Vinn 33 kg godis

Jag älskar som ni vet djungelvrål, men till och med för mig låter 33 kg godis som lite väl mycket av en sockerchock. 
33 kg djungelvrål?
Man skulle ju fräta upp gommen, hela vägen upp till lillhjärnan. ??

Kanske borde de kompensera med en liknande tävling, men där priset i stället är 33 kg tandkräm?
En badtunna fylld till brädden av fluorskölj? En miljon mellanrumsborstar?

Kanske en rabattkod där ”jonna25” ger 25% rabatt på ett tandläkarbesök?

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vore bättre om 10 personer vann 3,3 kg godis var.

   blir ju snarare 33 personer som kan dela på det 99 kg godiset som ska delas ut

   Rätt tråkig tävling om man ska vinna 3,3 kg. Det roliga är väl att det är så mkt! Samma som med triss. Man vill ju vinna miljonen. Inte att 10 pers ska vinna 100 000 var.

   Tror heller inte det är nåt krav på att äta allt själv

  När jag var liten fanns något tävlingsprogram där man vann jättestora geleråttor. I ett annat, eller kanske samma, kunde man vinna sin vikt i godis.
  Minns att jag tyckte det lät så himla roligt och najs. Nu som vuxen låter det mest äckligt, haha.

   1000 kg godis kanske?

   Brukade också sluta ögonen och drömma om att jag simmade i ett hav av godisnappar….var helt säker på att jag skulle verkställas drömmen som vuxen men dessvärre inte.

   Fy, såndär geléråtta hade min kompis vet jag, såg så äcklig och slemmig ut.
   Sen när hon tog studenten fick hon en gelégodiskuk. Såg om möjligt ännu slemmigare ut.?

    Fy vilken hemsk studentgåva!

   Hugo!?! Där kunde man vinna jättestora godisråttor ?

    Var det inte Soff-i-propp då man kunde ringa in och spela Hugo och vinna en stor geléråtta? Haha så lyxigt när man var liten…

   Åååh jag fick en sån geleråtta av min plastpappa. Den var grön och jag åt inte ens upp en tredjedel av den men lyckan när jag fick den ?

   Vi fick en så jättestor geléråtta en gång… urch! Den smakade för det första inte så gott, och det blev rättmosmakligt med storleken… vi knagde i oss svansen tillslut… resten åkte ut

  Usch.. Jag slutade äta godis för typ 12 veckor sen pga behövde. Överåt det verkligen, och behöver gå ner i vikt. Nu blir jag typ äcklad av tanken på godis ? Och 33kg?! Uuuuusch ??

   wow, vad duktigt av dig! Tips på hur du lyckades sluta?

    Sluta köp godis ??

     Ja det är ju en del av lösningen men ibland (i juletider väldigt ofta) så bjuds det ju 😉

      Ha en målbild.

    Jag har också slutat. Åt varje dag innan, men tyckte faktiskt inte att det var jättesvårt att sluta och då bor jag ändå bredvid Ica och kan gå dit på två sekunder.
    Första två veckorna var lite jobbiga emellanåt, speciellt i soffan på kvällen. ”Men herregud, jag är väl ingen godisslav som måste ge efter för varje liten impuls och sug. Jag är en vuxen människa med viljestyrka, eget tänkande och beslutsamhet. Lägg av.” tänkte jag när det kändes lite jobbigt.
    Det är också bra att identifiera i vilken situation det känns jobbigt. För mig var det som sagt soffhäng på kvällen och precis när jag kommit hem från jobbet och var småhungrig. Så i början slutade jag hänga i soffan på kvällarna och skapade en rutin kring att äta något litet när jag kom hem. Typ ett äpple eller nåt.

    Det kommer gå skitbra.

     Jag var utan godis/socker i 7 månader och jävlar vad bra jag mådde. Trillade dit igen nu i jul men efter nyår blir det sockerfritt liv igen. Mår så mkt bättre!

      Tycker alla säger så men jag märker noll skillnad faktiskt. Inte märkt skillnad när jag slutat med alkohol eller kaffe heller om jag ska vara ärlig. Renlevnad kanske inte är så effektfullt på mig ….

      Å andra sidan brukar jag må bra till vardags och är väl ingen superkonsument i grunden så det kan såklart vara det också.

       Jag åt varje dag och fick liksom sockerabstinens om jag var utan, så för mig blev det såklart stor skillnad. Annars förstår jag att det kanske inte spelar så stor roll!

        Det är sant… Är det lätt att sluta kanske man inte har så mycket sug i grunden, och tvärt om.

       Är väldigt individuellt hur insulinkänslig man är.

       Jag äter sötsaker typ varannan månad och fyfan vad dåligt jag mår den dagen jag äter det. Usch. Mår så bra annars men äter väldigt nyttigt också. Tror att de som inte mår dåligt av det inte äter mkt. Jag kan lätt äta 700-800 gram själv och det snurrar ju efteråt så jag undviker helt

        Undrar alltid vad folk menar med ”jättenyttigt”. Är det hemlagat? Raw? Mest sallad och grönsaker? Tell me ?

    Ja så är det ju förstås för alla gravida

     Ja.

    Jag har har inte ätit socker allls på två månader nu, jag åt sjukt mycket godis innan och det märktes på vikten, det var verkligen dags att ta tag i det, men jag klarar inte att bra sluta äta godis och äta nyttigt om jag äter vanliga mat, jag måste käka Ketokost för att slippa sockersuget helt, så fort jag börjar med kolhydraterna så kommer suget tillbaka för mig tyvärr.

    Det var klart lättare att sluta röka än sluta med socker, men nu är jag så sockeragviftad att allt som är det minsta sött är äckligt, tex är körsbärstomater för söta och inte gott alls medans vanliga tomater funkar.

    Preics i början på de här två månaderna hade jag ett återfall åkte genom halva stan i rusningstrafik till en viss godisbutik och köpte en stor påse, mofflade i mig direkt när jag satt mig i bilen, det var inte gott, tryckte i mig lite till och det blev bara äckligare och äckligare, jag tror detta var riktigt bra för mig för det var sista (senaste) gången jag åt godis.

    Jag levde på godis under graviditeterna ??‍♀️ och tiden efter då jag ammade

    Förstår inte hur de kan va så svårt. Har slutat med de mesta genom att bara säga… nej tack 🙂

     Det är ju olika hur ens belöningssystem funkar och hur insulinkänslig msn är. Precis som vissa tar 1-2 glas vin och andra dras igång och måste dricka sig dyngraka om de börjar dricka.

     Då säger jag nej tack till amfetamin nu.

    Tack ??? Jag (TS) får typ dippar beroende på var i cykeln jag är. Veckan innan mens = käkar massor, alltså överdrivet mycket. Under mensveckan också pga mina smärtstillande (starka, blir som en bakfylla typ – ge mig socker och fett ?) sen dalar det neråt. Och då när jag va osugen så slutade jag bara köpa. Och det har gått helt galet bra! Jag har alltid haft problem med det innan, men nu går det super! Köper inte hem, tackar nej om det bjuds, gav bort (gjorde dock ont i hjärtat ?) en chokladkartong jag fick av barnen på jobbet (förskollärare).

    Men som nu ikväll har jag firat jul med min bästa vän och hennes familj, massa tomtar/dumle/snacks osv. Stod emot, blir typ äcklad av det nu. Låter mig få dricka en iskall 33cl cola eller fanta emellanåt. Eller julmust idag. Men annars bara låter jag bli ??? Sjukt stolt över mig själv ?

    Är du typ i vecka… 8?

  Deras målgrupp tycker detta är en toppenvinst!!

  Baksidan med att bli vuxen är just….
  -att man blir vuxen ?, att äta så mycket godis man vill är inte lika lockande när man utvecklat konsekvenstänk ?

  Lärdomen av detta är: ni som har barn, låt för guds skull barnen äta orimligt mycket godis någon gång!!! Innan de blir vuxna

   Tror det också är förbudets lockelse. När man har möjlighet att köpa 10 kg godis om dagen blir det mindre spännande.

   Förbud är ju lite luriga på det viset.

  Nu kan det vara jag som inte hänger med, men är inte den här typen av tävlingar olagliga? Där man inte bara ska tagga personer?

   Inte längre eftersom lotterilagen ändrats.

   Det kom en ny lag – spellagen – den 1 januari 2019 som tillåter lotterier utan krav på motprestation. ?

   Nope!
   Däremot är det nått skumt med kontot????
   Det enda dom gör är att ha tävlingar. Man behöver inte anmäla dig någonstans, finns ingen vinning för dom. Bara att de får följare???
   Gissar att kontot plötsligt kommer heta något annat eller att ett företag plötsligt kommer börja kränga produkter på kontot.

    De gör samarbeten, så de tjänar visst på det.

  Såg att dagenschans ägs av Active productions (konstiga bloggen(, hur tjänar man pengar på att ge bort saker? Gissar att de blir sponsrade av tillverkaren själva.

   Ja men så är det ju. Står ju ofta i texten att det är ett samarbete

  Uppmuntrar inte det här ohälsa och övervikt? Tänker på alla som annars är så mån om hälsa så fort godis nämns.

   Man behöver inte vara med i utlottningen.

  Mår illa av bara tanken ?? Konstigt nog har jag aldrig gillat godis generellt. Bara choklad. Men jag skulle inte äta så där mycket utav någonting.?

  Hoppas man lägger på sockerskatt så en påse godis kostar typ 300

  Var är inläggen? Inget 18 inlägg igår och inget 9 inlägg idag?

   Låt Camilla ha lite Julledigt.

   Det är julafton ?

  Ååååååååååååååå i My Martens hus är Coronan tillbaka

   Och hur vet hon att det är Corona och inte en vanlig influensa eller förkylning?
   Hittepå mästarinnan My i ett nötskal.

   Hur kan hon vara sjuk i Corona igen? Hon lär ju ha antikroppar.

    Tydligen Jonas som har det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *