äta på ett kaloriunderskott. Googla. Det finns hur mycket information om detta som helst.

                    Fel fel fel. De äter lika mycket som andra smala, dvs rätt lite eftersom små kroppar drar lite energi.

                    Haha är du seriös nu!? Det är klart du måste sänka dina ”maintenace” kalorier när du blir mindre? En person på 100 kg behöver mer mat än en på 65 kilo. Problemet är att folk tror de kan äta lika mkt när de väger 100 som när de väger 65 vilket är fel

                      Ja så slutsatsen är att du måste hålla igång en hälsosam livsstil och inte gå tillbaka till pasta och mackor och ingen träning. Vad är det som är så svårt att fatta? Metabolismen återgår till sitt gamla läge efter tre månader, under den tiden bör man hålla ett litet underskott. Man kan då säg på 170 cm och 70 kg äta ca 1700 och gå ner k vikt. Vet du hur mycket NYTTIG mat man får för det? Ingen svälter sig på 1700 kcal om man nu inte äter såklart hamburgare pizza varje dag och då såklart svälter pga hur energirik maten är. Jag gick ner i vikt för 10 år sedan och har inte gått upp ett gram. Jag tränar 4 dagar i veckan rätt lugnt tempo men äter nyttigt, sällan socker och pasta osv. Du KAN OMÖJLIGT gå upp i vikt om du säg äter 1800 kalorier och rör på dig, du är du ett biologiskt unikum som fortfarande inte påträffats. Problemet är att feta ofta underskattar vad de äter, de tror att ”en klick creme fraiche är väl inget” och så tror de om en massa mat. Så skippa ditt skitsnack.

                      Svälter gör man om man befinner sig i kaloriunderskott. Svält har inget med mängden mat att göra. Du kan trycka i dig femton kilo gurka tills magen spricker, men din kropp kommer ändå svälta. Så nyttigt onyttigt är skitsamma om du äter inom ramen för energibehovet.

                    Och den forskningen du pratar om visst att metabolismen sänks i Max tre månader sen är den tillbaka MEN det handlar aldrig om att den stannar på kaloriunderskott, utan den går tillbaka men såklart kan inte man äta lika mkt som när man var tjock. Du är 10000% tjock kurre för fan vad patetisk du är med dina stackars försök att försaka intala dig själv att ngt inte går pga du är lat.

                      Jag fattar inte heller hur någon kan tro att människor efter viktnedgång på något mirakulöst sätt överlever på färre kalorier än andra. Då skulle världssvälten vara löst: låt alla gå på strikt diet, efter det sänks metabolismen och man behöver knappt äta!
                      Fattar inte hur någon kan tro detta.
                      Det är ju kaloribehovet som minskar när kroppen minskar, såklart kan man inte väga 50 och äta som när man vägde 70.

                    Det här är såna patetiska tjockisar som tror 1600 kalorier om dagen är svält ?

                      För en person med dagsbehov 2200 kcal om dagen så är det svält ja. Frågar du vilken kunnig som helst så säger de att du Max ska minska 200-300 kalorier om du vill ha någorsolunda stabil viktnedgång. För mkt och kroppen går in i stress o börjar hushålla med fettet.

            ”väldigt överviktig”? Tycker jag inte!

    Folk är i allmänhet livrädda för förändringar men som hon skriver, inget är statiskt. Det blir så löjligt, i.o.m. denna tidsålder då allting kan spåras online, att folk verkar glömma att tiden fortfarande går. Ja, jag kanske skrev på facebook för 10 år sedan att jag hatar män och lightläsk men nu har jag en fantastisk man jag älskar och älskar pepsi max nästan lika mycket.

    Älskar Fayme. Jordnära och gör sig inte till.

    Det var fint skrivet! Önskar jag hade en kompis som Fayme i mitt liv

    Jag tyckte om L.D förr och jag tycker om henne nu. Bara för att en människa öppnar upp för andra saker i livet betyder det ju inte att hen ändrar sina åsikter, hade hon gjort det hade jag reagerat annorlunda. Lite trams är bara roligt, det betyder ju att det är en normal människa bakom dessa åsikter och ger dem mer tyngd enl mig eftersom människan även anammar sitt egna mående. L.D och Fayme är dessutom väldigt roliga tillsammans även för andra.

      Fin kommentar! ?

    Tror faktiskt att hennes glada, flamsiga sida provocerar noll. Det är säkerligen det faktum att det är mindre av LD att älska nu. På alla plan. Vilket har en viss falsk klang.

      Ok så du gillade bara LD för hennes vikt?

    Varför slutade de med sin podd? Följer varken Fayme eller Natasja på insta.

      Gör de inte ens mordpodden längre?

      LD tappar alltid lusten efter ett tag, Fayme försöker lite att hålla igång poddandet men det går inte jättebra.

        Hur håller Fayme igång poddandet på egen hand? De har en mordpodd som kommer ut regelbundet.

          Regelbundet?

            Ja regelbundet. Jag är Patreon och får två avsnitt i månaden.

              Fortfarande?

                Ja?

    Jag tror faktiskt inte att det handlar om missundsamhet utan mer om att man kanske känt sig lite lurad. Många såg upp till henne och när det hon säger och kritiserar andra för går tvärs emot vad hon själv gör så blir det svårt.

      Har följt LD länge, stör mig ibland och gillar ibland, men kan ju inte ha undgått ngn hur dåligt hon mått. Minns att hon började varje dag med en Treo, hade värk i kroppen när hon vaknade, allmän håglöshet, inte fått saker ur händerna osv. Helt klart inget avundsvärt mående så himla glad att hon mår bättre. Kost och träning är viktiga delar i måendet.

        och naturligt, man SKA ta hand om sin kropp.

        Kanske ännu mer viktigt med psykisk hälsa, något som LD verkar visa på i denna fina hyllning till Fayme. Hälsa är så mycket mer än enbart kost, träning och gå ner i vikt.

          Precis DET hon har predikat i alla år också under kroppspositivismen. Att hälsa handlar om mer än kilon. Tycker det är fantastiskt att hon anammar den livsstil som hon själv förespråkat även fast vissa blir provocerade av att hon tar sin hälsa på allvar. Att predika rätten att se som människa även om man är ohälsosam är inte en motsägelse till att ta hand om sig själv. Hon säger ju bara att alla, oavsett, ska bemötas med samma respekt. Hon har ju aldrig sagt att man SKA sitta på soffan och trycka chips. Bara att man får om man vill det.

            Detta! Önskar att den här kommentaren kunde pinnas i alla diskussioner runt LD

      Exakt vad är det du känner dig lurad av?

    Hatar hon fortfarande män? Lever hon fortfarande på sin man?

      Hatar hon män? Alla män? ?

      De verkar bo varannan vecka i huset och hennes man har synts till på Tinder

        Va!? Hur vet du det?

          Har ju skrivits här flera gånger att folk får upp honom på Tinder, det är väl rätt länge sedan nu som det ”upptäcktes”.

            Kanske ska vara tydliga med att en anonym person i bloggbevaknings kommentarsfält påstod detta.

              Min syster fick upp honom på Tinder så det är helt sant.

      Lever han fortfarande på att hon sköter allt så han bara behöver jobba, skita och sova?

        De lever väl inte ihop alls, de har varannan vecka.

    Gillade hur LD skriver här och jag är inget fan av henne annars. Alls. Men livet är ju så där. Det man inte hörsammat under några år kommer till slut ut med kraft.

    Gervide, har du slutat publicera vinnarna till julkalender?

    LD blockade mig för flera år sen , när jag inte höll med henne i något hon sa.
    Jag är fortfarande blockad?
    Långsint.

      Hon kanske inte går in och avblockar

    Önskar att jag hade någon sån i mitt liv också.

    Jag har alltid gillat henne och är genuint glad för hennes skull, för att hon mår så bra och är så glad (eller iallafall mer än tidigare). Tror definitivt att det är endast buttra olyckliga människor som själva känner att de ”fastnat” i livet som inte kan vara glada för andras utveckling och välmående, riktigt osmickrande egenskap som jag tyvärr kan känna igen mig i alltför väl men försöker dels hålla för mig själv och dels försöker sluta upp med. Har verkligen kämpat med den frågan de sista åren, att andras lycka och framgång inte betyder att jag är mer misslyckad på nåt sätt, utan istället tänka KUL för dom och sen släppa typ.. Men om man ska sitta och va sur på nån för att de mår BÄTTRE ÄN PÅ LÄNGE och typ fått livsgnistan tillbaka? Nejmen skärp er stackars människor, ta lite eget ansvar vetja! Det är varken Lds eller någon annans fel att du känner dig miserabel och ingen annans olycka kommer göra dig lycklig, såtillvida du inte är en psykopat dårå..

    Rent generellt verkar en överviktig kvinna som gillar sitt utseende provokativt. Och har hon god hälsa i övrigt god då jävlar. Vänta du, du är typ död om ett år. Det här går aldrig bra.

    Det märks väldigt väl att uppoffringen med träning och kost gör vissa människor sura. Kvinnor ska vilja ha BMI 25 som högst, annars har hon mentala problem. Har tjockisen sen en snygg man ???

      God hälsa och övervikt är inte korrelerade

        Normalvikt och god hälsa är inte heller korrelerade. Inte heller dålig hälsa och övervikt.

    Unpopular opinion kanske men jag tycker JK Rowling har rätt när hon påpekar att det inte är rätt att en man som våldtar kan vända på en fem öring och hävda att han ”nu identifierar sig som kvinna” utan någon som helst utredning, officiellt byte av kön, etc, utan bara hans ord, och att hans våldtäkt blir bokförd i statistiken som att en kvinna har våldtagit en annan kvinna.

    Brittisk lagstiftning är på väg att göra det alltför enkelt för män kalla sig för kvinna utan att se över eventuella konsekvenser för biologiska kvinnor i miljöer som ska skydda kvinnor från män.

      Men herregud, hur ofta tror du det händer?

        Vi har ju han som mördade och styckade flickvännen i Boden, han sitter ju inne och har bytt kön och vill flyttas eller har flyttats till kvinnofängelse. Härligt för andra kvinnor att sitta med en transperson som mördat och styckat en kvinna.

          FYI så är hon fri sen något år. Vet ej om hon hann sitta i något kvinnofängelse.

          Det sitter nog en och annan ciskvinna på anstalterna i landet som begått minst lika våldsamma brott. Tror inte finkan är speciellt härlig för nån kvinna.

            Viss skillnad i fysik dock på en som lever som man i 30 år och en ciskvinna.

          Jonna Henningsson mördade och styckade en kvinna, hon sitter med andra kvinnor. Förstår inte riktigt varför Bodenmordet skulle vara så mycket värre ur ett perspektiv för en medfånge. Det är ju inte så att dom är ensamma om att ha gjort vidriga brott.

            För att manliga kroppar har större våldspotential

        I en delstat varnar nu polisen för ett mönster där pedofiler som haffats plötsligt påstår att de är kvinnor och kräver kvinnofängelser, där de ej behöver riskera våld eller mordförsök från andra interner.

          Fast där är ju problemet att fängelserna inte bryr sig om att beskydda fångarna från att bli utsatta för våld. Och nej, jag tycker inte att fångar förtjänar att bli utsatta för våld eller mördas, inte ens pedofiler.

        https://www.google.de/amp/s/www.dailymail.co.uk/news/article-7230755/amp/One-50-male-prisoners-identify-female.html
        Det har alltså redan hänt i England- 1 av 50 män identifierar sig som ”kvinnor” – fyra gånger högre än den generella populationen. Tillåts själv-identifiering blir statistiken om våldsbrott/sexualbrott oanvändbar pga felaktig, korrekt statistik är otroligt viktigt för att bedriva feministiskt arbete.

      Inser du själv hur du låter? Din åsikt är impopulär för att den är vidrig.

        Varför är den vidrig? Normala transpersoner borde ju också ha ett intresse av att våldsamma män inte utnyttjar systemet och transpersoners utsatthet. Hela grejen är ju att dessa män inte är trans utan bara utnyttjar lagstiftning för egen vinning.

        Inte särskilt oväntat att Ano Nym inte hade något bra svar på det…

    Jag är glad för LD:s skull, hon verkar må så mycket bättre nu, både fysiskt och psykiskt! 🙂 Hon har ingen skyldighet att fortsätta med sin aktivism på samma sätt som tidigare.

    Kritiken mot LD stör mig då folk verkar se henne som en produkt. ”Hon har marknadsfört sig som…” och så plötsligt har hon ingen rätt att ändra riktning i livet! Helt galet. LD är en levande människa med känslor och tankar, hon är inte en produkt eller en robot. Jag är jätteglad för den förändring hon gjort och den draghjälp hon fått från denna vän. Man ser glädje i hennes ögon igen och det är fint.

    Viktsnacket är bara tramsigt. LD har knappast hetsbantat sig ner med 200-kcal-pulver och gått ner 45 kg på ett år! Däremot fluktuerar väl många av oss lite i vikt? När en närstående gick bort för några år sedan blev jag väldigt ledsen och gick ner nästan 10 kg på kort tid. Blev riktigt äcklad av de som gav mig komplimanger och tyckte jag såg ”fräsch ut” nu när jag hade ”bantat”, trots att viktnedgången hade nada att göra med en önskan om att gå ner i vikt. Vikten kan ändras p.g.a. sådant som skilsmässa, få barn, sorg, psykiska besvär, träning/motion, ja allt möjligt i livet! Inget konstigt. Vore hemskt sorgligt om LD kände hon måste väga en viss vikt för att tillfredställa sina följare.

      Det har ju inte med vikten att göra utan med hennes tidigare retorik. Hon har alltid sagt att viktnedgång utan svält är omöjligt, nu beskriver hon sin viktnedgång som jättelätt tack vare periodisk fasta och träning. Vi som tidigare påpekade att träning och färre kalorieri inte innebär svält blev åthutade.
      Hon har också alltid sagt att alla kroppar strävar efter att återgå till sin tidigare övervikt, nu hävdar hon att hennes kropp vill återgå till hur smal hon var som ung. De flesta är ju smalare som unga så hela hennes resonemang krockar med sig självt.

        När har hon skrivit att hennes kropp strävar efter att bli smal igen? Jag läste att hon _spekulerade_ dvs frågade om om hennes tidigare smalhet gjorde det lättare men inte att det var så. Detta för att en kropp som varit överviktig en kortare tid har lättare att återgå än den som varit överviktig en lång tid. Det är så intressant att så många förvanskar allt hon skriver så det ska passa deras agg.

        Ja men hon trodde väl genuint att hon inte skulle kunna gå ner i vikt om hon inte hetsbantade, och sedan upptäckte hon att andra livsstilsförändringar visst orsakar lite viktnedgång? Människor förändras, lär sig nytt, börjar leva annorlunda… Och igen, hon väger liksom inte 50 kg idag utan vad jag sett så rör det sig om en långsam viktnedgång över tid. Uppfattar också precis som Kurre att hon menat att eftersom hon under många år som ung var väldigt smal så är hennes kropp troligtvis inte helt obekant för den kroppsformen, en spekulation och gissning helt enkelt.

          Eller så är det så enkelt som många försökte förklara för henne, fler kalorier ut än in = viktnedgång

            Det är väl precis det hon också sagt? Att kaloriunderskott är det enda som funkar? Och att en person med fyrtio kilos övervikt behöver leva i kaloriunderskott en längre tid. Vilket dessutom till slut gör att kroppen går in i stressläge och sänker sin metabolism vilket i sin tur innebär att kroppen slutar tappa vikt och når en platå. Och sen när man inte orkar vara hungrig längre och börjar äta så går kroppen upp eftersom att ämnesomsättningen är lägre och den kräver mindre kalorier för att lägga på sig igen. Det är inte så enkelt som smala människor försöker få det till.

              Ämnesomsättningen är inte lägre, det är vikten som är lägre och kroppen kräver därför mindre energi för att hålla vikten. Men fortfarande lika mycket som en annan person med samma vikt och muskelbyggnad.
              Det är ju vanor det hela kokar ner till. Hon har skaffat nya vanor och det ger resultat, medan hon förr var direkt otrevlig mot alla som vågade yttra att förändrade vanor leder till hållbar viktnedgång. Nu är det hon själv som peppar folk till att förändra sina vanor.

                https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2016/08/darfor-ar-det-sa-svart-att-ga-ner-i-vikt/

                Ja energibehovet sjunker absolut med mindre vikt. Men även ämnesomsättningen. Vilket gör att viktnedgång är otroligt svårt.

                  Studien i artikeln du länkar till har motbevisats, det är fel att man får lägre ämnesomsättning av viktnedgång. Det är under en kort tid, sedan återgår den till det normala.

                Och när har hon peppat nåt att förändra sina vanor? Att hon säger till folk att ha roligt och inte låta kroppen hindra? Sånt har hon skrivit förr.

                  Hon peppar folk att börja träna, vad är det att försöka förneka??? Det är väl toppen?

                    Vilket inlägg peppar hon folk att träna menar du? Eller du kanske menar de som skriver ”åh jag vill också träna kampsport” och hon svarar ”ja gör det så kul!!!!” Om det är träninghets så är ribban jävligt låg.

              Är det bara jag som blandar ihop Katt och Kurre här inne? Jävlar vad båda de två är insatta i LDs liv och vad hon sagt och gjort genom åren.

    Älskar deras duo.
    Hon är människa som alla andra. Som förändras och utvecklas. Tycker att hon är fantastisk på alla sätt. Och jag tycker att det är orimligt att folk klagar på att hon är glad och flamsig. Det är ju det bästa i livet liksom!? Och glädjen smittar verkligen!

      Absolut inte! Nu tappar hon ju all trovärdighet! Har inte hon påstått att hon lider av psykisk ohälsa/depression? Då kan man inte skratta och vara glad juuuuu. Har hon inte social ångest? Men ändå har hon vänner???!!1 va vavavava? HYCKLARE JAG KÄNNER MIG LURAD!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.