Joakim Lundells nya vrålåk

Joakim Lundell är och shoppar en tidig julklapp till sig själv, i form av en …ah, ni vet…sån där snabb bil typ. 
?

Enligt hans Instagraminlägg så handlar det om en Lamborghini Aventador SV Roadster med en V12-motor, med den nätta prislappen 5 300 000 kr.


Han ska ha betalat drygt 2 000 000 kr i kontantinsats, och har en månadskostnad på ca 45 000 kr. 

Det är dock inte alla som glädjs med Joakim och hans drömbil.
Den här konversationen utspelar sig i inläggets kommentarsfält, och får Joakim att bli heligt förbannad.

Jag får intrycket av att personen ifråga förväntade sig någon form av tacksam respons från Joakim, och blir ytterst förnärmad när något sådant inte sker.
??


Sorry, not sorry. ?

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bra! Om man har pengar, så ska man använda dem till något roligt. Annars är det inget kul.

   Typiskt nyrika att köpa en sådan bil.

   Ingen smak, stil eller tänk.

   Bara vräkigt!

   Men han gör vad han vill med sina pengar!

   Men tanken på att han istället hjälpte familjer och hemlösa med sin handpenning är fin. Så mycket kärlek han hade fått på nätet då.

    Klassiskt. Först skriver jag något taskigt eller missunnar någon följt av ett stort MEN. För då kan man säga vad man tycker och tänker för att sedan gömma det bakom ett ”Men du gör som du vill”.
    Han gjorde ju det, skänker pengar julklappar osv OCKSÅ. Men sålänge han inte gör det, utan att unna sig själv så räknas det inte. För han kunde ju ha gett mer. Gjort mer. Aldrig tillräckligt.
    Jag tycker det är tragiskt tänkt och undrar om de som skriver såhär sätter lika stora krav på sig själv.

  Är det Anna Book som skrivit kommentarerna till Jocke? Låter exakt som hennes stil med femtioelva emojis…

   Absolut inte tillräckligt många emojis, SAKNAS även versaler PÅ fel ställen ?????

    Nej Anna KÄNNER man allt IGEN.

    Dog ???? ”PÅ fel ställen”

  En riktig familjebil! 😀

  Har den Isofix? Får barnvagnen plats i skuffen?

   skuffen?

    Bagaget. Visste du inte det?

     aldrig hört xD

   Takräcke.

  Fy sjutton vilka kommentarer. Vad är det för fel på folk?

  Jag fattar att han är nöjd och glad med in nya bil. Jag fattar också att han känner sig kaxig och stolt över att kunna köpa den men då hans attityd ständigt är så skrytig,aggressiv och taggig så fattar jag också att folk inte gillar honom. Fine grabben ,du har cash men är banne mig ingen bra förebild el verkar vara en särskilt trevlig person so this does not impress me much.Det är precis som när Bella ständigt måste skryta över ditten och datten och vill ha uppmärksamhet genom drama.

   Han har ju inte ljugit om sin bakgrund. Den finns väl dokumenterad.

    Vad har din kommentar med föregående kommentar att göra?

    Personligen tycker jag att det känns väldigt nyrikt och skitnödigt att göra i en tid som denna. Men är han (genuint) lycklig över det inköpet så visst…

     ” i en tid som denna”??

  Varför måste folk dra upp någons bakgrund så fort det handlar om pengar. ”du som har en taskig bakgrund”
  Jocke vet nog fasen vilken bakgrund han kommer från. Och har han inte hjälpt och skänkt till barn så fort han kunnat.

   Jo! Jocke hjälper mer än gärna till. En klagande människa som skriker efter att andra ska göra mer utan att själv göra någonting bidrar nog mest med klag även på det VIKTIGA jobbet!

    Men personen har ju bidragit till samhället genom att jobba i vården… ?

     Jag har med jobbat inom vården och personer som håller på på det sättet bidrar inte mycket på sin arbetsplats, det är mest klagande och andras ansvar att fixa saker.

     [Borttagen kommentar]

   Jag tycker också det är lite oklart varför han ska skänka pengar pga att han varit fattig som barn.

    Personen som föreslog det kanske trodde han kände empati med utsatta barn. Inte en helt orimlig tanke.

     Det gör han ju verkligen men det innebär ju en liten ansträngning att ta reda på hur han gör det i så fall och lättare att gnälla istället. Skulle Jocke börja rada upp det han ”ger tillbaka” skulle ju folk säga att han skryter med det istället så nä, han kan inte göra rätt i alla människors ögon. Bra att han gör som han vill både med att köpa och att ge.

     Vet inte hur mycket han skänker till fattiga barn och inte. Men tänker att det vore en mer adekvat reaktion att berätta för folk som aldrig varit fattiga hur det är, och att de borde hjälpa till, än tvärt om.

     Varför skulle han inte känna sympati för barn bara för att han köpt en bil? Riktigt obehaglig människa som kommenterade hos jocke.

      Sympati och empati är inte samma sak.

      Personen börjar ju dessutom fiska efter pengar i andra inlägget

     Alla dessa föräldrar som tar en massa onödiga lån för att ha fina bilar, moderna möbler, resor till Thailand, resor till fjällen dvs lever långt över sina tillgångar så halva lönen går till lån.
     Vad ger det för förebilder??
     Hur mycket tänker dom på barnen???

      Enig! Sveriges befolkning är en av de mest belånade i Europa och så ”skryter” folk om att de lever ett gott och lyxigt liv. Ja visst, men inte på egen bekostnad….

  Den månadskostnaden är helt sjuk! ?

   Och här sitter jag och har ångest över våra höga bolån nu när jag snart ska bli mammaledig ? Vore skönt att ha en sådan buffert då ???

   Troligtvis finansiell leasing på bolaget.

   ..Dock fortfarande hög kostnad och inga direkta klimatbonusar från staten för dessa bilar heller (som med exempelvis Tesla som även har låg skattekostnad). ? Onödigt köp i mitt tycke.

  Så trött på människor som pratar om att andras pengar sticker i ögonen och att människor med mer pengar än en själv borde ge pengar till välgörenhet. Bara för att man inte visar alla vad man skänker så betyder det inte att man inte gör det. Och jag är oändligt trött på allt godhetsknarkande från personer som jobbar inom vården. Ja ni är viktiga och tack för att ni gör ert jobb! Men tack även till Jocke som förmodligen betalar många av era löner med sina skattepengar!

   Men vadå, om man inte räknar upp allt gott man gör räknas det väl inte? ? precis samma med gymmet, lägger du inte upp en selfie har du inte varit där..

  Har han körkort nu då?

   Newsflash…. Det har han haft länge…

    Det var min tanke. Vet inte vad du tycker länge är men för ett tag sen köpte han en dyr fin bil fast han inte hade körkort. Men jag är medveten om att alla har olika preferenser för vad länge är. Själv tog jag körkort 2007, det är väl ganska längesen men inte om man jämför med någon som tog körkort på 80 talet så klart.

    Jag följer inte honom alls, men tyckte att jag ganska nyligen läste att han hade köpt bil men inte hade körkort. Ändå en hyfsat relevant fråga, kan jag tycka.

  Så länge man gör rätt för sig och tjänat pengarna ärligt, får man spendera dem hur man vill. Vill man inte ha reaktioner så kanske man ska låta bli visa allt man köper.

   Det är ju skillnad på reaktioner och manipulerande skit.

  Typiskt Jante Sverige??‍♀️

  5,3 miljoner är mycket pengar men samtidigt är ju rikedom bara en relativitetsfråga. Majoriteten som lever i detta land får sina basala behov tillfredsställda. Fattiga människor i U-länder skulle kunna peka finger mot oss för att vi utöver det har råd att shoppa ”onödiga” saker så som nya kläder lite för ofta, möbler, streamingtjänster osv. Det kommer alltid finnas folk som har det bättre och sämre ställt en en själv, finns ingen anledning att tillrättavisa folk.

   Härligt att kunna leva med sköt dig själv skit i andramentaliteten. Garvar ihjäl mig när dina barn och barnbarn får ta hand om klimatflyktingar som vill till Sverige för att korkade människor tycker det är viktigt att unna sig lyxkonsumtion för de kan. Dags att höja koldioxidskatten på bensinmotorer i lyxbilar.

    Men gud, chilla? Dessutom, vad du anser är vardagskonsumtion kan vara lyxkonsumtion i andra kulter. Den som är fri från synd kan kasta första stenen..

     kulturer*

     Hade du läst ordentligt hade du förstått att det du poängterade var som att sparka upp en öppen dörr.

    Jag kan lugna dig med att folk som har såna där bilar åker inte speciellt många mil per år! Dock gör vi andra det, antingen i egen bil eller taxi….

   Jag skulle satsa på att ge pengar till olika djur organisationer tex katthem, djur i andra som är hemlösa eller far illa . Djuren kan inte prata som vi människor. ?❤

  Jag undrar mest hur alla barn och ungdomar som till större delen utgör deras följarskara, påverkas av att se denna livsstil som Jocke och Jonna numera omger sig av.

  Vi ser att antalet rån ökar bland barn och ungdomar där man vill komma över märkeskläder, mobiler mm.

  Att dessa lyxprylar ger status i kretsar där man stjäl denna typen av bilar.

  Jag tycker det är problematiskt. Sen bryr mig inte det minsta om vad de spenderar sina pengar på, men de borde ta i beaktande vad de sänder ut för budskap till deras följare. De har ett stort ansvar med så många barn och ungdomar som följer.

   Jonna är typ motsatsen till Jocke när det gäller kläder. Hon både köper och säljer mycket via internetloppisar och tycker själv också att Jocke är lite överdriven. Tycker det är en fin kontrast ?

    Men haha, vilket orimligt ansvar du lägger på dem. Då kan vi ju också beskylla Pippi, Joakim von Anka, MTV Cribs eller The Hills för samma sak i vår generation. Vi är helt förstörda av att se deras rikedomar. Fyfan. Nu måste jag nog gå och råna grannen, så att jag kan köpa allt i hela godisbutiken.

     Influencers har ett stort ansvar och sitter på mycket makt. Deras ord kan påverka betydligt fler än vad politiker lyckas med. Inget att skoja bort.
     Det är tack vare J o Js trogna och hängivna följarskara som de har råd med denna livsstil och med det kommer ett ansvar för vad man lägger ut.

      Klart att influencers påverkar – det är definitionen av deras yrke. Dock så är det orimligt att tro att alla kids är så blåsta att de inte ser skillnad på det lyxliv som flunsor lever i jämförelse med sina egna liv och de förutsättningar som finns för dem och deras föräldrar. Jag är den första att heja på att influencers ska ta ansvar för vad de publicerar och i största möjliga mån försöka vara goda förebilder – men att gå så långt som du gör och dra ett orsakssamband mellan J o Js konsumtion och barnkriminalitet är exakt så löjeväckande som jag exemplifierade i min förra kommentar.

  Eftersom han skattar bort ca 40-55 % av det han tjänar (vilket är helt sjukt), så tycker jag bara att folk ska hålla klaffen. Bara det är välgörenhet att ge bort miljontals kronor till staten varje år.

   Hur mycket tycker du att super rika ska skatta?

    30 % vore rimligt.

     Håller med. Fetmaepidemin dyrt att tjäna mkt i Sverige idag.
     Hade vi inte slösat så mkt pengar på onödiga saker som det här landet gör idag så hade man kunnat sänka skatten för alla.

     Våra skattenivåer är helt galna idag.
     Visst, skatt är fint och bra, men all överdrift är dålig.

      Haha fetmaepidemin? Det skrev jag inte ?
      Skrev att det är dyrt att tjäna mkt.

      Jisses.

       Det är inte dyrt att tjäna mycket, som egen företagare är det dyrt att tjäna något överhuvudtaget, det är där problemet ligger. Att ta ut såna enorma arbetsgivaravgifter som man gör idag hämmar bara att få folk i arbete. Småföretagare har inte råd att betala 70.000kr för en receptionist i månaden. Sverige har en av de högsta arbetslöshetssiffrorna i Västeuropa, samtidigt som vi har den högsta arbetsgivaravgiften i världen. Slump? Absolut inte. Hade du varit småföretagare och sett hur mycket skatt sådana tvingas betala hade du mått illa. Och det här är personer som inte tjänar några hutlösa summor utan folk som är arbetar-medelklass som arbetar med sådant som faktiskt är samhällsviktigt. Transport, logistik, livsmedel, bygg. Folk som jobbar 15-16 timmars dagar för en vanlig knegarlön eftersom de måste skatta bort hälften. Det är inte rättvist nånstans. Beskatta miljardärerna, låt småföretagare vara.

        Det är visst dyrt att tjäna mkt. Men jag skrev också att hade förändringar gjorts hade man kunnat sänka skatten för alla.

        Arbetsgivaravgiften håller jag helt med om men det var väl inte riktigt den som var på tapeten?

        Jag vill absolut kunna tjäna tex 80k i månaden utan att behöva skatta bort så sjukt mkt som man får göra idag.
        Jag vill kunna bli miljonär utan att staten tar hälften om inte mer.

         Jag är ej samma person som du pratade med om fetmaepidemin, jag är ts och jag har inte skrivit om fetma alls

        Ja om man betalar receptionisten 48 000 i månaden så landar man såklart på 70 000. Arbetsgivaravgiften ligger nämligen på 31,42%, för den stora åldersgruppen i arbetsför ålder, lägre för vissa. Om inte den fanns skulle skatten såklart höjas på andra saker.

         Du glömde dra av skatten på receptionistens lön. För att få ut 25 i månaden måste du ta ut ca 50 i företaget. Det är inte rättvist nånstans.

          Fast vadå glömde dra av skatt, lön räknar man brutto, dvs innan skatt dragits.
          Och det fungerar på samma sätt när man betalar ut lön till sig själv i ett AB.

          Precis!!! Det är sånt här ”vanligt” folk inte begriper. Dom tycker att arbetsgivaren är en skit om dom inte får 500kr i löneökning varje år när det rent faktiskt kostar arbetsgivaren ca 1000kr och dom pengarna måste in för att förverkliga det önskemålet..

    Haha superrika? Skojar du eller? Vet du hur många människor från arbetarklassen som driver eget måste skatta bort hälften av det de tjänar? Jag pratar inte miljardärer men även där tycker jag det är jävligt orättvist att ta hälften av deras pengar. Tycker det är helt sjukt att småföretagare som jobbar 15-16 timmar per dygn ska behöva ge bort hälften för att ens ta ut en lön, det är inte rättvist någonstans. Det är som att säga att 6 månader per år jobbar du åt staten resten åt dig själv. Jag pratar INTE miljardföretag utan vanliga hederliga knegare. Visst att betala arbetsgivaravgifter åt andra anställda men att betala en effektiv skatt på ca 52% när man tar ut en lön åt sig själv som säg taxiförare, frisör, whatever är absurt

     Ja, och jag tycker det är befängt att hela tiden prata om att höja skatterna – är det inte rimligare att lägga fokus på att göra mer vettiga saker med de skattepengar som kommer in? De flesta sliter för sin inkomst, att de pengarna förvaltas så oförsiktigt och ogenomtänkt tycker jag är upprörande. Förstå mig rätt – jag betalar gärna rimlig skatt men sätter ens pengar hanteras är under all kritik.

   Jag skattar också högsta möjliga andelen, men är inte så bitter över det. Önskar vården kunde prioriteras mer, men annars är jag otroligt glad för de förmåner Sverige erbjuder tack vare (exempelvis) skattebetalarna. ?

   När jag bodde i Danmark (som har otroligt höga skatter för alla, även icke höginkomsttagare) fanns det så mycket som man valt bort, t.ex. måltider i skolregi (dvs inte heller förskola/dagis), dagis för de små barnen kostade ca 4000 DKK (5500 SEK) för heltidsplats, tandläkare nästan bara privata som tjänar kassen etc. ?

    Ja du skattar för att du tjänar mycket men ts pratar om folk som har en vanlig lön men driver eget. Är skillnad.

     Jag svarade på 16.03 men tycker inte alls det framgår (som du skriver) att personen ifråga menade småföretagare?

     Håller i övrigt med om att småföretagare inte borde beskattas på samma vis som de större bolagen (definitivt fler skatteförmåner och avdrag för denna gruppen!), men det är en helt annan diskussion. ?

  Så här resonerar de riktigt rika:

  https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/naringslivstoppen-brottsligheten-fick-mig-att-lamna-sverige/

  Sista stycket borde läsas av alla som tror att de är goda när de spenderar andras pengar.

   Andras pengar?

    Antagligen politikerna.

  Kul att det går bra för Joakim!

  Känns mer intressant att Bianca har en artikel på Forbes hemsida!

   Är intervjun översatt till engelska med google translate?

  Jag fattar inte varför man ska ha en sån bil med så stark motor, för det är ju inte tillåtet att köra något snabbare än 110 km/h ändå? ?

   120 km/h, faktiskt.

   Det är en statussymbol så han får vara med och leka med de andra grabbarna.

   Nej, inte för att jag är bitter och avundsjuk på något sätt, men sladda runt med den där i snömodden på svenska vintervägar borde man tröttna på rätt fort.

  Helt rätt av Joakim, så manipulativt skrivet och sen tycka synd om sig själv och lägga fram sin livssituation…

  Influencers borde åka till Tanzania i tre månader utan el och vatten.

   Behöver inte åka så långt. De kan åka till valfritt land i öst Europa där barn sniffar lim för att döva hungern.

   de har el och vatten i tanzania.

    Inte i en speciell by där nej.

     Är det en speciell by i Tanzania dit vi ska skicka alla egenkära influencers som straff? 😀 En variant på den där gamla ”skicka alla kriminella till Sibirien”?

   Alla ungdomar idag borde få uppleva det, många tror att allt ska vara/är gratis, många har extremt dålig attityd mot allt och alla. Och det roligaste är ju när folk rasar sönder och samman om deras favorityoutuber tar 10-20kr betalt för en video tex, för återigen, unga idag tror att allt är gratis… För att inte tala om hur lata många är, och inte vill ”Jobba” för sina pengar. Men håller väl ändå med lite om influensers, många är världsfrånvända och många av dom skulle inte klara ett vanligt jobb..

   För att?

  Oavsett vad jag tycker om Jocke så hade han all rätt att ryta ifrån här mot det där psykot, han får göra precis vad fan han vill med sina pengar han har tjänat dem! Om han skänker till välgörenhet eller inte har faktiskt ingen annan med att göra.

  Kan folk inte bara sluta vara missunsamma för att det själva inte tjänar lika mycket, själv har jag ingen aning om vad jag skulle göra med alla pengar om jag hade inkomst iklass med Jocke, jag hade helt enkelt fått skänka bort det mest…

  Tycker fan det är kul att det går att vända livet som han har gjort sedan Kungarna i Tylösand. Sett nån video med familjen det senaste och han är fan fin med sina barn. Unnar honom verkligen en dyr bil men jävlar vad den var grön! Ha ha ha! God Jul Jocke!

  Hur har han blivit så rik?

   Han jobbar hårt dygnet runt iprinci?, rikedom kräver hårt jobb. (För dom flesta?)

   För att barn följer dem? Undrar på riktigt.

  Tja, en bloggfru som strösslar pengar på yta önskar hon vore rik så hon kunde hjälpa fattiga. Eller så använder du de pengar du har på ett bättre sätt.

  Jag har vuxit upp med kungarna av tylösand och ”dagens r’nk” osv. Har haft SÅ svårt för Joakim. När de köpte sitt hus och började renovera blev jag nyfiken på deras youtubekanal just för att följa husresan. Har kollat några klipp då och då sedan dess och jag är SÅ förvånad över hur min bild av honom totaländrats. Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men han har blivit en otroligt fin människa och pappa. Tror på riktigt där finns hur många andra ”vanliga, fina snälla” – nice guys killar som inte ens är i närheten av att vara så pedagogisk med sina barn som han är.

  För er som har kvar bilden av ”jockiboy” skulle jag vilja be er att kolla på avsnittet där han gästa helenius hörna. Det är otroligt fint och ger en bild av vem han är idag.

   Håller med. Jag var äcklad av hans förflutna där och då men det rör mig inte ryggen nu eftersom det är tydligt hur han förändrats och hur fin han är som pappa. Sedan ser jag inte upp till honom rent intellektuellt, jag tycker fortfarande att han är väldigt obildad och inte särskilt intelligent men det är ju helt ovidkommande egentligen. Jag tycker också att han har gräsligt fula kläder på sig och bilen är den fulaste jag nånsin har sett (känner inte heller en enda människa som är impad av bilar?) men jag unnar honom ändå allt han vill ha.

  Fantastiskt ju att han kommit dit han är och kan uppfylla sin dröm. Han verkar väldigt nöjd och det hade jag också varit. 5 miljoner på en bil är såklart mycket men tror inte folk reagerat på samma sätt om någon spenderat 15 istället för 10 miljoner på sitt boende tex. Och båda går såklart att sälja om man vill.

  Obehagliga kommentarer han fått, ska han inte få göra vad han vill med sina pengar för att han haft en tuff uppväxt? Absolut snålt om han inte delar med sig det minsta (det kan ju de flesta av oss göra) men låter som att han borde leva som en fattig och skänka överskottet typ. Tror det är ytterst få av oss som faktiskt gör/skulle göra det, sådana krav kan man inte ställa på en annan, okänd människa. Och att dra upp diagnoser och liksom hitta på någon historia, verkligen inte ok.

  Bra jobbat Jocke!

   Ja han har i varje fall tillräckligt god ekonomi för att äga det superdyra huset OCH få ta bilen på avbetalningen efter att ha lagt 2milj i handpenning.
   Medans Svensson med medelmåttiga löner köper villor för 5miljoner och utökar lånet till bristningsgränsen för att köpa nån dyr Volvo. Skulle dessa personer få en ränteökning på lånet på 2% skulle allt haverera. Antar att Joakim kan parera den höjningen lite bättre.

  Förstår att Jocke ryter i mot den kommentaren. Tycker inte den var särskilt trevlig. Ungefär som att säga ”jag vill inte vara elak…. men”…. Jo, det ville personen visst det. Annars hade personen inte blandat ris och ros på det där sättet. Det var väldigt fult gjort faktiskt.

  Ja han har kommit långt. Men smak kan inte köpas för pengar.?

  Jocke är och förblir en töntig wt-snubbe.

  Låter allt mer som avundsjuka?

  Har aldrig haft något emot J & J men detta är så WT.
  Behövs en psykoterapeut till Joakim åter. Samma med de fattiga fula loggorna på klädena, så mycket psykiatri som behövs där. Nu har ni barn och en fru J, skärp dig och sluta skämma ut dig som manisk för att du fått en bra chans främst för barnens skull, även för Jonna.

   Vilken töntig kommentar. Undra vem som behöver psykiatri egentligen….

   va ??????????

  Typiskt Sverige. Fy fan om man säger att man är bra eller är stolt över sig själv. Då skryter man och tror att man är något. Skitkul för Jocke att han kan köpa en bil han vill ha! Grattis ?? Folk är så avis när det går bra för någon annan. Trist.

  Ni som skriver WT…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *