Anitha Clemence i ny podd om kvinnohälsa

Tidigare har vi sett – eller egentligen hört – Anitha Clemence – i podden ”Lillelördag” som hon har tillsammans med Ann Söderlund.
Det är en riktig trotjänare som är uppe på över 300 avsnitt, och nu offentliggör Anitha sitt nästa projekt.
Hon kommer podda tillsammans med ”Her care” i projektet ”Kvinnohälsa under livet”. ”Her care” presenterar sig som en kvinnohälsoklinik med helhetssyn och har 20 000 följare på Instagram.

Vad tror ni om det här nya projektet?
Flipp eller flopp?

106 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan inte Anitha starta en podd om hur man bildar sig? Nej, nu kom jag på, inte riktigt rätt person att göra det.

   Ämnet känns verkligen viktigt för mig som kvinna över 40, men tyvärr, Anitha har tidigare visat vad hon egentligen går för så denna podd går tokbort. Så otroligt ocharmig och falsk människa.

  Läs gärna på lite om företaget. Kapitalism at its finast. Ska tjäna pengar på att profilera som som vård för kvinnor men går egentligen bara ut på att tjäna pengar, dvs våra skattepengar. Deras sk näringsterapeuter är tex inte ens dietister. De tar betalt för provtagningar som inte kostar i den konventionella vården osv.

   Vad är det för provtagningar som är gratis i vanliga vården och som de tar betalt för?

   Kliniken är inte skattefinansierad så tack och lov går inte någons skattepengar till detta ställe. De har lagt ut sin prislista som är väl saftig och ska du ha råd att vända dig till dem förutsätter det att du har en privat hälsoförsäkring. En del av personerna titulerar sig läkare utan leg. framför sig vilket får mig att undra om de har anställt även gamla hederliga kvacksalvare?
   Nej tror detta blir flopp för den vänder sig till en rätt smal målgrupp av kvinnor med pengar.

    Nej, eftersom att det är gratis att lyssna på podd så vänder den sig till personer som vill veta mer om biologi och ha gratis information. Sen vad du väljer att agera på är upp till dig.

     Nu svarade jag förvisso på en kommentar om kliniken. Fanns ingen syftning ens till podden.

   Mia Lundin är väl i stil med Vulverine och dr Sanna? En massa tokerier.

    Nej dom är skitbra. Du måste vara noggrann med att förstå vad du väljer att projicera och vad som är sant.

     ”Väljer att projicera” ?
     Jag tycker verkligen inte att Vulverine och dr Sanna är skitbra.

     ”Väljer att projicera?” Vad är det du försöker säga egentligen?

      Hon försöker skriva snömos och lyckas med det!

     Jag väljer att ”projicera” riktig kunskap och fakta baserad på vetenskap.

     Med andra ord, inte de två små filurerna du verkar dyrka

   Eller hjälpa människor, beroende på hur du väljer att se på det. Att de sen väljer att få lön för sitt arbete är inget nytt direkt. Heja heja till alla människor som bidrar till andras liv!

    Exakt allt de erbjuder finns i den konventionella vården också.

    Jobbar du på kliniken?

    Du menar hjälpa människor som har väldigt gott om pengar?

   Såg att de har sin klinik i Stocksund så tydligt vem som är målgrupp.

  Kommer absolut inte bidra till hennes inkomst, nej.

  Börjar hon bli fattig? Vi kanske kan starta en ”Hjälp Anitha”-kampanj.

  Känner samma. Men börjar dock tycka att ÖS är nästan lika tråkig eller störande. För många troll som har börjat härja här inne. Det är ofta kommentarer där folk vill trigga en. Vet ej om folk här inne har märkt det, men det är mycket utseende hets här inne.

  Så trött på allt tjat om hur synd det är om oss kvinnor, att vi inte får lära oss om våra kroppar (eller kanske alla de som gnäller skolkade från biologin, för jag som var i skolan fick lära mig om både klitoris och onani) och att ingen tar bild på oss när vi får barn…
  Inlägget om fotografering (tror det var hos Fayme) är så fullt av gnäll om att ingen minsann fotar mammor, och att de bara har bilder på barnen med pappan och gråt gråt klag klag gnäll.
  Och såklart alla män som är dumma och inte tar initiativ till bullbak och presentköp! Det är ju verkligen sådant som räknas i livet, att båda tar lika mycket initiativ till allt!
  Räknar ner 3, 2, 1 till alla kränkta kvinnor nu som bittert svarar ”tur för dig då att du har en man som tar ansvar men det är faktiskt inte så för alla!!!” Etc etc. Och så börjar klagokören igen.

   Tänkte inte klaga utan hålla med.

   Eller så kanske du får inse att alla har olika erfarenheter gällande exempelvis sexualkunskap?

    Ja visst är det så, men måste allt vinklas till att kvinnor är offer? Får alla killar lära sig om prostata och varicocele i skolan?
    Det har blivit normalt att det ska vara synd om kvinnor hela tiden i Sverige och jag är så oerhört trött på det!

     Det är nog din egna tolkning isåfall, att kvinnor skulle vara ”offer”?

      Nej jag tycker motsatsen, att svenska kvinnor idag definitivt inte är offer, därför stör jag mig något extremt på ”tycka synd om-mentaliteten” som många uttrycker.

       Fast man måste väl få påtala att sexualkunskapen har haft brister utan att du ska tolka det som gnäll och ”tyck-synd-om-mig”?

        Vilka ämnen har inte brister? Det är grundskolan vi pratar om!

         Så då ska man aldrig syfta till att förbättra något ämne? Bara acceptera brister?

          Grundskolan kan inte täcka precis allt. Den ger just en grund. Man får inte lära sig om hur man sköter eksem heller, inte hur hemorrojder behandlas och inte om djurvård, och inte amning och inte hur man byter däck på en bil eller talar kinesiska.

     Tycker du att kvinnohälsa tas på allvar? Jag är trettio och har inte fått lära mig vad som är normal mängd mens, normal mensvärk, när man kan och bör söka hjälp vid problem med mensen (eller att det ens ÄR ett problem som man kan få hjälp med). ”Lite mensvärk ska man klara av” ungefär. Fortfarande idag så ifrågasätts jag när jag vill ha ut nya p-piller då jag inte har en fast sexpartner. Har börjat ljuga om det för att få tabletterna. De tjatar bara om kondom. Jag vet!! Men jag orkar inte blöda som en nyslaktad ko så ge mig bara skiten!!?

      Det finns ingen ”normal” mängd mens! Alla är olika.

       Det är absolut inte normalt att blöda genom bindor så pass att ens mens hindrar ens vardag eller sömn. Då kan man få hjälp. Att alla är olika och att allt är normalt är precis den attityden som behöver förändras så att tjejer vet när de kan få hjälp.

        Men det är ju olika också vad man tolererar eller vad man är beredd att göra. Jag blöder mycket, jag vill ändå inte använda hormoner eftersom jag inte mår bra av dem. Jag blöder hellre mycket. Det är ok för mig. För många andra skulle det absolut inte vara ok. Det går inte att säga vad som är normalt när det kommer till mens.

         Men du har antagligen provat hormoner eftersom du vet att du inte mår bra av dom. Sen finns det mer hjälp att få när det kommer till menstruella besvär än hormoner.

          Ja hormoner provar ju alla? Det är ju det första de ger en.
          Tranexamsyra finns ju också men det är ganska ineffektivt tycker jag.

           Och för det behöver man söka hjälp och man behöver bli bemött med annat än att det är normalt. Och man måste sluta skrämma upp tjejer om hur farligt hormoner är så de ens vågar prova.

           Nej alla provar inte hormoner. Kanske för att de tror att de inte ens behöver söka vård för att mens ”ska” vara jobbig. Eller för att de är rädda för hormoner. Eller för att de inte tas seriöst av vården. Varenda gång jag ska förnya p-piller så vill de hellre att jag använder kondom då jag inte har en fast sexpartner. Måste alltid övertyga dom om att jag vill ha pillren för mensen och inte för skydd. Men hela tiden ska de försöka få mig till att välja något annat.

           Skojar du nu? Ungdomsmottagningen ger ju p-piller jättefrikostigt! Jag vet ärligt talat inte en enda tjej som inte fått förslaget p-piller på ungdomsmottagningen. De föreslog det till min dotter när hon var 12 (!!!) och gick dit för att prata om mensen.

     Det är ingen här som säger att kvinnor är offer, hon skriver bara fakta. Att du väljer att värdera och tolka det som att det gör en till offer står för dig.

      Du väljer att köpa att det är fakta. Alla gör inte det.

       Vissa av oss utgår från studier och rapporter (fakta). Inte tyckande (subjektiv åsikt).

   Finns väl mer är klitoris och onani som man bör få lära sig om kroppen. Inte länge sen i öppet spår där folk inte ens visste hur många hål de hade och var de satt. Hur man bör rengöra, vad man kan få hjälp med vid mensproblem, att hormoner inte alls är farligt utan kan hjälpa många (inte alla), osv. stt kunna peka ut var klitoris sitter som kvinna är inte det viktigaste när man går högstadiet kan jag tycka.

    Men allt det du nämner finns det böcker och artiklar om! Bibblan existerar, internet existerar. Som sagt får inte killarna lära sig om varicocele, prostata och annat om den manliga kroppen heller.
    Att hormoner inte är farligt är ju dessutom vad skolsköterskor och umo pumpar i alla unga tjejer så möjligen skulle man behöva höra om problemen med hormoner istället.

     Då behöver vi inte ha skola alls. All kunskap finns i böcker. Läs på bibblan. Löst.

      Nej, men grundskolan ger ju ytliga kunskaper i det mesta. För fördjupning finns gymnasiet och sedan universitet. Eller bibblan.

       Är det verkligen fördjupning som krävs i sexualkunskapen? Eller är det kanske förbättring och uppdatering? Sen tycker jag att man kan ifrågasätta att det bara är en del av biologin under en termin. Kanske behövs mer. Men skolan och vad den ska innefatta är inte statisk. Går och bör anpassas med tiden.

       Läs matte en termin i åttan och ta resten på biblioteket. Eller historia, ett år sen får man läsa böcker på fritiden.

        Sexualkunskap går inte att jämföra med matte eller historia. Sexualkunskap är en del av biologin ungefär som algebra är en del av matten eller första världskriget är en del i ämnet historia.
        Varför ska problem som inte ens alla tjejer har ta upp mer undervisningstid än nödvändigt på en så pass grundläggande nivå som högstadiet? 1177 är en jättebra källa, skolsköterskan kan svara på många frågor om mens, ungdomsmottagningen är gratis, har generösa öppettider och har sekretess. De informerar i skolan om att de finns, ingen kan missa dem.

         Ja men kanske kan man lägga en stund av sexualkunskapen genom att gå igenom när man som tjej (och kille) ska söka hjälp. När är mensvärk normalt och inte, hur mycket är rimligt att blöda och inte, vad kan man få för olika hjälp osv. Just nu är ju attityden att ”det är bara mens, alla kvinnor har lite mensvärk” ungefär. Allt avfärdas som normalt.

          Men hur mycket som är rimligt att blöda är individuellt! Jag har alltid haft riklig mens men har hellre det än tar p-piller eller cyklokapron. Min kompis däremot har alltid medicinerat för att slippa sin helt normala, ej rikliga mens. Det är ju helt individuellt vad man tycker känns ok eller inte.

           Då är det ju inte normalt om hon begränsas av den mängden mens.

     Och att mannen alltid har varit norm när det kommer till medicinsk forskning har ju lett till att kvinnosjukdomar och även kvinnors symptom (som inte sällan skiljer sig från männens) helt har ignorerats i forskningen och därmed finns ett kunskapsgap.

      Kvinnosjukdomar är ett jättestort kunskapsområde och forskningsområde, det är inte sant att de ignoreras i forskningen.
      Prostatacancer är vanligare än bröstcancer i Sverige, ändå finns screening för bröstcancer men inget screeningprogram för prostatacancer och män som är oroliga efter att prover visat förhöjda värden nekas ofta fortsatt utredning. Är män diskriminerade då?

       Man screenar inte för prostatacancer för att behandligen ofta ger värre biverkningar än sjukdomen. Finns att läsa en hel del om detta.

       Att man forskar på kvinnor börjar komma mer och mer men har absolut inte varit så förrän senare tid. Vi ligger alltså efter när det kommer till kvinnlig medicin och diagnoser.

        Här är från socialstyrelsen tex. De tar bland annat upp den väldigt långsamma tillväxten på prostatacancer vilket gör att många män tar mer skada av behandlingen än den långsamma tumören.

        https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/nationella-screeningprogram/2018-10-15.pdf

         Min farbror dog tyvärr eftersom läkarna sa att ”den här typen av cancer växer så långsamt” …. Oj, metastaser i skelettet redan? Vilken otur…

          Jag beklagar.

        Jag vet allt om prostatacancer tyvärr och tycker det borde vara upp till patienten att välja. Många föredrar behandling framför osäkerhet och dödsskräck.
        Dessutom är moderna operationsmetoder och behandlingar skonsamma och med rehab kan man lära sig kissa vanligt igen etc.
        Sexlivet väljer många män bort om alternativet är att riskera att dö.

         Osäkerheten och dödsskräcken skulle man förhoppningsvis kunna komma lättare undan med om man blev nog informerad om vad det innebär med diagnosen. Många kvinnor som får cellförändringar blir också rädda, men trots det är det inte farligt. Man kan inte behandla allt för att minska oron heller. Speciellt inte om riskerna med behandlingen överväger det positiva.

          Inte alltid farligt*

          (Jag ska gå och laga middag här nu. Tack för en saklig diskussion och jag beklagade uppriktigt angående din farbror.)

           Tack! Uppskattar din sansade trevliga ton.

          Fast cellförändringar är förstadium medan prostatacancer är just cancer. Idag finns bra robotteknik och god eftervård för den som har råd att betala, penetrerande sex kan vara något man inte längre kan ha, men att kissa brukar man kunna träna upp. Många män skulle vilja få göra valet själva.

   Haha ironin i att du klagar på gnäll med den gnälligaste kommentaren här inne idag??

    Jag är ju kvinna och har gnäll i mitt DNA ?

   Om du nu vet att det inte ser ut så för alla, och att många kvinnor faktiskt lever med stora rättvisor… Varför har du då den här attityden? Eller menar du att det inte stämmer, att det bara är någonting kvinnor hittar på för att man vill vara offer?

   Att påpeka orättvisor och vilja förändra beteendemönster som orsakar de orättvisorna är för övrigt inte samma sak som att tycka synd om sig själv eller något slags behov av att vara ett offer. Däremot är många kvinnor offer för mäns förtryck och våld.

    Here we go again… rinse and repeat.

     Haha ja det är sånt som händer om man droppar åsikter, man får svar från folk som inte håller med. Det hade du ju till och med förväntat dig 🙂

     Eller tänker du att du ska slippa det för att du redan har avfärdat otentiella meningsmotståndare som kränkta och bittra?

   Håller med. Samma grupp som säger ”varför sa ingen att man blöder flera veckor efter förlossningen? Vi måste praaata mer om kvinnors kroppar!”
   Men vem är det som ska säga allt det här som det ska pratas om? Det finns hur mycket info som helst på tex 1177, bara en googling bort. Jättemånga har skrivit om svårigheter med att amma, bli förälder, hur kroppen känns efter förlossningen. Det är ju det enda fokuset på varenda bok som skrivs om föräldraskap idag. Hur mycket mer ska det pratas?

    Rinligtvis ens barnsmorska som man går på besök hos innan förlossningen kanske? Bör väl även tala om annat man behöver veta, som hur en förlossning går till, olika metoder, bedövningar, osv. Upptäcker de att kvinnor är ”förvånade” lver något normalt så kanske de får börja ta upp det. Är det så konstigt?

    Jag googlar mig inte fram till annan behandling utan diskuterar det med berörd läkare. Utgår från att de ger den infon jag behöver.

     Men det är ju exakt sånt man pratar om hos barnmorskan, tex hur en förlossning går till, smärtlindring osv.
     Men det är ju ändå rimligt att ta något eget ansvar för att ta reda på något man inte vet istället för att förvänta sig att exakt allt ska berättas av någon annan.

      Jag tycker nog att man kan förvänta sig att en läkare/barnmorska/sköterska berättar för en vad som kommer att hända när man får den vård man är där för att få. Symptom att vara uppmärksam på, normala saker som man inte behöver vara orolig för osv. Bättre det än att googla sig orolig efteråt. Speciellt när det kommer till vanliga saker som lär ske men kan oroa.

      Men vi är väl inte överens helt enektl.

     Det gör ju barnmorskor redan. Det folk klagar på här är att grundskolan inte går in på allt detta.
     Jag lovar att om grundskolan införde att man ska gå igenom alla problem man kan ha vid förlossning skulle några barnfria bli kränkta över ”skaffa barn-normen” i grundskolan…

      Tycker man ska se sexualundervisningen ur elevernas perspektiv. Det är inte relevant för en tonåring att behöva lära sig detaljer kring en förlossning. Ska man föda är man – i de allra flesta fall – vuxen, och då kan man rimligtvis förvänta sig att den vuxna ser till att bli informerad, om det nu är via barnmorska, 1177 eller på annat vis. Man har ändå en plikt och ett ansvar som vuxen att ta reda på information. Hur man tar reda på saker lär man sig i skolan.

      Det som måste ingå i sexualundervisningen för tonåringar är ju det som är högrelevant för dem, i deras ålder och som unga vuxna. Där tycker jag nog att pubertet, mens, hormoner, sex, graviditet och skydd borde gås igenom grundligt så att alla förstår hur kroppar fungerar och hur barn blir till. En tonåring måste veta och man kan inte begära att de ska ta reda på allt detta på egen hand. De kan omöjligen förväntas ta samma ansvar som en vuxen i att informera sig själva. Skolans uppdrag måste vara att ha nån typ av lägsta nivå där man åtminstone går igenom grunderna kring sex och samlevnad, för att möjliggöra ansvarstagande unga vuxna som ser till att ta reda på mer information när det behövs.

  Kan inte med denna människa, elak rackare! ?

  Blir automatiskt misstänksam och ovillig att bidra till något som Clementskan är inblandad i.
  Gäller även Läckbergskan, Löwengripskan och Bookskan! ?

   Tycker Maggan Graaf hör dit också, inte ett enda inlägg utan reklam för hennes piller. Hatar hennes piller.

    Hade omarkerad reklam på stories med pillerburkar i snön.

   Håller med – och lägger till Martenskan på min lista över NO NO.

  Niinis gör väl äve reklam för denna.

  För att inte nämna alla ”jag är inte gravid-min period är sen-när sker nästa ägglossning-buhu-blablabla” som mer hör hemma på familjelivs forum.. Så tröttsamt att behöva hoppa över x antal såna kommentarer när det är ÖS..

   Det heter mens på svenska! Period har man i hockey ?

    Känner sig språkpolisen duktig nu? Vill du kanske ha en medalj också? 😉

     Blev du så kränkt för det? Trodde du på riktigt alltså att man säger att man har sin period? Köper du periodskydd också? Periodkopp?
     Ordet mens är inte precis något man får medalj för att man känner till.

      Men om Ylva bor i Stockholm, så har hon säkert SL:s 30-dagars menskort.

      Inte kränkt, bara less på folk som dig, som bara måste påpeka när andra gör fel.

       Nu är jag inte 18:21, men håller du inte med om att ”period” och ”mens” är två vitt skilda saker på svenska? Jag förknippar ”period” med när man som alkoholist supit ner sig igen, eller när en psykiskt sjuk människa har fått ett skov, eller när småbarn har en period av trots.

        Men framgick det inte vad Ylva menade ändå? Eller var det hennes alkisperiod du trodde var sen när hon pratade om graviditet?

         Jag förstår när jag läser Ylvas text här inne, då kan jag koppla ordet ”rätt”. Men jag skulle inte alls koppla på samma sätt utanför detta forum.

       Ylva, jag tycker det är bra när folk säger till mig att jag har fattat fel. Och om ingen får säga när någon annan gör ordfel har vi snart ett språk där alla menar olika saker med samma ord och tror att de själva har rätt.

   Majoriteten härinne är tydligen högavlönade nykterister som försöker bli med barn.

    Som också är hygienfanatiker och duschar i klorin elva gånger om dagen samt byter sängkläder fyra gånger per dag.

     Och har suttit totalt isolerade sedan första nyheten om pandemin nådde Sverige.

     Men inget klorin i snippan! Inte tvål där heller! Aja baja! Det ska va natuuuuurligt!

      Däremot rumpan ska duschas så fort du släppt en fis.

   Och svaret är nästan alltid (även ikväll) ja, det är klart att du ska lämna honom för fan

    Samt bryta med föräldrarna! Bryyyyyt!

     Vänner, familj, partner, grannar.. alla ska brytas med!!

  Neeeeeeeeej neeeej neeeej

  100% NEJ TACK

  Clementinen utstrålar inte något som kan likställas eller ens jämföras med förtroendeingivande

  Tror hon ångrar sin hårklippning.

   Varför?

  Att saken om att börja lyfta upp kvinnors olika stadier genom livet finner jag inte som något ”kvinnor är offer”-mentalitet.
  Det är mycket som ligger efter när det kommer till kvinnor hälsa och välmående kopplat till kvinnors hormoner. Och det är mycket baskunskap som inte finns hos gemene kvinna.
  Ta bara detta med ägglossning – hur många förstår sin egen cykel och har kunskapen om hur man själv tex kan se på sina flytningar vart i cykeln man befinner sig? Eller hur pass viktigt det är med en balans mellan östrogen och progestogen samt nivåerna på de olika hormonerna? Eller hela området PMDS samt förklimakteriet? Eller detta med att det gör ont vid sex … som kan bero på bland annat att ens livmodertapp ligger långt ned eller att man är inne i sin ägglossningsfas då livmodertappen blir mer känslig. Ett annat område är ju just detta med framfall och påverkan på en kvinnas liv som det kan ha.

  Utöver det så ser jag det som viktigt att man ännu mer lyfter området som är kring förlossningsskador, vilket vi ligger efter med i Sverige om vi jämför t.ex. med Finland. Det har börja komma upp mer och mer senaste åren om förlossningsskador och hur det påverkar samt den enorma skammen som finns hos kvinnor med skadade underliv.

  Så nej – jag tycker inte att det handlar om att se kvinnor som offer genom att lyfta upp hur kvinnokroppen fungerar som helhet samt nedbrutet i de olika problemområdena. Att påstå det ser jag som ett sätt att åter igen förminska ”kvinnobesvär”. Sedan om jag ser AC och Her Care som bra fronpersoner för detta låter jag vara osagt.

  Sedan 2020 finns en podd med nästan samma namn som också handlar om kvinnohälsa. Det råkar vara min podd och jag startade den ihop med en annan kvinna i samband med en kvinnosjukdom som vi båda har. Den podden heter Under Livet och beskrivs ihop med orden En podd om kvinnohälsa. Vi gör arbetet ideellt vid sidan av våra heltidsjobb och tjänar inte en krona. Känns faktiskt vidrigt att Anitha ihop med ett privat vårdbolag (som utnyttjar desperata sjuka kvinnor som jag själv och en dålig vård) tar sats ur något som redan finns…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *