Löwengrip Female Entrepreneur Award

Jag trodde att det här var något gammalt som låg och skvalpade på Isabellas sida, men icke.
Det här verkar vara någonting nytt, som publicerats på Löwengrip Beautys hemsida.


Om man ska tro den här artikeln på DI Digital, så vet jag inte om Isabella Löwengrip är rätt person att sitta i den här styrgruppen för Löwengrip Female Entrepreneur Award. Hon är väl snarare expert på att hoppa av diverse sjunkande skepp, precis i tid för att rädda sitt egna skinn och utan att själv påverkas allt för negativt.

Kanske kan resten av panelen väga upp?

Tack för tips! 

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilka är det som ska ge detta ”kompetensbaserade” stöd? För övrigt ett märkligt uttryck, det är väl ingen som ger råd om man inte har kompetens inom området? Kan man ju hoppas. Hur många timmar etc? Låter väldigt luddigt.

    De kan ju börja med att förklara för vinnaren att det normalt krävs betydligt mer än de 25 000 kr som är minsta aktiekapital, för att starta ett bolag. Få bolag genererar ett överskott från start, vilket betyder att de 25 000 kr snart kommer att förbrukas. Finns särskilda regler om detta i Aktiebolagslagen, hur det ska hanteras för att undvika personligt betalningsansvar. Ska inte tråka ut er med att dra detaljerna kring det här. Personen som ger ”kompetensbaserade” råd inom juridik kommer säkert att upplysa om detta, då det är ett superviktigt område som få entreprenörer med sin ”driva bolag”-anda inte har kunskap om.

      Du har uppenbarligen inte läst hemsidan… alla svar på dina frågor finns där.

        Tack ??

        Njäe det håller jag inte med om. Det finns ingen egentlig hemsida utan den ligger under Löwengrips ehandelssida. Det hela skriker oseriöst påhitt för att skapa lite trafik. Rådgivningen är under all kritik och ger mer en förklaring till hur det kommer sig att influenserföretag mest liknar Musse Pigg företag.

      För den eventuella vinnaren är detta helt bortkastad tid. Nedan är vad som ingår förutom aktiekapitalet. Vad gäller juryn så består den av ett gäng lättviktare alla i den obligatoriska kvinnliga powerposen med armarna i kors vilande på bröstkorgen. Det finns ingen organisation bakom som sysslar med coaching för affärskvinnor utan verkar vara ett löst hopplock av bottenskrapet. Synd att inte Ruter Dam även vänder sig till kvinnliga entreprenörer för det är sådana tungviktare som skulle behövas för att stötta unga kvinnliga entreprenörer.

      Pitchträning och föredragsrådgivning. (2 timmar).
      Genomgång av affärsplan, företagsekonomi i form av buffert och budget, swot-analys, patent på varumärke, registrering av bolagsnamn, domän, hemsida, sälj, marknadsföring och kontaktnät. (4 timmar).
      Affärsjuridisk hjälp bestående av en juridisk checklista anpassad till din affärsidé/bolag (5 timmar).
      Genomgång av marknadsplan och go to market-strategi: varumärkesbyggande, marknad, kanalstrategi, kommunikation och budskap. (4 timmar).
      Genomgång av businesscase och affärspresentation. (4 timmar).
      Montetärt pris motsvarande svenskt aktiebolag om 25,000 SEK.
      Styrgruppen för Löwengrip Female Entrepreneur Award består av meriterade och mångårigt erfarna affärskvinnor.
      https://lowengrip.com/pages/lowengrip-award-ansokan

        Andrea Rylander gick jag i skolan med. Otrevligare människa får man leta efter, med en extrem översittarsttityd. Skulle kunna klättra över lik för att nå framgång. Det kanske det som är hennes rådgivningsstrategi?

      Åh gud vad neggigt, hoppas aldrig att någon berättar om sina drömmar för dig, du är en sådan som dödar dom direkt. Herregud människa, var lite positiv över folk som GÖR något istället. Hellre göra och göra fel än att stå still på samma ställe. Hellre starta sjutton bolag som skiter sig än att aldrig våga satsa. Skäms för fan.

    Att hoppa av ett sjunkande skepp och rädda sitt eget skinn utan att påverkas allt för negativt har väl affärsmän – och för den delen kvinnor – i alla tider gjort? Eller är det något särskilt unikt för IL som skänker en ny dimension till din analys och gör det värt att lyfta här och nu?

      Det som är unikt är väl att hon inget annat åstadkommit – bara snack, ingen verkstad.

        Jag må inte vara ett särskilt stort fan av IL överlag. Men ditt påstående förtjänar ändå att bemötas, oavsett om man gillar IL eller inte.

        Hon var en av de första – och på den tiden största – bloggarna och lärde sig tidigt hur man kan kapitalisera på sina sociala medier. Nu kommer säkerligen flera skrika ”men det bröt mot marknadsföringslagen!!”. Ja, men män har i alla tider brutit mot diverse lagar och konventioner och hyllas ändå som entreprenörer och tjänar miljarder på skogskövling, barnarbete, genom att borra olja och sakta men säkert bryta ner jorden, genom underbetalda arbetare i Asien, genom produlter fyllda med kemikalier som orsakar miljöfarliga utsläpp, ökad risk för cancer och sjukdomar, etc. Poängen är att IL såg möjligheten bland de första i Sverige och det la grunden för den ingluencermarknaden vi ser idag där unga tjejer tjänar miljoner och kan köpa sig snordyra våningar på Östermalm.

        Att säga att hon ”inget annat åstadkommit” är därmed helt felaktigt och det oavsett om hon ljugit, brytit mot lagen, tappat följare, drivit bolag i fördärv osv. Nämn gärna EN entreprenör som inte kursat ett eget bolag, så kan vi diskutera sedan om IL är särskilt klandervärd (på den grunden) jämfört med andra fd entreprenörer.

          Ja detta sk*tsnack och smutskastning av IL som vissa ägnar sig åt här är patetiskt. Vad har du Lina åstadkommit? IL har åstadkommit ett antal företag varav ett bär hennes namn och säljs i flertalet länder, och hon har skapat jobbtillfällen. Mig veterligen har inte IL kursat något bolag men ja många entreprenörer har någon gång kursat ett bolag eller lagt ner och avvecklat. Att kunna sälja bolag är inte fy skam.

            Jag säger detta i all väl mening. Vidga dina vyer och gå ut och titta på vad kvinnliga entreprenörer som du inte hittar på sociala media lyckas med.

              Och det betyder att IL inte har åstadkommit något? Mig veterligen så har hon en av Nordens största bloggar och har startat många bolag vara minst fyra lever och är igång. Hennes skönhetsmärke har funnits i fysiska butiker i flera länder bl.a australien.

                Hade

                Tänk vad mycket du läser in dom inte står i min kommentar. Min uppmaning var att bredda din referensram. Il är inte ett unikum.

              Nu är inte jag företagaren men har vuxna barn som är det. Det kostar femtiotalet kr idag så 25.000 kr är en låg månadslön för att få någons idé. Men visst kom Isabella långt om någon hade stoppat henne före USA resan och Storhetsvansinne! Jag tror inte hon mår så bra nu när det gasar på igen. Jag tänker på resorna utan någon som helst eftertanke. De har redan rest under hösten. De verkar allt lite maniskt

                Det kostar femtiotusen kr. Aktiebolag.

                  25 000 är vad man behöver sätta in för att starta aktiebolag, det ändrades från 50 000 för några år sen

                  25 000 kronor numera.

                  Det är sänkt.

          Påståendet att hon inte åstadkommit något är tyvärr sant och även sorgligt. Ja hon var först ut på sociala media innan det ens var etablerat och känt. Ja hon lyckades delvis kapitalisera på det men inget som gav något varaktigt resultat. Hennes största bedrift är fortfarande Löwengrip Beauty som 2019 kom upp i en omsättning på ca 90 MSEK. Det företag som hon var med och grundade som överlevt och går hyfsat är Flattered som gått från en omsättning på 3,5 MSEK 2014 till 48 MSEK 2020. Hon har investerat 16 år av sitt liv på sitt entreprenörskap och till och med den mest luttrade skulle börja undra vad hen gör fel eftersom det aldrig riktigt tar sig.
          Men, det jag tycker är tråkigt är att det finns så många fantastiska duktiga kvinnor som åstadkommer underverk som massan som dyrkar influensers entreprenörskap fullständigt missar.
          Pernilla Ramslöv grundade tillsammans med en partner Nox consulting som matchar IT konsulter i gig ekonomin. Företaget slog upp portarna 2012 med en omsättning på 42 MSEK och 2020 omsatte de 285 MSEK.
          En annan Pernilla, nämligen Nyrensten grundade tillsammans med sin man Revolution Race som säljer fritidskläder. Det första året 2014 höll de till i pappas garage och omsatte 5,4 MSEK. Sex år senare 2020 omsatte de 376 MSEK. Men den största fjädern i hatten här är att i maj 2020 börsnoterades företaget på Nasdaq och Pernilla sitter kvar som företagets VD vilket är väldigt ovanligt.
          För influensers är entreprenörskapet ett självändamål, att kunna leva en viss livsstil och det är enbart Beauty Icons som sticker ut med en omsättning på 150 MSEK i en liga för sig så klart Bianca har råd att köpa en stor våning på Östermalm. Men frågan är hur livskraftiga dessa influenserföretag är? Vad händer när Caias målgrupp av 15 åringar växer upp eller mobiltelefoner utvecklas åt ett håll där mobilskal inte funkar längre? IT konsulttjänster är bara i sin linda när det gäller efterfrågan och en nödvändighet för företag och myndigheter. Influenserprodukter däremot är inte en nödvändighet för någon. En typisk nice to have som ryker direkt när tiderna vänder. Jag missunnar inte influensers deras plats i solen men jag skulle önska mer nyans i diskussionen och att de som faktiskt bidrar och gör de verkliga bedrifterna även de får sin en minut av berömelse.

            Bara genom att nämna Flattered och LCC har du ju själv besvarat frågan om ”vad hon ens åstadkommit”. Att hon bildat flera bolag som misslyckats är fortfarande inget svar på frågan vad hon åstadkommit, det är en annan diskussion.

            Deras livskraftighet avgörs väl av hur väl de anpassar sig till marknaden, dvs hur väl de snappar upp nya trender (eller rent av skapar trender genom sitt inflytande – var mobilskal ens en grej av den storleken innan influencers designade egna?).

            Ja jag håller helt med dig i att mssorna borde uppmärksamma ex Pernillorna i högre utsträckning, men är det ett argument som hör till vad vi diskuterar i tråden? Det är väl snarare feedback du borde ge Camilla om du önskar att de ska uppmärksammas mer.

            Vad influencerna ”faktiskt” bidrar med är en bra fråga. Marknaden styrs dock av utbud och efterfrågan och det vet många influencers hur man drar nytta av. Att vissa entreprenörer bidrar med teknik som kan – jag vet inte, minska koldioxidutsläppen? – är jättebra, det förtar dock inte det faktum att influencers är en marknadslraft att räkna oavsett vad den enskilde anser att de ”faktislt bidrar med”.

            Men seriöst, vilket jävla dravel! Så bara för att någon annan startar något som omsätter mer räknas inte en omsättning på 90 mkr?

            Det här är dessutom en plats att diskutera influencers, självklart diskuteras då inte annat företagande. Det handlar inte om brist på nyanser utan om att företagande och entreprenörskap, kvinnligt som manligt, diskuteras seriöst på helt andra platser och i helt andra forum.

            Din kommentar är med andra ord helt irrelevant, och du sätter dig på lite för höga hästar för att tas seriöst.

              Synd att du är så begränsad.

            Hur kan det vara sant att hon ej åstadkommit något om hon startat LCC och Flatterned?

            Däremot har hon väl varit bättre på att skryta än att jobba långsiktigt.

            14:10 Var det inte du som var ”Hermine HoLd” Den äldre vackra kvinnan, med all rätt

    Är inte tecknet på en framgångsrik entreprenör någon som vågar misslyckas men sen fortsätter pröva? Väldigt få är framgångsrika på första försöket. Du själv har ju misslyckats med massor innan du fick en skvallerblogg du kan leva på ??‍♀️ Är väl superbra att stötta andra som vill starta eget?

    Låter som en helt ok grej som kanske kan ge lite push till någon. De tonar ner Isabella Löwengrips deltagande rejält. Det är flera riktigt kompetenta kvinnor med som rådgivare och det finns, vad jag kan se, inget finstilt som säger att de får ensamrätt till vinnarens idé. Däremot finns det självklart fördelar för kvinnorna i som sitter i juryn eftersom det kan dyka upp en framtida enhörning som de då får tidig kontakt med. Vilket ju är hela poängen med upplägget….

    För övrigt så anser ni som kommenterat kritiskt mot initiativet att det är bättre för den vinnande kvinnan som vill utveckla/starta bolag att INTE få den hjälpen alls? Dvs att den som vinner hade klarat sig bättre utan affärdsjuridisk stöttning, 25 tkr, möjligheten att nätverka med kvinnorna, få råd om affärsidéen etc? Att vinnaren, efter att ha utnyttjat priset, ändå befinner sig i status quo jämfört med innan priset? Eller hur menar ni?

    Jag tycker självfallet det är viktigt att man gör en ansats till kritiskt tänkande. Men jag är alltså genuint nyfiken på varför detta skulle vara ett så dåligt alternativ när kvinnan som vinner ändå hade behövt lägga de timmarna på de delarna.

      Att få ett nystartat företag att överleva och klara sitt första bokslut är inte så lätt. När man läser det som IL awards erbjuder är det mer en sammansättning av jurymedlemmarnas kompetenser och lite som att skumma av ytan. Olika affärsidéer efterfrågar olika hjälp och måste därför anpassas till just den affärsidéens förutsättningar. Det hade varit bättre att erbjuda kostnadsfri coaching motsvarande 20 h där man innan start lägger upp vilka frågor som finalisterna behöver hjälp med istället för att erbjuda en standardlösning.
      25 tusen täcker bara själva aktiekapitalet och om du förverkat det kapitalet riskerar du tvångslikvidation. Dessutom 25 tusen är väldigt lite pengar i företagssammanhang. Hade man velat göra skillnad borde en högre vinstsumma erbjudas ex det dubbla.

        Du menar alltså att det är bättre att inte erbjuda något alls bara för att du inte tycker att det är tillräckligt mycket pengar eller för att du tror att ett annat coachingupplägg hade varit att föredra? Nu är det ju ganska tydligt vad man får, är man inte intresserad eller om man inte tycker att det är värt något behöver man inte ansöka.

        25000 är inte särskilt mycket nej, men det är heller inte det dubbla. Ska man starta företag får man ju självklart räkna på vad man behöver och se en prissumma på 25000 kr som en bonus om man skulle vinna dem.

        Hur är det möjligt att hitta så oerhört jävla mycket att gnälla om?
        – varsågod du får (alltså får!) 25000 kr och möjlighet att diskutera med erfarna entreprenörer.
        – nääää det är inte tillräckligt, jag behöver mer och mer och mer!

        Du ligger i med att försöka förstöra och kasta skugga över allt som IL är inblandad i. Allt IL gör ska kritiseras och nedvärderas. Fattar inte hur ni orkar. Det är väl inget fel på denna tävling, är väl jättebra för aspirerande entreprenörer.

    Det är bedrövligt att se Camillas oerhörda avsky mot IL , rent patetiskt av en kvinna att hela tiden kuänna ett behov av att trycka ner en annan kvinna som uppenbarligen lyckats bättre än henne själv.

    Nu har ju inte detta pris med Isabella att göra utan företaget Löwengrip beauty. Fattar inte varför du är så fixerad vid att kränka och sänka Isabella, alltså varför.. idag igen?! Sedan är nog inte hon i juryn och att ”hoppa av” företag innan de sjunker är ju smart och hon får ju tyvärr massa negativt fastän hon inte är inblandad, och visst har hon kunskaper som kan vara till nytta, hon har ändå startat upp många bolag och sålt bolag. Detta är dessutom inte en nyhet, det var längesedan denna tävling blev offentlig.

      Kan du inte se förbi ditt eget sårade ego och faktiskt fundera kring sakfrågan?

      På vilket sätt kränker och sänker hon isabella i detta inlägg? Isabella ville vara Sveriges mäktigaste kvinna, så hon lät folk tro(genom egen utsago) att hon var det. Sen visade det sig att hon överdrivit allt rejält. REJÄLT. Camilla frågar om Isabella är rätt person för detta, och jag kan inte annat än att hålla med. Under sin tid som framgångsrik affärskvinna så har Isabella gett ut mängder med råd och tips. (självklart inte gratis) och då tappar hon ju trovärdigheten när allt avslöjats och hon kör på som om ingenting har hänt.
      Nej jag säger inte att hon misslyckats. Hon har öppnat och drivit bolag som inte gått i konkurs, men då var hon redan känd och hade bra spridning – i hänvisning till det tycker jag att det gått rätt dåligt faktiskt. Kolla Bianca. Inte ens hon säger att hon är Sveriges mäktigaste kvinna, men sade hon det hade jag inte lyft på ögonbrynen.

      Och nej, jag hatar inte Isabella. Jag ser detta utifrån vad det är.
      Jag har läst kommentarerna under många inlägg om Isabella genom åren, och hur många gånger folk har kritiserat Camilla för att vara avundsjuk och hatisk går inte ens att räkna. Men så har det visat sig att Camilla haft rätt, och. då har hon anklagats för att ha förstört för Isabella.

      Det är på detta sätt de här Narcissisterna kommer undan. Man vågar inte kritisera människor som ljuger och beter sig illa, för då är det DU som utmålas som den elaka. De har även en förmåga att linda dig runt sitt lillfinger genom humörväxlingar. De kan ignorera dig och/eller använda härskarmetoder mot dig/snäsa av dig,och i nästa stund pratar de med dig som om de är din bästa vän – och då man blir så tagen på sängen av en sådan humörväxling och att ens spontana reaktion är att vara trevlig mot någon som är trevlig, då är du trevlig tillbaka fast hela kroppen skriker att det känns fel och konstigt – och då har du passerat en personlig gräns när du låtit denna behandla dig illa och låtit det passera – och tar du upp detta i efterhand – efter att ni skrattat och haft det trevligt, då är det åter igen du som är den obekväma, konstiga och du ifrågasätter dig själv istället. Folk runtomkring har även de blivit utsatta för dessa humörväxlingar och om du ändå bestämmer dig för att ta det vidare och ifrågasätta personen – så blir du oftast ensam, för just då blir narcissisten så förbaskat trevlig mot dem att de inte tycker att det är värt att ge sig in i den fighten och riskera att hamna på personens dåliga sida igen.

      Detta är Isabella. Och nej, jag hatar henne fortfarande inte – jag har bara analyserat hennes obefintliga känslor för ånger eller skam. Alla påkomna lögner ska förklaras med en ny lögn eller tigas ihjäl och då kommer man inte åt dem. Normala människor orkar oftast inte ihärdigt kritisera en narcissists beteende just för att man faktiskt har de här känslorna av ånger och skam.
      Det är då vi får de här Narcissisterna som våra chefer – för ingen orkar stoppa dem.

      En till av dessa är Cissi Wallin – men hon är ännu svårare att kritisera då hon är så hämndlysten och farlig mot dem som försöker avslöja henne – att folk faktiskt inte vågar.

      Så jag tycker att Camilla ska hyllas för att hon orkar fortsätta ifrågasätta. – trots att hon utmålas som besatt och hatisk.
      Vi som fattar håller på dig Camilla.

    Orkar inte

    Det jobbiga för Isabella måste väl ändå vara att hon sålt namnet Löwengrip till någon annan som kan göra vad den vill? Starta priser, floppa eller vad som? Det borde ju kunna skada hela hennes personliga varumärke.

      Mer än hon själv gjort genom alla år?

    Hur orkar ni vinkla allt hon gör till något negativt?

      Har du ens läst vad som står?

        Har du?

    De som köpte IL:s konkursmässiga bolag har inte fått tillbaka sina pengar. (Vem kunde tro det?) De använder nu hennes namn (då hon själv inte klarar av att leverera något av värde) för att få in mängder med affärsidéer nästan gratis. IL:s anda lever kvar! Hurra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.